Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Η επιταγή των καιρών


Συναίνεση δεν σημαίνει τυφλή ανοχή . Ούτε υποταγή στις αποφάσεις του άλλου. Στη Δημοκρατία, άλλωστε, η πολιτική αντιπαράθεση, όσο έντονη κι αν είναι, αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για τη λειτουργία των δύο βασικών θεσμικών πόλων του πολιτικού συστήματος: (δια)κυβέρνηση - (ελέγχουσα) αντιπολίτευση.

Αποτελεί, όμως, στρέβλωση και δυσλειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος όταν επιδιώκονται η πολιτική σύγκρουση και η κοινωνική πόλωση ως αυτοσκοπός. Για τον προσπορισμό πρόσκαιρων κομματικών οφελών.

Προχθές, για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου (σχετικό άρθρο έγραφα εχθές). Η ανάγκη που οδήγησε σε αυτή την επιλογή εκκινεί από μία απλή, βασική διαπίστωση: Η ραγδαία επιδεινούμενη κρίση απαιτεί νέο μοντέλο διακυβέρνησης, στον πυρήνα της οποίας πρέπει να υπάρχει μία όσο το δυνατόν πλατύτερη κοινωνική συμμαχία.

Αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη.
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν αναπτύχθηκε ποτέ κουλτούρα διακομματικής συνεννόησης, ακόμα και σε μείζονα ζητήματα (π.χ. Παιδεία, Υγεία κ.ο.κ.), όπου τα δύο μεγάλα κόμματα διαθέτουν αποδεδειγμένα απόψεις που γειτνιάζουν ή και συμπίπτουν.

Η περίοδος που διανύουμε, όμως, δεν είναι μία οιαδήποτε περίοδος. Είναι, για την παγκόσμια κοινότητα, μία ιστορική καμπή. Για την Ελλάδα, με την ασθενή οικονομία, οι περιστάσεις είναι ακόμη κρισιμότερες.
Η ατζέντα που παρουσίασε προχθές ο πρωθυπουργός(τα έξι αυτονόητα σημεία για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ) στους πολιτικούς αρχηγούς υπήρξε αρκετά σαφής – πάντοτε μέσα στην ασάφεια και τη ρευστότητα των καιρών.

Θα έπρεπε, για παράδειγμα, να θεωρείται αυτονόητο το γεγονός ότι η οικονομική πολιτική οφείλει να κινείται στο πλαίσιο των συμπεφωνημένων κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο πως οι κοινωνικές πολιτικές δεν πρέπει να υπακούουν στη λογική της πλειοδοσίας, της παροχολογίας και των ευχάριστων λόγων για λόγους ψηφοθηρίας. Κι ότι πρέπει να εντάσσονται στις πραγματικές δυνατότητες και αντοχές της οικονομίας και των κοινών ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Τα παραπάνω αυτονόητα έχουν, δυστυχώς, πάψει να είναι αυτονόητα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, μόλις προ ημερών, αμφισβήτησε τη δανειοληπτική ικανότητα της χώρας, παρά τις περί του αντιθέτου ξεκάθαρες τοποθετήσεις Ευρωπαίων εταίρων και διεθνών οργανισμών.

Εισηγείται
, δε, μέτρα που γνωρίζει πως θα προσβληθούν εύκολα από τους εταίρους διότι συνιστούν παρεμβάσεις κρατικού προστατευτισμού. Και προτείνει την έκδοση ευρω-ομολόγου, αν και επίσης γνωρίζει πως πολιτικά και νομικά μία τέτοια πιθανότητα έχει ήδη καταπέσει στις Βρυξέλλες.


Είναι, λοιπόν, σαφές πως, για να υπάρξει στοιχειώδης συνεννόηση, η μεν κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει συχνά και ουσιαστικά την αντιπολίτευση (και τον ελληνικό λαό), η δε τελευταία οφείλει να πολιτεύεται υπεύθυνα και όχι με όρους ευκαιριακού εντυπωσιασμού.


Ζητώντας, μάλιστα, κάθε τρεις και λίγο εκλογές, όταν γνωρίζει πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο ( επιδεικνύοντας μάλιστα πρωτοφανή αλαζονική συμπεριφορά αφού δεν λαμβάνει υπόψιν της ότι το 68% των πολιτών ΔΕΝ επιθυμεί εκλογές).

Η συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, λοιπόν, ή η απόρριψή της δεν μπορεί να θεωρείται πολιτικό κόλπο. Ούτε κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αλλά ούτε και λαϊκό δικαστήριο για αυτόκλητους εισαγγελείς.

Η συνεννόηση είναι αίτημα των ΠΟΛΙΤΩΝ και (απόλυτη) ανάγκη των καιρών. Και όσοι αγνοήσουν τις ανάγκες των καιρών θα τις βρουν μπροστά τους, αργά ή γρήγορα.


«e-tipos»

15 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη καλημέρα.
    Αυτό που θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε και εν συνεχεία να το απαιτήσουμε από τους πολιτικούς είναι ότι :"Η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται". Θα μου πεις γνωστό αυτό από καταβολής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
    Όμως στην Ελλάδα (όχι μόνο σήμερα αλλά ανέκαθεν απ` ότι θυμάμαι τον εαυτό μου)το «αντιπολιτεύεται» το έχουν εκλάβει ως στείρα άρνηση. Καιρός είναι να απαιτήσουμε (σε χαλεπούς καιρούς, μάλιστα, όπως αυτοί που ζούμε), ο αντιπολιτευτικός λόγος να είναι γόνιμος και να οδηγεί σε μίνιμουμ συμφωνίες.
    Εύχομαι Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να γίνει συναίνεση πρέπει και η κυβέρνηση να κάνει τα σωστά βήματα. Το 1ο το έκανε χθες με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.
    Το δεύτερο που πρέπει να κάνει είναι να κρατικοποισει την Εθνική Τράπεζα ώστε να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Με αυτές τις δύο κινήσεις και το σκάνδαλο siemens που έρχεται και αφορά το μισό ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει την απαραίτητη συναίνεση.
    Συναίνεση με τους ψηφοφόρους ώστε το ΠΑΣΟΚ να μείνει στην αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μένω στις τελευταίες λέξεις του άρθρου. ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ.
    Αργά σημαίνει θα την "σκαπουλάρουμε", Γρήγορα σημαίνει ... "μας πήρε και μας σήκωσε" και όλοι μαζί πάμε για τον χορό του Ζαλόγγου.
    Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πάρουμε ...μαζί μας ...και αυτούς που φταίνε. Ας το έχουν υπόψη τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ
    Λένε αποτυχημένο τον Καραμανλή οι ξεφτιλισμένοι υπάλληλοι των καναλαρχών (Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Τσίμας, Καψής, Καμπουράκης, Οικονομέας, Βερύκιος, Χατζηνικολάου, Μακρή, Καψαμπέλης, κλπ) αλλά ξεχνούν ότι ο Καραμανλής κατάφερε να κάνει αυτά που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    Προσπάθησαν να μειώσουν τα ελλείμματα και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. 8% του ΑΕΠ άφησαν στον Καραμανλή και το έφερε στο 3% (10 δισ ευρώ εξοικονόμηση το χρόνο, κάθε χρόνο).
    Προσπάθησαν να ιδιωτικοποιήσουν τον ΟΤΕ και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, το κατάφερε ο Καραμανλής.
    Προσπάθησαν να νοικοκυρέψουν την χρεωμένη Εμπορική και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής την πούλησε στους Γάλλους και έτσι σώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
    Προσπάθησαν να σώσουν τόσες άλλες ελλειμματικές κρατικές επιχειρήσεις (όπως πχ τα λιμάνια) και ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ο Καραμανλής τα ιδιωτικοποίησε προς όφελος της οικονομίας, των θέσεων εργασίας και των κρατικών ταμείων.
    Η Ολυμπιακή είναι Η περίπτωση. Δεν είναι τυχαίο που είχαν κάνει 6 προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και ΑΠΕΤΥΧΑΝ. Ο Καραμανλής όχι μόνο την πούλησε αλλά το έκανε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ, γιατί ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ δημιουργείται και ανταγωνισμός στις εγχώριες αερογραμμές, με προφανές κέρδος για τους καταναλωτές.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΖΑΡΙΕΣ ΝΑ ΛΑΣΠΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
    Ακόμη και εάν είναι μέσα στα σκατά, το διαμάντι είναι διαμάντι, ενώ ακόμη και εάν είναι επάνω σε βελούδινο μαξιλάρι η κουράδα είναι πάντα κουράδα!
    Γειά σου Γιωργάκη με την παρέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν βγάλει για πούλημα τον ΟΣΕ (με τα 6 δις χρέος)και τα ΕΛΤΑ(με τα 4 δις χρέος)έχει κάνει μεγάλα βήματα.
    Να θυμήσω στον ΟΣΕ υπήρξε το μικρό σκάναδαλο με τα βαγόνια.Όπου οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ είχαν αγοράσει μοντέρνα βαγόνια χωρίς να έχουν ανάλογες ράγες να λειτουργήσουν.
    Αφού δεν είχαν ράγες άρχισαν να πουλάνε τα βαγόνια και να κονομάνε.
    Ένα σκανδαλάκι μερικών δις Ευρώ.
    Τα κανάλια από μεγαλοσύνη δεν στάθηκαν σε αυτό τα σκανδαλάκι αλλά επέμεναν στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου.¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συνεννόηση είναι αίτημα των ΠΟΛΙΤΩΝ και (απόλυτη) ανάγκη των καιρών. Και όσοι αγνοήσουν τις ανάγκες των καιρών θα τις βρουν μπροστά τους, αργά ή γρήγορα.

    Η μεγαλύτερη ανάγκη των καιρών σήμερα είναι η αποχώρηση "αυτού που δεν φταίει σε τίποτα" και της ανίκανης κυβέρνησή του για να σταματήσει επιτέλους η κατρακύλα της χώρας. Και αν δε αποχωρήσουν σήμερα και αγνοήσουν την ανάγκη των καιρών αργά ή γρήγορα θα την βρούν μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συμπεριφορά αυτή των αρχηγών των κομμάτων (και του Καραμανλή συμπεριλαμβανομένου) είναι απόρροια του εκλογικού μας συστήματος, που δίνει bonus 40 (προς το παρόν) έδρες στο πρώτο κόμμα με το επιχείρημα της πολιτικής σταθερότητας.
    Μόνο που ο όρος "πολιτική σταθερότητα" αποτελεί στην Μπανανία μας έναν κομψό τρόπο για πεις ότι ευτυχώς δεν θα χρειαστεί ποτέ να συνεννοηθεί κανείς με κανένα. Ότι δηλαδή αποθαρρύνεται ο διακομματικός (αλλά και ο εσωκομματικός) διάλογος, ο οποίος προφανώς (σύμφωνα πάντοτε με το σκεπτικό του εκλογικού νόμου) αποτελεί χάσιμο χρόνου!
    Δεν είναι εξαιρετικά υποκριτικό να κόπτεσαι για ισχυρές κυβερνήσεις (μέσω εκλογικού νόμου) και μετά να ζητάς διάλογο και συννενόηση;
    Αν ίσχυε στη χώρα μας η απλή αναλογική, τα κόμματα θα ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να συνδιαλαγούν και να συννενοηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Έρεβος
    Φίλε αυτό δεν το έχουν δοκιμάσει στην Ιταλία?
    Δεν δούλεψε. Αντίθετα επί πολλά χρόνια αποσταθεροποιήθηκαν πηγαίνοντας ανά εξάμηνο σε διαδοχικές εκλογές.
    Μια αποχωρούσε από τον κυβερνώντα συνασπισμό ο ένας, μια ο άλλος, κλπ.
    Βέβαια αυτοί τουλάχιστον έχουν πολύ καλύτερη δημόσια διοίκηση που λειτουργεί, και λόγω αυτού του γεγονότος δεν διαλύθηκαν εντελώς.
    Φαντάζεσαι μια τέτοια διαδικασία επανειλημμένων εκλογικών αναμετρήσεων στην χώρα μας με την δημόσια διοίκηση που έχουμε?
    Δεν θα λειτουργούσε τίποτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δηλώναμε το ... " "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kai pos na leitourghsei.....exoume e8niko symboulio,gia exoterikh politikh,ependyseis,ygeia,paideia?oxi....mexri kai oi tourkoi exoun!!!
    o proeros dhmokratias exei katanthsei maintanos,anti opote mallonoun san ta skylia na toys ka8hzei kato na douleyoyn gia thn xora.
    kai ferte mou kai ton pio eidiko na mou pei,oti ayta einai AYTONOHTA.
    nisafi pia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι απλή αναλογική. Το Γερμανικό σύστημα είναι καλύτερο. Δηλαδή οι βουλευτές κάθε κόμματος είναι από λίστα. Κι εσύ απλά ψηφίζεις κόμμα.
    Έτσι καταργείς την πελατειακή σχέση.
    Η απλή αναλογική έχει εφαρμοστεί με επιτυχία όπου δεν υπάρχουν κομμουνιστικά κόμματα.
    Αν εφαρμοστεί εδώ, το Σύνταγμα θα ονομαστεί οδός Γκρουέφσκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O extra έχει απόλυτο δίκιο,οι Ελληνες δεν μπορούν να συννενοηθούν και αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο,κρατάει από παλιά.Εβλεπα το μεσημέρι μια εκπομπή στο Σκάι σχετικά με τον ονειροπόλο δολοφονηθέντα πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ι.Καποδίστρια,που ήθελε να φτιάξει κράτος.Πολεμήθηκε άγρια.Ως και ο Μιαούλης έκαψε τη ναυαρχίδα του επειδή δεν έγινε ...υπουργός.Κι όταν τελικά δολοφονήθηκε επειδή ήθελε να μοιράσει τα εδάφη στο λαό και όχι στυς λίγους,όλη η Ευρώπη έμεινε άφωνη,και ο Γκαίτε είπε ότι πλέον μετά από αυτό παύει να είναι φιλλέληνας!!
    Ετσι και τώρα.Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε σε τίποτα.Κι όχι μόνο αυτό,αλλά όταν η αντιπολίτευση παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις,απαιτεί εκλογές 'εστω και αν αυτό συμβαίνει πολύ σύντομα μετά τις εκλογές,έστω και αν αυτό βλάπτει τον τόπο,έστω και αν αυτό δεν προβλέπεται,μια και όλοι ξέρουμε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια.Κανείς δεν το σέβεται αυτό.Είδαμε ποτέ στην Αμερική να ζητούν εκλογές νωρίτερα?Η στη Γαλλία η όπου αλλού όπου το κράτος λειτουργεί?Αυτά συμβαίνουν εδώ, στην Ιταλία η οπου αλλού σκέφτονται ευκαιριακά σαν και μας.
    Μια σκέτη απογοήτευση υπάρχει στον αέρα μια και δεν βλέπω να αλλάζουμε εύκολα νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑΤΟΣ!!! ΝΑΤΟΣ!!!! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ιδού ο πολιτικός βίος και η πολιτεία του Γιωργάκη, του BRAVO YORGOS, του Αμερικάνου... Φιλέλληνα πολιτικού που έχει βάλει στόχο να αφανίσει ό,τι στοιχείο της ταυτότητάς μας έχει απομείνει ζωντανό.

    α) Ένα πολύ σημαντικό γεγονός που (ενώ θα έπρεπε να αποτελέσει είδηση πρώτου μεγέθους, "θάφτηκε" εντελώς από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) συνέβη κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (3 Μαρτίου 2005), που ολοκληρώθηκε στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε-Κβο-Ντο στο Νέο Φάληρο: Με προσωπική εντολή του ίδιου του κ.Γιώργου Παπανδρέου, το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" των κ.κ. Παναγιώτη Δημητρά και Γρηγόρη Βαλλιανάτου διοργάνωσε δημόσια συζήτηση με εκπροσώπους των εν Ελλάδι μειονοτήτων, οι οποίοι κατήγγειλαν το ελληνικό κράτος για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Θέλετε να μάθετε ποιες ήταν αυτές οι μειονοτικές οργανώσεις που μας κατήγγειλαν για ρατσιστικές διακρίσεις εναντίον τους από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ;
    1) Η "Μακεδονική Μειονότητα Ελλάδας"
    2) Το "Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών"
    3) Η "Ισραηλιτική Κοινότητα Αθήνας"
    4) Η "SOS - Ρατσισμός"
    5) Η "Εταιρεία Αρωμανικού Πολιτισμού", που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο Βλάχων,
    6) Η "Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος"
    7) Η "Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα" και
    8) Ο "Σύλλογος Επιστημόνων της Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης".
    Είχε προσκληθεί και η "Πανελλήνια Ένωση Τσιγγάνων", η οποία -προς τιμήν της- δεν προσήλθε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες Τσιγγάνοι δεν αισθάνονται ότι αποτελούν μειονότητα.

    β) Εκ πεποιθήσεως άθεος!

    Σε βιβλίο με συνεντεύξεις της, το οποίο εκδόθηκε σε ανύποπτο χρόνο, η πρώτη σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, Εύα, σημειώνει για αυτόν ότι είναι ένας «εκ πεποιθήσεως άθεος». (Πηγή: Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 17)
    Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα:
    «Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ, όμως, ήταν Ελλάδα και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυψε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος... Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεφτόταν ότι θα γινόταν μητέρα... Εθεσε λοιπόν στο Γιώργο θέμα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη. Ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά κοφτά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος... αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο πατέρας του θα περνούσε το νόμο για την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και θα λυνόταν το πρόβλημα».
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, λοιπόν, είναι εκ πεποιθήσεως άθεος. Αυτό διαφαίνεται και από διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς.
    Όμως, δεν το ομολογεί ανοικτά και προσπαθεί να συγκαλύψει την αδιαφορία του για εθνικές συλλογικές πεποιθήσεις που είναι βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση των πολιτών. Προσπαθεί να κρύψει την αδιαφορία κι απ' ό,τι φαίνεται, την άρνηση του, για την Ορθοδοξία και το Έθνος.

    «Η ταύτιση του Κράτους με την Εκκλησία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα ο συγκεντρωτισμός στο χώρο της Παιδείας, έχει δημιουργήσει ένα πολιτιστικό μονοπώλιο στη χώρα μας. Αυτό το μονοπώλιο, ουσιαστικά, δεν επέτρεψε να τεθεί υπό το φως της καθημερινής κριτικής και συστηματικής έρευνας τόσο η Εκκλησία όσο και η Παιδεία μας». (Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα», 3/1/2004).
    Είναι σαφές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει στο στόχαστρο την Εκκλησία κι ότι επιθυμεί το διαχωρισμό της Παιδείας από την Ελληνοχριστιανική παράδοση. Απώτερος σκοπός: να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών και την προσευχή από τα σχολεία.
    Και γενικότερα: στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, να εμποδίσει κάθε μορφής δημόσια εκκλησιαστική παρουσία, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα της Αμερικής.

    γ) Ευθανασία
    .
    Ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει «εκσυγχρονιστικά»: «Η ευθανασία είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να κριθεί ξανά από τη σύγχρονη κοινωνία». (Πηγή: εφημερίδα «Βήμα», 17/12/2000)

    δ) Ναρκωτικά

    Ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίζεται «τη δυνατότητα του χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί στο σπίτι του μία μικρή ποσότητα για δική του μόνο χρήση». (Πηγή: περιοδικό «ΚΛΙΚ» αρ. 122, έτος 1997)


    ε) ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!
    Υστερα από προφορική εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου προς τις Βρυξέλλες, η Ελλάδα αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η διεθνώς κατοχυρωμένη, από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, ονομασία των
    «Στενών», σε «Τουρκικά Στενά»

    στ) ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΑΝ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΙΧΤΗΚΕ Ο «ΦΙΛΟΣ» ΤΟΥ ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ

    Σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ στην Ελλάδα (έχει πεθάνει πλέον) όταν τον εδεξιώθη στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια ,έδωσε εντολή να ξεκρεμάσουν πίνακα με τον Θ . Κολοκοτρώνη μήπως και στεναχωρηθεί ο ομόλογός του.

    Στην επόμενη ακριβώς επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία σε ανταπόδοση της προαναφερόμενης ανωτέρω επίσκεψης του Τζέμ έφθασε στο σημείο να καταθέσει στεφάνι στον σφαγέα των Ποντίων Κεμάλ Ατατούρκ. Στέφανος τιμής στον υπεύθυνο μιας γενοκτονίας, από έναν άνθρωπο που μας εκπροσωπούσε διεθνώς και τώρα θέλει να μας κυβερνήσει...

    Δικαίως η τουρκική ηγεσία έδωσε το όνομα του Γιωργάκη σε πάρκο της Άγκυρας. Δικαίως ο Τζεμ τον πειράζει: “Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς, βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως”! (ΕΨΙΛΟΝ 25/1/04).



    ζ) ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΛΙΣΤΑΣ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ!!!!!!!!


    Εδώ έχουμε το πλήρες άδειασμα του Γιωργάκη από τους ίδιους τους Τούρκους. Όταν στις 25 Μαρτίου (μα το πώς διαλέγουν οι Τούρκοι τις ημερομηνίες για προκλήσεις είναι φοβερό!!) βγήκε στην εφημερίδα Σαμπάχ μία μαύρη λίστα προσωπικοτήτων που τους απαγορεύεται η είσοδος στην Τουρκία - μεταξύ αυτών του Χριστόδουλου, πολλών βουλευτών κλπ - ο Γιωργάκης υιοθετώντας τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου του Τουρκικού Υπ. Εξ. ΔΙΕΨΕΥΣΕ την ύπαρξη της λίστας και είπε ότι αυτά προέρχονται από "ακραίους κύκλους". Την επομένη όμως ημέρα, ο κανονικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ως πραγματική την περιβόητη λίστα αδειάζοντας τον κ. Παπανδρέου!!!

    η) Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΣΤΗ Ε.Ε

    Στις 15/3/01, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Βέλγος υπουργός, για να εξυπηρετήσει τις γαλλογερμανικές σκοπιμότητες, πρότεινε να καταδικαστεί η Τουρκία για την κατάσταση των πολιτικών της κρατουμένων (“λευκά κελιά”, δολοφονίες κλπ). Ενώ κανείς υπουργός δεν τόλμησε να έχει αντίρρηση, ούτε ακόμη και ο επίτροπος Φερχόιγκεν, σηκώθηκε ο Γιωργάκης και υποστήριξε ότι “η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς την σωστή κατεύθυνση” και ακύρωσε την έκδοση απόφασης! Από τότε, έχουν πεθάνει 107 απεργοί πείνας.


    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ….

    Υ.Γ
    ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΑΝΔΡΕΑ ….ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @emily
    Το είδα και εγώ αυτό για το Καποδίστρια και......
    Ό άνθρωπος ήταν από άλλη πάστα.
    Αλλά από ότι είδες τα μικροσυμφέροντα και οι προδοσίες μας ταλανίζουν από ανέκαθεν....και συνεχίζονται.

    @ 7 Μάρτιος 2009 11:50 μμ
    Μας τα ξανάγραψες
    Εντάξει το εμπεδώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε συ ανωνυμε,αξιος ο μισθος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O Adreas efage kai hpie eis ygeian twn koroidwn ... Asxolh8hke kai me th libido tou kai afhse pisw mia ellada me delay 20 etwn apo tous ypoloipous eyrwpaious (blepe poso proodeysan ispania , irlandia , portogalia klp). Se 100 xronakia h istoria 8a ta grapsei ayta 3eka8ara.

    ΑπάντησηΔιαγραφή