Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Μπίλντερμπεργκ εν Αθήναις


Στις 14-16 Μαΐου οι πόρτες του Αστέρα Βουλιαγμένης θα είναι κλειστές για τους πάντες, εκτός των μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των προσκεκλημένων της. Βλέπετε το «πάρτι» είναι ...«πριβέ».

Το «ριμέικ» της συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα ελάχιστα θυμίζει εκείνη του 1993. Οι συνθήκες και τα πρόσωπα έχουν αλλάξει. Όχι όμως και η «συνταγή».

Ορισμένες από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη θα «καταλάβουν» για τρεις ημέρες το συνεδριακό κέντρο του Αστέρα και -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή- θα ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις με φόντο τα νερά του Σαρωνικού.

Η ατζέντα είναι -και θα παραμείνει- κρυφή. Ο «νόμος της σιωπής» είναι άλλωστε ο πρώτος όρος που αποδέχονται όσοι μυούνται στον κόσμο των Μπιλντερμπέργκερς. Η επικαιρότητα πάντως δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι Μπιλντερμπέργκερς συνεδριάζουν επί τρεις ημέρες, οκτώ το πρωί με οκτώ το βράδυ, με ένα buffet – lunch break.
Σε κάθε θέμα, οι βασικοί ομιλητές έχουν μόλις πέντε λεπτά για να αναπτύξουν την άποψή τους και οι παρεμβάσεις των υπολοίπων δεν ξεπερνούν τα δύο λεπτά.

Οι συμμετέχοντες τρώνε σε ροτόντες των δέκα ατόμων, χωρίς καθορισμένη σύνθεση, ώστε να γνωρίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι μεταξύ τους.
Μόνο το 2007, στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική κυβέρνηση έσπασε την παράδοση της «λιτότητας» και παρέθεσε πολυτελή δεξίωση για τα μέλη της Λέσχης.

Οι πόρτες του ξενοδοχείου παραμένουν κλειστές για τους -μη προσκεκλημένους- δημοσιογράφους, πρακτικά από τις συνεδριάσεις δεν υπάρχουν και κανείς δεν επιτρέπεται να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεων του τριημέρου.

Η πρώτη συνεδρίαση της «Λέσχης των Ισχυρών» πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1954 στο ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ -από το οποίο πήρε και το όνομά της- στην ολλανδική πόλη Οστερμπικ.
Πρόσωπο – κλειδί για τη δημιουργία της Λέσχης θεωρείται ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ. «Οπαδός» της ιδέας της οικονομικής και στρατιωτικής ένωσης της Ευρώπης και άνθρωπος με ισχυρές διασυνδέσεις, ο Ρέτινγκερ προώθησε το σχηματισμό μιας μυστικής συνδιάσκεψης, όπου οι συζητήσεις θα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο πρίγκιπας Μπέρχαρντ της Ολλανδίας ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν. Και για 22 χρόνια, ως το 1976 που ενεπλάκη σε σκάνδαλο δωροδοκίας για προμήθεια στρατιωτικού υλικού (σκάνδαλο Lockheed), διετέλεσε πρόεδρος της Λέσχης.
Στην ιδρυτική ομάδα συμμετείχαν επίσης ο τότε επικεφαλής της CIA Γουόλτερ Σμιθ και σύμφωνα με όσα αναφέρει σε βιβλίο του ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γιορκ του Τορόντο, Στέφεν Γκιλ, η πρώτη διάσκεψη της Λέσχης χρηματοδοτήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Από Ελληνικής πλευράς στις συνεδριάσεις της Λέσχης έχουν πάρει μέρος κατά καιρούς διάφορα πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου.
Την πρωτοκαθεδρία κατέχει από τον πολιτικό χώρο ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου και η βουλευτής του ΠαΣοΚ κα. Α. Διαμαντοπούλου.

Αμφότεροι «μετρούν» ήδη τέσσερις παρουσίες. Ο κ. Γ. Παπανδρέου το 1995 στη Ζυρίχη ως υπουργός Παιδείας, το 1998 στη Σκοτία ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, το 2000 στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής του ίδιου υπουργείου και το 2005 στο Μόναχο με τη σημερινή ιδιότητά του.

Η κυρία Διαμαντοπούλου κλήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και έκτοτε δίνει συνεχώς το «παρών» στις συναντήσεις των Μπιλντερμπέργκερς, με ένα «διάλειμμα» το 2006.

Από την πλευρά του επιχειρηματικού χώρου ο πρόεδρος της 3ΕCoca Cola κ. Γ. Δαυίδ, που θεωρείται «εκπρόσωπος» της Λέσχης στην Ελλάδα και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της.

Για την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχουν γραφεί στον διεθνή τύπου πληθώρα δημοσιευμάτων.Θα σταθώ σε δύο από τα πιο μετριοπαθή. Σ` αυτό του BBC :«Αν οι συμμετέχοντες πραγματικά συζητούν για τον καλό της ανθρωπότητας, γιατί δεν το δημοσιοποιούν;» ,
και σ` αυτό των Financial Times:«Αν δεν αποτελεί κάποιου είδους συνωμοσία, η λέσχη Μπίλντερμπεργκ κάνει ότι μπορεί για να δώσει αυτή την εντύπωση»
.

ΥΓ. Προς αποκατάσταση και μετά υπόδειξη φίλου του blog , από ελληνικής πλευράς συμπληρώνεται και ο κ. Αλογοσκούφης με τέσσερα έτη συνεχούς παρουσίας(2005-2008)

«etipos» «BBC» «Financial Times»

16 σχόλια:

  1. Πολίτη Καλημέρα
    Πώς και παραβλέφθηκε το απόλυτο ελληνικό "ρεκόρ" του Αλογοσκούφη, με 4 συνεχόμενες παρουσίες, 2005-2008 ;
    Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ προφήτη
    Ουπς! Mea culpa!! Έχεις απόλυτο δίκιο. Διορθώνεται πάραυτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι περίεργος αν θα "βγάλει" είδηση από την Βουλιαγμένη ο Daniel Estulin, ο "Μπιλντερμπεργκολόγος".
    Το 2005/2006 είχε "πέσει μέσα". Είχε γράψει ότι οι ελίτ ήταν αναποφάσιστες για το μέλλον του ενεργειακού, ενώ πλησιάζει το peak oil, και θα επεδίωκαν συντήρηση των υπαρχόντων αποθεμάτων πετρελαίου με μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης, οπότε θα ακρίβαινε η τιμή για να αποτραπεί το πόπολο να χρησιμοποεί αυτοκίνητα. Πράγματι το βαρέλι έφθασε 150 € !
    Τώρα, προφανώς η κρίση δίνει ώθηση στα σχέδια για "Παγκόσμια Κυβέρνηση".
    Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη, σύμφωνα με τα όσα αποκαλυπτικά παραθέτει ο συγγραφέας και αναλυτής κ. Αθ.Στριγάς, υπάρχουν δύο παγκόσμιες συνωμοτικές οργανώσεις, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ και η Τριμερής Επιτροπή, από τις οποίες εκπηγάζουν τα πάντα.
    Αυτές καθορίζουν τον πόλεμο και την ειρήνη, αυτές διορίζουν τους πρωθυπουργούς και τους δικτάτορες, αυτές μοιράζουν και την οικονομική εξουσία των καρτέλ του πετρελαίου.
    Στο βιβλίο του«Εντολοδότες» αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός παγκόσμιου «Συμβουλίου κατασκευής πολιτικών» με πρόεδρο τον Ντ. Ροκφέλερ και μέλη τούς Κίσιγκερ, Αλεξάντερ Χέιγκ, Τόσιο Νακαμούρα (της Μιτσουμπίσι), Ρότσιλντ (τραπεζίτη), Ανιέλι (της Φίατ), Ντάνκαν (της Κόκα-Κόλα), κ.λπ.
    Εύχομαι Καλό Μεσημέρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Υπάρχει μια εμμονή που περιστρέφεται γύρω από την συνομοσιολογία.
    Αυτή η ακατανίκητη γοητεία των συνωμοτικών θεωριών μπορεί ανέκαθεν να γινόταν μαγνήτης αφελών, γιατί από την μια πάντα δίνουν μια μονοσήμαντη ερμηνεία στα πολύπλοκα ιστορικά και πολιτικά φαινόμενα και από την άλλη μεριά, προσφέρουν και το απαραίτητο μυστήριο, το οποίο ενισχύει ακόμα περισσότερο την αληθοφάνειά τους.
    Αλλά δεν νομίζετε ότι ο άνθρωπος εν έτη 2009 πρέπει να σκέφτεται και να αναλύει με πνεύμα σύγχρονο , χωρίς προκαταλήψεις, απαλλαγμένος από τα καθεστωτικά πνευματικά βιώματα του μεσαίωνα;
    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως τώρα με αυτά που γράφεις σου λύθηκε το ερώτημα ... "Πυθία ή .. γνώστης" που είχες ως τίτλο στο βίντεο με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου για τις ταραχές του Δεκεμβρίου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολίτη για να συνδέσω λίγο το χθεσινό σου άρθρο για τον Σκαραμαγκά με το σημερινό.
    Μέλος της bilderberg είναι Cromme Gerhard.
    Αλλά ο κύριος αυτός είναι και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Thyssen Krupp AG που έχει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
    Δεν σταματάμε όμως εκεί. Είναι και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens AG.
    Επιπλέον, είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Allianz SE και Axel Springer AG και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Compagnie de Saint-Gobain SA

    Για να καταλάβουμε με ποιους τα έχει βάλει η ελληνική κυβέρνηση.
    Δεν ξέρω βέβαια εάν το γνωρίζουν. Εάν το γνωρίζουν τότε μπράβο τους (για τον τσαμπουκά που επιτέλους θα πρέπει να έχουμε ως έθνος).

    Αν δεν το γνωρίζουν τότε .... ας πρόσεχαν!
    Λιάνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Χάρη, ώστε πρέπει κάποιος "να αναλύει με πνεύμα σύγχρονο , χωρίς προκαταλήψεις, απαλλαγμένος από τα καθεστωτικά πνευματικά βιώματα του μεσαίωνα"; Έτσι εννοείς εσύ το "σκάσε και κολύμπα;" Κι εσένα τι σε νοιάζει στο τέλος τέλος, μέλος της Λέσχης είσαι;

    @politis, ως ειδικός στο βασιλικό ρεπορτάζ, μια διόρθωση : πρίγκιπας Μπέρναρντ προφέρεται, και ήταν ο σύζυγος της βασίλισσας Τζουλιάνας, κόρη της οποίας είναι η σημερινή-και μέλος της Λέσχης-βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα ρητορικό ερώτημα. Έχει ερωτηθεί ποτέ κανείς από τους πολιτικούς μας , από το βήμα της βουλής, για την συμμετοχή του και για το τι ειπώθηκε στις συνεδριάσεις;
    Απαντώ : OXI.
    Γιατί είναι το επόμενο ερώτημα;
    Απαντώ: Γιατί απαγορεύεται από τον κανονισμό των Μπιλντερμπέργκερς να ενημερώνουν ακόμα και τα κοινοβούλια τους!
    Συμβαδίζει αυτό με την Δημοκρατία;
    Απαντώ: ΟΧΙ, φυσικά!
    Αλλά απλά αναρωτηθείτε γιατί κανένα κόμμα ή κανένας μεμονωμένος βουλευτής , όσο "ακραίος" και εάν είναι (ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), δεν έχει θέσει ποτέ το ερώτημα προς τους συμμετέχοντες, βουλευτές ΄, υπουργούς ή πρωθυπουργούς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός ότι ένας μόνο 'Ελληνας δημοσιογράφος έχει συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης,( 2002 και 2008), ο ("εκπαιδευμένος" στις ΗΠΑ) Αλέξης Παπαχελάς.
    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. na po kai ego mia aporia .. giati dialexane tin ellada(pali), san simeio sigkentrosis ?

    tixaia ? i iparxei kapoio minima, kapoia simeiologia apo piso ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνήσω με τον Sik σχετικά με το βιβλίο του κ.Στριγα, το «Εντολοδότες» που αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός παγκόσμιου «Συμβουλίου κατασκευής πολιτικών».
    Η ιστορία έχει δείξει πως η συμμετοχή στις εργασίες της λέσχης Μπίλντερμπεργκ μπορεί να ... "κάνει καλό"(χαχα) στην καριέρα κάποιων πολιτικών.

    Ο Μπιλ Κλίντον, για παράδειγμα, ήταν κυβερνήτης της πολιτείας 'Aρκανσο το 1991, όταν πήρε μέρος σε μια τέτοια συνάντηση. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, που παρέστη στη σύνοδο της λέσχης δύο χρόνια αργότερα, το 1993, ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης.
    Καθόλου τυχαίο δεν είναι και οι τέσσερις συμμετοχές του Γ. Παπανδρέου πριν καν γίνει αρχηγός κόμματος.
    Ούτε τυχαίο είναι ότι όλο το ... "σύμπαν"(χαχα) συμμετέχει στην κάθοδο του κ. Καραμανλή και την άνοδο του κ. Παπανδρέου στην εξουσία.

    Για μετά πρωετοιμάζουν (έξω από κάθε εγχώρια πρόβλεψη) την κα Διαμμαντοπούλου και τον κ. Αλογοσκούφη.
    Είπαμε .....«Παγκόσμιο Συμβούλιο κατασκευής πολιτικών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποσα κανταρια βλαμενος πρεπει να ειναι καποιος ωστε να ανηκει σε "μυστικες" εταιριες?Τι "σοβαρο" μπορει να συζητηθει απο καμμια 100στη νοματεους που εχουν 5 λεπτα ομιλιας?Περισσοτερο για δημοσιες σχεσεις μου φαινετε εμενα.Να πουν πχ ο Αλογοσκουφης η' ο Γιωργακος εχουν αποδοχη μεταξυ των ισχυρων του πλανητη.Ποσο θα ηθελα να ακουγα τα γελια που θα πεφτουν σε τιποτα γραφεια μυστικων υπηρεσιων.
    Το θυμαστε το σκανδαλο της Ρ2? ΠΟυ τα ψωνια το παιζαν μασονοι σε στοα της KGB?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. oi sinantiseis den ginontai(toso poli) gia na sizitisoun..oi sinantiseis ginontai gia enimerosi kai gia na doune oi ektos me poious tha exoun na kanoun mpiznes..

    tetoies dimosies sinantiseis einai san diafimistiko..sigoura oi eggefaloi einai ligoteroi kai isos na min einai kan mprosta..kai aplos vlepoume mia pasarella apo thinktank kai frontmen pou lene stous ektos poia einai i atzenta pou erxete kai me poious tha milane gia ta deals...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενδιαφέρων και επίκαιρος, όπως πάντα. Συγχαρητήρια.

    Αναλυτικός κατάλογος αυτών που έχουν συμμετάσχει στις συναντήσεις στο site en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Club. Μέσα στο κουτί με τον τίτλο Contents κάντε κλικ στο Attendees.

    ΑπάντησηΔιαγραφή