Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Το ….πράσινο συνέδριο και τα ….π α ρ α π ο λ ι τ ι κ ά του !

Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με πολιτικά θέματα αλλά με ….παραπολιτικά θέλοντας να ξεφύγουμε λίγο ψυχολογικά από την ένταση των ημερών λόγω του ασφαλιστικού.

Το 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λοιπόν πέρασε στην ιστορία . Με αυτό το κόμμα τελικά ποτέ κανείς δεν πλήττει. Δικαιώνοντας και τον καλύτερο σκηνοθέτη απλά τα είχε όλα.

Ανησυχίες του τύπου « που πάμε σύντροφοι;» ή « πόσο πέσαμε από την προηγούμενη δημοσκόπηση ρε παιδιά;»

Πλεκτάνες και μηχανορραφίες με τις πολλές περιφερόμενες από χέρι σε χέρι λίστες για τις κάλπες των συνέδρων.

Ομαδική ψυχοθεραπεία ( group therapy ) με τα …αυθόρμητα ξεσπάσματα των συνέδρων στην ομιλία του ΓΑΠ «Να τος , να τος ο πρωθυπουργός»

Την μαμά Μαργαρίτα σχολιάζουσα το ..παιδί «απόψε ο Γιώργος ήταν εξαιρετικός»

Το κόκκινο τριαντάφυλλο στην αφίσα και τα πολύχρωμα μπαλόνια για ντεκόρ που παρέπεμπαν στους σχετικούς συνειρμούς .

Και φυσικά την ατραξιόν , τον guest star του συνεδρίου τον Αλέξη Τσίπρα που σαν φιλοξενούμενος ο οποίος σέβεται τον εαυτό του, δεν θέλησε να τους στεναχωρήσει.

Πολλοί βλέποντας την ομολογουμένως ωραία εξέδρα , σχολίασαν και την “σαΐτα” από λευκό πανί που ήταν τοποθετημένη ακριβώς δίπλα.
Το τελικό συμπέρασμα όλων μετά από αρκετό …προβληματισμό , ήταν ότι μοιάζει σαν το “Κονκόρτ” σε …..ελεύθερη πτώση.

Ας δούμε και μερικά από τα συμβαίνοντα …παραπολιτικά στον χώρο.

Καταρχάς η ατραξιόν της βραδιάς ο Αλέξης ,πήρε μιαν γενναία δόση από Πασοκ τόση που την άλλη ημέρα αφού τους ευχαρίστησε τους δήλωσε ……….από την έδρα του ότι «δεν θα πάρουμε τελικά , σας ευχαριστούμε πολύ» .

Αφού κατάπιε μια δίωρη καθυστέρηση στην έναρξη και επιμορφώθηκε από τον κ. Ρέππα ότι έτσι γίνετε στα …μεγάλα κόμματα που σέβονται τον εαυτό τους , υπέστη το …χιούμορ του κ। Πάγκαλου , αλλά και αφου γνώρισε το πολιτικό “Τζουράσικ Πάρκ” του Πασοκ που τον εξέταζε από την κορυφή ως τα νύχια , πήρε την μηχανή του και ….εξαφανίστηκε.
Πληροφορίες που τον θέλουν σε …..θάλαμο ανάρρωσης στην Κουμουνδούρου δεν μπόρεσα να τις διασταυρώσω γι` αυτό και τις καταθέτω ως φήμες.

Αν ήθελε βέβαια να γκρινιάξει κανείς , θα μπορούσε να βρει πολλά. Όπως το ότι ο ΓΑΠ μιλάει πολύ για την ανανέωση , αλλά βασικοί εισηγητές στο working group ( o Γιώργος μας παρακάλεσε να το γράφουμε έτσι για να το καταλαβαίνει ο απλός πολίτης ) για τις μεταρρυθμίσεις ήταν οι …νεολαίοι κκ Αρσένης και Πεπονής. !!!!!!!

Εκείνο πάντως που μου έκανε τεράστια εντύπωση ήταν ότι στο χώρο του συνεδρίου λειτουργούσε και μια έκθεση φωτογραφίας , με σκηνές από τις ……….καμένες περιοχές τις Ηλείας .
Όχι δεν θα ……. “αλαφιαστώ” γιατί είπαμε σήμερα να είμαστε πιο χαλαροί.
Ούτε θα πω αυτό που λένε στο χωριό μου περί …….εκδιδόμενης γυναικός και για την …..χαρά της.

Τελειώνοντας θα σταθώ μόνο σε δύο επισημάνσεις.

Το ένα από ιστορικό μέλος του Πασοκ που με απορία ρωτούσε φίλο του « Άμα κυβερνήσουμε θα τα αλλάξουμε όλα. Αλλά δεν μας είπε πως θα καταφέρουμε να κυβερνήσουμε» αναφερόμενος στην ομιλία του κ . Παπανδρέου .

Και το άλλο και πιο σημαντικό, από εκπρόσωπο της σπουδάζουσας νεολαίας του Πασοκ «Που είναι τα στελέχη από 25-45 ετών, για ποιο Πασοκ του μέλλοντος μας μιλάνε οι σημερινοί 60ρηδες και η γενιά του Πολυτεχνείου; Το ΠΑΣΟΚ έχει 100 Τσίπρες όπως είπε και ο Ανδρουλάκης αλλά δεν έχει Αλαβάνους να κάνουν πίσω……»

Νομίζω ότι ο νεολαίος με δύο προτάσεις τα είπε όλα !!!!

11 σχόλια:

  1. Συμφωνώ ότι οι δυο αράδες από τον φίλο της νεολαίας , αντιπροσωπεύουν όλους μας.
    Είτε προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ , είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aλλαγές ηλικιακές και όχι αλλαγές προσώπων .
    Αυτό είναι που χρειάζεται άμεσα το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολίτη δεν αναφέρθηκες καθόλου στους bloggers που για πρώτη φορά έγιναν επίσημα προσκεκλημένοι από πολιτικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε μη με ....προκαλείς.
    Η θέση μου στην ....πονεμένη αυτή ιστορία είναι γνωστή σε όλους.
    Αλλά είπαμε σήμερα πιο χαλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον αυτοί κάνουν συνέδρια,συζητούν,αλλάζουν,για ρίχτε μιά ματιά στο καταστατικό της ΝΔ να φρίξετε σε ότι αφορά τον αρχηγό τους.
    Αν θέλει ο Κωστάκης μπορεί να καθίσει στο σβέρκο τους έως τα 90(με τη προυπόθεση να μπορεί να σταθεί όρθιος για 5 λεπτά όπως ο θείος του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλικάρι μου 9.43 ανωνυμε.
    Δεν μας πείθεις δυστυχώς.
    Μετά την μεταπολίτευση η ΝΔ έχει 6 αρχηγούς στο κόμμα της και το ΠΑΣΟΚ μόλις 3.
    Αδικος ο κόπος σου για παραπληροφόρηση.
    Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε ηλίθιοι.
    Κάνοντας τέτοια σχόλια απλώς εκτείθεστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά αυτοί τα κάνουν τα άσπρα -μαύρα.

    Ανώνυμε 9,43

    Ο Καραμανλής παρέδωσε δημοκρατικά την ΝΔ στους επόμενους, όρθιος και ακολούθησε την πολιτική ζωή για αρκετά χρόνια ακόμη.
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου αν θυμάσαι (Ωνάσειο) ούτε ετοιμοθάνατος δεν παρέδωσε στον επόμενο.
    Για το καταστατικό σου απάντησε και ο προηγούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη, πολύ καλό το άρθρο σου.
    Επίσης, έμαθα ότι ο Πεπονής όχι μόνο ζει, αλλά κάνει και εισηγήσεις σε Συνέδρια. Συγκινητικό. Χαλκέντερος όντως! Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις ανθρώπους που ήδη όταν ήσουν έφηβος ήταν μάλλον ηλικιωμένοι(τώρα είμαι στα 40, φευ)να εξακολουθούν να προσφέρουν ακόμα με φρέσκες ιδέες σε αυτό το ευαγές κόμμα. Λυπούμαι ωστόσο που αποκλείστηκε ο Τσοχατζόπουλος, το θεωρώ μεγίστη αχαριστία προς αυτόν τον εντιμότατο και αξιολογότατο άνθρωπο.

    Τελικά, μήπως αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα (βάζω και τη ΝΔ μέσα) έχει ανάγκη από έναν καταλύτη για να καταρρεύσει; Εστω και αν αυτός ο καταλύτης λέγεται Τσίπρας;

    ΑΛΕΞΗ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟ ΣΥΡΡΙΖΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ! ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!

    http://a-ergodes.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά ένα μεγαλοτσιφλίκι με υπόγειους μηχανισμούς και κομματόσκυλα. Τι πρόταση να δημιουργήσουν όσοι τόσα χρόνια νοιάζονταν μόνο για το μαγαζάκι τους;

    Αν δεν γκρεμιστούν οι πράσινες και γαλάζιες φρατρίες δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν λες κάτι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, σε βγάζουν Νεοδημοκράτη και το αντίστροφο. Τι κακό κι αυτό με τον έλληνα ρε παιδί μου...
    Μια ζωή αυτό αντιμετωπίζω. Με όποιον και να συζητήσω θεωρεί ότι είμαι οπάδός του αντίπαλου κόμματος...
    Να σας πω όμως και κάτι που θα σας σοκάρει εσάς τα κομματόσκυλα? Δεν είμαι τίποτα ρε παιδιά, δεν γουστάρω κανέναν, ποτέ δεν ανήκα σε κανένα κόμμα! Επειδή δηλαδή ποτέ δεν ψήφισα κάποιο από τα 2 κόμματα δεν έχω το δικαίωμα να τα σχολιάζω? Αντιθέτως, εγώ πιστεύω ότι έχω το ίδιο (αν όχι και μεγαλύτερο) δικαίωμα να σχολιάζω αυτούς που έχουν καθορίσει (και καταστρέψει παράλληλα) την πορεία της Ελλάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή διάφοροι φίλοι από όλα τα κόμματα με αυτά που γράφω θεωρούν ότι είμαι υποχρεωτικά και ...αντίθετος με το πολιτικό τους χώρο θα ήθελα να τους υπενθυμίσω τους όρους .....αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία.
    Ας ψάξουν στα λεξικά για να τους πληροφορηθούν γιατί φαίνεται ότι δεν τους γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή