Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Επιτέλους σοβαρευτείτε.


Τον λαϊκισμό που είχε επικρατήσει στον πολιτικό βίο την αλήστου μνήμης περίοδο 80'-90' τον πληρώσαμε ακριβά. Ίσως τον πληρώνουμε και μέχρι σήμερα.

Τον λαϊκισμό του ζιβάγκο, τον διαδέχτηκε ο λαϊκισμός της γραβάτας, μετεξελίχθηκε και φόρεσε διανοουμενίστικο αμπέχονο , έφθασε δε να εισβάλει και στα μέχρι τότε καλά κλειδωμένα ερμάρια που φιλοξενούσαν τις ακαδημαϊκές τηβέννους.

Το χειρότερο όλων είναι ότι πέρασε και στον λαό. Φυτεύτηκε, ποτίστηκε ,καλλιεργήθηκε εντέχνως και εκτρέφοντας στερεότυπα κρατά σε διαρκή νάρκωση τους πολίτες.

Φτάσαμε στο σημείο η αλήθεια να είναι κάτι σαν μεταφυσική έννοια και όχι το σύνολο των υπαρκτών δεδομένων.

Πάρτε παράδειγμα την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Eυρωδικαστηρίου για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο.
Το θέμα εξίσωσης ορίων ηλικίας μεταξύ αντρών και γυναικών είχε τεθεί και στην έκθεση της επιτροπής Σπράου, που είχε ορισθεί από τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ.

Πολλά στελέχη των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ εκείνη την εποχή είχαν στηρίξει αυτές τις απόψεις της Επιτροπής .
Μεταξύ αυτών και η σημερινή ηγεσία του κόμματος υπό τον κ. Γ.Παπανδρέου, αλλά και η αυριανή ηγεσία του κόμματος. Η κα. Άννα Διαμαντοπούλου.

Και όμως, .... ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν τα πράγματα και ποια είναι η αλήθεια, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κομματικά την καταδικαστική απόφαση του Eυρωδικαστηρίου.

Ανέβηκαν στα κεραμίδια και άρχισαν να επικρίνουν την κυβέρνηση γιατί..... «δεν επιχειρηματολόγησε όσο εξελισσόταν η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έτσι ώστε να .....μην καταδικαστεί η χώρα», και ανεβάζοντας σε υπερμεγέθη τόνους τον λαϊκισμό απαντούν στο ερώτημα εάν πρέπει το ΠαΣοκ να κάνει αυτοκριτική , ότι :«λέμε καθαρά πως πρέπει να προστατευθεί η εργαζόμενη γυναίκα ελλείψει ενός σοβαρού κοινωνικού κράτους». Τρία πουλάκια κάθονταν....

Δηλαδή για να καταλάβουμε, ...το ΠαΣοΚ επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν είναι ικανή να κοροϊδέψει τους «κουτόφραγκους» και να διεκδικήσει την ...«διαφορετικότητα» μέσα στους κόλπους της Ε.Ε .
Δεν είναι ικανή να διεκδικήσει τα ... «δικά μας , δικά μας και τα δικά σας ....και αυτά δικά μας».

Ίσως να κάνω λάθος , ίσως να ζω σε παράλληλο σύμπαν , ίσως κάτι να μου διέφυγε και να μην το κατάλαβα, αλλά έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν μας πίεσε να μπούμε στην Ε.Ε.
Με την θέληση μας μπήκαμε στην Ε.Ε. Με την θέληση μας...εισπράττουμε επιχορηγήσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα και «πακέτα» δισεκατομμυρίων ευρώ.
Με την θέληση μας τα πρώτα παραδείγματα και τα μυστικά μονοπάτια, στρωμένα με ...καλαμπόκια, τα αποδεχτήκαμε από την τότε ...επίσημη πολιτεία.
Με την θέληση μας, σαν καλοί μαθητές που είμαστε και τα ...«αρπάζουμε» αμέσως, τα μετατρέψαμε σε εξοχικά, ακριβά αυτοκίνητα, μεγάλη ζωή , πανάκριβα γούστα.
Με την θέληση τους υπέγραψαν ,όλοι αυτοί που έχουν ανέβει τώρα στα κεραμίδια και ...λαϊκίζουν, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και όλες τις σχετικές ευρωπαϊκές συνθήκες. Με την θέληση μας μπήκαμε και στην ΟΝΕ αξιοποιώντας όλες της συνταγές των Αλχημιστών αφού μέχρι τότε οι «κουτόφραγκοι» δεν ....τις γνώριζαν.

Όμως.... όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Μια του κλέφτη , δύο του κλέφτη , τρεις και το κακό συναπάντημα .... με τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα.

Ας καταλάβουμε επιτέλους δύο πράγματα: α) Ως μέλη της Ε.Ε έχουμε μια σειρά υποχρεώσεις. Με σημαντικότερη από όλες την εφαρμογή των κανόνων της Ένωσης.
Αυτή η ιστορία με το συνταξιοδοτικό των γυναικών πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες επί μια 10ετια. Όλες οι γνωμοδοτήσεις ήταν αρνητικές. 'Όλοι συμφωνούσαν στις μεταξύ τους συζητήσεις (και η λαϊκίζουσα, ανεβασμένη τώρα στα κεραμίδια, ηγεσία του ΠαΣοΚ) ότι πρόκειται για καραμπινάτη παραβίαση των κοινοτικών κανόνων.

β)
Δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία και επιλογές, χωρίς ορθή κρίση. Αυτή πάλι βασίζεται στην σωστή πληροφορία. Ο λαϊκισμός όμως καταλύει την ορθή πληροφόρηση.Καλλιεργεί εφήμερες ψευδαισθήσεις και απάτες. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές δικτατορίες στηρίχτηκαν περισσότερο ....στο λαϊκισμό παρά στα όπλα.

Τα υπόλοιπα είναι ......«ιστορίες για αγρίους». Επιτέλους σοβαρευτείτε!

20 σχόλια:

  1. Μα γι αυτο και δεν προκειται να ψηφισω και παλι πασοκ στις εκλογες,οψεποτε γινουν.
    Τους εχω σιχαθει τους ρεζιληδες,αλλα τους το εχω γραψει κιολας πολλες φορες,στο σιτε τους.
    Εκεινο που δεν καταλαβαινω,ειναι γιατι οσοι διαφωνουν για διαφορες μαλακιες που λενε οι ανθρωποι αυτοι,δεν καθονται να τους γραψουν τις δικες τους αποψεις για να καταλαβουν οτι ο κοσμος δεν ειναι χαχολος,να χαφτει, ο,τι βλακεια του πεταξει η κυρια Αννα,και η κυρια Λούκα.(Ακου Λούκα!).
    Και για να μην παραξηγηθω,δεν θα ψηφισω ουτε και νδ.
    Στο σπιτι μου θα κατσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέρμα οι συνταξιούχες της ...."παντρειάς"!!! Χαχαχα!
    Ισότητα κυρίες μου...!!
    Για τα υπόλοιπα καλό θα ήταν να αφήσουμε τους λαϊκισμούς και τα ...πράσινα άλογα.
    Δικαιώματα και υποχρεώσεις πάνε μαζί χέρι-χέρι.
    Δεν μπορώ να καταλάβω την νεομοντέρνα εκδοχή του σοσιαλισμού από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
    Εγώ ξέρω ότι ο σοσιαλισμός μιλά για ίσα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, και ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι απολύτως εξισωμένοι.
    Μάλλον ο σοσιαλισμός ( ο ..ποιος) του ΠΑΣΟΚ είναι μια νέα μεταλλαγμένη μορφή όλων αυτών που μέσα στους αιώνες γνωρίζουμε.
    Όπως λέμε μεταλλαγμένες ... ντομάτες. Μεταλλαγμένα ... αγγουράκια.
    Μεταλλαγμένα ...κολοκύθια(με ή άνευ ρίγανης).
    Με όλα αυτά που ακούω από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ( τι ποια) , μια .... μετάλλαξη την έχω υποστεί(στο κρανίο)!!!
    Καλημέρα σε όλους!

    ΥΓ. Πολίτη συγνώμη για το χιούμορ. Δεν είναι ότι αγνοώ την σοβαρότητα του θέματος. Αλλά εκεί που μας έχουν φέρει , εάν δεν αντιμετωπίσουμε κάποια θέματα με λίγη δόση χιούμορ, θα πρέπει να πάρουμε τα κυνηγητικά μας όπλα και ή να τα στρέψουμε στο ξεροκέφαλο μας ή να τους πάρουμε στο κυνήγι.
    Μεταξύ μας, .... προτιμώ την δεύτερη εκδοχή, καθότι φέτος ...ούτε πουλί πετάμενο δεν είδα.
    Ας είναι καλά η κυρ Ευτέρπη που με τα κουνέλια της , ....μας βγάζει από την δύσκολη θέση. Καταλαβαίνεις......! Για πουλιά πάμε και γυρνάμε πίσω με ...λαγούς! Ναναι καλά η γυναίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. politi θα ήθελα πολύ την γνώμη σου για την απεργεία πείνας του Θεόδωρου Τενέζου... ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι δεν έχετε καταλάβει το νέο πνεύμα του Πασοκ, δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις πνευματικές οδούς που ανοίγει.
    Παραπονιέστε μάλιστα γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε. Αχάριστοι!
    Σε γενικές γραμμές το νόημα όλων των συνισταμένων του νεοπαλιού μανιφέστου το αποδίδει πολύ εύγλωττα ο Michael Myers στο Bank-gr.
    Ακούστε για να μαθαίνατε. Γράφει λοιπόν ο Michael :Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε χορήγηση της μεθαδόνης στους χρήστες ναρκωτικών με μια απλή συνταγογράφηση. Όλοι θυμόμαστε ότι παλιότερα είχε ζητήσει και νομιμοποίηση του χασίς.

    Πλέον είμαστε σίγουροι περι τίνος πρόκειται. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να έχει καλές σχέσεις με τους τοξικομανείς. Μόνο ένας μαστουρωμένος θα πίστευε τις εξαγγελίες του.

    Βέβαια ο κ Παπανδρέου θεωρεί ότι έχει μέλλον στην πολιτική και στόχος του είναι δύο τουλάχιστον θητείες στην κυβέρνηση. Έτσι, αν αρχίσουν να του πεθαίνουν προεκλογικά οι ψηφοφόροι από την ηρωίνη- ηδη με την ανικανότητα της ΝΔ έχει χάσει ένα κάρο ψήφους- θα χάσει τις μεθεπόμενες εκλογές. Ενώ με τη μεθαδόνη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ την βγάζουν μερικά χρονάκια ακόμη και κρατιούνται αρκετά μαστουρωμένοι για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

    Έξυπνο...

    Φίλε πολίτη ακολούθησα την πεπατημένη του attica αφού συμφωνώ απόλυτα μαζί του ως προς το χιούμορ και την αντιμετώπιση των θεμάτων μας , με λίγη δόση από την μαγικόσκονη του.
    Στην αντίθετη περίπτωση τα θυμαράκια θα μας είχαν υποδεχθεί.
    Το ... Μαύρο Πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας μη τα ρίχνουμε όλα μόνο στο ΠΑΣΟΚ. Ο «λαός» του λαϊκιστή είναι ο «πελάτης» του.
    Η σχέση του λαϊκιστή με το ακροατήριό του είναι πελατειακή.
    Προσφεύγει στο λαό, περιμένοντας να αποκομίσει οφέλη - να κερδίσει.
    Γι’ αυτό και υπακούει στο παλιό εμπορικό αξίωμα: «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο».
    Ποιοι είναι οι πελάτες που .... έχουν πάντα δίκιο?
    Όπως φώναζε και ο Βέγγος....«Πελααάτες μου!»
    Μη βγάζουμε την ουρά μας απ` έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονο οργη αισθανομαι με αυτα που ακουω να λενε για το θεμα αυτο οι του ΠΑΣΟΚ.Δηλ ρε καραγκιοζηδες ειναι λογικο να βγαινουν οι γυναικες ΔΥ σε συνταξη στα 40 και στα 50 με 20 η 25 χρονια υπηρεσιας.
    Αυτες εχουν πιο πολυ αναγκη η τα νεα ζευγαρια που δεν μπορουν να κανουν ουτε ενα παιδι γιατι δεν εχουν δουλεια.
    Και χαρας την κουραση που τραβανε ,μια σφραγιδα ολοι μερα.Ρε πρασινοι καρναβαλοι αυτοι που σημερα θελετε να βγουν στη συνταξη στα 40-45 θα ξαναδουλεψουν σε μαυρη εργασια και ετσι η ζημια θα ειναι διπλη για τα νεα παιδια που δεν βρισκουν δουλεια.

    atheras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι όλοι κάνετε λάθος.Το κόμμα του δημοφιλέστατου ΓΑΠ (μεγάλη η χάρη του, να κόβει ώρες από τους εμάς και να του δίνει αιώνες) ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, και μόνο.
    Σκεφτήκατε ότι η αλλαγή αυτή θα φέρει τεράστια αλλαγή στη βιολογία και θα εντείνει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας?
    Μέχρι στιγμής μόνο γυναίκες ΔΥ είχαν τη δυνατότητα να αναπαράγωνται, αφού παίρνουν ετήσιες άδειες, βγαίνουν γρήγορα στη σύνταξη, μπαίνουν στο δημόσιο με 4 παιδιά κλπ.
    Αυτά στον ιδιωτικό τομέα είναι έτσι και αλλιώς απαγορευτικά.
    Εάν τώρα τα καταστήσουμε και στις γυναίκες ΔΥ το ίδιο απαγορευτικά, σε λίγες δεκαετίες η χώρα μας θα έχει μείνει πληθυσμιακά μισή και έρμαιο των μεταναστών.
    Αυτό δεν το βλέπετε? Γιατί κοιτάτε τόσο κοντόφθαλμα ?
    Συμπαρατάσσεστε με την ΕΕ του Κεφαλαίου και του Νεοταξισμού, που επιθυμεί την πλήρη εξαφάνιση του γένους μας.
    Αντί να συμπαρατάσσεστε με τον απίθανο, μεγάλο, (Τι μεγάλο? Παμμέγιστο), πάνσοφο και μοναδικό πατριώτη από τους 300 του κοινοβουλίου, Γ.Α. Παπανδρέου (μεγάλη η χάρη του, να κόβει ώρες από τους εμάς και να του δίνει αιώνες, .. δις μετ` αντίστοιχης μετάνοιας, ασπασμού στην φωτο και γονυκλισίας).
    Έξω από την Εγκληματική ευρωπαϊκή ένωση...
    Σύνταξη στα 30 για όλους τους ΔΥ εδώ και τώρα...
    Thiroros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Den allazei to PASOK. Ta idia kai ta idia tosa xronia.
    J.Pap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μου αρέσουν τα σχόλια σήμερα !!!!!
    Όλοι βρήκατε ευκαιρία και βαράτε το Πασοκ.
    Και τι έγινε?.......μπαίνει κάποιος διαβάζει και λέει εδώ είναι γιάφκα της Ν.Δ.
    Οι αναρτήσεις μπαίνουν όχι για να...... αλλά για να ξεσκουριάζουμε το μυαλό μας και να καταλαβαίνουμε τι γίνετε γύρω μας.
    Αν θέλετε να πιάσει τόπο το σχόλιο σας κάντε το εκεί που λέει ο Θόδωρος.

    Αυτά που λέει το Πασοκ σήμερα είναι αντίθετα από αυτά που έλεγε χθες για το συγκεκριμένο θέμα. Και ΣΙΓΟΥΡΑ αντίθετα από αυτά που θα πράξει αύριο αν γίνει κυβέρνηση και θα πρέπει να λογοδοτήσει στην Ε.Ε.
    Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι πέρασε ο καιρός που πετάγανε μια μ@λ@κία και την καταπίνανε όλοι από κάτω.
    Σήμερα οι μισοί έχουν πονόλαιμο και δεν καταπίνουν εύκολα.
    Σήμερα όσοι δεν κοιμούνται ξέρουν γιατί τα λένε αυτά, ΟΛΟΙ όχι μόνο το Πασοκ. Στόχος τους δεν είναι η ¨επάρατη Δεξιά¨ που λέγαμε κάποτε.
    Στόχος είναι η κουτάλα. Και για την κουτάλα θα στόχευαν και τον πατέρα τους όχι μόνο την έρμη την Ελλάδα.

    Όσον αφορά τους Δημόσιους Υπάλληλους η άποψη μου είναι γνωστή.
    Κρεμάστε τους όλους. Ειδικά των Δ.Ο.Υ. που παίρνουν και διπλάσιο μισθό συν τα ¨bonus¨.
    Ποια 65......στα 80 και όποιος θέλει. Όποιος δεν θέλει να πάρει τον ποπό του και να βγει στην ελεύθερη αγορά να δει ¨πόσα απίδια πιάνει ο σάκος¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ liondani
    Εννοείς φυσικά με κάποιο post.
    Για να πω την αλήθεια φίλε δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με τον κ.Θεόδωρο Τενέζο.
    Έχω διαβάσει την επιστολή του προς τον κ.πρωθυπουργό, έχω διαβάσει γι` αυτόν από διάφορα blogs, αλλά από αυτά (μόνο) δεν μπορώ να διαμορφώσω γνώμη.
    Για να γράψω άρθρο για κάποιον, ακολουθώ μια διαφορετική διαδρομή.
    Δηλαδή εξετάζω πίσω από τις πράξεις, ψάχνω για αυτά που δεν έχουν ειπωθεί ή που δεν θέλουν να ειπωθούν.
    Θα ήθελα (εάν βρω χρόνο) να ψάξω ποιος είναι ο κ. Θεόδωρος Τενέζος. Ποιους εργαζομένους απασχολούσε; ; Έλληνες ή ...αλλοδαπούς ανασφάλιστους;
    Ποιες ήταν οι συναλλαγές του (κυρίως απέναντι στο δημόσιο); Ποια ήταν η οικονομική του κατάσταση ; Ποιες ήταν οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος;
    Ποια η συμπεριφορά του μέσα στην κοινωνία; (γιατί σε πολλές περιπτώσεις επιχειρηματίες γρήγορα αυτοδημιούργητοι, ...αλλάζουν συμπεριφορά προς τον κοινωνικό ιστό και γίνονται χειρότεροι από τα τζάκια).

    Εργοδότης που απασχολεί 200-250 εργαζόμενους δεν είναι μικρομεσαίος , όπως αυτοπροσδιορίζεται ο κ. Τενέζος.
    Ούτε μπορώ να πιστέψω (όπως κάθε λογικός άνθρωπος) ότι πήγε στον υφυπουργό κ. Βλάχο και αυτός του είπε ότι "Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω"!
    Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται από κανέναν πολιτικό σε κάποιον που πάει στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθεί και ούτε καν τον γνωρίζει.
    Εκτός εάν τον γνώριζε και δεν μας το αναφέρει ο κ. Τενέζος.

    Τέλος πάντων αυτό που έχω μάθει τόσα χρόνια είναι ότι αυτό που φαίνεται δεν είναι απαραίτητα και το πραγματικό.
    Μάλιστα, στις περισσότερες φορές η ζωή, μου έχει διδάξει ότι είναι ακριβώς το αντίθετο .

    Με αυτό που γράφω δεν εννοώ ότι και ο κ. Τενέζος ανήκει και σ` αυτήν την κατηγορία. Είπα δεν έχω ασχοληθεί (πέραν των όσων διαβάζω) με τον άνθρωπο.
    Εάν μου δοθεί χρόνος θα ασχοληθώ σοβαρά με την περίπτωση του και μακάρι ο άνθρωπος να είναι ..."τζάμι".

    Δεν εξετάζω και δεν απαντώ ως προς τα διάφορα καρτέλ, αφού η στάση μου είναι δεδομένη και συμβαδίζει με αυτή όλων των Ελλήνων πολιτών. Κάθετα ενάντιος προς οποιαδήποτε μορφή τους ! Υλική ή ...πνευματική!
    Καλό βράδυ !

    ΥΓ. Ζητώ συγνώμη από τους φίλους αναγνώστες για το σχόλιο εκτός θέματος.
    Παρακαλώ μην επεκταθούμε στο συγκεκριμένο θέμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πρόβλημα ήταν γνωστό. Όλοι το ξέραμε. Μάλιστα οι πιο μυημένοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είχε καταρτίσει νομοσχέδιο με τις αλλαγές, μαζί με τις ρυθμίσεις που αφορούσαν τον ιδιωτικό τομέα. Όμως, τελικά επέλεξε να μην αντιμετωπίσει ταυτόχρονα το δημόσιο και το ιδιωτικό συνταξιοδοτικό σύστημα.
    Κίνηση πολιτικής τακτικής .Έτσι και αλλιώς δεν μπορούσε να γίνει τίποτα περισσότερο.
    Κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου. Και σίγουρα το συνταξιοδοτικό των γυναικών είναι ένα απ` αυτά τα προβλήματα.
    Θα πρέπει βέβαια να εξετάσουμε και το ελληνικό δαιμόνιο και να βρούμε κάποια λύση .
    Γιατί υπάρχουν και πιο χειρότερα, π.χ "Ανύπαντρες" θυγατέρες πολιτικών ή στρατιωτικών υπαλλήλων οι οποίες παίρνουν τη (υψηλότατη)σύνταξη του θανόντα πατέρα τους και βέβαια έχουν παιδιά και οικογένεια, αφού πολύ απλά συζούν με τον πατέρα των παιδιών τους ο οποίος βέβαια τα έχει αναγνωρίσει ως δικά του.
    Ξέρω προσωπικά τέτοια περίπτωση οικογένειας και μπορώ να πω ότι παρότι το γνωρίζουν και τα παιδιά (έφηβοι) , μπροστά στα 1950 ευρω τον μήνα από τον παππού, δηλώνουν κυνικά ότι δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να πέφτει το "παραδάκι". Μπροστά στο χρήμα το δαιμόνιο του Έλληνα δεν λογαριάζει τίποτα. Ούτε οικογενειακούς θεσμούς , ούτε τίποτα. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατ' αρχήν συμφωνούμε νομίζω- ότι κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτά το θέματα.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες αποφάσεις πρέπει να οδηγήσουν σε ένα ήρεμο, πολιτισμένο και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο για να βρεθεί
    η βέλτιστη ,για όλους, λύση.
    Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο -δεν αναφέρομαι τώρα προσωπικά- είναι η δαιμονοποίηση διαφόρων ομάδων εργαζομένων. Το έχουμε ζήσει και
    με άλλες ομάδες (αν θυμάστε... η ελιτ των τραπεζικών υπαλλήλων,οι λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά κλπ.).
    Και αυτό το λέω γιατί η στοχοποίηση διαφόρων κοινωνικών ομάδων ότι αυτοί είναι το πρόβλημα δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο σε αδιέξοδα και αδιάλλακτες πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aλήθεια πόσοι είναι συνολικά (οί ΔΥ)? Καί πόσα παίρνουν?

    Αναφέρθηκε αυτές τίς μέρες, ότι 240.000 γυναίκες διορίσθηκαν από 1982 μέχρι 1992.
    Καί άλλοι τόσοι άνδρες νά υποθέσουμε?
    Κάντε τίς αναγωγές, δείτε γιατί πάμε κατά διαβόλου καί πάρτε βαθιές αναπνοές γιά αποφυγή τού εγκεφαλικού.

    Πάλι αυτές τίς μέρες, μέ τήν ανακοίνωση τής εισοδηματικής πολιτικής, αναφέρθηκε ότι 478.000 ΔΥ, παίρνουν πάνω από 1.700 ευρώ/μήνα.
    Οποιαδήποτε σύγκριση μέ τούς Ελληνες β' διαλογής, εργαζόμενους στόν ιδιωτικό τομέα, μόνο σάν κακόγουστο αστείο θά εκληφθεί.

    Καί επειδή τόσα χρόνια έχω βαρεθει νά ακούω τούς ίδιους καί τούς ίδιους (εργατοπατέρες καί πολιτικούς προστάτες), νά χτυπιούνται γιά τό δικαίωμα στήν εργασία καί τά συνταξιοδοτικά δικαιώματα, μήπως θά 'πρεπε κάποιος νά τούς θυμίσει ότι ανάμεσα υπάρχουν καί εργασιακές υποχρεώσεις?

    Τώρα, γιά τήν πρόωρη συνταξιοδότηση τών γυναικών, δυστυχώς μπρός γκρεμός καί πίσω ρέμα.
    Εδώ δέν κάνουν τίποτα τά πρώτα 15-20 χρόνια.
    Πιστεύει κανείς ότι άν καθήσουν μέχρι τά 65 θά δουλέψουν?

    Οσο γιά τή σοβαρότητα (τή γνωστή) τού ΠΑΣΟΚ στό θέμα (λές καί σέ άλλα....), άσε καλύτερα. No comment.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτέλους σοβαρευτείτε!
    Μήπως ξεχνάμε ότι εδώ και πέντε χρόνια πληρώνουμε τον λαϊκισμό του 1996 -2007. Μια εποχή που επιστρατεύτηκαν ακόμη και οι κατσαρίδες για να κερδίσουν την εξουσία. Αλήθεια τι να την κάνουν; Επιτέλους σοβαρευτείτε! Έλεος πια. Έχουμε βαρεθεί τον λαϊκισμό σας. Έχετε τυφλωθεί από το τον άκρατο κοματισμό σας; Δεν βλέπετε πλέον ότι γίνεται κακό στη πατρίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το χειροτερο ειναι ότι δανειζονται εδω και εικοσι χρονια για να πληρωνουν αυτες τις συνταξεις τις προωρες και τις πολυ ακριβες..και δεν συζηταμε για συνταξιοδοτηση σε ολους τους τομεις..μα μονο για το δημοσιο συμμοριακό τομεα..ειναι πολυ λιγα αυτα που προσπαθουν να τους περικοψουν..χρειαζονται κι αλλα και μαλιστα σκληροτερα..πληρης ισορροπια με τους εργαζομενους του ΙΚΑ..ΠΛΗΡΗΣ!και αρση της μονιμοτητας τους.ΑΜΕΣΩΣ!
    Ο ανωτερω προς ποιους τα λεει? Προς τα κομματα, η προς σχολιαστες. Δεν καταλαβα. Εχω την εντυπωση οτι τα λεει προς σχολιαστες.
    Αν ειναι ετσι ο ανθρωπος ζει σε αλλο πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτα που λεει ο Gnik & και ο θοδωρος.Οσο για τους κουτοφραγκους τους κοροιδευουμε απο ιδρυσεως του νεοτερου κρατους αλλα τις φαπες εμεις τις τρωμε.
    ΜΕ τον Γιωργακο ευχαριστως θα επαιζα κανα ταβλι ισως να πιναμε και τιποτα καφεδες η' ουζα αλλα για ψηφο ουτε λογος.Οσο για την Διαμαντοπουλου δεν την ξερω αλλα αν κρινω απο αυτα που λεει και τα "παιδια" που την υποστηριζουν ασε καλλυτερα.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @F5PILOT
    Δεν ξέρω για κατσαρίδες, αλλά θυμάμαι για κάτι αλλοδαπους το 2000 που τους μεταφέρανε και αεροπορικώς με την ΟΑ ... Επίσης με έχει συγκινήσει η αλβανή καθαρήστρια που είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και ο αλβανός ηλεκτρολόγος που την τελευταία φορά έλαβε SMS από το κόμμα την ώρα που δούλευε !!!

    @G APO CT
    Σίγουρα ο ΓΑΠ θα ήθελε να ανάψετε και έναν μπάφο για να απολαύσετε το τάβλι και τα ούζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε Πολιτη.Διαφωνω μετην εννοια λαικισμος.
    Εκτος και αν συμφωνουμε οτι λαικισμος ειναι η αποκρυψη μερους της αληθειας απο τον λαο για να τον οδηγησουμε σε δρομους που εχουν προαποφασιστει απο τα πλανητικα αφεντικα.Αντιδοτα η εγρηγορση και ο αγωνας για μια ουσιαστικη παιδεια για τον Ελληνικο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, αυτό που μας καταδίκασε για τις συντάξεις των γυναικών, δεν είναι απλώς ένα δικαιοδοτικό όργανο. Αποτελεί τον εγγυητή της εφαρμογής της κοινοτικής έννομης τάξης. Οτι, δηλαδή, όσα συμφωνούνται σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών τηρούνται. Κατά συνέπεια, το περιεχόμενο της καταδικαστικής απόφασης που μας κοινοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είναι πρωτευόντως πολιτικό και δευτερευόντως νομικό. Η δε δημοσιοποίησή του σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα επιζητεί την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα δημοσιονομικά συνιστά ένα ηχηρότατο κοινοτικό μήνυμα προς όλους μας: ηγεσίες, συντεχνίες, συνδικάτα, media. Τι μας λέει η Ευρώπη; Το εξής, υπό μορφήν ερωτήματος:

    «Είναι δυνατόν να μας ζητάτε να σας βάλουμε πλάτη για τα ελλείμματα και τα χρέη σας και ταυτόχρονα να μας ζητάτε να επιτρέψουμε τη χρηματοδότηση παροχών (όπως οι πρόωρες συντάξεις), τις οποίες μάλιστα εμείς δεν καταβάλλουμε στους πολίτες μας;». Αν το καλοσκεφθούμε, αυτό είναι το αίτημά μας! Την ώρα που η μέση Ευρωπαία εργαζόμενη συνταξιοδοτείται στα εξήντα πέντε, εμείς ζητάμε η Ελληνίδα που εργάζεται στο Δημόσιο να συνεχίσει να βγαίνει στα πενήντα πέντε. Κι όταν σε λίγα χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου θα βουλιάξουν επειδή θα πληρώνουν συντάξεις σε περισσότερες γυναίκες απ’ όσες θα ασφαλίζουν, τότε τι θα λέμε; Θα βρίζουμε τον Αλμούνια του μέλλοντος; Δυστυχώς η κρίση μάς φέρνει έναν ακόμη νέο κανόνα: το τέλος των εξαιρέσεων. Οι αριθμοί είναι άλλωστε αμείλικτοι: Δεν είναι δυνατόν να διορίζεσαι στα τριάντα και να βγαίνεις στη σύνταξη στα πενήντα πέντε. Δεν είναι δυνατόν να είσαι είκοσι πέντε χρόνια εργαζόμενος και είκοσι πέντε συνταξιούχος. Δεν είναι δυνατόν να παίρνεις πρόωρη στα πενήντα πέντε ως κουρασμένος και να συνεχίζεις στη μαύρη αγορά εργασίας ως ξεκούραστος, κόβοντας θέσεις εργασίας από νέα παιδιά. Αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή