Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Έως πότε θα επιτρέπουμε τον ….χουλιγκανισμό στο Κοινοβούλιο;


Ποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν το Κοινοβούλιο σε γήπεδο ποδοσφαίρου μεταφέροντας τον “χουλιγκανισμό” από της κερκίδες στα έδρανα;

Ποιοι στερούμενοι του μεστού πολιτικού λόγου των επιχειρημάτων και των προτάσεων αναγάγουν σε πολιτικές κορώνες την καθύβριση προσώπων και θεσμών;

Παρακολουθώντας εχθές το βράδυ την συνεδρίαση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο , εκεί γύρω στις 10.30 μμ ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοφιλοπούλου.

Η εν λόγω βουλευτής θα πρέπει καταρχάς να επισκεφτεί άμεσα ένα ΩΡΛ για να εξετάσει την ακοή της και εμείς όλοι οι υπόλοιποι τον …..παπά της ενορίας μας για να ζητήσουμε συγχώρεση για το…. αμάρτημα μας να την εκλέξουμε βουλευτή.

Φωνασκώντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους μου προκάλεσε χείριστη εντύπωση.

Αν δεν ακούει καλά πιθανώς η ίδια δεν φταίμε σε τίποτα όλοι οι υπόλοιποι που ακούμε μια χαρά.

Ο λόγος της καταγγελτικός ( τι άλλο ; ) χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις θύμιζε καφενειακού είδους συζήτηση περί του ασφαλιστικού.

Αν είναι ποτέ δυνατόν να προχωρήσουμε έστω και ένα βήμα εμπρός με τέτοιου είδους βουλευτές και αντίστοιχους ….πολιτικούς(…;) λόγους.

Η εντύπωση που αποκόμισα ,τόσο εγώ όσο ( φαντάζομαι ) και η μεγαλύτερη μερίδα συμπολιτών μας , από τον λόγο της και την παρουσία της στο βήμα της Βουλής ,είναι ότι γίνεται προσπάθεια υποτίμησης των θεσμών και περιθωριοποίησης του πολιτικού λόγου .

Έφθασε στο σημείο να αποκαλέσει τον Πρωθυπουργό της χώρας «κουκκί» προσβάλλοντας όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και τον Θεσμό.

Ο προεδρεύων εκείνη την στιγμή κ . Σιούρλας ( ένας πολιτικός με τεράστια κοινοβουλευτική πείρα , ήπιου χαρακτήρα και με αποδοχή απ` όλες της πτέρυγες της Βουλής ) προσπάθησε ευγενικά μετά το τέλος της ….ομιλίας της ,να της συστήσει να αποφεύγονται τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί που υποβιβάζουν τους θεσμούς αλλά και τον χώρο του κοινοβουλίου.

Άδικος κόπος αφού η κα. βουλευτής συνέχιζε να φωνάζει , αυτή την φορά από τα έδρανα , μετατρέποντας τα σε …κερκίδες.

Κάθισα μετά απ` αυτό και έριξα μια ματιά στο ……τι εστί κα. Χριστοφιλοπούλου ( σύμφωνα με το βιογραφικό της από το vo.pasok.gr)

Καταρχάς πολιτεύεται στην περιφέρεια Αττικής και εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2004.

Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Νομικής, Δημήτρη Χριστοφιλόπουλο.( μην τολμήσει να μιλήσει κανείς για οικογενειοκρατία στους πανεπιστημιακούς κύκλους).

Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από το 1986 έως το 1991 εργάστηκε στην ΕΕΤΑΑ.

Στη συνέχεια, από το 1992 έως το 1997, συνεργάστηκε με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και συγχρόνως δίδαξε ως Εντεταλμένη Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συγχρόνως πάλι το 19931994, ασχολήθηκε ως Ειδική Σύμβουλος του Γιώργου Γεννηματά στα τότε Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών .

Τα επόμενα δύο έτη (1998-1999) ανέλαβε διδακτικά καθήκοντα σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.(…;)

Συγχρόνως πάλι από το 1997 ως το 2002 διατέλεσε Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγχρόνως πάλι καθ’ όλη την περίοδο από το 1986 έως το 1997 διετέλεσε μέλος Υπουργικών και Διυπουργικών Επιτροπών, καθώς και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως διαπιστώνετε η κα. Χριστοφιλοπούλου στην καριέρα της ,πριν εκλεγεί βουλευτής το 2004 , διετέλεσε συγχρόνως ( αυτό που όλοι ονομάζουμε αποδοκιμαστικά πολυθεσίτης ) σε διάφορες θέσεις , που είχαν όμως μία και μοναδική συνισταμένη.

Ήταν όλες …...κρατικοδίαιτες .

Αυτό κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ το εξέλαβαν ως …… σοσιαλισμό και το επιβράβευσαν με την βουλευτική ιδιότητα.

Περαστικά μας και …….ας προσέχαμε.


16 σχόλια:

  1. Και δεν ήταν ή μοναδική που προσπάθησε να μετατρέψει σε καφενείο την βουλή.
    Ας ξυπνήσουμε επιτέλους τα νέα παιδιά και να τους στείλουμε όλους αυτούς στο σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ο χουλιγκανισμός, η φανατίλα και η έλλειψη παιδείας είναι κάτι που χαρακτηρίζει όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τους χουλιγκάνους της Νεοδεξιάς
    δεν τους είδς κανείς?
    Ο Παπανδρέου μετά βίας ακουγόταν από τις κραυγές Τραγάκη-Μανώλη(τζάμπα μάγκα).
    Πολύ αμεροληψία έχει πέσει στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμάν ρε ανώνυμε, πόσα χέρια πρέπει να έχει ο Πολίτης για να γράφει για τον χουλιγκανισμό του καθενός;

    Σε πάρα πολλά ιστολόγια έχουν γραφτεί αυτά που λες για τον Μανώλη και τον Τραγάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον πέα κυάνεα.
    Ο άνθρωπος αναφέρετε σε κάτι που του προξένησε εντύπωση και το έψαξε.
    Για τα υπόλοιπα σοβαρά που λέει για οικογενειοκρατία στους πανεπιστημιακούς κύκλους , την πολυθεσία σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ δεν έχουμε τίποτα ανώνυμε να πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mανώλης η κότα της ΝΔ.
    Βάρεσαν σιωπητήριο και εκλ... πατάτες,μόνο για τα πρωινάδικα στύλ Αυτιά κάνει.
    Να τον ξαναψηφίσουν στην Αργολίδα να μην χάσουν τον πολιτικό γίγαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Polith se diavazw kathe mera.... To rezoume pou mas parousia ses les oti einai mono gia krathkodiaitous?...an kapoios exei ta prosonta den prepei na prospathei gia kati to kallitero? karfwneis oti o andras ths einai panepisthmiakos...dhladh an htan gewrgos tha eixe diafora?Eidika sthn Ellada exete dei episthmona andra h Gynaika na pantrevetai antistixa modistra kai mpetatzh?....Otan den epitrepoun se vouleftes twn kommatwn na milhsoun kai afhnoun mono tous dikous tous ayto ti einai Dhmokratia?mia kritikh fifty fifty tha htan pio dikaih.Eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη
    Αν δημοσίευαν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προεκλογικά αντί να παραμυθιάζουν τους ιθαγενείς με ψέματα του τύπου ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ αν το δημοσίευαν ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΊΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ .Τώρα εξαπάτησαν το λαό και του υπέκλεψαν τη ψήφο. Η ψήφος που πήραν είναι προϊόν απάτης και δεν τους δίνει κανένα δικαίωμα να νομοθετήσουν τα αντίθετα από αυτά που διαβεβαίωναν τον Ελληνικό Λαό ότι δεν θα κάνουν. Αν κάποιος , άλλο σου περιγράψει και άλλο σου πουλήσει ,σε εξαπάτησε και αυτό είναι ποινικό αδίκημα και αυτός που το διέπραξε λέγεται σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη απατεώνας ..Ανάλογα με το μέγεθος της απάτης έχουμε πλημμέλημα ή κακούργημα..
    Η εξαπάτησαν εκατομμυρίων ψηφοφόρων για ένα τόσο σοβαρό και ζωτικό ζήτημα που αφορά τη ποιότητα της ζωής τους τα γεράματά τους σίγουρα είναι σε βαθμό κακουργήματος και αυτοί που το διέπραξαν λέγονται ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ . και ο αρχηγός τους λέγεται ΑΡΧΗΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΑΣ κολλητοί του είναι οι Ζαχόπουλοι , πρωτοπαλίκαρα του είναι οι ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ με τα δομημένα ομόλογα οι ΠΑΝΑΓΟΙ με τις μίζες των δισεκατομμυρίων ( αλήθεια που βρίσκονται τώρα ;τρώνε άνετοι τα δις ;) οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις .
    Το πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι ένα και μοναδικό : ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ για να κυριολεκτούμε τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων τα οποία με μεταπολεμικό νόμο υποχρεώθηκαν τα ταμεία να τα καταθέτουν άτοκα στη Τραπεζα της Ελλάδος και από εκεί να πηγαίνουν χαρισματικά θαλασσοδάνεια δανεικά και αγύριστα που λέει ο Λαός μας στου μεγαλοβιομήχανους που εκπροσωπεί ο Μίχαλος.Ετσι με πληθωρισμό που ξεπερνούσε και το 25% απδόθηκαν στα ταμεία πληθωρισμένες δραχμούλες από το 1955 .Ολες οι μελέτες συμφωνούν ότι αν αποκατασταθούν τα αποθεματικά των ταμείων και καταβάλουν τις σημερινές εισφορές που οφείλουν οι βιομήχανοι του Μίχαλου και το Δημόσιο στα ταμέια δεν θα υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα για 50 χρόνια στο ασλιστικό.

    ΛΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Ιωνάθαν
    Μη ζορίζεσαι αγόρι μου γιατί θα πάθεις τίποτα.
    Ο Ελληνικός λαός θα κρίνει.
    Σταμάτα λοιπόν το να γυρνάς από blog σε blog και να στέλνεις το ίδιο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου Ιωνάθαν
    Κανονικά πρέπει να σβήσω το σχόλιο σου γιατί είναι εκτός θέματος.
    Ξέρεις είναι και λίγο ανάγωγο εγώ να αναφέρομαι σε ένα οποιοδήποτε θέμα και κάποιοι στα σχόλια να αναγράφουν άσχετα με το θέμα για διάφορους ....λόγους.
    Σε παρακαλώ πολύ όπως σε σέβομαι να με σεβαστείς και εσύ και να σχολιάζεις για το θέμα και μόνο.
    Το μήνυμα σου θα μπορούσες να το γράψεις στο χθεσινό post που ακόμη είναι ανοικτό για σχόλια.

    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κουκκι τον ειπε?να τον ελεγε ρεβυθι.παντως αν τον ελεγε μπουχεσα θα επεφτε μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. an kapoios exei ta prosonta den prepei na prospathei gia kati to kallitero?

    Ανώνυμε να σου δείξω εγώ εκατοντάδες (για να μην πω χιλιάδες και νομίζετε ότι υπερβάλω) παιδιά με μεταπτυχιακά που επειδή δεν έχουν μέσο δεν τους παίρνουν ούτε για γραμματειακή υποστήριξη! Άσε λοιπόν το 'αν κάποιος έχει τα προσόντα'. Για την Ελλάδα μιλάμε, και ξέρουμε όλοι ότι τα προσόντα είναι η δεύτερη προτεραιότητα. Η πρώτη και σημαντικότερη είναι να έχεις γερό δοντάκι!
    Τώρα για το θέμα του άρθρου, είναι κοινώς γνωστό ότι η εκάστοτε αντιπολίτευση από όλα τα κόμματα γίνεται με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις πολίτη. Μπορεί η συγκεκριμένη κυρία όπως λες να το παραέκανε, αλλά εγώ τόσα χρόνια ελάχιστες φορές έχω ακούσει σοβαρή αντιπολίτευση, το οποίο σημαίνει ότι κάνουμε και προτάσεις, δεν κατηγορούμε μόνο ότι οι άλλοι τα κάνουν όλα στραβά... Απορώ πάντως που ακόμα και έτσι καταφέρνουν ακόμα να πείθουν κάποιους ότι κάνουν αντιπολίτευση! Πραγματικά αυτό με εκπλήσσει περισσότερο απ'όλα...

    Dandelion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε ανώνυμε πάλι τα ίδια...Η στείρα αντιπολίτευση φαίνεται πως είναι γνώρισμα σου και όχι του politis.;Oσο για αυτή την κυρία Βουλευτή θα πρέπει να εξετάσουμε την πελατειακή σχέση της με την πασπ για εξυπηρέτηση...σπουδαστών για τις φοιτητικές εκλογές.Για να το αναφέρω κάτι ξέρω και γω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν
    Σχετικά με την κυρία. Τα πολύ ενδιαφέροντα συνέβησαν όταν ήταν Γ.Γ. του Εργασίας. Εκεί απέκτησε πάρα πολλές γνώσεις σχετικά με τα κοινοτικά.
    Απέκτησε όμως και άλλα...
    Στο γραφείο της συνωστίζονταν δεκάδες ιδιοκτήτες Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), προκειμένου να επηρεάσουν τις εγκρίσεις των προτάσεων.
    Η κυρία αποφάσιζε με σιδηρά πυγμή.
    Έτσι, κάποια ΚΕΚ έπαιρναν έγκριση για ένα- δύο προγράμματα των 30.000 € έκαστο και απλώς φυτοζωούσαν.
    Κάποια άλλα ΚΕΚ όμως έπαιρναν έγκριση για 75, ή 70 ή 65 προγράμματα επαναλαμβάνω των 30.000 € έκαστο. Κάντε απλώς τον πολλαπλασιασμό.
    Αυτό γινόταν επανειλημμένως.
    Το περίεργο είναι ότι την εποχή εκείνη το copy - paste γνώριζε μεγάλη δόξα. Δηλαδή δεν υπήρχε σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ των προγραμμάτων που υποβάλλονταν από τα ΚΕΚ. Πάνων κάτω ήταν ίδια. Ότι καινούριο επινοούσε κάποιο ΚΕΚ αμέσως αντιγράφονταν από τα άλλα στην επόμενη προκήρυξη.
    Αργότερα η κυρία, έκανε έναν πάρα πολύ ακριβό προεκλογικό αγώνα και βγήκε άνετα βουλευτής.
    Οποιοσδήποτε γνωρίζει έναν ιδιοκτήτη ΚΕΚ (ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ) μπορεί να επιβεβαιώσει αυτά που γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NA TANE MONO H ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ politis
    Να εκφράσω και εγώ μια απορία σχετικά με τους βολευτές
    Πού θα πάει τελικά αυτό το σκάνδαλο με τους μισθούς και τις συντάξεις τους
    Η συνταξιοδότηση τους στις 2 τετραετίες διάβασα ότι θα ισχύσει από την επόμενη τετραετία. Μην χάσουν και οι άνθρωποι που μπήκαν τώρα στην βουλή το οικονομικό τους αποκούμπι.
    Είχα την εντύπωση ότι στην βουλή πήγαιναν πρόθυμα συνάνθρωποι που είχαν τις γνώσεις και την διάθεση να βοηθήσουν αυτή την χώρα να προχωρήσει, αλλά τελικά απεδείχθη ότι μάλλον πρόκειται για ανελέητους ληστές. Γιατί τι άλλο από προκλητική ληστεία μπορεί να είναι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
    Αν μου ζητούσαν εμένα να πάω στην βουλή να βοηθήσω την χώρα θα πήγαινα με χέρια και με πόδια χωρίς καμία απολαβή ούτε καν τα έξοδα μου, όπως θα πήγαινα και σε έναν πιθανό πόλεμο να βοηθήσω την χώρα μου ή οπουδήποτε αλλού μου το ζητούσε.
    Το ίδιο πιστεύω ότι θα έκαναν και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες.
    Μήπως πρέπει να ενεργοποιηθούμε μέσω των blog του μόνου ανεξάρτητου μέσου έκφρασης και να δείξουμε σε όλους αυτούς ότι το μόνο που δεν περιμέναμε ήταν να μας ληστεύουν.

    Καλά τι λέω τώρα…….μάλλον κάτι παίρνω και με επηρεάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή