Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Η διπλή γλώσσα των ….γειτόνων μας !

H παρέλαση διπλωματών και πρεσβευτών στην Θράκη συνεχίζεται. Οι συνειρμοί πολλοί και πάντα σε σχέση με τα συμβαίνοντα στην ευρύτερη περιοχή από τον μέγα σκηνοθέτη, …..τον Υπερατλαντικό.

Μέσα σε μία εβδομάδα επισκέφθηκαν την περιοχή , πρώτα ο πρόξενος της Αγγλίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόξενος στη βόρειο Ελλάδα .

Βέβαια πέρα από τα εθιμοτυπικά δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τον παράνομο ψευτομουφτή Ξάνθης , διάφορους παράγοντες του τουρκικού προξενείου καθώς και τον επονομαζόμενο Σύλλογο Επιστημόνων Τουρκικής Μειονότητας.

Όσο και να αντιλέγουμε εμείς ότι δεν υπάρχει Τουρκική αλλά μουσουλμανική μειονότητα , τα έργα του προηγούμενου πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Ταχσίν Μπουρτζούογλου …..ξεπηδάνε σαν μανιτάρια.

Ο συγκεκριμένος είχε διοριστεί επί υπουργίας Γκιούλ το 2004 και ……ενδιαφέρθηκε «στενά» με την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τις εκλογές και συνέβαλε στη εκλογή του ψευτομουφτή αλλά και στην οργάνωση τέτοιων …συλλόγων.

Βέβαια εκείνη την εποχή θα έπρεπε να ήμασταν αρκετά ….. υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι καθώς για τους γνωρίζοντες τα ίδια είχε κάνει και στην Βουλγαρία όπου υπηρέτησε επί εποχής Ζίβκοβ.

Η δράση του και εκεί περιλάμβανε κρυφές επισκέψεις στα «τούρκικα» χωριά και προετοιμασία για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Αγκύρας.

Ο κ. Μπουρτζούογλου τώρα είναι το νέο «αφεντικό» του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

Και επιβεβαιώνοντας την ρήση ότι ο …..γείτονας έχει διπλή γλώσσα , δεν αντιμετωπίζει κάτω από το ίδιο πρίσμα τις μειονότητες στο εσωτερικό της χώρας του.

Δια στόματος δε του κ. Ερντογάν επισημαίνει ότι : «η Τουρκία είναι μία σημαία , μια πατρίδα , ένα κράτος .Δεν έχει σημασία πόσες εθνικές ταυτότητες περιλαμβάνει .Ένα πράγμα έχει σημασία και αυτό είναι η υπηκοότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Κανένας δεν πρέπει να σκέφτεται για χειρουργική επέμβαση στην Τουρκία και όποιος το σκέφτεται αυτό θα μας βρει μπροστά του.»

Συμφωνώ απόλυτα κκ Ερντογάν και Μπουρτζούογλου. Το ίδιο ακριβώς λέμε και εμείς.
Όποιος δημιουργεί και σκέφτεται τέτοιου είδους σενάρια θα μας βρει σύσσωμους σαν έθνος απέναντι του .

Αφήστε λοιπόν τα …παιχνιδάκια.



8 σχόλια:

  1. Να σου πω κάτι όμως? Ενώ συμφωνώ απόλυτα ότι παίζονται παιχνιδάκια με απώτερο σκοπό την απόσχιση της Θράκης και όλα αυτά τα γνωστά, το να αρνούμαστε με νύχια και με δόντια σε κάπιους ανθρώπους να αυτοχαρακτηρίζονται Τούρκοι είναι εναντίον μας.
    Κάποτε ένας φίλος μου, που ήταν φαντάρος μαζί με κάποιον από τη 'μουσουλμανική μειονότητα', τον ρώτησε αν γινόταν πόλεμος Τουρκία-Ελλάδα, με ποιόν θα πολεμούσες? Και εκείνος απάντησε με την Τουρκία φυσικά. Όσο και να μας εξοργίζει αυτό, είναι απόλυτα θεμιτό να νοιώθει Τούρκος ο άνθρωπος. Αν κάποιος δηλαδή ρωτούσε έναν Έλληνα δεύτερης ή και τρίτης γενιάς στη Γερμανία με ποιόν θα πολεμούσε, και απαντούσε με την Γερμανία, θα το θεωρούσαμε φυσιολογικό ή θα πέφταμε όλοι να τον φάμε ως προδότη της χώρας του?
    Γιατί δηλαδή οι δικοί μας να έχουν το δικαίωμα να νοιώθουν περήφανοι που είναι έλληνες, να απιτούμε να υπάρχουν ελληνικά σχολεία και σύλλογοι παντού στον κόσμο, αλλά δεν δεχόμαστε από κάποιον άλλον λαό να κάνει το ίδιο? Δηλαδή θεωρούμε ότι αυτός ο 'υπέρτατος' και 'ανώτατος' ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να απορροφήσει τον κάθε ξένο και αν δε γίνει αυτό τότε ο ξένος που δεν απορροφήθηκε είναι κακός, ύποπτος, βάρβαρος, κλπ κλπ?

    Τελοσπάντων, εν ολίγοις όπως προείπα δε διαφωνώ ότι παίζονται πολλά παιχνίδια και ότι Τούρκοι και ίσως και Αμερικανοί διπλωμάτες φουσκώνουνε τα μυαλά στους μουσουλμάνους (ή Τούρκους) της Θράκης για αυτονομία, αλλά αυτό είναι στο χέρι μας να το ελέγξουμε όσο είναι καιρός. Και αυτό δε θα γίνει με απαγορεύσεις, ούτε με δαιμονοποιήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι εθνικιστής αλλά κάτι μαγειρεύουν σίγουρα.
    Οι κινήσεις τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ ύποπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασχετο.
    Εχω πρόβλημα μα το blogspot.com.
    Εσείς έχετε παρόμοιο πρόβλημα ή πρέπει να ψαχτώ στο pc μου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον ανώνυμο 6.15
    Φίλε το άρθρο καυτηριάζει την διπλή γλώσσα των Τούρκων.
    Απο την μία συσπείρωση γύρω από την υπηκοότητα στην Τουρκία και από την άλλη να σπείρουν ζιζάνια στην Θράκη.
    Απλώς επισημαίνει την διπλή τους γλώσσα.
    Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω.
    Και μιας και είπα ζιζάνιο ,zizanio δεν έχεις μόνο εσύ το πρόβλημα. Είναι γενικό με την Blogger.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aramis

    Έχεις δίκαιο για το άρθρο, με το οποίο δε διαφωνώ σε γενικές γραμμές. Απλώς δεν μου άρεσε μία και μόνο φράση μέσα στο άρθρο, η οποία είναι η εξής:
    "Όσο και να αντιλέγουμε εμείς ότι δεν υπάρχει Τουρκική αλλά μουσουλμανική μειονότητα..."
    Δε συμφωνώ ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι να ορίσουμε σε μια μειονότητα αν θα πρέπει να αισθάνονται Τούρκοι ή απλώς "μουσουλμάνοι της θράκης" όπως θέλουμε εμείς να τους λέμε.
    Αυτό και μόνο ήθελα να θίξω. Κατά τα άλλα το ότι οι Τούρκοι πάνε να εκμεταλλευτούν αυτή τη μειονότητα για να δημιουργήσουν θέμα είναι γεγονός. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι στη δική τους χώρα φέρονται πολύ πιο άσχημα σε διάφορες μειονότητες. Και όπως επίσης είναι γεγονός και η διπλή τους γλώσσα, αφού και η μουσουλμανική (ή τουρκική εθνικά) μειονότητα της θράκης είναι έλληνες πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι τους περνάτε τους Τούρκους; Για τίποτα Ντορούλες, Μολυβιατάκους και Κωστάκηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Τούρκοι έχουν στριμωχτεί πολύ άσχημα στο θέμα του Βορείου Ιράκ. Μέχρι το 2010 θα έχει συσταθεί κράτος του Κουρδιστάν με πρωτεύουσα το πλούσιο σε πετρέλαιο Κιρκούκ.

    Οι επιθέσεις του Τουρκικού Στρατού δεν έχουν σαν πρωτεύοντα στόχο το ΡΚΚ, αλλά το Κουρδιστάν γενικότερα. Γιατί μια ανεξαρτησία των Κούρδων θα δημιουργήσει αλλητροτικές στάσεις και στη ΝΑ Τουρκία.

    Όσο και να φωνάζουν περί "ορεινών Τούρκων" ή περί "τρομοκρατών", το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με τον πολύ ενημερωμένο επί των θεμάτων nassos .

    ΑπάντησηΔιαγραφή