Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Τα συμβόλαια …..θανάτου της αξιοπρέπειας !

Τα πιστόλια έχουν τραβήξει ο Μάκης και ο Θέμος πυροβολώντας στο ψαχνό.

Στην ραδιοφωνική του εκπομπή στο ΑΝΤ1 FM o Μάκης κάνει λόγο για «λαμόγια της δημοσιογραφίας με τις ξανθές γκομενίτσες», αλλά και καθαρόαιμους απατεώνες αναφερόμενος στον Θεμιστοκλή , που με την σειρά του ανταπαντά από την τηλεοπτική του εκπομπή στον ΑΝΤ1 για τον «Έλληνα Κροίσο» και από κάτω βάζει τη λέξη «ρουφιάνος».

Ο κ. Αναστασιάδης αποκαλεί «εθνικό χαφιέ» και «ψεύτη» τον κ. Τριανταφυλλόπουλο κι εκείνος του απαντά χαρακτηρίζοντάς τον «καρφί της εξουσίας» και επίσης «ψεύτη».

Μέσα από τον λεκτικό αυτό πόλεμο βγαίνει και η αλήθεια .

Ο Μάκης στις 31 Ιανουαρίου, υποστήριξε ότι «τα πιο ακριβοπληρωμένα ρεπορτάζ είναι αυτά που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή πληρώθηκαν (σ.σ.: οι δημοσιογράφοι) γι' αυτά που δεν έβγαλαν. Όχι γι' αυτά που έβγαλαν.

Πράγματι όποιος κάτσει και ψάξει την εφημερίδα Πρώτο Θέμα σχεδόν από τα πρώτα της φύλλα θα καταλάβει και τον ισχυρισμό του Μάκη.

Μην ψάχνετε όμως στους πρωτοσέλιδους τίτλους της εφημερίδας. Πολύ συχνά τα σημαντικά «ρεπορτάζ» κρύβονται στα ψιλά των πίσω σελίδων. Αυτά τα διαβάζουν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Τα μηνύματα μεταφέρονταν μέσα από ακατάληπτα σχόλια, για δημόσια πρόσωπα (πολιτικούς ή επιχειρηματίες) και άφηναν να εννοηθούν ότι θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις.

Μόνο που κατά κανόνα οι αποκαλύψεις δεν γίνονταν ποτέ.

Ας δούμε και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα.

«Σε ποιον οργανισμό ο γιος γενικού διευθυντή έχει νοικιάσει κτίριό του (στην Κάνιγγος) και το έχει μετατρέψει σε μαγαζί; Πόσο νοίκι πληρώνει; Και πώς έγινε η ανάθεση;» (4/12/05).

«Και την παράνομη καλή του και τον ανιψιό του αλλά και τον κολλητό του τελευταίου μαθαίνουμε ότι έχει βολέψει ο αρχηγός της πολυεθνικής στα τρόφιμα. Όλα τα παραπάνω, δύο με τρία χρόνια πριν μας αποχαιρετήσει. Άμα ο αρχηγός "μεριμνά", όλα είναι καλά» (29/1/06).

«Η ξαδελφούλα του κυρίου υφυπουργού, με το γραφείο στο Κολωνάκι, κάνει χρυσές δουλειές σε υπουργείο και θεσμικό φορέα. Ειδικότερα, από το 1994 (έτος-σταθμό και για τον υφυπουργό) οι business δεν έχουν τελειωμό. Εμ, δεν μάθαμε κι εμείς γραφιστική να πάμε μπροστά!» (12/11/06)

«Ποια είναι η φοβερή στα... τρίποντα νομική σύμβουλος, η οποία μάλιστα έχει και εκλεκτικές συγγένειες με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης με καλλιτεχνικές τάσεις; Αυτή που καθάρισε το άδειο ταμείο αθλητικού φορέα και έχει φίλους στου Παπάγου» (4/3/07).

«Ποιας κυρίας, η οποία ασχολείται με τα κοινά σε Δήμο των Νοτίων Προαστίων της Αττικής, το όνομα έχει εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας; Κοινό χαρακτηριστικό της εν λόγω κυρίας και της ασφαλιστικής εταιρείας είναι το γράμμα... νι! Σύντομα περισσότερες αποκαλύψεις...» (23/7/06).

Αυτά είναι ένα πολύ μικρό δείγμα από το σύνολο των ….μηνυμάτων που έχουν δημοσιευτεί.

Όλα αυτά μπορεί να έχουν κάποια πραγματική βάση, μπορεί να είναι φανταστικά, μπορεί να είναι απλά φήμες, ή συκοφαντίες.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο .Δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιογραφία. Είναι …….κάτι άλλο.

Τέτοια παραδείγματα δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να θεωρηθούν «ρεπορτάζ» ή οποιουδήποτε είδους «δημοσιογραφική ύλη».

Μετατρέπουν την είδηση σε κλείσιμο του ματιού προς κάποιους μη κατονομαζόμενους και μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι την καταλαβαίνουν.

Αυτό μπορεί να παραπέμπει στην απειλή, τον εκβιασμό ή στην …..πληρωμένη συκοφαντία.( ξέρει κάτι και γι` αυτό ο … Μάκης ;)

Τα γνωστά ……συμβόλαια που ….κάποιοι ,…..κάποτε …..κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν τα …….ονόμασαν συμβόλαια θανάτου.

Μπορεί πράγματι να τα ονομάσουμε ΚΑΙ έτσι .

Πληρωμένα συμβόλαια θανάτου της αξιοπρέπειας ενός ανθρώπου , ενός πολιτικού , ενός επιχειρηματία.


Πηγή: Ελευθεροτυπία

24 σχόλια:

  1. Στη ζούγκλα είναι όλο το παιχνίδι !
    Από εκεί εκτελούνται τα συμβόλαια..αξιοπρέπειας.Δεν μπορεί κάποιος να τον βγάλει στη σέντρα?ΚΑΝΕΝΑΣ Ελληνας δεν πιστεύει πως η τηλεοπτική ζούγκλα και ο παρουσιαστής της δεν είναι καθαροί.Προκαλώ κάποιον για το αντίθετο.Ευχαριστώ πολίτη για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τηλεοπτική δύναμη του κ.κ.Τριανταφυλόπουλου πρέπει να μειωθεί.Κάθε εκπομπή του ειναι και σε κάποιο σημείο της χλευαστική για πολλά πρόσωπα της δημόσιας και πολιτικής ζωής.Δεν αντέχεται πλέον αυτή η ιστορία.Πρέπει τα αλητάκια της δημοσιογραφίας...(δεν αναφέρομαι σε κάποιον ???) να πάρουν τον δρόμο της Π.Ράλλη για μαζικούς εκβιασμούς και κατάχρηση "εξουσίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Politi-gr υπάρχουν και άλλα πολλά δημοσιεύματα που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.Κλείνουν το μάτι σε όλους μας.ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Makis einai theos.Alla kai oi theoi opws kai oi hrwes exoun thn Axillio pterna tous kai ean kapoios magas asxoleithei kai den ton fane tha mathoume thn alhtheia kai mono ayth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kala akoma asxoleitai o kosmos me ta gloiwdi trwktika maki/themo?
    kai oi dyo einai terma ksepoulimenoi

    o enas paristanei ton ethnoswtira pou tha ta vgalei ola stin fora enw den einai tipota allo apo enan poulimeno xafie pou vgazei mbros oti tou pasarei i EYP gia na ekbiasei

    o allos o xontros de den kserw kai gw ti skata paristanei o sixamenos

    telos pantos
    cheers nik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Γκέμπελς ΑΕ είναι η πλέον επικαιρδής επιχείρηση στην χώρα.Οι εκφραστές τους πολλοί.Ο Ταρζαν σε εξέχουσα θέση στη λίστα.Καταφέρνει και το αποδεικνύει με κάθε τηλεοπτικη-ραδιοφωνικη-εντυπη εμφάνισή του!!!Αυτό και μόνο αυτό.Τα υπόλοιπα τα αναφέρει ο politis ο οποίος προσωπικά με καλύπτει στο 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημοσιογραφική αλητεία,άσυδοσία γραπτού και προφορικού λόγου.Έχουν κάνει και αισθητή την παρουσία τους στα blogs("ποντικοί" και "μανταρίνια").Εμείς οι λάτρεις των blogs ελπίζω να τους πιάσουμε στην "φάκα".Ξεπεσμός και δυσωδία.
    Συνέχισε να τους ξεμπροστιάζεις.Και εμείς μαζί.Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν τα είχα προσ'εξει τα δημοσιεύματα.Θα πάρω αύριο το "Θέμα build".Συμφωνώ με κάποιον που ρωτάει και απαντάει παραπάνω για το ποιός εδωσε το δικαίωμα στο "Χοντρό και τον Λιγνό".Τα λέμε polits-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη πίστεψες το παραμύθι του Μάκη για τα Ίμια?Εγώ πάντως δεν πείστηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Μάκης και οι συνεργάτες του εκβιάζουν με τρόπο και τακτ.Που καταντήσαμε να τους κάνουμε και μάγκες.Τζάμπα μάγκες λέω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολίτη εάν δεν υπήρχε ο Μάκης δεν θα είχαν βγει πολλά σκάνδαλα στον αέρα.Μπορεί κάποιοι να χρησιμοποιούν το όνομα του και τα μέσα του για εκβιασμούς.Τώρα εάν ο Μάκης δεν τους παίρνει χαμπάρι,άλλο πράγμα.Ο τηλεοπτικός Μάκης είναι καλό να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Ανώνυμο 6,48

    "Ο Μάκης στις 31 Ιανουαρίου, υποστήριξε ότι «τα πιο ακριβοπληρωμένα ρεπορτάζ είναι αυτά που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή πληρώθηκαν (σ.σ.: οι δημοσιογράφοι) γι' αυτά που δεν έβγαλαν. Όχι γι' αυτά που έβγαλαν."

    ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολλοί μαζί τα χετε βάλει με τον Τριανταφυλλόπουλο?Τόσο κακό σας έκανε και σας πειράζει η' δεν μπορείται να χονέψετε την επιτυχία του και τις αποκαλύψεις του???Μη γελιέστε,ο άνθρωπος αυτός ούτε συμβόλαια εκτελεί ουτε τίποτα.Απλά εκθ'ετει τα λαμόγια της εξουσίας και τα αλητάκια της δημοσιογραφίας όπως καλά λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα κουνέλια και τα ποντίκια είναι από τα πιο γνωστά τρωκτικά...αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με αρουραίους που ...μοιάζουν με κουνέλια.Το θέμα είναι ότι καταλήγουν στο πιάτο μας αργά η' γρήγορα.Δεν θα πάρω όμως.Είναι, ήταν και θα είναι (?) βουτηγμένα στα...
    Κατάλαβες ανώνυμε 7 και κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχεις και άλλα για τον Μάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς παρατρεχάμενους υποστηριχτές του Μάκη.
    Το άρθρο μου αναφέρει τι έχει πει ο ίδιος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.
    Τα υπόλοιπα είναι ντοκουμέντα παραδείγματα από την εφημ. Πρώτο Θέμα.
    Για τα ντοκουμέντα παραδείγματα από τις τηλεοπτικές εκπομπές θα τα αναφέρω σε κάποιο άλλο άρθρο (....κάποια στιγμή)

    ΥΓ Προς ποντικούς
    Αναφέρουμε ποτέ -πότε και από που αντλήσαμε το post.
    Όχι ρε ...Φιλόσοφε επειδή τα ...ψέλνω στον Μάκη να μην τολμάς να γράψεις και την λέξη politis-gr.
    Άλλωστε έχω αποδείξει ότι δεν είμαι με καμία από τις ....αντιμαχόμενες πλευρές.
    Αντίστοιχες φορές τα έχω ...ψάλει και στον ...Θεμιστοκλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. γράψε τότε για τα ποντίκια φίλε πολίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε 7,52 αυτότο στυλάκι δεν περνάει πια ,πέθανε και το κλαίμε...Ποντίκια(μικρα 30φυλλα) και αρουραίοι(μέγα 30φυλλο) ας σταματήσουν τους εκβιασμους.Μόλις μαμόλις καρφώθηκαν.Απλά πολίτη μιλάω οπως μιλάνε και αυτοί,με ...υπονοούμενα.Είναι εκπαιδευμένοι.Γεμίσαμε χαφιέδες,ρουφιάνους και εκβιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιατί ασχολείστε με τον φυγόστρατο λιγδιάρη εργολάβο της λάσπης?
    Αυτός τη δουλειά του κάνει ,αυτοί οι
    λεχρίτες που τον πλαισιώνουν στο πάνελ από όλα τα κόμματα δεν έχουν λίγο τσίπα.Μαύρο ,κατράμι στους Μαυρογιαλούρους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Gia το μακη.
    1ον, σιγα τις αποκαλυψεις.Εκεινο που θυμαναι εγω, ειναι οτι με τις "αποκαλυψεις" αυτες, εκαψε τον Παχτα, και μετα τον καλουσε, κατοπιν εορτης και αφου τον ειχε ξεφτιλισει και δεν βγηκε ουτε βουλευτης, αλλα και το Πασοκ ειχε χασει τις εκλογες,(γιατι γι αυτο εγιναν οι "αποκαλυψεις" αυτες. Απανω που το Πασοκ ειχε παρει τα πανω του, μετα την αναληψη της προεδριας απο το Γιωργο με την ψηφοφορια του ενος εκατομμυριου ανθρωπων) και του ελεγε οτι ναι, πραγματι δεν ηταν ετσι τα πραγματα και δεν ηταν κλεφτης.
    Αλλα η ζημια ειχε γινει.
    2ον. Πραγματι, απορω, πως ειναι δυνατον εχεφρονες και μη ηλιθιοι ανθρωποι, να πηγαινουν στην εκπομπη του και να τον βλεπουν να τους διαταζει κουνωντας το δαχτυλο, κανοντας τις γλαστρες.
    Τι να πω, αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κατέχει καλά το σπόρ... και το εκμεταλλεύεται κατά τα συμφεροντα του. Φυσικά τον αφήνει αδιάφορο ότι πολλές φορές μπορεί να κάνει κακό στην πατρίδα του. Το θέμα είναι ότι πιστεύει και αυτός μαζί με όλους τους άλλους του συναφιού του, ότι ο κόσμος ακόμα δεν τους έχει πάρει είδηση... Τέτοια ΕΠΑΡΣΗ!!!

    Συγχαρητήρια εκπληκτικό blog!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρήζουν ψυχιατρικής μελέτης πράγματι οι γλάστρες του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. Τέτοια κατάντια αυτοεξεφτελισμού ανθρώπων ακίνητων, αμίλητων για τόσες ώρες στην ΤV πρέπει να αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν θες τη γνώμη μου για το Μάκη και το Θέμο δες εδώ: http://marianaonice.blogspot.com/2008/01/blog-post_17.html

    Πάντως είναι γεγονός ότι όλα όσα ακούγονται περί εκβιασμών κλπ. είναι φήμες και υποθέσεις. Δεν έχουμε καμία τεκμηρίωση.
    Προσωπικά όμως εγώ έχω υπόψη μου δύο περίεργες περιπτώσεις και αυτές μπορώ να τις πω και τα συμπεράσματα δικά σου.
    1) Ο Μάκης σε εκπομπή του είχε εμφανίσει τον Αβραμίδη και το δικηγόρο του για να μιλήσουν σχετικά με δικαστικά κυκλώματα υψηλόβαθμων δικαστών, στην αντιδικία του με το Μπογδάνο. Η εκπομπή αναλώθηκε με χαζοαψιμαχίες με τον ΄Αδωνη Γεωργιάδη και ο Ταρζάν υποσχέθηκε να βγάλει το θέμα Αβραμίδη στην επόμενη εκπομπή του. Φυσικά το θέμα αυτό δεν βγήκε ούτε στην επόμενη ούτε σε καμιά εκπομπή. Ο Αβραμίδης πάντως δεν υποχώρησε απ΄ ό,τι ξέρω, συνεπώς ο Μάκης, αν δεν συνέβη κάτι άλλο σοβαρό, μάλλον τον αντάλλαξε αλλά με τι κανείς δεν ξέρει... Κάποιοι είπαν ότι αν μιλούσε εκείνο το βράδυ ο Αβραμίδης θα κατέρρεε ολόκληρο το σύστημα.
    2) Ο Μάκης πάλι σε εκπομπή του ξεκίνησε να καταγγέλλει γνωστό γιατρό σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών για φακελλάκια. Όμως σταμάτησε στην αρχή και πάλι υποσχέθηκε τα υπόλοιπα ντοκουμέντα να τα πει στην επόμενη εκπομπή του. Πάλι όμως σιγή! Και όλοι περίμεναν και μάλιστα πολλοί ήξεραν ότι ήταν αληθινές οι καταγγελίες. Ειπώθηκε ότι τα πήρε.

    Τώρα τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως αν συνέτρεχαν άλλοι λόγοι που κόπηκαν οι εκπομπές αυτές τι τον εμπόδιζε να τους εκθέσει...;;;

    Καλό ξημέρωμα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ marianaonice
    Υπέροχο το post σου και πραγματικά όλα ...τα λεφτά η απάντηση του ...αδελφού σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή