Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Τα έξι σημεία


1. Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και οι προσπάθειες για σταθερότητα στην οικονομία και για αντιμετώπιση των δυσκολιών λόγω της κρίσης, πρέπει να γίνονται με την τήρηση των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ, κάτι που αποδείχθηκε και στη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

2.
Το υψηλό δημόσιο χρέος είναι διαχρονικό, τεράστιο θέμα που μας βαραίνει ιδιαίτερα και πρέπει να το πολεμήσουμε με συντονισμένες δράσεις ώστε οι προσπάθειές μας να έχουν αποτελεσματικότητα.


3. Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων πρέπει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα και κεντρικό εργαλείο, επ' αυτού είναι η αποτελεσματική μείωση των δημοσίων δαπανών, ο περιορισμός της σπατάλης και όχι νέα φορολογικά μέτρα.

4. Το δημόσιο χρέος και η μείωση των ελλειμμάτων ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική και αν ξεφύγουμε, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως επικίνδυνη.

5. Σε ορισμένους κρίσιμους τομείς της χώρας, όπως π.χ. ο τουρισμός, είναι απαραίτητες ειδικές αναπτυξιακές δράσεις και βέβαια πάντα με τήρηση των κανόνων της ΕΕ.


6. Όλοι μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε χρέος να μην ενθαρρύνουμε τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων αφού η κατάσταση δεν επιτρέπει πλειοδοσία παροχών.

Έξι σημεία ! Έξι Αυτονόητα για τον κάθε υπεύθυνο και λογικό πολίτη αυτής της χώρας. Όχι όμως για ορισμένους πολιτικούς μας.

Θα αρχίσω ανάποδα αυτή την φορά. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης αν και έχει ανέκαθεν μια ροπή προς τον λαϊκισμό και την πολιτική της ... ατάκας, συναισθανόμενος τις βαριές ευθύνες του έναντι των πολιτών αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας, ανέβασε τον πολιτικό του λόγο σε υψηλά επίπεδα δηλώνοντας ότι : «Ναι στη συναίνεση. Αν μελετήσει κανείς το πλαίσιο της συναίνεσης νομίζω ότι πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί έξω από αυτό. Από ένα μεγάλο άλμα στο κενό, προτιμώ ένα σταθερό βήμα στη λογική».


Από την πλευρά του ΚΚΕ ο λόγος του μπορεί να είναι απαρχαιωμένος και οι απόψεις τους άκαμπτες , μουχλιασμένες και σε πολλά ζητήματα
«τσιμεντοποιημένες», αλλά είναι καθαρές , σταθερές χωρίς λαϊκισμούς και πολιτικές σερπαντίνες.
Η απάντηση του λοιπόν στην πρόσκληση και την παραίνεση του κ. Καραμανλή για συναίνεση ήταν αναμενόμενη. Θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο εύκαμπτη, αλλά τι να κάνουμε, αυτό είναι το ΚΚΕ. Πολιτικά καθαρό αλλά με κολλημένη στο
«πολιτικό σασμάν του» μονίμως την πρώτη ταχύτητα.
Ευχή όλων είναι κάποια στιγμή να μπορέσει να αλλάξει ταχύτητα , επιταχύνοντας στην πολιτική πίστα. Κρατάμε προ στιγμήν στα πλεονεκτήματα την καθαρότητα των λόγων και των πράξεων του στα χρόνια της μεταπολίτευσης!

Ο κ. Αλαβάνος «ήλθε, είδε και απήλθε». Κατέθεσε μεν 25 προτάσεις , αλλά στα αυτονόητα έξι βασικά σημεία , απλά επιβεβαίωσε τον εαυτό του.Πολιτικό πνεύμα αντίδρασης με έντονη την επικινδυνότητα του , αφού έχει την τάση να επικεντρώνει την ματιά του σε οτιδήποτε άλλο μέσα στο δάσος εκτός του ... δένδρου που βρίσκεται μπροστά του. Αποτέλεσμα ; Επώδυνες και επικίνδυνες μετωπικές συγκρούσεις!

Τέλος ο κ. Παπανδρέου .... ζήτησε εκλογές ! Τίποτα άλλο! Ούτε προτάσεις , ούτε αποδοχή των έξι αυτονόητων σημείων. Απλά ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα. Βέβαια αυτό κάνει συνεχώς από το 2005 μέχρι σήμερα. Μέσα σε 4 χρόνια έχει ζητήσει 28 φορές εκλογές.

Έννοια του είναι «πρώτα να γίνω Πρωθυπουργός» και ύστερα ....«να σωθούμε». Ο κόσμος ζητά εθνικές λύσεις κι αυτός εκλιπαρεί «δώστε μου κομματική ψήφο». Τώρα, αν μέχρι να συμβεί αυτό έχουμε βουλιάξει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αυτό μάλλον θεωρείται λεπτομέρεια μπρος στο όνειρο του αρχηγού της αντιπολίτευσης να ορκιστεί κάποτε πρωθυπουργός.

23 σχόλια:

  1. Λίγο υπερβολική η πασαρέλα για τα έξι αυτονόητα σημεία που δεν χρειάζονται κανενός είδους συναίνεση αφού είναι από μόνα τους αυτοννόητα. Αλλά θα έλεγα ακόμη ότι τα σημεία αυτά καθεαυτά μένουν και στο επίπεδο της διαπίστωσης και μόνο. Με λίγα λόγια υπάρχει κανείς ο οποίος χρειάζεται συναίνεση για να διαπιστώσει την ύπαρξη της βαρύτητας και την αξία του τροχού; Η εμπειρία των ημερών δείχνει ότι πράγματι υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα Ναι στα αυτονόητα και τρία Όχι.
    Υπάρχει καλύτερη απάντηση περί της ανευθυνότητας των πολιτικών ανδρών και των πολιτικών χώρων ?
    Ένα ΝΑΙ και τρία ΟΧΙ. Ας τα θυμόμαστε την ώρα που θα πνιγόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @politis
    Σε προσφατο αρθρο σου στις 27 Φεβ. ανεφερες οτι "Είθισται οι μεγάλες πολιτικές αποφάσεις που απαιτούν χρόνο και συγκρούσεις με ομάδες συμφερόντων και συντεχνιακές στρούγκες να λαμβάνονται στις αρχές μιας τετραετούς διακυβέρνησης".

    Τοτε ακριβως ειναι που ζητας και τη συναινεση για να περασουν οι οποιες επωδυνες αποφασεις ειναι αναγκαιες, θετοντας παραλληλα και τα υπολοιπα πολιτικα κομματα προ των ευθυνων τους.

    Οταν ερχεσαι μετα απο 5 χρονια διακυβερνησης και ζητας συναινεση (χωρις να υπαρχει καν καποιο σχεδιο- φοβουμενος ενδεχομενως και το πολιτικο κοστος), λογικο ειναι να σου πει και ο αλλος οτι απετυχες. Τα 6 σημεια που αναφερεις, εκτος απο αυτονοητα ειναι και διαχρονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι όνειρο του Τζέφρεϊ να γίνει πρωθυπουργός. Της mommy Margaret είναι. Ο Τζέφρεϊ και πρωθυπουργός να γίνει, σάμπως θα το καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπαρχει συνενεση απο πλευρας ΠΑΣΟΚ γιατι θελουν να γινουν κυβερνηση.Ξερετε αυτη η παλια ιστορια με τον βεζυρη που θελει να γινει χαλιφης στην θεση του χαλιφη.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mia aporia.giati oi masonoi kai xiliastes sta kratika aksiomata kai ta parasirmena provata pou vazoun to A exoun koino iero misos kata tis eklisias;mipos giati kai oi dio eksipiretoun ton diethni sionismo;oi men protoi poulontas psixi sto dialo gia na anarixithoun sto epaggelma tous me tis plates pou eksasfalizei i masonia kai me tis antiparoxes pou zita apo aytous se kratikes politikes pou na proothoun to diethnosionistiko montelo,oi de alloi apo ton prosilitismo pou ifistantai apo instruktores pou misoun mnisikaka tin eklisia giati ston emfilio stathike apenanti tous kai oi pliges tis itas tous den exoun klisi ,kai sinexizoun ton trito giro apo tin metapoliteysi kai apo to 90 me tis plates kai antiparoxes pou en gnosi i apo afeleia dinoun ston diethosionismo kai tis metapsixropolemikes dogmatikes tou global leadership;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπαρχει και ενα εβδομο σημειο για το οποιο δεν ανεφερε τιποτα : Η ασφαλεια και η δημοσια ταξη.Ουτε επενδυσεις μπρουν να γινουν ουτε επιχειρησεις να δουλεψουν αν σε μια χωρα υπαρχει χαος και η αστυνομια δεν εγγυαται την ηρεμια και την ασφαλεια των πολιτων.
    Και αυτο γινεται τωρα στην Ελλάδα όπου οι αναρχικοι καινε και σπανε ανενοχλητοι υπο την ανοχη της αστυνομιας μετα απο εντολες προφανως της κυβερνησης.
    Ας σταματησουν οι υποκρισιες περι υπονομευσης και ας τεθει τερμα στην "αμυντικη σταση" Παυλοπουλου που δημιουργει ανασφάλεια στη χωρα.
    Τσακιστε την αναρχια τωρα αλλιως φυγετε γιατι δεν κανετε για κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα, δεν συνηθίζω να σχολιάζω, είμαι από τους σιωπηλούς... αλλά παρά του ότι εκτιμώ το επίπεδο των κειμένων, νομίζω έχεις ξεμείνει από επιχειρήματα για να υποστηρίξεις την κυβέρνηση. Τα έξι σημεία ήταν αυτά που έπρεπε να γίνουν από την αρχή πριν από 5 χρόνια τι έννοια έχει να τα βάζουμε τώρα? Κι άν απέτυχαν να γίνουν μέχρι τώρα που υπήρχε περισσότερη ανοχή γιατί θα γίνουν τώρα? Δεν είναι σχέδιο αντιμετώπισης κρίσης, είναι ένα κομάτι από τα αυτονόητα που έπρεπε να κάνει η χώρα. Που είναι μέχρι τώρα? Και κανείς δεν είναι χαζός ούτε ξεχνάει, απλά η ανικανότητα των άλλων δεν δίνουν κανένα άλλοθι σε αυτόν που με κυβερνάει να έχει καταντήσει τις υπηρεσίες τόσο χάλια. Εδώ ήμουν και το 2000 εδώ είμαι και τώρα. Ξέρω ποιός φταίει για τότε και τι έκαναν ή δεν έκαναν, ξέρω ότι όλοι θέλουν (ΌΛΟΙ) την καρέκλα, ξέρω ποιός φταίει και για τώρα και τι κάνουν η δεν κάνουν. Δεν θέλω επιχείρημα γιατί οι άλλοι δεν είναι καλοί, θέλω λύσεις γιατί πιάσαμε πάτο... Θα το καταλάβει κανείς?
    Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για τις απίστευτες καθυστερήσεις και τη διάλυση στις υπηρεσίες, ούτε για τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας, ούτε για τις απίθανες καουμπόικες και παράνομες λύσεις που σου προτείνουν τα ίδια τα υπουργεία στα αδιέξοδα που εκείνα δημιουργούν. Όποιος έχει δοκιμάσει να μπλέξει με επιδοτήσεις και δεν είναι κουμπάρος κάποιου με καταλαβαίνει απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιο τραίνο περιμένουμε άραγε ????
    Ή μήπως κανένα δεν κάνει στάση σε αυτό τον σταθμό !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. διαδοστε το

    http://www.youtube.com/watch?v=8KlsIGsFAds&eurl=http://www.youtube.com/my_videos_edit2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλά εγώ θα τρελαθώ. Για καθίστε κύριοι , εσείς που γράφετε το ΙΔΙΟ παραμυθάκι. Δηλαδή ότι τι κακός που είναι ο Κ.Κ και ότι αυτά που ζητάει είναι αυτονόητα.
    Αφού κύριοι είναι αυτονόητα και διαχρονικά (όπως λέει και ένας σας) γιατί τα τρία ΟΧΙ;
    Δηλαδή τα βάζετε με τους δύο (ΝΔ και ΛΑΟΣ) που επιμένουν στην συναίνεση και στα απλά και αυτονόητα (όπως και εσείς , αλλά και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λάου) και δεν λέτε κουβέντα για αυτούς που αρνούνται τα αυτονόητα.
    Αντί να επιτεθείτε όλοι στους τρεις που αρνούνται και να τους πιέσετε να συναινέσουν στα αυτονόητα, επιτίθεστε σ` αυτούς που συναινούν και στο φινάλε είναι σύμφωνοι ΚΑΙ με την δικιά σας άποψη.
    Αν αυτός δεν είναι φαρισαϊσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.
    Έλεος!!!!!!!!!!!!!!!
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γράφεις "ούτε προτάσεις ο Παπανδρέου"
    και αυτά τα μέτρα που έλεγε σήμερα στη Βουλή να πάρουν ΜΑΖΙ με τον Καραμανλή τι ήταν;
    Η προπαγάνδα έχει και όρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαφωνώ τελείως με τους επαίνους στο ΚΚΕ. Τα Πανεπιστήμια μεταπολιτευτικά το ΚΚΕ τα κομματικοποίησε και τα υποβάθμισε, στις καταλήψεις η ΚΝΕ πρωτοπορούσε (ο Τσίπρας στην ΚΝΕ ήταν, το ίδιο ο Αλαβάνος). Απλά, βλέπει το ΚΚΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του βγήκε από τα αριστερά και στη θέση του "πεζοδρομίου" (ιδιοκτησία ΚΚΕ) έβαλε "και πεζοδρόμιο και μπάχαλο" (άρα πιο κοντά στον μηδενισμό του νεοέλληνα) και πανικοβλήθηκε.

    Προσωπικά, ως κεντροδεξιός, δεν περιμένω συναίνεση από την αντιπολίτευση, δεν είμαι αφελής (εδώ δεν μπόρεσαν να συννενοηθούν τα δύο κόμματα ούτε στην εκλογή προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο "οικολόγος" Παπανδρέου υποστήριζε τον αρχικαταπατητή αιγιαλών και πάρκων Μίνω Κυριακού).
    Περιμένω όμως από την κυβέρνηση υπεύθυνο και σοβαρό έργο. Και αυτό το έργο δεν το έχω δει μέχρι στιγμής, με ελάχιστες εξαιρέσεις (ας αναφέρω τον Κώστα Χατζηδάκη ανάμεσα στα λιγοστά αξιόλογα στελέχη με έργο και ποιότητα σκέψης, όπως επίσης και τον Αντώνη Σαμαρά στη μέχρι στιγμής σύντομη θητεία του).
    Αν νομίζετε, ωστόσο, ότι ο διορισμός ενός περίεργου δημοσιογράφου ως αντιπροέδρου στο πολύπαθο Κρατικό Νικαίας και το να μαζέψουμε λεφτά από τους ημιυπαίθριους είναι έργα σοβαρής κυβέρνησης, μπράβο σας. Την ιδεολογία μου την κρατώ, ανήκω στον συντηρητικό φιλελεύθερο χώρο, αρνούμαι όμως να φορέσω κομματικές παρωπίδες και να χειροκροτώ άκριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ. ΤΑ ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΒΛΑΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ. ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν δινεται καμμια απαντηση στο ζητημα της δημοσιας ταξης και ασφαλειας και απεραντολογουμε περι συναινεσης.Τι θα πει συναινεση;
    Θέλετε να συναινεσουμε να πιασετε τους βανδαλους καταστροφεις;Συναινουμε.Μπορειτε να τους πιασετε όμως;Γιατι μη μου πειτε ότι πρεπει να βγει ο κσομος να κυνηγα τους κακοποιους.
    Mόλις τωρα εγινε νεα επιθεση στο σταθμο Αττικης του ΗΣΑΠ στην Αθηνα και στη ΔΕΗ της Θεσσαλονικης με μεγάλες καταστροφες.
    Ενας εχθρικος στρατος υπαρχει και δρα ανενοχλητος στη χωρα καιγοντας και καταστρεφοντας και η κυβερνηση κανει το κοροιδο και ζητα συναινεση για επουσιωδη ζητηματα.
    Υπαρχει αστυνομια;υπαρχει ΕΥΠ;υπηρεσιες ασφαλειας;Συναινεση θελουμε και εκει;προς ποιο σκοπο;
    Τι ακριβως σημαινει ο ορος γνωστοι - αγνωστοι;Σε ποιον είναι γνωστοι και σε ποιον αγνωστοι και γιατι;
    Εχει τη βουληση η κυβερνηση να εξασφαλισει την ηρεμια του ελληνικου λαου;Πως ζητα επενδυσεις σε μια χωρα που θυμιζει Λιβανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑΤΟΣ!!! ΝΑΤΟΣ!!!! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    α) Ιδού ο πολιτικός βίος και η πολιτεία του Γιωργάκη, του BRAVO YORGOS, του Αμερικάνου Φιλέλληνα πολιτικού που έχει βάλει στόχο να αφανίσει ό,τι στοιχείο της ταυτότητάς μας έχει απομείνει ζωντανό.

    α) Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που (ενώ θα έπρεπε να αποτελέσει είδηση πρώτου μεγέθους, "θάφτηκε" εντελώς από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) συνέβη κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (3 Μαρτίου 2005), που ολοκληρώθηκε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε-Κβο-Ντο στο Νέο Φάληρο: Με προσωπική εντολή του ίδιου του κ.Γιώργου Παπανδρέου, το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" των κ.κ. Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτου διοργάνωσε δημόσια συζήτηση με εκπροσώπους των εν Ελλάδι μειονοτήτων, οι οποίοι κατήγγειλαν το ελληνικό κράτος για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Θέλετε να μάθετε ποιες ήταν αυτές οι μειονοτικές οργανώσεις που μας κατήγγειλαν για ρατσιστικές διακρίσεις εναντίον τους από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ;
    1) Η "Μακεδονική Μειονότητα Ελλάδας"
    2) Το "Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών"
    3) Η "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθήνας"
    4) Η "SOS - Ρατσισμός"
    5) Η "Εταιρεία Αρωμανικού Πολιτισμού", που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο Βλάχων,
    6) Η "Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος"
    7) Η "Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα" και
    8) Ο "Σύλλογος Επιστημόνων της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης".
    Είχε προσκληθεί και η "Πανελλήνια Ένωση Τσιγγάνων", η οποία -προς τιμήν της- δεν προσήλθε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες Τσιγγάνοι δεν αισθάνονται ότι αποτελούν μειονότητα.

    β) Εκ πεποιθήσεως άθεος!

    Σε βιβλίο με συνεντεύξεις της, το οποίο εκδόθηκε σε ανύποπτο χρόνο, η πρώτη σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, Εύα, σημειώνει για αυτόν ότι είναι ένας «εκ πεποιθήσεως άθεος». (Πηγή: Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 17)
    Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα:
    «Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ, όμως, ήταν Ελλάδα και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυψε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος... Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεφτόταν ότι θα γινόταν μητέρα... Εθεσε λοιπόν στο Γιώργο θέμα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη. Ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά κοφτά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος... αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο πατέρας του θα περνούσε το νόμο για την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και θα λυνόταν το πρόβλημα».
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιπόν, είναι εκ πεποιθήσεως άθεος. Αυτό διαφαίνεται και από διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.
    Όμως, δεν το ομολογεί ανοικτά και προσπαθεί να συγκαλύψει την αδιαφορία του για εθνικές συλλογικές πεποιθήσεις που είναι βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση των πολιτών. Προσπαθεί να κρύψει την αδιαφορία κι απ' ό,τι φαίνεται, την άρνηση του, για την Ορθοδοξία και το Έθνος.

    «Η ταύτιση του Κράτους με την Εκκλησία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ο συγκεντρωτισμός στο χώρο της Παιδείας, έχει δημιουργήσει ένα πολιτιστικό μονοπώλιο στη χώρα μας. Αυτό το μονοπώλιο, ουσιαστικά, δεν επέτρεψε να τεθεί υπό το φως της καθημερινής κριτικής και συστηματικής έρευνας τόσο η Εκκλησία όσο και η Παιδεία μας». (Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», 3/1/2004).
    Είναι σαφές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει στο στόχαστρο την Εκκλησία κι ότι επιθυμεί το διαχωρισμό της Παιδείας από την Ελληνοχριστιανική παράδοση. Απώτερος σκοπός: να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών και την προσευχή από τα σχολεία.
    Και γενικότερα: στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, να εμποδίσει κάθε μορφής δημόσια εκκλησιαστική παρουσία, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα της Αμερικής.

    γ) Ευθανασία
    .
    Ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει «εκσυγχρονιστικά»: «Η ευθανασία είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να κριθεί ξανά από τη σύγχρονη κοινωνία». (Πηγή: εφημερίδα «Βήμα», 17/12/2000)

    δ) Ναρκωτικά

    Ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίζεται «τη δυνατότητα του χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί στο σπίτι του μία μικρή ποσότητα για δική του μόνο χρήση». (Πηγή: περιοδικό «ΚΛΙΚ» αρ. 122, έτος 1997)


    ε) ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!
    Υστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη, από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, ονομασία των
    «Στενών», σε «Τουρκικά Στενά»

    στ) ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΑΝ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΙΧΤΗΚΕ Ο «ΦΙΛΟΣ» ΤΟΥ ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ

    Σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ στην Ελλάδα (έχει πεθάνει πλέον) όταν τον εδεξιώθη στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια ,έδωσε εντολή να ξεκρεμάσουν πίνακα με τον Θ . Κολοκοτρώνη μήπως και στεναχωρηθεί ο ομόλογός του.

    Στην επόμενη ακριβώς επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία σε ανταπόδοση της προαναφερόμενης ανωτέρω επίσκεψης του Τζέμ έφθασε στο σημείο να καταθέσει στεφάνι στον σφαγέα των Ποντίων Κεμάλ Ατατούρκ. Στέφανος τιμής στον υπεύθυνο μιας γενοκτονίας, από έναν άνθρωπο που μας εκπροσωπούσε διεθνώς και τώρα θέλει να μας κυβερνήσει...

    Δικαίως η τουρκική ηγεσία έδωσε το όνομα του Γιωργάκη σε πάρκο της Άγκυρας. Δικαίως ο Τζεμ τον πειράζει: “Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς, βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως”! (ΕΨΙΛΟΝ 25/1/04).



    ζ) ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΛΙΣΤΑΣ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ!!!!!!!!


    Εδώ έχουμε το πλήρες άδειασμα του Γιωργάκη από τους ίδιους τους Τούρκους. Όταν στις 25 Μαρτίου (μα το πώς διαλέγουν οι Τούρκοι τις ημερομηνίες για προκλήσεις είναι φοβερό!!) βγήκε στην εφημερίδα Σαμπάχ μία μαύρη λίστα προσωπικοτήτων που τους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία - μεταξύ αυτών του Χριστόδουλου, πολλών βουλευτών κλπ - ο Γιωργάκης υιοθετώντας τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου του Τουρκικού Υπ. Εξ. ΔΙΕΨΕΥΣΕ την ύπαρξη της λίστας και είπε ότι αυτά προέρχονται από "ακραίους κύκλους". Την επομένη όμως ημέρα, ο κανονικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ως πραγματική την περιβόητη λίστα αδειάζοντας τον κ. Παπανδρέου!!!

    η) Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΣΤΗ Ε.Ε

    Στις 15/3/01, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Βέλγος υπουργός, για να εξυπηρετήσει τις γαλλογερμανικές σκοπιμότητες, πρότεινε να καταδικαστεί η Τουρκία για την κατάσταση των πολιτικών της κρατουμένων (“λευκά κελιά”, δολοφονίες κλπ). Ενώ κανείς υπουργός δεν τόλμησε να έχει αντίρρηση, ούτε ακόμη και ο επίτροπος Φερχόιγκεν, σηκώθηκε ο Γιωργάκης και υποστήριξε ότι “η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς την σωστή κατεύθυνση” και ακύρωσε την έκδοση απόφασης! Από τότε, έχουν πεθάνει 107 απεργοί πείνας.


    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ….

    Υ.Γ
    ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΑΝΔΡΕΑ ….ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ego exo na po gia ton kostika mas oti to exeis :kala re kostam tora ksipnises??? tosa xronia (5) empexes me ola ta lamogia pou spatalisan to xrima opos kai oi aloi tou pasok!!!

    kai ston giorika mas : re giorgim ksipna kai ase tis ekloges kita na fanis antaxios afton pou se psifisane kai se timisane kita na sinenesis giati tha se pari h mpala an tous ksexasis tora!!!

    Gia ola fteme emies oi psifofori pou einai oi pio mouroxabloi polites -psifoforoi ths europis!!!
    tin ora ton eklogon an den alaksoume stasi den alazoune kai aftoi tipota!!!!
    ksipante re aderfia!! mas pinoun to aima!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ανώνυμε 11:55, φαντάσου λοιπόν ότι ούτε στα αυτονόητα,όπως τα χαρακτηρίζεις, δεν συνενεί το ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το «ποιόν» του Γιώργου γίνεται φανερό από συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί από τότε που ανέλαβε την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.
    Δύο τέτοιες ενέργειες θα αναφέρω και ο κοινός νους θα καταλάβει…

    1) Επιλογή της Καραχασάν για υπερνομάρχη Ανατολικής Μακεδονίας…το αποτέλεσμα είναι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης να ψηφίζουν μαζικά ΠΑΣΟΚ και οι «φίλοι» μας Τούρκοι να περιμένουν πως και πώς να γίνει ο «Γκιόργκος» πρωθυπουργός…

    2)Η θέση του στο σχέδιο Ανάν… ναι…έλεγε όπως και οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι…

    Με βάση την λογική όμως που λέει πως ότι ευνοεί τον αντίπαλό μου (και υποστηρίζεται μετά βδελυγμίας από αυτόν) είναι αντίθετο από τα δικά μου συμφέροντα… ο Γιώργος θα είναι ένας «πολύ επικίνδυνος πρωθυπουργός»…αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ποτε επιτελους 8α ξεκολησουμε σ αυτη την χωρα?εχουμε χαλι εκπαιδευση και μιλαμε για παιδεια,εχουμε χρεος και μιλαμε για επενδυσεις,τρωμε παξιμαδι και συζηταμε για αστακους!!!!λες και στην περιφημη μπλε 5ετια,τα ξεκινησαν ολα απ το μηδεν,και διαφωνουμε στον τροπο που το καναν.....πριν ληθη,μετα...ιδωμεν...
    τα αυτονοητα κυριοι ειναι οτι μας φτυνουν και εμεις οχι μονο νομιζουμε οτι ψιχαλιζει,αλλα κοιταμε και τον καιρο του ΣΚ μπας και παμε μια εκδρομη......
    οσο δε για τον ΓΑΠ....ιδιος ο παπους του...ανενδοτος....και αυτος.....εχουμε κραχ χοιροτερο απ του'29 και αυτος 8ελει εκλογες!!!και καλα κανει αυτος...οι αλλοι οι κυκλωπες που συμφωνουν και τον βλεπουν και σαν λυση.....τι να πω.το ξερο μας το κεφαλι μας φταιει,ειμαστε πολιτκα ηθαγενεις,μας χαριζουν κα8ρεφτακια και αντι να δουμε τα μουτρα μας..."μιλαμε"με τον καινουργιο μας φιλο....
    π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με ολο το σεβασμο,αλλα ο κυριος Καραμανλης,βγηκε πρωθυπουργος,για να κανει πραξη καποια ιδεα που πρεπει να ειχε.
    Αυτον εβγαλε ο κοσμακης,(εγω οχι,αλλα αυτο ειναι ασχετο).
    Αρα,τι συναινεση ζηταει ο χριστιανος;Και απο ποιον;
    Ειναι δυνατον να περιμενει συναινεση απο ελληνικα κομματα;Θα επρεπε να ειναι ηλιθιος αν το πιστευε αυτο.
    Τα μεταξωτα βρακια,θεουν επιδεξιους κωλους,ελεγε η γιαγια μου.Αρα,ή να κανει αυτο που νομιζει οτι πρεπει να γινει,ή να παει σπιτι του.
    Τους αλλους,να τους αφησει να βουρλιζονατι.
    Και στο τελος βεβαια,θα κριθουν ολοι,κατα τα εργα τους.
    Μακαρι να μπορουσε να κανει κατι καλο,για ολους μας.
    Αλλα δεν το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδιά, για ποιό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μιλάμε ??? Εδώ όλος ο πλανήτης δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και εμείς θα είμαστε οι μάγκες που θα έχουμε και σχέδιο ??? Όποιος μιλάει για σχέδιο είτε είναι ΑΣΧΕΤΟΣ, είτε ΨΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τωρα,να πω οτι εχεις αδικο;Δεν θα το πω.
    Αρα,κι εσυ,δικηο εχεις.
    Ο Θεος να βαλει το χερακι του,και να ισχυσει και παλι,το "Η Ελλαδα,ποτέ δεν πεθαινει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή