Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ό «όγκος» ενάντια στην βία .


Παρακολουθώντας το οπτικό υλικό που πρόβαλαν τα τηλεοπτικά κανάλια από την «εξόρμηση» των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά των καταστημαρχών στην καταστροφική μανία των 20-25 κατευθυνόμενων και εξαρτημένων (ξέρω πολύ καλά τι γράφω) νεαρών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η δράση των κουκουλοφόρων εξελίσσεται και περιορίζεται αυστηρά στο κέντρο των Αθηνών . Από την μια πλευρά υπάρχει το ορμητήριο , η αποθήκη και το ...καθαρτήριο των Πανεπιστημιακών σχολών και του παρεξηγημένου ασύλου.

Από την άλλη η ψυχοσύνθεση του κοινωνικού ιστού είναι δυσανάλογη και πολλές φορές αντιστρόφως ανάλογη με την απόσταση που μπορεί να χωρίζει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες.


Τα επεισόδια και η δράση των κουκουλοφόρων π.χ στα δυτικά προάστια (μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Κολωνάκι και το ιστορικό κέντρο) δεν θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε ευκαιρία δράσης. Η αντίδραση των καταστηματαρχών και των συνδημοτών θα ήταν αντιστρόφως ανάλογη με αυτή των αντίστοιχων του Κολωνακίου.


Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι κουκουλοφόροι όσο και ο καθοδηγητικός σκοτεινός πυρήνας τους.
Προς αυτή την πλευρά έχει στραφεί τελευταίως η προπαγανδιστική πλύση εγκεφάλου μέσω τηλεοπτικών μαϊντανών, μεγαλοσχημόνων κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας και .....«προοδευτικών» πολιτικάντηδων.

Ομιλούν και αφορίζουν συνεχώς την οποιαδήποτε αντίδραση των θυμάτων αλλά και των απλών πολιτών ,που άλλοι εξ αυτών παρακινούμενοι από την ευθύνη και το χρέος του ως πολίτες αυτής της χώρας και άλλοι γιατί γνωρίζουν ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα η φωτιά θα έρθει και στο δικό σου, αντιπαραθέτουν την μαζικότητα τους έναντι αυτής της εστίας ανωμαλίας.

Δεν πράττουν τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από την θεμελιώδη αρχή των Φυσικών νόμων. Η δράση εξισορροπείται μόνο με την ισόποση αντίδραση. Όταν δε η δύναμη της αντίδρασης είναι θετικώς δυσανάλογη με αυτή της δράσης, τότε η τελευταία μηδενίζεται.

Δεν χρειάζεται η αντίδραση να διέπεται από τα αντίστοιχα φαινόμενα της βίας. Είναι τόσο θετικώς δυσανάλογη που μοναχά η ενεργή και όχι παθητική παρουσία τους, ο ....«όγκος τους», ακινητοποιούν τους οποιουσδήποτε κουκουλοφόρους.


Αυτός είναι κανόνας των φυσικών αρχών που διέπουν τα πάντα στον πλανήτη μας. Σ` αυτόν τον κανόνα στηρίχθηκε και η κοινωνιολογική εξέλιξη του ανθρώπου.


Στην προπαγανδιστική αυτή προσπάθεια που εξελίσσεται , θύματα πέφτουν και πολλοί από τους πολιτικούς μας . Ομιλούν περί φαινομένων ... αυτοδικίας. Τα ...αφορίζουν. Ψευδώς αναφέρονται και επικαλούνται το κράτος δικαίου.

Γιατί ψευδώς ; Ας δούμε τι αναφέρει το άρθρο 282 περί αυτοδικίας: «Η ικανοποίηση της αξίωσης από το δικαιούχο αυτοδύναμα και χωρίς τη βοήθεια της αρχής (αυτοδικία) επιτρέπεται μόνο όταν η βοήθεια της αρχής δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα και υπάρχει κίνδυνος από την αναβολή να ματαιωθεί ή να δυσκολευτεί σημαντικά η πραγμάτωση της αξίωσης».

Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας νοήμων πολίτης που να πιστεύει ότι σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο είναι δυνατόν να υπάρχει και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα αποχαυνωτικά και προπαγανδιστικά περί αυτοδικίας γιατί εάν κοιτάξουν δύο άρθρα παρακάτω του Αστικού Κώδικα , συγκεκριμένα στο 284 (περί Άμυνας) θα διαβάσουν ότι: «Δεν αποτελεί παράνομη πράξη η υπεράσπιση που επιβάλλεται σε κάποιον για να αποτρέψει παρούσα και άδικη επίθεση εναντίον του ίδιου ή τρίτου.»

Όσο για εμάς ας καταλάβουμε αυτό που ανέφερα και ανωτέρω.Είμαστε τόσο θετικώς δυσανάλογη ποσότητα που και ΜΟΝΟ ο ...«όγκος μας», ακινητοποιεί την οποιαδήποτε δράση κουκουλοφόρων.

Δεν χρειάζεται η χρήση ανάλογης βίας. ΜΟΝΟ...ο τεράστιος «όγκος μας».

30 σχόλια:

  1. Tο ερώτημα το οποίο κάθε φορά και μ' αφορμή κάθε γεγονός πρέπει ν' απαντιέται είναι «ποιος ωφελείται».
    Eίναι ακριβώς το ερώτημα που σπάει κόκκαλα σε κάθε δημοσιογράφο της πεντάρας και σε κάθε ψευτοπροοδευτικό ρετάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι προτεινεις Πολιτη να κανουν οι καταστηματαρχες; Να παρουν το νομο στα χερια τους; Να πιασουν τις καραμπινες και να αρχισουν να πυροβολουν;

    Δεν τιθεται θεμα οτι η αστυνομια δεν προλαβε η αδυνατει. "Ξεχνας" οτι η αστυνομια πηρε οδηγιες να μην κανει τιποτα, κατι πρωτοφανες που δε συμβαινει ουτε σε χωρες της Αφρικης.

    Αν ειναι να καταργηθει εντελως - η ουτως η αλλως ανυπαρκτη- αστυνομια και να πιασουμε ο καθενας απο ενα οπλο να γινουμε "ενεργοι πολιτες" οπως προτεινεις. Να γινουμε δηλαδη "φαρ ουεστ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ανωτέρω πρέπει να είναι από αυτό το είδος που ευδοκιμεί σε μπαξέδες του παραλόγου ή της ιδιοτέλειας.
    Άλλα λέει το άρθρο , άλλο οσμίζεται, αλλά γιατί άλλο ποτίζεται, άλλο γράφει.
    Θεε μου ! Την ομορφιά των λουλουδιών, προσπαθούν να πνίξουν οι τσουκνίδες.
    Στον τοίχο η τσικνίδα με το ένα πόδι για τιμωρία, μέχρι να μάθει να διαβάζει.
    Αν μάθει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη χθες διάβασα ένα άρθρο το γερόλυκου της δημοσιογραφίας Χρήστου Πασαλάρη, το οποίο τελείωνε ως εξής:"Καθώς η πατρίδα είναι στην πρώτη γραμμή της χειμαρρώδους εισβολής πειναλέων υπάρξεων, εμείς οι παλαιότεροι θα πούμε «όχι στην ηττοπάθεια»! Και θα συστήσουμε στον πολίτη να οπλιστεί με ό,τι έχει πρόχειρο, να χτυπήσει πρώτος αν χρειαστεί, να τρέξει σε βοήθεια του γείτονά του που κινδυνεύει, να μην τα περιμένει όλα από την (επίσης ηττοπαθή και σαστισμένη) Αστυνομία. Ερχονται μαύρες μέρες μιας ιδιότυπης ντόπιας και ξένης εγκληματικότητας. Οι Ελληνες θα δείξουν πάλι στους Ευρωπαίους πως ξέρουν να αντιστέκονται..."
    Θα ήθελα απλά να συμπληρώσω τον δημοσιογράφο ότι είναι καιρός να δείξουν και πάλι οι Έλληνες ότι ξενόφερτες και προοδευτικές ιδέες, στυλ "εξέγερσης Παρισιού" ή εγκληματικότητας ΗΠΑ, δεν είναι δυνατόν να τις υπομείνουν.
    Δεν τις ..." σηκώνει το πετσί τους" .
    Εύχομαι Καλό Απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να ζητάμε από τους πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους είναι λάθος. Είναι λάθος γιατί μπορεί και να το κάνουν και τότε κάποιοι από τους θαμώνες του Κολωνακίου, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και οι κρατικοδίαιτοι κολαούζοι τους, οι πραγματικοί δηλαδή υπαίτιοι για αυτό το χάλι, να κακοπεράσουν. Χώρια που η πλατεία Συντάγματος δεν είναι μακριά και το καθολικό αίτημα για στήσιμο κρεμάλας μπορεί και να ικανοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα διαφωνήσω τόσο με τον φίλο σχολιαστή Sik , όσο και με το πνεύμα του κ. Πασαλάρη τουλάχιστον όσον αφορά τους κουκουλοφόρους.
    Προσεγγίζω το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία που έρχεται πιο κοντά σ` αυτή του politis-gr.
    Δηλαδή νομίζω ότι είναι τόσο δυσανάλογη η αναλογία πολιτών - κουκουλοφόρων που και μόνο η ενεργή παρουσία και ήπια αντίδραση από μέρους τους αρκεί για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Θα παραθέσω ένα απλό παράδειγμα. Εάν π.χ στα επεισόδια στο Κολωνάκι οι πολίτες αντιδρούσαν μαζικά και ο κάθε κουκουλοφόρος ευρίσκετο ξαφνικά να κρατιέται από 30-40 πολίτες(απλά να κρατιέται ή έστω με την απειλή ότι θα πέσει και καμιά ...ψιλή) , να είστε σίγουροι ότι ο μέχρι εκείνη την στιγμή εξαγριωμένος "επαναστάτης" κουκουλοφόρος θα έβαζε τα κλάματα και θα άρχιζε να παρακαλά σαν παιδάκι.
    Το έχω βιώσει σε μια περίπτωση και το παραθέτω.
    Άρα θα συμπλεύσω με το άρθρο του politis-gr ότι η δύναμη της μάζας είναι τόσο μεγάλη που δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε βία.
    Αρκεί μοναχά να δραστηριοποιηθεί η μάζα. Τίποτα άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός πιο πάνω ο george τι πίνει?
    Να προσέχεις ρε παλικάρι γιατί όταν το πράγμα δεν είναι καλής ποιότητας προκαλεί παρενέργειες και επηρεάζει τον εγκέφαλο.

    Εκτός και εάν είναι μεν νηφάλιος αλλά εκτελεί την εργασία του στο διαδίκτυο.
    Σε αυτή την περίπτωση πρέπει άμεσα να απολυθεί. Δεν κάνει το παλικάρι. Δεν μπορεί....

    Θα μου πείτε την ίδια δουλεία και το ίδιο δούλεμα δεν μας κάνουν επίσημα και οι δικοί του από την Χαριλάου Τρικούπη.
    Οπότε ....Αι... χάσου george!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαζική αντίδραση στην βία , χωρίς βία. Σαν σύνθημα μου ακούγεται.
    Ρε μπας και ετοιμάζετε καμία πολιτική κάθοδο ενόψει ευρωεκλογών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και πως να αντιδράσουν οι καταστηματάρχες, όταν θα βγει μετά το indymedia και θα γράφει "τον λένε τάδε, έχει αυτό το κατάστημα, είναι φασίστας, βρείτε τον"; Εδώ δεν αντιδρούν οι άνθρωποι του πνεύματος, οι ηθικοί αυτουργοί για μένα που τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν γίνει "άσυλα ανιάτων"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H τρομοκρατία των κουκουλοφόρων θα εξαλειφθεί όταν οι «πολίτες του καναπέ» αποφασίσουν να θεωρούν δικά τους παιδιά τους αστυνομικούς και όταν τολμήσουν να πιάσουν από το αφτί τα παλιόπαιδα που σημαδεύουν «μπάτσους» με τις πέτρες, καίνε σημαίες και μαγαρίζουν αγάλματα εθνικών ηρώων και εικόνες αγίων.
    Ας έχουμε, λοιπόν, το θάρρος να καταλογίζουμε και στον εαυτό μας όσες ευθύνες μας αναλογούν.
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα «κατορθώματα» των κουκουλοφόρων οφείλονται εν πολλοίς στην παθητικότητα των Ελλήνων πολιτών που, αντί να συνεργάζονται με την Αστυνομία και να την ενημερώνουν για οτιδήποτε παράξενο παρατηρούν στη γειτονιά τους (όπως κάνουν άλλωστε όλοι οι Ευρωπαίοι), αντί να αντιστέκονται στον άγουρο κακοποιό (που αργά ή γρήγορα θα εξελιχθεί σε επαγγελματία), γκρινιάζουν εναντίον πασών των εξουσιών, από κοινού με τους δημοσιοκάφρους των καναλιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΗΘελα σήμερα να διαμορφώσω άποψη για τα νέα μέτρα.
    Το βράδυ είπα να δώ ειδήσεις στο Mega (τι μού ήλθε και μένα - δεν καταλαβαίνω).
    Μέσα από όλες τις παιδιάστικες υπερβολές και τις αυθαίρετες σαχλαμάρες του Πρετεντέρη, της Τρέμη, του Τσίμα και του Καψή, ξεχώρισα τον Οικονομέα.
    Τί ξεφτίλας είναι αυτός ο άνθρωπος;
    Aκροβατικοί βερμπαλισμοί, λαϊκίστικο στάϊλ, αστικός επαρχιωτισμός δεκαετίας του 70, κλάφτα χαράλαμπε.
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΤΑΛΙ ΒΓΑΖΕΙ 340.000 ΕΥΡΩ (αυτά που φαίνονται επίσημα).
    Πού καταντήσαμε;
    Πριν από 30 χρόνια, τέτοια χαζά παιδιά ήταν γεμάτα σπυράκια αγάμητα φοιτητάκια, που το μόνο όνειρο της ζωής τους ήταν να πάρουν πτυχίο με το δημοκρατικό πέντε.
    Τελικά, δεν είναι και τόσο χαζός ο πορωμένος ο Οικονομέας.
    Κάνοντας το λακέ του Μπόμπολα κερδίζει όσα οι κανονικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κερδίσουν σε όλη τους τη ζωή.
    Fortune and fame, my friend, fortune and fame.
    Κακόμοιρη Ελλαδίτσα, που κατάντησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με βάση κάποια από τα παραπάνω σχόλια θα ήθελα να θυμίσω στον ιδιοκτήτη αυτού του μπλογκ τον κανόνα που ο ίδιος έχει θεσπίσει αλλά που δυστυχώς...κατά περίπτωση μόνο εφαρμόζει:

    "Σχόλια εκτός θέματος της ανάρτησης , υβριστικά - προσβλητικά ή συκοφαντικά προς τον οποιοδήποτε ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εχω επικρινει την κυβερνηση για την "αμυντικη σταση" της αστυνομιας αλλα συμφωνω απολυτα στην αναγκη οι απλοι πολιτες να κυνηγησουν τους κουκουλοφορους.
    Δεν ξερω ποιο ειναι το "σκοτεινο καθοδηγητικο κεντρο" αλλα ξερω τι πρεπει να κανει η κυβερνηση : Να τιμησει και να παρασημοφορησει με καποιο τροπο αυτους που ηδη μπηκαν στη μαχη.Αν δε το ξερετε στην Πατρα και τη Λαρισα καταστηματαρχες εσωσαν τις πολεις.Αλλα εαν η κυβερνηση φοβαται να τους τιμησει επειδη φοβαται τι θα πουν οι προοδευτικοι της πλακας δεν μπορει να ειναι οι πολιτες πιο γενναιοι.
    Και υπαρχει συγκεκριμενο προηγουμενο : Οι κατοικοι της ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ετρεψαν σε φυγη τους αναρχικους που βεβηλωσαν το χωριο τους.
    Γιατι δεν τους καλουν απο κυβερνητικης πλευρας να τους δωσουν μια τιμητικη πλακετα ή κατι παρομοιο και να τους εγκωμιασουν;Φοβουνται τι θα πουν οι αλητοδημοσιογραφοι και χασουν το "μεσαιο χωρο";Μια κυβερνηση και ενα κομμα που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ δεν μπορει να πεισει τους δικους του ανθρωπους να το στηριξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον Οικονομεα,εχω κι εγω,την ιδια γνωμη,σε αντιθεση με τον Καμπουρακη,που ειναι καπως αλλοιωτικος.
    Πολυ λαικισμος ρε παιδακι μου.Μου τη διδει.
    Kαι δεν ηξερα οτι παιρνει τοοοσα λεφτα.
    Για τους Λυριτζη-Οικονομου,γραφτηκε οτι παιρνουν τοσα, και εγινε της πουτανας,επειδη πληρωνονται απο μας,λογω ΝΕΤ.
    Και ακουγοντας απο καποιον καθηγητη Παν/μιου,(εν ταξει,δεν αξιζουν και ολοι),οτι ο μεγαλυτερος μισθος τους,ειναι δυομισυ χιλιαρικα,φτιαχτηκα,με τη συγκριση με τους αγραμματους των τηλεορασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. george είπε..Ανώνυμος 10:22 μμ είπε...
    Βρε σεις με το όνομα ανώνυμος, george κλπ δεν πάτε μέχρι την γωνία να δείτε εάν ερχόμαστε?
    Το trolling σας είναι ολοφάνερο.
    Τόσο χαζοί είσ(αι)τε? Ούτε παιδάκια του δημοτικού δεν σκέφτονται έτσι και δεν προσπαθούν να trollαρουν με αυτό τον τρόπο νομίζοντας όλους τους άλλους χαζούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εβλεπα σημερα στην δορυφορικη τον εκπροσωπο του ΣΥΝ να αποφευγει με ολους τους τροπους να καταδικασει τις ενεργειες των συμμοριτων που εσπασαν τα καταστηματα στο Κολονακι.ΡΕ του ελεγε καποιος απο τον εμπορικο συλλογο ειναι καταδικαστεες ενεργειες αυτου του τυπου η' οχι? και αυτος ελεγε για τους αγωνες του εναντιον της 7ετιας.Προφανως καπου απο το ιδιο μερος (Κολονακι).Πρακτορες του κερατα ειναι ολοι τους,προβοκατορες,πληρωμενοι,ανθελληνες,κομπλεξικα
    ανθρωπακια που δεν βλεπουν πιο μακρια απο την μυτη τους.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Λύση είναι πολύ απλή. Όποιος έχει κουκούλα ή κρύβει το πρόσωπό του να εκτελείται επί τόπου. Όχι δια τυφεκισμού αλλά δια καρατομήσεως και η σωρό του να αφήνεται εκτεθειμένη σε δημόσια προβολή και στη βορά των αδέσποτων ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό ακριβώς που περιγράφει ο Πολίτης έγινε στην Κομοτηνή αρχές Ιανουαρίου.
    Κόντρα στο «συλλαλητήριο», «πορεία» των αντιεξουσιαστών μαζεύτηκαν περίπου διακόσιοι Κομοτηναίοι . Παρατάχτηκαν απέναντι από τους «φοιτητές» αμίλητοι και συνόδεψαν την πορεία μέχρι το Πανεπιστήμιο.
    Με τον όγκο τους περικύκλωσαν την Περιφέρεια Α.Μ.Θ ( η οποία είναι μόνιμος στόχος, λόγω του ότι είναι απέναντι από το άσυλο) και δεν άνοιξε μύτη.
    Το αποκορύφωμα ήταν, όταν οι Κομοτηναίοι έκανα Ντού στο Πανεπιστήμιο γιατί κάποιοι τσόγλανοι «φοιτητές» μέσα από το άσυλο αγανάκτησαν από την αδράνεια και έβριζαν τον κόσμο.
    Τα Δημοκρατικά «Μέσα» της Κομοτηνής σε έξαλλη κατάσταση
    απειλούσαν με μηνύσεις αυτούς που με SMS μάζεψαν τον κόσμο στην Πλατεία.
    Επίσης οι τοπικές εφημερίδες Αριστερές και Δεξιές συλλήβδην χαρακτήριζαν τους συγκεντρωμένους πολίτες «χρυσαυγήτες» προκαλώντας το γέλιο και την οργή μας διότι ΟΛΟΙ ήμασταν γνωστοί μεταξύ μας , δεν υπήρχαν οργανωμένοι ξένοι και συμμετείχαν πολλές γυναίκες.
    Εκείνη τη νύχτα στην Κομοτηνή δεν έσπασε τίποτα .
    Οι αντιεξουσιαστές με τις σημαίες τους δεμένες στα ρόπαλά τους ανέβηκαν στα λεωφορεία και έφυγαν με συνοδεία της Αστυνομίας για την ασφάλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΑ.
    Κουκούλα φοράνε (όπως και στην κατοχή οι αργυρώνητοι ταγματασφαλίτες), όσοι είναι πιόνια (εκούσια ή επιπόλαια) όσων προσπαθούν να διαλύσουν τη χώρα.
    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συλλαμβάνονται άμεσα με την αυτόφωρη διαδικασία.
    Υποψιάζομαι μάλιστα δύο πράγματα.
    Πρώτο, μόλις συλληφθούν οι πρώτοι δέκα-δεκαπέντε οι υπόλοιποι θα γυρίσουν πίσω στη μανούλα τους.
    Δεύτερο, όταν κάποιος από τους συλληφθέντες μιλήσει (για να σώσει το τομάρι του) θα αποκαλυφθούν οι προστάτες, που τους χρηματοδοτούν.
    Τότε θα αποκαλυφθεί αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι δηλαδή υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να διωχθεί ο Καραμανλής με οποιοδήποτε αθέμιτο μέσο.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ (ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, BLOGS) ΘΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ.
    Εκεί κρύβονται οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ένοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Επίσης καλό είναι επιτέλους το Κράτος να λειτουργήσει ως Κράτος κι όχι ως παρμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ. Να τελειώνει η υπόθεση με το indymedia, που μόνο "ελεύθευρη ενημέρωση" δεν προσφέρει. Όσο για την ιστορία να βαπτίζονται "φασίστες" όλοι όσοι αντιδρούν στα επεισόδια, δεν είναι καινούργια. Από το 1991 είναι γνωστή, όταν φοιτητές και πολίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν στους κουκουλοφόρους που είχαν καταλάβει το Πολυτεχνείο. Ήμουν εκεί, στην Πατησίων, και είδα απλούς φοιτητές να πετάνε πέτρες στους κουκουλοφόρους, ενώ τα ΜΑΤ κοιτούσαν. Την επόμενη μέρα, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τους ονόμασε ειρωνικά "αγανακτισμένους πολίτες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν και η αυτοδικία είναι επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αναρχία, συμφωνώ με την άποψη που διατυπώνεται στο άρθρο. Η κατάσταση έφτασε πια στο απροχώρητο. Θέλω και εγώ να καταθέσω μία προσωπική εμπειρία. Πριν από λίγα χρόνια, έχοντας ξεχάσει ότι είναι παραμονή της γιορτής του Πολυτεχνείου, πήγα στη Στουρνάρη για να αγοράσω ένα εξάρτημα Η/Υ. Εκεί είδα στην παράπλευρη πόρτα του Πολυτεχνείου μία ομάδα περίπου 30 ατόμων. Ένας από αυτούς ψέκαζε ανενόχλητος ένα σύνθημα στον τοίχο. Πραγματικά αγανάκτησα με αυτό. Στάθηκα μπροστά του και με ήρεμο τόνο, αλλά αποφασιστικό, του είπα ότι δεν θα τον αφήσω να κάνει κάτι τέτοιο. Οι υπόλοιποι τα έχασαν. Πίστεψαν προφανώς ότι είμαι προβοκάτορας (αν και η αστυνομία βεβαίως ήταν εξαφανισμένη). Μετά από μία σύντομη φραστική αντιπαράθεση (με ύβρεις από μέρους τους και αποφασιστική σιωπή από μέρους μου) η ομάδα τους αποχώρησε και κλειδώθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο! Κάποιοι περαστικοί είχαν κοντοσταθεί και κοιτούσαν αμέτοχοι. Μόλις είδαν το αποτέλεσμα χειροκρότησαν. Έφυγα και πήγα στη δουλειά μου. Όταν γύρισα το σύνθημα είχε γραφτεί. Ωστόσο είχα ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα το χρέος μου, όσο μπορούσα. Και για όσους σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν, κάνω και γω την αναγκαστική πλέον δήλωση φρονημάτων (εδώ έχουμε φτάσει πια): δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε ακροδεξιός. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι κεντροαριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητε,το προβλημα μας μεγαλωσε,απο τοτε που οι Ελληνες αποτραβηχτηκαν,και αφησαν τις διαφορες ομαδες να βασιλευουν.
    Και αυτο ισχυει και για τις κουκουλες,αλλα και για τους ληστες.
    Ο,τι γινοταν δηλαδη στην Αμερικη και καποτε το κοροιδευαμε,τωρα το λουζομαστε.
    Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην πέφτετε στην παγίδα. Η αστυνομία έπρεπε να κάνει καλά τη δουλειά της και να αποτρέψει/συλλάβει τους κουκουλοφόρους. Τελεία και παύλα.

    Η λογική του να στρέψουμε τη μια ομάδα πολιτών εναντίον της άλλης αποτελεί κλασσική επιδίωξη/προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης (της τωρινής περισσότερο) ώστε να καλύψει τις αδυναμίες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι λες ρε ... george?
    "ομάδα πολιτών εναντίον της άλλης ομάδας πολιτών".
    Τοποθετείς τους κουκουλοφόρους σε ... ομάδα πολιτών. και τι είναι ρε παλικάρι η έννοια πολίτης? μπας και είναι ταμπέλα που όπου θέλουμε την τοποθετούμε?
    πολίτης σημαίνει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. πολίτης σημαίνει υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον άλλο πολίτη.
    πολίτης σημαίνει συνένοικος και συμμέτοχος (και συνένοχος) στην πολιτεία.
    αν ανοίξεις λεξικό και κατανοήσεις την έννοια πολιτεία θα πάψες να τοποθετείς και να εξισώνεις τους κουκουλοφόρους με τους πολίτες....
    το τρολλάρισμα σου δεν υποφέρεται πια.
    τέλος
    υγ. ξεχάστηκες και χρησιμοποιείς τόνους τώρα?
    ξεχασιάρη..... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ανωνυμε "χειροκροτητη"
    Τοσα καταλαβαινεις, τοσα λες. Αν θεωρεις τον εαυτο σου υποδειγμα πολιτη, προτιμω να ειμαι...κουκουλοφορος.
    george

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μα είσαι ...κουκουλοφόρος. εμφανίζεσαι μια ως gpr, μια ως george φορώντας μια την μια κουκούλα και μια την άλλη. γνωστό στις πάσι. απλά ξεχάστηκες και χρησιμοποίησες τόνους στο προηγούμενο σχόλιο σου , ενώ ως ... george δεν χρησιμοποιείς. αυτό το κάνεις ως gpr. ξεχασιάρη!!!! θα τα ακούσουμε κιόλας γιατί εσύ είσαι ξεχασιάρης?
    θα σε συμβούλευα να μην υπογράφεις ούτε με την μια κουκούλα , ούτε με την άλλη.
    να υπογράφεις ως .... κουκουλοφόρος 1, κουκουλοφόρος 2, κουκουλοφόρος 3 κλπ.
    τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σύλληψη επ' αυτοφώρω

    "Αυτόφωρο είναι εκείνο που τελείται εκείνη τη στιγμή ή πολύ πρόσφατα. Ο δράστης διώκεται διά δημοσίας κραυγής από το αστυνομικό όργανο ή από τον ίδιο τον παθόντα ώσπου να συλληφθεί. Είναι τέτοια η νομοθεσία που έχει αφήσει ανοιχτό τον ορίζοντα στη διαδικασία του αυτοφώρου. Σκεφτείτε μόνο ότι μπορεί να προβεί σε σύλληψη ακόμη και ο απλός πολίτης ή σε άλλη περίπτωση ο αστυνομικός."

    Μή "πέφτετε" στην παγίδα του george. O ΚΑΘΕ πολίτης έχει δικαίωμα και υποχρέωση να "συλλάβει" έναν άλλο πολίτη όταν αυτός κάνει μία αξιόποινη πράξη. π.χ. σπάει ένα αμάξι.
    Όλα τα άλλα είναι αδολεσχίες...και αριστεριστίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Ανωνυμος
    Εχεις δικιο για το αυτοφωρο. Αναλαμβανεις ομως και την ευθυνη της πραξης. Αν ο αλλος σου βγαλει πιστολι η μαχαιρι και σε καθαρισει εισαι εσυ ο υπευθυνος. Την ιδια ωρα που οι αστυνομικες δυναμεις πηραν ρητες εντολες να μην κανουν τιποτα (κατι που δε σχολιασε κανενας, στο ντουκου το περασατε).
    george

    ΑπάντησηΔιαγραφή