Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Οι συντεχνίες και το αδερφάκι τους ο …..λαϊκισμός !

Η ταλαιπωρία των πολιτών δεν έχει τέλος! Οι διακοπές ρεύματος αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, ενώ η ΔΕΗ απηύθυνε νέα έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών και μηχανημάτων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η απεργία και τις επόμενες ημέρες.

Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται η προσπάθεια να ασκηθούν περαιτέρω πιέσεις στη ΓΕΝΟΠ, εξαιτίας των επιπτώσεων από την απεργία.

Μετά τα επιμελητήρια, σειρά στις αντιδράσεις κατά της απεργίας της ΓΕΝΟΠ πήρε και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, που αποτελεί μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, καλεί τους καταναλωτές που υφίστανται τις συνέπειες από τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος να απευθυνθούν στην Αρχή, «ώστε χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνσή τους να κινηθεί άμεσα η διαδικασία εξώδικης επίλυσης του προβλήματός τους και να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υφίστανται».

Στον χορό μπήκε και η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ με παρόμοια ανακοίνωση της.

Εν τω μεταξύ το θέμα βρίσκεται και στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας. Δύο εισαγγελείς διενεργούν την έρευνα για τις συνεχιζόμενες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, πριν καταλήξουν στην τελική εκτίμησή τους σχετικά με την ύπαρξη ή όχι ποινικών ευθυνών σε βάρος των μελών της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά και εργαζομένων.

Μέγα λάθος κύριοι εισαγγελείς. Δεν φταίει κανείς από τους συνδικαλιστές .

Για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος κύριος υπεύθυνος είναι ο ……..νομάρχης Κορινθίας.!!!!!

Παραθέτω και το σχετικό …..ντοκουμέντο ενοχής του που αλίευσα από την έγκριτη εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΑ» του Γ. Λάμπρου.

«Στο Isthmos gr. διαβάσαμε ένα άρθρο του κ. Κουρεμπέ γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού και μάλλον εκπλαγήκαμε απο την αναλυσή του. Οκ.Κουρεμπές καταλήγει στο άρθρο του με την εξής σκέψη και ερώτηση:
Το ρεύμα στο δήμο Άσσου – Λεχαίου αποκαταστάθηκε. Ίσως κόπηκε κάπου αλλού. Ο Ακροκόρινθος φωτίζεται ακόμα.. Ερώτηση: Πόση ενέργεια θα εξοικονομούσαμε κε Νομάρχα, αν έμεναν σβηστά τα φώτα στον Ακροκόρινθο και πόσες διακοπές ρεύματος θα γλιτώναμε; Και δεν αγγίζουμε θέματα ενεργειακά και επιπτώσεων στο περιβάλλον.
Κουρεμπές Φάνης
Γραμ. Συνασπισμού ν. Κορινθίας “
Και το ερώτημα το δικό μας είναι: Μα είναι δυνατόν κ.Κουρεμπέ να καταναλώνει ο Ακροκόρινθος όλη την ενέργεια της χώρας με αποτέλεσμα αν σβήσουμε τα φώτα να μην κάνει διακοπές η ΔΕΗ;
Ακόμα και τα φώτα όλης της Κορινθίας να κλείναμε πάλι θα είχαμε διακοπές ρεύματος...Μιλάμε για Μεγαβάτ και όχι για αναπτήρα...!»

Aπό την πλευρά μου θα παραθέσω μόνο την ερμηνεία της λέξεως λαϊκισμός (λεξικό Μπαμπινιώτη) και οι κρίσεις δικές σας.

Λαϊκισμός : Η υιοθέτηση επιχειρημάτων ή θέσεων που ευχαριστούν τον λαό , χωρίς όμως και να τον ωφελούν , επιζητώντας προσωπικά , πολιτικά ή άλλα οφέλη.

Κάνετε λάθος εάν νομίζετε ότι αυτά λαμβάνουν χώρα μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο νομό της πατρίδας μας .Δυστυχώς το φαινόμενο είναι γενικό.

Ο λαϊκισμός ζει ανάμεσα μας και τρέφεται ……με την ανοχή μας .


15 σχόλια:

  1. Φίλε
    Ο λαϊκισμός είναι το αντίθετο της Δημοκρατίας .
    Διότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία και επιλογές, χωρίς ορθή κρίση. Αυτή πάλι βασίζεται στην σωστή πληροφορία. Ο λαϊκισμός όμως καταλύει την ορθή πληροφόρηση.
    Πολλές δικτατορίες στηρίχτηκαν περισσότερο στον λαϊκισμό παρά στα όπλα.(Ν.Δήμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί για τον εύκολο και εύπεπτο λαϊκισμό και επειδή η κοινωνία δεν βρίσκεται πιο μπροστά από τα κόμματα, η Αριστερά οφείλει και πρέπει να επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της τολμηρής ανανέωσης του προγραμματικού της λόγου, με ριζοσπαστικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις.
    Κείμενο από τον ΣΥΝ !!!!!
    Φαίνεται αυτά δεν τα διάβασε ο ...πως το είπες ...γραμματέας...
    Ρε μας δουλεύουν ψιλό γαζί ή κάνω λάθος.;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O βάρβαρος λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ, που με τον γρήγορο και εύκολο θρίαμβό του to 81' προσέφερε ένα πολύ κακό υπόδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.
    Τώρα τον αντιγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι μονο Θρεφεται αναμεσα μας ο λαικισμςο αλλα στην Ελλαδα του 2008 επιζητιεται ως στοιχειο πολιτικης ισχυος του ανδρος. Δες τον Παπανδρεου που δεν ειναι τι τραβαει . Τελευταιε ανωνυμε με τον λαικισμο δεν βγαζεις ακρη.Ο μπαμπας Παπανδρεου κατηγοηθηκε σαν μεγας Λαικιστης ο Καραμανλης που είπε ψεμματα σε ολο το κοσμο τι θα επρεπε να ειναι. Τελικα οποιος είπε ψεμματα σε αυτον τον δυσμοιρο λαο ποτε δεν ζημιωθηκε...

    Ζητειται ψευτης στο ΠΑΣΟΚ για να φυγουμε μπροστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί άραγε? Τόσα και τόσα χρόνια τι γίνεται.
    Πάντα η αλήθεια πονάει....δεν μπορεί το παιδί.
    Τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Μήπως υπάρχει κάτι σάπιο εκεί έξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπροστά σ’ αυτήν την απάτη που λέγεται λαϊκισμός, το μόνο που απομένει στην κοινωνία των πολιτών είναι να στείλει όλους τους λαϊκιστές και τα παπαγαλάκια τους στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tα επιμελητηρια εκαναν μυνηση στους απεργους??

    Μαζι και ο κ.Μιχαλος του ΕΒΕΑ?

    Τωρα θυμηθηκε ο κ Μιχαλος τους πολιτες και τα συμφεροντα των μελων του (που πολλα απο αυτα ειναι και μεγαλοοφειλετες-εισφορδιαφευγοντες των ασφαλιστικων ταμειων??)

    Ας μας πει ο κ.Μιχαλος τι θεση πηρε σαν μελος του ΔΣ της ΔΕΗ οταν το ΔΣ εκανε εισηγηση προς τον Υπουργο αναπτυξης και τη ΡΑΕ για αυξηση των τιμολογιων της ΔΕΗ κατα 30%.

    Η συντεχνια των ρετιρεδων, οπως αρεσκονται πολλοι να ονομαζουν τους εργαζομενους της ΔΕΗ, παντως κανανε απεργια ωστε ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η αυξηση αυτη, που ειρισθω εν παροδω ηταν και ειναι παγιο αιτημα των καλων ιδιωτων που φιλοδοξουν να μπουν στον "ανταγωνισμο" αλλα εμποδιζονται επειδη η ΔΕΗ μεχρι τωρα κραταει χαμηλα τα τιμολογια.

    Ο κυριος λογος που μεχρι σημερα αποτρεπει ακομα και σκεψη για τεμαχισμο και ξεπουλημα της ΔΕΗ στους αετονυχηδες ειναι η ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ περιουσια του ταμειου ασφαλισης που οι ιδιοι οι εργαζομενοι απο το 1966 εχτισαν χωρις ΜΙΑ δραχμη απο το κρατος και που ανερχεται σε περιπου 13 δις ευρω.

    Οσοι ρομαντικοι λοιπον πιστευουν οτι αποτελει πραξη κοινωνικης δικαιοσυνης η ενταξη του ταμειου στο ΙΚΑ μαλλον πλανωνται πλανην οικτραν.
    Η αληθεια ειναι οτι με τη διαλυση του ταμειου και της περιουσιας του η ΔΕΗ γινεται νανος και ευκολη λεια.

    Τελος οποιος θελει να δει ποσο ρετιρεδες και συντεχνια ειναι οι εργαζομενοι στη ΔΕΗ ας κανει ενα οχταωρο σε ενα ορυχειο, μια βαρδια σε εναν ΑΗΣ, ενα οχταωρο με ενα συνεργειο αποκαταστασης βλαβων οχι σαν εργαζομενος αλλα ως απλος επισκεπτης

    Λαϊκισμος λοιπον αυτο που εγραψε ο κ.Κουρεμπες λαϊκισμος ομως χειροτερης μορφης γιατι εμπεριεχει και τονους υποκρισιας η συμπεριφορα του κ.Μιχαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση: Πόσοι λαϊκιστές πολιτικοί υπάρχουν στην Ελλάδα;

    Κανονική ερώτηση: Πόσοι πολιτικοί στην Ελλάδα, δεν είναι "λαϊκιστές"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για συγνώμη φίλε Ανώνυμε 8.09

    Για απεργία γίνετε για να "τιμωρήσεις" τον εργοδότη όχι τον απλό πολίτη.
    Εαν θέλανε π.χ θα μπορούσαν να κάνουν απεργία με το να μην εκδίδουν τους λογαριασμούς.
    Αλλά όλοι οι συνδικαλιστές το ίδιο είναι .
    Γι` αυτό άσε φίλε Ο ελληνικός λαός δεν ...μασάει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριοι να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
    Ο όρος λαϊκισμός ("popullism" από την λατινική λέξη popoulus, "λαός") χρησιμοποιείται για να περιγράψει διακριτά πολιτικά κινήματα όσο και μια ορισμένη παράδοση πολιτικής σκέψης.
    Χαρακτηριστικό των κινημάτων, ή κομμάτων που περιγράφονται ως λαϊκιστικά είναι ότι ισχυρίζονται πως υποστηρίζουν τον απλό λαό ενάντια στις "διεφθαρμένες" οικονομικές ή πολιτικές ελίτ.

    Σας θυμίζει κάτι ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φίλε

    Ο Μίχαλος πρόεδρος των βιομηχάνων μάλλον υιός του υπουργού της χούντας διορισμένος από τη κυβέρνηση στο ΔΣ της ΔΕΗ (κανένας διορισμένος από την οικιακή κατανάλωση κανένας εκπρόσωπος των συνταξιούχων των 400 Ευρώ αλλά πολλοί εκπρόσωποι των γνωστών νταβατζήδων ξέρει ο Καραμανλής τι έλεγε στο Μπαϊρακτάρη) είχε δική του πρόταση στο ΔΣ της ΔΕΗ η οποία ευτυχώς δεν πέρασε 35% αύξηση στη λαϊκή κατανάλωση και έλάχιστη ή καθόλου αύξηση στη κατανάλωση των βιομηχάνων.Οι Βιομήχανοι οι οποίοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για το πρόβλημα του ασφαλιστικού.Το πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι ένα και μοναδικό : ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ για να κυριολεκτούμε τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων τα οποία με μεταπολεμικό νόμο υποχρεώθηκαν τα ταμεία να τα καταθέτουν άτοκα στη Τραπεζα της Ελλάδος και από εκεί να πηγαίνουν χαρισματικά θαλασσοδάνεια δανεικά και αγύριστα που λέει ο Λαός μας στου μεγαλοβιομήχανους που εκπροσωπεί ο Μίχαλος.Ετσι με πληθωρισμό που ξεπερνούσε και το 25% απδόθηκαν στα ταμεία πληθωρισμένες δραχμούλες από το 1955 .Ολες οι μελέτες συμφωνούν ότι αν αποκατασταθούν τα αποθεματικά των ταμείων και καταβάλουν τις σημερινές εισφορές εισφορές που οφείλουν οι βιομήχανοι του Μίχαλου και το Δημόσιο στα ταμέια δεν θα υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα για 50 χρόνια στο ασλιστικό.Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης λέει ο Λαός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιδιοφυία ο κύριος Κουρεμπές. Ο φωτισμένος Ακροκόρινθος βύθισε στο σκοτάδι τη χώρα! Ελπίζω να τον δούμε σύντομα υπουργό τον κύριο, τέτοιο λαμπρό μυαλό, λαμπρότερο από τα...ενεργοβόρα φώτα του Ακροκορίνθου.
    Πάντως, τα 5 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν τα κέρδισε ο κύριος Κουρεμπές χάρη στην ηλίθια δήλωσή του, δεν μπορείτε να πείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε φίλε τασο ν
    πάλι θα τα ξαναλέμε.
    Μυαλό δεν βάζετε εσείς οι συνδικαλιστές.
    Εχετε πρόβλημα με τον Α , με τον Β , με τον Γ καλά κάνετε και δικαίωμα σας.
    Σταματήστε λοιπόν να εκδίδεται τους λογαριασμούς της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές ως απεργία και μέσο πίεσης δια τα αιτήματα σας.
    Εμείς οι απλοί πολίτες ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ.???
    Απλώς να σου πω την γνώμη μου όλοι οι συνδικαλιστές είσαστε κομματόσκυλα και παίζεται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας.
    Καληνύχτα Τάσο ν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέτοια βλακεία μόνο ένας του ΣΥΝ μπορούσε να την πει... ας μάθει τι ισχύ έχουν πρώτα αυτοί οι προβολής και μετά μιλάει. έλεος με την βλακεία του καθενός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eπαναλαμβάνω για οποιοδήποτε καινούργιο αναγνώστη δεν το ξέρει , ότι σχόλια εκτός θέματος σβήνονται από αυτό το blog

    φιλικά

    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή