Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Ώρα είναι να γίνει το...έλα να δεις !


Επειδή αυτό που διαπιστώνω από την πολιτική συμπεριφορά στον τόπο μας , αλλά και την πνευματική ανισορροπία αρκετών εκ των συμπατριωτών μας, οι οποίοι από κοινού ... «πλάθουν κουλουράκια με τα δυο χεράκια», μη συνειδητοποιώντας τι σημαίνει οικονομική κρίση , ας πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους.

Καταρχάς θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι υπό μιαν έννοια όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτή την κρίση, ακόμη και αν έχουμε μιαν απλή κατάθεση.
Και αυτό διότι οι τράπεζες δεν τοποθετούν τα χρήματα των καταθέσεών μας σε ένα θησαυροφυλάκιο, αλλά τα δάνεισαν σε επιχειρήσεις και ιδιώτες , και τα μετέτρεψαν σε «τοξικά»προϊόντα (πιο πολύ έμμεσα παρά άμεσα).Αυτή είναι η αλήθεια Νο 1 και δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Η αλήθεια Νο 2 εμπεριέχει την πλέον ... χιουμοριστική και συγχρόνως οξύμωρη πλευρά της κρίσης για τα ελληνικά δεδομένα.
Στην χώρα του παραλόγου, που μετά την μεταπολίτευση έθρεψε για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους, και γιγάντωσε ένα τέρας που το ονόμασε ... δημόσιο, που εξελίχτηκε στον μεγαλύτερο φορέα κοινωνικής και πνευματικής διαφθοράς , αφού αλλοίωσε κοινωνικές ντιρεκτίβες και πνευματικές παρακαταθήκες, αυτοί που βγαίνουν ωφελημένοι από την διαδραματιζόμενη οικονομική κρίση, αλλά και από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν , είναι οι ... δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι διεφθαρμένοι είναι και οι ... ωφελημένοι. Αυτοί που στον σημαντικότερο βαθμό συμμετέχουν ενεργά στην καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας (εφορίες, πολεοδομίες, σύστημα υγείας, φακελάκια , γρηγορόσημα κ.λ.π , δεν τα αναπτύσσω αφού όλοι μας τα γνωρίζουμε πολύ καλά), αυτοί είναι που (μειδιώντας)... «πλάθουν κουλουράκια με τα δυο χεράκια».

Και αυτό διότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν την ακριβοπληρωμένη δουλειά του . ΤΟ τραγελαφικό τερτίπι της μεταπολίτευσης. Από την μία μονιμότητα, εξασφάλιση και υψηλοί μισθοί, και από την άλλη,- αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων οι οποίοι είναι οι ΜΟΝΟΙ που δουλεύουν σ` αυτή την χώρα,- αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα και ...χαμηλοί μισθοί.

Δεν κινδυνεύουν λοιπόν να μην εισπράξουν τον μισθό του και συγχρόνως μπορούν να επωφελούνται από την οικονομική κρίση. Η μόνιμη ανοικτή μισθολογική κάνουλα, τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να αγοράσουν σπίτια στις μειωμένες σημερινές τιμές, να αγοράσουν μετοχές σε απίστευτα χαμηλές τιμές, αυτοκίνητο με ...μπόνους άλλο ένα μικρότερο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην πόλη ,τρόφιμα, ρούχα, διακοπές και ό,τι άλλο θελήσουν πολύ φθηνότερα.

Δεν χάνουν τίποτα , μόνο ...κερδίζουν.Εάν δε η κρίση περιέλθει σε ακόμα πιο μίζερα μονοπάτια , μη σας φανεί περίεργο μια (έστω και μικρή) πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων να εξελιχθεί στους μετα-μεταμοντέρνους ...«μικροτραπεζίτες» (αποφεύγω να γράψω την ακριβή λέξη αφού σε πολλούς από εμάς αναδεύει δυσάρεστες και επώδυνες μνήμες από το παρελθόν). Ξέρετε αυτούς που τον ...τόκο τον έχουν αναγάγει σε επιστήμη και την λεηλασία σε ...κοινωνική συνεισφορά.

Όλοι οι άλλοι ζουν με το άγχος της απόλυσης, της μείωσης του μισθού ή του κλεισίματος της εταιρείας στην οποία εργάζονται. Ζουν με την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους. Ζουν καθημερινά με το ύπουλο σαράκι της αβεβαιότητας που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την σωματική και την ψυχική τους υγεία .

Ώρα είναι λοιπόν αυτοί οι ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ να βγουν στους δρόμους για νέες ... διεκδικήσεις. Ώρα είναι κάποιοι να τους (ξανα)χρησιμοποιήσουν για πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες.

Ώρα είναι να γίνει το ....έλα να δεις !

24 σχόλια:

  1. Εχουν περάσει 3 ώρες φίλε πολίτη πού έγραψες τό άρθρο καί κανένα σχόλιο άκόμη. Μήπως σέ διαβάζουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι;
    Ας είναι. Παρ'ότι δούλεψα στόν ήλεκτρικό 30 χρόνια ήλεκτροδηγός συμφωνώ άπόλυτα μαζί σου. Εστω κι άν οί ύπέρογκες κρατήσεις κάθε μήνα μού έδωσαν μιά καλή σύνταξη.
    Αλλοι δέν είχαν τέτοιες άπολαβές.
    Τό δημόσιο (κύκλωμα) έχει κανόνες, άγραφους νόμους, λειτουργεί κομματικά, αλλά αύτό δέν σημαίνει ότι μόνο τά δύο μεγάλα κόμματα διορίζουν. Τά μικρότερα κυβερνάνε κι αύτά δήμους, νομαρχίες καί μέσω αύτών έχουν πρόσβαση, είναι κομάτι αύτού πού λέμε δημόσιο. Καί τέλος ύπάρχουν καί κάποιοι ξέμπαρκοι πού τυχαία, συμπτωματικά ή από σπόντα τέλος πάντων βρήκαν κάποια δουλειά.
    Τό ΑΣΕΠ δέν ξέρω άν συμμάζεψε τά πράγματα, ξέρω όμως ότι είχε δικά του ''παράθυρα'' νέας τεχνολογίας.
    Τό ζήτημα όμως σήμερα όπως σωστά τό θέτεις μέ τήν κρίση πού μπήκαμε είναι άλλο. Δέν ξέρω τί σκέπτονται οί ώφελημένοι, θέλω νά μάθω τί σκέπτονται οί κυβερνώντες. Θά προχωρήσουν σέ άλλαγή τού καθεστώτος πού ίσχύει στό δημόσιο, τί θά γίνει δηλαδή μέ τή μονιμότητα τών δημοσίων ύπαλλήλων.
    Νομίζω ότι πρέπει νά ληφθούν τά έξής μέτρα. 1) Μείωση τών δημοσίων ύπαλλήλων. 2) Ορισμός άνώτατου όρίου δημοσίων υπαλλήλων. 3) Αλλαγή τού θεσμού τής μονιμότητας μέ τό θεσμό τής ίκανότητας. 4) Ιση άναλογία άνδρών καί γυναικών στό δημόσιο, διότι γυναικοκρατείται.
    5) Τί είναι δημόσιος τομέας καί τί δέν πρέπει νά είναι καί νά καταργηθεί. Αύτά πρέπει νά γίνουν μέ συναίνεση όλων τών κομμάτων (σωθήκαμε), καί νά κατοχυρωθούν συνταγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθειες λες!
    Μα γι' αυτούς τους καρεκλοκένταυρους υπαλλήλους του δημοσίου, για την απραξία τους, την τεμπελιά τους, την ανευθυνότητά τους, την αναλγησία τους και τη διαφθορά τους φταίει μόνον το ίδιο το Κράτος κι αυτοί που το διοικούν και η αναξιοκρατία με την οποία τους επιλέγει! Σ' αυτούς έγκειται η ευθύνη οι δημόσιοι υπάλληλοι να πάψουν να είναι δημόσιοι ευνοούμενοι κηφήνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Γιάννη καλά τα λες και συ αλλά και ο Πολίτης στο άρθρο του.Γίνεται τίποτα όμως???
    Σήμερα θα σε πληροφορήσω πως ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι είναι στα καρναβάλια και ξεφαντώνουν.
    Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως εγώ, εσύ, η marianaonice και ο πολίτης είμαστε μαλ@@@ς που δεν είμαστε εκεί.
    Μεγάλος σε ηλικία δείχνεις.
    Θα πρέπει να σε προβληματίζει και εσένα αυτό σε μεγάλο βαθμό.
    Θα πρέπει να σε προβληματίζει φίλε Γιάννη πως είμαστε ένας λαός πλασμένος για καρναβάλια είτε αυτά γίνονται μια φορά το χρόνο στην Πάτρα , είτε καθημερινά εκεί σε ένα νεοκλασσικό κτήριο , κάποια μέτρα παραπάνω από το Σύνταγμα.
    Ο πολίτης αποτελεί όαση στην ΕΡΗΜΟ του χώρου αυτού.
    Αλλά μετά από τόσα χρόνια τώρα θυμήθηκες να προτείνεις??
    Τώρα θυμήθηκες να μιλήσεις?
    Τώρα θυμήθηκες να αστειευτείς στην αρχή του σχολίου σου για το αναγνωστικό κοινό του συγκεκριμένου ιστολογίου?
    Τώρα θυμήθηκες δυστυχώς αλλά είναι λίγο αργά, μάλλον πολύ αργά.Το τέρας του δημοσίου δύσκολά χαλιναγωγείται , χάρη σε παρελθοντικές συμπεριφορές και αντιλήψεις όπως η δικία σου.
    Δεν σε αδικώ για τον (ετεροχρονισμένο) τόνο της γραφής σου αλλά σε κρίνω και μάλιστα απαλά και συνετά όπως αρμόζει σε ένα κύριο της ηλικίας σου.
    Ας πρόσεχες , ας προσέχαμε όλοι.
    Καλά και επιτυχημένα πανηγύρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Φταιει το κρατος...
    Και ποιος ειναι το κρατος ρε φιλε; Εσυ δεν εισαι;Απο τον Αρη τους φεραμε;
    Οταν ο πατερας σου,παει στο βολευτη,και του γινεται στενος κορσες,με το σκοπο να σε διορισει,ποιος ειναι το κρατος;Ο πατερας σου δεν ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάλι την ουρά μας θα βγάλουμε και θα τα ρίξουμε στο κράτος;
    Βρε marianaonice το κράτος τους είπε να τα παίρνουνε; Το κράτος τους είπε να έχουν βουτηχτεί στην διαφθορά όλοι οι τομείς του δημοσίου , μη εξαιρουμένων και αυτών ακόμα των δικαστικών;
    Και τι είναι κράτος όπως λέει και ο Theodore; Εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε;
    Τέλος πάντων , με αυτή την οικονομική κρίση τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφει το άρθρο. Σκεφτείτε τώρα τι ξεπούλημα συνειδήσεων και αρχών θα γίνει για μια θέση στο δημόσιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή @norma το κράτος έπρεπε να έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες και τα μέτρα για να μας προστατέψει από αυτούς και να τους εξουδετερώσει!
    Στο κράτος ανάγεται η ευθύνη να λειτουργήσουν οι θεσμοί της κάθαρσης και της αξιοκρατίας! Το κράτος τους προσλαμβάνει και το κράτος τους εκθρέφει!! Και όταν λέω κράτος εννοώ τους πολιτικούς μας φυσικά που εκάστοτε κυβερνούν αυτή τη χώρα!
    Αυτοί ευνοούν αυτήν την κατάσταση αφού πρώτα διορίζουν με ρουσφέτια και δεύτερον ευνοούν τους ρουσφετολόγους και τεμπέληδες ενώ εξουθενώνουν τους άξιους και φιλότιμους!! Χώρια του ότι το κράτος μας επιτρέπει και την ατιμωρησία με όλες τις συνέπειες που έχει αυτή για τη Χώρα μας τα τελευταία χρόνια! Όσο για τη διαφθορά των δικαστικών πάλι το κράτος μας φταίει! Έτσι που έχει κολοβώσει το σύστημα δικαιοσύνης με τις ανεπάρκειές του και με τους ανάξιους και φοβισμένους υποτελείς που εκάστοτε προσλαμβάνει και προάγει, εκεί οδηγείται πλέον η κατάσταση!
    Το πολύ πολύ οι έντιμοι να οδηγηθούν στην αποχώρηση γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ήρωες για να αντιστέκονται!
    Όσοι δεν αποχωρούν απλά συμβιβάζονται κάποια στιγμή! Σε ολους τους τομείς φυσικά και όχι μόνο στους δικαστικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eγω συμφωνω με ολους σασ γισ την μειωση του κρατους την βελτιωση των υπηρεσιων προς τους πολιτες και την απομυθοποιηση της δημοσιουπαληλιας.Αλλα ρε παιδια τι θελετε να ονειρευετε ενας πατερας στα βαθη των Λιοσιων η της Καισαριανης για το παιδι του?Αφου ετσι μεγαλωσε και αυτος και ο πατερας του και ο προπαπος του και η προγιαγια του.Οταν εχουμε φθασει να θεοποιουμαι ενα μισθο 1300 € και την "σιγουρια" της μονιμοτητας απο κει και περα τι να πει καποιος?Και τι αλλο να κανεις στην Ελλαδα αν δεν εχεις κεφαλαιο ωστε να ξεκινησεις κατι δικο σου η χωραφια για να τα καλλιεργησεις?Εκτος αν εισαι Ζωνιανος Farmer και αξιοποιεις τις βουνοκορφες.
    Αυτο ειναι εκτος θεματος αλλα ειναι ενδιαφερον.Εχω μετακομισει στην Florida kai εχω τρελλαθει με τις τιμες των ακινητων,για ενα σπιτι 200 τ.μ σε ενα οικοπεδο 450 τ.μ. πληρωνεις 70000 $ για καντε το συγκριση με τις 110000 € που εδωσε ο αδερφος μου για ενα διαμερισμα 85 τμ σε επαρχιακη πολη της ελλαδας και τα συμπερασματα δικα σας.G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα ανακυκλωση γινεται.
    Το προβλημα ειναι της κοτας και του αυγου.
    Και ποιος πιεζει τους βολευτες,να τους διορισει,χωρις να εχουν τα προσοντα,επι ποινη μη ψηφου;
    Αφου ο κανων,ειναι,σε διοριζω,με ψηφιζεις.
    Εδω ο αλλος προστατευε τους χασισεμπορες στην Κρητη.Ειχε στηθει μηχανη κανονικη.
    Αρα δε βρισκετε ακρη,με το να ψαχνετε να βρειτε το φταιχτη.
    Θα φωναξω τον Κηλαιδονη,να σας πει ποιος φταιει.
    Αυτος,το εχει βρει εδω και πολλα χρονια.
    Φταιμε κι εμεις,
    φταιτε κι εσεις,
    φταινε κι οι αλλοι,
    φταιμε κι εμεις
    φταιτε κι εσεις,
    φταιει κι ο Χ"πετρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η απόλυση όλων, η επαναπρόσληψη μετά από αξιολόγηση, όσων χρειάζεται καί ολιγοετείς συμβάσεις, στά Γαλλικά πρότυπα, ανανεούμενες πάλι κατόπιν αξιολόγησης, θά ήταν κατά τή γνώμη μου, μιά ριζική (αλλά καί ανεφάρμοστη) λύση.

    Οί ίδιοι οί υπάλληλοι τού δημοσίου, πού κάποτε ο Γ.Μαρίνος είχε εύστοχα περιγράψει ώς σύγχρονο στρατό κατοχής, δέν επέτρεψαν (καί ούτε πρόκειται ποτέ), νά εφαρμοστεί (στό τσιφλίκι τους) καμμιά εξυγειαντική πρόταση από τίς πολλές πού έχουν κατά καιρούς ακουστεί.

    Πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση τού Δημοσίου είναι πλέον μή αναστρέψιμη.

    Καί τό χειρότερο είναι αυτό πού γράφει ο politis. Oχι μόνο δέν θά νιώσουν τήν κρίση, όχι μόνο θά βγούν κερδισμένοι, αλλά θά συνεχίσουν καί τίς διεκδικήσεις τους στά πλαίσια τής κοινωνικής αναισθησίας πού τούς διακρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eιναι πολλα τα λεφτα Χρηστο.
    Οι ψηφοι,ηθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ψήφοι είναι πολλοί και τα λεφτά είναι πολλά .... και τα φέρετρα θα είναι πολλά και το κλάμα θα είναι πολύ και οι μούντζες και οι κατάρες από τις επόμενες γενιές προς τις δικές μας θα είναι πολλές ... όταν το μόνο που μας νοιάζει είναι η μπάκα μας και η χρυσή μας οδοντογλυφίδα και όλοι μας δεν σκεφτόμαστε τι θα αφήσουμε πίσω ως κοινωνία, ως αξίες και αρχές, πώς έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό οι πολιτικοί (!!!) για εμάς ??? Όταν ο παππούς και ο πατέρας παίρνουν φάρμακα για πλάκα τα οποία τα επωμίζονται (οικονομικά) τα παιδιά τους και όμως δεν δίνουν δεκάρα, γιατί να πρέπει να αγχωθεί ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός, ο οποίος στο κάτω κάτω, για να φάει όσο το δυνατόν περισσότερο αγωνίζεται κι αυτός ??? Κάντε το εξής πείραμα: Παρακολουθήστε για 10 λεπτά έναν πολυσύχναστο δρόμο και μετρήστε πόσοι από τους οδηγούς παρανομούν υπό οποιαδήποτε μορφή (παραβίαση σηματοδότη, αντικανονική προσπέραση, χρήση κινητού, υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης κλπ κλπ) και πόσοι είναι νόμιμοι καθόλα. Σας πληροφορώ πως το 50% παρανομεί, παρόλο που ξέρουμε ότι στο τέλος του έτους περίπου 2000 εξ ημών θα το πληρώσουν με τη ζωή τους. Αυτή είναι η κουλτούρα μας ως λαού και φαίνεται σε κάθε καθημερινή μας δραστηριότητα ... Και μετά μας φταίνε οι πολιτικοί, οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι λαθρομετανάστες κλπ κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ φοβάμαι πολίτη ότι θα τους ξαναβγάλουν στους δρόμους (τρόπος του λέγειν ΧΑχΑχΑ) για διεκδικήσεις.
    Και πράγματι εκεί θα γίνει το έλα να δεις ,γιατί οι μη προνομιούχοι αυτής της χώρας είναι στα πρόθυρα της εξέγερσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μη φοβασαι καθολου,για κατι που δεν ειναι πιθανο,αλλα ειναι σιγουρο.
    Σημερα ακουγα διαφορους εκπροσωπους,να σαλπιζουν εξεγερση,για διεκδικηση χρηματων,απο κει που δεν υπαρχουν.
    Οι ανθρωποι,ξερουν τι κανουν.Φοβουνται οτι θα τους κοψουν καποια απο τα προνομια,και φωναζουν απο πριν, διεκδικωντας κι αλλα,ωστε να τους μεινουν αυτα που εχουν.
    Εδω με καποιες προσφυγες,κερδισαν στα χαρτια καποια 176 Ευρα,που αν τα παρουν ολοι,και μαλιστα αναδρομικα,ειναι πανω απο 2 δις Ευρα.
    Μιλαμε για τρελλα δηλαδη,αλλα φταει η κυβερνηση,και ιδιως ο χοντρος,που φοβαται να μιλησει εξω απ τα δοντια,και το φερνει γυρω γυρω,εκλιπαρωντας απο την αντιπολιτευση,να του κανει χαρη,και να τον αφησει να κοψει προνομια,γιατι αυτος απο μονος του,αν και μας ταχε πρηξει προεκλογικα,οτι και καλα,θα ξαναφτιαξει το κρατος,στην πραξη,ουτε τ ονομα του δεν μπορει να πει.Τι κριμα.
    Και παντως,πρωτη φορα ακουω εγω κρατος,να επιτρεπει να κανουν οκονομικη πολιτικη,τα δικαστηρια.
    Και η αποθεωση του παραλογου,να βγαζουν και οι ιδιοι οι δικαστες,οι μεγαλοι αυτοι δραχμοφονιαδες,αποφασεις για να παρουν αυξησεις.
    Γιαννης κερναει δηλαδη,και Γιαννης πινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα. Καλή Σαρακοστή.
    Το πρόβλημα είναι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. 1.100.000περίπου. Από αυτούς το 85% ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ έχει 9% ψηφοφόρους του δημόσιου τομέα.
    Πάμε στις επιμέρους παρατηρήσεις:
    1. Η πορτογαλία είχε 750.000 δημόσιους υπαλλήλους. Χώρα πιό φτωχή από την δική μας. Πριν 3 χρόνια ο σοσιαλιστής προθυπουργός κατάφερε άρση της μονιμότητας και έναρξη ιδιωτικοποιήσεων στο σύνολο
    του δημόσιου τομέα. Η διαφορά ήταν ότι εκεί οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήταν κομματικός στρατός.
    2. Πολίτη ωραίο το άρθρο σου. Υπήρξε ποτέ κάτι αντίστοιχο στα Ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Δεν υπήρξε γιατί και τα ΜΜΕ τρέφονται από τις διαφημίσεις των οργανισμών.
    Ταυτόχρονα στρέφουν αυτόν τον κομματικό στρατό όπου θέλουν ανάλογα με τα δημόσια έργα που διεκδικούν.
    3. Περνάνε εύστοχα (μικρά και μεγάλα κανάλια ότι και τα δύο κόμματα διορίζουν). Στην πενταετία της ΝΔ οι ψηφοφόροι Δημόσιοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ αυξήθηκαν κατά 3,3% σύμφωνα με μικρό κανάλι. Το κανάλι το παρουσίασε ως αποδοκιμασία του έργου της ΝΔ. Οι 200.000 συμβασιούχοι που άφησε το ΠΑΣΟΚ δεν παίζουν κανένα ρόλο!!
    4. Η αναποτελεσματικότητα της ΝΔ. Τα 3 πρώτα χρόνια άφησε διευθυντές και προέδρους οργανισμών (αυτοί δεν είναι μέσω ΑΣΕΠ) έμπιστους της προηγούμενης κυβέρνησης, που δημιουργούσαν προβλήματα εκ των έσω. Τρία χρόνια χαμένα.
    4. Goldenκόπροι Νεοδημοκρατικής κοπής που ξέσκισαν της παράταξη για αρπαχτές και γκόμενες.
    5. Το καλοκαίρι έλειπα κι εγώ στο
    εξωτερικό. Η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ήταν 2% υπέρ της ΝΔ. Τι έγινε μέσα σε 6 μήνες. Δυστυχώς οι μηχανισμοί προπαγάνδας, αποσταθεροποίησης, διάλυσης λειτουργούν σωστά (κι όλοι μαζί)
    6. Ας σκεφτούμε όσοι είμαστε λίγο μεγαλύτεροι, τη δεκαετία του 80 τι ήξεραν όλοι αυτοί από απεργία, από κατάληψη, απο δικαιώματα των λαθρομεταναστών.
    Σήμερα αν πεις την αλήθεια είσαι φασίστας. Αν έχεις δίκιο μην τολμήσεις να μιλήσεις. Αν σου σκοτώσουν την οικογένεια σε ισοπεδώνει το δικιο του λαθρομετανάστη (το δίκιο του εργάτη τελείωσε).
    Δεν ξέφυγα από το θέμα. Αυτά δουλεύουν όλα μαζί.
    Κι έρχεται και το τελειωτικό. 200.000 παιδιά μεταναστών θα "γίνουν" Έλληνες με τον Γιώργο Παπανδρέου.
    7. Που είναι τα ΜΜΕ της ΝΔ. Ο Ρίζος πριν 1 μήνα πήρε κρατική διαφήμιση. Ποιά ηλεκτρονικά μέσα στηρίζουν το έργο της ΝΔ. Ποιό μέσο ανέφερε την απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στο 95%.
    Ποιό μέσο ανέδειξε το πρόγραμμα Ερμής (Διασονυριακή ανάπτυξη). Ποιό μέσο διαμαρτυρήθηκε, όταν ο συνήγορος του πολίτη υπέδειξε στην κυβέρνηση, ότι το επίδομα τριτέκνων θα το παίρνουν και οι ξένοι.
    Τα προβλήματα είναι πολλά. Το μόνο μέσο αντίδρασης και ενημέρωσης είναι το internet.Σκεφτείται τρόπους να οργανωθούμε μαζί με το "υγιές" κομμάτι των Ελλήνων του εξωτερικού.
    Τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει. Σε λίγο καταφθάνουν οι Σταλινικοί μέσω συστημάτων soros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε,με το συμπαθειο,αλλα ταχεις κανει σαλατα μες το κεφαλι σου.
    Και ολα αυτα,γιατι προσπαθεις να τα δεις ολα,φορωντας χρωματιστα γυαλια.
    Εφυγες ,λεει,και ηλθες,και ειχαν γυρισει τα πανω κατω.
    Τον Εφραιμ,δεν τον ακουσες καθολου εσυ,εκει που ησουνα;
    Το Βουλγαρακη,με το νομιμο και το ηθικο;
    Το Ρουσοπουλο;
    Για ξαναδιαβασε καμια φημεριδα της εποχης,και ξαναελα με τον κηδεμονα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε μεγάλε στην 20ετία ΠΑΣΟΚ φαγώθηκαν 316 δις Ευρώ (120 τρις δραχμές). Ο δρόμος Αθήνας-Κορίνθου τώρα γίνεται. Σύμφωνα με τα μη- κομματικά γυαλιά σου,tο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έπεσε αυτά τα 20 χρόνια?
    Να σου πω γιατί: Γιατί ο μπαμπάς σου δουλεύει στη ΔΕΗ και η μαμά σου στον ΟΤΕ. Και εσύ περιμένεις διορισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπλα,μπλα,μπλα.
    Το πσοκ,εφαγε τα κερατα του,(δηλαδη,δεν τα εφαγε ακριβως,εδωσε κιολας σε κοσμο,γι αυτο εβγαινε οπως λες),και γι αυτο και τελικα,εχασε τις εκλογες.
    Ομως,τα τελευταια 5 χρονια,απ ο,τι ακουσα,επανω ειναι καποια ΝΔ,αν την ξερεις.
    Και απ οτι εχω ακουσει,μαλλον δεν σταματησε να διοριζει απ το παραθυρο,οπως εκανε το κακο πασοκ.
    Αρα,σταματα να λες αρλουμπες και δες την πραγματικοτητα.
    Ο κοσμος στην Ελλαδα,υρεχει ποτε απο δω και ποτε απο κει στα δυο μεγαλα μαντριά,ψαχοντας καποιον να του λυσει το εντελως προσωπικο του προβλημα,αγνοωντας τι γινεται με τους αλλους και αν θα οφεληθει η μεγαλη πλειοψηφια.
    Στα... φαφαρια του.
    Και τα ομματα,ταζουν ασυστολα,και αγνοωντας τη σκληρη πραγματικοτητα.
    Αν ο χοντρος,ηθελε να κανει καλο στη χωρα,θα εβγαινε την επομενη των εκλογων του 04,και θα ελεγε στον κοσμο,εγω δε θα ξανακανω τις παρανομιες που εκανε το κακαο πασοκ.Γι αυτο,απολυω αμεσως τους εκτακτους,που δεν υπαρχει λογος να πληρωνονται,χωρις να τους χρειαζομαστε,και δε θα διορισω για 3 χρονια κανεναν,εκτος απο κανα γιατρο και καμια νοσοκομα να μας γιατροπορευουν.
    Αλλα δεν το εκανε.
    Αντ αυτου,αρχισε να κανει τα ιδια με το πασοκ,διοριζοντας αβερτα,γιατι οπως ελεγαν τοτε,αφου οι πασοκοι,διοριζαν καποιες χιλιαδες,ας διορισουμε κι εμεις τοσους,και μετα σταματαμε.
    Αυτο δε λεγανε;
    Και ετσι απογεμισαν το κρατικο καζανι,με λεφουσια αχρηστων,γαλαζιων πια.
    Βλεπεις αλλο τι λεγανε προεκλογικα,και αλλο τι κανανε μετα.
    Και πανω σ αυτο,δε μας λες και την πολυτιμη γνωμη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι φυσικά, το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε το 2004. Τώρα πρέπει να του επιστραφεί το κληρονομικό δικαίωμα, να κυβερνά ισόβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα σου πω να βγαλεις τις τσιμπλες απο τα ματια,που μεινανε απο το 04.
    Τι σχεση εχει το πασοκ βρε πανασχετε,με τις μαλακιες που κανει συνεχως η νδ;
    Την εμποδισε κανεις,να εφαρμοσει καοια πολιτικη; Εστω και τα μισα απο οσα ελεγε,αν εκανε,κατι θα ειχε γινει.
    Αλλα βλεπεις,οτι οι ανθρωποι,εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους.Οι μισοι ειναι απλως ηλιθιοι,και οι αλλοι μισοι,ειναι απατεωνες.
    Και ποιος σου μιλησε για πασοκ; Ας ελθει ο φουφωτος.Το νεο κομμα του Μανου με τον Κοντογιαννοπουλο,ο Λεβεντης,αλλα οχι αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα το ΠΑΣΟΚ θα έρθει
    στην εξουσία, μαζί με τους οικολόγους-Συνασπιτές του Τρεμόπουλου.Αυτούς που θέλουν να μετονομάσουν την Τσιμισκή σε Κεμάλ
    Ατατούρκ. Αυτούς που είπαν ότι τα εξοδά τους τα καλύπτουν από μόνοι τους. Και χωρίς κανένας να ξέρει τις θέσεις του κόμματός τους, οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν στο 3%.
    Ενημερώσου πρώτα και μετά ξαναγράψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παραδιδομαι.
    Ηττηθηκα κατα κρατος.
    (Γι αυτο λενε οτι η βλακεια ειναι ακατανικητη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Αν ο χοντρος,ηθελε να κανει καλο στη χωρα,θα εβγαινε την επομενη των εκλογων του 04..."

    oti eixame mia olympiada, oles oi sintexnies kai oi diaplekomenoi eixan idi parei theseis maxis xari stis energeies tis proigoumenis diakivernisis kai ekviazane gia mi telesi tis olympiadas eite logo mi egkairis peraioseis ton ergon eite meso dimiourgias "mpaxalou" me apergies kai poreies,kai me tin isterofimia tis xoras na klidonizete apo kateythinomena dimosieymata tou xenou tipou, den vlepo na anaferete..antithetos vlepo mia iperaploustefsi, pou exipiretei mono laikismous..

    kai vevaia ftaiei o karamanlis..den mporeis na kaneis "eirini" me kapoion pou zei parasitika apo to kratos, eite sintexnia,eite diaploki, eite kommatikous sximatismous..akoma kai an to ekane gia to diastima tis olympiadas, tha eprepe meta na xekinage to xekatharisma...alla sto onoma mias "politikis eirinis", edose xrono sto palio sistima na organothei kai na vrei xana exoterikous sinergates gia na xtipisei tin porta tis exousias..kai epeidi den to apoteleiose otan mporouse, tou edose tin eykairia na valei tin politiki kai ta lathi tou kato apo to xali kai na zitaei san agni parthena tin psifo ton politon..
    kai epeidi ontos i vlakeia einai akatanikiti, tha to psifisoun polloi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα ηθελα να ξερω τι εγραψες,αλλα αρνουμαι να διαβασω τα ορνιθοσκαλισματα,που τα λετε γκρικλις.
    Θα επρεπε να τα διαγραφει ο αρχηγος εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δίκιο έχει ο Θόδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή