Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μνημείο πολιτικής υποκρισίας και αθεράπευτης παρακμής


Μνημείο πολιτικής υποκρισίας αποτελεί η υπογραφή των 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την…. σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86 παράγραφος 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Περί Ποινικής ευθύνης των Υπουργών», ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου,σχετικά με την από 15.2.2000 σύμβαση με την οποία, η κοινοπραξία «Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) – Ferrostaal AG – HDW ανέλαβε την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών υποβρυχίων τύπου 214» (Σύμβαση με την ονομασία «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»).

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα την χαρακτηρίσει ως μνημείο επιλεκτικής εφαρμογής του Δικαίου και ως μια από τις πιο κακοπαιγμένες θεατρικές παραστάσεις της «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» .

Σίγουρα η παράσταση την οποία παρακολουθούμε θα «παιζόταν» καλύτερα ακόμα και από ένα παιδικό θεατρικό όμιλο κάποιου Δημοτικού Σχολείου.

Διότι όπως ανέφερε πολύ σωστά και ο Χ. Θεοχαράτος ο εκάστοτε υπουργός Αμυνας συγκεντρώνει τα έγγραφα των προσφορών, των διαπραγματεύσεων, των προτάσεων, των αντιπροτάσεων και υποβάλλει τον σχετικό φάκελο, με δικό του εισηγητικό σημείωμα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Διότι, στο ΚΥΣΕΑ προεδρεύει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και μετέχουν ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών, ο εκάστοτε υπουργός Αμυνας, ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών και, κατά περίπτωση, ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης ή άλλος συναρμόδιος.

Διότι, το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει, κυριαρχικά, για το είδος του οπλικού συστήματος, για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, για τον χρόνο παράδοσης, για την τιμή του, για τον τρόπο και χρόνο αποπληρωμής του, για τα αντισταθμιστικά οφέλη – αν υπάρχουν –, για τις ρήτρες κ.λπ. κ.λπ.

Διότι, ερήμην των μελών του ΚΥΣΕΑ, οι υφιστάμενες του ΚΥΣΕΑ Υπηρεσιακές Επιτροπές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μίζες ή να δωροδοκηθούν ή να ζημιώσουν το δημόσιο συμφέρον ή να πλουτίσουν – όπως, συχνά, καταγγέλλεται. Και,

Διότι, ο κ. Τσοχατζόπουλος – και λόγω των κυριαρχικών αρμοδιοτήτων του ΚΥΣΕΑ και λόγω των προσωπικών δυνατοτήτων του, – δεν ήταν εφικτό και δυνατό να εξαπατήσει τα άλλα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου και να δημιουργήσει πολύπλοκους δρόμους διολίσθησης του «μαύρου χρήματος» χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Οι Αγαμέμνονες, οι Μενέλαοι και οι άλλοι ζηλωτές της εκστρατείας εναντίον της Τροίας βεβαίως δεκάρα δεν δίνουν για τη δήθεν «θυσία μιας Ιφιγένειας», – αρκεί να φυσήξει καθαρτήριος άνεμος στα ανόσια πανιά τους.

Στην Τροία, όμως, δεν πρόκειται να φθάσουν. Δεν πείθουν κανέναν!