Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Η δικτατορία του …… «Προοδευτικού Δημοσιογράφου».

Διάβαζα αντι-εχθές ένα άρθρο κάποιου ……προοδευτικού δημοσιογράφου (από αυτούς που συχνά αναφέρονται στις …..δημοκρατικές παρατάξεις , λες και οι άλλες είναι …φασιστικές ) σχετικά με τον λεγόμενο «Μεσαίο Χώρο» ή αν θέλετε τους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Προσπαθούσε να αναλύσει το προφίλ αυτών των ανθρώπων μέσα από το ιδεολογικό του υπόβαθρο μη καταλαβαίνοντας ότι έτσι παύει να είναι και αντικειμενικός .

Γιατί αυτό είναι και το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να διαπράξει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος και ειδικά όταν επαγγέλλεται την δημοσιογραφία.
Να προσπαθεί να κατανοήσει τον άλλο μέσα από τα αυστηρά πολιτικά του …..χρωματιστά γυαλιά .

Μέσα από αυτά τα γυαλιά , φόρτωσε στον όρο «συντηρητικός» ένα σωρό αδυναμίες , ατέλειες , ανικανότητες, και ανεπάρκειες .Με το στερητικό άλφα των λέξεων θέλω να δείξω τον υπερβολικό βαθμό της υποτίμησης του προς αυτούς τους συμπολίτες μας.

Ο …..φασισμός είναι πολύ κοντά του απλώς δεν το ….καταλαβαίνει .

Αγαπητέ φίλε……προοδευτικέ δημοσιογράφε.

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος εάν νομίζεις ότι στην πολιτική αλλά και γενικότερα , το αντίθετο της λέξεως «συντήρηση» είναι η λέξη «πρόοδος» και ότι το πρώτο είναι το κακό και το δεύτερο το καλό .

Με την λογική την δική σου αλλά και πολλών ακόμη άλλων, χώρες που έχουν κυβερνηθεί από «συντηρητικά» κόμματα θα έπρεπε να βρίσκονται τώρα στην εποχή του 60΄ και αντίθετα αυτές με τα «προοδευτικά» κόμματα να βρίσκονται πολύ μπροστά.

Μια ματιά όμως στον διεθνή χώρο θα σε διαψεύσει τραγικά . Όποιες χώρες στηρίχθηκαν και κυβερνήθηκαν αμιγώς από «προοδευτικά» κόμματα κατέρρευσαν παταγωδώς.

Το αντίθετο του όρου «συντήρηση» είναι οι όροι «καινοτομία» και «μεταρρύθμιση».

Σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση ο όρος «συντήρηση» σημαίνει δεν βιάζομαι , είμαι εγκρατής , σκέφτομαι καλά πριν αποφασίσω, ενώ ο όρος «καινοτομία» ή «μεταρρύθμιση» σημαίνει φέρνω κάτι καινούργιο , πρωτοτυπώ.

Δηλαδή με απλά λόγια η συντήρηση εκφράζει το παλιό και η καινοτομία το νέο.

Είναι όμως μεγάλο λάθος εάν πιστεύουμε ότι το νέο είναι απαραίτητα και καλύτερο από το παλιό. Άλλες φορές είναι και άλλες όχι.

Υπάρχουν παλιά πράγματα που η αξία τους παραμένει διαχρονική και σύγχρονα πράγματα ευτελούς αξίας. Και το αντίθετο.

Άρα είναι λάθος να δαιμονοποιούμε το ένα και να αγιοποιούμε το άλλο.

Για να υπάρξουν αληθινά βήματα προς τα εμπρός πρέπει το παλιό να πάει χέρι- χέρι με το καινούργιο. Εάν δεν πάνε μαζί και επικρατήσει κάποιο πλήρως του άλλου τότε θα έχουμε την αληθινή οπισθοδρόμηση.

Το παλιό και το νέο πρέπει να συνυπάρχουν , να συμπληρώνονται και να συμπορεύονται μέσα στη ζωή.

Η πραγματική πρόοδος κύριε ….προοδευτικέ δημοσιογράφε είναι όταν επιτυγχάνεις να βλέπεις ΚΑΙ τα καλά , που σίγουρα υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Είτε κοινωνικούς , είτε πολιτικούς.

Άφησε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς , τις δαιμονοποιήσεις και τα ….ξόρκια !

YΓ. Ως UFO άρθρα εμφανιστήκαν τα οποία εν ριπή οφθαλμού εξαφανίστηκαν και ξαναεμφανίστηκαν. Ανεξήγητο φαινόμενο ή …………


24 σχόλια:

  1. Εχουν πιά καταλάβει όλοι ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Και αυτοί δεν είναι οι δημοσιογράφοι. Οι δημοσιογράφοι πλέον σπανίζουν σ' αυτόν τον τόπο. Εχουμε γεμίσει "Αρπακτικογράφους" οι οποίοι ανίδεοι, αγράμματοι και λιγούρηδες, έχουν γεμίσει τα ΜΜΕ τα οποία χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν και να δημιουργούν εντυπώσεις (για θεαματικότητα)με σκοπό τον πλουτισμό (η ακόμα και τη διατήρηση τής θεσούλας τους).
    Το μεγάλο δυστύχημα είναι οτι και οι αυτοαποκαλούμενοι πολιτικοί μας (πλέον κανένα σοβαρό άνθρωπο δεν βρίσκεις μέσα στα κόματα) μη έχοντας γνώση, πειθώ και @ρχίδι@, σύρονται στο να ικανοποιούν τα γούστα κάθε αληταρά αρπακτικογράφου για να μην του βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα.
    Ντρέπομαι !
    Και το χειρότερο είναι οτι δεν βλέπω φως στο τούνελ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!. Επί τέλους είδα τον
    συγκεκριμένο προβληματισμό δημοσίως,
    φίλε Πολίτη.

    Αυτοί οι προοδευτικοί προ - οδεύουν,
    αλλά δεν γνωρίζουν προς τα που οδεύουν. Ορισμένοι δε συντηρητικοί συντηρούν καλώς κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοσιογραφια??
    Προοδευτικη ή συντηριτικη??

    Υπαρχει τετοιο επαγγελμα (κατα πολλους λειτουργημα τρομαρα τους) σημερα στην Ελλαδα??

    Πληρωμενα μολυβια μονο υπαρχουν.

    Τελευταιο παραδειγμα η Απεργια στη ΔΕΗ για το ασφαλιστικο.

    Αποκρυπτουν την ουσια, την καταληστευση δηλαδη των 13 δις ευρω της περιουσιας του ασφαλιστικου οργανισμου της ΔΕΗ, τα οποια κατα πασα πιθανοτητα θα καταληξουν να γινουν δομημενα ομολογα, μετοχες φουσκες και προμηθειες στους καθε λογης κουμπαρους και επιτηδειους, παρατρεχαμενους της εξουσιας.

    To ανταλλαγμα προφανες που προκαλει οργη σε καθε σκεπτομενο πολιτη:

    Απο ΟΛΕΣ τις επαγγελματικες κατηγοριεςη μονη που διατηρησε τηναυτοτελεια του ασφαλιστικου της ταμειου ειναι οι Δημοσιογραφοι.

    Aξιος ο μισθος σας κυριοι.
    Συνεχιστε ετσι.Μην απορησετε ομως οταν η αηδια των πολιτων γινει ποταμι και σας παρασυρει μεσα στο βοθρο που εσεις οι ιδιοι ανοιγετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς διάφορα ανώνυμα ....φασιστοειδή.
    Ούτε να διαβάζετε δεν ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά την άχρηστη, ηλίθια και εγκληματική χούντα του 1967-1974, ζούμε στην Ελλάδα την κυριαρχία του "προοδευτισμού" (του "φωταδισμού" όπως τον αποκαλεί εύστοχα ο Χρήστος Γιανναράς). Ο,τι δήποτε δεν έχει την ταμπέλα του "προοδευτικού" απαξιώνεται, ενώ και τα εγκλήματα της Αριστεράς στο παρελθόν, μιας Αριστεράς που αποσκοπούσε μετά τον Πόλεμο στο να γίνουμε μία ακόμα Αλβανία του Χότζα ή, στην καλύτερη περίπτωση, Βουλγαρία του Ζίβκοφ (αν και ο Ζαχαριάδης κάτι σαν Τσαουσέσκου μου έκανε περισσότερο!), είτε αποσιωπώνται είτε βαφτίζονται "λαϊκοί αγώνες".
    Όταν ο Θανάσης Βαλτινός δημοσίευσε την πολύ καλή "Ορθοκωστά", ένα μυθιστόρημα που ρίχνει μια ματιά διαφορετική στην Κατοχή από έναν αριστερό, υπήρξε αντικείμενο επίθεσης όχι μόνο από τον σταλινικό "Ριζοσπάστη", αλλά και από την δήθεν ανανεωτική "Αυγή".

    Το εξόχως ενδιαφέρον είναι ότι στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας απαξιώνεται σε μεγάλο βαθμό με ευθύνη της Αριστεράς, της εξ ορισμού προμάχου του! Δείτε τι γίνεται στα Πανεπιστήμια με τις αριστερές συντεχνίες να τα διοικούν - σε πείσμα και των νόμων! -, δείτε με τα δημόσια σχολεία, όπου οι υποκινούμενες σε μεγάλο βαθμό από την Αριστερά καταλήψεις σπρώχνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

    Φυσικά, η Δεξιά δεν απαλάσσεται από τα τερατώδη λάθη της, αλλά δεν είναι αυτή που ασκεί ούτε ιδεολογική ηγεμονία ούτε ιδεολογική τρομοκρατία).

    http://a-ergodes.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η mikros fokion είπε...

    Sorry μικρέ αλλά κάθε μέρα (σχεδόν) εκτός θέματος είσαι.
    τελικά έχεις φάει μεγάλο κώλυμα μου φαίνεται με τον Κώστα.
    Εχεις κάποιο προσωπικό μαζί του????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συγχαρητηρια για το αρθρο σου!!!! ευτυχως που καποτε δεν ακολουθησαμε τον δρομο των "δημοκρατικων και προοδευτικων δυναμεων " και δεν καταντησαμε αλβανια και β. κορεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α...κι αυτό το ΅ρυπεί΅το εκτέλεσες με μία ριπή.Δεν πειράζει όμως ,τα κατάφερες.Εχεις επισκεψιμότητα εν ρυπει οφθαλμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε όποιον δεν αρέσει το blog να κοιτάει και να φεύγει.Ήμαρτον ρε παιδιά με το να αφήνετε σχόλια που προσβάλουν.Παρατήστε τα και στο καλό.Αμάν πιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρός ανώνυμο 12.54

    Εχεις δίκιο για το ορθογραφικό λάθος.
    Έγινε αμέσως η διόρθωση .
    Δεν το είχα προσέξει.
    Καμιά φορά βλέπεις η βιασύνη ....
    Όσο για τις ....κακιούλες (***) γιατί δεν μου στέλνεις το email σου για να σου απαντήσω .
    Γιατί τα σχόλια δεν είναι για chat.
    Κάνεις και την βλακεία να μπαίνεις απο το ίδιο post....tv.
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επι χρόνια ακούμε περί "δημοκρατικών" παρατάξεων και δημοσιογράφων χωρίς κανείς να τους ρωτήσει, ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα χορήγησης πιστοποιητικών και τίτλων δημοκρατικότητας.
    Οπως επισημαίνεις και εσύ με τέτοια νοοτροπία ο φασισμός είναι στην πόρτα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως θα ήθελες να επανορθώσεις το post για τον Τσίπρα;

    "Παντού βλέπουν Τσίπρα

    ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ Τσίπρα αναζητούσαν τηλεφωνικώς την περασμένη Τετάρτη οι ΣΥΝασπιστές μεταξύ των υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος. Κι αυτό γιατί είχε μόλις περάσει από τη συγκέντρωση των απεργών ο Γιώργος Παπανδρέου. Ωστόσο, ο Αλέξης είχε άλλες υποχρεώσεις οπότε δεν προσήλθε τελικά, όπως νόμισε- παρασυρμένος από την κεκτημένη ταχύτητα του μηχανόβιου νέου προέδρου του ΣΥΝ- πληροφοριοδότης του Μικροπολιτικού. Η αλήθεια είναι πως, αυτή την περίοδο, οι Πασόκοι βλέπουν παντού μπροστά τους τον Τσίπρα- ακόμη κι όταν δεν είναι παρών...."

    ΤΑ ΝΕΑ ΤΡίτη 11/03/2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά τα λες πλην δεν έχεις καταλάβει ότι γράφουμε φασόν. Δηλαδή κάθε μήντια έχει περιορισμένη με κλισέ γλώσσα για να λειτουργεί ως πολεμική μηχανή επαναλαμβάνοντας τις ίδιες εκφράσεις. Ετσι κάθε παράταξη διαγράφεται περιγράφεται ακριβώς και περιχαρακώνεται για να υποστηρίζεται ή να χτυπιέται ανάλογα με τα συμφέροντα του επιχειρηματικού ομίλου που έχει την ιδιοκτησία.
    Με το σύστημα αυτό ο συντάκτης μπορεί να είναι αγράμματος, ανίδεος, ανέντιμος, αντικειμενικά ανεπαρκής συχνά απλήρωτος αφρίζοντας κατά των συναδέλφων του αφού δεν του κόβει και δεν τολμά να επικρίνει τους "νταβατζήδες" και το σύστημά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε ανώνυμε 11.39
    Με το άρθρο μου καυτηριάζω μια τακτική γενική και όχι μεμονωμένη.
    Καλά θα κάνει ο Αλέξης να ενδιαφερθεί με την επεξεργασία προτάσεων μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ .
    Το συγκεκριμένο κόμμα έχει τα αρμόδια όργανα για τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και να μην τα υποκαθιστά.
    Δεν αρχίζει καλά, κάτι από αρχηγοκεντρικό κόμμα μου θυμίζει η κατάσταση.
    Μακάρι να κάνω λάθος.

    Συγνώμη για το ασχέτο επι του post
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ... OOOPPPAAAA?!?!?!?!?!?!?!?
    auth th photo den thn katalava katholou!!! ti tha pei "htan oloi ekei" ??? GIA MAZEPSOU LIGO!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αμφιβάλεις ότι ήταν όλοι εκεί χωρίς χρώματα.
    Τα παραδείγματα γι` αυτούς που ξέρουν είναι πάρα πολλά.
    Αν είσαι νεαρός φίλε 12.29 έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης, αν είσαι μεσόκοπος και τα έχεις ζήσει τότε συγνώμη αλλά κινήστε εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι υποτιθέμενοι αντιφασίστες, αντιεθνικιστές και ορθολογιστές τύπου Ιού, Κουναλάκη κλπ, στην ουσία είναι από την ίδια πάστα με αυτούς που καταγγέλλουν.

    Μονομέρεια, δογματισμός, κομπλεξισμός, στεγανοποίηση των ιδεών, ταμπελοποίηση των προσώπων και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γειας το στομα σου απο πανω φιλε. Οτι Ελληνικο ειναι φασιστικο και απαραδεκτο, οπου κλασει ο καθε αλβανος καπλανι [ΝΕΑ, ΝΕΤ, ΜΚΟ-'απελαστε τον ρατσισμο' κ.α.] μοσχομυριζει! Μονο που η λιστα ειναι ατελειωτη δυστυχως οπως λεμε τσιμας, καλαντζακου, μπιστης, ρεπουση, δραγωνα, σωμεριτης [ο πρυτανης τους!] δεκαδες ιστοσελιδες και αντιρατσιστικες κρατικοδιαιτες 'οργανωσεις' και βαλε και βαλε.. Δεν εχει πατο το βαρελι. Αστα, θα ντρεπονται τα παιδια μας να λενε οτι ειναι Ελληνες στο μελλον. Το ελληνικο Κοσσυφοπεδιο ειναι πιο πολυ κοντα απο οσο φανταζομαστε ολοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΥΓ. Ολοι αυτοι προτιμουν να δουν 50 Ελληνες νεκρους στο δρομο παρα ενα νιγηριανο 'η εναν αλβανο με σπασμενη παρανυχιδα. Απεραντο μισος απεναντι στην χωρα που γεννηθηκαν. Δειγματα των καιρων, που εχουν ομως και γυρισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α-ΛΗΘΗ

    "..Ο γενάρχης της σύγχρονης Δεξιάς Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν βρήκε το '73 ο ύ τ ε λέξη να πει από το Παρίσι για την εξέγερση και την αιματηρή καταστολή .. Ήδη από το 1976 η κυβέρνηση (σσ: ΝΔ)
    α π α γ ό ρ ε υ σ ε την πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία .. Συστατικό στοιχείο συγκρότησης της Δ ε ξ ι ά ς στο χώρο της νεολαίας κατά την μεταπολίτευση υπήρξε η
    κ α τ ά ρ ρ ι ψ η του "μ ύ θ ο υ του Π ο λ υ τ ε χ ν ε ί ο υ".

    Μόλις ισχυροποιήθηκε πολιτικά η ΟΝΝΕΔ, επιχείρησε τον πλήρη διαχωρισμό της από τις άλλες νεολαίες. Στον εορτασμό της δεκάτης επετείου (1983) τέθηκε θέμα αποχώρησης της οργάνωσης κάτω από την πίεση του γραμματέα της μαθητικής ΜΑΚΙ Ν ί κ ο υ Χ α τ ζ η ν ι κ ο λ ά ο υ, με το επιχείρημα ότι "οι μαθητές που ψήφισαν Δ ε ξ ι ά κατά τις πρόσφατες εκλογές για τις μαθητικές κοινότητες και τα δεκαπενταμελή συμβούλια ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ Ν' ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ
    Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο", ("Συναγερμός", 4/11/83). Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν ο ("σκληρός" τότε) Βασίλης Μιχαλολιάκος και αντιπρόεδρος ο (ακροδεξιός σήμερα) Μανώλης Μανωλάκος", "Ε", "ιός", 20-11-04.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε
    Τώρα φέρνοντας για παράδειγμα το Ιό μας έπεισες;
    Tι προπαγάνδα τρώτε ρε φίλε.
    Ρώτα τον πατέρα σου , τον θείο σου , τον παππού σου για να σου πουν την αλήθεια.
    Κομματόσκυλο μέχρι και το πολυτεχνείο προσπάθησες να εκμεταλλευθείς.
    Οπως θελήσατε να εκμεταλλευθείτε και τον συχωρεμένο τον Παναγούλη αλλά ευτυχώς τα γραπτά του ίδιου έχουν μείνει.
    Μια ζωή καπηλεία και παραπληρωφόρηση τύπου Ιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εκτός από τον Ιό, υπάρχει και το περίεργο "Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι", Helsinki Watch (βλέπε Παναγιώτης Δημητράς), που νοιάζεται και για το...δικαίωμα των γύφτων να μην πληρώνουν φόρους και να παίρνουν με τις πέτρες το Σώμα Ειδικών Ελέγχων, όπως έγινε πριν από λίγο καιρό στην Αγία Βαρβάρα. Εννοείται ότι τα αξιοπρεπή μέλη της εν λόγω οργάνωσης δεν μένουν ούτε στην Αγία Βαρβάρα, ούτε στο Ζεφύρι ούτε στον Δενδροπόταμο (ούτε απ' έξω δεν περνάνε φαντάζομαι). Τώρα, από που χρηματοδοτείται αυτό το "Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι" και ο κ. Δημητράς, ψάξτε το και βρείτε το.
    Α, το ξέχασα, στο ίδιο club ανήκει και ο...έγκριτος δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης (Εψιλον Ελευθεροτυπίας), υποστηρικτής των απαράγραπτων...δικαίων των παιδεραστών! Είχε σπεύσει ο τύπος να πάρει συνέντευξη-αγιογραφία από τον πρόεδρο του κόμματος Παιδεραστών της Ολλανδίας για το Έψιλον! Επίσης, ο ίδιος κύριος είναι πολύ ευαίσθητος απέναντι στο δράμα των μεταλλαγμένων...χρυσόψαρων, που έχουν πολύ μικρό στόμα και δεν μπορούν να πάρουν....ανάσα (το άλλο που σκεφτήκατε ότι δεν μπορούν να πάρουν δεν ισχύει παρά μόνο στο διαστρεμμένο μυαλό σας).
    Δεν κοροϊδεύω, ψάξτε στην ιστοσελίδα του εν λόγω κυρίου και θα τα βρείτε τα απύθμενης...ευαισθησίας άρθρα του.
    http://www.dimitrisangelidis.com/
    (το τελευταίο αφορά στην περιπέτεια ενός Ιρανού ομοφυλόφιλου πρόσφυγα. Προφανώς, αν ο πρόσφυγας δεν ήταν ομοφυλόφιλος, η περιπέτειά του δεν θα είχε την ίδια αξία για να δημοσιευτεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή