Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Τα 13 περιστέρια . Ένα ……επικίνδυνο βιβλίο !

Έτσι το αποκάλεσαν οι διατελέσαντες υπουργοί εξωτερικών (όλων των κομμάτων) όταν το είχαν παρουσιάσει στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πριν καμιά 10αρια χρόνια.

Χωρίς όμως να διαψεύσουν τίποτα από τα αναγραφόμενα αντιθέτως τα επιβεβαίωσαν.

Θέμα του, όλες οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη, για την υπ' αριθμό ένα Εθνική υπόθεση, τους επιζώντες αγνοούμενους (αιχμαλώτους) του Αττίλα.

Για μια πολύκροτη υπόθεση που κρατήθηκε επί χρόνια επτασφράγιστο μυστικό!!!

Επειδή εδώ και ένα μήνα μέσα από τα σχόλια ενός άρθρου μου κατάλαβα ότι πάρα πολλοί αγνοούσαν παντελώς αυτήν την υπόθεση θα σας παραθέσω μερικά γεγονότα , έτσι για να θυμούνται …οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Τα "13 Περιστέρια" ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι κρατούντο σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας.

Στο βιβλίο περιέχονται και όλα εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία για το σχεδιασμό της απελευθέρωσης τριών από τους Ελλαδίτες κι Ελληνοκύπριους....!!

Από τις φυλακές θα τους μετέφεραν σε νοσοκομείο κι από κει με πλαστά χαρτιά στα μικρασιατικά παράλια όπου θα τους παραλάμβαναν Έλληνες κομάντος.

Στο βιβλίο τονίζονται όλες οι επιχειρήσεις σωτηρίας, αποκαλύπτονται συγκλονιστικά έγγραφα και εξηγείται πως και γιατί μπλοκαρίστηκαν οι αποστολές σωτηρίας.

Για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις !!!

Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων της Κυπριακής τραγωδίας οργανώθηκαν πολλές αποστολές από τα γεράκια της ΕΥΠ.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας είναι αυτή στο στρατόπεδο Μπολού.

Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τα "περιστέρια" ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους ήταν: "Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3".

Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: "Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό".

Η επιχείρηση σχεδιάζεται με τη συνεργασία της Μοσσάντ αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή για να μην ανέβει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο.

Μία άλλη αποστολή έλαβε χώρα στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ.

Κάτι άγριοι ΚΥΠατζήδες με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου, σπάνιοι Κένταυροι μισοί καθάρματα και μισοί άγγελοι - κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους ,εκεί στην κορυφή του λόφου ….στο μυστικό στρατόπεδο.

Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους... "για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ' την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι...."!!!

Όταν …."πλησίασαν" περισσότερο, τα "γεράκια" της Άγκυρας άνοιξαν πυρ.

Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών!!! ( γεια σου φίλε ….σε όποιον κόσμο και να βρίσκεσαι τώρα)

Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα.

Σε μια άλλη συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου της ΕΥΠ εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του '74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή τους δολοφόνησαν.

Ο αποτελεσματικός αξιωματικός έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας προκειμένου να διαπιστωθεί με ραδιενεργό άνθρακα 14 ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών.

Τα άκρως απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα πριν καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: "Αν και τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημέρωσης....".

Ήταν μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι αλλά και τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα.

Σε έναν κόσμο που οι πράκτορες διεξάγουν άγνωστες μάχες για τον περισσότερο κόσμο.

Σε έναν μυστικό πόλεμο με υπερόπλο την ανωνυμία , την κάλυψη και το παρασκήνιο και με τίμημα την …ζωή τους !


32 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε μου λες ωρέ Πολίτης, ξουρισμένο κεφάλι έχεις ? Τι στρατολαγνεία, πρακτορολατρία και της ασυναρτησίας το κάγκελο ρίχνεις στον κόσμο που σε διαβάζει ? Παρεπιπτόντως είσαι περήφανος από τη συνεργασία της ΚΥΠ με τη Μοσάντ και τους αγγλοαμερικλάνους και το αναφέρεις ότι μας βοήθησαν ? Δηλαδή ένα κεντρικό ΜΕΙΟΝ που μας προσδιορίζει ως κράτος με περιορισμένη κυριαρχία εσύ δεν το βλέπεις ? Την εποχή που καίνε όλη την ελλάδα, που γίνονται καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, πρόσεξε, χωρίς να υπάρχει κοινωνικός αναβρασμός, ενώ μας υπέκλεψαν τον προθυπουργό όλη την κυβέρνηση και διάφορους παράγοντες και συνεχίζουν να παρακολουθούν τα τηλέφωνα απ' όλες τις τρύπες τους, ατιμώρητοι έχοντας διασφαλισμένο το ακαταδίωκτο, επειδή ακριβώς δεν έχουμε δικές μας "υπηρεσίες", εμείς ατενίζουμε νοσταλγικά τη συνεργασία μαζί τους.
    Και για να δούμε την πραγματικότητα στα μάτια, ξέρεις ότι μιλάς για αποβράσματα που εξυπηρετούν εγκληματικές πολιτικές στις 4 γωνιές του πλανήτη. Πχ την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και τη σιωνιστική συνωμοσία όπου μπορούν να υπονομεύσουν και να εκμαυλίσουν...
    Αντί να στηλιτεύσεις την αχαριστία και την ανευθυνότητα όλων των κυβερνήσεων απέναντι στους παλαιούς πολεμιστές μας, αντί να αναφέρεις ότι η κυπριακή κυβέρνηση σκέπτεται να βγάλει σύνταξη για τους ελλαδίτες φαντάρους που πολέμησαν στο νησί, φτιάχνεις σήριαλ με "σκατό"(=ακραία κιτρινίλα "δημοσιογραφική") απ' ευθείας από την τηλεόραση... Ρε πολίτη μπάς κι είσαι εκείνος ο στούμπος ο Κασιμάτης ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό, ομολογώ πως δεν το ήξερα.
    Γιατί όμως αναφέρεις "Ήταν μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος";
    Για ποιο λόγο σταμάτησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Politi ti svineis ta comments; Einai yvristika gia kapoion;

    Etsi kai allios einai xekatharo apo pou pairneis entoles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ανώνυμο (?) 4.31
    Αποδεικνύεις για άλλη μια φορά ότι οι νοητικά ....ανάπηροι είναι συγχρόνως και ασεβείς.
    Να σε πάρω από το χέρι να σε πάω να τα πεις αυτά μπροστά στις μάνες των αγνοούμενων που μέχρι και σήμερα ελπίζουν για το περιστέρι τους.
    Μάνες είναι. Κάτι που εσύ από τα προσωπικά σου (φαίνεται) βιώματα .....αγνοείς.
    Σε λυπάμαι.

    @ ανώνυμο 4.38
    Σβήνονται όλα τα σχόλια που είναι εκτός θέματος ,υβριστικά κλπ
    Ασε τους ....αγίους στην άκρη ...Ανώνυμε(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άμα πληρωθεί καλά η Μοσσάντ, το Ναό του Σολομώντα υποσκάπτει...

    πράγματι, όμως, η σωστή συμπεριφορά προς τους πολεμιστές στην Κύπρο δεν στοιχίζει τίποτε.

    είναι,εντούτοις, ερώτημα το πότε έλαβαν χώρα οι αποστολές αυτές.

    jkr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ikr
    Στην παρουσίαση του βιβλίου παρόντες ήταν (και τα αποδέχτηκαν) η κα. Τσουδερού(διατελ.υφ.Εξωτερικών),ο κ. Σαμαράς(διατελ.υπ.Εξωτερικών) και ο κ. Χαραλαμπόπουλος (διατελ.Αντιπρόεδρος).
    Απο εκεί αντιλαμβάνεσαι και την ...χρονική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Politi έχεις δίκιο και μάλιστα πλησιάζεις την αλήθεια.Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα.Ευχαριστω για την φιλοξενεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολίτη είσαι ο μοναδικός που το έχει ανασκευάσει τοθέμα.Αυτό λέει πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηταν η τελευταία αποστολή μας απέναντι?
    Η ΕΥΠ πρέπει και οφείλει να κάνει τη δουλειά της και σε αυτό πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι.
    Πολίτη με εντυπωσιάζεις για ακόμα μία φορα.
    (Sorry για την παραπομπή,διορθώνω για αποφειγή παρεξηγήσεων,ευχαριστώ για το mail)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ti mas les re politi?Ayta den einai gia ta paidakia edw mesa.Anoikse ena site kai grafta gia na xeis to kefali soy hsyxo.Wraio pantws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε οτιδήποτε έχεις πει κατά καιρους δεν βρίσκω κάτι χωρίς αποδείξεις η' πηγές.Προσέχεις και το βλέπω.Η ΕΥΠ κάνει τη δουλειά της και όχι μόνο αυτή στην χώρα μας.Τα 13 περιστέρια δεν κατάφεραν να πετάξουν.Δυστυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΑΝ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠ. ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΕΙΧΑΝ ΒΡΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟς ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ Ν΄ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΑΝ ΞΕΡΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. politi exeis poly wraio kai katharo blog kai vlepw oti den kateythinesai apo kapoio kentro epirrois

    parataw to kwlo press gr

    keep it coming , cheers

    nik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Pros filo anwnymo 7,42

    Den to nomizw.Apla psagmenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς το φίλο Ανώνυμο 7.30
    Φίλε μου σε παρακαλώ μην χαρακτηρίζεις άλλα blogs .
    To press-gr είναι το blog που έδωσε άλλη ώθηση στην blogόσφαιρα.
    Είναι άδικος ο χαρακτηρισμός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. H parousa tou katastasi einai epiieikws tragiki

    nik

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πάντως για να γράφεις ότι ήταν από τις τελευταίες επιχειρήσεις, λογικά θα ήταν στη μετά Στηβ Λάλας εποχή και λίγο πριν τη κρίση με τον Οτσαλάν (Σάββας Καλεντερίδης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ nassos
    Καλησπέρα
    Γράφω:"μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος", όχι η τελευταία , χρονικά πάντα.
    Έγιναν πολλές αποστολές, όσο για τον χρόνο των συγκεκριμένων κοίτα σχόλιο μου 5.30.

    29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολίτη άκουσες τον Καραμανλή στην ομιλία του στην κ.ο. του κομματος του που αναφέρθηκε σε εκβιασμούς ξένων δυνάμεων.Άκουσες τον Παπανδρέου να τον προκαλεί στη Βουλή για τα στοιχεία αυτά?Κάθησα χθες το βράδυ και διάβασα κάποια κείμενα σου σχετικά με τις δημοσιεύσεις προς τον Καραμανλή ,το βιβλίο Μυλωνά ,για την εμπλοκή τεσσάρων μυστικών υπηρεσιών,για το θέμα των Σκοπίων και πολλά άλλα.Με εντυπωσίασε το γεγονός το ότι ΜΟΝΟ εσύ μίλησες και έγραψες για αυτά με ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τις απειλές και το στημένο πολιτικό σκηνικό.Οφείλω να σου πω πως έμαθα πολλά που τόσο καιρό αγνοούσα.Το πρότεινα σήμεα στους συνεργάτες μου να το διαβάσουν και να μου πουν την γνώμη τους.Όλοι τελικά συμφωνήσαμε πως οι πηγές σου είναι ιδιαίτερα σημαντικές και κανένα άλλο ελληνικό blog δεν έχει την αξιοπιστία την δικία σου.Λέω περί ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ γιατί κάθε κείμενο έχει παραπάνω από ένα συνηρμούς που το καθιστούν έγκυρο.Όσο αναφορά το θέμα των αγνουμένων δυστυχώς δεν είχε την έκβαση που έπρεπε.Το τι έφταιξε,το είπες...Το τί θα γίνει το έχεις πει και έχω καταλάβει καλά ποιός είναι ο επόμενος στόχος,το αναφέρεις νομίζω έμμεσα σε πρόσφατο κείμενο.Εύχομαι καλή συνέχεια και συγχαρητήρια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδώ ...οπλίτη έγραψες ! Τα λες όλα για το άτομό σου και το ήθος σου.
    "@ ανώνυμο (?) 4.31
    Αποδεικνύεις για άλλη μια φορά ότι οι νοητικά ....ανάπηροι είναι συγχρόνως και ασεβείς.
    Να σε πάρω από το χέρι να σε πάω να τα πεις αυτά μπροστά στις μάνες των αγνοούμενων που μέχρι και σήμερα ελπίζουν για το περιστέρι τους.
    Μάνες είναι. Κάτι που εσύ από τα προσωπικά σου (φαίνεται) βιώματα .....αγνοείς.
    Σε λυπάμαι."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ βλαχοκυριλέ
    Δυστυχώς φίλε μου το σχόλιο σου το έσβησα αφού είναι εκτός θέματος.
    Έχω γράψει τόσα θέματα για το ασφαλιστικό που θα μπορούσες άνετα να εκθέσεις την γνώμη σου.
    ΥΓ. Ξέρεις είναι λίγο τρελό να κατηγορείς άλλα blogs που έχουν γράψει διάφορα άρθρα καυτηριάζοντας τα στραβά που διαπιστώνουν σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους (ψάξε τα άρθρα λίγο) και εσύ να αναγράφεις"To blog αυτό δεν είναι ούτε κομματικό ούτε μονοθεματικό"
    στο δικό σου και από την άλλη να διαφημίζεις ( μέσω μόνιμης διαφημίσης στην αριστερή μπάρα ) την ....Γαλέρα και τον Ανάποδο Τύπο αλλά και τα γκάλοπ του ΣΥΝ.
    Έαν δεν είναι τρελό ....είναι γελοίο.
    Σου έδωσα την μικρή δημοσιότητα που επιδίωξες. Είσαι ευχαριστημένος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ,ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΜΕ ΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΝΟΥΚ.ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ , Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ,ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Η ΜΟΣΣΑΤ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΠ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΣΣΑΤ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε μου Ανώνυμε2.59
    Τα όσα περιγράφω έλαβαν χώρα την δεκαετία 80' και αρχές της δεκαετίας 90'.
    Μάλλον δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για τις τότε ....στρατηγικές συμμαχίες.
    Τέλος πάντων.
    Το θέμα το βγάζω εκπληρώνοντας υπόσχεση σε μία ΜΑΝΑ που ακόμη και σήμερα μετά από τόσα χρόνια εξακολουθεί να στρώνει καθημερινά το κρεβάτι του "περιστεριού της " με καθαρά σεντόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολίτη όλα τα φερέφωνα έχουν μπει σήμερα.Μην κολώνεις.Ωραία η απάντησή σου σε αυτό το βλάχο..Όσο για τα 13 περιστέρια δεν το ήξερα.Τώρα ξέρω και θα τα ψάξω και γω.Ωραίο post

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΟΛΙΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΔΕΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.Η ΜΟΣΣΑΤ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΘΕΤΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε μου γιατί δεν διαβάζεις τις απαντήσεις μου.
    Τι να σου το πω για να καταλάβεις.
    Την εποχή του διαδραματίστηκαν όλα αυτά η Μοσσάντ( Ισραήλ) δεν είχε κανένα .....στρατηγικό αρραβώνα με τους γείτονες μας..
    Αυτός( ο αρραβώνας ) πραγματοποιήθηκε μετά από χρόνια.
    Σε παρακαλώ εάν δεν ξέρεις την υπόθεση αυτή καλά μην κατηγορείς, γιατί κάποιο σπίτι εδώ στην χώρα μας ,θρηνεί ακόμα για τον άνθρωπο του που πήρε μέρος στις επιχειρήσεις.
    Είναι ασέβεια και αμαρτία για` αυτόν τον ...παλίκαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε politis-gr
    Θα φανεί άσχετο με τα παλληκάρια- δεν είναι :
    στη σημερινή "Ελευθεροτυπία" υπάρχει ένα άρθρο τού Le Monde Diplomatique για την πολύ ρευστή κατάσταση στην Τουρκία εν όψει συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=80580976

    Μεταφέρει μια εικόνα της Τουρκίας διαφορετική από αυτή που έχουμε κατα νου. Άγνωστο πόσο ακριβές είναι.

    Σκέφτομαι ότι αν ακόμα υπάρχουν επιζώντες θα θυσιασθούν για να μην αποκαλυφθεί ποτέ στον "πολιτισμένο κόσμο" η αληθινή φύση του κεμαλικού κτήνους.

    Φιλικά
    Ο Προφήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το διάβασα φίλε.
    Η Τουρκία δυστυχώς είναι αυτές οι...αράδες:"Οι στρατιωτικοί δεν θεωρούν τον εαυτό τους μόνο ιστορικό σωτήρα της χώρας, αλλά επίσης και αρχιτέκτονα μιας κοινωνικής μετάλλαξης, η οποία, σύμφωνα με τα λόγια του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Οζκόκ, «υπήρξε τόσο σημαντική για την Τουρκία όσο και η Αναγέννηση για τη Δύση»."(????????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ πολίτη, έχουν εκπληκτικό ενδιαφέρον αυτά που γράφεις.
    Τελευταίως ανακοινώθηκε ανασύσταση... της ΕΥΠ, φαίνεται ότι έχουμε εισέλθει γενικότερα σε μιά περίοδο "διαλογής" ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι... καιρός δεν ήταν?
    Μ.
    (όσο για τους "κυρίους" παραπάνω, ξύδι.. και που είστε ακόμα.. σε λίγο θα αφηνιάσουν εντελώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή