Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Ποιος ….κοροϊδεύει ….ποιόν;

Το ερώτημα για το ποια είναι η επιρροή της τηλεόρασης στα άτομα, τους θεσμούς και την κοινωνία υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα σημαντικότερα στην εξέλιξη της επικοινωνιακής θεωρίας.

Το ίδιο και το ερώτημα για τον ρόλο της τηλεόρασης στη δημιουργία των πεποιθήσεων του κοινού για μια σειρά σημαντικά ζητήματα όπως: η βία και το έγκλημα, η θρησκεία, η επιστήμη, το περιβάλλον, τα πολιτικά συστήματα, οι μορφές διακυβέρνησης κ.ά.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η τηλεόραση κατά κανόνα μεταδίδει τις απόψεις των ελίτ, επειδή οι σταθμοί είναι ιδιοκτησία των τελευταίων.

Στο βαθμό που κάποιος είναι συστηματικός τηλεθεατής, βαθμιαία αποδέχεται τις απόψεις της τηλεόρασης για την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, και βαθμιαία προσαρμόζει ανάλογα και τη συμπεριφορά του ως προς τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια , πως η τηλεόραση δημιουργεί ένα κύριο, ομογενοποιημένο ρεύμα αντιλήψεων για τον κόσμο και την πολιτική πραγματικότητα , που εξουδετερώνει το ρόλο άλλων παραγόντων.

Διαβάζω από τις εφημερίδες πομπώδεις τίτλους του τύπου «Άστραψε και βρόντηξε το ΕΣΡ» ή « Φωτιά τα πρόστιμα από το ΕΣΡ» και νοιώθω ότι με “βιάζουν” πνευματικά.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Πρόστιμο 40.000 ευρώ λέει επιβλήθηκε στο MEGA επειδή δεν προβάλλει σύμφωνα με τους κανόνες το ΚΚΕ και από 30.000 ευρώ στα κανάλια ΝΕΤ, STAR, ALTER και ALPHA για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας, όσον αφορά την παρουσίαση της δραστηριότητας του ΚΚΕ στα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους.

Τι λέτε ρε φωστήρες του ΕΣΡ. Τώρα έπεσε στην αντίληψη σας το γεγονός και τους τιμωρήσατε με τα εξοντωτικά πρόστιμα των …40.000 ευρώ .!!!!!!!!!!

Λές και δεν έχουμε καταλάβει όλοι το παιχνίδι που προσπαθούν να παίξουν τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ.

Είναι τυχαίο ότι η όλη προσπάθεια κατά του Καραμανλή ξεκίνησε με αφορμή τις στενές σχέσεις του με τον Πούτιν και την αλλαγή κατεύθυνσης στην εξωτερική μας πολιτική ;

Είναι τυχαίο ότι πριν ακριβώς από το σημαντικό ταξίδι του στην Μόσχα για την οριστικοποίηση αυτής της αλλαγής ,του επιδόθηκε και το μήνυμα κάτσε καλά με την μορφή …DVD ;

Είναι τυχαίο ότι το ….σκάνδαλο της SIEMENS του οποίου η αρχή των αποκαλύψεων χρονολογείται δύο χρόνια πριν, ξαφνικά με την μεσολάβηση ….δήθεν της Wall Street επιταχύνθηκε ώστε να πλήξει συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους;

Είναι τυχαίο ότι εκπρόσωποι κομμάτων ικανών να υφαρπάξουν ψηφοφόρους από το κυβερνόν κόμμα ξαφνικά από το ίδιο χρονικό διάστημα άρχισαν να παίρνουν μερίδιο από την πολιτική πολυφωνία στα ΜΜΕ , δυσανάλογο με την εκλογική τους δύναμη;

Είναι τυχαίο ότι ενώ τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνες επιχειρήσεις σύμφωνα με τους ισολογισμούς τους , προβαίνουν σε πανάκριβες εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις αμφιβόλου αξιοπιστίας ;

Ας μας πουν επιτέλους οι νταβατζήδες στις πόσες …..δημοσκοπήσεις θα έχουμε και ….αυτοδυναμία του Αλέξη ; Να μην κουράζονται ……ούτε αυτοί , ούτε εμείς.

Το επόμενο βήμα τους θα είναι να μας ζητήσουν και τα εκλογικά μας βιβλιάρια που έτσι και αλλιώς διακοσμητικό χαρακτήρα θα έχουν εάν ευοδωθεί και η καθοδηγούμενη προσπάθεια τους.

Και μην μου μιλήσει κανείς για αγνή αριστερά , ριζοσπαστικές συνιστώσες και εναλλακτικές μορφές διακυβέρνησης.

Όλα αυτά είναι αγνά και αμόλυντα μόνο στο επίπεδο των απλών πολιτών .

Από εκεί και επάνω……..

Ποιος γνωρίζει από τους νέους ότι ο Ν. Ζαχαριάδης ο άνθρωπος που φέρει τη βασική ευθύνη για την «κήρυξη του αντάρτικου» , μυήθηκε στην ιδεολογία του κομμουνισμού από τον ….οδηγό(?) του Άγγλου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη;

Ποιος πάλι γνωρίζει ότι η…. αιφνίδια ασθένεια του Τσιριμώκου κατά την διάρκεια των συζητήσεων για την συμφωνία της Βάρκιζας τον οδήγησε στην αγγλική πρεσβεία για θεραπεία και κατόπιν στο Λονδίνο για δήθεν αποθεραπεία , όπου και τέθηκαν οι βάσεις για την μετέπειτα κυβέρνηση των αποστατών το 1964;

Όποιος ανατρέξει στην Ιστορία μας θα βρει παρόμοια παραδείγματα επεμβάσεων εξωθεσμικών και ξένων κέντρων, που κινούμενα υπογείως αλίευσαν ή εάν θέλετε υφάρπαξαν την βούληση του Ελληνικού λαού χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Αυτά συμβαίνουν όταν αφήνουμε ανοιχτές θύρες .

Τις ίδιες αυτές θύρες προσπαθούν να διαβούν και σήμερα με δούρειους ίππους τα ΜΜΕ.

Στο χέρι όλων μας είναι εάν θα τους αφήσουμε ή θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν.


ΥΓ. Είχα αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μου ότι μετά τον κ. Καραμανλή θα προσπαθήσουν να .....διαβάλουν και να χτυπήσουν και τους άλλους δύο ….κρυφούς πρωταγωνιστές στην αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής.
Ήδη μια προσπάθεια (προς τον...μεγάλο) ……ξεκίνησε πριν λίγες ήμερες και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

24 σχόλια:

  1. τίποτα δεν είναι τυχαίο και καλά κάνεις και το φωνάζεις.Αυτή είναι η δικία μας αλήθεια,η αλήθεια των blogger,η μόνη και ωμή αλήθεια.Σε διαβάζω απο τις πρώτες μέρες που ξεκίνησες και το κάνω καθημερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η τηλεόραση κατά κανόνα μεταδίδει τις απόψεις των ελίτ, επειδή οι σταθμοί είναι ιδιοκτησία των τελευταίων
    ΟΧΙ δεν είναι έτσι, οι διαφημιστές διαμορφώνουν το πρόγραμμα, αλλά και το περιεχόμενο των νιούζζζ. Προβάλουν λούμπεν "γειά σου" απόψεις εκμαυλισμού και καταράκωσης του αυτοσεβασμού των θεατών προκειμένου να τους "πατήσουν" ως καταναλωτές και ως ψηφοφόρους. Επιβάλουν τη βελούδινη κατοχή των αγγλοαμερικάνων και την εξαφάνιση του πολιτισμού, των μύθων και αξιών της νεώτερης ελλάδας.
    Η Αληταρχία κοροϊδεύει τη δημοκρατικίστικη δημαγωγία της τηλεόρασης και δε θέλει το κιτς στα σαλόνια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας σ' αυτή τη χώρα.

    Απίστευτη υποκρισία σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με την ΥΓ.
    Σε είχα ρωτήσει τότε με σχόλιο και μου είχες απαντήσει: "μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες".
    Έπεσες απολύτως μέσα.
    Όπου νά`ναι δηλαδή να περιμένουμε κάποια....επίθεση και στον ...άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα

    Να είσαι καλά και να γράφεις έτσι που να εκφράζεις όλους μας που σε λίγο θα φανούμε πιο πολλοί απο όσο νομίζουν κάποιοι

    Θα ήθελα την άδεια σου να το αναδημοσιεύσω στο http://mpikanstinpoli.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ zizanio.
    Λίγο πριν από τις ...ασύμμετρες 2008 ή αμέσως μετά.

    @Ανώνυμο 9.46
    Ευχαριστώ φίλε.
    Βεβαίως και μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη , φίλε αλλά θεωρώ την ισοπέδωση , την χειριστή μορφή ολοκληρωτισμού και όπως γνωρίζεις ο ολοκληρωτισμός δεν έχει χρώματα . Ξέρεις και εσύ σίγουρα όπως ξέρω και εγώ ότι και αριστεροί πατριώτες αγωνιστές για την λευτεριά του τόπου μας υπάρξανε , όπως και ρουφιανοι . Αλλά και αντίστροφα υπήρχαν δωσίλογοι αλλά και αγωνιστές δεξιοί . Είμαστε αρκετά μεγάλοι για να λέμε τα σύκα – σύκα και την σκάφη - σκάφη. Άρα δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η αναχρονιστική αντιπαράθεση και στο φινάλε τι εξυπηρετεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμο 10.26
    Αγαπητέ φίλε μου
    Δεν αναφέρθηκα στα αγνά και αμόλυντα (ανεξαρτήτου χώρου) πολιτικά φρονήματα των απλών πολιτών και το υπογράμμισα.
    Αναφέρομαι σε γεγονότα και καταστάσεις για να αφυπνίσω συνειδήσεις .
    Και ξέρεις πολύ καλά ότι η συνείδηση δεν έχει χρώματα.
    Είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με αυτά που λες και για τα εξωθεσμικά κέντρα που ρυθμίζουν τις τύχες του κόσμου ανάλογα με τα συμφέροντα των ισχυρών έχοντας πάντα σύμμαχό τους τα ΜΜΕ! Σ΄ ένα όμως διαφωνώ!! Μπορεί να χρησιμοποιούν αποπροσανατολιστικά μέσα και τρόπους (όπως π.χ. ν΄ ανακαλύπτουν ξαφνικά το σκάνδαλο siemens ή το ...DVD Zαχόπουλου), πάντα στην κατάλληλη στιγμή για να περάσουν αυτά που θέλουν, όμως όχι ότι και οι πρωταγωνιστές των σκανδάλων αυτών είναι δήθεν αθώες περιστερές και αμέτοχοι στο βρώμικο παιχνίδι που παίζουν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες (μηδενός εξαιρουμένου) σε βάρος μας! Δεν μπορώ δηλαδή να θεωρήσω ότι εξωθεσμικοί παράγοντες για την πραγματοποίηση των σκοτεινών σχεδίων τους κατασκεύασαν σκάνδαλα και DVD για να διαβάλουν τον εντελώς αμέτοχο... Καραμανλή ή οποιοδήποτε άλλο που ...θέλει δήθεν το καλό μας!! Όχι αυτό δεν το πιστεύω! Διαβάλλονται και χρησιμοποιούνται οι ευάλωτοι φίλε και αυτοί που δίνουν την αφορμή και το δικαίωμα! Και σε τέτοιες θέσεις πρέπει κανείς να είναι τζάμι!! Τέτοιοι ηγέτες μπορούν να πάνε τη χώρα ένα βήμα μπροστά χωρίς το φόβο των εξωθεσμικών κέντρων! Καλό σου ξημέρωμα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς marianaonice

    Σου προτείνω να διαβάσεις κάποια post s του politis-gr όπως το

    http://politis-gr.blogspot.com/2008/02/dvds.html
    και το
    http://politis-gr.blogspot.com/2008/02/blog-post_2134.html

    Θα δε καλύψει το περιεχόμενο 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ marianaonice
    Καλή μου φίλη, θα σου πρότεινα εκτός από αυτά που σου προτείνει ο attica να μου κάνεις την χάρη και να διαβάσεις και αυτό το άρθρο μου για να προβληματιστείς.
    Δεν θέλω να σου αλλάξω την γνώμη , αλλά να σε προβληματίσω και να σκεφτείς.
    http://politis-gr.blogspot.com/2008/03/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα διάβασα όλα φίλε μου. Και εγώ έτσι νομίζω ότι είναι τα πράγματα! Τα παραμύθια για το ερωτικό παιχνίδι με την Τσέκου είναι για μικρά παιδιά!! Ήξερα ότι οι μυστικές υπηρεσίες έπαιξαν το ρόλο τους! Περίπου τα ίδια λέει και ο Καρατζαφέρης στο extra! Αλλά αυτός πάει και παραπέρα και αποδεικνύει ότι ο Μυλωνάς δεν΄είναι προφήτης... αλλά απλά ήξερε πρόσωπα και πράγματα!! Ωραία όλα αυτά και τα κατάλαβα! Όμως δεν μου απαντούν στο ερώτημά μου για το αν οι πρωταγωνιστές (μη εξαιρουμένου και του Καραμανλή) είναι αμέτοχοι και αθώοι;;;..... Εγώ νομίζω πως δεν είναι και το κατασκευασμένο dvd έγινε εκ των υστέρων από την ΕΥΠ για να καλύψει το αυθεντικό DVD που ποτέ δεν θα δούμε και δεν θα μάθουμε τι περιείχε!!
    Άλλωστε ο Θέμος για το ραντεβού του με τον Αδριανό στο Χίλτον είπε: "Εμείς δεν δίνουμε, παίρνουμε DVD". Και στη συνέχεια δημοσίευσε το επίμαχο με τις ερωτικές σκηνές Ζαχόπουλου-Τσέκου!
    Αυτά προς το παρόν!
    Θα τα ξαναπούμε σίγουρα! Μ΄ αρέσει ο διάλογος αυτός :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή μου φίλη marianaonice
    Μην ξεχνιόμαστε .
    Βασικός κανόνας στην δικαιοσύνη.
    Δεν υποθέτουμε ποτέ.
    Λαμβάνουμε υπόψιν μας μόνο ότι στοιχειοθετήθηκε ή έστω υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις.
    Άλλωστε παίζεται τόσο μεγάλο παιχνίδι από την άλλη πλευρά και τα συμφέροντα είναι τεράστια, που εάν είχαν κάτι πιο σημαντικό θα το είχαν βγάλει γιατί τους έμειναν μόνο.... 8 μήνες.(αν δεν το καταλάβεις ρίξε μια ματιά στο αυριανό μου άρθρο).
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ politis ,σε είχα έως τώρα ως συντηρητικό blog ,με αυτό το άρθρο ξεχώρισες από όλους τους άλλους και απέδειξες ότι η πένα σου δεν είναι κατευθυνόμενη.Πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φίλε politi, είσαι στο μυαλό πολλών και όχι μόνο...
    η συμμετοχή μας στο γεωπολιτικό παιχνίδι, έστω ως μικρών παικτών είναι πλέον δεδομένη και θα έχει - όπως ήδη αποδείχθηκε - συνέπειες, αλλά και θετικά αποτελέσματα.
    Απλώς τη μεγαλύτερη στροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το 1945 την αποσιωπούν συστηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. o άλλος από τους δύο ήταν επικοντιστής;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημερα, σε πολλα συμφωνω,να πουμε ομως και τα καλα,η ισοπεδωση δεν βοηθησε ποτε
    Η τηλεοραση=συντροφια των ηλικιωμενων
    η τηλεοραση ευαισθητοποιει εκει που δεν υπαρχει κρατος
    η τηλεοραση αποχαυνωνει ΜΟΝΟ οσους ειναι ετοιμοι γι αυτο..νομιζω
    δειτε και την αναρτηση μου σημερινη σχετικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ανώνυμο 12.50
    Όχι .
    Στο κοντάρι ήταν αυτός που δέχθηκε και την πρώτη επίθεση (για τον οποίο αναφέρω στην ΥΓ.) από τα ....εξωθεσμικά κέντρα.
    Τους ανησυχεί βλέπεις η αποδοχή που έχει από το σύνολο των Ελλήνων και θέλησαν σαν πρώτο βήμα να την .....τσαλακώσουν.
    Οι σκεπτόμενοι πολίτες όμως ξέρουν και κρίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ίσως να μην ήμουν ξεκάθαρος:
    ένας από τους δύο ήταν πρώην αθλητής κι έχει θεσμική θέση, αλλά σαφή τοποθέτηση προς τον άλλο άξονα;
    ο άλλος είναι ο γνωστός μέντορας πρώην υπ;
    συγγνώμη, εάν λαθεύω, ίσως δεν έχει τόση σημασία.
    Προς επίρρωσιν επίσης του κειμένου σου βλ. πρωτοσέλιδο του Βήματος την επομένη της "πυρκαγιάς" στην Πάρνηθα, νομίζω 27.06.07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. to :
    "μεταδίδει τις απόψεις των ελίτ"
    kai to
    "οι διαφημιστές διαμορφώνουν το πρόγραμμα"

    isos na min einai asindeta

    i diafimisi(kai i ereyna tis diafimisis pou "aggixe" stin sinexeia tis dimoskopiseis) exei amesi i emmesi sindesi me aytin tin elit, meso offshore kai axiranthropon kai ola ginontai omorfa kai xoris sovares antidraseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε πολίτη, μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο σαφής; Ή τουλάχιστον κάποιος άλλος να μας εξηγήσει για τα δύο αυτά πρόσωπα, ποιά είναι τέλως πάντων (συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα).
    Σχετικά με την επίθεση κατά Καραμανλή σε σχέση με τις επαφές με Πούτιν συμφωνώ. Δεν σας κάνουν εντύπωση πόσο υποτιμητικά αναφέρονται στη Ρωσία τα έντυπα του ΔΟΛ (και όχι μόνο οι ξινισμένες γεροντοκόρες Σωμερίτης και Ψυχογιός) ή κάτι ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Φυσικά και δεν είναι άγιος ο Πούτιν, αλλά τέλος πάντων δεν είναι και πιο σατανικό από άλλους ηγέτες μεγάλων χωρών.

    Κάτι ακόμα: Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τα εκκλησιαστικά, δεν σας κάνει εντύπωση που δημοσιογράφοι που κάνουν εκκλησιαστικό ρεπορτάζ γλείφουν ασύστολα το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και μόλις ο Χριστόδουλος πήγαινε να αναπτύξει έστω την παραμικρή σχέση με το Πατριαρχείο Μόσχας (στο κάτω-κάτω, η μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο είναι!), έπεφταν επάνω του να τον φάνε; Ή μόλις ένα μοναστήρι στην Ελλάδα (όπως είχε γίνει με ένα μοναστήρι στην Άνδρο) ανέπτυσσε κάποιες σχέσεις με Ρώσους κληρικούς, εμφανίζονταν εκτενέστατα ρεπορτάζ (όπως αυτό του "Βήματος") που μεγαλοποιούσαν τα πράγματα, εμφάνιζαν Ρώσους πράκτορες και την Εκκλησία της Ελλάδος να κοντεύει να απορροφηθεί από τη Μόσχα; Είμαι σίγουρος ότι αυτά δεν είναι άσχετα, με δεδομένη την υποστήριξη και το χρήμα που παρέχει η Αμερική στο Φανάρι, για τους δικούς της φυσικά λόγους και όχι από αγάπη στην Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ με όσα διάβασα από εσένα αγαπητέ πολίτη και χαίρομαι που βαδίζεις μπροστά.
    Εμένα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με όσα διάβασα.
    Το θέμα όμως είναι πως όλα αυτά μας έχουν γίνει συνείδηση πιά.
    Και το δύσκολο είναι πως και τα παιδιά μας έχουν εθιστεί ασυνείδητα σε όλα αυτά.
    Σαν γονέας μα και σαν πολίτης λυπάμαι βαθύτατα για αυτό το χάλι που επικρατεί.

    Κυνηγόντας το αύριο, δυστυχώς εθιζόμαστε στο να χάνουμε το σήμερα.
    !!!!!!!!!Κρίμα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ λιτσάκι
    Αγαπητή μου φίλη η .....επανάσταση ενάντια σε αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλουν δια της πλύσης εγκεφάλου , πρέπει να ξεκινήσει μέσα από το ίδιο μας το σπίτι και από τους γονείς.
    Μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα για την νέα γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή