Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ρουα-Ματ από Χατζηεμμανουήλ.


Δεν είναι λίγες οι φορές που το όνομα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των υψηλότερα αμοιβόμενων managers του δημόσιου τομέα ή όπως πλέον αποκαλούνται από αντιπολίτευση και τύπο, των “golden boys” των ΔΕΚΟ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συκοφαντικά (όπως αποδεικνύεται εκ των στοιχείων) η μεγαλύτερη εστία λασπολογίας που έχει περάσει από τα ιερά έδρανα του κοινοβουλίου (όσο θυμάμαι τον εαυτό μου , προδικτατορικά και μεταπολιτευτικά) και ακούει στο όνομα .... ομάδα Καρχιμάκη , με πανομοιότυπες επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο μισθός του ανέρχετο σε δυσθεώρητα ύψη άνω των 500.000 - 600.000 ευρώ( η υπόθεση αυτή έχει πάρει την δικαστική οδό κατά του Βουλευτή του ΠαΣοΚ , όπως και τόσες άλλες για τις οποίες έχω αναφερθεί στο παρελθόν).

Για τους γνωρίζοντες τα πραγματικά δεδομένα του δημόσιου βίου ( χρηματιστηριακά, οικονομικά και πολιτικά) αυτή η προσπάθεια δεν έβρισκε ευήκοα ώτα , καθότι γνώριζαν ότι ο κ. Χ.Χατζηεμμανουήλ εκτός του ότι είναι ο πλέον επιτυχημένος manager που έχει περάσει από τον ΟΠΑΠ , συγχρόνως πρόκειται για έναν από τους πλέον σοβαρούς ανθρώπους του δημόσιου βίου, με κυρίαρχο σημείο αυτό των ... χαμηλών τόνων.

Έτσι ακολουθώντας τη συμβουλή του πρωθυπουργού για «σφίξιμο το ζωνάρι» στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του μισθού του κατά 42%.
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ αμείβεται με 220.000 ευρώ ετησίως μεικτά (για τους μη γνωρίζοντες , αλλά και όσων παρασύρονται από λαϊκίστικες και δημαγογικές κορώνες ,αναφέρω ότι το 40% εξ αυτών καταλήγει στα ταμεία της εφορίας ) και λαμβάνει αυτόν τον μισθό για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου που κατέχει (ενώ στις προηγούμενες διοικήσεις επί ΠαΣοΚ οι θέσεις αυτές υπηρετούνταν από δύο πρόσωπα με αποτέλεσμα να υπάρχουν και.... δύο μισθοί. Αυτά βλέπετε δεν θέλει να τα αναφέρει η Αξιωματική αντιπολίτευση ....για ευνόητους λόγους).


Το 42% προκύπτει από το ποσοστό που κατέχει το Δημόσιο (34%) και οι Έλληνες ιδιώτες και θεσμικοί (8%) στον ΟΠΑΠ. Με την κίνησή του αυτή θέλει να απαλλάξει πλήρως από τις αμοιβές του το ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογουμένους, ενώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το υπόλοιπο 58% που ανήκει σε ξένους επενδυτές «δεν το χαρίζει», όπως άλλωστε θα έκανε και ο καθένας μας.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ( για λόγους καθαρά νομικούς) θα εισπράττει το 42% αλλά θα το μεταβιβάζει σε ιδρύματα και σε άπορους πολίτες. Στην ουσία δηλαδή πάλι στο δημόσιο.
Επίσης, δήλωσε ότι η μείωση 42% θα επέλθει και στο μπόνους των 190.000 ευρώ που δικαιούται από την επίτευξη ανόδου άνω του 10% στα ebitda του οργανισμού για το 2008.


Μετά λοιπόν τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελο Φιλλιπίδη που είχε σπεύσει να μειώσει οικειοθελώς τον μισθό του (αν και δεν ανήκε και αυτός ,όπως και ο κ Χατζηεμμανουήλ ,στα αποκαλούμενα από την αντιπολίτευση ...“golden boys”) κατα 50% ανταποκρινόμενος στο δόγμα « Το παράδειγμα πρέπει να έρχεται πρώτα από ψηλά» , έχω την γνώμη ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι managers.
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ , οι επικεφαλής της ΔΕΗ, των ΕΛ.ΠΕ.,τα στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, της ΕΑΒ και άλλων πολλών εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με αυτή την κίνηση του κ Χατζηεμμανουήλ να απαλλάξει πλήρως από τις αμοιβές του το ελληνικό Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογουμένους, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον και η πρόταση που έχει κάνει εδώ και αρκετούς μήνες από το βήμα της Βουλής , ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης περί μείωσης των μισθών των βουλευτών κατά 10%.

Είχε πει τότε χαρακτηριστικά ότι :«Σε εποχές που η ακρίβεια κάνει επίθεση στο πορτοφόλι των πολιτών θα μπορούσε να υπάρξει μια πρωτοβουλία που να οδηγεί στην μείωση της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της Δημοκρατίας.
Από τον υψηλόβαθμο κρατικό λειτουργό μέχρι τον τελευταίο αιρετό. Ένα παράδειγμα που θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε ξανά διάλογο με την κοινωνία και να οδηγήσουμε τους πολίτες να μας ξανακούσουν
».


Ακούει κανείς την νέα γενιά των προαναφερομένων ανδρών του δημόσιου βίου ή πάσχουν υποκριτικά από ομαδική .... πολιτική βαρηκοΐα;

23 σχόλια:

  1. "Από τον υψηλόβαθμο κρατικό λειτουργό μέχρι τον τελευταίο αιρετό".
    Η καλύτερη πρόταση που έχω ακούσει αυτόν τον δύσκολο για όλους μας καιρό.

    Ακούει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ο υψηλότερος θεσμικά πολιτειακός παράγοντας;
    Ακούει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου , τις αμοιβές του οποίου έχουν ως πλαφόν οι δημόσιοι άνδρες;
    Ακούει ο Πρόεδρoς της Βουλής;

    Ακούει κανείς τέλος πάντων;;;;;;;;;;;;

    YΓ. Για να μην αδικήσω και τους κκ Χατζηεμμανουήλ και Φιλιππίδη οφείλω να τους συγχαρώ. Ίσως δεν είναι όλα μαύρα σ` αυτόν τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και ο ΟΠΑΠ ανήκει στον ιδιωτικό τομέα, στο μυαλό του Ελληνα (κακώς) παραμένει ως μια δημόσια εταιρεία.
    Καλά έκανε λοιπόν ο Χατζηεμανουήλ και αποποιήθηκε το ποσοστό που προέρχεται από την συμμετοχή οποιουδήποτε Έλληνα στον ΟΠΑΠ , γιατί με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει την προεκλογική δημοκοπία του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κάνω και εγώ μια πρόταση , που έρχεται ως συνέχεια της πρότασης του κ. Ζώη , αλλά και των πράξεων των Φιλλιπίδη και Χατζηεμμανουήλ.
    Να μειωθεί ο μισθός ΟΛΩΝ (από τον υψηλόβαθμο κρατικό λειτουργό μέχρι τον τελευταίο δημοτικό αιρετό όπως είπε ο κ. Ζώης) κατά 10-20% και τα χρήματα αυτά να αποδίδονται στο ταμείο κατά της φτώχειας.
    Φανταστείτε πόσες χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις είναι στον κρατικό και αυτοδιοικητικό χώρο και πόσα χρήματα θα μπορούσαν να μαζευτούν.
    Όμως ΟΛΟΙ. Αρχής γενομένης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως πολύ σωστά λέει ο extra ποιο πάνω.
    Τώρα όσοι υπάγονται στον ιδιωτικό φορέα (περίπτωση κ. Χατζηεμανουήλ) δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε , αλλά νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και αυτοί (τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό) το παράδειγμα του προέδρου του ΟΠΑΠ.
    Στην αντίθετη περίπτωση από την στιγμή που έχει γίνει η αρχή παραδειγματισμού, μόνο να χάσουν και να στιγματιστούν βαριά από την κοινωνία θα περιμένουν.
    Δεν συζητώ καν για τα μεγαλοστελέχη του τραπεζικού τομέα (που στην ουσία είναι η πηγή της τωρινής οικονομικής κρίσης).
    Αυτό που έκανε ο κ. Χατζηεμμανουήλ ή ο κ. Φιλλιπίδης (....αν και αιώνιος αντίπαλος ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ. Πασαλιμανιώτισα γαρ xαχαχα!!) θα έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και αρκετούς μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρώτος απ` όλους θα πρέπει να μειώσει τις αποδοχές του ο Καρχιμάκης?
    Αλήθεια μπορεί ο Καρχιμάκης να μας πει πόσες είναι συνολικά οι ετήσιες αποδοχές του?
    Μήπως καταδέχεται να μας πει ο Καρχιμάκης πόσο κοστίζει (όχι μόνο αυτός αλλά και οι υπόλοιποι 300 της βουλής) συνολικά στο ελληνικό δημόσιο?
    Ξέρετε τι εννοώ. Συνολικά σημαίνει υπάλληλοι αποσπασμένοι, αυτοκίνητα, έξτρα αποζημιώσεις λόγω επιτροπών, τηλέφωνα, ΕΛΤΑ, κλπ.
    Συνολικά ΠΟΣΟ μας στοιχίζει ο κάθε Καρχιμάκης ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κοιτάξουμε λίγο πιο πονηρά την επίθεση που έχει δεχθεί ο κ. Χατζηεμμανουήλ (όχι μόνο από τον Καρχιμάκη αλλά και από άλλους διαφορετικής πολιτικής χροιάς, και αυτό από μόνο του ενισχύει .... την πονηρή άποψη) θα πρέπει να συνδιαστεί με τα ... περίεργα Ελληνικά ματς !

    Βλέπετε ο κ. Χατζηεμμανουήλ προχώρησε σε συμφωνία με τη Νewrosoft για το πρόγραμμα Βall, που δίνει τη δυνατότητα στον Οργανισμό να διαχειρίζεται πολύ γρήγορα τα υψηλού ρίσκου πονταρίσματα.

    Εδώ βρίσκεται το κλειδί της όλης ιστορίας. Από την ώρα που κάποιο παιχνίδι φορτώνεται αδικαιολόγητα και συγκεντρώνει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος, αυτομάτως μέσω του προγράμματος μπαίνει φραγή.

    Σας ...βάζω δύσκολα; Για ψάξτε και από ποιους άλλους έχει δεχθεί επίθεση (εκτός της ομάδας Καρχιμάκη που φαίνεται μπροστά)ο κ. Χατζηεμμανουήλ και ίσως καταλάβετε.

    Είναι πολύ το χρήμα ........Ποιός είναι λοιπόν αυτός που θα θέσει φραγή στο .. λουκούλλειο γεύμα; Να τον εξαφανίσουμε. Να τον λασπολογίσουμε. Να τον .... εξοντώσουμε!

    Στην θέση του (επειδή το κύκλωμα αυτό έχει πολλά διασυνδεόμενα πλοκάμια) θα είχα και μια κουβέντα με την ...αντιτρομοκρατική.

    Μη περιμένετε να υπογράψω με το όνομα μου φυσικά. Έτσι για την κουβέντα ...ο Άρης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αύριο το πρωί ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την επιστροφή του 50% του μισθού του, προς μείωση του εξωτερικού δανεισμού της χώρας. Αμέσως ακολουθεί η ανακοίνωση "μάλλον διάγγελμα" του πρωθυπουργού μας... τη σκυτάλη παίρνει ο Αλαβάνος, για να προλάβει το Γιωργάκη που πήγε να αγοράσει καινούργια αλυσίδα για το ποδήλατό του και δεν πρόλαβε τι ς ειδήσεις,ο οποίος προσέφερε και το 50% των εισπρατομένων ενοικίων του,η Παπαρήγα σαστισμένη προσφέρει και το 50% των καθαρών κερδών της εκδοτικής εταιρίας του κκε, ο Καρατζαφέρης κάνει ένα σκόντο και προσφέρει το 60%. Τη μπάλλα παίρνει ο Γερόλυκος της βουλής και απαιτεί και τέταρτη σύνταξη λόγω αυξημένων αναγκών, αλλά ζητά και την απαλλαγή τη δική του και της οικογένειάς του, μυριζόμενος ψήφιση νομοσχεδίου, από το μέτρο, ως υπερίληκας...για να ακολουθήσουν συλλογικά πλέον όλοι μα όλοι οι τριακόσιοι μας, καταθέτοντας επερώτηση που την γράφει και την υπογράφει πρώτος ο (κ)αρχι(μ)άκης που έχει και κάποια εμπειρία σ αυτά,ζητώντας να εφαρμοστεί η μείωση του μισθού κατα 50% σε όλους τους πάσης φύσεως μάναντζερς, προέδρους, συμβούλους όλων των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων του δημοσίου, δημοσίους υπαλλήλους και γενικά όλους τους αμοιβόμενους απο τον κρατικό κορβανά με πάνω απο 25.000 ευρώ ετήσια καθαρά έσοδα...Μέσα σε ένα χρόνο μειώνεται θεαματικά το ελλειμα και το βουλώνουν όσοι κατηγορούν τους πολιτικούς μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρη 2.57 πολλά ξέρεις και μιλάς πολύ.
    Θωμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και η πλειοψηφία των μετοχών του ΟΠΑΠ ανήκει σε ιδιώτες η επιλογή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου γίνεται από την κυβέρνηση. Προφανώς ο κ. Χατζηεμμανουήλ για να διοριστεί πρόεδρος ήταν γνωστός και αρεστός στην κυβέρνηση. Το αν ήταν και επιτυχημένος μάνατζερ πριν δεν το γνωρίζω. Σίγουρα όμως το να διευθύνεις μια επιχείρηση που πουλάει φούμαρα και ελπίδες και μάλιστα μονοπωλιακά δεν νομίζω να δικαιολογεί μισθό 10.000 ευρώ καθαρά, συν μπόνους άλλα τόσα, συν αυτοκίνητο, συν, συν, συν. Υπάρχει βέβαια και το θέμα των προμηθειών και συμφωνιών μαμούθ του οργανισμού. Τέλος πάντων αν νομίζει ο κ. Χατζηεμμανουήλ ότι αδικείται μπορεί να αναζητήσει την τύχη του στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος και θα αξιολογήσει αξιοκρατικά τις διοικητικές ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ανωτέρω ανώνυμο 5.40
    Ρε φίλε δεν παίζεσαι. Εδώ όλοι φωνάζουμε μπράβο έστω και σε ένα - δυο που έκαναν την αρχή να περικόψουν τον μισθό τους, και εσύ τα δικά σου.
    Αφού ως Ελληνας φορολογούμενος δεν σου στοιχίζει πλέον ούτε ένα ευρώ δεν καταλαβαίνω προς τι το σχόλιο σου;
    Να πω ότι έγραφες και στα Αγγλικά και ήσουν θεσμικός ξένος επενδυτής να σε δικαιολογήσω και να πω ότι δικαίωμά σου είναι να εκφέρεις την γνώμη σου αφού τον πληρώνεις.
    Δεν έχουμε τον θεό μας . Μάλλον έχει δίκιο ο τύπος που έγραφε παραπάνω ότι κάτι άλλο παίζεται με τα στοιχήματα και τον κυνηγούν τα κυκλώματα που τους έκοψε το φαΐ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θέλω να υπερασπιστώ κανέναν , αλλά νομίζω ότι έχουμε ένα ελάττωμα πολλοί Έλληνες.
    Γράφει πιο πάνω κάποιος φίλος για τον Χατζηεμανουήλ και τον κρίνει ενώ συγχρόνως ομολογεί ότι δεν ξέρει"Το αν ήταν και επιτυχημένος μάνατζερ πιο πριν από τον ΟΠΑΠ."
    Αφού δεν ξέρουμε, καλό θα ήταν κάποια στιγμή πριν αποφέρουμε μια γνώμη τουλάχιστον να φροντίζουμε να πληροφορούμαστε.
    Έτσι για την πληροφόρηση του ανωτέρω φίλου θα ήθελα να πω ότι ο Χατζηεμμανουήλ είναι αναπληρωτής καθηγητής στο London School of Economics ενώ έχει κατά καιρούς αναλάβει διάφορα ακαδημαϊκά και συμβουλευτικά καθήκοντα σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς.
    Η κυβέρνηση τον πήρε από το Νομικό Τμήμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF)όπου εργαζόταν ως σύμβουλος (και σίγουρα με περισσότερα από τα 10.000 ευρώ που αναφέρει ο φίλος).
    Φυσικά δεν νομίζω ο πιο πάνω φίλος να πιστεύει στην δωρεάν εργασία, γιατί είναι πασιφανές σε όλους μας ότι όπου συμβαίνει αυτό , από πίσω κρύβονται άνομα συμφέροντα και νομιμοποίηση άλλων πηγών πλούτου.
    Εάν τα 10.000 ευρώ για τις δύο θέσεις του ΟΠΑΠ του φαίνονται πολλά τότε απλά έχουμε χάσει την ...μπάλα!
    Φιλικά
    Γιώργος Αξιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ τον κ. Αξιώτη που με πληροφόρησε ότι ο κ. Χατζηεμμανουήλ δεν υπήρξε ποτέ μάνατζερ αλλά ένας επιφανής αναπληρωτής καθηγητής σε σημαντικό πανεπιστήμιο και σύμβουλος διάφορων διεθνών οργανισμών. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δέχτηκε αγόγγυστα την μείωση των μηνιαίων αποδοχών του σε 10.000 ευρώ συν άλλα 10.000 μπόνους, συν, συν, συν. Εάν ήταν πραγματικός επαγγελματίας μάνατζερ θα είχε κοστολογήσει τις υπηρεσίες του και σίγουρα δεν δεχόταν τέτοιου είδους μειώσεις, που του επέβαλαν οι διάφοροι image makers της κυβέρνησης και μάλιστα επικαλούμενος πατριωτικούς λόγους. Τώρα όσον αφορά τις ικανότητές του να αντιμετωπίσει τα διάφορα κυκλώματα των παράνομων στοιχημάτων επιτρέψτε μου να διατηρήσω επιφυλάξεις κατά πόσον ένα κομματικό στέλεχος και στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα παιδί του κομματικού σωλήνα μπορεί να αντιμετωπίσει του παπατζήδες των στοιχημάτων ανθρώπους δηλαδή του πεζοδρομίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 8.36
    Εσύ ρε φίλε επιμένεις. Εκτός του ότι λες μπαρούφες (με το συμπάθιο) μη γνωρίζοντας τι σημαίνει ο όρος manager και από ποιόν χώρο προέρχεται, δείχνεις ότι δεν γνωρίζεις ούτε τα χρηματιστηριακά μεγέθη ή τα οικονομικά αποτελέσματα.
    Αυτό είναι που μας βεβαιώνει ότι (αφού δεν τον πληρώνεις ΟΥΤΕ ένα ευρώ)σε συνάρτηση με την ασχετοσύνη σου(με το συμπάθιο, δεν το λέω με σκοπό να σε θίξω αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη λέξη για να το περιγράψω ) ότι πίσω από τους διάφορους Καρχιμάκιδες κρύβονται διάφοροι ....χορηγοί στοιχημάτων και στημένων αγώνων.

    Κάτι διαφορετικό δεν μπορεί να κρύβει η επιμονή σου αφού επαναλαμβάνω δεν τον πληρώνεις ούτε ένα ευρώ.
    Ήμαρτον!!

    Παρεμπιπτόντως φίλε δεν ξέρω αν γνωρίζεις ότι ΟΛΑ αυτά τα χρόνια ο ΟΠΑΠ είχε ένα καθεστώς εργασίας που θύμιζε ...'Δουλεία". Το μοναδικό σύστημα σε όλη την Ελλάδα μονοήμερης σύμβασης ή το πολύ τριήμερης σύμβασης για να μην αποκτούν ΠΟΤΕ οι μισθωτοί εργασιακά δικαιώματα. Επαναλαμβάνω ΟΛΑ τα χρόνια και με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή διοίκηση.

    Ε λοιπόν φίλε αυτό το σύστημα άλλαξε επί εποχής Χατζηεμανουήλ και οι εργαζόμενοι κάνουν κανονικά όπως σε όλες τις εργασίες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Προσοχή δεν μιλάμε για νέες προσλήψεις αλλά για συμβάσεις στους υπάρχοντες εργαζόμενους που ΟΛΟΙ ( το επαναλαμβάνω) τους είχαν σαν δούλους με ...μονοήμερη σύμβαση.

    Ας προσέχουμε όταν θέλουμε να κάνουμε τους "ξερόλες". Εκτός εάν ότι και να σου πουν εσύ έχεις την αποστολή σου και δεν τα ακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μονοημερες συμβασεις,γινοντουσαν οταν το προπο,γινοταν με το χερι απο τους φοιτητες.Αλλα αυτο εχει πεθανει προ πολλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ ανωνυμε,εχεις γινει πια,πολυ ενοχλητικος.Καθε τρεις και λιγο,μας αμολας τις μπαρουφες σου και αντε απ την αρχη.
    Τι θελεις,να παραδεχτουμε γονατιστοι,οτι οι πασοκοι ειναι μαλακες και ο Γεωργιος,ο πλεον ,ο αρχηγος;Το παραδεχομαστε.
    Να ομολογησουμε πιστη στην κυβερνηση και στον αρχηγο αυτης; Ομολογουμε.
    Αλλα,αδειαζε μας τη γωνια,γιατι παρατραβηξε το αστειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τι σημαίνει αυτό Theodore?
    Τι θες να πεις?
    Από πότε το σύστημα έγινε ηλεκτρονικό?
    Από πότε όμως τελείωσε το θέμα των μονοήμερων συμβάσεων?
    Η ανοχή σε πρακτικές του παρελθόντος δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα.
    Κάποιος τους έδωσε αυτά που κάποιοι τους έπαιρναν.
    Αξιοπρέπεια, ασφάλεια, δικαιώματα? πες το όπως θες.
    Πάντως βλέπω ότι ξέρεις από τζόγάρισμα.Δικός μου είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. sosti i kinisi tou k. xatziemmanouil
    makari na vrei mimites

    oso gia ta pikroxola sxolia enantion tou gia aytin tin kinisi,nomizo oti osoi xeroun tin agora kai tous misthous ton top managers geloun kai osoi den xeroun arkei na doune tin kerdoforia kai tin anaptixi tou opap epi imeron tou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. kala i asidosia kai o gkebelismos sto internet den exei oria...milaw gia blogs tipou papagianni, porokali k.a., kala den mporei kaneis na stamatisei auto ton katiforo?exoun katantisei ti dimisiografia to xeirotero kai pio misito epaggelma!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λάθος theodore! Οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ ήταν μέχρι σήμερα με αυτές τις μεσαιωνικές συμβάσεις.
    Η αλλαγή του καθεστώτος γίνετε σιγά- σιγά εδώ και λίγο καιρό επί προεδρίας Χατζηεμανουήλ.
    Τα σωστά να λέγονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άλλη μία πομφόλυξ του βαθέως κόμματος.
    Όπως ξέρετε, αλλά ευσχήμως δεν το αναφέρετε, οι διάφοροι διοικητές, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, εκτός από τον μισθό τους, λαμβάνουν ένα ποσό (αφορολόγητο) ως έξοδα παραστάσεως, κινήσεως, κ.λ.π., το οποίο ποσό, υπερβαίνει τον μισθό τους.
    Επομένως, αυτά που χαρίζει, θα τα πάρη απο αλλού ο κάθε κος Πρόεδρος.
    Ατυχώς, η έξωθεν καλή μαρτυρία έχει χαθή ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. YΥπαρχει η ευαισθησια,αλλα υπαρχει και ο λακισμος.
    Εγω,δεν πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι,πρεπει να παιρνουν τα ιδια λεφτα.Μακρυα απο μενα κατι τετοιο.
    Ξερω κοπελα που δουλευει σε πολυεθνικη,και παιρνει τρια χιλιαρικακια,μικτα,να μην εχει ωραρια,να τρεχει καθε τρεις και λιγο στα εξωτερικα,μακρυα απ το παιδι της,και να δουλευει και τα Σ/κυριακα,στο σπιτι, για τη δουλεια της.
    Τι λετε,πρεπει να παιρνει τα ιδια,με εναν αργομισθο δημοσιο υπαλληλο,που δουλευει οταν βαριεται να καθεται;
    Και εχει και ενα βιογραφικο νααα,με το συμπαθειο.Με υποτροφιες στο εξωτερικο και κοντρα πτυχια.
    Αμα λοιπον καποιος ειναι επευθυνος σε καποιο ποστο,πρεπει να παιρνει πολυ παραπανω απο το σωρο,κακα τα ψεμματα.
    Το ποσο παραπανω,αυτο,νομιζω οτι υπαρχουν τροποι να καθοριστει,και απο το μεγεθος της εταιριας και την πορεια της,και απο τα προσοντα του ως ανω.
    Αλλα αυτα τα λαικιστικα,οτι τα 10 χιλιαρικα,ειναι πολλα,ειναι μαλακιες.
    Ποσα λεφτα,παιρνουν οι χαχολοι της πολιτικης;Και τι προσοντα εχουν;
    Αρα,μακρυα οι λαικισμοι,και τα υπολοιπα,βρισκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μετα απο το αρθρο αυτο, πιστευω οτι θα πρεπει να κανουμε ενα ερανο για τον κυριο Χατζηεμμανουηλ ...
    Ειναι αδυνατον να τα καταφερει με 80.000 ευρω το μηνα γιατι καπου εκει ισχυριζεστε οτι παιρνει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. AΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΨΥΦΙΖΟΥΜΕ Ν.Δ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή