Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Πολιτικά μετεξεταστέοι


Στην Ελλάδα υπάρχει μια ανισορροπία κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς με ό,τι σημαίνει αυτό σήμερα. Η κεντροδεξιά είναι 46%-48%, η κεντροαριστερά 52%-54%.

Το ΠαΣοΚ έχει λοιπόν μεγαλύτερες «δεξαμενές». Μπορεί να παίξει με συμμαχίες και με τον εκλογικό νόμο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ΠαΣοΚ απέρριψε την πρόταση της Ν.Δ. για άμεση εφαρμογή του νόμου Παυλόπουλου, ο οποίος απαγορεύει τις προεκλογικές συμπράξεις.


Για τους γνώστες του πολιτικού παρασκηνίου δεν ήταν απλά μια από τις πολλές αρνήσεις του ΠαΣοκ , τεχνική στην οποία έχει πολιτικά (αλλά ανεύθυνα) επενδύσει.
Ο κ.Γ.Παπανδρέου θέλει να κάνει χρήση της δυνατότητας του εκλογικού νόμου Σκανδαλίδη περί εκλογικής καθόδου συνασπισμού κομμάτων και να αθροίσει στο ποσοστό του «αριστερά ρετάλια» προκειμένου να διασφαλίσει την τωρινή πρωτιά του.


Ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο Συνασπισμό όχι μόνο δεν είναι άσχετος με αυτούς τους σχεδιασμούς, είναι ίσως και ....«προπαρασκευαστικός».
Οι παρασκηνιακές επαφές μεταξύ του ΠαΣοΚ και της ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού έχουν προχωρήσει σε ....«βάθος» και σε υψηλό επίπεδο στα «έγκατα» του Συνασπισμού.

Όμως, από το «κρησφύγετο των ερευνών» που λειτουργεί τον τελευταίο μήνα σε διαμέρισμα της οδό Βαλτετσίου, τα μηνύματα που έρχονταν στο στρατηγείο της Ιπποκράτους και την επιτελική ηγετική ομάδα, ήταν ανησυχητικά. Δεν έβγαιναν τα κουκιά.

Όλες οι ...«μυστικές»(αλλά συγχρόνως και παράνομες αφού παραβιάζουν μια ντουζίνα άρθρων του νόμου περί δημοσκοπήσεων και αυτού περί προσωπικών δεδομένων, πράγμα για το οποίο σύντομα θα έχουμε δικαστικές και πολιτικές παρεμβάσεις αφού ήδη υπάρχουν καταγγελίες πολιτών για ... «μεταμοντέρνο φακέλωμα») έδειχναν ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη της προσπόρισης μερίδας του Μεσαίου χώρου.


Υπό το βάρος λοιπόν των πρώτων αποτελεσμάτων της Βαλτετσίου ο κ. Γ.Παπανδρέου που πριν ούτε καν ένα μήνα είχε κλείσει οριστικά το θέμα Σημίτη στο Ζάππειο, αναγκάστηκε σε μια μεγαλειώδη «πολιτική κολοτούμπα».

Το μήνυμα ξεκάθαρο. Έχουμε επιτακτική ανάγκη τον Μεσαίο χώρο. Όμως στην βουλιμία τους για την εξουσία «βραχυκυκλώνονται» να προσεγγίσουν και να καταλάβουν τον Μεσαίο χώρο. Συνεχίζουν να τον μπερδεύουν με την Μεσαία τάξη .

Το έχω πει και θα το ξαναπώ , μήπως επιτέλους οι ...μετεξεταστέοι στο συγκεκριμένο μάθημα της πολιτικής διαστρωμάτωσης καταλάβουν την πολιτική και κοινωνική διαφορά των εντελώς άσχετων μεταξύ των εννοιών Μεσαία τάξη και Μεσαίος χώρος.


Ο Μεσαίος χώρος, κύριοι της Ιπποκράτους, καθορίζεται και αντιπροσωπεύεται ιδεολογικά από τους λεγόμενους συντηρητικούς ψηφοφόρους,ενώ η Μεσαία Τάξη οριοθετείτε με οικονομικό κριτήριο.
Το τμήμα της Μεσαίας τάξης που σας αναλογεί( καθώς αυτή είναι οριζόντια τοποθετημένη δηλ. Δεξιά-Κεντροδεξιά-Κέντρο-Κεντροαριστερά-Αριστερά) ήδη το έχετε στην «δεξαμενή» σας.

Ο Μεσαίος χώρος και οικονομικά ασθενέστερος από την Μεσαία Τάξη, κύριοι της Ιπποκράτους, ζητά μια οικονομική πολιτική μακριά από στενές οριοθετημένες ιδεολογίες.

Απαιτεί «μείγματα» αποτελεσματικής πολιτικής .Δεν πιστεύει στις «καθαρά» φιλελεύθερες ή σοσιαλιστικές συνταγές.
Αυτά τα μείγματα αξιολογούνται , επανατοποθετούνται σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες και κρίνονται διαρκώς.

Κύριο όμως χαρακτηριστικό των ψηφοφόρων του Μεσαίου χώρου, κύριοι της Ιπποκράτους, είναι η αποστροφή τους από την παραπολιτική , τις πολιτικές κορώνες και την εξαπάτηση.


Ζυγίζουν τα πάντα βάσει πολιτικών αρχών και πολιτικών αποτελεσμάτων.Απαιτούν συναίνεση ,κυρίαρχη εθνική αντίληψη στην θεώρηση των πραγμάτων και ...αξιοπιστία.

Ελπίζω να καταλάβατε, κύριοι της Ιπποκράτους, την πολιτική ψυχοσύνθεση αυτού του χώρου και να πάψετε να τον μπερδεύετε με την Μεσαία Τάξη.


Εάν δεν το καταλάβατε και τώρα , σας βλέπω του ....χρόνου στην ίδια τάξη....

25 σχόλια:

  1. Και όποιος μένει στην ίδια τάξη....
    το κόβει και πάει για μεροκάματο:))))

    Καλησπέρα
    ...Παρασκευή και 13 που λένε και οι Αμερικάνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε ! Στην αρχή λόγω ... της Αμερικανιάς του Παρασκευή και 13 , είπα να το πάω στο ...θρίλερ.
    Μετά το ξανα-σκέφτηκα, το κοκκίνισα απλά (....!) και το άφησα.
    Όμως θα έχει συνέχεια. Θυμάσαι τα φακελώματα; Τώρα πλέον , εν έτη 2009, κάποιοι τα .... ξαναχρησιμοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μο?νί ξυρίζεται. Είναι θέματα αυτά για να ασχοληθείς όταν για 50 Ευρώ κινδυνεύεις να χάσεις τη ζωή σου σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Έλεος πια. Το μόνο που μας απασχολεί είναι πως να κάνουμε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση; Έλεος πια πατριώτες. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο σημερινός ψηφοφόρος του μεσαίου χώρου θέλει χαμηλούς τόνους, απορρίπτει την οξύτητα, απεχθάνεται την παρελθοντολογία και ό,τι παραπέμπει σε διχαστικές νοοτροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια μιας που το αναφέρει ο καθοδηγούμενος τύπος πιο πάνω, ποιος είναι ο υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας?
    Είναι τόσοοο ανεπαρκείς πνευματικά που αυτά τα επιχειρήματα τα παρουσιάζουν (σε σχόλια) σε μπλοκ του μεσαίου χώρου.
    Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές οι θέσεις περί πολυπολιτισμικότητας και της εγκληματικότητας που ακολουθεί στην ουσία συντηροποιούν πιο πολύ αυτόν τον χώρο.
    Με αποτέλεσμα να μην πάρουν ούτε μια ψήφο από αυτόν τον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη φωτό το άρμα του ΠΑΣΟΚ στην Ναυαρίνου και ο Γιωργάκης που το χαζεύει.
    Όλα τα λεφτά!!!!
    Μόνο μη πάει κανείς με μια απλή καρφίτσα το το άρμα ....ξεφουσκώσει:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεσαίος χώρος..μου θυμίζει όλα αυτά τα νεοταξικά λιγούρια, που επί Σιμήτη ξεσάλωναν. Μου θυμίζει Λάκη Λαζόπουλο, Άννα Νταράλα, Πόπη Τουσκάτου και Μαρίνα Λαλιώτη, και τα ταξιδάκια τους σε επιδείξεις μόδας στο Παρίσι. Ο θρίαμβος του νεοπλουτισμού, αυτό εκφράζει ο μεσαίος χώρος. Εννοείται ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη μεσαία τάξη. Έχει σχέση μόνο με όσους έχουν...εύκαμπτη μέση, και πάνε από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και το αντίστροφο, με την ίδια ευκολία που πάνε στο Ηρώδειο και στην Πέγκυ Ζήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O μεσαιος χωρος ομως απαιτει και ασφαλεια και αστυνομευση.Νομιζεις ότι ειναι αξιοπιστη η ΝΔ που αφησε να καει η Αθηνα το Δεκεμβριο με την "αμυντικη σταση" Παυλοπουλου ενω καθημερινα γινονται ληστειες μετα φονου και επιθεσεις αναρχικων σε τραινα και μαγαζια;
    Το ΠΑΣΟΚ δε χρειαζεται να κανει πολλα για το μεσαιο χωρο.Αρκει να βγαζει το Χρυσοχοιδη και να δηλωνει οτι η Αθηνα καταντησε Καμπουλ και η ανομια κυριαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι:-)...και να χτυπάει συνταξιούχους, να αφαιρεί από τους κάμεραμαν των τηλεοπτικών σταθμών τις κασέτες που μπορεί να "εκθέσουν" το σύστημα, κι άλλα πολλά που συνέβαιναν επί αλήστου εποχής Σιμήτη, αλλά δεν τα μάθαινε κανείς, γιατί τα στόματα των ΜΜΕ ήταν...μπουκωμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O νόμος Σκανδαλίδη αυτή τη στιγμή βολεύει συνεργασία ΝΔ, ΛΑΟΣ. Γιατί μπορούν να κάνουν προεκλογική συμφωνία.
    Το ΠΑΣΟΚ τα έχει σπάσει με το ΣΥΡΙΖΑ.Ωστόσο τα ποσοστά της ανανεωτικής πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζουν πρώτο κόμμα. Γιατί η συσπείρωση στη ΝΔ είναι μικρή.
    Από την άλλη πλευρά το κόλπο της ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ είναι οι δεύτερες εκλογές (νόμος Παυλόπουλου).
    Με αυτό το νόμο το πρώτο κόμμα μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά μόνο με άλλο ένα κόμμα
    (ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 21 συνιστώσες-άρα αποκλείεται).
    Το ΠΑΣΟΚ θα παίξει προεκλογικά (την πρώτη κυριακή) και μετεκλογικά (δεύτερη Κυριακή)
    και με την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.
    Ας κάνουμε λοιπόν από την πρώτη Κυριακή συνεργασία με το ΛΑΟΣ και ας τους στείλουμε σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς F5PILOT:
    Από πότε προωθέιτε αστυνομούμενο κράτος? η "κοινωνική" πολιτικη δεν αποφέρει αποτελέσματα άλλο? Πρέπει επιτέλους το Πασοκ, το Σύριζα και το ΚΚΕ να ξεκαθάρίσουν τη θέση τους για την Αστυνομία και τις αρμοδίοτητες της; τη μια έτσι και την άλλη γιουβέτσι δεν βοηθάει κανένα.
    Επίσης, ανοίξτε και τα μάτια σας στον κόσμο - η συνεχόμενη οικονομική ένδοια οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις (δε φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις για τη βία - η καταστολή είναι αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεσων, αλλά είναι δύσκολη όταν η "Δημοκρατία" έχει παρανοηθεί) - δειτε τι γίνεται σε Ευρώπη και Αμερική και μετά συγκρίνετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολίτη, μας ανοίγεις την όρεξη. Δεν μας γράφεις περισσότερα για την Βαλτετσίου και το μεταμοντέρνο φακέλωμα (όπως λες) από το ΠΑΣΟΚ.
    Περι τινος πρόκειται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μήπως λέω εγώ τώρα, η επιβολή για επαναπροσέγγιση του κ.Σημίτη (εκσυγχρονιστών δηλαδή), έγινε για να υπάρχει - τουλάχιστον σαν πρόθεση - "επανασύνδεση" του ΠΑΣΟΚ με τα ηγετικά στελέχη του σύριζα, που έχουν κατά σύμπτωση κοινούς "υποστηριχτες" στον παραδοσιακό κεντροαριστερό τύπο ?

    ...να διευκολύνει με λίγα λόγια το σύριζα στις εσωτερικές του διεργασίες για συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ,δείχνοντας τους το "τυρί" της εξουσίας που ξαναδίνει στο εκσυχρονιστικό μπλοκ, που λειτουργούσε-γει ως πέμπτη φάλαγγα του σύριζα στο ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Dimitris D

    Τι να πω; Όλα δεν είναι αγαπητέ πολιτική. Υπάρχουν και κάποια πράγματα στη ζωή που τη ξεπερνούν. Εγώ αναφέρομαι σε αυτά που συμβαίνουν. Λέω ψέματα;
    Δεν ξέρω για τις θέσεις των κομάτων. Αλλά επειδή έχω ακούσει τον Χρυσοχοίδη νομίζω ότι έχει αναφερθεί ξεκάθαρα στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αστυνομία και για τα θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας οι οποίες ως κεντρώο με εκφράζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην ακουω αυτα τα περι συνταξιουχων και ξυλου,γιατι ακομα τις θυμαμαι τις σκηνες απο την Ηρωδου του Αττικου,που εγινε τοτε πλακατ και το κουναγαμε.
    Τοτε,απλως φανηκε για μια ακομα φορα,το πσο μεγαλη πειρα εχει το ΚΚΕ στην δημιουργια στημενων επεισοδίων.
    Ειχε κατεβασει εκει,κατι γομαρια,συνταξιουχους μεν,αλλα διμετρους,που ηταν ικοδομοι η σιδεραδες,και που μπροστα τους,δε φτουραγανε,ουτε ματατζηδες,κι ας ηταν οι αλλοι, 65,και 70 χρονων.
    Κανανε ντου να μπουνε σωνει και καλα στο μεγαρο Μαξιμου,και βεβαια οι χωροφυλακες,προσπαθησαν να τους σταματησουν,ως οφειλαν.
    Οι αλλοι,δεν υποχορουσαν με τιποτα,γιατι ετσι ηταν δασκαλεμενοι ,οι αρχηγοι τους,και τοτε εγινε ο τσαμπουκας.
    Και πεσανε και κατι ψηλες,και κατι δακρυγονα.
    Και τωρα,ερχεσαι εσυ,το τσακαλι,να λεει τις χαζομαρες του,λες και εμεις,δε βλεπαμε τα βιδεο της εποχης.
    Αμα καποιο κομμα,ειδικο στο να στηνει σκηνες,θελει να κανει φασαριες,τι λες,δεν μπορει να τα καταφερει;
    Και βεβαια,κατι Τριανταφυλλοπουλοι,που βγαζανε υποθεσεις απατης με κατι Παχτηδες,που μετα τους ζηταγε συγνωμη.
    Και αλλα,και αλλα...
    Με αυτα και με κεινα,τον φαγατε το Σημιτη,που δε νομιζω οτι ηταν χειροτερος απο το μπουχεσα που εχουμε σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε F5PILOT θα μας τρελάνεις; Τι κεντρώος και πράσινα άλογα; Πασοκι της Κολλέτη είσαι που προσπαθείς μέσα από τα σχόλια να κάνεις κομματική προπαγάνδα. Μήπως σε λένε και babis;
    Τρολλ είσαι και μάλιστα χειρίστου είδους. Αμάν πια!
    Έγινες και κεντρώος (και πατριώτης σύμφωνα με το προηγούμενο σχόλιο σου. Τι να πει κανείς;) για το τρολλάρισμα,χωρίς να γνωρίζεις όμως την αποστροφή αυτού του χώρου προς την κάθε είδους εξαπάτηση.
    Γράψε κάποια στιγμή σοβαρά την άποψή σου γιατί με τέτοιου είδους σχόλια εκτός στο κακό που κάνεις στο ΠΑΣΟΚ , δεν προσφέρεις και τίποτα για την συζήτηση.
    Το ότι έχει δοθεί εντολή από τον εκπρόσωπο με τα χιλιάρικα που σκορπά στα blogs(Ξέρεις ποιος είναι . Λίγο πιο πέρα από εσάς είναι τώρα) να ανεβάζετε θέμα εγκληματικότητας , ταραχών κλπ, αυτό από μόνο του προκαλεί υποψίες ως προς την πηγή όλων αυτών.
    NoBabis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Theodore, λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Αν ο Τριάντης, 85 ετών 70 κιλά ανθρωπάκι, εσένα σου κάνει για γομαρι, οκ, έχεις χάσει την επαφή με τηνπραγματικότητα. Όσο για τα γομάρια 65-70 ετών, αυτό κι αν είναι ανέκδοτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @13 Μάρτιος 2009 10:56 μμ

    Άντε καλά με κατάλαβες ρε λαγωνικό.
    Ας πουμε ότι είμαι αυτά που γράφεις μήπως ξέχασες εσύ να μας πεις εσύ τι είσαι για να προσφέρεις στη σοβαρή συζήτηση που γίνεται εδώ. Αλλά για να γνωρίζεις τι ακριβώς είμαι ακου λοιπόν. Χέστηκα αν κάνω κακό στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας την άποψή μου. Το να μην ανήκεις πουθενά σήμερα στην Ελλάδα έχει κόστος και αυτό έχω πάρει την απόφασή μου να το επωμισθώ.
    Ακου λοιπόν τις προτιμήσεις μου.

    1. 1977 Ένωση Κέντρου (Που να θυμάσε μάλλον είσουν σπερματοζωάριο τότε)
    2. 1981 ΠΑΣΟΚ
    3. 1985 ΠΑΣΟΚ
    4. 1990 ΝΔ
    5. 1993 ΠΑΣΟΚ
    6. 1996 ΠΑΣΟΚ
    7. 2000 ΝΔ
    8. 2004 ΝΔ
    9. 2007 ΝΔ
    10 .... ΠΑΣΟΚ
    Όπως βλέπεις αγαπητέ/ή αντιπροσωπεύω το μετακινούμενο ποσοστό του κέντρου που δίνει κυβέρνηση και δεν είμαι παιδί καμμιάς νεολαίας σαν εσένα ούτε υπάλληλος κανενός υπογείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η δεξιά ποτέ δεν ήταν πλειοψηφία στην Ελλάδα, ούτε καν το 1974. Το ότι κυβερνά
    τη χώρα συχνά οφείλεται σε ειδικές πολιτικές συνθήκες και στην πολυδιάσπαση της αριστεράς. Όσο θα υπάρχει σχετική πολιτική ηρεμία τόσο το φαινόμενο της δεξιάς παρένθεσης θα επαναλαμβάνεται. Αυτό οφείλεται απλά στο γεγονός ότι ο λαός ποτέ δεν πέρασε καλά με δεξιές κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. σωπα ρε πιλοτε. και εγω σου λεω οτι μεχρι το 2007 ψηφιζα πασοκ, αλλα τωρα βλεπω οτι μονο ο καραμανλης μπορει να παει τη χωρα μπροστα. ο γαπ απλα θελει να γινει πρωθυπουργος. δεν εχει κανενα σχεδιο και δεν ειναι αξιος εμπιστοσυνης. αρα αντιπροσωπευω τους μετακινουμενους ψηφοφορους που βγαζουν κυβερνηση. ουτως η αλλως στην ελλαδα ο,τι δηλωσεις εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 40% δηλώνουν δεξιοί το 40% κεντρώοι και το 20% αριστεροί (στο περίπου πάντα). Το θέμσ είναι πιο κόμμα μπορεί να διεισδύσει σε άλλους χώρους. Αυτό είναι κυρίως θέμα αρχηγού και γενικών συνθηκών. Αν ήταν 52-48 υπέρ την κεντροαριστεράς τότε θα εναλλάσονταν στην κυβέρνηση η ΝΔ και ο ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα,εσυ στον Τριαντη κολλησες;
    Τον ξερω τον ανθρωπο,αλλα δεν ηταν αυτος το προβλημα,αν και αυτος ειναι σκληρος και δεν υποχωρει με τιποτα.
    Τα γομαρια,τους οικοδομους τους εβλεπες;Δυο μετρα και θηρια.
    Ασε,τα ξερουμε αυτα,αλλα το ζητημα δεν ειναι αυτοι,Ειναι οτι εαν ενα κομμα,θελει να κανει φασαριες για να τις εκμεταλλευτει πολιτικα,λογω της υπαρξεως της τηλεορασης,μπορει ανετα να το κανει.
    Και εσυ λες,οτι εαν πηγαιναν παλι οι ιδιοι, η αντιστοιχοι,σημερα να μπουκαρουν μεσα στο Μαξιμου, θα τους αφηνε ο Μαρκογιαννακης;
    Ασε μας ρε φιλε.Τραβα στη γωνια,να δεις αν ερχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλα εσυ ρε ανωνυμε,μπορεις να μας πεις,please,με το μηνα εισαι η με την ημερα,στη νδ;
    Και ποσο ειναι το μεροκαματο,γιατι εχω κατι αφραγκιες τον τελευταιο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @14 Μάρτιος 2009 2:51 μμ

    Πολές φορές η αλήθεια ακούγεται πιο παράξενη κι από τη φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Theodore, στην γωνία να πάω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα σε δω με στολή της ΕΛΑΣ. Αν εσύ είδες γομάρια στον περίφημο ξυλοδαρμό των συνταξιούχων, τότε τι να πω. Η κομματική τύφλωση είναι μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή