Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Διπλωματία και παρασκήνιο.


Χαρακτηριστικό της καθιερωμένης διπλωματίας είναι ο κυνισμός ( τις συνέπειες του οποίου έθετα προχθές στο άρθρο πως φτάσαμε ώς εδώ), που περιβάλλεται όμως με επιτηδευμένη φρασεολογία, φραστική «ευγένεια» , στην ανταλλαγή των απόψεων και η διαμόρφωση μιας πράγματι ιδιαίτερης γλώσσας πολιτισμένης «διακόσμησης» με άκρως προσεκτική διατύπωση προφορικού λόγου και έγγραφων κειμένων.

Στη διαδικασία της «διπλωματικής προσέγγισης» εντάσσονται και οι διάφορες ορατές στο προσκήνιο κινήσεις στην στρατιωτική και οικονομική σκακιέρα με σκοπό την θωράκιση και την ωραιοποίηση αυτής της κυνικής ωμότητας των διπλωματών.

Όμως ...( γιατί πάντα υπάρχει ένα όμως) πίσω από αυτούς , στο σκοτάδι του παρασκηνίου και ως «αθέατη όψη»της διπλωματικής προσπάθειας , διαμορφώνεται , πολλές φορές ερήμην των πολιτικών και διπλωματικών πρωταγωνιστών, η λυσσαλέα προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων , δυναμικών και ακαθάρτων, εξαναγκασμού ή πειθαναγκασμού του ... «διπλωματικά αντιδιαλεγόμενου» για αποδοχή των προτάσεων , και των (άνομων και λεηλατικών πολλές φορές) συμφερόντων τους.


Αυτή την «αθέατη» πλευρά της διπλωματίας, στο πυκνό σκοτάδι του παρασκηνίου , εκτελούν οι μυστικές υπηρεσίες.
Η σημερινή Ελλάδα , είτε εκ πεποιθήσεως φιλειρηνική είτε εξ αναγκαιότητας,καλείται στον «διάλογο της διπλωματίας» έχοντας μπροστά στο τραπέζι του διπλωματικού διαλόγου και στο έρεβος του σκοτεινού παρασκηνίου,την χυδαιότητα της ανελέητης εκβιαστικής βίας, με την μεθολογία της πολιτικής αποσταθεροποίησης των τρομοκρατικών χτυπημάτων και την αποσάθρωση της κρατικής μηχανής με τεχνάσματα και μεθοδεύσεις του γενικευμένου παραλυτικού φόβου.

Το ατύχημα είναι ότι αυτός ο «παραλυτικός φόβος» δεν περιορίζεται στην ψυχολογία τω Ελλήνων, ούτε και σηματοδοτείται εννοιολογικά από την αντίστοιχη στοχαστική προσέγγιση της επιστήμης της ψυχολογίας, αλλά επεκτείνεται σε πρωτοφανείς υλικές ενέργειες.

Τέτοιες «ενέργειες» μόνον οι τυφλοί στα πνευματικά όμματα και οι κωφοί στην πολιτική ακοή δεν μπορούν να συλλάβουν στα όσα συμβαίνουν από το Δεκέμβριο του 2008 στους δρόμους της Αθήνας και εξακολουθούν , σε μια κλιμακούμενη ανοδική πορεία σκοτεινής βίας, να μας απειλούν ευθέως και κατ` αντικείμενο.

Η απάντηση που οφείλουν τα πολιτικά κόμματα , είναι η σφυρηλάτηση αρραγούς κοινού εθνικού μετώπου και η χωρίς δισταγμούς , κομματικούς υπολογισμούς και δεύτερες σκέψεις ανασυγκρότηση των υλικών και ηθικών δυνάμεων του τόπου.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που οι «κομματικοί εγκεφαλικοί
τους κακοήθεις όγκοι » έχουν υπερισχύσει των κυττάρων της λογικής και της ευθύνης ας μελετήσουν με προσοχή την χθεσινή ανακοίνωση του (ταλαιπωρημένου) Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος ... κραυγάζει ότι :«Το περιβάλλον κρίσης και καταστροφής που εκτρέφεται συστηματικά στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες δίνει πρόσφορο έδαφος στην οποιαδήποτε προβοκάτσια.
Μέχρι στιγμής, η "ραχοκοκαλιά" της οικονομίας είναι εκείνη που καθημερινά βάλλεται και καθημερινά καλείται να πληρώσει το δυσβάσταχτο τίμημα. Οι βολεμένοι και αρτευόμενοι από τον προϋπολογισμό, κάθε κατηγορίας, κλίμακας, χρώματος, ειδικότητας και αξιώματος, ας περιμένουν σύντομα το λογαριασμό της βιαζόμενης υπόστασης και αξιοπρέπειας του Έλληνα επαγγελματία και φορολογούμενου».


Μοναχά ας μελετήσουν την κραυγή τους. Τίποτα άλλο. Θα βγάλουν ...χρήσιμα συμπεράσματα.

politika themata

22 σχόλια:

  1. Ο ρόλος του Παπανδρέου ως "Άνθρώπου των Αμερικανών" στην Ελλάδα προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός είναι γνωστός...αλλά τίποτα από όσα (ορθώς) αναφέρονται στην ανάρτηση του Πολίτη δεν θα μπορούσαν να γίνουν πράξη εάν μια ψηλή και άχαρη κυρία που κατοικοεδρεύει σε ένα νεοκλασσικό μέγαρο δεν λάμβανε μέρος και αυτή στο ευρύτερο σκηνικό.

    Για να είμαι σαφής...αυτή την περίοδο τμήματα των αρχών πληροφοριών και ασφαλείας συνομωτούν εναντίον της χώρας -και φυσικά εναντίον της κυβέρνησης του Καραμανλή- ώστε να ποδηγετήσουν την Ελλάδα.
    Οι Αμερικανοί δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν τα σχεδιά τους εάν δεν είχαν στέρεη δομή από ντόπιους συνεργάτες, στην προκειμένη περίπτωση δωσίλογους που ονειρεύονται να επαναλάβουν το "1963"..

    Δυστυχώς ο ρόλος της "Κυρίας" και του περιβαλλοντός της είναι πλέον εμφανής αρκεί κάποιος υποψιασμένος να δεί το δίκτυο γνωριμιών που διαθέτει στα σώματα ασφαλείας και τι ακριβώς αυτοί πράττουν - ή δεν πράττουν- το τελευταίο επίμαχο διάστημα.

    Υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία προφανώς δεν μπορούν να λεχθούν προς το παρόν. Προκαλεί πάντως έκπληξη γιατί τα γεγονότα του "'63" τείνουν να επαναληφθούν και πάλι οι εκπρόσωποι των δύο γνωστών οικογενειών που αναφέρθηκαν επιδιώκουν με αθέμιτα μέσα να ρίξουν τη κυβέρνηση Καραμανλή..τα όσα επακολούθησαν τα γνωρίζουν όλοι ασφαλώς...Χούντα...Κυπριακό και καθυστέρηση της εισδοχής της Ελλάδας στην ΕΕ για μια δεκαπενταετία.

    Εάς σκεφτούν πολύ καλά οι ψηφοφόροι αυτών των δύο οικογενειών ότι το μέλλον τους είναι εξαιρετικά δυσμενές και κυρίως των τέκνων τους. Η Ελλάδα δεν μπορέι να ξαναζήσει προβοκάτσιες και αποσταθεροποιήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μωροφιλοδοξίες "ανάξιων τέκνων ενδόξων προγόνων".
    Η απάντηση του Λαού θα είναι εξαιρετικά σκληρή εάν συνεχίσούν στο δρόμο που έχουν διαλέξει και σε τελική ανάλυση ζημιά θα κάνουν στους πατρωνές...η εποχή του σχεδίου Μάρσαλ παρήλθε και οι φιοριτούρες με τις "Πράσινες ιδέες" και τα "υπερμοντέρνα websites" δεν μπορεί να κρύψει την πολιτική ναφθαλίνη που κουβαλούν μαζί τους...ναφθαλίνη που απειλεί να μας προκαλέσει ασφυξία Κυρίες και Κύριοι συναναγνώστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xrisimoi "ilithioi" me politiki kalipsi..
    pou to episimo kratos "diastazei" na ferei stin dikaiosini,
    eite giati fovate to fantasma tis "dexias" sta mme(tin diadikasia silipsis pou den tha einai xoris xrisi astinomikis vias, mias kai den tha kathisoun ta kalopaida na silifthoun xoris antistasi pou tha ginei aitia epitheseon ton gnoston mme-kiklon), eite xerei oti kai na silifthoun tha prostrexoun os sinithos oi gnostoi dikigoroi-politikoi-martires-mme gia na tous athoosoun i na tous rixoun sta malaka kai na tous kanoun iroes sta matia ton filon tous(alloste "mikra paidia" einai), eite giati fovountai oti psaxnontas tous allithinous ipokinites tha pesoun pano se sextes kommaton i kai pali exo apo ta kagkela kamias presvias(isos gia ayto oi politikoi mas,eno kanoun toses epitropes kai kathe ligo kai ligaki zitane exetastikes, den kanoun kan skepsi gia kati analogo gia ayta ta sxediasmena fenomena vias)


    oso gia tin atheati pleyra tis diplomatias, an den kano lathos aytin tin periodo asxoleite me ta sindikalistika tis, opote ta ethnika themata pane peripato mexri neoteras..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω θα γραψω τα εξης λιγα.
    Σημερα,η κυβερνηση που υπαρχει,ειναι υπευθυνη και για τα καλα και για τα κακα που γινονται.Γι αυτο την εβγαλε ο κοσμος.(Εγω οχι).
    Αρα,επρεπε ηδη να εχει κανει ο,τι πρεπει για να σταματησει το κακο που ερχεται.
    Ο πρωθυπουργος,με μικρο το "μ",επρεπε να βγει και να κανει ενα διαγγελμα,στο οποιο να λεει ποια ειναι η κατασταση,και μετα να καθιστα τα υπολοιπα κομματα,και κυριως το πασοκ, υπευθυνα για την κατασταση.
    Ετσι,δεν θα μπορουσε ο καθε μαλακοπιτουρας,ειτε λεγεται Εισαγγελατος,η "Ο" δημοσιογραφος,ειτε Οικονομεας,η η φοβερη Κανελη,να βγαινουν και να λενε οτι παπαριά γουσταρουν.
    Απο κει και περα,επρεπε να αναλαβει η Αστυνομια,με βασει τα οσα λεει ο νομος.Ο ηδη υπαρχων νομος.
    Δε χρειαζοταν εκτακτα μετρα,που θα πυροδοτουσαν αλλα ανακλαστικα,παλαιας κοπης.
    Και να φαει η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι.
    Και οποιος... φουστης ηθελε,ας εκανε τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διορθωση.
    Με μικρο το "π",ηθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη νεότερη ελληνική ιστορία έχουμε μια καραμέλα και την πιπιλάμε. Για όλα τα κακά φταίνε κάποιοι άλλοι. Έτσι χωρίς όνομα. Κάποια φαντάσματα που έχουν βάλει στόχο την επιούσια φυλή μας. Νομίζω όμως ότι χωρίς αυτοκριτική δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Χωρίς να αποδεχτούμε τις μ@λ@κίες που κάνουμε ως λαός δεν μπορούμε να αυτοβελτιωθούμε. Το 95% της λύσης ενός προβλήματος είναι η αναγνώριση του προβλήματος. Πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθειά αυτοκριτική αν θέλουμε στο μέλλον να μην συνεχίζουμε αυτόν τον πόλεμο εναντίον των φαντασμάτων. Πρέπει αποφασιστικά να εξοστρακίσουμε ως πολίτες αυτούς που παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις εκτρέφουν αυτού του είδους τα σενάρια περί πολιτικής αποσταθεροποίησης για να δημιουργήσουν στους πολίτες παραλυτικό φόβο στοχεύοντας βραχυπρόθεσμα σε μικροπολιτικά και μικροκοματικά οφέλη και μακροπρόθεσμα στη διατήρηση της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως βλέπεις πολίτη υπάρχουν τυφλοί στα πνευματικά όμματα και οι κωφοί στην πολιτική.
    Κομματοκρατία και άγιος ο θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με τον F5PILOT. Σε αυτήν την χώρα είναι φανερό ότι η 5η φάλαγγα δρα ανεξέλεγκτα. Όπως λέει και ο Πανούσης, « Οι νταβατζήδες στα θεωρία και ‘μεις στον λάκκο με τα θηρία». Δύο επιλογές έχουμε ή επανάσταση ή μετανάστευση. Και για να μην παρεξηγηθώ όταν μιλάω για επανάσταση δεν εννοώ τις γιαλαντζί επαναστάσεις τύπου Δεκεμβρίου. Εννοώ εσωτερική επανάσταση στον τρόπο που φερόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Γιατί όπως πολλοί από σας θα γνωρίζεται ότι (παραφράζοντας το γνωστό άσμα http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=32369) ούτε οι Γύφτοι φταίνε ούτε οι Εβραίοι. Ο μόνος που φταίει είναι αυτός που βλέπει ο καθένας στον καθρέπτη του. Αλλά γαρ ήδη ώρα απιέναι να κάνω την βαλίτσα μου για το Dubai (byeeeee)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς μεγαλώσαμε σε μια άλλη Ελλάδα, πού δεν είχαμε πού την κεφαλήν κλίνει. Δεν γνωρίζαμε την όψη του χρήματος, αλλά ανασφάλεια δεν αισθανόμασταν καμία. Βέβαια διαθέταμε γονείς, δασκάλους και ιδανικά. Δεν διαθέταμε πλήθος μεταναστών . Διαθέταμε αλληλοϋποστήριξη. Δεν διαθέταμε ωχαδερφισμό. Διαθέταμε τσαγανό και καλός εννοούμενο τσαμπουκά. Δεν διαθέταμε δειλία. Διαθέταμε ευθύτητα και στρωτή ματιά.Δεν διαθέταμε στρουθοκαμιλισμό.
    Αυτά που ....διαθέτουμε σήμερα βρίσκουν τα διάφορα ξενόφερτα κέντρα ανωμαλίας και φυσικά ....ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ !!
    Σ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πει καποιος?Αν οι αρμοδιοι εκαναν το 60% απο αυτο που επρεπε να κανουν δεν θα ειχαμε φθασει σε αυτο το σημειο.C APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτελους μετα απο προσπαθειες ημερων καταφερα να αναρτησω σχολιο G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ G APO CT
    Γενικό το πρόβλημα φίλε ή σε συγκεκριμένα blogs;
    Εμένα μου παρουσιάστηκε μόνο σε δύο blogs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξαρχε μονο εδω εχω προβλημα σε κανενα αλλο.Και ο Θοδωρος ειχε προβλημα.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ντροπή πιά νά έθελοτυφλούμε καί νά μήν λέμε καθαρά ποιός είναι ό ύπεύθυνος αύτής τής άναρχίας πού έπικρατεί στή χώρα μας. Ποιός έφθασε στήν παραίτηση μέ τά γεγονότα τού Δεκεμβρίου; Ο Παυλόπουλος. Αύτός έχει δέσει τά χέρια τών αστυνομικών, αύτός γελοιοποιεί τήν άστυνομία, αύτός βάζει σέ κίνδυνο τή ζωή μας, αύτός ύλοποιεί τά σχέδια τών λαθρομεταναστών, αύτός είναι ό ίθύνων νούς, ό ήθικός αύτουργός. Δέν άνέχομαι ώς Ελληνας πολίτης τό διασυρμό τής χώρας μου από άνίκανους καί ύποπτους καθηγητές τύπου Παυλόπολου πού όδηγούν τή χώρα στό γκρεμό, τί δουλειά έχεις Παυλόπουλε μέ τήν άστυνομία είναι τό άντικείμενό σου, γιατί κ Καραμανλή ανέχεστε μιά τέτοια κατάσταση, θυσιάζουμε τή χώρα γιά νά μήν έχουμε νεκρό; Εχουμε πόλεμο καί στόν πόλεμο δέν λογαριάζεις νεκρούς. Γιατί καταργήσατε τό δημ τάξεως καί τό βάλατε στή δικαιοδοσία Παυλόπουλου, είναι φοβερά προκλητικά αύτά τά πράγματα γιά νά περάσουν έτσι. Οχι μόνο στείλατε στό σπίτι του τόν γενναίο πολιτικό πού τά έβαλε μέ τά Εξάρχεια τό Πολύδωρα, αλλά τό δώσατε καί στόν Παυλόπουλο θέλοντας νά μάς πείτε τι; Μάς κάνατε νεοεποχίτικα μαθήματα; Ορίστε τώρα τά παθήματα. Μόνο πού ή χώρα δέν είναι δικιά σας ειναι δική μας όλων ήμών καί δέν σάς έπιτρέπουμε τέτοιου είδους μ.....ες.
    Δέν σάς ψηφίζουμε γιά νά κάνετε ότι σάς λένε άλλοι άλλά ότι σάς λέμε έμείς. Δέν είσαστε άκόμη παγκόσμια κυβέρνηση. Καί άν μέχρι τώρα ''ξεσηκώθηκαν'' μόνο τά κωλόπαιδα
    σέ λίγο θά ξεσηκωθούμε έμείς οί μεγαλύτεροι καί θά άνοίγουμε κεφάλια.
    Ελεος πιά, έχετε ξεπεράσει κάθε όριο.
    Αμεσα Υπουργό Δημ. Τάξεως άξιωματικό μέ λυμένα χέρια, αλλοιώς νά πάνε αστυνομικοί νά διδάσκουν στά πανεπιστήμια στήν κενή θέση Παυλόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπερα σας πρωτα ειμαι αρκετα καινουργιος στο χωρο αυτο αλλα διαβαζω ανελειπως προσπαθω δλδ να ενειμερωθω αν μπορειτε ριξτε μια ματια σε αυτα που βρηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο εθνικισμός είναι μορφή ενεργείας... λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι εθνικισταί, είτε το ξέρουν είτε οχι,δεν μπορεί παρά να ζούν ανάμεσα στο έθνος τους και εκεί να ξοδεύουν την δύναμή τους και εκεί να παίρνουν δύναμη
    Ίων Δραγούμης

    Χρειάστηκε η πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, η εξορία των γραμμάτων και των χειρογράφων του Βυζαντίου και η ανακάλυψη της τυπογραφίας, για να κλειδωνισθή η νάρκη που διατηρούσε προσεκτικά η Καθολική Εκκλησία. Το πέπλο της άγνοιας σχίσθηκε. Μιά αυγή εγκαταστάθη στην Ευρώπη.
    ΑΝΤΡΕ ΛΕ ΦΕΒΡ

    Ούτε η Ρωμαική κοσμοκρατορία, ούτε η θριαμβευτική πορεία του Χριστιανισμού του οποίου οι κοινότητες απλώνονταν κατά το τέλος της αρχαιότητος στον ευρύτατο από την Ιρλανδία μέχρι τις Ινδίες χώρο, ούτε ακόμη η Βυζαντινή αυτοκρατορία καί ο Αραβικός πολιτισμός θά μπορούσαν να δημιουργηθούν χωρίς τον Μέγα Αλέξανδρο και το κοσμογονικό του έργο.
    Χ.ΜΠΕΓΚΣΤΟΝ

    Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμμία σημασία ας μου επιτραπεί να πώ ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρεί τον εαυτό του.
    ΧΕΝΡΙ ΜΙΛΛΕΡ

    Αν οι Ελληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.
    ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

    Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι'αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στίς πολιτιστικές του ρίζες... Να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα...
    ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΓΚΕΡ

    Όταν η κοιτίδα του ευγενεστέρου πολιτισμού που γνώρισε η ανθρωπότης, η χώρα που της οφείλομε ότι καθιστά την ζωή ανώτερη και ωραιότερη, υφίσταται τέτοια επίθεση, η θέση όλων των αληθινών ανθρώπων είναι στο πλευρό της.
    ΜΑΚΕΝΖΙ ΚΙΝΚ Πρωθυπουργός Καναδά

    Ο πολιτισμός μας περνάει σήμερα κρίση.... κρίση φαινομενικά οικονομική αλλά πρωτίστως κρίση πνευματική, κρίση πολιτισμού. Δεν έχω να προτείνω άλλη θεραπεία απο την επιστροφή στην Ελλάδα.
    ΡΕΝΕ ΠΟΟΥΞ Γάλλος δημοσιογράφος

    Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει να ακολουθήση, ώσπου οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε της γης κι αν βρίσκονται, υποστούν την δίκαιη τιμωρία της.
    ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ Πρόεδρος ΗΠΑ

    Ο ανθρωπισμός κατά το Ελληνικό πρότυπο είναι η πρώτη αξία καί η μοναδική αρετή του ανθρώπου, πού περιλαμβάνει μέσα της όλες τις άλλες.
    KI ELBETIUS

    Ο Δυτικός κόσμος ανάγει την γέννησή του στους Ελληνες, πού πρώτοι έκαναν το βήμα από τα φυλετικά ήθη στο ανθρώπινο φρόνημα.
    Κ.ΠΟΠΕΡ

    Οι Ελληνες εδημιούργησαν σε πολλούς τομείς διαχρονικά πρότυπα, και γι' αυτό θα έπρεπε να τους θεωρήση κανείς ως τον πνευματικά υγιέστερο λαό του κόσμου."
    ΕΓΚΟΝ ΦΡΙΝΤΕΛ (EGON FRIEDELL)

    Η Ελλάς είναι το εκτυφλωτικό φώς. Μ'αυτήν όλες οι απορίες λύονται, τα σύννεφα διαλύονται.
    ΑΛΕΝ ΖΙΠΕΝ Γάλλος πολιτικός

    Ολα τα πολιτισμένα έθνη εις ότι αφορά την δραστηριότητα τού πνεύματος, είναι αποικίες της Ελλάδος.
    ΧΕΝΡΙ ΜΕΧΝ

    Χωρίς Ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία.
    ΤΟΛΣΤΟΙ

    Στη Βίβλο υπάρχουν εικόνες, μύθοι, μιά θρησκεία, μόνο πού δεν υπάρχει σκέψη, στοχασμός. Είναι οι Ελληνες πού πρώτοι άρχισαν πραγματικά να στοχάζονται, οι πρώτοι πού δημιούργησαν ένα εξελιγμένο αστικό πολιτισμό.
    Χ.Λ.ΜΠΟΡΧΕΚ

    Δεν γνώρισα κανένα που να εμπνέη τόσον σεβασμό όσο οι Ελληνες φιλόσοφοι.
    ΝΙΤΣΕ

    Αν στην βιβλιοθήκη του σπιτιού σας δεν έχετε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι δίχως φώς."
    ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΕΡΝΑΡ ΣΩ

    Είναι ντροπή να λέγωνται μορφωμένοι όσοι δεν μελετούν τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς.
    ΡΑΜΠΕΛΕΣ Γάλλος ιστορικός

    Αυτό που χρειάζεται η Δύση σήμερα, είναι να ξαναγυρίση στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
    ΡΟΖΕ ΓΚΑΡΩΝΤΥ Φιλόσοφος-συγγραφεύς

    Οι Ελληνες είχαν το χάρισμα να απορούν γιά πράγματα που οι άλλοι λαοί τα νόμιζαν αυτονόητα.
    ΒΛΟΥΦΙΛΝΤ

    Τά μαθηματικά ως επιστήμη βρήκαν τον δρόμο τους εις τον αξιοθαύμαστο λαόν των Ελλήνων. Η διαπίστωση ότι οι Αιγύπτιοι δεν είχαν ιδέα της γεωμετρίας ως επιστήμης, ενισχύεται από την άγνοια αυτών ως προς τον υπολογισμό του ύψους κ.λ.π.
    ΚΑΝΤ

    Αν η διορατικότης των Ελλήνων συμβάδιζε με την ιδιοφυία τους, τότε ίσως και η βιομηχανική επανάσταση να άρχιζε χίλια χρόνια πριν απο τον Κολόμβο. Και στην εποχή μας τότε δεν θα προσπαθούσαμε να περιφερώμαστε απλώς γύρω απο την Σελήνη, αλλά θα είχαμε φθάσει και σε άλλους κοντινούς πλανήτες.
    ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ

    Οταν γνωρίσουμε σε βάθος την αρχαία Ελληνική επιστήμη και μελετήσουμε τις προτάσεις της, θα μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην κατανόηση του Σύμπαντος και των μυστικών του.
    ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΗΝΤΛ βραβείο Νόμπελ Φυσικής

    Ο κόσμος είναι η διαστελλόμενη Ελλάς και η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος.
    ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ

    Η Ελλάς καταληφθείσα, τον άγριον νικητή κατέκτησε, και τις τέχνες εισήγαγε είς το αγροίκο Λάτιον.
    ΟΡΑΤΙΟΣ Ρωμαίος ποιητής

    Είμαι από την Σικελία, δηλαδή την Μεγάλη Ελλάδα και υπάρχει ακόμη πολύ από την Ελλάδα στην Σικελία. Το μέτρο, η αρμονία και ο ρυθμός ζούν ακόμη. Εξ' άλλου είμαι και ο ίδιος εγώ Ελληνικής καταγωγής. Ναι, ναι μην εκπλήτεσθε. Το οικογενειακό μου όνομα είναι Πυράγγελος. Το Πυραντέλλο δεν είναι παρά η φωνητική παραφθορά του Πιράτζελο-Πιραντέλλο.
    ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ

    Αν δεν υπήρχε η ανδρεία και η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζομε ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου.
    ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

    Ρίξτε ένα βλέμμα στον μικρό κατάλογο των εθνών που υπετάχθησαν υπό του Αξονα από τό 1938, και θα δήτε ότι η γεννεοψυχία των Ελλήνων φωτίζει σαν ήλιος ένα σκοτεινό κόσμο.
    ΚΑΝΤΙΤΟΥΣ Άγγλος συγγραφεύς

    Κανείς δεν τολμούσε να προείπη, ότι οι Ελληνες πού 500 χρόνια π.Χ. είχαν ρίξει στην θάλασσα τους παντοκράτορες Πέρσες, θα επαναλάμβαναν κατά το 1940 αυτό το κατόρθωμα. Και όμως οι Ελληνες κατέπληξαν τον κόσμο μέ ένα νέο Μαραθώνα.
    ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Γκάβελγκάντε

    Πρώτη η Ελλάς μας εδίδαξε πως οι ελεύθεροι άνθρωποι μπορούν να είναι γενναίοι, και ότι καμμιά ήττα δεν είναι παντοτινή. Ο μικρός αυτός λαός απεδείχθη αντάξιος της ιστορίας του.
    ΑΛΜΠΕΡΤ ΚΑΜΥ

    Η χώρα μας, στην οποία τιμάται ιδιαιτέρως η ανδρεία, παρακολουθεί με θαυμασμό τον αγώνα των Ελλήνων στην Αλβανία. Μας συγκινεί τόσο πολύ ώστε παραμερίζοντας κάθε άλλο αίσθημα φωνάζουμε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ.
    ΗΜΕΡΑ Ιαπωνική εφημερίδα 7 Δεκεμβρίου 1940.

    Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον ενόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνη αλλιώς γιατι είσθε Ελληνες. Ως Ρώσσοι και ως άνθρωποι σας είμαστε ευγνώμονες, γιατί χάρη στις δικές σας θυσίες καρδίσαμεν τον απαιτούμενο καιρό νά προετοιμάσουμε την άμυνά μας. Ελληνες, σας ευγνωμονούμε.
    ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

    Ο θαρραλέος αγώνας αυτού του λαού του σχετικά μικρού έθνους, για το δικαίωμα να ζη χωρίς επεμβάσεις από δικτατορικά έθνη προκαλεί σεβασμό και θαυμασμό όλων των λαών που αγαπούν την ελευθερία.
    ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, 3 Απριλίου 1941

    Μετά την τελική νίκη και λύτρωση η Ελλάδα θα πάρη όλα όσα της ανήκουν, και θα ζηση υπερήφανα και ηρωικά μέσα στους νικητές.
    ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ

    Η Ιστορική δικαιοσύνη μου επιβάλει να διατυπώσω οτι μεταξύ των εχθρών οι οποίοι ευρίσκεντο απένατι ημών, ο Έλλην στρατιώτης προ πάντων, επολέμησε με το μεγαλύτερον θάρρος. Παρεδόθη μόνον όταν η εξακολούθησις της αντιστάσεως δεν ήτο πλέον δυνατή και δεν είχε πλέον κανένα λόγο... Επολέμησεν εντούτοις τόσον γενναίως ώστε και οι πολέμιοί του δεν δύναντι να του αρνηθούν την εκτίμησιν των... Ούτω οι αιχμάλωτοι Έλληνες απελύθησαν αμέσως, λαμβανομένης υπ' όψιν της ηρωικής στάσεως των στρατιωτών αυτών
    Adolph Hitler, Reichstag 4 Μαίου 1941 emmanps

    Μέχρι τωρα λέγαμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από 'δω και στο εξής θα λέμε πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες
    Sir W. Churchill emmanps

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα ηθελα να κανω 1 ερωτηση εαν μας βλεπουν σαν κατι το τοσο μεγαλο γιατι κοιτανε να μας φανε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραίο το περί Ελλήνων πάντως όσον αφορά την ύπαρξη ή μη κέντρων ελεγχόμενων και καθοδηγητικών, με την σειρά τους, προς διατάραξη του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και περαιτέρω κοινωνικών αναταραχών πιστεύω πως τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι τα εμφανίζετε. Η αστυνομία έχει την δυνατότητα να πλήξει και ας μου επιτραπεί η έκφραση να μπαγλαρώσει κάθε εστία ταραχοποιών μέσα σε λίγα λεπτά. Η πολιτική διάθεση και η αυστηρή δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Και όσον αφορά τις προβοκάτσιες..ας γίνουν!

    Ας γίνουν κι άλλες προβοκάτσιες αρκεί να πιάσουν τόπο και να παρθούν μέτρα αυστηρά! Το κόστος θα είναι πολύ λιγότερο από το να έχουμε περίοδο παρατεταμένης ανομίας γιατί κακά τα ψέματα ανομία έχουμε και ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας είναι αμετανόητο. Ας γίνουν λοιπόν οι απαραίτητες ενέργειες (αφού φοβάστε τα ΜΜΕ..).

    Αλλά εδώ δεν βλέπω να γίνεται απολύτως τίποτα και προσωπικά δεν κρύβω πως παρά το γεγονός ότι είμαι ΝΔκράτης, δεν με πολυνοιάζει πια και να ανέβει το Πασόκ στην εξουσία, εδώ ολόκληρος Καραμανλής και δεν κάνει τίποτα , εγώ θα νοιαστώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπαρχουν κατι λαμογια στα καναλια,που γλειφουν το ποπολο,δε σου λεω πως.Και που στραβωνουν τον κοσμο.
    Εκεινο που δεν ξερω,ειναι αν θα αλλαξουν συμπεριφορα τωρα,με αυτα που γινονται,επειδη θα φοβηθουν οτι θα τους σπασουν τα αυτοκινητα,που βαζουν στο Κολωνακι, η θα παραμεινουν ως εχουν,επειδη φοβουνται τους αλλους,του επαναστατικου αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο προηγουμενο ποστ εγραψα ότι ο μεσαιος χωρος χανεται λόγω της ανομιας που επικρατει.
    Τωρα ηλθε η απαντηση : Δεν ευθυνεται η κυβερνηση αλλα καποιοι ξενοι.Οι κυβερνησεις κυριοι ειναι ΦΟΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και οχι λεσχες συζητησεων.Κυβερνηση που δεν ελέγχει το κεντρο της πρωτευουσας δεν υπαρχει ή δεν χρειαζεται να υπαρχει.Δεν μπορει να φερεται ως αντιπολιτευση.Κατα το Συνταγμα ο πρωθυπουργος ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΥΕΙ τους υπουργους και αυτοι όλους τους διοικητες οργανισμων και αστυνομιας,στρατου κλπ.Καμμια ξενη χωρα δεν θα τολμησει να παρει το μερος ταραχοποιων για να μην εκτεθει.Εαν η κυβερνηση δεν μπορει να ελεγξει μερικες χιλιαδες ταραχοποιους ειναι σα να μην υπαρχει.
    Αλλα ας υποθεσουμε οτι πραγματι η Ελλάδα ειναι αποικια και δεν μπορει ο πρωθυπουργος να ελεγξει την αστυνομια.
    Ερωτω : Γιατι δεν παραγγέλθηκε στον Εισαγγελέα του Αρειου Παγου δικαστικη ερευνα για να διακριβωθει ποιοι οργανωσαν και υποκινησαν τα επεισοδια;Ποιος φοβαται την εισαγγελικη ερευνα;
    Γιατι δεν στηνεται ενεδρα απο πιστους στην κυβερνηση αστυνομικους σε σημεια όπου θα επιτεθουν οι κουκουλοφοροι που ειναι πασιγνωστα (πχ. βιβλιοπωλειο Γεωργιαδη ) για να τους συλλάβουν;
    Γιατι λειτουργει ακομη το indymedia και δηθεν το ψαχνουν οταν εχει Συντακτικη ομαδα;
    Γιατι ακομη επιδοτειται το ανθελληνικο Παρατηρητηριο του Ελσινκι απο το κρατος;Δεν μπορει ο Καραμανλής να κοψει την επιδοτηση;Ε,τοτε δε χρειαζεται να αναφωνησει ποιος κυβερνα αυτο τον τοπο αλλα να παραιτηθει ως αχρηστος.
    Γιατι περιμενε ενα χρονο να καταψηφισει ο λαος τη Γιαννακου ωστε να καταργησει το περιβοητο βιβλιο ιστοριας;Διακοσμητικος ειναι;
    Kαι γιατι θα επανέλθει η Γιαννακου και μεχρι φημες για τον εκδοτη της εφημεριδας της τρομοκρατιας ακουγονται οτι θα ειναι στο ευρωψηφοδελτιο;
    Προφασεις εν αμαρτιαις.Δε λετε καλυτερα ότι εχει ορκισθει να μη τα χαλασει με την αριστερα και ανεχεται τα παντα απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνω Θοδωρε,μεγαλυτεροι Φαρισαιοι απο τα ΜΜΕ δεν υπαρχουν.Αλλα και ο κρατικος μηχανισμος εχει παθει εγκεφαλικο και πανουκλα μαζι.Αν υπαρχουν μυστικες υπηρεσιες πισω απο τις προβοκατσιες (που υπαρχουν) απλως εκμεταλευονται την κρατικη παραλυση.Αν τριγυρνας γυμνος στον χιονια και αρπαξεις πουντα δεν σου φταιει καποιος αλλος αλλα ο ιδιος σου ο εαυτος. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μια ματιά στην Ιστορία μας και θα δείτε - πρέπει να φτάσουμε στο παρά πέντε για να αντιδράσουμε... Υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτικών και ΜΜΕ που αγαπούν το χρήμα και τη δόξα πιο πολύ από τη χώρα τους - και έτσι θυσιάζουν τα πάντα - δεν είναι παράξενο και συμβαίνει σε όλο τον κόσμο (και συνεβαινε πάντα) - εμείς, ως λαός, οφείλουμε να τους ξεχωρίσουμε και να τους εξοστρακίσουμε - και αυτό θα γίνει με αναθεώρηση των κοινωνικών αξιών και αναβάθμιση της παιδείας (το Πασοκ του Αωτρέα έκανε καλή δουλεία να τα καθαιρέσει - αλλά και καμιά μετέπειτα κυβέρνηση δε μπόρεσε να τα επαναφέρει) - ελπίζουμε και δουλεύουμε γι'αυτό το σκοπό (ο καθένας όπως μπορεί)
    Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας όμως.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρηκα αυτο το ποστ στο ΑντιNews,που ειναι απο το Βημα,απο ο,τι βλεπω κατω.
    Ειναι μια επιστολη καποιου γιατρουαπο τη Γερμανια,που φαινεται να ειναι μιας καποιας ηλικιας,και εχει απογοητευτει απο την κατασταση,οπως εχει γινει τον τελευταιο καιρο.
    Να το.
    Ένα πολύ σημαντικό κείμενο για το υπόθαθρο του θέματος που μας ακολουθεί δημοσιεύτηκε σήμερα από τον Γιάννη Μαρίνο, επιστολή ομογενή γιατρού από τη Γερμανία:

    Ενας άλλος λαμπρός Ελληνας, στο Οφενμπαχ της Γερμανίας αυτός, ο ιατρός κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, μου γράφει εξ αφορμής του φονευθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα επακολουθήσαντα καταστροφικά γεγονότα και την εκ νέου άνθηση της τρομοκρατίας:

    «Αποτελεί λυπηρόν,λυπηρότατον γεγονός ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου. Οπου λειτουργούν νόμοι,όμως,γνω- ρίζει καλώς ο καθείς πως η ζωή δεν είναι επιτραπέζιον κομπιούτερ-παίγνιον.Αν επιτεθείς εις αστυνομικόν,θα σε περιμένει μολύβι.Αυτό ισχύει εις όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου και πολύ περισσότερον εις χώρας πρότυπα των δρώντων σήμερον εν Ελλάδι.

    Θα ανέμενε κανείς πως αυτοί οι σωματέμποροι νέων μυαλών που τα έχουν παρασύρει εις τον φοβερότερον ανθελληνισμόν,αυτοί οι θανατολάγνοι που επιθυμούσαν αυτό το πτώμα όσο τίποτα εις τον κόσμον,αυτοί οι αδίστακτοι υποκριτές όμπερ-προλέτ της Αριστεράς και του τριτοκοσμισμού,θα ζητούσαν συγγνώμην από τον ελληνικόν λαόν και από τους οικείους του νεκρού,που παρέσυραν και έδωσαν την ψευδαίσθησιν εις αυτόν και εις τους συνομηλίκους του πως μπορούν ατιμώρητα να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια ζωντανά,επιτιθέμενοι εις αστυνομικούς και κατακαίγοντας το λίκνον του πολιτισμού και της ανθρωπότητος.

    Αντ΄ αυτού ζητεί το έθνος συγγνώμη και κρεμάει τους αστυνομικούς.Ο ΠιερΠάολο Παζολίνι,γνωστός αριστερός αλλά μεγαλοφυής εις όλα του,όμως (νεκρός από καιρό από βία αντικοινωνικού στοιχείου) τολμούσε την δεκαετίαν του εξήντα να δηλώνει,“οι αστυνομικοί είναι προλετάριοι,παιδιά του λαού” προκαλών ρίγη ιεράς αγανακτήσεως εις ημάς τους τάχα εξεγερμένους αριστερούς,τότε.

    Ολοι μας αντιπαρατεθήκαμε κάποτε με αστυνομικούς.Αυτοί όμως είναι παιδιά του ελληνικού λαού,όπως οι πολιτικοί μας,οι δημοσιογράφοι μας,οι δικαστές μας,οι δικηγόροι μας,οι ιατροί μας.Αλλοι καλοί,άλλοι κακοί.Χωρίς αστυνομικούς δεν υπάρχει κράτος δικαίου,ατομική ιδιοκτησία,ησυχία,τάξις,ασφάλεια. Ημασταν και εμείς παιδιά,με τρύπια παπούτσια,τρύπια παντελόνια,νηστικά. Ομως δεν καίγαμε,δεν κλέβαμε,είχαμε οράματα για μας και τη γλυκυτάτη πατρίδα μας,το καμάρι του κόσμου.

    Εχουμε και εμείς παιδιά εδώ εις την ξένην,κοσμοπολίτες με 5-6 γλώσσες,ΕΛΛΗΝΕΣ όμως που αγαπούν και τιμούν την χώραν των και το χωριό των και κλαίνε μαζί μας διά το κατάντημα της πατρίδος.

    Είναι μεγάλο λάθος να παρουσιάζονται οι νέοι της συμφοράς ως αθώοι και ότι τάχα τους απασχολούν τα 700 ευρώ που θα βγάζουν.Οι οικονομικές κρίσεις είναι για να μας κάνουν ικανούς να αγωνισθούμε για ανώτερα και όχι να κάψουμε και αυτά που έχουμε.

    Εχουμε και εμείς παιδιά,που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να αναδειχθούν εις την ξένην,χωρίς την εμετικήν ευημερίαν των συνομηλίκων των εκεί στην Ελλάδα, την κτηνώδη απονιά των και την γενιτσάρικη απουσία πατριωτισμού,εθνικής συνειδήσεως,εθνικής ταυτότητος,εθνικής υπερηφάνειας και πόνου για τον τόπο, τους ανθρώπους και το μέλλον του.

    Η ελληνική γη έχει,σήμερον παρά ποτέ,επιτακτικήν ανάγκη από βαθιά πνεύματα διά να τη νιώσουν και αγνές ψυχές διά να την αγαπήσουν.Δεν ανεχόμεθα να μας περιπαίζει η οικουμένη ως το τελευταίο προπύργιο του μπολσεβικισμού.

    http://tovima.dolnet.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=259503

    ΑπάντησηΔιαγραφή