Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Έντεκα δις μέσω Έλληνα εφοπλιστή στα Σκόπια !

Στην εφημερίδα «Παρόν» δημοσιεύθηκε ως ντοκουμέντο η ειδική και μυστική αποστολή στα Σκόπια του στρατηγού Δημ. Μανίκα ,πρώην υπουργού Δημ. Τάξης το 1992.

Τότε ο κ. Μανίκας συναντήθηκε με τον Κίρο Γκλιγκόροφ , για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Είχε ήδη αποπεμφθεί ο Αντ. Σαμαράς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέβαλε προσπάθεια συμβιβασμού.

Ο κ Μανίκας συνέταξε υπόμνημα , όπου εκθέτει τις συνομιλίες του και προκύπτει ότι ο κ. Γκλιγκόροφ στην ουσία έδειχνε αδιάλλακτος αλλά με κόλπα υποχωρούσε μέχρι την ονομασία « Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων» ή «Σκοπιανή Δημοκρατία της Μακεδονίας», δηλαδή «Μακεδονία» σκέτο….

Ο στρατηγός αποκαλύπτει όμως και την παράλληλη δράση του κ. Γρυλλάκη στα Σκόπια και μάλιστα το πηγαινέλα από τον σταθμό της Νίκης στην Φλώρινα.

Αφήνει υπονοούμενα για την προσπάθεια αυτή και φαίνεται στο σημείο αυτό να δένονται με κόμπο που έβγαλε στην εκπομπή του ο κ. Σπ. Καρατζαφέρης για προσπάθεια να υποχωρήσει η ηγεσία των Σκοπίων με υλικά ανταλλάγματα.

Ο κ. Σπ. Καρατζαφέρης είπε ότι έγινε προσπάθεια να δοθούν στα Σκόπια 11 δις δρχ για να υποχωρήσουν οι ηγέτες τους.
Τελικά στον σταθμό της Νίκης Φλώρινας μεταφέρθηκε μόνο το ένα δις και οι Σκοπιανοί είπαν «όλα ή τίποτα» και έληξε η υπόθεση.

Το υπόλοιπο ποσό είχε ……εξαφανιστεί !!!

Ο κ . Μανίκας από την πλευρά του , δεν αναφέρεται σε οικονομικά ανταλλάγματα , αλλά γεγονός είναι ότι εμπλέκει όχι θετικά την προσπάθεια του κ. Γρυλλάκη , ή οποία μπορεί να ήταν καλή.

Δηλαδή μπορεί να προσπάθησε να «τουμπάρει» με φανερά και μυστικά «μέσα» την ηγεσία των Σκοπίων.

Ίσως αποκαλύφθηκε η ιστορία και σ` αυτό να οφείλεται και η απόπειρα δολοφονίας του κ.Γκλιγκόροφ από την οποία γλίτωσε ως εκ θαύματος.
Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να σβήσουν το θέμα και να μην φαίνεται ότι τα Σκόπια έπαιζαν με το όνομα ανάλογα με το ποιος θα τους δώσει περισσότερα .

Άρα και σήμερα τα έχουν πάρει από τους Αμερικανούς για να γίνουν προτεκτοράτο τους.

Άλλωστε και η απόπειρα δολοφονίας του κ. Γκλιγκόροφ …..συνέπεσε (?) με την επικράτηση των νεαρών της αμερικανικής σχολής στα Σκόπια και τη στροφή των Αμερικανών από το πλευρό της Ελλάδας στο πλευρό των Σκοπίων.

Νεαρών όπως π.χ ο κ. Μιλόσοσκι που ως υπότροφος του ……Ιδρύματος Κόκκαλη (….???...) πέρασε και από την σχολή διακυβέρνησης Τζον Κένεντι του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Καταλάβατε ή ακόμη …..ψάχνεστε σε πολιτικές κορώνες και ….πλύσεις εγκεφάλου !!!!

Ο κ. Μιλόσοσκι υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων , ο οποίος και έχει κάνει κατά καιρούς τις πλέον εθνικιστικές και προκλητικές δηλώσεις γύρω από το θέμα της ονομασίας.

Το δε …Ίδρυμα Κόκκαλη και στο επίσημο site του αναφέρει τα Σκόπια ως …..Μακεδονία σκέτο, ενώ δεν κρύβει και την υπερηφάνεια του για τον ……υποτροφό του κ. Μιλόσοσκι. !!!!!!!!!!

Καταλάβατε ή ….ακόμη ασχολείστε με …..κατευθυνόμενα δημοψηφίσματα ασφαλιστικού τύπου ……έτσι για τους τύπους , μέχρι να ….αποπροσανατολιστείτε εντελώς.

Μια ….νέα γενιά «πρακτορίσκων» αναδύεται στην Ελληνική …πολιτική( ? ) σκηνή.

Αλλά μην έχουν αυταπάτες ,γιατί …….έχουν γνώση οι φύλακες.



Πηγή : «Πολιτικά Θέματα» και το «Παρόν».

7 σχόλια:

  1. ουπς!!!!
    Και εδώ ο Κόκκαλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολίτη συνέχισε να τους ξεμπροστιάζεις όλους.Κοκκαλη και τους άλλους που μας πουλάνε οπαδιλίκι και είναι οι μεγαλύτεροι καταδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην ξεχάσουμε πως και ο Κόκκαλης και ο Γρυλάκης είναι και ήταν πράκτορες.Ο ένας της Α.Γερμανίας και ο άλλος του Μητσοτάκη το 90-93 και παραμένουν από άλλο μετερίζι πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά όποια πέτρα και αν σηκώσεις τον Κόκκαλη βλέπεις από κάτω;
    Από την πρώην Αν. Γερμανία τώρα τα ...έφτιαξε με τους απέναντι.
    Το χρήμα δεν έχει σύνορα και πατρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δύο τελευταίες προτάσεις τα λεφτά. Τι ....αίνιγμα είναι τούτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να ήταν μόνο αυτός βρε παιδιά κάτι θα γινότανε.
    Δυστυχώς έχουμε "γεμίσει" με ....Εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι δυνατόν να υπάρχουν εκατομμύρια
    και να μην είναι μπλεγμένος ο Μητσοτάκης?Ρωτήστε τον Αλαφούζο και τα ληγμένα κουπόνια που του έδωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή