Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γ. Παπανδρέου – Τζ. Σόρος: Για τα «ασημικά» της «Ιφιγένειας»…


Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζει την παράσταση του. Με τον δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή, Τζορτζ Σόρος, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Ο άνθρωπος που έχτισε την κολοσσιαία περιουσία του εις βάρος της αγγλικής στερλίνας, ο επενδυτής που κόντραρε – και νίκησε – την Τράπεζα της Αγγλίας στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, ο θύτης που φέρεται να βρίσκεται τώρα πίσω από τις «επιθέσεις» κατά του θύματος ευρώ, με «Ιφιγένεια» την Ελλάδα (όπως την ονόμασε αυτό το site από τον Ιανουάριο του 2010, και η εξέλιξη των πραγμάτων μας δικαίωσε απόλυτα), πέρασε και επίσημα την πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για να συναντήσει το κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Οι επαφές των δύο ανδρών άλλωστε είναι συχνές τα τελευταία δύο χρόνια. Μη ξεχνάμε ότι όπως είχαμε αποκαλύψει, ο Γ. Παπανδρέου τον είχε συναντήσει στη Νέα Υόρκη, όταν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (πρωτοφανές) είχε πάει στην Αμερικανική μεγαλούπολη για να παραδώσει ,δήθεν σε ρόλο κλητήρα , το πόρισμα της Επιτροπής Στίγκλιτς στον Χ. Λ. Θαπατέρο, ο οποίος θα το μετέφερε στους G20.
Το ότι αργότερα αποκαλύφθηκε διεθνώς ο ρόλος του Τζ. Σόρος στην επίθεση κατά του ευρώ και της ελληνικής οικονομίας, δεν εμπόδισε τον ....Έλληνα πρωθυπουργό να τον συναντά και τον Τζ. Σόρος να επισκέπτεται προς τούτο την χώρα μας( στην προ «λεφτά υπάρχουν» εποχή ήταν «persona non grata» λόγω του Σκοπιανού και των υπόγειων δραστηριοτήτων του).
Από πότε όμως ο θύτης περνά επίσημα την πόρτα του θύματος;(σ' αυτό το θέατρο του παραλόγου ,στον ρόλο του θύματος είναι η Ελλάδα και όχι φυσικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος προφανέστατα έχει ...άλλον ρόλο)
Και εάν κάποιοι από το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν γνωρίζουν (ενώ θα έπρεπε) τον ρόλο του Τζ. Σόρος στην ελληνική κρίση, ας παρακολουθήσουν το παρακάτω βίντεο από το «ΡΤ America» για να .... επιμορφωθούν ( για το θέμα που είχε αποκαλύψει η «New York Times» σχετικά με την συνάντηση πέρσι τον Φεβρουάριο σε πολυτελές διαμέρισμα του Μανχάταν, ορισμένων από τους πιο έμπειρους και «δυνατούς» από πλευράς υπό διαχείριση κεφαλαίων και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να συζητήσουν την περαιτέρω πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ευρώ, αφιερώνοντας χρόνο και φαιά ουσία ΚΑΙ για το λεγόμενο «ελληνικό πρόβλημα», σας έχουμε ξαναγράψει)
Μια αποσπασματική διάσταση του ρόλου του Τζ. Σόρος στην ελληνική κρίση αποκαλύπτεται μέσα από το παρακάτω βίντεο. Αυτόν τον άνθρωπο συναντούσε πριν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και αυτόν κάλεσε χθες επίσημα μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο .

To βίντεο στο http://www.politis-gr.com/?p=14269 που φιλοξενεί αναδημοσιεύσεις των άρθρων μου.