Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Τι είναι τελικά το ασφαλιστικό μωρέ αδέλφια ; ‘Ένα μπάλωμα είναι !

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα γίνει νόμος του κράτους..

Ηθελημένα τόσες ημέρες δεν έχω αναφερθεί επί της ουσίας του θέματος δηλαδή γι`αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο γιατί ήθελα πρώτα να το μελετήσω και κατόπιν να τοποθετηθώ.

Το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας η αλήθεια είναι ότι νοσεί και όποιος κάνει ότι δεν το βλέπει κινείτε από ευκαιριακά πολιτικά μικροσυμφέροντα και όχι μονό.

Δυστυχώς σταδιακά αναπτύχθηκε απρογραμμάτιστα ,χωρίς υποδομές και το κυριότερο χωρίς μελλοντικές …ματιές και προοπτικές.

Κύριο χαρακτηριστικό του επί δεκαετίες η γραφειοκρατία , η πολυδιάσπαση οι στρεβλώσεις αρμοδιοτήτων και οι ανοικτές …πύλες για την εισφοροδιαφυγή.

Τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα των Ταμείων και η συνεχώς μειούμενη αναλογία των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους οδηγούν τους σκεπτόμενους πολίτες προς την αναγκαιότητα μιας γενναίας μεταρρύθμισης , ικανής να στηρίξει το ασφαλιστικό οικοδόμημα για τις επόμενες δεκαετίες.

Κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων θα απαιτούσε ισχυρή συγκυβέρνηση κομμάτων , κάτι που προς το παρόν μόνο ορισμένες γενναίες φωνές πολιτικών καταγράφουν και καταθέτουν στην πολιτική ατζέντα.

Συγχρόνως αναγκαία προϋπόθεση για την λύση του προβλήματος θα ήταν η άρνηση της κοινωνίας να περιορίζεται σε τυφλή άμυνα περιοριζόμενη να κοιτά μικροσυντεχνιακά συμφέροντα.

Όποιος μελετήσει καλά το νέο νομοσχέδιο θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι και αυτό , όπως και των Σιούφα και Ρέππα ……αλληθωρίζει και ακροβατεί μεταξύ των αναγκών εκσυγχρονισμού και των αντιστάσεων της κοινωνίας.

Κοιτά σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν έχει την πολυτέλεια λόγω πολιτικών συγκυριών να αποτολμήσει τίποτε ριζοσπαστικό, τίποτε μακρόπνοο σε βάθος πολλών δεκαετιών.

Θεωρώ πως απλώς είναι ένα καλό συμμάζεμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Μια εικονογράφηση της κατάστασης μας δείχνει ότι έχουμε ένα ασφαλιστικό ….μπάλωμα από μια κυβέρνηση θαρραλέα κατά το ήμισυ και αυτό γιατί μιλώντας πολιτικά ,οφείλουμε να ομολογήσουμε όλοι ότι δεν ……κρύφτηκε στην δυσμενή πολιτική και οικονομική συγκυρία μεταθέτοντας το πρόβλημα στο …μέλλον ,αλλά προχώρησε ακολουθώντας την σωστή οδό για την επίλυση του προβλήματος χωρίς όμως την μεγάλη ριζοσπαστική αλλαγή.

Συγχρόνως έχουμε μία αντιπολίτευση που ξέρει μόνο να καταγγέλει και όχι να προτείνει.

Η κομματοκρατία υποκλίνεται μπροστά στην κοινή γνώμη φοβούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του λαού.

Κάτι που συμβαίνει επί πολλά χρόνια . Χαϊδεύει τα αφτιά των πολιτών αποκρύβοντας την αλήθεια.

Το κομματικό καθεστώς , αφού υποβάθμισε και αδρανοποίησε την κοινωνία , τώρα αδρανοποιείτε από ….αυτήν .

Κοινωνία που ως κακομαθημένο αλλά συγχρόνως και ταλαιπωρημένο παιδί , αισθάνεται την κάθε αλλαγή ως απειλή ,κρυβόμενη πίσω από τις συντεχνίες που η ίδια εξέθρεψε.

Με άλλα λόγια λοιπόν όλοι ……ακροβατούν.

Γιατί λοιπόν ενοχλούν τα …μπαλώματα όσους αρνούνται να πληρώσουν για καινούργια ρούχα;


11 σχόλια:

  1. Η άρνηση της πραγματικότητας και το κρύψιμο της αλήθειας, είναι οτι δεν μπορείς να παραδεχθείς οτι το πρόβλημα είναι, ότι έχουν κλέψει τα αποθεματικά των ταμείων, οι κυβερνήσεις, απο την στιγμή της δημιουργίας τους.

    Το δεύτερο που δεν θέλεις να παραδεχθείς είναι οτι η Κυβέρνηση συνεχίζει το πλιάτσικο που με το νέο νομοσχέδιο δεν θα σταματήσει αλλά θα αυξηθεί.

    Το τρίτο που δεν σε συμφέρει φαίνεται να καταλάβεις είναι οτι οι εργαζόμενοι δίνουν μεγάλες εισφορές και παίρνουν μικρές συντάξεις.

    Αν έχεις ένσημα του ΙΚΑ υπολόγισε πόσα δίνεις το χρόνο και αν αυτά τα χρήματα τα έδινες σε ιδιωτική ασφαλιστική τι χρήματα θα έπαιρνες για σύνταξη.

    Η απάντηση είναι οτι θα έπαιρνες σύνταξη τριπλάσια απο αυτή που δίνει το ΙΚΑ.

    Το πρόβλημα με το ασφαλιστικό είναι το εξής :
    Εμείς βάζουμε τα χρήματα , οι απο πάνω τα κλέβουνε και μετά λίγα χρόνια μας λένε ξαναβάλετε τώρα γιατί δεν χορτάσαμε.

    Η λύση του ασφαλιστικού είναι να παίρνει σύνταξη κανείς τουλάχιστον ανάλογη με τα χρήματα που έχει πληρώσει για ασφάλεια και το κράτος να ενισχύει τους αδύναμους.

    Οσο για τους κλεφταράδες ΠλιατσικοΚαραμανλήδες και Πλιατσικοσιμήτιδες να πάνε φυλακή και να κατασχέσουν την περιουσία τους.

    Εξάλου ο Πρωθυπουργός δεν έχει δουλέψει και ποτέ στην ζωή του.

    Τα πλουσιόπαιδα με τα γκάμπριο στα αποθεματικά των ταμείων μας βρήκαν τα χρήματα για τον προϋπολογισμό και τον παράνομο πλουτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή τοποθέτηση.
    Ποιός να προτείνειαπό την αντιπολίτευση ο Αλέξης?
    Ένα κακότεχνο μπάλωμα είναι που θα χρειαστεί σε μιά 5ετία να ξαναμπαλωθεί.
    Αχ ρε ψωροκώσταινα τι τραβάς,όλοι στου κασίδι το κεφάλι πειραματίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄΄Συγχρόνως έχουμε μία αντιπολίτευση που ξέρει μόνο να καταγγέλλει και όχι να προτείνει΄΄
    Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα…και αφορά όχι μόνο την τωρινή αντιπολίτευση αλλά όλους όσους έχουν διατελέσει κατά περιόδους σε αυτή την θέση.
    Η απορία μου λοιπόν είναι γιατί στο βωμό της Δημοκρατίας πρέπει να πληρώνουμε όλους αυτούς τους βουλευτές αφού δεν συμβάλουν στο νομοθετικό έργο. Ούτε καν αυτοί της συμπολίτευσης.
    Μήπως θα έπρεπε μετά τις εκλογές η κάθε κυβέρνηση να λειτουργούσε για 4 χρόνια χωρίς την παρουσία κλακαδόρων ή γιουχαδόρων και στο τέλος της θητείας της να κάναμε την αποτίμηση και να πράτταμε αναλόγως.
    Δεν ξέρω περίεργα φασιστικά μοντέλα προτείνω μάλλον αλλά τι να πω ρε παιδιά
    Λυπάμαι και τα λεφτά που παίρνουν τόσοι χαραμοφάηδες και από πάνω τους τρώω και στη μάπα κάθε μέρα.

    Φίλοι ανώνυμοι μην γαυγίζετε άδικα. Ο politis την άποψη του εκθέτει και την βλέπω και πολύ σωστή.. Δεν συντάσσει νομοσχέδια ούτε προσηλυτίζει κανέναν. Προβληματισμούς και δικά του συμπεράσματα διατυπώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελαβα αυτο το email και παρακαλώ αν μπορειτε να τσεκάρετε αν αυτα που γραφει ισχύουν αν ναι καλο ειναι να δημοσιευθουν
    «ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»
    Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!
    Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.
    Εν'όψη της ημερίδας που διοργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες στις 20/2 , σας εφιστώ την προσοχή για τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας που τόσο επίμονα πλασάρει ο Σκάι και σας λέω οτι:
    *Έχει αποδειχτεί οτι οι λάμπες αυτές είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον!*
    *Περιέχουν υδράργυρο και μόλυβδο και εκπέμπουν ακτινοβολία!*
    *Έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα υγείας ( ζαλάδες, πονοκέφαλοι) σε άτομα που στο χώρο τους υπάρχουν τέτοιες λάμπες!*
    Το επίσης σημαντικό είναι οτι αυτές οι λάμπες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ διά ροπάλου να πετιούνται στα σκουπίδια και πρέπει να ανακυκλώνονται.
    Δεν υπάρχει όμως έως αυτή τη στιγμή η ανάλογη υποδομή.
    Σας ερωτώ:
    - Γιατί αφού το θέμα των παρενεργειών είναι γνωστό από πέρυσι, οι δικοί μας συνεχίζουν να τις προωθούν ως πανάκεια?
    - Ποιοι -εκτος από την εταιρία που τις παράγει- και πόσα χρήματα καρπώνεται
    για να τις προωθήσει?
    - Το γνωρίζουν το θέμα οι ενεργοί πολίτες και τι σκοπεύουν να κάνουν γι'αυτό
    στην ημερίδα τους?

    Η καμπάνια της εταιρίας PHILIPS που κατασκευάζει λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καλά κρατεί.
    Ήδη βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων του σταθμού πόσο ανταποκρίνονται οι Δήμοι- ή καλύτερα οι δήμιοι - της χώρας και αντικαθιστούν τις παλιές 'ενεργειοβόρες» λάμπες με αυτές της PHILIPS.
    Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους είναι πλέον αρκετά ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος κι κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν στη «διάσωση του πλανήτη».
    Οι διάφορες εταιρίες από τη μεριά τους επίσης πολύ ευαισθητοποιημένες για το περιβάλλον (? ) και φυσικά για την τσέπη τους, δημιούργησαν ένα προϊόν το οποίο πλασάρουν ως πανάκεια και ως ακόμη μια 'μοναδική' λύση η οποία θα σώσει τον πλανήτη.
    Πολύ συγκινητικά όλα αυτά αλλά στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένα 'αλλά'.
    Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε - ή καλύτερα μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε- από τι υλικά είναι φτιαγμένοι αυτοί οι λαμπτήρες?
    Προς τα παρόν, η καμπάνια είναι βασισμένη στην φοβερή ιδιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας.
    Οι λαμπτήρες έχουν διπλάσια μεν τιμή ΑΛΛΑ , έχουν 80% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και διπλάσιο χρόνο ζωής.
    Πραγματικά προκλητικά τα κίνητρα!
    Δείτε τώρα μερικά στοιχεία που αφορούν στους λαμπτήρες αυτούς και για τα οποία κανείς δεν κάνει λόγο και ακόμη περισσότερο , κανείς δεν ενημερώνει τους πολίτες.
    Είναι φτιαγμένοι από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα.
    Ο σωλήνας χαλαζία του λαμπτήρα, όταν λειτουργεί δημιουργεί φως παράγοντας ένα σεβαστό ποσό υπεριώδους ακτινοβολίας!
    Πόση υπεριώδης ακτινοβολία περνάει από το γυαλί του λαμπτήρα και ποια είναι τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται σε όσους εκτίθενται σε αυτή?
    Εάν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί να προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας.
    Οι λαμπτήρες περιέχουν επικίνδυνα ποσοστά Υδράργυρου και Μόλυβδου. Γι αυτόν το λόγο απαγορεύεται να πετιούνται αυτοί οι λαμπτήρες στα σκουπίδια αλλά επιβάλλεται να πηγαίνουν στην ανακύκλωση. Τέτοια υποδομή όμως όπως ξέρουμε δεν υπάρχει! Στα κουτιά του προϊόντος, δυστυχώς δεν αναφέρεται το ποσοστό των τοξικών που περιέχονται.
    Στην πραγματικότητα, η αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων με τους νέους λαμπτήρες και το όφελος που έχουν στο περιβάλλον, είναι υπό αμφισβήτηση.
    Η έλλειψη ανακύκλωσης έχει σαν αποτέλεσμα την μόλυνση νερού και εδάφους από αυτό το ΤΟΞΙΚΟ τελικά προϊόν.
    - Δεν υπάρχουν πουθενά οδηγίες καθαρισμού του χώρου σε περίπτωση που ο Υδράργυρος απελευθερωθεί εάν μια λάμπα σπάσει. Πως λοιπόν μπορούν οι καταναλωτές να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν όταν εκτεθούν σε τέτοιο κίνδυνο και πως θα μάθουν πόσο επικίνδυνη είναι η έκθεσή τους σε περίπτωση απελευθέρωσης του Υδράργυρου?
    Προσέξτε λοιπόν τα εξής σημαντικά αν είστε από αυτούς που έχουν ήδη πειστεί και έχετε στο σπίτι σας ή στη δουλειά σας τέτοιους λαμπτήρες:
    - Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τον Υδράργυρο, διότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η έκθεση του Υδράργυρου στον αέρα!
    Η ηλεκτρική σκούπα θα μολυνθεί και θα πρέπει να πεταχτεί σε χώρο ειδικό για επικίνδυνα απόβλητα.
    - Ποτέ μη χρησιμοποιείτε σκούπα για να καθαρίσετε τον Υδράργυρο.
    - Ποτέ μην πλένετε σκεύη που έχουν μολυνθεί από Υδράργυρο, στο πλυντήριο πιάτων. Το αποτέλεσμα θα είναι να μολυνθεί η συσκευή καθώς και ο υπόνομος στον οποίο θα καταλήξει το νερό της συσκευής.
    - Όλοι- συμπεριλαμβανομένων και των ζώων- πρέπει να μετακινηθούν από το σημείο που έχει υπάρξει διαρροή Υδραργύρου, να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν όλα τα συστήματα εξαερισμού.
    - Σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος, μολύνονται αυτομάτως τα παπούτσια και τα ρούχα μας με αποτέλεσμα την εξάπλωση του Υδράργυρου σε όλον το χώρο του σπιτιού!
    Έχουν ήδη παρουσιαστεί οι παρενέργειες σε σχέση με τη χρήση αυτών των λαμπτήρων. Πολλά άτομα υπέφεραν από ζαλάδες και πονοκεφάλους μέχρι τη στιγμή που τους κατήργησαν και τοποθέτησαν και πάλι συμβατικούς λαμπτήρες.
    Πόσοι καταναλωτές τα γνωρίζουν αυτά? Τα κουτιά των λαμπτήρων δεν αναγράφουν καμία από τις επικίνδυνες 'δράσεις' τους , δεν προφυλάσσουν τον καταναλωτή και δεν γράφουν καν ότι οι χαλασμένοι λαμπτήρες πρέπει απαραιτήτως να τοποθετούνται σε κιβώτια ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να σπάσουν πριν την απόρριψή τους στην ανακύκλωση.
    Κατά τα άλλα, με πρωτοστάτη τον Νομπελίστα πλέον Al Gore, η εξάπλωση της προώθησης αυτών των λαμπτήρων γίνεται όλο και πιο έντονη.
    Στην Ελλάδα για ακόμη μια φορά η ανεπάρκεια των ειδημόνων μας εκθέτει σε κινδύνους οι οποίοι ενώ δεν είναι άγνωστοι, παραμένουν κρυμμένοι!
    Οι αρμόδιο ετοιμάζονται να απαγορεύσουν οριστικά τη χρήση των συμβατικών λαμπτήρων και να επιβάλλουν σταδιακά τη χρήση των καινούριων.
    Το ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ?
    Γιατί ενώ γνωρίζουν, ειδικά οι κατασκευάστριες εταιρίες, δεν ανακοινώνουν στους πολίτες όλες τις πληροφορίες ώστε να προφυλαχτούμε?
    Γιατί για ακόμη μια φορά γινόμαστε εμείς πειραματόζωα για να κερδίσουν κάποιοι άλλοι?
    Υδράργυρος και Φωτισμός:
    http://www.ecosmes.net/cm/navContents?l=EL&navID=lighting&subNavID=2&pagID=2&flag=1

    Στο μπλακ λιστ ο υδράργυρος

    Με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
    http://www.simerini.com/nqcontent.cfm?a_id=211197

    O YΔΡAΡΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ KΕΝΤΡΙΚΗΣ XΙΟΥ :
    http://www.chios-medical.gr/ydrargyros.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε των 12:00
    Μας ξύλιασες εντελώς.
    Είσαι σίγουρος ότι οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας που είναι για οικιακή χρήση περιέχουν υδράργυρο και εκπέμπουν και υπεριώδη ακτινοβολία.
    Αν ναι δώσε μας και εμάς μερικές μελέτες να ρίξουμε μια ματιά.
    Γιατί όσα link έδωσες δεν βγάζουν συμπέρασμα. Το πρώτο μάλιστα λέει για ενώσεις ψευδαργύρου που πρέπει να αντικαταστήσουν τον υδράργυρο και αναφέρεται σε λάμπες φθορισμού και κυρίως λάμπες εκκένωσης υψηλής πίεσης( δεν πιστεύω να θες να βάλεις τέτοιες στο σπίτι σου-είναι αυτές που βάζουν στις κολώνες φωτισμού στους δρόμους) το δε άλλο για την Χίο δεν μας λέει από πού προέρχεται ο υδράργυρος στο νερό.
    Για γίνε ποιο σαφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή ω πολίτα, το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι ασφαληστρικό. Οι πολιτικοί μεσολαβούν για να κλέβουν οι τράπεζες και τα μεγάλα αφεντικά που εισφοροδιαφεύγουν ακατάπαυστα. Τα μπαλώματα του Καραμανλή αποσκοπούν στη συνέχιση της ληστείας. Ο τόπος έχει ανάγκη απο κυβέρνηση που θα δαγκώσει το μεγάλο κεφάλαιο, να μεγαλώσει το ποσοστό επι των κερδών που πάει για την εργατική αμοιβή και τη διαχείριση της κοινής οφέλειας. Αντί για παράδειγμα η Αλφα μπανκ να έχει 80% αύξηση κερδών κάθε χρόνο ας έχει 82%, η Γιούρομπανκ που είχε φέτος 47% να έχει 45%, ο Βερόπουλος...., ο Κόκκαλης....., Ο Βαρδινογιάννης./... ο Κοντομηνάς.... κ.ο.κ γκε γκε ?
    Αν δε γίνει κάτι τέτοιο σοβαρά, όχι όπως το λένε ως πασοκιά να μασίσουν τα κορόϊδα να τους ξαναψηφίσουν, θα εξαϋλωθούμε ως άνθρωποι και ως έθνος(άλλο που δε θέλουν δηλαδή, αφού για αναλώσιμους μας έχουν οι ...γαλαζοαίματοι της φινάντσας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ίδια έλεγαν με το νόμο Σιούφα, ότι και καλά θα τον καταργήσουν, αλλά σήμερα παραδέχονται ότι έτσι σώθηκε μερικώς το Ασφαλιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ μαζί σου ότι το ασφαλιστικό σύστημα νοσεί και ότι κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
    Ένας λόγος που δεν ανέφερες σίγουρα όχι ηθελημένα γιατί ξέρω ότι δεν μασάς τα λόγια σου ,είναι και οι φαρμακοβιομηχανίες και το καρτέλ της πολυφαρμακίας που έχει στηθεί μεταξύ αυτών και των γιατρών.
    Φτάσαμε να είμαστε η πρώτη χώρα σε κατανάλωση φαρμάκων (κατά κεφαλή).
    Σίγουρα νομίζω ότι είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας , μαζί με τους άλλους που ανέφερες ,για την επιδείνωση των οικονομικών των ταμείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι γεγονος, οτι για πολλα χρονια, τα αποθεματικα, (επειδη τοτε δεν υπηρχε και πιεση για πληρωμες συνταξεων, αφου ηταν λιγοι οι συνταξιουχοι και πολλοι οι εργαζομενοι),πηγαιναν στις τραπεζες, με μηδενικο επιτοκιο, αρα χαθηκαν τεραστια ποσα.
    Το ζητημα ειναι ομως, οτι τα ποσα αυτα, δεν μπορεις να τα ανκτησεις, γιατι απο που θα τα ζητησεις, μετα απο 50 τοσα χρονια;
    Θα μου πεις, "να τα πληρωσει το κρατος".Μα το κρατος ειμαστε ολοι μας.Αρα, απο μας θα τα παρει τελικα και αυτο προσπαθει να κανει.
    Το ζητημα ειναι σοβαρο, αλλα οι πολιτικοι, ειναι αλητες και καραγκιοζηδες, που δε θελουν να λενε αληθειες, για να μη στενοχωρουν την πελατεια.
    Προσπαθησε ο Σημιτης, μεσα απο το σχεδιο Γιαννιτση, αλλα το πηρε πισω, μετα την αντιδραση αφ ενος και την εξαφανιση και των ιδιων των βουλευτων του, που τρομαξαν .
    Ομως, ειτε το θελουμε, ειτε οχι, το αγγουρι θα το φατε. Και λεω φατε και οχι φαμε, γιατι εγω, την τρωω ηδη τη συνταξη μου, ενω εσεις που περιμενετε στη σειρα, θα παρετε τα ...ξερετε τωρα τι.
    Το κακο ειναι, οτι δεν μπορειετε να καταλαβετε τη σοβαροτητα του προβληματος και ακουτε αυτα που θελετε ν ακουσετε, απο τους διαφορους καραγκιοζηδες, η ασχετους, που γυριζουν στο χωρο της πολιτικης και της δημοσιογραφιας και παραμυθιαζουν τον κοσμο.(Λεγε με Αυτια, Κακαουνακη, Κανελη,βουλευτες απο την αντιπολιτευση κλπ).
    Ο καθε ενας, αναγορευεται σε διδακτορα των οικονομικων και λεει παπαριες αβερτα.
    Παρτε το αποφαση. Αν δεν τσουξει ο νομος, θα ψαχνετε να βρειτε λεφτα, για να παρετε συνταξη και θα τριβετε τα ματια σας, οταν θα σας πουν, "ουκ αν λαβεις, παρα του μη εχοντος".Και τοτε να δω τι θα κενετε.
    Και μη μου πειτε οτι θα τα παρετε απο τους λεφταδες. Πρωτον, γιατι δε φτανουν και δευτερον, οτι αυτοι, αν τους ζορισετε, θα τα μαζεψουν και θα μετακομισουν σε αλλη χωρα, που θα τους παρακαλαει, να βαλουν τα λεφτακια τους.Οχι μη νομιζετε οτι τοχουμε μονοπωλιο!
    Αρχιστε απο τα τωρα να συνηθιζετε στην ιδεα, γιατι σας βλεπω να πεφτετε ξεροι.
    Βεβαια θα υποαρχει τοτε μια καινουρια λυση. Η Αλβανια, με τα λεφτα που στελνουν οι εδω Αλβανοι, θα εχει αναπτυχθει πολυ, οποτε ευκαιρια ειναι να πατε εσεις εκει κα να κανετε αυτο που κανουν αυτοι εδω τωρα.(Γιατι μη νομιζετε οτι αυτα που εχετε τωρα, ειναι δεδομενα και σας εχει υπογραψει κανενας, κανα συμβολαιο).
    Να δειτε τι ωραια που θα σας φερθουν, τωρα που ξερουν, πως τους φεροντουσαν μερικοι απο μας τωρα!
    Μεγαλη πλακα σας λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντί να γίνεται χαμός τώρα στα κανάλια ώστε να μαθαίνει ο κόσμος τι συμβαίνει στη Βουλή, τα σούργελα αποφάσισαν να απεργήσουν.

    Το όπιο των εργαζομένων έχουν καταντήσει οι απεργίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.ypakp.gr/
    Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι αναρτημένο στην παραπάνω σελίδα.
    Όποιος θέλει ας το κατεβάσει να το μελετήσει.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή