Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Μια απλή διάρρηξη ή …κάτι άλλο στο ΥΠΠΟ ;


Ένα γεγονός που συνέβη το Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα παραπέμπει σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Συγκεκριμένα σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την διάρρηξη που διαπράχθει σε γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, επί της οδού Νοταρά 37 στα Εξάρχεια.

Στο κτήριο μετέβη η Ασφάλεια και η Σήμανση που έκαναν καταγραφή της διάρρηξης.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ διαπιστώθηκε αφαίρεση του χρηματοκιβωτίου από τον 4ο όροφο της Δ/νσης Μουσείων Εκθέσεων & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στο οποίο φυλάσσονταν μπλοκ επιταγών.

Τα εν λόγω μπλοκ περιείχαν κενά φύλλα, τα οποία κατόπιν έγγραφης αιτήσεως στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Εξαρχείων, στον οποίο είχε ανοιχθεί ο λογαριασμός, ανακλήθηκαν άμεσα, ενώ δεσμεύτηκε και ο λογαριασμός.
Κατόπιν των παραπάνω ενεργειών εκτιμάται , σύμφωνα πάντα με το ΥΠΠΟ , ότι δεν συντρέχει οικονομικός ή άλλος κίνδυνος για την Υπηρεσία .

Ποιος λοιπόν ο στόχος της διάρρηξης και από ποιους;

Ήταν πράξη του κοινού ποινικού δικαίου; Δηλαδή κάποιοι διέρρηξαν ολόκληρο υπουργείο για να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο με τα κενά μπλοκ επιταγών;

Δεν νομίζω να ευσταθεί η εκδοχή αυτή γιατί το οργανωμένο έγκλημα ξέρει που ακριβώς θα …..σηκώσει χρηματοκιβώτια και τι περιέχουν αυτά.
Σίγουρα δεν θα οργανωνόταν διάρρηξη μέσα στο κέντρο της Αθήνας για να πάρουν κενά μπλοκ επιταγών τα οποία την αμέσως εργάσιμη ημέρα θα τους ήταν άχρηστα αφού πρωί-πρωί θα είχαν ανακληθεί και μπλοκαριστεί.
Αλλά και η εκδοχή να τα χρησιμοποιήσουν στην ελεύθερη αγορά (ως πλαστές επιταγές) δεν ευσταθεί αφού σήμερα είναι πολύ εύκολο ακόμη και για τον ……εκπαιδευόμενο παράνομο να εκδώσει από την οποιαδήποτε τράπεζα μπλοκ επιταγών προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά και ταυτότητα.
Γιατί λοιπόν να μπει στον κόπο να …σηκώσει χρηματοκιβώτια;Δια της εις άτοπον απαγωγής καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η διάρρηξη δεν έγινε από κοινούς διαρρήκτες।

Από ποιους άλλους θα μπορούσε να γίνει θα αναρωτηθείτε;
Θα μπορούσε να γίνει …λέω τώρα εγώ από κάποιους που ήθελαν συγκεκριμένες πληροφορίες για κάποια θέματα ή έγγραφα και η αφαίρεση του χρηματοκιβωτίου έγινε……έτσι … για ξεκάρφωμα.

Και μη μου πει κανείς ότι το ΥΠΠΟ δεν αναφέρει για αφαίρεση εγγράφων, γιατί με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα όλοι οι φάκελοι του συγκεκριμένου ορόφου , θα μπορούσαν να χωρέσουν στην εσωτερική τσέπη του παλτού μου χωρίς να έχω αφαίρεση το παραμικρό.

Βέβαια κάτι τέτοιο θα μας παρέπεμπε σε διάφορες μυστικές υπηρεσίες. Ναι αλλά οι μυστικές υπηρεσίες δεν θα χρειάζονταν να αφαιρέσουν και το χρηματοκιβώτιο για …ξεκάρφωμα αφού θα είχαν κάνει την δουλειά τους μη αφήνοντας πίσω το παραμικρό ίχνος διάρρηξης.
Χρησιμοποιώντας και πάλι την εις άτοπον απαγωγή θεωρώ ότι ούτε αυτή η εκδοχή ευσταθεί.

Βέβαια θα μπορούσε να υπάρχει και μια Τρίτη εκδοχή.
Η διάρρηξη να έγινε από κάποιους απλώς για ……ξεκάρφωμα. Σκοπός τους να ήταν όχι να αφαιρέσουν κάτι αλλά να ….καλύψουν. Να χρησιμοποιήθηκε η διάρρηξη ως ….Δούρειος Ίππος.
Φυσικά σε αυτή την περίπτωση αποκλείουμε τις κρατικές αρχές αφού αυτές εάν ήθελαν να καλύψουν κάτι δεν θα κατέφευγαν σε τέτοιου είδους πρακτικές.
Όποιος ξέρει τα περί λειτουργίας του δημοσίου το καταλαβαίνει εύκολα. Εάν θέλει π.χ ένας υπουργός ένα έγγραφο κάποιου φακέλου, να μην το έχουν στην ….γραμματεία και το βλέπουν αδιάκριτα μάτια , απλώς το κρατάει στο γραφείο του και το γνωρίζει αυτός και…..αυτός.
Και δεν πέφτει λογαριασμός σε κανέναν από τους υπαλλήλους.

Η Τρίτη περίπτωση λοιπόν αυτή του ….Δούρειου Ίππου παρουσιάζεται ως η πιθανότερη λύση στο σταυρόλεξο της υπόθεσης.

Ο καιρός θα το δείξει αφού όπως όλοι ξέρετε …ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον !


7 σχόλια:

  1. Μήπως έχει σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου? Λέω μήπως ?

    http://liondani.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά λέει ο politis...
    Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!!!
    Ωραίο άρθρο και πιστεύω πως με την κατάθεση Ζαχόπουλου κάποια πράγματα θα ανακαλύψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δούρειοι Ίπποι έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους...Όλα στην φόρα βγαίνουν όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτη τπάρχει και μια τέταρτη εκδοχή.
    Να μην έγινε καθόλου η διάρρηξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά κάτι παραβρωμάει στην υπόθεση.
    Όλα σχετίζονται με όλους.
    Πιθανότερη εκδοχή...ο Δουρειος...
    Μπράβο πολίτη και πάλι μπράβο.Σε παρακολουθώ καθημερινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η τρίτη εκδοχή είναι όντως η πιο πιθανή εκδοχή.Μόνο μπλοκ επιταγών έκρυβαν στο χρηματοκιβώτιο άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5Η ΕΚΔΟΧΗ
    ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΠΡΩΤΟΚΩΛΟ ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΜΕΤΑΜΑΥΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΠΟΙΕς ... ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ;
    ΠΟΙΟς ΞΕΡΕΙ;
    ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ (ΚΩΣΤΑ... Σ...ΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή