Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Απόρρητο έγγραφο με την κωδική ονομασία VWA070767

Μέγα διεθνές σκάνδαλο.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η εφημερίδα «Dnevnik» της Λιουμπλιάνα αλλά και αργότερα η σερβική καθημερινή «Politika» δημοσίευσαν απόρρητο, διαβαθμισμένο έγγραφο το οποίο παρουσίαζε τα πρακτικά της μυστικής συνάντησης που είχαν στις 24 Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός βοηθός υπουργού εξωτερικών Daniel Fried(πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια), η Rosemary DiCarlo, αναπληρωτής βοηθός υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, ανώτεροι και ανώτατοι κυβερνητικοί αρμόδιοι σε θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, αξιωματούχοι της NSA, ειδικοί στα θέματα Ευρώπης, με εκπροσώπους του υπουργείου εξωτερικών της Σλοβενίας, με πρώτο τον διευθυντή του Υπουργείου Mitja Drobnic.

Η αποκάλυψη συγκλονίζει την Σλοβενία αλλά σε ολόκληρο το κόσμο η είδηση δεν υπάρχει πουθενά στα διεθνή ΜΜΕ.

Το έγγραφο με επίσημο κωδικό VWA070767 αποκαλύπτει ότι το βασικό θέμα συνάντησης μεταξύ των ανώτερων αξιωματούχων από το σλοβένικο υπουργείο εξωτερικών, το State Department κα την NSA, είναι ο ρόλος της Σλοβενίας στην προεδρεία της ΕΕ αρχικώς στο θέμα της οργάνωσης και υποστήριξης της διεθνούς αναγνώρισης μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κόσσοβου και εν συνεχεία σε μια σειρά άλλα ζητήματα όπως αποκαλύπτεται από τα πρακτικά του απόρρητου εγγράφου.

Το εν λόγω έγγραφο, αποκαλύπτει μια σειρά σημαντικά στοιχεία για την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στα ενδότερα της ΕΕ.

Παράλληλα το έγγραφο δίνει τις προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και «ενημερώνει» τους ομολόγους των Αμερικανών αξιωματούχων «για το ποιες κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν» στα θέματα που αποτελούν την πρώτη γραμμή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής (Μέση Ανατολή- Κεντρική Ασία).

Στο θέμα του Κόσσοβου, ο Daniel Fried ενθάρρυνε τον Mitja Drobnic της Σλοβενίας, προεδρεύουσα χώρα την περίοδο αυτή στην ΕΕ ότι θα έπρεπε να βρίσκεται «ανάμεσα στις πρώτες χώρες της ΕΕ που θα αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κόσσοβου», χωρίς να «υπάρχει ανάγκη ανησυχίας» για τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, ο αμερικάνος αξιωματούχος εξέφρασε την άποψη ότι έξι χώρες της ΕΕ δεν θα αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κόσσοβου, αλλά στην περίπτωση που 15 από τα 27 μέλη της ΕΕ προχωρήσουν στην αναγνώριση, «θα είναι κάτι περισσότερο από αρκετό», προτείνοντας ταυτόχρονα η ΕΕ να αγνοήσει κάθε έκφραση δυσαρέσκειας από την Σερβία και την Ρωσία.

Ο Daniel Fried εξήγησε στην Σλοβένικη αντιπροσωπεία ότι η ρόλος της Σλοβενίας ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει μέγιστη σημασία, προσθέτοντας ότι στα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να αποφύγουν δημόσιες δηλώσεις για το Status του Κόσσοβου στις προσεχείς μέρες, ωστόσο θα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες που θα αναγνωρίσουν επίσημα την ανεξαρτησία του Κόσσοβου.

Τέλος ο αμερικάνος αξιωματούχος ανέφερε στην συνάντηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι είναι μέγιστης σημασίας να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν επίσημα την ανεξαρτησία του Κόσσοβου τις πρώτες μέρες μετά την ανακήρυξη (της ανεξαρτησίας), και για αυτό τον λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν έντονα πολιτική πίεση στην Ιαπωνία, Τουρκία, και στα Αραβικά κράτη.

Από την πλευρά της η Rosemary DiCarlo, αναπληρωτής βοηθός υπουργού εξωτερικών εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο παρείχε βοήθεια στους Αλβανούς, προτείνοντας η συνεδρίαση του κοινοβουλίου του Κόσσοβου, κατά την διάρκεια της οποία θα κηρύξουν την ανεξαρτησίας του, ότι πρέπει να λάβει χώρα ημέρα Κυριακή, ώστε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο «η Ρωσία να μην μπορεί να καλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Επίσης, όπως αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο με την κωδική ονομασία VWA070767 , οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν τους Αλβανούς του Κόσσοβου να σχεδιάσουν το καινούργιο σύνταγμα τους.
Η Ρωσία, ο άλλος μεγάλος κυρίαρχος πολιτικός πόλος εξελίξεων, παρακολουθεί και κινείται με άκρα μυστικότητα που θυμίζει και αναβιώνει πάλι ημέρες και κλίμα ψυχρού πολέμου..

Το θέμα είναι τεράστιο και γι` αυτό το ….θάβουν όλα τα ΜΜΕ.

Για ποια ΕΕ μιλάμε όταν τόσο απροκάλυπτα δέχεται τις εντολές της Ουάσιγκτον;;;;

Πριν αναλάβει την Προεδρία η Σλοβενία ( ανέλαβε την 1/1/2008 και η μυστική συνάντηση έγινε στις 24/12/2007) αποκαλύπτετε με επίσημο έγγραφο ότι πρώτα πήρε τις κατευθυντήριες γραμμές από τις ΗΠΑ και όπως φαίνεται και από την εξέλιξη των πραγμάτων τις έφερε εις πέρας.

Στην Σλοβενία με την αποκάλυψη είχαμε κάποιες παραιτήσεις. Διατάχθη έρευνα για να βρεθεί ο υπεύθυνος για την διαρροή του εγγράφου στην σλοβένικη εφημερίδα, και η πρώτη «απώλεια» ο Mitja Drobnic, διευθυντής του υπουργείου και κύριος πρωταγωνιστής στην συνάντηση της Ουάσιγκτον αλλά και συντάκτης του απόρρητου εγγράφου, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του.

Το θέμα επαναλαμβάνω είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Φέροντας στο φως της δημοσιότητας ένα τόσο σημαντικό έγγραφο δίνεται μια άλλη διάσταση στο ρόλο των ΗΠΑ στα διαδραματιζόμενα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και τα όσα επακολούθησαν και η (επίσημη) σιωπή των εντεταλμένων οργάνων της Ε.Ε. δείχνουν αν μη τι άλλο αρχικά την αμηχανία αλλά και τον πανικό για το ρόλο των ΗΠΑ στους κόλπους της Ε.Ε. η οποία φαίνεται εδώ και μια 5ετια να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Η Αμερική δεν ξεχνά το ρόλο και τις αντιδράσεις της Ε.Ε. (Γαλλίας-Γερμανία) στο πόλεμο του Ιράκ.

Και με επιταχυνόμενες ενέργειες προσπαθεί να την …διαλύσει.



Πηγή: greekamericannewsagency

10 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο και η σχετική αποκάλυψη.
    Σίγουρα παίζονται διάφορα σενάρια made by USA. Το μόνο μου ερώτημα είναι από ποιό κέντρο και γιατί διέρρευσε το έγγραφο.
    Όποιος εικάζει, ας το γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι μπράβο , γιατί όταν τα φωνάζουμε μας λένε ότι δεν έχουμε στοιχεία.
    Μπράβο ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kάτι άσχετο. Όποτε μπαίνω στο ιστολόγιό σου πετάγεται μετά από λίγο μια διαφήμιση widgeo.net ή κάτι τέτοιο. Προσπάθησε να δεις τι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε dkool

    Το ψάχνω μέρες τώρα αλλά δεν έχω βγάλει άκρη.
    Κάπου πάει το μυαλό μου και εάν είναι αυτό σωστό , σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορώ να κάνω προς το παρόν τίποτα.
    Πρέπει να βρω χρόνο και να "τσεκάρω" όλους τους κώδικες.
    Σ` ευχαριστώ πάντως φίλε για το ενδιαφέρον.

    Ζητώ συγνώμη από όλους για το ...άσχετο επί του θέματος.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιθανότερο θα ήταν να το ...διέρρευσε η FSB (πρώην KGB).
    Σίγουρα έχει βάλει το χεράκι της.
    Γιατί καμία από τις άλλες γνωστές μυστικές υπηρεσίες δεν θα την συνέφερνε να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου κάνει εντύπωση αυτή η αποκάλυψη γιατί προ ολίγον ημερών η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έβγαλε νικητή τη κοινοπραξία Northrop-Grumman/Airbus για τα ιπτάμενα τάνκερ.

    Περιττό να πω ότι έχουν εξοργιστεί στην Αμερική για αυτή την απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά και όλο αυτά δεν είναι άσχετα και με το ..Σκοπιανό.
    Εάν έχουμε όπως δείχνουν τα ντοκουμέντα φθάσει να δίνει κατευθυντήριες γραμμές στην προεδρεία της Ε.Ε οπωσδήποτε θα έδινε οδηγίες και τόσα χρόνια σε άλλα κράτη για την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβερή εντύπωση μου κάνει ότι τα ΜΜΕ διεθνή και εγχώρια δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο θέμα.
    Διπλωματικοί λόγοι;
    Πιέσεις;
    Φόβος;
    Κάτι άλλο;
    Πάντως η κυβέρνηση της Σλοβενίας δεν το διέψευσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας όψονται οι Σολάνες, οι Μπλέρηδες, το Μητστακέϊκο και οι Γιωργάκηδες που Ευρώπη και ειδικά Ελλάδα γίναμε τσιράκια των Κλίντων και των Μπούσηδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να αναλάβουμε δράσεις μόνοι μας γιατί οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των λαών τους.
    Είναι όμηροι τοπικών και διεθνών συμφερόντων.
    Ψηφίστε με την μόνη δύναμη που τους τζούζει.
    Με το πορτοφόλι σας.
    Αγοράζετε και ξοδέψτε το Ευρώ σας με βάση την προέλευση των προϊόντων.
    Παράδειγμα: Τώρα που μας πολεμάνε οι Αμερικανοί, μην αγοράζετε προϊόντα αμερικανικών συμφερόντων.
    Όχι μόνο τα made in USA αλλά και αυτά που φτιάχνονται στην κίνα για παράδειγμα από Αμερικανικές εταιρείες.
    Μόνο η μείωση των κερδών τους, τους πονάει.
    ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή