Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

«Το κόμμα των ... γυρολόγων»


Η κυρίαρχη παράμετρος στην περίπτωση δημιουργίας ενός νέου κόμματος συνίσταται στην απάντηση τεσσαρων υποπαραμέτρων. «Ποιοι» ,«Τι»,«Γιατί» ,...« Χρηματοδοτική πηγή».
Εχθές το απόγευμα, στο Μουσείο Μπενάκη, ανακοινωθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού σχηματισμού, με την ονομασία "Δράση". Ας δούμε αναλυτικά τις τέσσερις υποπαραμέτρους .

«Ποιοι»; Πρωτεργάτες του οι κ.κ. Στέφανος Μάνος, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Γιάννης Μπουτάρης.
οι δύο πρώτοι συναγωνίζονται στήθος - στήθος για την πρωτιά στο βιβλίο Γκίνες στην κατηγορία ....«Γυρολόγοι της πολιτικής».
Μέχρι στιγμής προηγείται ελάχιστα ο κ. Μάνος καθώς στα 30 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική έχει περάσει κατά σειρά από τη Νέα Δημοκρατία, τους «Φιλελεύθερους», το ΠΑΣΟΚ και τώρα ετοιμάζεται να προσθέσει στο βιογραφικό του και την ....«Δράση».

Ο κ. Κοντογιαννόπουλος υστερεί κατά τι , αφού έχει περάσει μόνο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εξακολουθεί να έχει… φιλοδοξίες μέσω της...«Δράσης». Τέσσερα- τρία υπέρ του κ. Μάνου.


Ο τρίτος της… παρέας, ο επιχειρηματίας Γ. Μπουτάρης, προσπαθεί απεγνωσμένα την τελευταία δεκαετία να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά τώρα κάνει πιο μεγαλεπήβολα σχέδια.
Και οι τρεις έχουν μηδαμινή απήχηση στην ελληνική κοινωνία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν αποδοκιμαστεί σκληρά, όπως συνέβη το 1996...

«Τι» ; Σύμφωνα με την διακήρυξη τους ...ευαγγελίζονται αλήθειες, προοπτικές και δημιουργίες. Αναγνωρίζουν ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι συνδεδεμένο με μεταρρυθμίσεις.
Σύνθημα τους τα .... τρία «Π». Περιβάλλον, Πολιτισμός, Παιδεία.Όλως τυχαίως η θητεία τους στην πολιτική σκηνή ,(καθώς τους δόθηκαν οι ευκαιρίες στους αντίστοιχους τομείς) έχει χαρακτηριστεί από παταγώδη αποτυχία .Η θητεία τους ξυπνάει «κακές μνήμες» στους Έλληνες.

Κρατούν το δόρυ τους σαν σύγχρονοι «Δον Κιχώτες» κυνηγώντας όχι ανεμόμυλους αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο οποιοσδήποτε έλλογος πολίτης όταν ακούει ότι βασική αρχή τους είναι να έρθουν σε ρήξη με τα γρανάζια και τις πολιτικές του στείρου εγκλωβισμού στο σύστημα.
Μα γρανάζια και μάλιστα ... λιπαινόμενα δεν υπήρξαν επί σειρά ετών και οι ίδιοι;


«Γιατί»; Σύμφωνα με την γλώσσα του ...άσπρου κολάρου, θα είναι κόμμα-καταλύτης για την πραγματοποίηση του αυτονόητα «σωστού».Για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, το νέο αυτό κόμμα θα πρέπει να διαθέτει έναν κρίσιμο μοχλό.
Αυτός ο μοχλός δεν μπορεί παρά να είναι η συμπλήρωση της κοινοβουλευτικής δύναμης του πρώτου κόμματος, ώστε να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή.


Σύμφωνα
όμως με την γλώσσα της ....αλήθειας , το κόμμα αυτό δημιουργείται εξ ολοκλήρου από «νταβατζή» του Μεσαίου χώρου, που μετά την έντονη προσπάθεια του να καθιερώσει στην συνείδηση μας ένα κόμμα που δεν ξέρουμε ακόμα τις θέσεις τους ή και από ποιους αποτελείται και το οποίο παρουσιάζει ότι απολαμβάνει την προτίμηση του 3-5% των Ελλήνων ψηφοφόρων (εδώ), μετά την αναίσχυντη προσπάθεια του να παρουσιάσει γκάλοπ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπανδρέου είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός,πράγμα για το οποίο ως ....σύγχρονος μάντης σας είχα αποκαλύψει ένα μήνα ΠΡΙΝ αυτό πραγματοποιηθεί , ξεντροπιάζοντάς τους (εδώ), επιχειρεί μια «άλωση» δυσαρεστημένων του μεσαίου χώρου , προσβλέποντας στην «ιταλοποίηση» του πολιτικού μας συστήματος.

Προς τούτο δουλεύουν πυρετωδώς και τα ΜΜΕ που διαθέτει. Με απλά λόγια , ο εν λόγω «νταβατζής» του Μεσαίου χώρου, αφού έμεινε δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή , η οποία δεν υπέκυψε στις πιέσεις του , προσπαθεί να γίνει ο βασικός ρυθμιστής του συστήματος μέσω των μικρών κομμάτων-πατερίτσες στο πρώτο κόμμα, και να κάνει το colpo grosso στους υπολοίπους νταβατζήδες που προετοιμάζουν και ορέγονται το επόμενο πολιτικό σκηνικό.

«Χρηματοδοτική πηγή»; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Άλλωστε νομίζω ότι έχω
ήδη απαντήσει.

37 σχόλια:

  1. Χρηματοδοτική πηγή εννοείς μια "ναυαρχίδα" εφημερίδα, μια εναλλακτική τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο που "σκάει" από το κακό του για τον Καραμανλισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nice Stuff!

    Commendable Blog indeed!

    Dear Blogger, need your valuable feedback for:

    www.octandigital.com

    Regards,
    Mehta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. politikoi san autoys ti einai ?

    anoitoi ideologoi pou ginontai ermaia tou "ntavatzi"?

    misthoforoi "politikantides", pou tha ton dagkosoun oso mporoun kai oso tou einai xrisimoi ?

    organa epivolis enos megaliterou sxediasmou(mias kai toulaxiston gia tous 2 protous exoume na kanoume me meli amerikanikou idrimatos me edra stin athina, pou proothei tin amerikaniki politiki me diaforous tropous),kai pou anevainoun sto arma enos epixeirimatia gia na apoktisoun "nomimi" foni kai xrimatodotisi ?

    kai einai tixaio to timing ? (epanemfanisi to k.simiti - tou dimoskopika sto parelthon atomou me epirroi ston messaio xoro)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Στεφανος Μανος ειναι συνεπης και σοβαρος πολιτικος και οχι "γυρολογος" οπως θελεις να τον παρουσιασεις. Ουδεποτε "περασε" απο το ΠΑΣΟΚ οπως λες, φιλοξενηθηκε ως αυτονομη πολιτικη οντοτητα στο ψηφοδελτιο επικρατειας του ΠΑΣΟΚ το 2004, ανταποκρινομενος σε μια τολμηρη πρωτοβουλια του Παπανδρεου (την οποια μαλλον και πληρωσε).

    Και κατι ακομα. Ειναι πολυ ευκολο για πολιτικους σαν το Μανο, και λογω ηλικιας, να αποσυρθουν. Το οτι επιλεγει να ειναι ακομα δραστηριος σημαινει κατι. Ποιους αραγε "δε βολευει";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ton πρώτο τον θυμούμαι για την ανάλγητη και κοινωνικά άδικη οικονομική του πολιτική την τριετία 1990-93 και τον δεύτερος επειδή η παρουσία του στο υπουργείο Παιδείας συνέπεσε με τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα.

    Το κυριότερο όμως είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχει παγιωθεί η άποψη ότι… αλλάζουν κόμματα μόνο και μόνο για να διασωθούν προσωπικά και να παραμείνουν στην πολιτική σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου πω την αλήθεια φίλε πολίτη , ένα ...ταρακούνημα χθες το απόγευμα το ένοιωσα και εγώ ευρισκόμενος μεταξύ υπογείου και ισογείου.
    Καθώς μου είπανε διάφοροι φίλοι σείστηκε ... το πολιτικό σκηνικό.
    Προετοιμάζομαι από τώρα για την άσκηση ... δεκαδικών αριθμών. 0.05% , μπορεί 0.15% , άντε με τη βία...0.3666%. Το κόμμα του κ. Βεργή όμως δεν θα το πλησιάσουν. Δεν το συζητώ για το κόμμα του κ. Λεβέντη, αυτό είναι μακράν(προς τα άνω) των υπολοίπων μικρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ανδριανόπουλος απουσιάζει καί ανησυχώ.
    Τόν "ξέχασαν", τόν θυμήθηκαν αλλά δέν τά βρήκαν ιδεολογικά (!!!), ή μήπως προαλείφεται νά "ηγηθεί" άλλης πατερίτσας, άλλου κόμματος ήθελα νά πώ.
    Ηξερα ότι τήν δρύ τήν ξυλεύουν μετά τήν πτώση της.
    Εδώ κάποιοι προσπαθούν νά τήν ξυλεύσουν ενώ είναι όρθια καί ζωντανή (ακόμα).
    Τόση βιασύνη καί ανυπομονησία πιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @χρήστος, ο Ανδριανόπουλος έστειλε επιστολή συμπαράστασης, όχι που θα έχανε. Ήταν προφανώς σε...μεταπτυχιακό στις States...
    @george, όταν κάποιος στην ηλικία του Μάνου αντί να αποσυρθεί, όπως κάνουν σε όλη την Ευρώπη οι πραγματικοί σύγχρονοι πολιτικοί, συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με τα φληναφλήματά του, καταλαβαίνεις ότι το κάνει για το...μπαγιόκο. Ο "νταβατζής" ρίχνει πολύ χρήμα στην πιάτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αληθεια,επειδη εδω μαζευονται κατα 90% νδκρατες,η αντιμετωπιση του νεου κοματος με αυτο τον τροπο,κατι δειχνει.
    Φοβο ισως;
    Και στο φιναλε,ειστε τοσο ευχαριστημενοι απο την διακυβερνηση της χωρας απο την παρουσα κυβερνηση,ωστε να λοιδορειτε ενα πειραμα,που γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Theodore
    Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί και άλλο κόμμα που απευθύνετε στον μεσαίο χώρο. Του κ. Μελετόπουλου. Είδες κανέναν να το λοιδορεί?
    Αφού είναι νέο κόμμα , μα νέα πρόσωπα δεν υπάρχει κανείς λόγος να τους λοιδορήσει κάποιος.

    Εσύ είσαι ευχαριστημένος από τον πολιτικό βίο του Μάνου και του Κοντογιανόπουλου?
    Νομίζω ότι το άρθρο ξεκαθαρίζει αρκετά πράγματα.

    Εσύ επιθυμείς την ιταλοποίηση? Δεν σε ενδιαφέρει ποιος την επιδιώκει και γιατί?

    Εάν θέλουμε κάποια πράγματα να φτιάξουν , αυτό είναι δυνατόν μόνο με ισχυρές κυβερνήσεις ( όποιες κρίνει ο λαός). Τα χαμπάρια της ιταλοποίηση τα είδαμε που κατάντησαν την γείτονα χώρα.Από μια χώρα από τις πλέον ισχυρές με βαριά βιομηχανία, εξαγωγές, την έφεραν στα οικονομικά χάλια τα δικά μας.

    Όσο για τις ταμπέλες δεν καταλαβαίνω το μένος σου να τις κολλάς.
    Το blog αυτό εκφράζει τον ευρύτερο πατριωτικό κεντρώο χώρο (όποιος ξέρει να διαβάζει το καταλαβαίνει)που κινείται μεταξύ κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς.
    Όποιος δεν ξέρει ,... από το αυτί και στον δάσκαλο.

    Όσο για την κυβέρνηση, σου έχουν απαντήσει (νομίζω) με πολιτικά επιχειρήματα, κατά καιρούς διάφοροι σχολιαστές.

    Άσε τις ταμπέλες στους άλλους λοιπόν και κοίτα, εάν θες, να βάλεις μόνο στον εαυτό σου.

    Τα πάντα στην πολιτική δεν περιορίζονται σε κομματικές ταμπέλες αλλά σε ιδεολογικές.

    Το σωστό λοιπόν που θα έπρεπε να γράψεις(νομίζω) είναι ότι "εδω μαζευονται κατα 90% του μεσαιου χωρου".
    Στη αντίθετη περίπτωση επιδεικνύεις είτε άννοια, είτε πρόθεση, είτε ...άγνοια πολιτικού γίγνεσθαι, είτε απλά έλλειψη πολιτικής ωριμότητας.
    Φιλικά
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Theodore, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έχει κάνει πάνω του ο καραμανλής, μόλις άκουσε οτι ο Βερέμης και ο Νίκος Δήμου είναι στο νέο κόμμα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να μετατραπεί το ενδιαφέρον σε ανοιχτή στήριξη, απαιτούνται συνθήκες διάρρηξης των κομματικών δεσμών.
    Με απλά λόγια απαιτείται μια γενικευμένη κρίση διαχείρισης του δικομματισμού, που θα προκαλέσει άρση της εμπιστοσύνης των πολιτών.
    Ασχέτως με τον "φτιαγμένο" από τις "φτιαγμένες" δημοσκοπήσεις ... "Κανένα", αυτό που ένας σοβαρός παρατηρητής θα διαπιστώσει είναι ότι επί του παρόντος, συνθήκες τέτοιες δεν φαίνεται να διαμορφώνονται.
    Λόγοι πολλοί. Από την μια δεν το επιτρέπει η συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης και από την άλλη το εμποδίζουν οι ισχυροί πολιτικοί συσχετισμοί.
    Αυτό που αντίθετα φαίνεται να προκύπτει καθημερινά είναι η πόλωση και ο περιορισμός των φυγόκεντρων τάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "......η αντιμετωπιση του νεου κοματος με αυτο τον τροπο,κατι δειχνει.
    Φοβο ισως;" Τheodore 18 Μάρτιος 2009 3:35 μμ

    Μόνο φόβο? Κόψιμο. Καί τί κόψιμο, ....διάρροια!
    Αφού νά φανταστείς πήρα τό PC "μαζί μου" γιά νά σού απαντήσω ....σήμερα.


    "....Και στο φιναλε,ειστε τοσο ευχαριστημενοι απο την διακυβερνηση της χωρας απο την παρουσα κυβερνηση,ωστε να λοιδορειτε ενα πειραμα,που γινεται;" Theodore 18 Μάρτιος 2009 3:35 μμ


    Αφού αναρωτιέσαι, έ λοιπόν όχι, καθόλου.
    Γι' αυτό λέμε νά περιμένουμε μέχρι νά βελτιωθεί.
    Δέν πρόσεξες καί σύ ότι όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται?

    Μήπως όμως αναρωτιέσαι άν είμαστε ευχαριστημένοι καί από τήν αντιπολίτευση, ώς πρώην κυβέρνηση, καί ειδικά τώρα πού θέλει νά ξαναγίνει?

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. OXI,OXI,OXI.
    Aπο κανεναν δεν ελπιζω τιποτε.
    Ψηφιζα στο παρελθον πασοκ.Δεν προκειται να το ξαναψυφισω,αλλα ουτε βεβαια και τη νδ.
    Θα κατσω σπιτι.Δεν αντεχω να παω παλι εκει.
    Οσον αφορα στους ιδρυτες του νεου κομματος,γιατι δεν πιστευετε,οτι μπορει πραγματικα,να νοιωθουν κι αυτοι απελπισια,οπως κι εμεις;
    Ετσι κι αλλοιως,δεν εχουν αναγκη να γινουν βολευτες για να φανε ψωμι.Μπορουν να παρουν συνταξη ανετα,ή την εχουν ηδη παρει.
    Για το αλλο κομμα,δεν εχω ιδεαν.
    Κουραγιο,γιατι μας περιμενουν μαυρες μερες.
    Διαβασατε τι ειπαν οι Αμερικανοι,που ηρθαν εδω ,οι οικονομολογοι;
    Υπαρχει πιθανοτητα η Ελλαδα,να μη μπορεσει να πληρωσει τις υποχρεωσεις της,και να βαρεσει κανονι.
    Εχετε υπ οψιν σας,τι σημαινει αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Θεόδωρε λυπάμαι αλλά έτσι πού τά λές, μάλλον εσύ φοβάσαι.
    Τήν ευθύνη τής ψήφου σου.
    Πού είναι η ελάχιστη συμμετοχή μας στά κοινά.
    Δικαίωμα αλλά καί υποχρέωση.
    Στούς εαυτούς μας καί στούς γύρω μας.
    Θά σέ προτιμούσα νά ψήφιζες, ότι κι' άν είναι, αρκεί νά ξέρεις τό γιατί.
    Καί μή ψάχνεις τελειότητες πουθενά, γιατί δέν είμαστε τέλειοι ούτε εσύ ούτε εγώ.
    Γιά νά βελτιώσουμε όμως τήν κοινωνία, πρέπει ν' αρχίσουμε πρώτα από τούς εαυτούς μας.

    Συγνώμη γιά τό "κήρυγμα" καί άν σέ κούρασα.

    Φιλικά πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ
    http://iwnasdragoumis.blogspot.com/2009/03/blog-post_1825.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν είναι ο κ. Μάνος να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως διαχειρίστηκε και το blog του
    http://www.stmanos.blogspot.com/
    με 8 αναρτήσεις σε ένα χρόνο και 15-20 απαντήσεις σε 766 σχόλια επισκεπτών άσε να πάνε.
    Όλοι για την κουτάλα και την δόξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσον αφορά το σχόλιο που έγινε για τον κ. Ν. Δήμου από ότι έχει πει εδώ
    http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=326
    δεν νομίζω ότι συμμετέχει στην κίνηση.
    Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @gnik,κλασσικός Νίκος Δήμου. Αυτά τα έλεγε στις 18 Ιανουαρίου. Ακριβώς δύο μήνες μέτα, ήταν στο πάνελ λίγο πιο δεξιά από τον Μπουτάρη. Τελικά, "άλλος πίνει, άλλος μεθάει"...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ politi-gr,
    Ένας τέτοιος πολιτικός, κατ'εσέ "γυρολόγος", προτιμά το ρίσκο της αναζήτησης ή και ίδρυσης διαφορετικού χώρου που να τον εκφράζει πολιτικά. Η άλλη εκδοχή πολιτικού -η συνήθης σήμερα- είναι να παραμένει πειθήνιο έμμισθο αρνάκι μέσα στο κομματικό "μαντρί", λέγοντας "ναι σε όλα" και δείχνοντας αρκούντως καλή διαγωγή προσμένοντας την κομματική προαγωγή που του "αξίζει". Μεταξύ των δύο στάσεων, ποια θεωρείς πιο έντιμη, πιο ειλικρινή; Ποιος πολιτικός συμβιβάζεται λιγότερο; Ποιος είναι πιο ελεύθερος; Ποιον να εμπιστευτεί ο αηδιασμένος πολίτης που βλέπει γύρω του διαφθορά και ατιμώρητο παράνομο πλουτισμό;

    Επίσης, στην περίπτωση της Δράσης, αντί επαγγελματιών της πολιτικής με ένσημα από τη θητεία στις κομματικές νεολαίες, πρόκειται για ανθρώπους επιτυχημένους και αυτοδημιούργητους, π.χ. Μπουτάρης, ή οι Πανεπιστημιακοί, κ.ά. που δεν πλούτισαν από την πολιτική όπως άλλοι...
    Γιατί λες στο τέλος (ως προς τη χρηματοδότηση του κόμματος) "τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται"; Ποια ευκόλως εννοούμενα; Αυτά είναι αβάσιμα υπονοούμενα, είναι άδικη η επίθεσή σου. Ή πες τί ξέρεις!
    Στο άρθρο σου χρησιμοποιείς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που, πρώτον δε σε τιμούν, και δεύτερον -κατά την ταπεινή μου γνώμη- υποδηλώνουν φόβο. Διότι ίσως η Δράση αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη, προσεχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΄74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΝΕΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ!!!!
    ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ
    ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Κ.Λ.Π
    ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ,ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ,ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.
    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΟΦΕΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΑΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!
    ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ buster
    "Μα γρανάζια και μάλιστα ... λιπαινόμενα δεν υπήρξαν επί σειρά ετών και οι ίδιοι;"
    Πως μπορεί να χαρακτηριστεί ένας πολιτικός που έχει αλλάξει ...τέσσερα κόμματα, αν όχι γυρολόγος;
    Για τους ... Πανεπιστημιακούς που αναφέρεις μήπως ζεις φίλε μου σε άλλη χώρα από αυτή που ζούμε όλοι οι υπόλοιποι;
    Πανεπιστημιακοί δεν είναι αυτοί που μας παραδίδουν τις βαριοπούλες των κουκουλοφόρων , αλλά πέραν τούτων ....ουδέν;
    Πιθανώς είσαι ο μόνος που δεν κατάλαβες την χρηματοδοτική πηγή. Στις παραπομπές αναφέρει ξεκάθαρα πράγματα.Ποια "αβάσιμα υπονοούμενα";
    Εκτός εάν δεν γνωρίζεις περί νταβατζήδων,πρεσβείας, πλαστών και προπαρασκευασμένων δημοσκοπήσεων.
    Επί του τελευταίου (δηλ.προπαρασκευασμένων δημοσκοπήσεων) ο άνθρωπος έχει γραπτά ντοκουμέντα. Ο λόγος του και οι .... "προφητείες του" με ακρίβεια ημερών έχουν αποτυπωθεί και δεν αμφισβητούνται.
    Όποιος επιμένει λοιπόν περί του αντιθέτου ας πλησιάσει πιο κοντά τον politis-gr , μήπως τον πείσει (αφού ... έχει χαρίσματα ίδια με αυτά του Νοστράδαμος ή της Πυθίας), να του πει τους επόμενους αριθμούς του ...Tzoker!!!!!!!
    Ας είμαστε σοβαροί! Λέει ο άνθρωπος "μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη" και πραγματικά γίνεται.
    Τι άλλο πειστήριο χρειάζεται για να πεισθεί κάποιος;
    Δεν ξέρω τι έχει ο politis-gr (φόβο, ανακατωσούρα, πυρετό ή γρίπη) αλλά εγώ δηλώνω ευθέως ότι αισθάνομαι φόβο , φίλε buster .

    Φόβο για την λεγόμενη "ιταλοποίηση" που μας ετοιμάζουν, που κάθε νταβατζής θα έχει υποχείριο ένα μικρό κόμμα , στήριγμα στον ...συνασπισμό κομμάτων που προσπαθούν να εκθρέψουν, αλλά και μοχλό εξυπηρέτησης των άνομων συμφερόντων του κατά της περιουσίας του ελληνικού λαού.

    Συγνώμη λοιπόν φίλε, αλλά όποιος δεν τα βλέπει αυτά, ή ζει σε άλλη χώρα ή σε άλλη εποχή ή ...δεν μπορεί να καταλάβει τα όσα διαδραματίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαμενα ταχω ρε παιδια.Δεν ξερω τι να κανω.
    Ουτε οι μεν,αλλα ουτε και οι δε,δειχνουν να μπορουν να πουν εστω την αληθεια,στο που ακριβως βρισκομαστε.Ουτε αυτο.
    Εκτος και αν δεν την ξερουν,ουτε και οι ιδιοι,αλλα τοτε,ειμαστε να παμε να πνιγουμε ομαδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/1470.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ με τον Buster πιο πάνω. Δεν πέρασε κανενός από το μυαλό ότι ένας 70-χρονος πολιτικός επιλέγει να παραμείνει στην πολιτική επειδή μπορεί και να του...αρέσει;

    Πιο λογική θεωρείτε την εκδοχή ότι κάποιος του τα "έσκασε"; Αν ναι, τότε που είναι τα στοιχεία ή έστω οι ισχυρές ενδείξεις; Οι "αυτοαναφορές" του Πολίτη (σε παλαιότερα δικά του άρθρα); Στην επιστήμη, οι αυτοαναφορές δεν έχουν σχεδόν καμία αξία. Οι ετεροαναφορές είναι αυτές που μετράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΕΝ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ(;).ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΣΟΒΟΛΑ - ΣΑΜΑΡΑ- ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ( ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ) ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΙΔΕΩΝ. ΤΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 800 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άλλαξε βάρδια στο nikname george. Εχθες ήταν άλλος στο πληκρολόγιο και σήμερα άλλος.
    Ο χθεσινός (τέταρτο σχόλιο από την αρχή), γράφει χωρίς τόνους. Η σημερινή βάρδια (δεύτερο σχόλιο ανωτέρω) γράφει με τόνους.
    Trolling με βάρδιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ πάντως άκουσα τον Μανδραβέλη να μιλάει για την Δράση και τον πέρασα για εκπρόσωπο τύπου του εν λόγω κόμματος .

    Αυτά όσων αφορά την χρηματοδότηση .

    Όσων αφορά τη ποιότητα του Μάνου (ναι ναι το παραδέχομαι) όταν τον ακούω να μιλάει δημοσίως τον γουστάρω . Αν κοιτάξετε όμως τα πεπραγμένα του στην Αλλατίνι και πως τα κονόμησε από εκεί ούτε για λογιστή Γ' δεν θα τον παίρνατε στην επιχείρησή σας...

    gpr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η επιφανιακοτητα και τα επιχειρηματα καφενειου εναντι του Μανου δεν δειχνουν τιποτα λιγοτερο απο αδυναμια πραγματικης κριτικης επι της ουσιας. Αυτο δεν ειναι παρα αποδειξη της πολιτικης αξιοπιστιας και εντιμοτητας του... Συμφωνα με την νεοελληνικη μικροπολιτικη βεβαια όταν δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε την πολιτικη αποψη καποιου, προσπαθουμε να απαξιωσουμε τον ίδιο με προσωπικους χαρακτηρισμους και ανακριβιες... Σε άλλες χωρες η μικροψυχια θα ηταν πιο προφανης. Βεβαια στην χωρα μας, δεδομενης της ρηχης πολιτικης σκεψης και διαμορφωσης πολιτικων επιλογων με showbiz κριτιρια, που μας διακρινει, η λασπολογια εχει εν μερη αποτελεσμα. Γνωριζω βεβαια οτι ολοι αυτοι που απαξιωνουν δεν ειναι όλοι απλοι πολιτες... Τα πληρωμενα παπαγαλακια απο τα pc πολιτικων γραφειων δουλευουν σκληρα για το μεροκαματο...
    Και για οσους θελουν να μαθουν. Εδω η τοποθετηση του Μανου
    http://www.drassi.gr/index.php?id=36&video_id=90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΣΟΥ.ΑΚΟΥ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ...... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΚΑΥΛΙΩΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να το το παπαγαλακι... και χυδαιο και ΄΄ανωνυμο΄΄... Να υποθεσω ότι θα ξαναγραψει ως αλλος -και καλα- ΄΄ανωνυμος΄΄ αυτη την φορα... Αξιος ο μισθος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε διάφορα ΜΜΕ, αλλά και ιστολόγια, επισημάνθηκε (με ειρωνικό μάλιστα τρόπο) η ηλικία κάποιων από τους βασικούς συντελεστές της "Δράσης" - και τέθηκε το ερώτημα: πώς μπορεί να προκύψει το νέο από ανθρώπους που βρίσκονται στην έβδομη ή όγδοη δεκαετία της ζωής τους;



    Το ερώτημα αυτό είναι παραπλανητικό, και μάλιστα σε δύο επίπεδα. Εν πρώτοις, επικεντρώνεται σε κάποιους από τους συντελεστές και αγνοεί αρκετά μέλη της καινούργιας κίνησης, τα οποία παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτικής της, που είναι αρκετά νεώτερα σε ηλικία (Χαρίδημος Τσούκας, Βάλια Λέστου, Αντύπας Καρίπογλου, Τάσος Αβραντίνης κ.λπ.). Κατά δεύτερον, ζητεί να μην εξετάσουμε καν τις ιδέες που οι άνθρωποι αυτοί, έστω και οι μεγάλοι σε ηλικία, έχουν συνεισφέρει στην πολιτική συζήτηση. Ιδέες καινοτόμες και διορατικές - ενώ από τους επικεφαλής των σημερινών κομμάτων της Βουλής ο λόγος που αρθρώνεται είναι απαρέγκλιτα πεπαλαιωμένος και επαναλαμβανόμενος, γεμάτος από στερεότυπα, χωρίς να αναζητεί λύσεις για τον τόπο, αλλά επιδιώκοντας λίγους ακόμη πόντους στην πολιτική αρένα. Είναι οι σχολιαστές αυτοί περισσότερο ευνοϊκά διακείμενοι στα όσα εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας, επί παραδείγματι, λόγω του νεαρού της ηλικίας του; Ο παλαιοκομματικός, γεμάτος συνθηματολογία λόγος του εκφράζει το "νέο", ενώ προτάσεις του κ. Μάνου, όπως αυτή, μυρίζουν ναφθαλίνη;


    Πραγματικά, αν κάποιος θέλει να κοιτάξει και να κρίνει επιφανειακά, χωρίς να μπει στον κόπο είτε να εξετάσει την πολιτική πορεία των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στη "Δράση" είτε τις προτάσεις που η "Δράση" θα εισφέρει από εδώ και πέρα στο δημόσιο διάλογο, μπορεί να αρκεσθεί στην επισήμανση της ηλικίας όσων είχαν την πρωτοβουλία για τη συγκρότησή της. Αν όμως έχει την υπομονή να πληροφορηθεί και στη συνέχεια μπει στον κόπο να εξετάσει τι πολιτικές υποστηρίζει η "Δράση", θα διαμορφώσει οπωσδήποτε μια περισσότερο αντικειμενική κρίση. Και, εάν τις ελέγξει με βάση την κοινή λογική, έχουμε την πεποίθηση ότι θα τις κρίνει και ευμενώς.

    http://e-drasis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε Δευκαλίωνα.
    Δεν θέλω να γίνω συνήγορος κανενός εκ των σχολιαστών, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο προκλητικό να μιλάς για "παπαγαλάκια", όταν εσύ (σε κάθε σχόλιο σου)spamaρεις τον σύνδεσμο του blog της Δράσης.
    Ακόμα λοιπόν και εάν είναι "παπαγαλάκι" ο παραπάνω ανώνυμος σχολιαστής δεν θα έπρεπε ποτέ να ξεχνάς ότι "ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟ ΟΥ ΠΟΙΕΙ" .
    Δεν θέλω να μπω στην ουσία των σχολίων σου αφού είμαι μιας διαφορετικής σχολής που ως κυρίαρχη κοσμοθεωρία της έχει το ρητό " Το ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ(πόσο μάλλον το τρις ή το τετράκις)ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ.
    Φιλικά και συγνώμη που παρενέβην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. extra
    Καταρχας δεν χρειαζεται να με αποκαλεις ΄΄φιλο΄΄ απο -και ...΄΄ευγενεια΄΄(;). Δεν θελεις -και καλα- να γινεις συνηγορος κανενος, αλλα γινεσαι και μαλιστα ενος ανωνυμου(;) εκτος εαν τον ξερεις... Πεταξες και τις φιλοσοφιες σου "ΕΝΟΧΟΣ ΕΝΟΧΟ ΟΥ ΠΟΙΕΙ" κλπ που δεν ισχυει διπλα, πρωτον γιατι γενικα ενοχος ποιει ενοχο και δευτερον γιατι εγω δεν ειμαι ενοχος για κατι καθως δεν εγραψα καμια ανακριβεια ούτε λασπολογησα καποιον. Κατανοητο βεβαια δεδομενου ότι δεν ειχες καποιο επιχειρημα να πεις που να με ΄΄ενοχοποιει΄΄ για κατι... Δεκτη η ΄΄συγνωμη΄΄ σου που παρενεβεις... και σε περιπτωση που θες να το ξανακανεις απλα θα σου θυμισω την δευτερη ΄΄φιλοσοφια΄΄ σου Το ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τα τελευταία 35 χρόνια η Ελλάδα κυβερνάται από δύο κόμματα και τρεις οικογένειες. Μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, τα κυρίαρχα κόμματα έπαψαν πια να διαφέρουν ως προς τον ιδεολογικό προσανατολισμό. Πλέον η επιλογή για το ποιός θα μας κυβερνήσει γίνεται με κριτήρια ποιός εμφανίζεται λιγότερο διεφθαρμένος, ποιος θα υποσχεθεί περισσότερα και ποιος θα διορίσει περισσότερους στο δημόσιο. Η εκάστοτε κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως για τη δημόσια εικόνα της, ελπίζοντας ότι, αν είναι καλή, θα της επιτρέψει να κυβερνήσει για μια ακόμη τετραετία. Ελάχιστα ενδιαφέρει αν η χώρα έχει σχέδιο πορείας και αν αυτό το σχέδιο εκπληρώνεται. Έτσι η πολιτική μας ζωή έχει αποτελματωθεί τόσο, που να φτάνουμε στο σημείο, για παράδειγμα, μετά από εναλλαγές τόσων και τόσων προσώπων στην καρέκλα του Υπουργείου Υγείας, και μετά από τόσα χρόνια «εθνικού διαλόγου» για την παιδεία, ο νεοδιορισθείς υπουργός Παιδείας να ανακοινώνει ότι «ξαναρχίζει ο διάλογος από μηδενική βάση (tabula rasa)». Και, δυστυχώς, χωρίς κανείς να αντιδράσει. Μάλλον γιατί η απραξία βολεύει τους άμεσα ενδιαφερόμενους...

    Σήμερα όμως διανύουμε μια εντελώς διαφορετική εποχή, που χαρακτηρίζεται από τεράστιες προκλήσεις και κινδύνους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ κινδυνεύουν εργασιακά δικαιώματα που είχαν κατοχυρωθεί διεθνώς μετά από αγώνες δεκαετιών. Εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τις περιουσίες τους και μένουν άστεγοι. Στην Αμερική 1% του πληθυσμού επιβιώνει από το συσσίτιο. Και είναι δεδομένο ότι η οικονομική αυτή αναστάτωση θα δημιουργήσει κοινωνικές συγκρούσεις, έξαρση της εγκληματικότητας, ενδεχομένως δε στο μέλλον και γεωπολιτική αστάθεια.

    Στις δύσκολες διεθνώς περιστάσεις, όπου όλες οι χώρες συγκεντρώνουν τα ικανότερα μυαλά τους για να συγκροτήσουν σχέδια δράσης και απόδρασης από την κρίση, η Ελλάδα παρουσιάζει πολλά ιδιαίτερα προβλήματα. Η πρωτοφανής κατασπατάληση (και λεηλασία) των πόρων της πατρίδας μας κλονίζει την εθνική οικονομία. Τα δημόσια ταμεία είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένα. Το κοινωνικό κράτος, με κύριο εκπρόσωπο την παιδεία και την υγεία, βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Η ασφάλεια και η δημόσια τάξη απειλούνται ακόμη και από ομάδες καταδρομέων-πλιατσικολόγων. Η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και η διαφθορά έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο. Σε ένα επικίνδυνα ρευστό διεθνές περιβάλλον, η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας εμφανίζεται κλονισμένη. Η χώρα μας, η κοιτίδα του πολιτισμού, εμφανίζεται πια διεθνώς εξευτελισμένη, να αποτελεί «το μόνιμο προβληματικό μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

    Σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να κυβερνάται από μέτριους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται μόνο για τη διαιώνιση της προσωπικής τους εξουσίας. Οι σημερινοί ηγέτες, είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης, επιβάλλεται να έχουν έμπνευση για την Ελλάδα του μέλλοντος και σαφές, συγκροτημένο σχέδιο για να καθοδηγήσουν τη χώρα μας εκεί που της αξίζει. Να καθοδηγούν τις εξελίξεις και όχι να καθοδηγούνται από αυτές. Να έχουν τη διάθεση, όπου χρειάζεται, να συγκρουστούν με ομάδες που εκπροσωπούν «κατεστημένα» συμφέροντα, αν αυτό θα ωφελήσει τη χώρα. Να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης και σε άλλους τομείς, πέρα από το παρωχημένο τρίπτυχο τουρισμός-ναυτιλία-οικοδομή. Να παρέχουν στους πολίτες πρόσβαση σε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στα δεδομένα του ανεπτυγμένου κόσμου. Να επιβάλουν την αξιοκρατία και να καταργήσουν τον τριτοκοσμικό κομματισμό του κράτους. Να αποκαταστήσουν τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, ως μιας χώρας δυναμικής, που φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο σημερινό κόσμο, στα πλαίσια φυσικά των δυνατοτήτων της, χωρίς να κλείνεται στον εαυτό της. Με δυο λόγια, η κυβέρνηση του μέλλοντος πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε οι Έλληνες να ζουν με αξιοπρέπεια, με αισιοδοξία και προοπτικές για το μέλλον.

    Αφού λοιπόν η συντήρηση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού θα διαιωνίσει τη μετριότητα και τη στασιμότητα, επιταχύνοντας τον κατήφορο της χώρας, θεωρώ ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να καλωσορίσουν την έλευση ενός καινούριου κόμματος στην πολιτική σκηνή. Αν θα προσφέρει στην ανανέωση του τόπου, είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον και θα εξαρτηθεί και από την αποδοχή του από εμάς, τους πολίτες. Ας περιμένουμε να κρίνουμε την κίνηση αυτή με βάση το λόγο της και όχι με βάση τις προσωπικές μας συμπάθειες ή αντιπάθειες ή το φοβικό συντηρητισμό που συχνά μας διακατέχει ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. To γήρας Oυ γαρ έρχεται μόνον. Μερικοί πρώην υπουργοί Οικονομίας ιδρύουν και κόμματα, όπως ο εξωγήινος της πολιτικής κ. Στ.Μάνος. Παλαιότερα ήταν ο κ. Τσοβόλας.

    Μετά την ίδρυση της "Δράσης" έγινε γνωστό ότι θα βοηθήσουν τον κ. Μάνο να σώσει τη χώρα ο κ. Β. Κοντογιαννόπουλος και ο κ. Ι.Μπουτάρης . Εκείνο που δεν είναι γνωστό είναι τι ακριβώς θα κάνει ο καθένας.

    «Ο Μάνος θα λέει καλαμπούρια,ο Κοντογιαννόπουλος θα γελάει και ο Μπουτάρης θα βάλει το κρασί» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το κόμμα της "Δράσης" το είχε προαναγγείλει σε άσχετο χρόνο, αναφέροντας "εντελώς τυχαία" τα ονόματα των πρωταγωνιστών, ο Αθανάσιος Έλλις, ανταποκριτής της "Καθημερινής" στις ΗΠΑ. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι χθες Κυριακή η "Καθημερινή" αβαντάρισε κυριολεκτικά τη "Δράση", ενώ για παράδειγμα για τους "Δημοκρατικούς" δεν έχει κάνει κουβέντα. Μήπως γιατί οι "Δημοκρατικοί" δεν ντρέπονται να μιλήσουν για πατρίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή