Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ορατοί πλέον οι στόχοι...


«Μεγάλη αναταραχή , θαυμάσια κατάσταση» έλεγε ο ηγέτης της κινέζικης επανάστασης Μάο Τσε Τουνγκ και αυτό βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα.

Αυτή η αναταραχή που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας , «κοπής και ραφής» ξένων σκοτεινών και υπόγειων κύκλων, είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσουμε τόσο στον κοινωνικό ιστό, (ήδη τα ρήγματα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού) όσο και στα εθνικά μας θέματα. Αυτά αποτελούν άλλωστε τον τελικό στόχο !


Μόνον τυφλοί στα πνευματικά όμματα και οι κωφοί στην πολιτική ακοή δεν μπορούν να συλλάβουν τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό επίπεδο με την συνεχή «δημοσκοπηλαγνεία», εκλογολογία και συνεχή προσπάθεια υπονόμευσης της σταθερότητας του πολιτικού μας βίου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ενώ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι η ... δημοσκοπική θέληση του λαού δείχνει... ΠαΣοΚ,ζητά επιτακτικά και σε καθημερινή βάση εκλογές, αγνοώντας (με τρόπο και ύφος που παραπέμπει σε μη δημοκρατικές ιδεολογίες) την άλλη παράμετρο των ... δημοσκοπήσεων , όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν εκλογές.

Τον λαό τον ακούμε στο σύνολο των απαιτήσεων του και δεν λαμβάνουμε υπόψη μόνο αυτό που ευκαιριακά μας συμφέρει την δεδομένη χρονική στιγμή, αγνοώντας , επαναλαμβάνω ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ , όλες τις υπόλοιπες απαιτήσεις του.

Και οι καθολικές απαιτήσεις του λαού καταγράφονται σε τρεις παραμέτρους των δημοσκοπήσεων. Ο λαός α) δεν επιθυμεί εκλογές, β) απαιτεί συναίνεση προκειμένου να βγούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές από την διεθνή οικονομική κρίση και γ) επιθυμεί να διωχθούν οι λαθρομετανάστες από την χώρα μας.
Και στις τρεις αυτές απαιτήσεις του ελληνικού λαού ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι κάθετα αντίθετος.


Εάν αυτή η συμπεριφορά δεν εμπεριέχει ψήγματα αντιδημοκρατικής νοοτροπίας , υπέρμετρου λαϊκισμού και πολιτικού καιροσκοπισμού, τότε οι λέξεις και οι πολιτικές νόρμες έχουν απολέσει το νόημα τους.

Μέσα λοιπόν από την ...«Μεγάλη αναταραχή , θαυμάσια κατάσταση», τα πρώτα (ορατά πλέον ) δείγματα έκαναν την εμφάνιση τους.
Μιλώντας χθες στη γερμανική Βουλή εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε μεταξύ άλλων την ελπίδα «να επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον η ένταξη της «Μακεδονίας» και να μη σκοντάφτει άλλο στη διαμάχη για το όνομα . Η θέση μας είναι σαφής: Πρέπει να επιτρέπουμε την ένταξη σε ευρωπαϊκές Δημοκρατίες που έχουν τη βούληση και τις ικανότητες να προχωρήσουν».

Κατέληξε δε στο ότι : «
Η ελευθερία της Συμμαχίας να επιλέγει αποτελεί ύψιστο αγαθό. Δεν πρέπει, λοιπόν, να επιτρέψουμε σε άλλους να επιχειρούν με ένα βέτο ή με αναχρονιστικές αντιλήψεις σε σφαίρες επιρροής τους (σ.σ.: εννοεί τη Ρωσία) να υψώνουν ανάχωμα»......

Είχα ανοίξει το παράθυρο και σας είχα προϊδεάσει περί όλων τούτων , πριν δεκαπέντε περίπου ημέρες στο άρθρο «Διπλωματία και παρασκήνιο».
Οι πρωταγωνιστές ανεβαίνουν ένας -ένας στην σκηνή ,αφού ο «αθέατος σκηνοθέτης» που κατοικοεδρεύει στο πυκνό σκοτάδι του παρασκηνίου έχει κρίνει ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει.

Έχετε ακόμα αμφιβολίες ; Είπαμε .....«Μεγάλη αναταραχή , θαυμάσια κατάσταση».


17 σχόλια:

  1. Απλά η Μέρκελ επιβεβαιώνει το ρητό του Μάο που γράφεις.
    Οι ελληνογερμανικές σχέσεις δοκιμάζονται εν τρικυμία και οι παράξενες συμμαχίες από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού και από την άλλη μεταβάλουν συνεχώς το τοπίο.
    Συμμαχίες ή απειλές συμμαχιών σε ορισμένα θέματα αποκρύβουν κάτι σε ....Eurofighter, κάτι σε ....ευρωομόλογο (το οποίο επιδιώκει η χώρα μας και απορρίπτει το Βερολίνο) και κάτι σε ... «πωλητήριο» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που είχες γράψει πριν λίγες ημέρες.
    Ας μη ξεχνάμε ότι η Μέρκελ "μάζεψε" και έκλεισε το στόμα του Σίκατσεκ της Siemens.
    Αυτό θεωρήθηκε στους διπλωματικούς κύκλους ως ευθύ κτύπημα κατά του Καραμανλή.
    Θα δούμε πολλά ακόμα !
    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλεπού κι αν κρύβονταν εφαίνονταν η ουρά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο Παπανδρέου έχει επισκεφθεί 4 φορές το τελευταίο εξάμηνο την Γερμανία ( με διάφορα προσχήματα) , όταν δεν έχει επισκεφθεί καθόλου την Γαλλία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη, δεν ήταν αναμενόμενο ; Οι Αμερικανοί έχουν επενδύσει στο Κόσσοβο και στην ΠΓΔΜ.
    Όποιος νομίζει ότι θα παρατήσουν αυτή την επένδυσή τους χωρίς να το παλέψουν με κάθε τρόπο νομίζω ότι δεν πατάει στην γη.
    Θα ήθελα να σταθώ και λίγο στον κ. Παπανδρέου , ο οποίος αντιπροσωπεύει ,για εμένα, το νέο μοντέλο πολιτικού, που θα προσπαθήσουν να μας καθιερώσουν.
    Κανένα πολιτικό λόγο,πλήρη εξάρτηση, άβουλο πιόνι στα χέρια των πατριωτών του, οι οποίοι και προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο , να μας τον επιβάλουν.
    Ρίξε μια ματιά και στις χθεσινές δηλώσεις Σπέρκχαρντ για να καταλάβεις , τι εννοώ!
    Εύχομαι καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω σε ποιους απευθυνόταν η Μέρκελ όταν έλεγε ότι το 2009 θα είναι μια χρονιά με κακές ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά συζητάνε και συσκέπτονται στους κόλπους του ΝΑΤΟ μη βλέποντας ότι μετά την πτώση του Τείχους έχει αλλάξει ριζικά η δομή του .. Δεν είναι πλέον μία αμυντική Συμμαχία , αλλά μία συμμαχία επεμβάσεων, που κάνει κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου πολέμους για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.
    Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "politis-gr
    .....Αυτή η αναταραχή που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας , «κοπής και ραφής» ξένων σκοτεινών και υπόγειων κύκλων, είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσουμε τόσο στον κοινωνικό ιστό, (ήδη τα ρήγματα είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού) όσο και στα εθνικά μας θέματα. Αυτά αποτελούν άλλωστε τον τελικό στόχο !....."

    Δηλαδή θέλεις νά πείς ότι δέν τά είδαμε ακόμη όλα?
    Οτι εκτός από τά "ορατά", υπάρχουν καθ' οδόν καί άλλα χειρότερα?

    Αν κατάλαβα καλά καί άν ακριβολογείς, περιγράφεις ένα μέλλον προδιαγεγραμμένο, αναπόφευκτο καί σκούρο.

    Αν υποθέτεις απλώς, δέν μπορούμε παρά νά περιμένουμε.
    Αν όμως γνωρίζεις έγκυρα, ενημέρωσέ μας.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσέξτε την αντιμετώπιση των όσων δήλωσε η Μέρκελ από τις ελληνικές(;) εφημερίδες.

    Ορισμένες δεν .... τις άκουσαν καθόλου και περί άλλων τυρβάζουν: ΑΥΓΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ , ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

    Άλλες ... τις άκουσαν μεν αλλά υποκριτικά ασχολήθηκαν με όλα τα άλλα εκτός από αυτό που ανέφερε για την ΠΓΔΜ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ,

    Άλλες ... τις άκουσαν μεν , αλλά θεώρησαν σωστό να αφιερώσουν μια δύο γραμμές κειμένου ( και αυτό μέσα σε κάποιο άλλο κείμενο): ΕΘΝΟΣ,

    Τέλος κάποιες δεν υποκρίθηκαν , ούτε φόρεσαν τις κουκούλες των υπολοίπων δοσίλογων. Τις άκουσαν και αφιέρωσαν ολόκληρο άρθρο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ .

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΜΕ της χώρας μας. Αυτά μας αξίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ρευστής εθνικής συνείδησης ΓΑΠ (κατα δήλωσή του),ο υποδύομαι τον Ελληνα αδελφός του Νίκος,η θλιβερά γραφική καρικατούρα ενός ικανού πατέρα,ο ακαταλαβίστικος -απο την πόλη ερχομαι και στην κορφή κανέλα-αυτιστικός απολιτίκ ΄΄λόγος'',ο...ο...ο... Αυτός ρε παιδιά......ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εάν αυτή η συμπεριφορά δεν εμπεριέχει ψήγματα αντιδημοκρατικής νοοτροπίας , υπέρμετρου λαϊκισμού και πολιτικού καιροσκοπισμού, τότε οι λέξεις και οι πολιτικές νόρμες έχουν απολέσει το νόημα τους.

    Η χρησιμοποίηση από τη μια μόνο στοιχείων δημοσκοπήσεων που μας συμφέρει και το να ποντάρουμε στη σιωπή των αμνών είναι σημάδια δημαγωγίας και υπέρμετρου λαϊκισμού. Οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει για παράδειγμα ότι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έπρεπε η βουλή να πάει σρε προανακριτική. Πήγε; Το να τα ανακατεύουμε όλα σε μια σούπα για να περνάμε αντιπολιτευτικά μηνύματα για την αντιπολίτευση είναι πολύ παλιά. Τί σχέση έχει η Μέρκελ με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων μόνο ο Θεός το γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι εντολοδόχοι του Παπανδρέου, ξέρουν πολύ καλά το παιχνίδι.
    Ας κάνουμε μια μικρή περίληψη των όσων αναφέρεις, για να διευκολύνουμε όσους πνευματικά δεν...... την σηκώνουν την μπάρα.

    «Μεγάλη αναταραχή , θαυμάσια κατάσταση»
    -Αυτή η αναταραχή «κοπής και ραφής» ξένων σκοτεινών και υπόγειων κύκλων, είναι βέβαιο ότι θα την πληρώσουμε στα εθνικά μας θέματα.
    -Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ζητά επιτακτικά και σε καθημερινή βάση εκλογές, αγνοώντας την άλλη παράμετρο των ... δημοσκοπήσεων , όπου η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν εκλογές.(διαιώνιση της...«Μεγάλης αναταραχής)
    -Μόνον τυφλοί στα πνευματικά όμματα και οι κωφοί στην πολιτική ακοή δεν μπορούν να συλλάβουν τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό επίπεδο με την συνεχή «δημοσκοπηλαγνεία», εκλογολογία και συνεχή προσπάθεια υπονόμευσης της σταθερότητας του πολιτικού μας βίου.
    -Μέσα λοιπόν από την ...«Μεγάλη αναταραχή , θαυμάσια κατάσταση», τα πρώτα (ορατά πλέον ) δείγματα έκαναν την εμφάνιση τους.(Μέρκελ)
    -Οι πρωταγωνιστές ανεβαίνουν ένας -ένας στην σκηνή ,αφού ο «αθέατος σκηνοθέτης» που κατοικοεδρεύει στο πυκνό σκοτάδι του παρασκηνίου έχει κρίνει ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει.
    Μια μικρή περίληψη των όσων αναφέρεις.

    Παρακαλείστε κύριε αρθρογράφε ,όπως εις το μέλλον αποφεύγεται την αναγραφή εις τα άρθρα σας δυσνόητων λέξεων , όπως Γ.Παπανδρέου, Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθότι υπάρχουσιν πολλαί ενδείξεις, ότι εν εποχή αρχαιοτέρα πάσης γραπτής πηγής, αρχαιοτέρα δηλαδή του χιλιοστού προ Χρ. έτους, και επί αιώνας πολλούς οι Πασοκοι παρ` ότι ευρίσκοντο εις επικοινωνίαν συχνήν μετά λαών μάλλον προηγμένων εν τω πολιτισμώ, παρέμειναν εις πνευματική κατάστασιν νηπίου.

    Τι να είπει κανείς .........

    Φωκίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοιτάτε πως αλλάζουν οι συμμαχίες και πως παίζεται το παιχνίδι στην Σκακιέρα.
    Η κ. Μάρκελ πριν οκτώ μήνες (23/7/08) δήλωνε ότι προτεραιότητα έχει η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων, τα οποία είχε αποκαλέσει ΠΓΔΜ, και όχι "Μακεδονία" όπως χθες και είχε συνδέσει άρρηκτα το ζήτημα αυτό με την ένταξη της γειτονικής μας χώρας στο ΝΑΤΟ.
    Εχθές είπε τα ακριβώς αντίθετα. Τι παίζει κυρία Μέρκελ;
    Κανείς να μην ξεχνά (από τους υπόγειους μηχανισμούς) ότι υπάρχει για το αυτό το θέμα ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ πως αν δεν εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας δεν μπορεί να προσκληθεί η γειτονική χώρα να γίνει μέλος.
    Η απόφαση αυτή ισχύει και είναι δεσμευτική για τα μέλη της συμμαχίας.
    Εκτός εάν ετοιμάζουν πραξικόπημα στο καταστατικό του ΝΑΤΟ ή αλλαγή στην κυβέρνηση της Ελλάδας που είχε στυλώσει τα πόδια.
    Εσείς τι λέτε να ετοιμάζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολίτη συγχαρητήρια. Ήσουν από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) που έβγαλαν το θέμα με την κ. Μέρκελ στην επιφάνεια.
    Ακόμα και τώρα μετά από μία ημέρα περίπου δεν υπάρχει καμία αντίδραση ή καμία καταδικαστική δήλωση από το ΠΑΣΟΚ.
    Η κυβέρνηση ζήτησε επίσημα μέσω της διπλωματικής οδού διευκρινήσεις και συγχρόνως εξέφρασε την δυσαρεσκιά της.
    Το ΛΑΟΣ αντέδρασε και αυτό και την καταδίκασε.
    Τα υπόλοιπα κόμματα .... νάδα!!!
    Κόκκινες γραμμές και...τα παραμύθια του Παπανδρέου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε πολίτη, οί 3 παράμετροι τών δημοσκοπήσεων πού σωστά έπισημαίνεις δείχνουν ότι έμείς ό λαός, παρά τήν πλύση έγκεφάλου πού ύφιστάμεθα, παρά τίς βιοτικές μέριμνες πού γίνονται βασανιστικές καί μπροστά στό μεγάλο κίνδυνο πού βρισκόμαστε σέ περίοδο κρίσεως νά έχουμε 4.000.000 λαθρομετανάστες στή χώρα μας έτοιμους γιά όλα, εμείς ό λαός λοιπόν ζητάμε σοβαρά πράγματα από τούς πολιτικούς. Τά ψέματα τελείωσαν καί όπως γνωρίζουμε από τήν ίστορία, σέ τέτοιες περιόδους ό λαός ένώνεται, ατσαλώνεται, γίνεται ώριμος. Αλοίμονο λοιπόν στούς πολιτικάντηδες, άλοίμονο στούς ξενοκίνητους, άλοίμονο στούς άθεους γιατί σέ τέτοιες στιγμές πλησιάζεις τό Θεό καί ζητάς βοήθεια, αλοίμονο σέ όποιον συνεχίζει νά ξεφτιλίζει τήν πολιτική, τούς πολιτικούς καί νά ύποτιμά τόσο ξεδιάντροπα έμάς τό λαό. Αφήστε λοιπόν τόν GAP τόν τσίριζα καί τό ΚΚΕ νά κάνουν τό παιχνίδι τους καί θά δούνε σέ λίγο πού θά καταλήξουν. Άλλοστε ή κρίση θά κρατήσει χρόνια είναι από τό Θεό, καί ότι σάπιο ύπάρχει, ότι βρωμιά θά καθαριστεί, σέ όλα τά έπίπεδα, καταστήματα, έπιχειρήσεις, όργανισμοί, έκκλησία, κόμματα οί πάντες. Είμαι ίκανοποιημένος από τόν τρόπο πού ή κυβέρνηση χειρίζεται τήν κρίση στήν οίκονομία, φαίνεται ότι περπατάμε πιό σταθερά από κάποιες εύρωπαϊκές
    χώρες, σέ άντίθεση μέ αύτά πού λένε τά βρωμοκάναλα, (κι αύτά θά ξεσκαρτάρουν έντός όλίγου) παρότι έχουμε πασόκους υπουργούς στά κρισιμώτερα ύπουργεία, έσωτερικών, έξωτερικών πού δυναμιτίζουν ότι καλό γίνεται. Πρωθυπουργέ μου τί χειρότερο θά έκανε ό George Papapa.. στό έξωτερικών καί ό Σκανδαλίδης άς πούμε στό έσωτερικών; κούφια ή ώρα πού τ' άκούει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελευταία είδηση φίλε πολίτη ή Μέρκελ στή ΝΕΤ.
    Η Χούκλη έλεγε τίς είδήσεις σέ κατάσταση νιρβάνα άπόψε, χαλαρά , κοιμισμένα λές καί ήταν στό σπίτι της καί μίλαγε μέ τίς φίλες της.
    Περίμενα στό κρατικό κανάλι νά άκούσω τή θέση τής κυβερνήσεως, νά άκούσω ένα σχόλιο τής παρουσιάστριας, τίποτε δέν καταδέχθηκε νά πεί, όμως είχε τήν άνάγκη νά μάς πεί παλιότερα πόσο μέγας είναι ό Δαρβίνος ότι είναι άπόγονος πιθήκου δηλαδή μέ ένα πλατύ χαμόγελο. Εγώ νομίζω ότι πάρα πολλοί παρουσιαστές είναι απόγονοι πιθήκων διότι όλοι βλέπουμε πόσο πιθηκίζουν στά δελτία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Πολίτη
    Συζητάμε για τη Μέρκελ αλλά ίσως δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή σε όσα ειπώθηκαν στη Βουλή προ ολίγων ημερών.
    Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων και ζήτησε συναίνεση σε ορισμένα θέματα για να ξεπεραστεί η εισαγόμενη οικονομική κρίση.
    Αμέσως μετά ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ ζήτησε συζήτηση στη Βουλή επί της εξωτερικής πολιτικής.
    Ω, του θαύματος εκεί ακούστηκαν ευθείς, σκληροί, χαρακτηρισμοί για τη πολιτική συμπεριφορά της Ντόρας και του ΓΑΠ άκρως προσβλητικοί, που σε άλλα Κοινοβούλια θα είχε γίνει σεισμός με χαρακίρι.
    Αυτά που έπρεπε να πει ο Πρωθυπουργός της χώρας ανάλαβε να τα πει ο Καρατζαφέρης.
    Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε τους πολιτικούς, της πολιτικής. Αυτά βλέπουν τα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά αφεντικά και μας εκβιάζουν εκ των έξω.
    Για μέσα έχουν τα γκαρσόνια τους που θα καθαρίσουν τα τραπέζια από το φαγοπότι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα δουμε κατα ποςο εχει ωριμασει πολιτικα το εκλογικο σωμα στις ευρωεκλογες.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή