Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Κοινωνική αλληλεγγύη ; Ναι αλλά …όπως μας βολεύει !

Θυμάστε εκείνον τον «Κλουζό» που είχε ανακαλύψει πρώτος απ` όλους και πριν τις δικαστικές αρχές , ποιος ήταν υπεύθυνος για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στη χώρα μας ;

Τον γενικό γραμματέα του Συνασπισμού Κορινθίας που με …..καυτή του ανακοίνωση θεωρούσε τον οικείο Νομάρχη ως υπεύθυνο , με την αιτιολογία ότι δεν έσβησε 5-10 προβολείς στον Ακροκόρινθο και αναρωτιόταν ….πόσες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος θα είχαν αποφευχθεί .(;;;)

Ο κ. Κουρεμπές λοιπόν …..ξαναχτύπησε , όπως ο ταχυδρόμος που χτυπάει πάντα δυο φορές !

Με ανακοίνωση του λοιπόν ο ΣΥΝ , που υπογράφει ο εν λόγω κύριος αποφεύγει με τρίπλα αυτή την φορά τον Νομάρχη και εφορμά ακάθεκτος εναντίον του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού συλλόγου αλλά και εναντίων νεολαίων της περιοχής .
Έχει ενδιαφέρον να αναφέρω κάποια αποσπάσματα από την ανακοίνωση ,γιατί ανακοινώσεις με παρόμοια φιλοσοφία μου έχουν σταλεί και από άλλες περιοχές της χώρας μας , γεγονός που σημαίνει ότι είναι στα πλαίσια ενός γενικού στρατηγικού σχεδιασμού της Κουμουνδούρου.

Είναι η …αλλαγή …προς τα …εμπρός (;)

Δεν ξέρω τι εννοούν με τη φράση «προς τα εμπρός» αλλά για την …αλλαγή συμφωνώ απόλυτα.

Μου θυμίζει παρόμοιες καταστάσεις και στρατηγικές του ΠΑΣΟΚ 79-80 .

Ρε μπας ο Κώστας και ο Κίμων του «Τζουράσικ Πάρκ», πολιτικά άνεργοι την δεδομένα στιγμή να ….προσελήφθηκαν ως σύμβουλοι επιχειρηματικών σχεδίων στον ΣΥΝ. ;

Όποιος παρατηρεί και καταγράφει αποχρώσεις και σημειολογικές λεπτομέρειες των τελευταίων ….πεπραγμένων της Κουμουνδούρου αρχίζει να έχει τις εύλογες υποψίες του.

Τέλος πάντων αυτό είναι κάτι που θα αποκαλυφθεί από την πολιτική ιστορία , την πολιτική πορεία αλλά και από τα αρχεία ( τι ποια αρχεία ; Ta gnosta !) μετά από καμιά 30αρια χρόνια.

Θα μου πείτε βέβαια μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει και θα έχετε απόλυτο δίκιο.
Για να μην μπούμε λοιπόν σε ……φιλοσοφικές αναζητήσεις Σαββατιάτικα ας δούμε κάποια αποσπάσματα από την ανακοίνωση του ΣΥΝ (πάντα δια μέσω του γενικού γραμματέα κ. Κουρεμπέ).

Αναφέρει λοιπόν: « Σαφώς, και θα ήταν αδύνατο να ηλεκτροδοτήσουμε την Κορινθία, σβήνοντας τα φώτα στον Ακροκόρινθο. *(η τρίπλα από τα αριστερά που λέγαμε !!! Ρε Κουρεμπέ μας έστειλες …αδιάβαστους . Άλλα έλεγες πριν 15 ημέρες)
Αυτή τη στιγμή, όμως, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας παλεύει ενάντια σε επιλογές που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων και αφορούν όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους. Εμείς λοιπόν θα έπρεπε να συμπαρασταθούμε, αν όχι να συμμετάσχουμε σ΄ αυτόν τον αγώνα. Αυτό λέγεται κοινωνική αλληλεγγύη και όχι λαϊκισμός.
Τη σημασία του όρου «κοινωνική αλληλεγγύη», μπορείτε να τη βρείτε σε οποιοδήποτε λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Έτσι θα μάθετε, έστω, την εγκυκλοπαιδική του σημασία
.
Και αν για μερικούς η έννοια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, χαρακτηρίζεται και σαν λαϊκισμός, τότε πράγματι η ιστορία της Αριστεράς είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα λαϊκισμού
Δεν ξέρω τι κάνουν το Επιμελητήριο , ο εμπορικός σύλλογος , οι νεολαίοι της περιοχής , και ο ….κάθε πικραμένος , αλλά εγώ από πραγματικό ενδιαφέρον το έψαξα στο λεξικό μου.

Και τι ….ανακάλυψα λέτε ;

Ανακάλυψα όρους όπως «κοινωνική ανισότητα», «κοινωνικό πρόβλημα», «κοινωνική συνείδηση» , «κοινωνικές υποχρεώσεις» αλλά και ….. «κοινωνικός τουρισμός» !!!!
Όλα αυτά στην ίδια σελίδα με τον όρο «κοινωνική αλληλεγγύη».

Επιλεκτικό διάβασμα κάνεις κ. Κουρεμπέ !

Ν `άσε καλά πάντως , τουλάχιστον εγώ …..επιμορφώθηκα.!!

Πλάκα – πλάκα να μου το θυμηθείτε , ότι στο τέλος ο γενικός του ΣΥΝ (Κορινθίας) θα καταντήσει ….. ανέκδοτο.

Λέτε η κ. Παπαρήγα να εννοούσε αυτόν όταν αναφερόταν με την λέξη «Κουραμπιέδες» (Κουρεμπέδες) και απλώς εν τη ρύμη του λόγου της οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ να μην το αντιλήφθηκαν;;;;

Καλό . Το άλλο με τον …Κουρεμπέ το ξέρετε ;

9 σχόλια:

  1. Δεν βάζει μυαλό ο Κουρεμπές στην Κόρινθο και βλέπω να τον παίρνουνε με τις ντομάτες με αυτά που λέει...Με τέτοιους τύπους το "μπαλόνι" Τσίπρας θα ξεφουσκώσει πιο νωρίς απ ότι ειναι προγραμματισμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρεμπέδες και κουραμπιέδες.Καλά τα λες πολίτη.Εδώστην Κόρινθο έχουμε πειξει με τύπους που για τα "κουκιά" δεν ξέρουν τι λένε.Έχουν ασυδοσία στο τι λένε και τι κάνουν.Σπίτι του και αυτός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλητάκια της Κουμουνδούρου δεν έχετε θέσεις,δεν έχετε προτάσεις,δεν έχετε στόχο για τον τόπο και το καλό του.Απλά θέλετε να κάνετε ζημιά.Ο ΔΟΛ σς παιζει μα τα χίλια.Ετσι γίνομαι και εγώ μάγκας.Όσο για τον Κουρεμπέ σας να τον χαιρεστε και να φροντίσετε να τον βγάλετε και έξω από τα στενά όρια της Κορινθίας για να μας διαδκεδάζει.Ρε τσίπρα με τέτοιους θα πας μπροστά?Κούνια που σας κούναγε "κουραμπιέδες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη ξεπέρασες βλέπω τις 100,000 επισκέψεις.Μπράβο και ξανά μπράβο.Μόνο εσύ και άλλοι 2-3 το αξίζουν στα blogs.Ωραίο το θέμα με τους Κουραμπιέδες της Κουμουνδούρου.Ο Κουρεμπές δεν κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σαν τον κουρεμπε, ειναι ολοι ρε φιλε.
    δεν τον ξέρω αλλα απο αυτα που λεει και γραφει ειναι γραφικοτατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νάμαι και εγώ. Περιηγήθηκα λίγο στις αναρτήσεις σου. Καλά τα λες. Όσο για το ΣΥΝ ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν αριστερό κόμμα, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, από προσωπική εμπειρία που είχα με ηγετικό στέλεχός του, κατάλαβα ότι οι άνθρωποι καμία σχέση δεν έχουν με την αριστερά. Μάλλον σαν πράκτορες μου μοιάζουν που ξεφυτρώνουν την κατάλληλη στιγμή για να κλείσουν τις τρύπες του συστήματος κάνοντας τον μπαλαντέρ στα δύο κόμματα εξουσίας, ανάλογα με την περίσταση. Το ρόλο τους αυτό άλλωστε, τον πουλάνε ακριβά...Σαν τον κ. Κουρεμπέ, λοιπόν είναι όλοι τους!
    Όσο για την Παπαρήγα, αυτή ακόμα δεν έχει ξυπνήσει από το όνειρο του υπαρκτού σοσιαλισμού... Χα,Χα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα Μαριάννα .
    Με την ύποπτη συμπαράσταση των ΜΜΕ καλούνται να παίξουν τον ρόλο του μπαλαντέρ και να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εγώ συμφωνω με τη ζουμερή διατύπωση της Μαριάννας, πλην να προσθέσω ότι από τέτοια απότομη δυναμική υπάρχει και ελπίδα, για τους αριστερούς μιλάω. Είναι η περίπτωση να δημιουργηθεί κίνημα αμφισβήτησης που να μη μπορούν να ελέγξουν, βουτηγμένοι μέσ'το λαϊκισμό και στην κοροϊδία(προς εαυτούς και αλλήλους), όπου λειτουργούν. Οχι, ότι μπορεί έτσι στις σημερινές συνθήκες να οδηγηθούμε σε συνολική αμφισβήτηση του συστήματος, αλλά μπορεί να ξεπεραστεί η πρακτόρικη νομενκλατούρα, να αποκαλυφτεί ο ρόλος παραγόντων, αλλά και "φολεών", όπως οι ΜΚΟ, που τώρα ελέγχουν γείτονες και "σύμμαχοι". Σε κάτι τέτοιο θα βοηθούσε πιστεύω και το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://mpikanstinpoli.blogspot.com/

    Να είστε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή