Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Με την κοινωνία ή με το βαθύ κράτος ;


Εδώ και πολύ καιρό, το ΠαΣοΚ πασχίζει να μας πείσει ότι ...άλλαξε ,έγραφε πριν λίγες ημέρες ο κ. Μ. Κοττάκης. Ότι έμαθε από τα λάθη του. Ότι τυχόν άνοδός του στην εξουσία δεν θα σημάνει επιστροφή στις παλαιές και καταδικασμένες συνταγές συν-διοίκησης με τις συντεχνίες.

Με τα λόγια, ως γνωστόν, χτίζεις ανώγια και κατώγια. Αυτό που μετρά, όμως, είναι τι κάνεις στην πράξη. Ε, λοιπόν, στις πρώτες «δημοκρατικές ασκήσεις» που έθεσε η ίδια η ζωή απεδείχθη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει τις ίδιες παλαιές απαντήσεις.

Στην υπόθεση Παλαιοκώστα, για παράδειγμα, τα διλήμματα ήταν φανερά και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να μας πει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ποιους θα υπερασπισθεί και ποιους όχι.

Όλοι είδαμε τι ακριβώς συνέβη. Μεταξύ της κοινωνίας και του βαθέος συντεχνιακού κράτους των σωφρονιστικών υπαλλήλων η αντιπολίτευση επέλεξε να υποστηρίξει τυφλά τους δεύτερους.
Αν μάλιστα κυκλοφορούσε η «Εξόρμηση» δεν έχω καμία αμφιβολία: θα έβγαζε έκτακτο πανηγυρικό παράρτημα για την αθώωση τεσσάρων εκ των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Διότι τελικώς το ζητούμενο ήταν ακριβώς αυτό: να μην την πληρώσει κανένας. Διέφυγε βεβαίως της αντιπολίτευσης μια μικρή λεπτομέρεια: ότι το δικαστήριο, με όσα στοιχεία διέθετε, καταδίκασε τον αρχιφύλακα του Κορυδαλλού, άρα υπήρξε και απόδοση ποινικών ευθυνών για την απόδραση Παλαιοκώστα.

Όμως αυτό είναι το τελευταίο. Το «πρωτεύον» είναι πως η αντιπολίτευση «όρθωσε» την ασπίδα της για να MHN πληγεί η προνομιακή εκλογική πελατεία της, ο κορμός της εκλογικής της βάσης, ο κόσμος της δημόσιο-υπαλληλίας.
Το πρωτεύον είναι πως η Ναυαρίνου, στην προσπάθειά της να χρεώσει τις ευθύνες «ψηλά», αρνήθηκε και πάλι να κοιτάξει χαμηλά.

Ο ορισμός που δίνει στην έννοια της «ευθύνης» είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτος: «Για οτιδήποτε συμβαίνει στον τόπο, εμείς θα σας καλύπτουμε! Χάσατε από τα μάτια σας ένα σεσημασμένο κακοποιό; Δεν πειράζει, παιδιά! Εμείς, σε αντίθεση με την κακή Ν.Δ., θα τα ρίχνουμε όλα στον υπουργό μας…
Τα αρπάξανε, ενδεχομένως, κάποιοι από σας; Κανένα άγχος! Η διαφθορά επί των ημερών μας δεν θα έχει όνομα και διεύθυνση…».

Αν είναι αυτή η νέα νοοτροπία της αντιπολίτευσης, να μας συγχωρήσετε αλλά δεν θα πάρουμε.
Αν κάθε υπάλληλος που διαπράττει αδίκημα στην υπηρεσία γνωρίζει με βεβαιότητα εκ των προτέρων ότι θα υπάρξει διάχυση και όχι εξατομίκευση της ευθύνης του, τότε δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτε.

Όπως αντιλαμβάνεσθε, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και δείχνει πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του κράτους η αντιπολίτευση. Και αν τώρα δεν τόλμησε να «συγκρουστεί» με τους σωφρονιστικούς, τι μας λέει πως αύριο θα τα βάλει με τα κατεστημένα των ΔΕΚΟ;

Η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με το βαθύ κράτος δεν προκύπτει μόνο από την επιλογή που έγινε στο δίλημμα «με την κοινωνία ή με τις συντεχνίες». Υπάρχουν και άλλα, πιο τρανταχτά.
Όπως λ.χ. η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διορίσει προσωπικό του συγκεντρωσιάρχη τον αιρετό νομάρχη Πειραιά. Είναι τόσος ο σεβασμός του κ. Παπανδρέου στην ακομμάτιστη Αυτοδιοίκηση, ώστε, όταν έρθει εν τη βασιλεία του, δουλειά των νομαρχών θα είναι να τρέχουν να κολλούν αφίσες και να ανοίγουν δρόμο στα πλήθη, ώστε να περάσει ο «Νυμφίος», επί πώλου όνου, αντί να λύνουν τα προβλήματα του πολίτη.

Τι να πω! Απογοήτευση, σκέτη απογοήτευση…


«etipos»

21 σχόλια:

  1. Σοσιαλιστής στην Ευρώπη και στην Β.Αμερική (ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ) σημαίνει: είμαι με την κοινωνία. Όπως είναι γνωστό ο κουμουνισμός έχει απαγορευθεί με νόμο.Στην Ελλάδα σοσιαλισμός σημαίνει Μαρξιστής, λενινιστής, Σταλινιστής, κουκουλοφόρος, βομβιστής, αναρχικός,Σκοπιανός,Αλβανός,Αλαβάνος,.....κερατάς,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε
    Έχω μείνει 6-7 αναρτήσεις αδιάβαστος
    Και από ότι είδα με μια ματιά είχαμε και χοροεσπερίδα (24/2)
    Μέχρι το βράδυ θα έχω ¨ολοκληρώσει¨ τα χαμένα:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου φίλε μου.
    Οι απουσίες σου είναι δικαιολογημένες λόγω ιδιαίτερων λόγων και εορταστικού κλίματος στην ...περιοχής σου:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την κατανόηση
    Πάντως έχω και χαρτί γιατρού για τις απουσίες:))))

    Και ένα σχόλιο τώρα που πιάνει 2-3 αναρτήσεις

    Ειπώθηκε ¨το κράτος είμαστε εμείς ή η εκάστοτε κυβέρνηση¨
    Ολίγον λάθος και απόφθεγμα παγίδα.

    Το κράτος φίλοι μου είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Ότι απόφαση και να πάρει η κάθε κυβέρνηση θα εφαρμοσθεί μέσω της δημόσιας διοίκησης.
    Αν ¨αυτή¨ συμφωνεί και δεν ¨θίγεται¨ μπορεί και να εφαρμοσθεί στοιχειωδώς αν ¨δεν¨ και προϋποθέτει και εργασία για να εφαρμοσθεί θα μείνει στα χαρτιά.

    Αποδείξεις.....χιλιάδες καθημερινά
    Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι - στις οικοδομές που έλεγε προηγούμενη ανάρτηση - στις επιχειρήσεις – στις επιδοτήσεις- στις αναθέσεις έργων – στις ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ έργων – στην εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας - στις –στις – ΣΤΙΣ.
    Γιατί απλούστατα δεν θέλουν να λειτουργήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και το σημαντικότερο δεν είναι υποχρεωμένοι και να λογοδοτήσουν για αυτό.
    Και δεν θέλουν γιατί τρώνε καλά, κοιμόνται καλά , το έντερο τους λειτουργεί καλά δεν χρωστάνε πουθενά και η υπεροψία είναι μόνιμη στο βλέμμα τους.
    Συνήθως είναι και οι δύο σύζυγοι στο δημόσιο (θανατηφόρος συνδυασμός που έπρεπε να καταργηθεί δια νόμου) και σημαίνει καθαρό εισόδημα οικογενειακό 5-8000€ μηνιαίως.
    Με τέτοιο εισόδημα γιατί να συμμετέχεις σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να προχωρήσει την χώρα και πιθανώς να σου περιορίσει την ηγεμονία.
    Και φυσικό είναι ότι θα πορευθούν με οποιονδήποτε τους υποσχεθεί κάλυψη και στο μέλλον.
    Όταν τα κατανοήσουμε αυτά θα πάρουμε τα ρόπαλα και την επόμενη φορά όπως προχθές που τους είδα με πανό μπροστά από την περιφέρεια να διαμαρτύρονται για αύξηση των μισθών θα βαράμε και όποιον πάρει ο χάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 50 δις Ευρώ μας κοστίζει η δημόσια διοίκηση το χρόνο. 25 δις είναι μισθοί δημοσίων υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο μια παραπαίουσα και εθισμένη στην διαφθορά κρατική οντότητα θα μπορούσε να παρακολουθεί με τόσο απάθεια , αυτά που συμβαίνουν στην κρατική μηχανή.
    Πλέον δεν είναι 5-6 διεφθαρμένοι υπάλληλοι στην κάθε υπηρεσία , αλλά σχεδόν το σύνολο των υπαλλήλων.
    Αυτοί δε που λόγω ηθικών αξιών δεν μετέχουν στον συναγελασμό , φοβούνται να μιλήσουν αφού εκτός της θέσης τους , κινδυνεύουν και με ...προσωπικά ή οικογενειακά ...αντίποινα.
    Η ΜΑΦΙΑ του δημοσίου. Ποιοι την οδήγησαν σ` αυτή την κατάσταση φαίνεται και από το άρθρο.
    Αυτοί που τους προστατεύουν λόγω ψηφοθηρικών λόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν καταργουμε ρε παιδες το κρατος και να ξεκινησουμε καμμια κολλεκτιβα κανα κιμπουτς να δουμε τι θα γινει.Κι αν αποτυχουμε τι ειχαμε τι χασαμε.Θα καταριψουμε και τις μυθολογιες των "προχωρημενων"G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν περικοπούν υπερωρίες, ψαλιδισθούν οι αμοιβές των προέδρων και των γενικών διευθυντών το κέρδος θα είναι 1 δις Ευρώ. Από τη χθεσινή freesunday
    http://www.citypress.gr/freesunday/
    Αυτό η κυβέρνηση έπερεπε να το κάνει από το 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @8.45
    Αν θα σταματήσουμε να δίνουμε βάση στην κάθε ... FREE(?) εφημερίδα που θέλει να το παίξει υπουργείο οικονομικών, τότε θα γίνουμε και σκεπτόμενοι πολίτες και όχι ...χάχαλοι!
    Ήμαρτον Κύριε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που είσαι ρε G
    Στην Tampa (μέχρι εκεί έχω φτάσει οδηγώντας 1983) ή πιο κάτω στα Key.
    Α ρε τυχερέ η ευτυχία του ηλικιωμένου. Βάλε καμία photo στο blog να σε δω με λουλουδιστό πουκάμισο και πέδιλο:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Gnik,πως παει?Προς το παρον ειμαι στο Clear Water alla στο τελος του μηνα την κανω για Μαιαμι.Για φωτο περιμενε λιγο θα γινει και αυτο.οσο για λουλουδιαστο πουκαμισο ...αστο καλλυτερα.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είσαι λίγο για τα πανηγυρια αλλα δεν πειραζει. σε κατανοουμε. σε τσουζει λιγο που επανερχεται στην εξουσια το ΠΑΣΟΚ. αλλα πιο πολυ για τα πανηγυρια εισαι οταν λες οτι το ΠΑΣΟΚ χρειαζεται τουσ σωφρονιστικους υπαλληλους γγια να εκλεγει. τοσο ανιδειος εισαι; η ΝΔ παιρνει παίρνει 70% αλλα που να καταλαβεις εσυ βρε κουτουλη δεξιουλη;! πολλα ζηταω..ονειρα γλυκα πολιτη μειωμενης αντιληπτικης ικανοτητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλασικό δείγμα ανεγκέφαλου Πασόκου, ο ανωτέρω "κύριος".
    ΙQ ραδικιού!!! Με αυτούς θα πάμε μπροστά ωρε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω,δε θα ψηφισω ουτε πσασοκ,αλλα ουτε και νδ στις εκλογες,οψεποτε γινουν.Αρα,μπορω να κανω μια απλη ερωτηση.
    Επι 5 χρονακια,τη χωρα,κυβερναει ο χοντρος,και οχι το πασοκ,αρα,προς τι το μισος;
    Αμα ηθελε να κανει κατι για να χτυπησει τη διαφθορα και τη γραφειοκρατια,λετε οτι δε πορουσε να τα κανει,ΕΑΝ ηθελε;
    Σταματαμε τους διορισμους,μειωνουμε στο μισο τα υπουργεια,αυξανουμε τις ωρες εργασιας στις 8,οπως κανουν και οι χαχολοι του ιδιωτικου,και καταργουμε το νομο του πασοκ του 84,που λεει οτι ολοι παιρνουν προαγωγες μισθολογικες,με μονο το χρονο υπηρεσιας ως προσον.
    Χωρις να χρειαστει να αλλαξουμε το συνταγμα,που λεει οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι, ειναι μονιμοι,που το εχει βαλει ο μεγαλος Βενιζελος,ο Λευτερης ντε,για να μην απολυει η επομενη κυβερνηση τους υπαλληλους που ειχε διορισει η προηγουμενη.
    Αλλα οπως βλεπετε,δεν εκανε ουτε ενα απ αυτα.(Και που αν τα ειχε κανει,θα εχανε μεν ψηφους απο τους δημοσιους υπαλληλους,αλλα θα κερδιζε απο ολους τους αλλους,που υποφερουν απο την κατοχη που εχουν επιβαλει αυτοι.Ακομη κι εγω θα τον ψηφιζα).
    Φοβοταν το πασοκ; Μα βγηκε το 04,για να διωξει το πασοκ,αλλα και τις πρακτικες του πασοκ.Ο κοσμος δηλαδη,θα τον στηριζε ασμενως.
    Αρα,τα ιδια σκατα ειναι και δυο,και εσεις που γραφετε αηδιες,η εισαστε ανεγκεφαλοι,η απλως τα παιρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για ανωνυμο 11.28

    αν φοράς παντελόνια...γραψε με λογαριαμό να τα πεις και από κοντά με τον 'κύριο'. Όλα τα υπόλοιπα για τα iq ραδικιού και τα αντίστοιχα άστο να το κρίνει κανένας άλλος επιτυχημένος μιας και εσυ μου φαίνεασαι λίγο looser. Πολιτη γιατι δεν γραφεις τι ζητησε απο την Ντορουλα η Κλιντον. αντε παληκαρι ξεκολλα λιγο με το ΠΑΣΟΚ. δε βαρεθηκες; κινδυνευεις αμεσα να χασεις την αξιοπιστια σου και την οποια αντικειμενικοτητα σου. δεν το βλεπεις απο τους αριθμους. εισαι δακτυλοδεικτουμενος στο διαδικτυο. κριμα παντως γιατι εχεις πολυ σοβαρη πολιτικη αποψη εστω και αν δεν συμφωνω στο 80% των αποψεων σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου αρέσει ο δημοκρατισμός σου Theodore.
    Όποιος δεν είναι σύμφωνος με τις δικές σου αντιλήψεις σχετικά με τα πολιτικά δρώμενα, είναι είτε ανεγκέφαλος , είτε τα παίρνει.

    Ο χονδρός , όπως λες, (αυτό από μόνο του φανερώνει την μονομέρια σου αφού σε παρόμοιους χαρακτηρισμούς δεν προβαίνεις για οποιοδήποτε άλλον) μετέτρεψε την απιστία προς την υπηρεσία από πλημμέλημα σε κακούργημα.

    Ο χονδρός , όπως λες, ιδιωτικοποίησε τον ΟΤΕ, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Ο χονδρός , όπως λες, νομοθέτησε για το ασφαλιστικό, το οποίο υπήρξε η πολιτική ταφόπλακα του Σημίτη.

    Ο χονδρός , όπως λες, αλλαξε το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το αποπειράθηκε με το ν.815/78 δεν το επέτυχε.

    Ο χονδρός , όπως λες, ήρε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ.

    Ο χονδρός , όπως λες, προχώρησε σε τολμηρές, για κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο (σύμφωνο συμβίωσης, νόμος για ενδοοικογενειακή βία)κλπ.

    Ο χονδρός , όπως λες, νομοθέτησε το τρίπτυχο ισότητα (στα όρια συνταξιοδότησης, στα όρια της φορολόγησης στους μισθούς του δημόσιου τομέα).

    Τέλος Ο χονδρός , όπως λες, έστειλε με χειροπέδες στην δικαιοσύνη διαφόρους βουτηχτάδες στο μέλι ( κουμπάροι κ.λπ) πράγμα που δεν είχε κάνει μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση.

    Μάλλον σύντροφε ...Theodore εντάσσεσαι στο μερίδιο του ..."προοδευτικού μηδενισμού και της προοδευτικής σαχλαμάρας (χαρακτηρίζοντας έτσι έναν Πρωθυπουργό της χώρας, που αν μη τι άλλο τον έχει επιλέξει ο Ελληνικός λαός).

    Το λάθος του ..χονδρού ,όπως λες, ήταν ότι το 04 (όταν πρωτοβγήκε) θέλησε να περάσει μια άλλη φιλοσοφία στην χώρα μας κρατώντας πάρα πολλά στελέχη του Πασοκ(γενικούς γραμματείς κ.λπ)στις θέσεις τους.

    Το λάθος του ..χονδρού ,όπως λες, ήταν ότι όλα αυτά που έχει κάνει δεν τα εκμεταλλεύεται πολιτικά και επικοινωνιακά.

    Το λάθος του χονδρού, όπως λες, σύντροφε Τheodore ήταν ότι θέλησε να κάνει ανεξάρτητη και εθνικά υπεύθυνη εξωτερική πολιτική με επακόλουθο τα πλήρως εξαρτώμενα από την πρεσβεία ΜΜΕ, να μετατρέπουν το ασήμαντο σε βαρυσήμαντο και αντιθέτως.

    Βρε μπας και ο Βάσκο Ντε Γκάμα ήταν Ελληνικό σκάνδαλο και ανίκανος Έλληνας Πρωθυπουργός?
    Δεν περιγράφω άλλο!!!!!!!!!

    Ο ... εύσωμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοιτα...ευσωμε,εχεις γραψει τοοσα πολλα,που δεν ειναι δυνατον να απαντησω σε ενα ενα.
    Εκεινο που εχω να πω,ειναι οτι για τα περισσοτερα,νομιζεις οτι κατι εγινε,αλλα απλως δεν εγινε τιποτα,γιατι αλλοιως,θα τοχαν κανει καλοκαιρινο οι ΓΣΕΕδες.
    Πχ το ασφαλιστικο.Που την ειδες την αλλαγη;Αυτα που ηθελε να κανει ο Σημιτης,αλλα ακομα και ο χοντρος εσκουζε τοτε οτι δεν ειναι καλο,και τι κακοι που ειναι οι πασοκοι,και αλλες τετοιες αηδιες.
    Για την αλλαγη του ασφαλιστικου,που προτεινε τοτε ο καθηγητης Σπραος,και ο αλλος καθηγητης,που τον ξεχναω τωρα,κανανε την παπια τοτε οι νδκρατες,γιατι γλειφανε το ποπολο,για να μαζεψουν τις ψηφους.Ετσι δεν ειναι;
    Για τους κουμπαρους,με τις χειροπεδες που λες,ξεφτιλισαν τη δικονοια,που προβλεπει οτι ολοι ειναι αθωοι μεχτρι αποδειξεως του εναντιου και κοινοποιησε ονοματα και εβγαλε φωτογραφιες,ενω αυτο απαγορευεται,για να ικανοποιησει εσενα.
    Και απο την αλλη,εστειλε στη φυλακη τον αλλο,γιατι,λεει,ειδε το DVD του Ζαχοπουλου.
    Τι να πρωτοθυμηθω;
    Με το που ηλθαν,αντι να καουν κατι,για να εμπεδωθει η ασφαλεια και η σιγουρια του Ελληνα,διωξανε τους χωροφυλακες απο τους δρομους,και τους εστειλαν να γραφουν αιτησεις,και να πηγαινουν τα ψωνια στα σπιτια των διαφορων μεγαλοσχημων.
    Θα μπορουσα να γραφω ατελειωτες ωρες,αλλα δεν αξιζει τον κοπο.
    Εγω,για να ξερεις,αν και βεβαια,δεν ψηφισα νδ,και το λεω ευθαρσως,αν ειχε κανει κατι καλο,θα τον ψηφιζα στις δευτερες εκλογες με χερια και με ποδια.
    Και κατι αλλο.Ξερεις ποσα χεστηρια γραμματα,εχω στειλει στο πασοκ,μεσω email?Απειρα.Γιατι τους ειχα ψηφισει,και τους εβριζα γι αυτα που κανανε,και γι αυτα που δεν κανανε.
    Εσυ,ποσα γραμματα εχεις στειλει στη νδ;Μη μου πεις,οτι εισαι ευχαριστημενος και γι αυτο δεν εστειλες.
    Και κατι "κακο".
    Ποιος ειναι ο ΔΜΣ σου;
    Ρωταω,γιατι ειδα οτι τσιμπησες το πως λεω το Καραμανλη.
    Παντως αρχιερεα της διαπλοκης,δεν τον εχω πει,οπως ελεγε αυτος το Σημιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ανώνυμο 1.28
    Τι να κάνουμε φίλε; Έτσι είναι η Δημοκρατία!
    Τα του διαδικτύου δεν τα σχολιάζω, αφού αυτή είναι πάγια αρχή μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι ..."πνευματικά ανεπαρκής". Καταλαβαίνεις τι εννοώ!
    Όσο για το ΠαΣοΚ κάνεις λάθος. Δεν είμαι αρνητικά προκατειλημμένος με το όλον του χώρου. Αντίθετα μάλιστα.
    Στο στόχαστρό μου είναι μοναχά ο κ. Παπανδρέου και ΣΙΑ (...) . Και αυτό γιατί όταν βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα και προσπαθείς να την βουλιάξεις, παρακινούμενος από διαφόρους ...εξωγενείς παράγοντες, δεν περιμένεις φυσικά να κάτσω με σταυρωμένα χέρια.
    Η βάρκα (που κινδυνεύει) μόνο με εθνική αντίληψη μπορεί να σωθεί.
    Όλα τα άλλα περί πολιτικής κλπ , θα πεις εσύ , θα πω εγώ , κάπου μέσα από την ζύμωση θα καταλήξουμε σε κάποια πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.
    Ας μη μπερδεύουμε λοιπόν κάποια αυταπόδεικτα πράγματα.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ∆εν έχει προσόντα ο Γ. Παπανδρέου...
    «Έχει ανακηρύξει εαυτόν διάδοχο του Κώστα Σημίτη. Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.
    Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έχω συνεργαστεί μαζί του,έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση. Επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ όνομά του ενώνει.»
    Θ. Πάγκαλος, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    16 Σεπτεμβριου 2001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. simfono me ton "2 Μάρτιος 2009 6:19 μμ "

    akoma na thimiso gia osous den xeroun i epimelos xehnane , tin ipothesi me ton k.paylopoulo pou prospathise na ferei nomo gia tin peraiosi apo tous dimosious ipallilous ton aitimaton ton politon stis ipiresies se diastima peripou pente ergasimon imeron, me apili apozimiosis ston politi,apo ton dimosio ipallilo an den to eprate..to ti egine apo tis sintexnies tou dimosiou ,apo ola ta kommata, thimate kaneis ?

    distixos to kratos einai kirios oi dimosioi ipalliloi..
    an aytoi me ena magiko tropo den apofasisoun na xtipisoun ta kakos keimena (se kathe periptosi kai oxi epilektika opos kanoun otan den goustaroun tin kivernisi i ton ipourgo tous), to kratos tha menei idio..

    stin teliki analisi, den exoume mono tous politikous pou mas axizoun, alla kai to kratos pou mas axizei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά δεν έχετε πάρει στα σοβαρά τις δηλώσεις του νομάρχη; Όταν λοιπόν μιλάτε για τον νομάρχη να προσέχετε πως μιλάτε. Όχι επειδή ντύθηκε Ζορρό και άρχισε τα γλέντια με τον Παπαδάκη εσείς τον απαξιώνετε τελείως. Είναι ώρα να λάβετε σοβαρά αυτά που λέει ο ΖΟΡΡΟ νομάρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή