Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Το δάγκωμα του Φασισμού και το δηλητήριο που μας απειλεί.

Τα συνεχή black out του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν παραλύσει την οικονομική ζωή χώρας μας.

Προσθέστε σ’ αυτά και τους όγκους σκουπιδιών που συσσωρεύονται κάθε μέρα, στην Αθήνα και τότε παίρνουμε ένα αληθινά εκρηκτικό μείγμα.
Η δυσφορία των πολιτών διογκώνεται μέρα με τη μέρα και οργίζονται με την κυβέρνηση, διότι ανέχεται την ασυδοσία των συντεχνιών.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο κοινωνικής συνοχής.

Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα υπερβαίνουν τα όρια αντοχής της κοινωνίας. Και προκαλούν σκέψεις για τα όρια των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, κατά την ιστορική του διαδρομή, ήταν πρωτοπόρο στην εδραίωση της κοινωνικής συνοχής.

Η παρούσα τροπή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, ωστόσο, στρέφεται πλέον κατά της συνοχής και της ισοπολιτείας, υπονομεύει την κοινωνική αλληλεγγύη, στρέφεται εναντίον των ασθενέστερων στρωμάτων.
Η συντεχνιακή ιδιοτέλεια καταπλακώνει την κοινωνική ευθύνη.

Ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων διεκδικούν τα όποια αιτήματά τους, τιμωρώντας όχι τον εργοδότη τους, αλλά ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνία.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί επίδομα ή μονιμοποίηση απειλώντας την υγεία, την ασφάλεια, την ίδια τη ζωή των συμπολιτών του.

Κάποιοι περάσανε ηθελημένα ή αθέλητα την κόκκινη γραμμή του μέτρου.
Την γραμμή που κάνει διακριτά τα όρια των δικών τους δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου.

Ακούμε να συζητιέται δημόσια ότι μας ταλαιπωρούν για …..το καλό μας…

Οι προνομιούχοι, ασφαλισμένοι στα λεγόμενα «ευγενή»Ταμεία του Δημοσίου, αντιδρούν στην ενοποίησή τους με άλλους κλάδους λιγότερο προνομιούχους.

Αυτοί λοιπόν, οι προνομιούχοι ,τα «ρετιρέ της κοινωνίας» που έλεγε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ζητούν τη συμπαράσταση όλων εκείνων με τους οποίους δεν θέλουν να εξομοιωθούν και τους ταλαιπωρούν για να τους….. έχουν συμπαραστάτες στον ….αγώνα τους.

Όχι γιατί νιώθουν ότι άμεσα απειλούνται, αλλά για να αποθαρρύνουν κάθε πιο τολμηρή μεταρρύθμιση στο άμεσο ή απώτερο μέλλον.

Τα μηνύματα αρκετά και με πολλούς αποδέκτες.

Να γνωρίζουν άπαντες ότι ο διακόπτης του ηλεκτρικού είναι δικός τους κι όποτε θέλουνε τον κατεβάζουνε.
Τα απορριμματοφόρα και αυτά επίσης κι όποτε θέλουνε τα κλειδώνουνε.
Φυσικά και οι χωματερές είναι δικές τους(ως κληρονομικό δικαίωμα ) κι όποτε θέλουνε τις κλείνουνε.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αυτά δικά τους αφού από τον ιδρώτα τους και μόνο αγοράστηκαν και συντηρούνται κι όποτε θέλουνε τα «κοκαλώνουνε»।

Η πληροφόρηση και τα ΜΜΕ δικά τους είναι και ότι θέλουνε μας …πασάρουνε. Και όποιος κουνηθεί θα τον φάει το …μαύρο φίδι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Τα τωρινά μηνύματα έρχονται να προστεθούν και σε αυτά μερίδας της νεολαίας που κατά καιρούς έχουν στείλει τα δικά τους μηνύματα ότι τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια είναι δικά τους κι όποτε γουστάρουνε τα καταλαμβάνουνε και εάν θέλουν τα καίνε κιόλας.

Αυτά είναι τα μήνυμά τους και δεν τα υπονοούν απλώς αλλά μας τα λένε κατάμουτρα .

Ένας απροσχημάτιστος κοινωνικός «τσαμπουκάς» που παραλύει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια από τον οποιοδήποτε.

Δυστυχώς έχουμε έναν συνεχώς επιταχυνόμενο κοινωνικό φασισμό που κρατώντας την κοινωνία σε συνθήκες εφιαλτικής ομηρίας καταλύει τα δημόσια αγαθά και τα δημοκρατικά δικαιώματα μας.

Είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Γιατί το ……δάγκωμα του φασισμού και το δηλητήριο του είναι αργό αλλά ….φοβερά επώδυνο.

27 σχόλια:

  1. file politis kata to pleiston dexomai ta ar8ra sou alla den mporw na dextw oti h apergia ftaiei....H kubernhsh ftaiei pou me thn adiala3ia dusxerenei thn uparxousa katastash...An einai dunaton dhladh OLA ta MME na prospa8oun na meiwsoun to 8ema me to asfalistiko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου σήμερα τελείωσα το διάβασμα και την μελέτη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (καθότι ήρθε πολύ αργά στα χέρια μου )και αύριο θα γράψω την αποψή μου επ` αυτού.
    Θα είναι λίγο .....τολμηρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kι εγώ που νόμιζα ότι συντεχνίες είναι το καρτέλ του γάλακτος, τα σούπερ μάρκετ, οι βιομήχανοι τροφίμων κάποιο λάθος θα κάνω γιατρέ μου εεε???

    Δεν ήξερα ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι ....απεργοί και όχι η κατασπατάληση του Δημόσιου πλούτου από τους παρατρεχάμενους της εκάστοτε εξουσίας.

    Να καταργήσουμε τις απεργίες λοιπόν για να μπορεί ο κάθε Μίχαλος ο οποίος έχει γαλουχηθεί με τα Δημακρατικά ιδεώδη από το χουντικό υπουργό μπαμπά του να δανείζεται άτοκα τα αποθεματικά των ταμείων για να τα κάνει "επενδύσεις".

    Η απαγόρευση των απεργιών να κατοχυρωθεί συνταγματικά έτσι ώστε οι κάθε λογής κουμπαροι να τζογάρουν ανενόχλητοι με την ανοχή των προστατών τους (κονώς λεγόμενων και νταβαντζήδων) τα αποθεματικά των ταμείων ούτως ώστε να λυθεί άπαξ δια παντός το ασφαλιστικό μιας και κανείς δε θα έχει να πάρει ούτε σέντσι σύνταξη όχι στα 65 αλλά ούτε και στα 90.

    Η ποινή για τους απεργούς δέον να είναι η εσχάτη.ΘΑΝΑΤΟΣ δηλαδή.
    Μόνο έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να χαρίζει τις εισφορές στις τράπεζες, οι καλοί και άγιοι άνθρωποι οι εργοδότες θα μπορούν απερίσπαστοι να εισφοροδιαφεύγουν και να προσφέρουν απλόχερα παχυλές αμοιβές και ιλλιγγιώδη ποσά της τάξεως των 600 ευρώ και μάλιστα κάθε μήνα(!) στους λιγδιάρηδες πτωχούς.

    Τα δε παιδιά των απεργών για να αναμορφωθούν κοινωνικά και για να μη διατρρήξουν στο μέλλον τον κοινωνικό ιστό και διαταρράξουν τη κοινωνική γαλήνη θα υποχρεώνονται να εργάζονται υποχρεωτικώς και δια βίου με το κοινωνικά ορθό μέτρο της μερικής απασχόλησης εις τας επιχειρήσεις του κ.Μίχαλου αντί αμοιβής 250-400 ευρώ (και μάλιστα κάθε μήνα), οι δε ανάξιοι γονείς των εγκληματιών απεργών θα τιμωρούνται να περάσουν τον υπόλοιπο βίο τους εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση (και χωρίς το μέγα προνόμιο της φιλοξενίας) στο αναψυκτήριο του κ.Μαγγίνα.

    Ακούς εκεί οι βρωμοσκουπιδιαρέοι, οι ψοφοδεητζήδες, οι τεμπελολεωφορειατζήδες και όλοι αυτοί οι Προνομιούχοι Φασίστες να θέλουν να διαταράξουν τη κοινωνική γαλήνη των σκληρά εργαζομένων μη προνομιο΄υχων που ανήκουν στα σωματεία ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΣΒΒΕ, ΣΜΕΧΑ ΕΣΗΕΑ....

    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φασισμός που αναφέρεις είναι μπολιασμένος για τα γερά απ` ότι βλέπεις και στο προηγούμενο σχόλιο.
    Μπορούμε να κατηγορούμε τον κάθε ένα όχι για τα πεπραγμένα του αλλά για τον πατέρα του .
    Ο κομματισμός και τα ....μπόλια του οι συντεχνίες ενεργούν για το συμφέρον μας και το συμφέρον των παιδιών μας.
    Μπράβο ρε .....δημοκράτη ανώνυμε 5.27( τι άλλο θα ήσουν ως άλλος κουκουλοφόρος).
    Με το σχόλιο σου απλώς επιβεβαιώνεις με τον καλύτερο τρόπο αυτά που λέει τι άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα καλά και ωραία αυτά που βλέπω γύρω μου να γίνονται και αυτά που διαβάζω κάθε μέρα…
    Αλλά….
    Υπάρχει και ένας αριθμός πολιτών σε αυτή τη χώρα που η ζωή τα έφερε ή η λάθος επιλογή τους ήταν να εξασκούν κάποιο από τα δεκάδες επαγγέλματα που αποτελούν ένα από τα στηρίγματα αυτής της κοινωνίας.
    Εννοώ τους επιτηδευματίες (όχι τους κατονομαζόμενους «ελεύθερους επαγγελματίες» γιατρούς –δικηγόρους-και άλλα 20-30 επαγγέλματα που τυγχάνουν και ειδικής φορολογικής μεταχείρισης) αλλά τα διάφορα επαγγέλματα από βιοτέχνη μέχρι πλανόδιο μικροπωλητή που αποτελούν και αυτοί κομμάτι της κοινωνίας, άνθρωποι που δεν τους γνωρίζει ο συνδικαλισμός, που η κάθε ημέρα τους είναι σαφάρι για να καλύψουν τα έξοδα τους,
    που δεν έχουν στα χέρια τους εξουσία να επηρεάσουν τους άλλους και που μια ζωή ολόκληρη ότι βγάζουν το παίρνει το κράτος οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι.
    Άνθρωποι που για το ασφαλιστικό το μόνο πράγμα που ξέρουν είναι ότι ποτέ δεν προλαβαίνουν να πάρουν σύνταξη και για να τους δει γιατρός πληρώνουν, γιατί ο ένας και μοναδικός που τους επιτρέπει το Ταμείο τους να πάνε έχει τεράστια λίστα ασθενών, δέχεται επισκέψεις 2-3 ώρες την ημέρα και τις περισσότερες φορές μόλις κορνιζάρισε το πτυχίο του.
    Όλοι αυτοί όμως δεν πρέπει να ζούνε σε αυτή την χώρα μάλλον γιατί η φωνή τους δεν ακούστηκε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φασισμός είναι που είχα υπολογίσει
    420 Ευρώ παραπάνω στη σύνταξη μου και έρχεται ένας πρωθυπουργός που δεν δούλεψε ούτε μιά μέρα στη ζωή του και μου τα κόβει.
    Σας ζητώ συγγνώμη αλλά θα ανεχθείτε και τον δικό μου "φασισμό".
    ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΑΠΕΡΓΕ,ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΗΠΩΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με τον gnik.
    Αλλωστε αυτό είναι νομίζω και το κοινωνικό σύνολο που υποφέρει από τους απεργούς περισσότερο.
    Βέβαια μην ξεχνάμε και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που και αυτοί βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα των απεργών.
    Έχει απολυτο δίκιο ο politis-gr αν θυμηθούμε κιόλας ότι αντιδράσανε οι βολεμένοι στο μετρό κατά της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας του τα βράδια.
    Βλέπεις κατά τον ανώνυμο πιο πάνω το χρησιμοποιεί η ....πλουτοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον ΑΠΕΡΓΟ.
    Ο πατέρας μου ο αγρότης παίρνει πολύ πιο λίγα απο τα 420 ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΣ ??? ότι θα πάρεις.
    Αν δεν το ξέρεις στην δημοκρατία ο Πρωθυπουργός εκλέγετε από τον λαό και ενεργεί για λογαριασμό του.
    Μάλιστα μια απο τις δεσμεύσεις του προεκλογικά ήταν και η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.
    Και ο λαός τον εξέλεξε.
    Έαν δεν μπορείς το δημοκρατικό πολίτευμα στο καλό και τα σκυλιά δεμένα ΑΠΕΡΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός Πρωθυπουργός?Ο κρυπτόμενος?
    Φυσικά εκλέγεται από τον λαό θα έλεγα
    απο αυτούς τους αγρότες των 200 Ε αγροτικής σύνταξης που ψηφίζουν ΝΔ γιατί και ο πατέρας τους ψήφιζε ΕΡΕ.
    Τέτοιοι που είμαστε αυτοί μας αξίζουν,μέχρι νεωτέρας.
    Μεταρρύθμιση είπες?Να παίρνεις το υγιές ταμείο και να το ρίχνεις στο διαλυμένο ταμείο που έχεις κατακλέψει με την υπόθεση των ομολόγων.
    Ξυπνήστε ρε σας δουλεύει ο Πρωθυπουργός Ρουσόπουλος...μάλιστα κύριοι αυτός κάνει κουμάντο ο άλλος τρέμει μη κυκλοφορήσει το αμοντάριστο βίντεο Ζαχόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και να το ρίχνεις στο διαλυμένο ταμείο που έχεις κατακλέψει με την υπόθεση των ομολόγων.
    ------------------------------------
    Ποιά δομημένα ρε!!

    9 χρόνια πέρασαν από τη φούσκα του Χρηματιστηρίου. Εκεί έγινε η καταλύστευση αλλά ΜΟΥΓΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ τώρα το χρηματιστήριο πετάει...
    χα...χα...χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα Λαρισαίε
    με την δημοκρατική άποψη σου να τους εξαφανίσουμε όσους δεν ψηφίζουν αυτό που θέλεις εσύ.
    Μπράβο δημοκράτη μου. !!!!!!
    Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά το φρόνημα όσων αντιδρούν στην θέληση του λαού.
    Απλώς επιβεβαιώνετε πλήρως το post που μιλάει για έρποντα φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θεμα ειναι το πιο σοβαρο που μπαινει και πρεπει να μεινει για καιρο ενεργο, για να ξεκαθαρισει μεσα μας.
    Απ ο,τι βλεπουμε, οι μονοι που απεργουν, ειναι οι βολεμενοι, μονιμοι υπαλληλοι των περι το δημοσιο τομεων, που εχουν τη δυναμη να ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ,για να πετυχουν αυτα που θελουν.
    Οι μεν "σκουπιδιαρηδες", τρεις φορες το χρονο, τα τελευταια χρονια, μας εχουν πρηξει τ αρχιδια, με τις απεργιες τους, ζητωντας καθε φορα και αλλα, με κυριο τη μονιμοποιηση των νεοπροσληφθεντων απο την αλητεια των δημων.
    Γιατι το κολπο, ειναι το εξης. Ο αλητης δημαρχος, παιρνει καποιους απο το παραθυρο, σαν εκτακτους, η καπως ετσι, για τα σκουπιδια, επειδη αυτο ειναι ευκολο και δεν εχει ΑΣΕΠ και μετα τους παει στα γραφεια.
    Υστερα, οι αλλοι, κανουν απεργια, ζητωντας να τους νομιμοποιησει, γιατι ετσι εκαναν και οι προηγουμενοι γι αυτους.Σκυταλοδρομια δηλαδη.
    Ετσι πηζουμε στα σκουπιδια και η κυβερνηση εντρομη, φοβαται μη βγει η Κανελη και ο Αλαβανος στα παραθυρα και δεν τολμαει ν αρθρωσει λεξη.Υποκυπτει.
    Ετσι η κοροιδια, συνεχιζεται. Καθε χρονο.
    Βεβαια, για να μπυν εκει, εχουν γλυψει κατουρημενες ποδιες, αλλα απο τη στιγμη που μπαινουν, θυμουνται ξαφνικα οτι δεν ειναι καλα και ζητανε το ενα και το αλλο.
    Αλλα οταν σ ενα κρατος, μας λενε οτι υπαρχει ανεργια μεγαλη, γιατι δεν αφηνουν να ελθουν να δουλεψουν, αυτοι που θελουν και αντ αυτου, μας αλλαζουν τα φωτα με τις απεργιες;
    Οσον αφορα στη ΔΕΗ ,κι αυτη
    το ιδιο ειναι. Θυμαμαι οτι επι Μητσοτακη το 92, πηραν 5000 ατομα και δεν ειχαν που να τα βαλουν.
    Εχουν υπεραριθμο προσωπικο που υποαπασχολειται και ελλειπον σε τομεις που χρειαζεται.
    Και τα λεφτα που παιρνουν, ειναι πολυ περισσοτερα, απ αυτα που παιρνει ενας υπαλληλος ακομα και στο δημοσιο, με τα ιδια προσοντα.
    Θα μπορουσα να γραφω για ωρες για το θεμα, αλλα σιγα,σιγα, θα βγαλουμε το ολο θεμα.
    Οσον αφορα σε μερικους παλαιοπασοκους και παλαιοκομμουνιστες, αυτοι ειναι για κλαμματα.Χρησιμοποιουν επιχειρηματα λες και εχουμε χουντα.
    Μα αν δε σας αρεσει η κυβερνηση, (που ουτε και μενα μου αρεσει), μην την ψηφισετε την αλλη φορα, Ψηφιστε καποιον αλλο.
    Σαν τον Αντρεα πχ., που εδινε λεφτα, απο κεινα που δεν ειχε,χρεωνοντας τη χωρα σε απιθανο βαθμο.
    Η πλακα ειναι, οτι ολοι λενε Αντρεας και σταζει μελι το στομα τους.Εκει ειναι η αξια του ανθρωπου. Και η δυνατοτητα να κοροιδευει.
    Γιατι ο γερος, να γαμαει ηθελε τις μικρουλες μονο. Τιποτ αλλο.
    Θυμαστε που ειπε μια φορα, εγω μονο προεδρευω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άχ ρε Αθηναίε σε πιάσαμε αδιάβαστο.
    Ποιά θέληση λαού?
    Σημερινή δημοσκόπηση της VPRC:76% θεωρεί ότι ο Καραμανλής είπε ψέματα για τα 3 ΔΕΝ.
    71% διαφωνεί με το ασφαλιστικό.
    74% θεωρεί ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αποσυρθεί.
    Περαστικά σε εσένα και στον καταλληλότερο(έγινε ανέκδοτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με χίλια να δούμε που θα κρυφτούν τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης και των φυλλάδων.
    Η πραγματική δύναμη της δεξιάς, τώρα αποτυπώνεται σωστά στις δημοσκοπήσεις
    ,25% άντε να τους δώσουμε και τους φασίστες του Άδωνι σύνολο 30%.
    Οι άλλοι μάγκες μου είναι 70%.
    θα τρίβετε τα μάτια σας σε λίγους μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε συ theodore έγραψες τόσα για να μα πείς οτι ο Ανδρέας πηδούσε.Κάτι μας είπες.
    Αυτός φίλε μου ΜΠΟΡΟΥΣΕ και πηδούσε
    και στα διαλείμματα έτρωγε και ο λαός κανένα ξεροκόμματο.
    Ενώ τώρα εκτός από δεξιοί είναι και αδέξιοι ,ούτε να πηδήσουν μπορούν(Βαρθολομαίος-Ζαχόπουλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Politi συνήθως συμφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά όχι αυτή τη φορά. Γιατί πιστεύω ότι σε μια κοινωνία που υπάρχουν αναταραχές, υπάρχει σίγουρα και αιτία. Δε σηκώθηκαν μια μέρα οι προνομιούχοι και αποφάσισαν να καταλύσουν το κράτος. Μπορεί όπως λες εσύ και κάποιοι σχολιαστές οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να είναι πιο προνομιούχοι από κάποιους άλλους. Αυτό όμως τι σημαίνει, ότι θα έπρεπε κι αυτοί να χάσουν αυτά τα προνόμια για να ευχαριστηθούμε εμείς? Καλύτερο για όλους μας θα ήταν να συγκρίνουμε προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Αν είμαστε άνθρωποι, να βοηθήσουμε να διεκδικίσουν τα δικαιώματά τους και αυτοί που δεν είναι τόσο προνομιούχοι όπως λες. Με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας... Όχι να λέμε συνεχώς ότι οι άλλοι οι καημένοι δεν μπορούν καν να απεργήσουν κι εσείς οι προνομιούχοι είστε αχάριστοι... Δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι παίζουμε το παιχνίδι των μεγάλων? Αυτό θέλουν από μας. Η μια τάξη να πολεμάει την άλλη, οι μεν να αισθάνονται προνομιούχοι και να σνομπάρουν τους 'κατώτερους', οι δε να νοιώθουν αδικημένοι και αντί να στρέφονται κατά των αληθινών εκμεταλλευτών τους, να στρέφονται κατά των 'προνομιούχων', για να χάσουν κι αυτοί τα 'προνόμια' και έτσι να είμαστε όλοι ίσοι στη μιζέρια μας...
    Έχουμε πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά μόνο αν ενωθούμε. Τόσα χρόνια είμαστε χωρισμένοι σε γαλάζιους, πράσινους, κόκκινους, 'προνομιούχους' και μη προνομιούχους (και πάει λέγοντας) και οι πραγματικά προνομιούχοι, οι μεγάλοι και τρανοί μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας κι εμείς καθόμαστε και πλακωνόμαστε στις μπουνιές με το διπλανό μας.
    Μπράβο μας!!!

    Dandelion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ μου φίλε
    Αφιέρωσα 3 ημέρες από τον χρόνο μου μελετώντας λεπτομερώς το νομοσχέδιο.
    Αύριο θα postαρω την άποψη μου .
    Καλό θα ήταν στον καθένα μας να μελετάει τα πράγματα που τον ενδιαφέρουν άμεσα.
    Με το νομοσχέδιο δεν θίγονται σε τίποτα τα προνομιούχα ταμεία , εκτός εάν θεωρείς την ένταξη τους στο ΙΚΑ ως ....υποβάθμιση τους.
    Με την σημερινή κατάσταση απλώς προσπαθούν να αποθαρρύνουν την οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια μεταρρύθμισης επιχειρηθή στο μέλλον.
    Να σου το πω πιο απλά.
    Αυτό που κάνουν τώρα είναι να στέλνουν το μήνυμα ....κάτσε καλά με αποδέκτη τον καθένα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδη βλεπω οτι εδω γραφουν λογικοι ανθρωποι, με καλη πιστη, θα συνεχισω με τα εξης.
    Για τον Αντρεα. Κι εγω τον ψηφιζα συνεχεια.Αλλα στο τελος, ειδαμε οτι αυτα που εδινε, δεν ηταν παραγωγη της οικονομιας, αλλα δανεικα, που θα τα πληρωσουμε.Μνημοσυνο, με ξενα κολλυβα, που λενε.
    Για τα προνομια.
    Οταν τα λεφτα ειναι δεδομενα, οταν καποιοι, παιρνουν παραπανω, τοτε αναγκαστικα οι αλλοι, παιρνουν παρακατω.Γιατι δεν ειναι δυνατον να παρουν ολοι τα ιδια. Οι του ιδιωτικου τομεα πχ., ποτε δεν θα παρουν οσα και του δημοσιου. Χωρια που η δουλεια τους δεν ειναι μονιμη, που ειναι και το πιο κρισιμο.
    Αλλα και απο το δημοσιο, αλλοι, υπ. οικονομικων πχ.,παιρνει κατι επιδοματα, οσα και ο μισθος ενος αλλου και αλλοι, παιρνουν τον πουλο.
    Το ιδιο συμβαινει και με τις ΔΕΚΟ.
    Αρα, πρεπει να μοιρασουμε πρωτα, τα λεφτα, ωστε να παιρνουν ολοι τα ιδια, με τα ιδια προσοντα, ακτος απο τις θεσεις ειδικης ευθυνης, που πρεπει να παιρνουν παραπανω.
    Αλλα δεν ειναι δυνατον ο οδηγος λεωφορειου στην Ολυμπιακη και η καθαριστρια στον οργανισμο λαχειων, οπως επισης και οι εργατες στα λιμανια, να παιρνουν ΠΟΛΥ παραπανω, απο ανθρωπους που φαγανε τα χρονια τους στα θρανια.(Οι τελευταιοι, με νομο του φοβερου Πασοκ, παιρνουν απο 100, εως 150 χιλιαρικακια το χρονο.Εσυ, τα παιρνεις;Μη μου πεις οτι εισαι τοοσο αφελης, που να πιστευεις οτι θα παρεις κι εσυ τα ιδια αυριο, υπερασπιζοντας τα προνομια τους, γιατι θα σε θεωρησω αφελη, που αγεται και φερεται, απο την προπαγανδα τους).
    Γιατι τη δουλεια των πρωτων, την κανει ο οποιοσδηποτε, ενω των δευτερων, οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο/Η Mάκης είπε...
    Ο φασισμός που αναφέρεις είναι μπολιασμένος για τα γερά απ` ότι βλέπεις και στο προηγούμενο σχόλιο.
    Μπορούμε να κατηγορούμε τον κάθε ένα όχι για τα πεπραγμένα του αλλά για τον πατέρα του .

    ===================================

    Σωστά τα λες.
    Και βέβαια τα πεπραγμένα του Μίχαλου είναι απείρως αποκρουστικότερα από τα πεπραγμένα του πατέρα του.
    Τι εκπροσωπεί ο Μίχαλος??Το ΕΒΕΑ.Τι σημαίνει ΕΒΕΑ??
    Ελαστική απασχόληση μισθοί πείνας, και φυσικά ο ψυχοπονιάρης Μίχαλος εισηγήθηκε και μια αύξηση στο ρεύμα σου 30%.

    Οι τεμπέληδες της ΔΕΗ έκαναν και μια απεργία για να μη περάσει αυτη η αύξηση.ΕΣΥ τι έκανες??

    Όσο για το χαρακτηρισμό "κουκουλοφόροι" ψάξε ανάμεσα στη παράταξη που υποστηρίζεις τη πολιτική της και θα βρείς αρκετούς από δαύτους

    Ο/Η politis-gr είπε...
    Αγαπητέ μου φίλε
    Αφιέρωσα 3 ημέρες από τον χρόνο μου μελετώντας λεπτομερώς το νομοσχέδιο.....
    Με το νομοσχέδιο δεν θίγονται σε τίποτα τα προνομιούχα ταμεία , εκτός εάν θεωρείς την ένταξη τους στο ΙΚΑ ως ....υποβάθμιση τους.

    ===================================
    Για να σε βοηθήσω λίγο στη μελέτη σου αν επιτρέπεις αγαπητε politi μέτρησε σε παρακαλώ πόσες υπουργικές αποφάσεις χρειάζονται (πράγμα που σημαίνει ότι ένας αποφασίζει ερήμην ακόμα και του Ελληνικού Κοινοβουλίου θυμίζοντας άλλες εποχές τότε που κυβερνούσε ο πατήρ Μίχαλος)ώστε να αλλάξουν τα πάντα στο νομοσχέδιο αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αλλά τα διάφορα επαγγέλματα από βιοτέχνη μέχρι πλανόδιο μικροπωλητή που αποτελούν και αυτοί κομμάτι της κοινωνίας, άνθρωποι που δεν τους γνωρίζει ο συνδικαλισμός, που η κάθε ημέρα τους είναι σαφάρι για να καλύψουν τα έξοδα τους,
    που δεν έχουν στα χέρια τους εξουσία να επηρεάσουν τους άλλους και που μια ζωή ολόκληρη ότι βγάζουν το παίρνει το κράτος οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι.
    Άνθρωποι που για το ασφαλιστικό το μόνο πράγμα που ξέρουν είναι ότι ποτέ δεν προλαβαίνουν να πάρουν σύνταξη και για να τους δει γιατρός πληρώνουν, γιατί ο ένας και μοναδικός που τους επιτρέπει το Ταμείο τους να πάνε έχει τεράστια λίστα ασθενών, δέχεται επισκέψεις 2-3 ώρες την ημέρα και τις περισσότερες φορές μόλις κορνιζάρισε το πτυχίο του.
    Όλοι αυτοί όμως δεν πρέπει να ζούνε σε αυτή την χώρα μάλλον γιατί η φωνή τους δεν ακούστηκε ποτέ.
    ----------------------------------

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟΥΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΣ.

    ΣΥΝΕΧΕΣ ΩΡΑΡΙΟ, ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΡΦΟΥΡ, ΛΙΝΤΛ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΔΕΣ, ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε μου ανώνυμε 10.36
    Σχετικά με τις υπουργικές αποφάσεις με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
    Είναι ένα απο τα θέματα που έχω αναφερθεί και στο παρελθόν .
    Οποιαδήποτε απόφαση δεν προέρχεται από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου με έβρισκε και με βρίσκει κάθετα αντίθετο.
    Να ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε.

    Προς ανώνυμο 10.44
    Φίλε μου σε παρακαλώ βγάλε τα χρωματιστά γυαλιά γιατί και το όποιο δίκιο έχεις ΧΑΝΕΤΑΙ.
    Τα προβλήματα μας δεν λύνονται με παρωπίδες αλλά με ξεκάθαρα μυαλά.
    Μόνο τότε θα έχουμε μια ευκαιρία για καλύτερο μέλλον.
    Χωρίς μπλε, πράσινα ή κόκκινα γυαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΔΡΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΠΟΤΕ "ΑΕΡΑ-ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ"
    ΠΡΟΚΑΨΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ,ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΑ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΗΜΙΤΗ.ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο παιδιά
    Πάρτε ο καθένας μια κομματική σημαία και συνεχίστε τον αγώνα όλοι μαζί, στηρίξτε την εκάστοτε κυβέρνηση ή αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν.
    Το παιχνίδι τους μεταπολεμικά αυτό είναι…να φανατίζουν, να δημιουργούν τυφλούς οπαδούς, Αριστερούς-Δεξιούς-Ακροδεξιούς-Κεντρώους –Χριστιανούς και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
    Μόνο πολίτες με ελεύθερη και καθαρή σκέψη να μην δημιουργούνται γιατί αυτοί είναι εχθροί όλων.

    Σε μια χώρα απίστευτα χρεωμένη που δεν παράγει τίποτα όχι μόνο για εξαγωγή αλλά ούτε για εσωτερική κατανάλωση, έρχεστε και λέτε να εξομοιώσουμε τους εργαζόμενους προς τα επάνω. Ωραία συμφωνώ αλλά με τι λαλά…με δάνεια πάλι εκεί απαντάτε ναι γιατί όχι τι με νοιάζει εμένα. Το καλοσκέφτομαι και λέω γιατί όχι άλλωστε πόσα χρόνια θα ζήσουμε άσε τους επόμενους να πληρώσουν.

    Αναρωτιέμαι τελικά υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να συμμαζέψουν αυτή την χώρα. Κοιτάζω προσεκτικά γύρω μου και απαντώ με σιγουριά…ΟΧΙ δεν υπάρχουν…ίσως να μην υπάρχει και χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε ανωνυμε με τα κεφαλαια γραμματα .
    Μας έχεις κουρασει.Σταματα πια .Το ειπες μια , το ειπες δυο , δεν καταλαβαινεις οτι γινεσαι κουραστικος αλλα και οχι πιστευτος για την ανιδιοτελεια σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η μεγάλη γάγραινα κατά την γνώμη μου είναι ο αφόρητος λαικισμός που μας έχουν ταίσει όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε το χειρότερο είδος συνδικαλισμού που θα μπορούσε να υπάρξει. Έχουμε συνηθίσει σε ακραίες αντιδράσεις όταν πειράζονται τα κεκτημένα μας και δεν μπορούμε να δούμε που βαδίζουμε . Ο δήθεν προοδευτικός ,αριστερός λόγος των διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό υπάρχει σήμερα.Από θέση αρχής όποιος είναι υπέρ των εργαζομένων και κατά της φαγωμάρας μεταξύ τους θα έπρεπε να θέλει ΕΝΑ ταμείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. Ποιά είναι η λογική εργαζόμενοι να πληρώνουν τις ίδιες ακριβώς εισφορές και να εισπράτουν τελείως διαφορετικές συντάξεις ; Ποιά λογική υπάρχει όταν συντεχνίες ( μηχανικοί,δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι ) επιβάλουν χαράτσια σε όλοκληρη την κοινωνία ; Που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο αυτή η πολυδιάσπαση και ποιόν τελικά εξυπηρετεί αυτή η σύγκρουση συμφερόντων ; Πως θα σταθεί στα πόδια του αυτό το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να πάρουν συντάξεις και τα παιδιά μας ; Δυστυχώς η ηγεσία του συνδικαλισμού σήμερα έχει απαξιωθεί πλήρως . Όταν βλέπεις συνδικαλιστές που μάχονταν εναντίον της μετοχοποιήσης της ΔΕΗ να την ψηφίζουν ως βουλευτές , άλλοι να μας γεμίζουν υποσχέσεις για το άδικο των ρυθμίσεων για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους , να μπαίνουν στην κυβέρνηση και να σφυρίζουν αδιάφορα , τι μπορείς να περιμένεις ; Κάποιοι εδώ μέσα ξεχνάνε ότι υπήρχαν και συνδικαλιστές στις διοικήσεις των ταμείων , ένθερμοι υποστηρικτές των δομημένων και του χρηματιστηρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή