Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Οι συνδικαΛΗΣΤΕΣ των ρ ε τ ι ρ έ με … prada και …Αρμάνι.!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της GfK Custom Research, οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα συνδικάτα / συνδικαλιστικές Οργανώσεις, καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στο δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών.

Ο πολίτης αντιλαμβάνεται πως κρατικοί ή ημι-κρατικοί οργανισμοί είναι φέουδα ομάδων με προνόμια και ισχύ που κρατούν όμηρο την κοινωνία..

Τις ημέρες αυτές ο μέσος πολίτης εξοργίζεται με την αλαζονεία που επιδεικνύουν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές και ακόμη περισσότερο με την ακραία συμπεριφορά τους.

Ειδικά τα όσα έγιναν σε δικαστικές αίθουσες δείχνουν πως η νομιμότητα ποδοπατείται από εκείνους που αισθάνονται ανεξέλεγκτοι λόγω της μονοπωλιακής θέσης των επιχειρήσεών στις οποίες εργάζονται.

H δράση τους προκάλεσε αντιπαραθέσεις, απογοητεύσεις, αμφιβολίες, και αγανάκτηση στους πολίτες.

Φτάνει πια.!!!!

Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε ποιοι απεργούν ανά τακτά, διαστήματα, τα τελευταία 30 χρόνια;

Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, και μάλιστα όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι οι περισσότεροι, αλλά οι ολιγάριθμες ομάδες που εργάζονται στις ΔΕΚΟ, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την καθαριότητα των δήμων κ.λπ., και στις κρατικές τράπεζες, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι τυχαίο ότι αυτές οι ολιγάριθμες ομάδες, που στην ουσία συμπεριφέρνονται σαν οι ΔΕΚΟ να είναι ιδιοκτησία τους, και συνεπώς σαν να έχουν το δικαίωμα να τις κλείνουν όποτε έχουν νέες διεκδικήσεις, αποκαλούνται, όχι μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 30ετίας, προνομιούχες και «ρετιρέ»;

Οι συντεχνίες έχουν καλλιεργήσει τον μύθο ότι έχουν καλύτερες αποδοχές, υψηλότερες συντάξεις κ.λπ. γιατί έχουν ισχυρά ταμεία που τα προικοδοτούν με τις μεγάλες εισφορές τους.

Δεν είναι αλήθεια όμως αυτό !!!

Από τα στοιχεία του τακτικού προϋπολογισμού προκύπτει ότι η επιχορήγηση που δίνει το κράτος, δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος για τη συμπλήρωση της σύνταξης, στον ασφαλισμένο

στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα είναι εφέτος 3.666 ευρώ,

στον ασφαλισμένο στον ΟΓΑ 4.930 ευρώ

και στον ασφαλισμένο στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ - ΤΣΑ) 627 ευρώ.(????)

Αντίθετα η κρατική επιχορήγηση στο Ασφαλιστικό Ταμείο του ΟΤΕ φθάνει τα 9.346 ευρώ ανά ασφαλισμένο το έτος

και στο Ασφαλιστικό Ταμείο της ΔΕΗ τα 16.212 ευρώ.

Αυτά είναι τα κεκτημένα που δήθεν κατεκτήθησαν με αγώνες. Είναι στην ουσία πόροι του κοινωνικού συνόλου, χρήματα των φορολογουμένων που αντί να πάνε στους 1 εκατ. συνταξιούχους του ΙΚΑ που η μέση σύνταξή τους φθάνει τα 600 ευρώ(!), πάνε στους 29.300 συνταξιούχους που έχουν συντάξεις από 2.000 ευρώ και πάνω!!!

Και περιττό να πούμε ότι κανένα από τα Ταμεία των συντεχνιών δεν θίγεται αφού παρά την ένταξή τους στο ΙΚΑ διατηρούν την αυτοτέλειά τους και την αυτονομία της διαχείρισής τους.

Αίσθηση άλλωστε προκάλεσε και η θέση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, που κατηγόρησε τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ ότι ενδιαφέρονται μόνο για το δικό τους συμφέρον.

Και αναρωτιέμαι εγώ ο απλός blogger .
Μήπως …λέω τώρα ….θα έπρεπε κάποιος από την κυβέρνηση να δημοσιεύσει στις εφημερίδες το μισθολόγιο των κυρίων ;

Για να καταλάβουμε όλοι για ποιους …..εργατοπατέρες μιλάμε;

Πηγή : Kathimerini (16/3/08)

28 σχόλια:

  1. Σύγχρονα προβλήματα

    Αν δούμε ρεαλιστικά την σημερινή πραγματικότητα θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα μέλη των ομάδων που δρουν με τις απεργίες εναντίον του κοινωνικού συνόλου έχουν σίγουρα κρίση προσωπικής ταυτότητας αλλά και κοινωνικών ρόλων, δημιουργούν το «δικό τους νόμο» με συνέπεια η συμπεριφορά τους που εκφράζει μόνο τα δικά τους θέλω να αξιολογείται θετικά από μερίδα της κοινωνίας λόγω προΰπαρξης ή διαμόρφωσης συστήματος αξιών «εγκληματικής κουλτούρας» από μερίδα των μμε.
    Ο τρόπος που αντιδρούν και ο δρόμος που έχουν ακολουθήσει θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ιδεολογική κατασκευή” για να προστατέψουν τα κεκτημενα τους.
    Η συλλογική εκτροπή τους σηματοδοτεί την αδυναμία ή απροθυμία ορισμένων ατόμων ή ομάδων να ζήσουν το δράμα των συλλογικών επιβολών αφού έχουν αρνηθεί την ηθική θεμελίωση των κανόνων, τη νομιμότητά τους, την αποτελεσματικότητα των θεσμικών διευθετήσεων και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, αυτό γίνεται επειδή και οι ίδιοι είναι προϊόν ανομίας, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διάλογος, δημοκρατία κοινωνική σταθερότητα.

    Πάντα οι κοινωνικές μεταβολές για μια πιο δίκαιη κοινωνία είχαν προβλήματα και αντιδράσεις.
    Αν δούμε την ιστορία παντα έτσι ήταν.

    Μόνο που τώρα οι “άθλιοι” δεν έχουν την δύναμη ούτε να αντιδράσουν.

    Ευτυχώς όμως στη χώρα μας έχουμε μια συνετή και δίκαιη κυβέρνηση που υπερασπίζεται καταθέτοντας προς ψήφιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τους αδυνάτους αυτής της χώρας.




    Γενικότερα όμως οι κυβερνήσεις πρέπει να αλλάξουν τακτική.

    Δεν μπορεί να φτάνουν να κάνουν αλλαγές μόνο όταν υπάρχει κοινωνική εκτροπή, πρέπει κατά την γνώμη μου να φροντίζουν να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ κράτους πολίτη αλλά και μεταξύ των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη φίλε neoinileias
    Δεν μας πειράζει , πες το με δικά σου λόγια.
    Επι του θέματος τώρα.
    Θα ήθελα πράγματι και εγώ να δω κάποια φορά δημοσιευμένο το μισθολόγιο και γενικά τις αποδοχές αυτών των ...ρετιρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΠΛΟΣ BLOGGER?
    ΤΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΕ ΜΟΥ BLOGGER?
    ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ.
    ΣΤΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΑΝ ΦΟΡΟΥΝ ΑΡΜΑΝΙ,ΕΔΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΣΑΝΣΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΣΕ.
    ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είσαι Καλαμποκόπαιδο 5.22
    Αν και άλλαξες την γραφή σου με κεφαλαία σε πήραμε χαμπάρι.
    Είσαι μια μικρή φώκια που κάνει κολπάκια.
    Ελα που είναι μικρή και δεν μπορεί .
    Προκειμένου να έρθει το παιδί στην κυβέρνηση μπορείς απ΄ότι λες να υποφέρεις τα πάντα .
    Σε βλέπω να υποφέρεις για πολλά χρόνια γιατί το ΠΑΙΝΤΙ δεν θα έρθει ποτέ στην καρέκλα.
    Μετά από 20 χρόνια ξύπνησε ο λαός.
    Πάρτε λοιπόν τους εργατοπατέρες σας και κάντε τους βουλευτές όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποψιάζομαι ότι βγαζεις τα νούμερα από το μυαλό σου για να δημιουργήσεις κλίμα. Σε αντίθετη περίπτωση σε καλώ να παραθέσεις την πηγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδέρφια ξυπνάτε η Ελλάδα έγινε η χώρα των λίγων και των προνομιούχων

    Η όλοι η κανένας.

    Η ΝΔ στο ζήτημα του ασφαλιστικού κοιταζει αριστερα αυτό είναι καλό για το φτωχό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο 6.15.
    Αγαπητέ μου φίλε.
    Η πηγή αναφέρεται ακριβώς κάτω απο το άρθρο.
    Αν παρακολουθoύσες το blog μου θα ήξερες ότι ποτέ δεν γράφω κάτι χωρίς στοιχεία.
    Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεχτικός.

    Φιλικά

    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαλλον εισαι ο...Ρουσσοπουλος και οχι ενας απλος blogger.

    Θα σου μιλησω λοιπον υποκριτη μου για τους ρετιρεδες της ΔΕΗ και το ταμειο τους.

    Η ΔΕΗ ιδρυθηκε το 1950 και μεχρι το 1966 ολοι οι υπαλληλοι της ηταν ασφαλισμενοι στο ΙΚΑ, του οποιου τα αποθεματικα τοκιζονταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΤΟΚΑ για περιπου 35 χρονια και στη συνεχεια μετατρεπονταν σε θαλασσοδανεια στους διαφορους αετονυχηδες της ιδιας ιδεολογιας και "κοινωνικης ευαισθησιας" με τη δικη σου.

    Το 1966 λοιπον με το ν.4491/66 η πολιτεια αποφασισε πως οι εισφορες των εργαζομενων στη ΔΕΗ θα επενδυονται απο την Επιχειρηση σε εργα για τον εξηλεκτρισμο της χωρας μιας και η ιδια ηταν ανικανη να στηριξει ΔΕΗ με τους τεραστιους για τα δεδομενα της εποχης πορους και τη πελατειακη βαση της ΔΕΗ.

    Ετσι οι εισφορες των εργαζομενων της ΔΕΗ αντι να καταληξουν σε τσεπες επιτηδειων και σε λογαριασμους ημετερων στις διαφορες Ελβετιες εγιναν εργοστασια, ορυχεια, δικτυα, μετρητες για να αποκτησει και το τελευταιο χωριο και ο τελευταιος κατοικος της Ελλαδας για τον οποιο κοπτεσαι εσυ, το αγαθο του ηλεκτρισμου.

    Αυτο γινοταν επι 33 χρονια οπότε η πολιτεια αποφασισε να μετοχοποιησει τη ΔΕΗ και να την εισαγει στο χρηματιστηριο στο οποιο εν τω μεταξυ τα ταμεια τζογαριζαν τα αποθεματικα τους ωρις κκανενα ελεγχο ή μαλλον με τις ευλογιες των κυβερνησεων για να τονωνεται η "αγορα" (αγορα = οι ιδιοι αετονυχηδες που λεγαμε πιο πανω).

    Το 1999 λοιπον, με 292 ψηφους ψηφιστηκε απο τη Βουλη των Ελληνων το αρθρο 34 του ν.2773 το οποιο αναγνωριζε την ενσωματωμενη περιουσια του ταμειου στη ΔΕΗ http://www.rae.gr/downloads/sub2/2773_99.pdf.

    Διαβαστε προσεκτικα τι αναφερει το αρθρο 34 το οποιο ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αφησε λοιπον το παραμυθι της επιχορηγησης καλε μου υποκριτη, μιας και πολυ καλα γνωριζεις οτι προκειται για αντιπαροχη εναντι της περιουσιας του ταμειου.

    Φυσικα σαν υποκριτης που σεβεται τον εαυτο του αποκρυπτεις οτι το ταμειο της ΔΕΗ ειναι το μονο για το οποιο γινεται αναλογιστικη μελετη ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και επικαιροποιουνται τα περιουσιακα του στοιχεια και με βαση αυτη τη μελετη ο κρατικος προϋπολογισμος πληρωνει το ποσον της αντιπαροχης εναντι της περιουσιας του ταμειου.

    Οσον αφορα τα περι αυτοτελειας του ταμειου μεσα στο ΙΚΑ παλι τη μιση αληθεια λες πονηρε μου υποκριτη, μιας και οπως πολυ καλα γνωριζεις αλλα φροντιζεις να αποκρυπτεις, η υποτιθεμενη αυτοτελεια εξαφανιζεται με μια απλη υπουργικη αποφαση (αποφασιζομεν και διατασσομεν δηλαδη) και μαζι με τη γιαλαντζι αυτοτελεια γινονται σταχτη και τα 13 δις ευρω της περιουσιας του ταμειου και ως εκ τουτου η ΔΕΗ μετατρεπεται αυτοματα απο γιγαντα σε νανο, ευκολη λεια πλεον στους γνωστους αετονυχηδες...

    Και τοτε τερμα η φτηνη κιλοβατωρα, για να εκπληρωθει η επιθυμια του κ.Μίχαλου ο οποιος σαν μελος του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ ψηφισε την εισηγηση για αυξηση των οικιακων τιμολογιων της ΔΕΗ κατα 30% και εναντιον της οποιας εμεις οι ρετιρεδες καναμε απεργια για να μη περασει...

    Τα περι εργατοπατερισμου, Παπαρηγα κλπ που γραφεις ειναι απλες μπουρδες και φτηνη λαϊκιστικη πολιτικη χειροτερη απο αυτη που υποτιθεται οτι στηλιτευεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμε 6.34 και πρώην αντιπρόεδρε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ .
    Εχεις συνηθείσει στα σεντόνια που στένεις με e mail.
    Οσο για την κ. Παπαρήγα μη την πιάνεις στο στόμα σου.
    Πράγματι έκανε τις δηλώσεις για την ΔΕΗ πριν λίγες ημέρες.
    Αλλά εσύ είσαι απασχολημένος με το να στέλνεις e mail και δεν τις πήρες χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εργατοπατέρα πες μας το μισθολόγιο σου για να καταλάβουμε και εμείς η ανίδεοι γιατί τα έχεις βάλει με τον πολίτη.
    Όχι ανώνυμα αλλά επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω με τον ως άνω φίλο.
    Στείλε μου το μισθολόγιο και τις αποδοχές των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και σου υπόσχομαι να τις δημοσιεύσω.
    ...........Προς κάποιον φίλο
    που συνεχίζει να στέλνει άσχετα προς το θέμα σχόλια να του υπενθυμίσω ότι αυτόματα διαγράφονται.
    Ενα δικαίωμα μου έχει ο κάθε blogger.
    Εαν κάποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μέσω email.
    Eίναι πιο .....αντρικό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι μόνο το μισθολόγιο που πρέπει να δημοσιευθεί, αλλά και τα εκτός έδρας, επιτροπές και 1002 άλλα εξτρά που αποκομίζουν όλοι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο/Η politis-gr είπε...
    Θα συμφωνήσω με τον ως άνω φίλο.
    Στείλε μου το μισθολόγιο και τις αποδοχές των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και σου υπόσχομαι να τις δημοσιεύσω.


    Σας ενδιαφερει το ποσο παιρνουν οι συνδικαλιστες ή ο σκοπος για τον οποιο απεργουν??

    Παγια τακτικη να μην εξεταζουμε τα αιτηματα αλλα να κατηγορουμε με βαση τη πολιτικη μας τοποθετηση.

    Ρετιρεδες οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ επι ΠΑΣΟΚ (στον ιδρυτη του οποιου πιστωνεται και η φραση) αλλα κουβεντα για τα "δωρακια" 500 εκ.δρχ. του τοτε Διοικητη της ΔΕΗ Μαυρακη.
    Στο πλευρο των εργαζομενων τοτε η ΝΔ του Μητσοτακη.

    Ρετιρεδες και επι Μητσοτακη και μαλιστα με απολυσεις αλλα και δημιουργια αλλων 5000 ρετιρεδων παραμονη των εκλογων του 93.

    Ρετιρεδες και μετα, την εποχη του Σημιτικου ΠΑΣΟΚ αλλα κουβεντα για το τζογαρισμα τεραστιων ποσων στο Χρηματηστηριο και το χασιμο ιλλιγγιωδων ποσων.

    Στο πλευρο των ρετιρεδων και παλι η ΝΔ του Ανηψιου ομως αυτη τη φορα.

    Ρετιρεδες και τωρα που ο Ανηψιος ηρθε στην εξουσια αλλα κουβεντα για τα δομημενα ομολογα και τις μιζες στους κουμπαρους.
    Αντιθετα καταργησε Νομο που ειχε ψηφισει Ο ΙΔΙΟΣ και η παραταξη του.

    Δειτε ομως τη τεραστια διαφορα της κατωτατης και ανωτατατης συνταξης μεταξυ του ταμειου των ρετιρεδων και των ταμειων τα οποια ντε και καλα θελει να σωσει η κ.Πετραλια.

    Παμε λοιπον:

    ΙΚΑ κατωτατη 428,24 ανωτατη 2233,00

    ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ κατωτατη 356,90 ανωτατη 2940,00

    ΟΑΕΕ-ΤΑΕ κατωτατη 414,25 ανωτατη 3142,00

    ΟΑΠ-ΔΕΗ κατωτατη 428,24 ανωτατη 2324,00

    Εχω κι αλλα τετοια παραδειγματα αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα κατηγορηθω οτι γραφω σεντονια, συν το οτι νομιζω οτι θα τα γραψω τσαμπα μιας και απευθυνομαι σε ωτα μη ακουοντων.

    Ουτε εργατοπατερας ειμαι οπως με αποκαλεσε ο χρηστης Χριστογλου Τακης, ουτε αντιπροεδρος υπηρξα ποτε στη ΓΕΝΟΠ , ουτε email εστειλα σε κανεναν απο εδω μεσα.

    Και μιας και σας καιει τοσο πολυ το ποσο παιρνω δεν εχω κανενα προβλημα να σας πω αν και φανταζομαι τη συνεχεια απο οσους απαντησουν:

    Εγω ορετιρες λοιπον μετα απο 20 χρονια εργασιας με βαρδιες στο ορυχειο Νοτιου Πεδιου στη Πτολεμαϊδα αμοιβομαι με το εξωφρενικο ποσον των ακουσον ακουσον 1985,76 ευρω (μισθοδοσια Φεβρουαριου).
    Ο δε πετερας μου δε προλαβε να απολαυσει τη τεραστια συνταξη του.
    Αφησε τη τελευταια του πνοη στο ορυχειο καταπλακωμενος απο τονους χωματος οταν κατερρευσε πρανες.

    Καταλαβετε επιτελους οτι ειδικα για το ταμειο της ΔΕΗ, ουδολως ενδιαφερει τη κυβερνηση αν ειναι "ευγενες" ή "αγενες".

    Το μονο που ενδιαφερει ειναι να εξανεμιστει η ενσωματωμενη περιουσια του μεσα στη ΔΕΗ, ωστε η τελευταια να γινει ευκολη λεια στα νυχια των διαφορων αεριτζηδων στην ενεργεια, γιατι με τη φτηνη κιλοβατωρα τους χαλαει τη σουπα...

    Αν γινει αυτο θα κλαιτε και εσεις οι "μη προνομιουχοι" και εγω ο "ρετιρες".

    Μεχρι τοτε ομως συνεχιστε να ρωτατε "ποσα παιρνει" αυτος (ο οποιοσδηποτε) που αντιστεκεται φορωντας τα γαλαζια πρασινα κοκκκινα ή μαυρα γυαλια σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ως συνηθως, λεγεται η μιση αληθεια.
    Μπορει να υπαρχει αυτος ο νομος για την υποχρεωση του κρατικου προυπολογισμου, να τσονταρει το Ταμειο, αλλα εκεινο που δε λες, ειναι οτι βαζοντας αβερτα κοσμο που παιρνει τωρα πια συνταξη, η αναλογια εραζομενων, προς συνταξιουχους, εχει ανατραπει δραματικα και ετσι το Κρατος υποχρεωνεται να καταβαλει παρα πολλα, που απλως, δεν εχει να τα καταβαλει, γιατι αν το κανει, δεν θα εχει να δωσει στους αλλους, που δεν παιρνουν αυτα τα ποσα.
    Γιατι αλλο να λεει το κρατος οτι θα πληρωνει και αλλο το ποσα θα πληρωνει.
    Και οταν ακουω να λενε οτι ειναι δικα τους τα λεφτα, γιατι εγιναν απο εισφορες, να μας πουνε ποσα πληρωνε η επιχειρηση γι αυτους.Αυτα, δεν ηταν λεφτα;
    Οταν εγω, με χαρτι Πανεπιστημιακο, επαιρνα 250.000, απο θεση δημοσια, μια κοπελλα, που δουλευε στη ΔΕΗ, θυμαμαι, με συστολη μπορω να πω, μου ειχε πει, οτι επαιρνε 400.000. Και ειχε μονο χαρτι Λυκειου.
    Βλεπετε λοιπον, οτι η ΔΕΗ, οπως και οι αλλες ΔΕΚΟ, ηταν οι ευνοημενοι χωροι, που εβαζαν οι αλητες της πολιτικης, τα παιδια τους. Γι αυτο και τους πληρωναν αδρα.
    Και δε μιλαμε μονο για θεσεις ειδικης ευθυνης, π[ου προφανως θα πρεπει να πληρωνονται καλα. Μιλαμε για κοινες θεσεις γραφιαδων, που παιρνουν τα διπλα, απο ο,τι παιρνει ενας αλλος δημοσιος υπαλληλος και τριπλασια, απο αυτα που παιρνει ενας ιδιωτικος.
    Γι αυτο, τα πραγματα, θα αγριεψουν πολυ, απο τη στιγμη που η κατασταση χειροτερευει και οι χαχολοι που ειναι κατω,κατω,θα σηκωσουν κεφαλι.
    Φοβαμαι μονο, μηπως τοτε γινει Αλβανια, τον καιρο των πυραμιδων.Η και χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aνώνυμε 11.56
    Οπως βλέπεις λοιπόν φίλε μου το blog, σου έδωσε την δυνατότητα να εκφράσεις και την δική σου άποψη(έστω και ανώνυμα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό).
    Αρα ο διαχειριστής μόνο γυαλιά χρωματιστά δεν φοράει.
    Επι της ουσίας θα ήθελα να σου κάνω κάποια ερωτήματα.
    α) Γιατί αναφέρεσαι σε κατώτατη και ανώτατη σύνταξη στα ταμεία και δεν κοιτάς τα στοιχεία που παρέθεσα.
    Δηλαδή τι μας στοιχίζει σε όλους εμάς το κάθε ταμείο ανά ασφαλισμένο.
    Μόνο αυτό το στοιχείο είναι παραδεκτό.
    β)Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό γιατί με αυτό πιέζεις τον εργοδότη σου για τα αιτήματα σου,ΟΚ.
    Γιατί λοιπόν δεν σταματάτε να εκδίδεται τους λογαριασμούς απεργώντας ως πόσον πίεσης προς τον εργοδότη σας δηλ. την ΔΕΗ.
    Γιατί χρησιμοποιήτε τους απλούς πολίτες ταλαιπωρώντας τους.
    Αυτά καυτηριάζω εγώ δηλ. την νοοτροπία σας να μας χρησιμοποιήτε ως μοχλό πίεσης.
    Δεν είμαστε ...μοχλός .Απλοί άνθρωποι είμαστε , απλοί πολίτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΔΕΗ ασκεί μονοπώλιο σε βάρος του ελληνικού λαού. Μου έχουν πει - μέσα από τη ΔΕΗ και μάλιστα από Πτολεμαϊδα - ότι μεγαλοσυνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επί ΠΑΣΟΚ έπαιρναν μίζες χοντρές για να διορίσουν κόσμο στην επιχείρηση. Αρκετά με το μονοπώλιο. Ας επιτραπεί και σε άλλες εταιρείες να παρέχουν ρεύμα για να υπάρχει ανταγωνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kαταρχην ειμαι ενας και ειστε...πολλοι.
    Κανενα προβλημα αρκει να κανουμε ανταλλαγη θεσεων και αποψεων πολιτισμενα και χωρις κραυγες και αναθεματα.

    Απαντω λοιπον:

    1.στο χρηστη theodore:
    α)Το κρατος οπως λες δεν εχει να πληρωνει τον οποιοδηποτε συνταξιουχο αλλα απεναντιας εχει να πληρωνει μιζες και προμηθειες σε κουμπαρους και ημετερους οπως επισης και να χανει τεραστια ποσα που ΔΕΝ του ανηκουν στο Χρηματιστηριο.Επισης το κρατος επιτρεπει τη εισφοροδιαφυγη οχι μονο για τους ιδιωτες αλλα και για τον ιδιο μτου τον εαυτο.Στο τελος αυτου του χρονου το κρατος θα χρωσταει μονο στο ΙΚΑ περι τα 10 δις ευρω.Αν προσθεσει κανεις και τα περιπου 8 δις ευρω που χρωστανε οι ιδιωτες και τα ποσα απο διαφορες χαριστικες ρυθμισεις (βλ.διαγραφες βεβαιωμενων ωφειλων οπως η προσφατη της alpha bank υψους 1,2 δις) τοτε ειναι πολυ ευκολο να φανταστουμε ποιος ευθυνεται που ΟΛΟΙ οι συνταξιουχοι της χωρας μας δεν ειναι ρετιρεδες.

    Για ολα αυτα η κ.Πετραλια σημερα και οι προηγουμενοι υπουργοι, καθως και τα κατα καιρους παπαγαλακια τους ΔΕΝ λενε κουβεντα....
    β) Η ΔΕΗ πληρωνε κι αυτη εισφορες αλλα στον... εαυτο της μιας και απο το 1966 εω το 1999 εργοδοτης και ασφαλιστης ηταν η ιδια η Επιχειρηση.Τα ποσα αυτα δηλ.της ΔΕΗ και των εργαζομενων της ειναι η περιουσια του ταμειου.Ποσο πιο λιανα να το κανω??

    2.Στον politis-gr

    α.Ποια απεργια αραγε δεν εχει αντικτυπο στο κοινωνικο συνολο??
    ΟΛΕΣ οι δουλειες απο τη πιο ταπεινη μεχρι τη πιο εξεχουσα εχουν αντικτυπο στον καθενα απο εμας.
    Το μεγεθος της ταλαιπωριας ποικιλλει.Γιατι δηλαδη σου φαινεται περιεργο η διοικηση της ΔΕΗ για ευνοητους λογους να εκανε μεγαλυτερη τη ταλαιπωρια σου??
    Μη ξεχνας οτι πριν απο ολους οι ιδιοι οι απεργοι προσεφυγαν στη δικαιοσυνη μιλωντας για αδικαιολογητα μεγαλες διακοπες ρευματος στα νοικοκυρια.
    Και ω! του θαυματος μολις επενεβη ο εισαγγελεας οι διακοπες μειωθηκαν!!!

    β.Το μονο ευκολο αγαπητε μου θα ηταν να μην εκδιδονται οι λογαριασμοι.Και διακοπες δε θα γινονταν και οι εργαζομενοι πλην ελαχιστων δε θα εχαναν μεροκαμματα.
    Δε ξερω ποσο ευκολο θα ηταν για τον απλο πολιτη που ηδη δυσκολευεται να πληρωνει το ηλεκτρικο καθε διμηνο να μπορει να πληρωσει μαζεμεν το λαγαριασμο του για ενα χρονο ας πουμε.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ...
    γ.Ολοι απλοι πολιτες ειμαστε και απλοι ανθρωποι του μεροκαματου.Και το δικο μας σπιτι εχει διακοπη.Το θεμα ομως ειναι οτι "καποιοι" μας βαζουν να τρωγομαστε εμεις για (ουσιαστικα) πενταροδεκαρες πανω ή κατω την ωρα που αυτοι μας τρωνε ποσα που στη ζωη μας εγω/εσυ/ ο καθενας μας δεν προκειται ουτε σε χαρτι να γραψουμε....

    3.Στον ανωνυμο 17 Μάρτιος 2008 12:45 πμ

    Δε φανταζεσαι τι σε περιμενει αν αυριο η ΔΕΗ παψει να υφισταται.Ψαξε να δεις τι εγινε στην Αγγλια/ΗΠΑ οταν καταργηθηκε το κρατικο μονοπωλιο.Οι αυξησεις ξεπερασαν το 80% και οι διακοπες ρευματος κρατουσαν επι μερες ειδικα στη Καλιφορνια.
    Δυστυχως αγαπητε μου η ενεργεια δεν ειναι τηλεποικοινωνιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ό,τι ακριβώς έχουμε γράψει κι εμείς. Η Ελλάδα κατακλύζεται από μικρά και μεγάλα τσιφλίκια (φέουδα) τα οποία λυμαίνονται τον τόπο.

    http://pea-kyanea.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απο τις απαντήσεις σου ΔΕΗτζη καταλάβαμε όλοι πολύ καλά.
    Μην κουράζεσαι άλλο γιατί θα τα κάνεις πιο δύσκολα τα πράγματα για εσάς.
    Αερολογίες..........
    ΠΡΟΣΕΧΤΕ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O/Η μάκης είπε...
    Απο τις απαντήσεις σου ΔΕΗτζη καταλάβαμε όλοι πολύ καλά.
    Μην κουράζεσαι άλλο γιατί θα τα κάνεις πιο δύσκολα τα πράγματα για εσάς.
    Αερολογίες..........
    ΠΡΟΣΕΧΤΕ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΕΙ


    "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ"....

    Φραση που εχει συνδεθει με τις σκοτεινοτερες σελιδες της ιστοριας μας.
    Συνεχισε Μακη να εκθετεις εκτος απο τις αποψεις σου και τον εαυτο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ είναι 5,7 δις .Αρα η περιουσία του ταμείου σου φίλε ΔΕΗτζη είναι υπερδιπλάσια της αξίας της επιχείρησης . Αν εσύ με 20 χρόνια παίνεις 2000 στο ορυχείο να υποθέσουμε ότι ο μέσος μισθός είναι 1500 ευρώ ; Ακόμα και με 33% εισφορές (οι μετά το 93 προσληφθέντες νομίζω ότι έχουν 20%)εργοδότη & εργαζόμενου έχουμε 500χ14= 7000 ευρώ το χρόνο χ 25000 εργαζόμενοι .Σύνολο 175 εκ. ευρώ. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτά τα 33 χρόνια ( 1966 -1999 ) δεν πληρώθηκε ούτε μία σύνταξη για να φτιάξετε τέτοιο κομπόδεμα . Το πόσο σας έχουνε χαιδέψει όλες οι κυβερνήσεις (ακόμα και ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης) και ποσους έχουνε διορίσει μη μας τα λές τα ξέρουμε . Χάρισμα σας λοιπόν όλη η ΔΕΗ (και χάρισμα μας το ΙΚΑ όπως γράψατε )μόνο μην ζητάτε και 400 εκ. επιχορήγηση δεν το αντέχουμε.
    Υ.Γ. Το τι μας περιμένει με την απελευθέρωση της αγοράς μην κουράζεσαι μας τα γράψανε οι ΟΤΕτζήδες παλιότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολίτη μήπως έγραψες λίγα για το ποσό του προϋπολογισμού ως κρατική επιχορήγηση στο ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ;
    Για 26.000 συνταξιούχους της ΔΕΗ ο κρατικός προϋπολογισμός συνεισέφερε το 2007 περί τα 800 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 30.769 ευρώ ανά συνταξιούχο !!!
    30.769 για κάθε συνταξιούχο. ΕΛΕΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σέ κάθε κοινωνική συναναστροφή μία από τίς πρώτες ερωτήσεις πού δέχεται κανείς είναι τί επαγγέλλεται, διότι σήμερα στήν χώρα μας τό επάγγελμα είναι εκείνο τό οποίο καθορίζει καί τήν κοινωνική τοποθέτηση καί σχετίζεται άμεσα μέ τίς απολαβές τού καθενός καί τά όποια προνόμια πού πιθανόν απολαμβάνει λόγω τής θέσεώς του.
    Σέ μία ελεύθερη κοινωνία είναι θεμιτό νά υπάρχουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά τίς απολαβές αλλά όχι σέ σημείο πού οί διαφορές αυτές νά δημιουργούν στίς κοινωνικές ομάδες πού θεωρούν ότι αδικούνται, ζήλια, φθόνο καί οργή.
    Καθήκον επομένως καί υποχρέωσις τής εκάστοτε κεντρικής εξουσίας είναι νά φροντίζει εγκαίρως νά περιορίζει τίς αντιθέσεις οί οποίες εμφανίζονται γιά νά αποφεύγονται οί κοινωνικές αναταράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καθήκον επομένως καί υποχρέωσις τής εκάστοτε κεντρικής εξουσίας είναι νά φροντίζει εγκαίρως νά περιορίζει τίς αντιθέσεις οί οποίες εμφανίζονται γιά νά αποφεύγονται οί κοινωνικές αναταράξεις.

    17 Μάρτιος 2008 11:03 πμ

    ----------------------------------

    ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.

    ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΒΑΣΤΑΤΕ ΓΕΡΑ.

    ΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O ανωτέρο Pasokus κάνει κρά απο μακρυα.
    Τέτοια να λέτε φίλε ότι δηλαδή σας ενδιαφέρουν τα ρετιρέ που φτιάξατε και εσείς και όχι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ.
    Και μετά αναρωτιέστε γιατί ......θα καταντήσετε τρίτο κόμμα.
    Μπράβο pasokus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω πάθει την πλάκα μου με αυτούς του τσαμπουκάδες δημοσιογράφους, σου βουτάνε ρε φίλε μου τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ και τον χτυπάνε σαν χταπόδι.
    Να ρε γιατί κάνεις αυτές τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, και την στιγμή μάλιστα που ο κατήγορος δημοσιογράφος ξέρει πολύ καλά ή αλλιώς δεν ξέρει την δουλειά του, ότι τις διακοπές, πόσο και που, τις καθορίζει η ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΕΗ ΑΕ,
    και του είναι γνωστό ότι αν αυτές γινόντουσαν συνετά και μοιρασμένα κανονικά θα ήταν ελάχιστες, αλήθεια είχαν τις ίδιες διακοπές Κηφισιά και Πατήσια ;
    Να ρε γιατί αφήνατε και συνεχίζετε να αφήνετε τις ασφαλιστικές σας εισφορές στην οικονομική διαχείριση της ΔΕΗ τόσα χρόνια και έγινε αυτό που είναι σήμερα, μια τεράστια επιχείρηση, γιατί ρε όρνιο χωρίς αυτές τις εισφορές θα ήτανε η μισή, και άρα το άλλο μισό θα το είχε κάποιος μεγάλος άνθρωπος της πιάτσας, ένα Ελληνόπουλο ; ακόμη θα διακρινόταν για την επιχειρηματικότητα του.
    Να ρε γιατί πέθανε ο παππούς στο χωριό, ( ο έρμος Θεός σχωρέστον, είχε φάει τόσες σφαίρες στην ζωή του από παντού, από το κράτος, από τους δικούς του, από ξένους, αλλά εσύ με την απεργία σου του έδωσες την χαριστική βολή )
    Να γιατί ο χασάπης που πουλά το βουλγάρικο αρνί για Ελληνικό δεν έχει ψυγείο να το βάλει, αν και αυτός δεν έχει πρόβλημα θα το πουλήσει έτσι κι αλλιώς.
    Να ρε γιατί ο φούρναρης που με τα βελτιωτικά που βάζει το κιλό το αλεύρι που αγοράζει, σου το κάνει τρία κιλά και τρως αέρα κοπανιστό πληρώνοντας το και για παντεσπάνι.
    Να ρε γιατί ο βιομήχανος που έκανε σκατά το περιβάλλον με την βιομηχανία που έστησε με δανεικά και αγύριστα από το κράτος και που δεν έχει κανένα ηθικό ενδοιασμό να σου πουλήσει το ένα άλλο ένα ή να σου δώσει να φας ότι χειρότερο υπάρχει σε ένα όμορφο περιτύλιγμα, δεν μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του, ( ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑΧΕΙΣ )
    Να ρε γιατί μερικά εκατομμύρια μικροί και μεγάλοι που φοροδιαφεύγουν δεν μπορούν να κάνουν ισολογισμούς με τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.
    Να ρε γιατί οι ίδιοι που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ και αλλού για τους εργαζόμενους τους, δεν ξέρουν τι τους γίνετε αυτές τις μέρες, ΕΧΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΔΟΥΛΕΨΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΟΧΙ;
    Να ρε γιατί η κυβέρνηση που όπως ισχυρίζεσαι, σου κλέβει τον ιδρώτα σου μπορεί να έχει και δίκιο, ( το δίκιο είναι πάντα και κατά μία έννοια με το μέρος του ισχυρού )
    Να ρε γιατί όλοι αυτοί που κλέβουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το κράτος τους συμπολίτες τους, την μάνα και τον πατέρα τους δεν θα δουν την αγαπημένη τους εκπομπή στην τηλεόραση.
    Να ρε γιατί οι νεκροί συνάδελφοι σου και ανάπηροι κάθε χρόνο δεν είναι αρκετοί για να σε στείλουνε στο ψυχιατρείο καθώς έχεις κατά νου ότι έρχεται και η σειρά σου.
    Να ρε γιατί εσύ είχες την πρόνοια ( οι παλιότεροι δεητζήδες ) να μην κάνουν ταμείο με την στενή έννοια του όρου αλλά να επενδύουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο μεγάλωμα της επιχείρησης αυτής της επιχείρησης που και στο τελευταίο χωριό, που δεν θα βγάλει ποτέ τα χρήματα που επένδυσε πήγε ηλεκτρικό ρεύμα, και το καλοκαιράκι ο αστός που θα πάρει το αυτοκίνητο του θα πάει και θα έχει τουλάχιστον το ψυγείο του, ή που η μάνα του κάθε ενός που ζει ακόμη εκεί μπορεί να μην στραβώνετε μόλις σκοτεινιάσει, και για να γίνει αυτό χρειαστήκανε και οι δικές σου ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και το δικό σου αίμα ουκ ολίγες φορές.
    Να ρε γιατί οι εναερίτες αυτοί που δουλεύουν στις κολώνες, αυτοί που δουλεύουν στις βλάβες και αυτοί που δουλεύουν στα ορυχεία δύσκολα πιάνουν τα εβδομήντα χρόνια ζωής, ( κάποιος ετοιμοθάνατος συνάδελφος μου είπε κάποτε, μην στεναχωριέσαι ρε, εμένα κάποιος θα με κλάψει, την φουκαριάρα την γυναίκα μου ποιος θα της ανάψει ένα κερί, (ήταν άτεκνοι)
    Να ρε γιατί εγώ ο δημοσιογράφος, ( ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ) δεν έχω το θάρρος να φέρω στην εκπομπή μου αυτόν που έστησε το ασφαλιστικό για εσένα έκτρωμα και να τον ρωτήσω έτσι απλά το αυτονόητο¨
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ( ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΗ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΉΡΙΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΙΣΑΣΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ( ΤΑΜΕΙΟΥ ) ΤΟΥΣ ;

    Eπίλογος.
    Όλα αυτά τα γράφω έχοντας καθαρά στο μυαλό μου ότι ουδείς αθώος του αίματος, οι παλιότεροι το έλεγαν, όπου καμπάνα και πουτάνα, και δεν αναφερόταν το λογοπαίγνιο τους μόνο σε αυτές που δεν κρατιόντουσαν σωματικά αλλά κυρίως στις ΑΛΛΕΣ, που ήταν και οι πολλές, όμως όσον αφορά το ασφαλιστικό για εμάς στην ΔΕΗ είναι τεράστιας σημασίας, που αν και τόσο μεγάλη δεν μπορεί πολύς κόσμος να την δει ή δεν θέλει να την δει ή κάνει πως δεν την βλέπει, γιατί προσωρινά χάνει την ησυχία του.

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Ένας εναερίτης από την ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο κόσμος ξέρει καλά ότι παίζεται παιχνίδι της ΝΔ και των ΜΜΕ για να βάλουν χέρι στα λεφτά των ταμείων.

    Δυστυχώς υπάρχουν μερικά παπαγαλάκια που παίζουν το παιχνίδι τους. Από γνήσια άγνοια ή από σκοπιμότητα;

    Οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ τι εισφορές πληρώσανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν οι στρατιές των χαραμοφάηδων που διορίστηκαν επί δεκαετίες στη ΔΕΗ ήξεραν ότι μια μέρα το χρόνο θα έπρεπε να γίνουν εναερίτες και ένα απόγευμα κάθε μήνα θα έπρεπε να κατεβαίνουν στα ορυχεία (για επίσκεψη, όχι για δουλειά), το ασφαλιστικό της ΔΕΗ θα είχε επιλυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή