Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Οδεύουμε ολοταχώς προς νέo … Καστελλόριζο;


To πρώτο τρίμηνο του 2011 επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός του Μνημονίου δεν βγαίνει και ότι τόσο αυτοί που το συνέταξαν, όσο και αυτοί που το ψήφισαν βρίσκονται βαρύτατα εκτεθειμένοι.

Οι υπέρμαχοι του Μνημονίου, προεξέχουσας της κυβέρνησης Παπανδρέου, βρίσκονται υπό το πρίσμα της έντονης αμφισβήτησης , αφού εκτός από τη μάχη της πολιτικής, χάνουν τώρα και τη μάχη με τους αριθμούς.

Οι οικονομικοί δείκτες έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό τους, με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται ευδιάκριτα η εικόνα μιας κυβέρνησης που στην ουσία έχει εγκαταλείψει την οδό προς την εκπλήρωση κάθε στόχου της.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναβολή της επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών μας στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου ελέγχεται πλέον και για την αξιοπιστία της, καθώς αδυνατεί να παραδώσει τα γραπτά στοιχεία που ζητά η Τρόικα για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, αφού βρίσκεται ακόμη σε …..διαβούλευση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών , υπολοίπων υπουργείων , Ιπποκράτους και του τμήματος εκείνου που αποκαλούμε «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος», ο Όλι Ρεν να «νίπτει τας χείρας του» και να προσανατολίζεται να αφήσει τα… δύσκολα για το Συμβούλιο Υπουργών , ζητώντας από αυτό να λάβει την ευθύνη της απόφασης για την πέμπτη δόση του δανείου.

Η πραγματική οικονομική κατάσταση έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση καθώς δεν έχει καμιά σχέση με τα ….αισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπουν τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Το διαμορφούμενο σκηνικό θυμίζει όλο και πιο έντονα αυτό που συνέβη πριν από ένα χρόνο, τέτοια εποχή.

Τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε ξαφνικά στο ακριτικό Καστελλόριζο και από εκεί μας ανακοίνωσε την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές , ενώ μέχρι την προηγουμένη ημέρα μάς διαβεβαίωνε ότι όλα είναι …υπό έλεγχο!

Αναζητείται το νέο Καστελλόριζο ….;