Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Επιχείρηση-«σκούπα» κατά παράνομων αλλοδαπών


Τον τελευταίο χρόνο καταβάλλονταν προσπάθειες επικοινωνιακής απάτης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυο ήταν τα μηνύματα που εκπορεύονταν με στόχο την ελληνική κοινωνία.

Το πρώτο παρουσιαζόταν ευθέως από τον κ. Αλαβάνο που εμφάνιζε το κόμμα του ως εν δυνάμει εκπορθητή του δικομματισμού.

Τα αποτελέσματα προς στιγμήν ήταν θετικά, συσσωρεύοντας στην ...«δημοκοπική του δεξαμενή» δυσαρεστημένους από όλους τους χώρους. Από άλλους λιγότερους, από άλλους περισσότερους.

Όμως το ... «δημοσκοπικό του άλμα» ήταν άλμα στο κενό και σ` αυτό την βασική ευθύνη έχουν οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου , λόγω των ακραίων θέσεων που υιοθέτησαν σε μια σειρά ζητημάτων.

Αυτές οι ακραίες θέσεις «έκαψαν» και το χαρτί της δεύτερης επικοινωνιακής απάτης που επιχείρησαν. Σύμφωνα με αυτή (διοχετεύοντας έμμεσα στα ΜΜΕ)εμφάνιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ως δήθεν «μοντέλο» του το ΑΚΕΛ υπό την ηγεσία του κ. Χριστόφια.

Τα δύο μηνύματα συνδέονταν μεταξύ τους και επιδίωκαν να πείσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ισχυρή δυναμική «τύπου ΑΚΕΛ».
Φυσικά δεν υπάρχει καμία απολύτως συγγένεια μεταξύ ΑΚΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο αυτά αριστερά κόμματα ακολουθούν διαφορετικές και καθόλου παρεμφερείς στρατηγικές σε πολλούς τομείς.

Το παρακάτω παράδειγμα που παραθέτω αποδεικνύει του λόγου το αληθές και ας το μελετήσουν πολύ καλά τόσο στην Κουμουνδούρου , όσο και στον Περισσό.

Μια δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε χθες το πρωί τους μαζεμένους αλλοδαπούς που κατοικούν σε υποστατικά εντός των τειχών της Λευκωσίας. Κυριολεκτικά, η εν λόγω περιοχή έμοιαζε για περίπου τρεις ώρες χθες με αστυνομικοκρατούμενη πολιτεία, με δεδομένο ότι οι αλλοδαποί που κατοικούν κυρίως στις οδούς Ομήρου, Λήδρας, Ονασαγόρου, στην περιοχή Φανερωμένης και αλλού βρέθηκαν περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους εντάλματα έρευνας διάφορων υποστατικών που είχαν μπει στη
«μαύρη λίστα» και στις 3.30 την αυγή άρχισαν τη διαδικασία των ερευνών.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν συνολικά σε 25 υποστατικά, στα οποία προέβησαν σε ενδελεχείς έρευνες με συνέπεια τον έλεγχο 200 αλλοδαπών που διέμεναν στις εν λόγω κατοικίες.
Μετά από τρεις περίπου ώρες ερευνών και αφού οι αστυνομικοί έκαναν στην κυριολεξία φύλλο και φτερό τα υποστατικά, οι αστυνομικοί οδήγησαν με χειροπέδες στα αστυνομικά κρατητήρια όλους τους υπό έλεγχο αλλοδαπούς.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή των αλλοδαπών διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, τα οποία αξιολογούνται.

Η επιχείρηση-«σκούπα» της Αστυνομίας είχε σκοπό να προκαλέσει γερό πλήγμα στην γκετοποίηση της παλιάς Λευκωσίας και όπως δήλωσαν κυβερνητικοί και αστυνομικοί παράγοντες δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. . Κουμουνδούρου κατά πρώτον, Περισσός κατά δεύτερον.... ακούει κανείς;

Παραδειγματίζεται κανείς από την μόνη Αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη; Αφουγκράζονται και αναλύουν οι υπόλοιποι πολιτικοί σχηματισμοί ότι το δεύτερο κατά σειρά πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, μετά το οικονομικό, είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης και των προβλημάτων που συνακόλουθα επιφέρει;


Όποιος από τους πολιτικούς χώρους δεν το αντιλαμβάνεται, προσκρούοντας σε διάφορες ιδεολογικές ακαμψίες και τυφλώσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνους
«νεοτερισμούς» ή φοβικά σύνδρομα και ατολμίες , έχω την εντύπωση ότι θα βρεθεί προ ...εκλογικών εκπλήξεων.

15 σχόλια:

  1. Εχουμε πολλά να μάθουμε απο τους Κύπριους...

    Μακάρι οι πολιτικοί νάνοι που μας κυβερνούν να παραδειγματίζονταν,αντι να ζητάνε τρομαγμένοι "συναίνεση" ακόμα και για να κάνουν τα στοιχειώδως αυτονόητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κυπρος,εχει μακραν καλυτερη δημοσια διοικηση απο τη δικη μας καρικατουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογικό είναι, αφού η Κύπρος ήταν και είναι ακόμη οργανωμένη με βάση το Βρεττανικό σύστημα. Ενώ εμείς, με το Οθωμανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς κανείς δεν συζητάει στην Ελλάδα το ζήτημα του αριθμού των μεταναστών που πρέπει να ζουν στη χώρα.

    Αυτό είναι το βασικό. Πάνω σ'αυτή τη βάση θα χτίσουμε πολιτικές αντι-γκετοποίησης και εξανθρωπισμού των συνθηκών διαβίωσης αυτών των δύστυχων υπάρξεων.

    Αλλά, αν εχεις ένα εκατομύριο (και βάλε) παραπάνω απ'όσους μπορείς ν'αντέξεις σαν χώρα, πως θα εφαρμόσεις βιώσιμες λύσεις?

    Μακάρι οι Έλληνες να ξυπνήσουν κάποια στιγμή και να καταλάβουν, επιτέλους, τι παιχνίδι παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

    Αμφιβάλλεται ότι θα είχαν κυρήξει πόλεμο αν γινόταν κάτι παρόμοιο μ'αυτό που έγινε στην Κύπρο, στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αριστεροι,(συν τους πασοκους δηλαδη),θελουν να νομιμοποιησουν τα λεφουσια,οποτε θα τα βαλουν και να ψηφισουν.
    Και τοτε,καποιοι,θα κανουν κομμα,και με τη μεγαλη γεννητκοτητα που εχουν,θα μας φανε λαχανο.
    Θυμηθειτε τι επαθαν οι Σερβοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α καί εγώ νόμισα πρός στιγμή ότι αφορά τήν Ελλάδα μας.
    Κρίμα.

    Αρχίζω όμως καί δέν καταλαβαίνω, γιατί προκειμένου νά μπεί κάποτε μιά τάξη στό εκτός ελέγχου, πλέον, ζήτημα τών παράνομων αλλοδαπών, πρέπει οπωσδήποτε νά συναινέσει ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ.

    Εκτός κι' άν στήν κυβέρνηση πιστεύουν ότι ομελέτα γίνεται καί χωρίς νά σπάσουν αβγά.

    Από τή μία λοιπόν η σοβαρότητα μέ τήν οποία (ακόμα καί) η Κύπρος αντιμετωπίζει τό θέμα.
    Από τήν άλλη η εδώ καί χρόνια αναξιοπιστία μας ώς Κράτος, στήν εφαρμογή τής νομιμότητας.

    Πώς νά μή μελαγχολήσει κάποιος από τή σύγκριση?

    Καί φοβάμαι ότι μετά από τόση αδράνεια, ακόμα κι' άν αύριο αποφασίζαμε νά εφαρμόσουμε τόν νόμο, δύσκολα πλέον θά μάς πάρουν στά σοβαρά οί "ενδιαφερόμενοι"?

    Τελικά τό ΑΚΕΛ όντως δέν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς καί η ΝΔ ώς κυβέρνηση δέν είναι ούτε κάν ΑΚΕΛ.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνεις λάθος,πρώτο πρόβλημα καί πολύ σοβαρό είναι οί μετανάστες,μετά τό οικονομικό,πού αργά ή γρήγορα θά λυθή.Εχουμε υπάρξει καί στό παρελθόν φτωχοί καί επιζήσαμε.Ποτέ όμως δέν είχαμε τόσους πολλούς εποίκους καί όχι μετανάστες,γιά νά λἐμε τά πράγματα μέ τό όνομά τους,διότι μία μικρή χώρα,χωρίς βιομηχανία,χωρίς πλούτο,μέ ανεργία καί χωρίς αποικιακό παρελθόν,ΚΑΙ μέ υπογενητικότητα,γιατί νά θέλη μετανάστες;
    Τήν απάντησι τήν γνωρίζει καί τό εγγονάκι μου τών 2 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η Κύπρος, όπως τόνισε κάποιος παραπάνω, είναι μια χώρα δομημένη στο βρετανικό σύστημα, και οι πολίτες της ξέρουν που ζουν..

    στην Βρετανία π.χ., οι κάτοικοι του Λονδίνου αποδέχονται ότι για την προστασία τους θα υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες κάμερες που θα τους παρακολουθούν σε δημόσιους χώρους και θα καθοδηγούν την αστυνομία σε περιπτώσεις παραβάσεων του νόμου, ενώ θα αποτελούν και αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια..


    εδώ στην Μποτσουάνα, οι (περισσότεροι) πολίτες είναι τόσο "γραφικοι", που από την μια ζητούν την προστασία της αστυνομίας σε κάθε περίσταση και από την άλλη της αρνούνται τα αυτονόητα εργαλεία για να το πετύχει με το λιγότερο δυνατό κόστος ..γιατί ποιος κακοποιός π.χ. θα τόλμαγε να κλέψει σε δημόσιο χώρο χωρίς φόβο, την στιγμή που οι κάμερες θα μπορούσαν να τον κάνουν "trace back" και να βρούνε από που ξεκίνησε και που κατέληξε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι δημοκρατικο δικαιωμα του καθε ελληνα πολιτη να εκφραζει την γνωμη του και το τι θελει.Η συντριπτικη πλειοψηφια των ελληνων θελει την εκδιωξη των λαθρομεταναστων.Και δεν χρειαζεται την αδεια του ΣΥΝ για το τι πρεπει να σκεφτομαστε και τι ειναι επιτρεπτο η' οχι.Ο ΣΥΝ ειναι ενα αποκομμα,ενα ιδεολογικο εξαβλωμα που αποτελειται απο οριομενους ιδεολογικους παριες που εχει εγκαταστησει μια πρωτοφανη δικτατορια στα ΜΜΕ,στην Παιδεια και στις τεχνες.Μεθοδικα,απο την μεταπολιτευση και μετα αλλωσε τα παντα!Με ποιου την βοηθεια?Με ποιου την ανοχη?Μεχρι που φτασαμε στο σημερινο σημειο που πρεπει να παρουμε την αδεια του ΣΥΝ και για τα πιο στοιχειωδη δημοκρατικα δικαιωματα οπως της εκφρασης η' τις γνωμης.Αν δεν συμφωνεις μαζι τους εισαι φασιστας η' νεοναζι.Και το κρατος?τι κανει το κρατος?Απλα στεκει στην ακρη τρομαγμενο και αδυναμο να εφαρμοσει τους νομους γιατι φοβαται την αντιδραση του ΣΥΝ και των ταγματων εφοδου του,των αναρχοαπλυτων ναρκομανων που καταστεφουν τον ιδρωτα του κοσμακη,εχοντας υποκρουση τις χαιρεκακες κραυγες των ΜΜε. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει αυτό του επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών. Εάν δεν πάρουν σοβαρές αποφάσεις στον ΟΗΕ και να υποχρεώσουν τα διάφορα κράτη να δέχονται πίσω τους λαθρομετανάστες , δεν βλέπω να διορθώνεται τίποτα.
    Αυτό που μπορεί να κάνει η κάθε ευρωπαϊκή κυβέρνηση είναι να φτιάχνει διαφόρους χώρους υποδοχής μεταναστών. Και τι θα βγει με αυτό;
    Θα γεμίσουμε από τέτοιους. Εδώ δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας θα ταΐζουμε και άλλους;
    Το πρόβλημα στην χώρα μας θα γίνει τσουνάμι λόγω του γεωγραφικού μας χώρου ως το άκρο της Ευρώπης. Γόρδιος δεσμός!
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Salus populi, suprema lex esto .
    Αμα ειναι να διαλεξουμε,μεταξυ του να ζησουμε,η να διαλυσουμε,μερικες φορες,πρεπει να παιρνουμε και σκληρα μετρα.
    Και οσον αφορα στους λαθρομεταναστες,εμεις δεν εχουμε την πολυτεεια να κανουμε ταστραβα ματια.
    Και αν μεχρι τωρα,το παιζαμε high,και δεν καταδεχομαστε να κανουμε μερικες δουλειες που τις θεωρουσαμε κατωτερες,κουραστικες,δυσκολες,η κακως αμοιβομενες,σημερα,με την κριση ante portas,τι λεω ante ,μεσα ειναι,θα αναγκαστουμε να κατεβασουμε τη μυτη και να τις κανουμε,οπότε,ποιος θα φαει το ψωμι,εμεις,η αυτοι;
    Τοτε,θα αναγκαστουνε οι ολιτικοι, να αλλαξουν τακτικη.
    Και τη σχετικη ιστορια μου.
    Ο Ρωμαιος,υπουργος του πασοκ καποτε,και εγκαλουμενος για την εγκατάλειψη καποιου χωριου,που ειχε πλημμυρίσει απο λαθρομεταναστες,που κανανε και διαφορες κλοπες, ειπε τα εξης.
    Μα αυτοι, που σημερα φωναζουν,μου λεγανε τις προαλλες,να μην τους διωξω γιατι τους πληρωνουν λιγα.Τωρα,γιατι φωναζουν;
    Ειχε απορια ο ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΕΞΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ .

    ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ .

    ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ SMS ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΚΙΑ-ΣΤΟΥΠΙΑ ΕΠΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙΩΝ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΡΧΕΙΑ .

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΣΑΝ ΚΑΡΑ ΣΙ-ΝΤΙ ΚΑΙ ΜΑΧΜΟΥΤ ΧΑΣΙΣΙΕΧΩ

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

    ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ , ΘΑ ΕΧΕΙ "ΚΡΥΟ" ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ

    http://iwnasdragoumis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ελλάδα μέσα σε μια δεκαετία μεταβλήθηκε σε χώρα μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών .
    Σήμερα, υπερβαίνουν το 1.500.000 με αυξητικές τάσεις(πάνω από το 10% του πληθυσμού).
    Οι ενυπάρχουσες κοινωνικές υποδομές και η αγορά εργασίας δεν αντέχουν την απορρόφηση άλλων αλλοδαπών.
    Πολύ περισσότερο, είναι αδύνατη η αφομοίωση της πανσπερμίας αυτής, από απόψεως πολιτισμικής.
    Οι αρνητικές συνέπειες είναι πολλές, ενδεικτικά
    αναφέρω: παραοικονομία, παράνομη απασχόληση, ανεργία,αύξηση εγκληματικότητας, δημιουργία εθνοτικών μειονοτήτων,αλλοίωση εθνικής ταυτότητας.
    Οι κατά καιρούς ρυθμίσεις περιέχουν χαλαρούς κανόνες, οι οποίοι διευκολύνουν αδιακρίτως, τη νομιμοποίηση μεγάλου ποσοστού αλλοδαπών, οι οποίοι δεν έχουν ελληνική συνείδηση,ούτε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, πολλοί μπορεί να είναι κακοποιοί, ή να σκέπτονται ανθελληνικά και είναι δυνατόν ναδράσουν και αντεθνικά .
    Προτάσεις.
    Εφαρμογή του νόμου, δηλ. οι λαθρομετανάστες πρέπει άμεσα να απελαύνονται.
    Αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
    Αναθεώρηση της χορηγήσεως «πράσινων καρτών». Να καταγραφούν οι ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας σε εργατικό δυναμικό.
    Αν δεν επαρκούν οι Έλληνες,τότε να προσκαλούνται αλλοδαποί με διακρατικές συμφωνίες
    και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
    Η χορήγηση των αδειών παραμονής να επαναφερθεί στην Αστυνομία.
    Όσοι αλλοδαποί έρχονται να εργασθούν, να έχουν δώσει στις προξενικές αρχές ποινικό μητρώο, υγειονομική κατάσταση και στοιχεία εργοδότη.
    Όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει.
    Ιεροκλής Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΩΣΤΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΛΕΧ. ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ (ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ 50 ΜΑΣ), ΠΟΙΟΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΜΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ- ΜΟΛΔΑΒΟΥΣ- ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ - ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ , ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι κύριοι του ΤΣΥΡΙΖΑ μπορούν να δοκιμάσουν να κατοικήσουν για 1 μήνα έστω στην οδό Μενάνδρου ή στην οδό Γερανίου; Ρητορικό ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή