Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Συνδικαλισμός και στο Στρατό ;


Θα το δούμε και αυτό. Συναγερμός για παραβίαση του εναέριου χώρου και οι πιλότοι να ....απεργούν.
Ασκήσεις στο Αιγαίο που τα πλοία δεν θα μετέχουν γιατί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί ηλεκτρονικού πολέμου θα ... απεργούν.


Όλα τα πράγματα έχουν μια αρχή. Από κάπου γεννιούνται και με την πάροδο του χρόνου ... ενηλικιώνονται.
Έτσι και ο συνδικαλισμός στον Στρατό. Πριν τέσσερα χρόνια είχε γίνει η πρώτη προσπάθεια μιας ομάδας μόνιμων αξιωματικών για την ίδρυση συνδικαλιστικού σωματείου στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα το 2005 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 5265/2005 απόφασή του είχε κάνει δεκτή την αίτηση ίδρυσης της Ένωσης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Όμως, τον Ιανουάριο του 2006 ο τότε εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης υπέβαλε έφεση στο Εφετείο Αθηνών και πέτυχε αναστολή της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι έγινε κακή ερμηνεία του Συντάγματος, που επιτρέπει το συνδικαλισμό στα σώματα ασφαλείας.


Παρόλο που και η παράγραφος 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περιορίζει το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι όταν πρόκειται για την εθνική και τη δημόσια ασφάλεια, οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος δεν ... πτοήθηκαν.

Έτσι πέτυχαν με την υπ' αριθμόν 1575/2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, να ... επανέλθουν.

Με την ονομασία «Σύνδεσμος Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων» πέτυχαν να θεωρηθεί νομότυπη η δημιουργία τους και να εγκριθεί το καταστατικό τους.
Το μυστικό είναι ότι πουθενά στο καταστατικό λειτουργίας του σωματείου δεν αναφέρεται η λέξη «συνδικαλισμός» ή κάποια έννοια που να μπορεί να ερμηνευτεί ως απόπειρα παρέμβασης στις συνθήκες εργασίας!

Αυτά ως προς το ...καταστατικό.Στην πράξη όμως ; Διάβασα μια δήλωση του εκ των ιδρυτών του ΣΥΣΜΕΔ, συνταγματάρχης κ. Σπύρου Σταματόπουλου.«Ο Σύνδεσμος δεν αποτελεί συνδικαλιστικό φορέα και δεν έχει πολιτικά κίνητρα. Ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα των στελεχών, τον τρόπο προώθησης των προβλημάτων τους και την επίλυσή τους. Μέλη του είναι όλοι οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και απόστρατοι, ανεξαρτήτως κομματικών “πιστεύω”, σώματος και βαθμού…».

Όμως....τα ίδια αναφέρει και το καταστατικό της ΓΣΕΕ! Δεν αναφέρει ότι έχουν πολιτικά κίνητρα αλλά ότι ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των εργατών και την βελτίωση των συνθηκών εργασία τους. Που διαφέρουν; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;
Η κα. Βάσω Παπανδρέου , μια πολιτικός με πείρα, πριν φωτογραφηθεί περιχαρής με τα μέλη του ... «σωματείου», μήπως θα έπρεπε να αναλογισθεί τι ... γεννιέται και σε τι θα μετεξελιχθεί ;


Σημεία των καιρών . Κάποτε ,ενώ τα είχα προβλέψει, πίστευα ότι δεν θα προλάβω να τα ζήσω εγώ, αλλά σίγουρα τα παιδιά μου. Έκανα λάθος ! Οι καιροί τρέχουν με ... μεγαλύτερη ταχύτητα απ` ότι πίστευα !

47 σχόλια:

  1. THA HTAN PARA POLY KALO AYTO NA GINEI. GIA NA KATALAVOYN AYTOI POY PANE STA SPITAKIA TOYS KATHE MESHMERI ,EXOYN TO AMETATHETO MEXRI NA PAROYN SYNTAKSI KAI PERNOYN PERISOTERA APO TO STRATO KAI SOY POYLANE KAI MOYRH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ steven δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις.
    Μπορείς να γίνεις πιο σαφής ή τέλος πάντων όποιος κατάλαβε.
    Ποιοι εννοείς να καταλάβουν
    Ποιοι έχουν αμετάθετο & ποιοι παίρνουν περισσότερα από τον στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε καί σέ λίγο θά βγαίνουν καλεσμένοι τών "έγκριτων" στό γυαλί, νά καταγγέλουν τήν εργοδοσία πού τούς στέλνει μέ μισθούς πείνας, σέ επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον, νά αντιμετωπίζουν τούς Τούρκους, μέ τούς οποίους δέν θά τούς χωρίζει τίποτα, αφού πιά θά τούς ενώνει η συναδελφική αλληλεγγύη.

    Τελικά γιά όλα φταίει ο γυαλός πού είναι στραβός.
    Εμείς μιά χαρά αρμενίζουμε.
    Λίγη προσπάθεια ακόμα καί δέν θά αφήσουμε τίποτα όρθιο.

    Καί μιά προτεινόμενη ονομασία γιά τό σωματείο π.χ. ελικοπτεράδων.
    Μέτωπο Αγωνιζόμενων Χειριστών Ελικοπτέρων (Δημοκρατικού?) Στρατού Ελλάδας.
    Μ.Α.Χ.έ.Σ.Ε. ....μέσα δηλαδή.

    Α ρέ Ευρωπαική Ενωση, πώς μάς "εκσυγχρονίζεις" έτσι.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε να το δούμε και αυτό. Μετά δεν υπάρχει τίποτα άλλο.Ή μάλλον υπάρχει κάτι. Να δούμε τους τριακόσιους της Βουλής να κάνουν απεργία για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ειναι και συνταγματαρχαιοι ανακατεμενοι τοτε ακολουθουν υπεραντλαντικες εντολες 100%. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ πολίτη, έχοντας κακιά εμπειρία από του κάθε λογής συνδικαλιστή νομίζω ότι αντιμετωπίζεται το θέμα με προκατάληψη. Η ανάγκη του συνδικαλισμού στον στρατό δεν υπαγορεύεται μόνο από την έκρηξη των συσσωρευμένων προβλήμάτων στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων αλλά και από την εθνική ανάγκη για παρουσία και αντιπροσώπευση στα συνέδρια που διοργανώνονται στην ευρώπη με τη συμμετοχή όλων των χωρών της ευρώπης. Επίσης υπαγορεύεται από την ανάγκη για να αντιμετωπισθεί η ανικανότητα και η παντελής απουσία της ηγεσίας πολιτικής και στρατιωτικής στο να απαντήσουν στα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων για δεκαετίες.
    Αγαπητέ πολίτη, όλοι μας ψάχνουμε και βρίσκουμε μια εργασία για να θρέψουμε την οικογένιά μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και ως εκ τούτου ανήκουμε στη τάξη των εργαζομένων. Ακόμη και αυτό λοιπόν το αυτονόητο στερούνται οι εργαζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις. Πρώτα πρώτα λοιπόν θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα. Οι στρατιωτικοί είναι εργαζόμενοι ή όχι; Αν ναι τότε γιατί δεν θα πρέπει να έχουν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων; Αν όχι τότε θα πρέπει να καθοριστεί τι είναι και ποια νομοθεσία καθορίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
    Όλοι μας θα πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε στο 2008 και όχι στο 1940 και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις μεθόδους μας αλλά κυρίως θα πρέπει να προσαρμοστούμε εμείς οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει κανείς να σταματήσει τον κατήφορο?
    Κάθε μέρα, η μία είδηση είναι χειρότερη απ'την άλλη. Τι γίνετε? Που πάμε τελικά? Έχουμε χάσει εντελώς τα λογικά μας?
    Οι στρατιωτικοί ήδη είναι κομματικά χρωματισμένοι, το ξέρω από μέσα, έχω συγγενή πρώτου βαθμού. Οπότε, μην συμπεριφερόμαστε σαν να πιαστήκαμε "εξ'αίφνης" πάλι...
    Δε υπάρχει σωτηρία, δυστυχώς. Προσπαθώ από κάπου να πιαστώ αλλά δεν υπάρχει τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άνοιξες το θέμα των στρατιωτικών και το πεντάγωνο πήρε φωτιά....
    Καλά ακούσατε, πήρε φωτιά κάποιος όροφος τώρα το απόγευμα.
    Και για να σοβαρευτούμε λίγο τώρα, ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει συνδικαλισμός στο στρατό.ΔΕΝ μπορούν οι ένοπλες δυνάμεις να κηρύξουν απεργίες, στάσεις κτλ.
    Θα μας κάνουν πέσιμο οι απέναντι και αυτοί θα είναι στην πλατεία συντάγματος και θα διαδηλώνουν.
    Θα μου πεις υπάρχει στην ΚΥΠ...
    Μόνο στην Κολομβία του Βαλκανικού Νότου συμβαίνουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Χρυσάνθη, δέν σού απαντω φυσικά εκ μέρους τού politis, αλλά προσωπικά.
    Δέν υπάρχει προκατάληψη μέ τόν συνδικαλισμό γενικά, αλλά μέ την Ελληνική έκδοσή του.
    Μέ τίς παράλογες πολλές φορές απαιτήσεις του, τόν καταστροφικό καί αδιάφορο γιά τίς συνέπειες τρόπο του, διεκδίκησης καί διατήρησης τών "κεχτημένων".
    Οί συμβασιούχοι τού ΥΠΠΟ κατέλαβαν τήν Ακρόπολη, άλλοι κλείνουν δρόμους καί σύνορα, κατεβάζουν διακόπτες.

    Οί στρατιωτικοί εκτός από ....συμμετοχή σέ συνέδρια, όταν θά διεκδικούν αυτά, πού όπως λές αδυνατεί νά καλύψει η πολιτεία καί η ηγεσία, θά κλείνουν τά ραντάρ, ή θά βγαίνουν μέ τά Leopard στό Σύνταγμα?

    Καί φυσικά οί στρατιωτικοί δέν είναι απλοί εργαζόμενοι.
    Είναι κάτι πολύ παραπάνω.
    Καί θά 'πρεπε, νιώθοντας τήν αίσθηση τού καθήκοντος, νά αισθάνονται περήφανοι γιά αυτό πού κάνουν.

    Δυστυχώς από τό 1940 εξελιχθήκαμε τόσο, πού σήμερα οί στρατιωτικοί έχουν καταντήσει νά αισθάνονται καί νά συμπεριφέρονται σάν απλοί, μίζεροι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με επιχειρήματα και όχι με τσιτάτα , για ποιο λόγο δεν δικαιούνται οι στρατιωτικοί να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας;
    Νίκος Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ συνονόματε Νίκο Αυγέρη
    Να προσπαθήσω να σου εξηγήσω εγώ ανάλογα βέβαια με το πνευματικό μου επίπεδο.
    Τι ακριβώς εννοείς με τον όρο ¨καλύτερες συνθήκες εργασίας¨
    Θέλουν βάψιμο ή απολύμανση τα στρατόπεδα... Ας το κάνουν κανένας δεν διαφωνεί.
    Θέλουν κλιματισμό, περισσότερο φώς, και όλα τα υπόλοιπα που περιλαμβάνουν οι καλύτερες συνθήκες κατά την δική μου μετάφραση. Κανείς δεν διαφωνεί.
    Πριν από 30 χρόνια που ήμουνα και εγώ στον στρατό τα ζητάγανε και τα κάνανε.
    Δεν πιστεύω τώρα να τους τα αρνούνται.
    Δεν ξέρω αν μέσα στον όρο συμπεριλαμβάνεις και το να μην δουλεύουν νύχτα ή να μην ανακατεύονται με όπλα γιατί είναι επικίνδυνο αλλά σε τελική ανάλυση φίλε μου είναι μια δουλειά που εξ αρχής ήξεραν τι θα έκαναν και πώς θα το έκαναν και αποφάσισαν ότι το θέλουν και ορκίστηκαν για αυτό.
    Μήπως δεν έχουν ασφάλιση ή περίθαλψη ή σύνταξη ή εφάπαξ.
    Στο θέμα των αποδοχών ας μην πάμε.....εκεί είναι όλα υποκειμενικά.
    Και αν αναρωτιέσαι γιατί δεν έγινα και εγώ στρατιωτικός αφού είναι όλα τόσο ωραία θα σου απαντήσω ότι όταν μπορούσε να με πάρει το στράτευμα ο μισθός ήταν τρείς και εξήντα όπως σε όλο το δημόσιο.
    Μετά ήλθαν οι σωτήρες και άρχισαν να δανείζονται για να μοιράζουν.
    Αν είναι κάτι που δεν κατάλαβα στην ανάγκη συνδικαλισμού των στρατιωτικών πέστε το καθαρά να το σχολιάσουμε αλλά συγκεκριμένα, όχι με τον όρο ¨καλύτερες συνθήκες εργασίας¨ γιατί αυτός ξεχειλώνει πολύ από ότι ξέρουμε και κάποια στιγμή φτάνει και στην ¨άρνηση εργασίας¨ και τότε χ@στα και άστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς GNIK
    Οι στρατιωτικοί φίλε είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται όσο το απαιτούν οι υπηρεσιακές συνθήκες, χωρίς κανονικό ωράριο και βέβαια χωρίς υπερωριακή απασχόληση ούτε στις νυκτερινές βάρδιες. Είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
    Η εργασία τους είναι γενικά σκληρή και επικίνδυνη, απειλούνται από τον μόνιμο βραχνά των μεταθέσεων ο οποίος καταρρακώνει ψυχικά τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους και κυρίως τα παιδιά (χωρίς να ισχύουν τα πριμ των δημοσίων υπαλλήλων), ζουν μέσα και έξω από την υπηρεσία κάτω από τον αυστηρότατο Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα που περιορίζει σημαντικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και, τέλος, δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν παράλληλα προς το κύριο επάγγελμά τους άλλο βιοποριστικό επάγγελμα. Όσον αφορά το οικονομικό θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στην Αγγλία οι Στρατιωτικοί παίρνουν τριπλάσια χρήματα από τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους.
    Παλαιότερα επί ΠΑΣΟΚ υπήρχε Γενική Διαταγή με με την οποία καθοριζόταν η χορήγηση αποζημιώσεως στα στελέχη τα οποία εκτελούν υπηρεσία διανυκτερεύσεως σε όλες τις υπηρεσίες και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τις Κυριακές και επίσημες αργίες. Υπήρχε η απαλλαγή ύστερα από υπηρεσία τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες. Αυτά καταργήθηκαν επί ΝΔ.
    Αλλά και στον τομέα των υπηρεσιών οι συνθήκες εργασίας μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία των εργαζομένων. Συνθήκες εργασίας με ανεπαρκή φωτισμό και εξαερισμό, ένταση στον ρυθμό εργασίας, περιορισμένοι χώροι εργασίας με πολλούς καπνιστές, πολύωρη παραμονή μπροστά σε φθορίζουσες οθόνες τερματικών (Η/Υ), αποθήκες χημικών ουσιών, έλλειψη εργονομικής σχεδίασης καθισμάτων και γραφείων κ.λ.π., αποτελούν αιτίες βλαβερών συνεπειών για τους στρατιωτικούς.
    Αυτά τα οποία θέλουμε να διεκδικήσουμε μεταξύ άλλων είναι η εναρμόνιση του στρατιωτικού με τα ισχύοντα στον Ιδιωτικό Τομέα σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες. Η εναρμόνιση αυτή απαιτεί παρεμβάσεις σε πολλά νομοθετήματα (Στρατιωτικό Κώδικα, Υγειονομική Περίθαλψη, Συνταξιοδοτική στρατιωτική νομοθεσία, εφαρμογή κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών κ.λπ.)
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
    Νίκος Αυγέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. apo ayta pou exw diabasei sineiditopoiw oti exete mayra mesanyxta gyrw apo taproblimata tws stratiwtikwn....kai poios sas eipe oti argazontai xwris wrario?.....kai an einai etsi pisteyete oti ta xrhmata pou pairnoun anatpokrinontai stis wres pou spataloun gia tin ypiresia????...sas pliroforw oti an itan se kapoion allon dimosio organismo kai douleuan toses wres na eiste sigouroi oti oi kauares apodoxes tous..ayta diladi pou tha epairnan sto xeri tha ksepernousan tis 3000 eyro kai twra boleuontai me ta misa kai pio katw apo ayta....aaaa kai kati allo ksrete pollous dimosious i idiwtikoys ipallilous na pernane to miso sxedon xrono se askiseis ninxterines kai skines katayllismwn?????...ksrete pollous apo olous tous dimosious ipallilous pou kathe 3-4 xronakia pairnoun metatheseis..kataponontas kai tis idies tis oikogeneies tous??????...kserete polous pou an simbei kapoio atyxima pairnoun podi apo to strateyma xanontas etsi ti dinatotita na sintirisoun ta paidia tous????? alitheia ta exete skeftei pote sas ayta...olous aytous pou paratane ginaikes kai paidia gia na pane gia ipiresia stis pio apomeres gwnies tis Elladas mas?????...........eseis poses fores pigate kai milate???....kai stin teliki.....oi stratiwtikoi den einai Ellines polites???....den exoun dikaiwma eleutheris ekfrasis katwxirwmeni apo to Sintagma????....as sobareytoun kapoioi edw mesa......oi kairoi allaksan....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΛΟΙΠΟΝ ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟ...ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕ ΣΤΡΩΜΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα αυτά που γράφετε σε απάντηση.......ερώτησα
    Δεν τα ήξεραν πριν αποφασίσουν να γίνουν στρατιωτικοί ?????
    Τι είναι αυτά που μου απαντάτε περί άλλων δημοσίων υπαλλήλων
    Άλλο στρατιωτικός και άλλο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος
    Εκτός και αν κάνω λάθος και οι άνθρωποι στους οποίους έχω εμπιστευτεί την χώρα μου και την ακεραιότητα της....αισθάνονται απλοί γραφιάδες του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Νίκο Αυγέρη και sdel
    Νομίζω αγαπητοί μου ότι κάπου δεν λέτε την αλήθεια.
    Κατ` αρχάς ο Ν.Αυγέρης μέμφεται την ΝΔ ότι δήθεν κατάργησε την απαλλαγή και τη χορήγηση αποζημιώσεως στα στελέχη τα οποία εκτελούν υπηρεσία διανυκτερεύσεως σε όλες τις υπηρεσίες και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τις Κυριακές και επίσημες αργίες.
    Νομίζω ότι το κάνει με πονηρό σκοπό διότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

    Η πραγματικότητα είναι ότι από το 2005 όχι μόνο δεν καταργήθηκε η αποζημίωση, η οποία καταβαλλόταν (επί ΠΑΣΟΚ) στα στελέχη που εκτελούσαν 24ωρη υπηρεσία (μόνο) τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, αλλά με νομοθετική ρύθμιση προχώρησε στη χορήγηση αυξημένης ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία εκτός από τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες ΚΑΙ στα Σάββατα.

    Για το θέμα των απαλλαγών μπορεί να πραγματικά αυτές να καταργήθηκαν λόγω της μείωσης της θητείας και της εισόδου των ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό, πράγμα που δημιούργησε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων εξαιτίας της έλλειψης μεγάλου αριθμού, κυρίως χαμηλόβαθμων στελεχών (ΕΠΟΠ – ΕΠΥ – ΕΜΘ).
    Όμως για το λόγο αυτό, δόθηκε καταβολή ειδικής αποζημίωσης αντί της χορήγησης απαλλαγών.

    Σχετικά με τις μεταθέσεις. Δεν θα αναφερθώ στους υπηρετούντες στο Ναυτικό ή την αεροπορία που οι μεταθέσεις σχεδόν είναι ανύπαρκτες( στατιστικά και αναλογικά), αλλά απλά το επισημαίνω γιατί όταν λέμε στρατιωτικοί δεν είναι μόνο αυτοί που υπηρετούν στον στρατό ξηράς.
    Πέραν τούτου όταν σχίζεστε (οι στρατιωτικοί) για να μπείτε στην υπηρεσία αυτά δεν τα γνωρίζατε;

    Βέβαια δεν αναφέρεστε καθόλου σε θέματα που είναι συμπληρωματικά των αποδοχών σας , όπως:Δωρεάν κατοικία (σε πολλές περιπτώσεις) , δωρεάν σίτιση, κατασκηνώσεις και θέρετρα για τις διακοπές των οικογενειών σας, νηπιακοί σταθμοί δωρεάν (στις ακριτικές περιοχές) , ειδικά καταστήματα για τις αγορές σας κλπ, πράγματα για τα οποία σε άλλους εργαζόμενους αποτελούν ... όνειρα.

    Μερικά από τα ψέματα σας. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε περισσότερα γιατί θα σπαταλήσω πολύ χώρο από τα σχόλια και θα καταντήσει σεντόνι.

    Η δε αναφορά περί ..ΠΑΣΟΚ -ΝΔ που έκανε ο Ν.Αυγέρης αποδεικνύει ότι μόνο αγνά αισθήματα δεν εμπεριέχονται αλλά γίνεται προσπάθεια να πολιτικοποιηθεί το στράτευμα.
    Ότι χειρότερο για τον τόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Νικο Αυγερη.
    Με ολο το θαρρος φιλε Νικο αυτα που γραφεις μου θυμιζουν τις τηλεφωνητριες που λιποθυμουσαν με την 12αδα και μολις μπηκαν στα βαρεα & ανθ. οι λιποθυμιες κοπηκαν με το μαχαιρι.
    Νυκερινες βαρδιες,φθοριζουσες οθονες,καπνος απο τσιγαρα (σε καφενειο δεν συχναζουν οι στρ,?) αβολες καρεκλες.Δηλ. αν αυτα ειναι επικινδυνα & ανθ. τι να πουν και οι μηχανικοι του Ε.Ν,οι εργατες των ναυπηγειων,οι απολυμαντες και τοσοι αλλοι.
    Οι Αγγλογαλλοι πληρωνουν 3πλασια γιατι οι εκει πανε Ιρακ,Αφγανισταν,Λιβερια,Ρουαντα,Κογκο.....
    Στο τελος το επαγγελμα που διαλεξαν ηταν δικη τους επιλογη και επειδη για το Ελλαντα μιλαμε με μπολικο μεσο.
    Ολες αυτες οι κινησεις με τον συνδικαλισμο στις ΕΝ ειναι μεθοδευμενα σχεδια που σκοπο εχουν την διαλυση τους, Να μας φερουν στο ιδιο επιπεδο με τους απεναντι.Να νιωθει ασφαλεια η Τουρκια τωρα που οι Κουρδοι ετοιμαζονται για εκτεταμενη αυτονομια.
    Οι ελληνες συνδικαλιστες γεννηθηκαν για την καταστροφη ''Δεσποτα μεμνησον την Πιρελι΄΄
    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΕ ΕXTRA. ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΚΛΠ; ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΑ ΜΙΛΑΣ; ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΙΝΑΙ 10.ΟΟΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΑ 800; ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ( ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΟΙ ΕΒΡΙΤΕΣ). ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
    ( 120-150Ε). ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΜΙΛΑΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ; ΤΡΑΒΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΤΑ ΣΕΛΦ - ΣΕΡΒΙΣ ΟΡΘΙΟΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ; ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ; ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ; ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 18 ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο συνδικαλισμος ειναι λογικος στον ιδιωτικο τομεα όπου υπαρχει φυσικη αντιπαλοτητα εργοδοτη - εργαζομενου.
    Στο δημοσιο η απεργια στρεφεται κατα του φορολογουμενου λαου αφου αυτος ειναι εργοδοτης.Εν πασει περιπτωσει εχει επικρατησει.Αλλα ο στρατος και εν μερει η αστυνομια όπου κακως υπαρχει συνδικαλισμος είναι τελειως διαφορετικο πραγμα απο το υπολοιπο Δημοσιο.Ο στρατος εχει ανθρωπους που υποτιθεται ειναι ετοιμοι να σκοτωθουν για το συνολο και φυσικα η ζωη ειναι υπερτερη οποιασδηποτε απαιτησης.Με αυτα δε σημαινει οτι δεν υποστηριζω οτι ειναι απαραδεκτο η αμοιβη των στελεχων να ειναι μικροτερη καρεκλοκενταυρων των ΔΕΚΟ.Η λυση ομως δεν ειναι η μεταφορα της παθολογιας των ΔΕΚΟ στις Ενοπλες Δυναμεις.
    Για να υπαρξει συνδικαλισμος πρεπει τα μελη του να βαζουν την ενωση τους πανω απο τις εντολες των ανωτερων τους.Με αλλα λογια ισχυρος συνδικαλισμος σημαινει εξασθενηση της ιεραρχιας και αντιπαλοτητα προς τη Διοικηση.Κατι τετοιο,η εξασθενηση της ιεραρχιας ειναι το τελος μιας μαχιμης δυναμης.Εαν λοχαγοι και ταξιαρχοι κανουν μαζι "αγωνες" κατα του ΓΕΕΘΑ και της κυβερνησης δεν εχουμε στρατο.Τοσο απλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ μου φίλε από τον Εβρο. Επειδή τυγχάνει να έχουν περάσει πολλά χρόνια απ` όταν υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία, θα ΄θελα να σε ρωτήσω κάτι. Το φαγητό πλέον δεν παρέχετε δωρεάν στον στρατό; Σας χρεώνουν τόσο εσάς όσο και τους κληρωτούς με .. ντελίβερι; Τέρμα οι λέσχες αξιωματικών;

    Το λέω γιατί θα αρχίσω να κάνω παράπονα στον δήμαρχο της πόλης μου, καθότι αυτή (λέσχη αξιωματικών)ακόμα λειτουργεί στο κέντρο της πόλης μου , στο καλύτερο σημείο.
    Να την κάνουμε κέντρο νεότητας, πολυχώρο πολιτισμού, βιβλιοθήκη, ή κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης ....ανέργων.

    Όσο για την εργασία και ειδικά αυτή την εποχή , θα ήθελα απλά να σε ρωτήσω κάτι. Και εσένα και οποιοδήποτε άλλο στρατιωτικό.
    Είμαι 43 χρονών, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιο Αθηνών, του κατά σειρά αρχαιότητας τρίτο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας. Καταλαβαίνεις ότι την Πατησίων την μέτρησα πλάκα-πλάκα πεζοδρομίου επί σειρά ετών . Καταλαβαίνεις επίσης τι τράβηξαν οι αγρότες γονείς μου για να με σπουδάσουν.

    Εδώ και ενάμιση μήνα είμαι άνεργος αφού η εμπορική επιχείρηση που δούλευα τα τελευταία έξι χρόνια ως υπεύθυνος λογιστηρίου .... έκλεισε . Τόσο απλά.

    Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις εάν αυτά τα ψυχολογικά κλπ που ισχυρίζεστε περί συχνών μεταθέσεων (άσχετα εάν αντιπαρέρχεστε ότι ο στρατός ξηράς δεν είναι όλο το στράτευμα, όπως πολύ καλά σας ανέφερε λίγο πιο πάνω κάποιος σχολιαστής) συγκρίνονται με τα δικά μου ...ψυχολογικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζω ως εργαζόμενος, οικογενειάρχης , πατέρας δύο παιδιών (εκ των οποίων το ένα στο Λύκειο ,με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εξόδων και ψυχολογικής πίεσης να ανταποκριθώ στον ρόλο μου σαν πατέρας και να του προσφέρω αυτά που μου προσέφεραν και οι δικοί μου γονείς προκειμένου να εκπληρώσει τα όνειρα του.

    Η συμβουλή μου είναι, προκειμένου κάποια στιγμή στην ζωή του να μην δει τα όνειρα του να γίνονται εφιάλτης, να διαλέξει ... στρατιωτικές σχολές).

    Εάν νομίζετε ότι συγκρίνονται ,τα ψυχολογικά μου και η ανασφάλεια που σαν σαράκι τρώει εκατομμύρια ιδιωτικούς υπαλλήλους συμπατριώτες μας, θα σας παρακαλούσα να μας κάνετε την χάρη και να παραιτηθείτε για να ανοίξουν και περισσότερες θέσεις στην εισαγωγή στρατιωτικών.

    Εάν νομίζετε ότι ανοίγει "Πεδίον δόξης λαμπρό" στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχετε παρά να το ...τολμήσετε.
    Δεν θα χάσουμε και τίποτα ως Έλληνες, όταν αυτοί στους οποίους έχω εμπιστευτεί την ασφάλεια της χώρας μου αποδειχθούν αχάριστοι, και ... "λίγοι" για τον ρόλο που τους έχουμε εμπιστευτεί .

    Δεν θα χάσουμε και τίποτα όταν ο κάθε συνταγματάρχης ζηλεύει και θέλει να γίνει .... Πολυζογόπουλος, Πρωτόπαπας, και τόσοι άλλοι ένδοξοι εργατοπατέρες.

    Ευπειθώς αναφέρω ... άνεργος Σκλίας Ευάγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΦΙΛΕ ΣΚΛΙΑ.Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΓΙΑΤΡΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ).ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ
    ( ΜΕ ΑΚΡΙΒΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΟΥΝΤΩΝ)ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ( ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ). ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΚΟΙΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΔ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΕ ΝΗΣΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ( ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ), ΤΟ ΕΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ; ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ; ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΩ ΤΑ ΜΟΡΙΑ.ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΣΧΑ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ; ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΚΛΠ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΜΥ - ΕΜΘ ΚΛΠ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 40 - 45 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 10 - 12 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ Η ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ - ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Η κα. Βάσω Παπανδρέου , μια πολιτικός με πείρα, πριν φωτογραφηθεί περιχαρής με τα μέλη του ... «σωματείου», μήπως θα έπρεπε να αναλογισθεί τι ... γεννιέται και σε τι θα μετεξελιχθεί ;"

    και βεβαια ξερει..
    και πιθανοτατα να ειναι και πισω απο το ολο εγχειρημα..
    μην ξεχνατε οτι ο στρατος θα γινει-γινεται "επαγγελματικος" και θα στελεχωθει στα μικρομεσαια του στρωματα, απο πολιτες ψηφοφορους (και μην ξεχναμε πως θα γινουν οι προσληψεις και τι παραθυρα εχει και θα εχει ο νομος λογω του οτι δεν ειναι ο στρατος "ευρυτερος δημοσιος τομεας" και εχει ειδικες συνθηκες..)

    στο πασοκ πιανουν απο τωρα θεσεις..παλιες "μπιπ" στο κουρμπετι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για όλα φταίει ο Παπανδρέου...
    Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πόσοι από σας γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι; Νομίζω ότι μπορώ από τα σχόλια να βγάλω άκρη. Αρνητικοί στον συνδικαλισμό είναι αυτοί που νομίζουν ότι προσφέρουν εθνική υπηρεσία με το να είναι αρνηρικοί. Όμως ο συνδικαλισμός όπως και οι απολαβές των στελεχών των ΕΔ είναι κάτι το αναγκαίο αν θέλουμε επαγγελματίες. Το αντίθετο εξυπηρετεί απόψεις που νομίζουν ότι θα έχουν επαγγελματικές ένοπλες δυνάμεις χωρίς κόστος. Το "τζάμπα" πέθανε και αυτό πρέπει να γίνει γνωστό στη πολιτικές ηγεσίες. Με χαρά ακούω για την Βάσω Παπανδρέου και ότι το ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το θέμα θετικά, αλλάζοντας θέση στο θέμα την οποία υποστήριζε από το 1996.
    Σαφώς και η τάξη των στρατιωτικών αποτελεί μια ομάδα ψηφοφόρων όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι αγρότες κλπ.
    Σήμερα με το παρόν θεσμικό πλαίσιο το όργανο που θεσμικά αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ένοπλες δυνάμεις είναι η φυσική τους ηγεσία. Δηλαδή οι στρατηγοί χαχαχα!! Αλλά οι ίδιοι την ίδια ώρα είναι και προιστάμενοί τους. χαχαχα!!! Αυτό λοιπόν που συμβαίνει σήμερα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν συμβαίνει ούτε στις αλβανικές. Όλοι μας ξέρουμε στην ελλάδα πως γίνονταιοι οι κρίσεις και οι επιλογές των στρατηγών από τις πολιτικές ηγεσίες. Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν οι στρατηγοί που επιλέγονται με καθαρά κοματικά κριτήρια να ενδιαφερθούν για τα συμφέροντα των ΕΠΟΠ που υπηρετούν στα Ρίζια; Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για τις καρέκλες τους και για το πως θα κάνουν τα ρουσφέτια των πολιτικών για να τους γλύψουν. Επίσης κάποιοι λένε για την κοματικοποίηση. Μα όπως εξήγησα παραπάνω όταν η επιλογή των στρατηγών γίνεται απολύτως κοματικά "τις πταίει"; Ο ΕΠΟΠ που υπηρετεί στη Λήμνο; Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
    Ως στέλεχος των ΕΔ θέλω να επαινέσω τα στελέχη που δώσαν αυτόν τον άνισο αγώνα και τον κέρδισαν. Θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν κερδίσει μια μάχη αλλά μπροστά τους υπάρχει ένας πόλεμος. Πόλεμος εναντίον παρωχημένων ιδεών και αντιλήψεων με τελικό γέρας τις ελληνικές ΕΔ προσαρμοσμένες στις ανάγκες και απειλές του 21 αιώνα.

    F5PILOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν καταλαβαίνω γιατί η λύση στα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ να είναι ο συνδικαλισμός και όχι η κατάργηση των παλαιών, κομματικών κριτηρίων επιλογής της ηγεσίας τους ? Ας διεκδικήσουν τα στελέχη αξιοκρατικές (με μοριοδότηση πχ) διαδικασίες προαγωγών ώστε και οι ικανότεροι να εξελίσσονται και να διασφαλίζεται ότι οι ηγεσίες δεν θα είναι "γλείφτες" της εκάστοτε κυβέρνησης. Και τότε σίγουρα αυτοί θα βρούνε τους τρόπους αντιμετώπισης όλων των εργασιακών προβλημάτων, γιατί μόνο αυτό θα τους απασχολεί και όχι το να παραβρίσκονται σε κλαδικές και σε δεξιώσεις.

    ΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ypaxei se kapoio allo kratos syndikalismos stis enoples dynameis?an kapoios gnorizei as mas pei parakalo. G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @G APO CT

    Σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της Αλβανίας και της Βουλγαρίας συμπεριλαμβανομένων. Προσωπική εμπειρία. Το 1997 από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο έφτασε πρόσκληση στο ΓΕΕΘΑ για συνέδριο των Συνδικαλιστικών οργάνων των ΕΔ των χωρών. Του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Τζογάνη του σηκώθηκαν οι τρίχες και προσπαθούσε να βρει τι θα απαντούσε χωρίς να γίνουμε ως χώρα ρόμπα.

    F5PILOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ΣΠ

    Θα μπορούσα να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αν μου έλεγες αναλυτικά το πως θα διεκδικήσουν τα στελέχη αξιοκρατικές διαδικασίες. Για μένα ένας τρόπος υπάρχει . Μέσα από υγειείς συνδικαλιστικές διαδικασίες.

    F5PILOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειναι ενα λαπρο επιτευγμα της κυβερνησης της ΝΔ και της αξιοκρατειας που εφερε.ΟΜΑΔΕΣ @ ΚΛΙΚΕΣ οργιαζουν και φυσικα προαγουν ή αποστρατευουν κατα το δοκούν σε βαθμο αξεπεραστα μεγαλυτερο απο οτι επι ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κάτι τύποι σαν τον πιο πάνω F5PILOT έχουν φέρει το στράτευμα με την βοήθεια του ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάλυσης.
    Κατάντια! Αφού κατάφεραν και έφεραν την καταστροφή στην χώρα μας και εμπέδωσαν σε μια ολόκληρη γενιά ότι έχουν τον "δικαιωματικό τσαμπουκά" να κατεβάζουν διακόπτες, τώρα κάνουν προσπάθειες να επεκταθεί αυτός ο "δικαιωματικός τσαμπουκάς" και στο στράτευμα και να μη σηκώνουν ... αεροπλάνα!
    Πορεύονται σε επικίνδυνα μονοπάτια αφού η σχέση στρατού και κοινωνίας έχει κτισθεί με κόπο και αίμα!!
    Τις προσπάθειες τόσων ετών στα χρόνια της μεταπολίτευσης να ξαναεμπιστευτεί η κοινωνία τους στρατιωτικούς , φοβάμαι ότι κάποιοι θα τις γκρεμίσουν!!!!!
    Και τότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΕΙ! ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΟ ΑΠΌ "ΕΞΩ" ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ, ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ, ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. ΕΧΕΙΣ ΒΙΣΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ. ΕΧΕΙΣ ΒΙΣΜΑ ΘΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΤΑΔΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙ Ή ΟΧΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ "ΡΑΒΑΣΑΚΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΘΑ? ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΝΤΖΩΘΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙ "ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ" ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΕΣΥ ΑΠΛΕ ΚΟΣΜΑΚΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ Ο ΤΑΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΨΗΦΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΚΟΨΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΘΑ ΘΥΜΗΣΩ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. ΕΝΑ ΤΟ 2004 ΠΟΥ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 2004 ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΑΧΥΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΤΑΖΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ. ΔΥΟ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ Η ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2007 ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ. ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ "ΒΛΕΠΕ ΤΑΡΑΧΕΣ" ΠΟΙΟΝ ΕΦΑΓΕ? ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ... ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ! ΞΥΠΝΑ ΚΟΣΜΑΚΙ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΜΙΛΩΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΕΔΡΑΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ. ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ... ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΥΨΗΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε παιδιά (απευθύνομαι στους χρονολογικά "σιτεμένους") γιατί αυτά τα έχω ξανακούσει πριν πολλά χρόνια? Είναι η ιδέα μου?
    Για θυμηθείτε τι έλεγαν οι συνταγματάρχες. Ο λόγος κάποιων εκ των ανωτέρω ...στρατιωτικών, είναι πιστό αντίγραφο εκείνων της περιόδου 65-66`.
    Το τι επακολούθησε το γνωρίζουμε.
    Μήνυμα Προς διαφόρους ....στρατιωτικούς: "Καθίστε καλά γιατί η γενιά που υπέστη τα δεινά των ιδεών σας , δεν έχει φύγει ακόμα από αυτόν τον κόσμο. Τίποτα άλλο. Καθίστε καλά !"
    Αντώνης Παρασκεύοπουλος
    (καμία συγγενική σχέση με τον Ι. Παρασκεύοπουλο των γνωστών...μεταβατικών 64 και 66-67)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 12:52. ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΔ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΟΠ - ΕΜΘ - ΥΠΞΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΧΝΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ Η ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΝ 5 - 6- 7 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΥΟ - ΒΡΟΧΗ - ΛΑΣΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ , ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ; ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ 65 - 66 ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΔΕΞΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμε με τα κεφαλαία γράμματα (αλήθεια γιατί γράφεις με κεφαλαία? Έτσι έμαθες? Δεν γνωρίζεις ότι το διαδίκτυο έχει τους δικούς του κανόνες γραφής, και τα κεφαλαία τα χρησιμοποιούμε περιστασιακά σε κάποιες λέξεις που θέλουμε να τονίσουμε ή όταν θέλουμε να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας , την κραυγή μας αν θες, τον θυμό μας προς κάποιον?)
    Δεν έγραψα στο σχόλιο μου ότι εσύ ή κάποιος άλλος είχε λάβει μέρος σε όσα διαδραματίστηκαν στην σκοτεινή για την χώρα μας περίοδο της στρατιωτικής χούντας.
    Εκείνο που έγραψα , και θα πρέπει να σε προβληματίσει έντονα , είναι ότι ο λόγος σας είναι πιστό αντίγραφo των όσων ακούγαμε την περίοδο του 65-66, δηλαδή λίγο πριν την χούντα των Συνταγματαρχών. Και τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά.
    Όσο για τις μεταθέσεις δεν τις γνώριζες όταν ορκίστηκες? Δεν μπορώ να καταλάβω την σκέψη σας. Με την ορκωμοσία αποδεχόσουν αυτομάτως και τους κανόνες που επικρατούν στον στρατό.
    Τα επιχειρήματά σας μου θυμίζουν τους νεοέλληνες συμβασιούχους που ενώ γνωρίζουν ότι έχουν προσληφθεί για έναν ορισμένο χρόνο, όταν αυτός περνά εκβιάζουν την κοινωνία (Κράτος=Κοινωνία) με διαφόρους τρόπους που φθάνουν σε ακραίες μορφές όπως το κλείσιμο της Ακρόπολης ,λες και είναι δικιά τους ή έχουν αυτό το δικαίωμα, προκείμενου να νομιμοποιηθούν.
    Για φαντάσου το, αυτό στον ιδιωτικό τομέα . Δηλαδή να προσλάβω έναν υπάλληλο για το καλοκαίρι που έχει το μαγαζί μου πολύ δουλεία και τον χειμώνα που θα πρέπει να απολυθεί ,να μου καταλαμβάνει το μαγαζί και να μην αφήνει κανένα (ούτε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους) να μπει μέσα, εκβιάζοντας για ....μονιμοποίηση.
    Θα τρελαθούμε????
    Το ίδιο και εσείς. Όλα αυτά που λέτε τα γνωρίζατε εκ των προτέρων και κανένας δεν σας πίεσε να ορκιστείτε.
    Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι ο στρατός βασίζεται στην πειθαρχεία και την ιεραρχία και χωρίς αυτές τις δύο συνισταμένες παύει να υφίσταται.
    Πέραν τούτων όμως ας προβληματιστείτε γι` αυτό που έγραψα στην αρχή. Αν δεν το κάνετε να γνωρίζετε ότι η κοινωνία (επαναλαμβάνω ακόμα ζούμε όσοι τα ζήσαμε) δεν θα επιτρέψει την "εκτροφή" παρόμοιων φαινομένων.
    Το ότι έχεις άγνοια για το τι συνέβη εκείνη την εποχή φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα από αυτό που γράφεις ότι" η οικογένεια σου δεν ήταν καν δεξιοί".
    Συνδέεις την χούντα με τους δεξιούς, μη γνωρίζοντας ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση, καθώς στα ξερονήσια ήταν δημοκρατικοί πολίτες από όλους τους χώρους , όπως αυτούς τους γνωρίζουμε σήμερα.
    Αντώνης Παρασκεύοπουλος (και όχι ... ανώνυμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΦΙΛΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ ΑΠΟΣΥΡΟΜΑΙ( ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟΜΗΧΑΝΗΜΑ). ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΞΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ,, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΄΄. ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΑΥΤΩΝΕΙ ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ; ΦΕΥΓΕΙΣ; ΣΩΣΤΟΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΦΥΓΕ ΤΟ 2008 ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 65-66. ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ- ΓΙΑ ΑΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ,ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΛΠ). ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ; ΧΑΙΡΕΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ωρε τσι λετε ωρέ! τσι να μολογάω εγω που περνώ 5 μήνες τσο βουνό? τσι να μολογάει ο σύντεκνος σιφάκις που ροβολάει μέσα τσα κύματα 8 μήνες τσο χρόνο?
    τσι να μολογάει και το κοπέλι τσης αδελφής μου που είναι φύλακας τσις φυλακές?
    Αργίες δεν έχει τσε γιαμας?
    Ωρε, α παγιέντε απαε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @F5PILOT

    Πάντως η "λύση" του συνδικαλισμού, μόνο πρόοδο δεν θα φέρει. Θυμίζω την περίπτωση της ΕΑΒ η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 με τις καλύτερες προοπτικές ως το πιο σύγχρονο ίσως εργοστάσιο στην Ευρώπη (με στρατιωτικό διοικητή ο οποίος είχε κάθε δικαίωμα στη διαχείρηση και των ανθρώπινων πόρων) και κατάντησε ακριβώς λόγω του συνδικαλισμού και των κομματικών "παιγνίων" σε απλό συνεργείο ανταλλακτικών...

    ΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @22 Μάρτιος 2009 12:08 μμ
    Μπορείς να βγάλεις τις αντιΠΑΣΟΚΙΚΕΣ διόπτρες για να συζητήσουμε σοβαρά; Κανένας δεν φταίει πιο πολύ για την κατάντια των ΕΔ από τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη. Δεν ξέρω αλλά υποπτεύομαι τι καπνό φουμάρεις αφού δεν λες τίποτα για τις πρόσφατες κρίσεις. Σίγουρα ανήκεις στο παραστρατιωτικό παρακράτος που διοικεί και ελέγχει όλες τις ΕΔ μέσα από το σύστημα της "κουμπαριάς" και οφείλει τη ύπαρξή του στην αφέλεια και ξεροκεφαλιά κάποιων στο ΠΑΣΟΚ που μαλακοδώς πιστεύουν στην αξιοκρατία του star system που δημιούργησε αυτό το σύστημα. Μη μου μιλάς λοιπόν εμένα για εμπιστοσύνη του κόσμου στο στρατό. Για να διαλύσουμε πρώτα τα στεγανά και να μάθει ο κόσμος κάποιες αλήθειες και θα δούμε την εμπιστοσύνη που θα πάει. Απλά α κόσμος δεν γνωρίζει την αλήθεια για τις ΕΔ διότι εκεί επικρατεί σκοτάδι και πλήρης αδιαφάνεια. Μια αδιαφάνεια και ένα σκοτάδι που από ότι φαίνεται από τα λεγόμενά σου είσαι οπαδός τους. Αντίθετα εγώ μιλώ για αύξηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας μεσα από διαφάνεια, αξιοκρατία, εντιμότητα, τιμιότητα,γνώμη, άποψη και όλα αυτά που υπάρχουν στα φύλλα ποιότητας τα οποία οι φίλοι σου τα έχουν κάνει σκουπίδια μέσα από το σκοτινό και αδιαφανές σύστημα "των κουμπάρων" Μη μου μιλάς λοιπόν με θεωρίες και πατριωτικές κορώνες. Με αυτά έχουμε φτάσει σήμερα στη πλήρη διάλυση των ΕΔ ή ΌΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ΣΠ
    Δεν μιλώ για κοματικό συνδικαλισμό. Θέλω να πιστεύω ότι το λάθος σου δεν είναι "επί τούτου" Αν εννοείς ότι πρόοδος είναι αυτή καθεαυτή η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε στις σημερινές χωρίς συνδικαλισμό ΕΔ τότε με συγχωρείς αλλά έχεις παρεξηγήσει την έννοια της λέξεως "πρόοδος" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ F5PILOT

    Υπάρχει στην Ελλάδα κανένας άλλος συνδικαλισμός εκτός του κομματικού και δεν τον ξέρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @23 Μάρτιος 2009 6:55 μμ
    Στην αστυνομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ F5PILOT
    Έτσι νομίζεις; Συγνώμη αλλά δεν παρακολουθείς τα τεκταινόμενα. Οι συνδικαλιστές (το μεγαλύτερο ποσοστό τους για να μην τους αδικούμε όλους) έχουν στενές σχέσεις με τα κόμματα και των οποίων κάποιοι είναι και επίσημα μέλη.
    Είναι τυχαίο που από την στιγμή που επετράπη ο συνδικαλισμός στα σώματα ασφαλείας, απλά πάμε κατά διαβόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Είκοσι πέντε χρόνια στον στρατό έχω αλλάξει δέκα τουλάχιστον περιοχές , έχω νοικιάσει δώδεκα τουλάχιστον σπίτια ( όχι και ότι το καλύτερο για διαμονή ) έχω περάσει στο σύνολο τους στο κατά περίοδο στρατόπεδο 1800 τουλάχιστον ημέρες ( καθ΄όλη την διάρκεια του 24ώρου ) . Σίγουρα ο στρατιωτικός δεν είναι δημόσιος υπάλληλος αλλά από την άλλη δεν είναι και υποζύγιο . Όσο για την αποζημίωση που λαμβάνω για τις αργίες είναι 13 ευρώ ( μόνο κυριακές και επίσημες αργίες ) . Αν βρεί καποιός έναν εργαζόμενο που για εργασία αργίας ( Κυριακή 0900 Ω έως Δευτέρα 1400 ) λαμβάνει αυτό το τεράστιο ποσό να το καταθέσει και αναλαμβάνω να του αποστέλλω με επιταγή το ποσό της αποζημίωσης αυτής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Ανώνυμο 8.09
    Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Δεν πάει άλλο!
    Παραιτήσου να ησυχάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @23 Μάρτιος 2009 7:29 μμ

    Για ότι πάμε κατά διαόλου δεν φταίει ο συνδικαλισμός άλλα πράγματα φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κατά τή γνώμη μου, Στρατός πρίν 30 χρόνια, σήμαινε πεδίο προσφοράς στήν Πατρίδα, ανθρώπων μέ ιδανικά.
    Η επαγγελματική τους αποκατάσταση ήταν φυσικό επακόλουθο.

    Σήμερα κατά κοινή ομολογία αποτελεί καταφύγιο όσων φοβούνται τήν ανεργία.
    Καί όταν τό πρώτο μέλημα είναι νά τρυπώσουμε κάπου στά σίγουρα, τά ιδανικά πάνε περίπατο καί η προσφορά θεωρείται παροχή.
    Καί όταν η αντιπαροχή δέν ικανοποιεί, (αλήθεια πότε θά ήταν ικανοποιητικές οί αποδοχές κάποιου μέ τήν καταναλωτική μανία πού μάς έχει κυριεύσει?), τότε καί η υπηρεσία καταντάει αγγαρεία καί ο στρατός άσυλο δημοσίων υπαλλήλων.

    Φυσικά γι' αυτά δέν φταίει ο συνδικαλισμός πού είναι ακόμα στά σκαριά, αλλά ο κομματισμός πού βασιλεύει εδώ καί 30 χρόνια καί η παράλληλη "πετυχημένη" προσπάθεια νά καταστεί ο στρατός "ακίνδυνος" γιά τό Δημοκρατικό πολίτευμα.

    Καί επειδή ίσως ακόμη δέν έχει ολοκληρωθεί ο ευνουχισμός, θά χρησιμοποιηθεί τό απόλυτο όπλο τού συνδικαλισμού.

    Οί κακές εξαιρέσεις πού σίγουρα υπήρχαν παλιά καί οί καλές σήμερα, απλά επιβεβαιώνουν τόν κανόνα.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @F5PILOT

    Όχι δεν είναι επι τούτου. Είμαι βαθύτατα προβληματισμένος και αυτό εκφράζω, δεν εξυπηρετώ κανένα συμφέρον. Η κατάσταση όπως είναι, προκαλεί ανησυχία και απογοήτευση. Φοβάμαι όμως πως και ο συνδικαλισμός μπορεί να αποτελέσει κερκόπορτα για άλλες, χειρότερες καταστάσεις μιας και αμφιβάλω αν είμαστε ώριμοι ως λαός για "υγιείς συνδικαλιστικές διαδικασίες".

    ΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή