Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δέσμια η κυβέρνηση των συμφερόντων του τζόγου


Είναι πρωτόγνωρος ο εξευτελισμός και η γελοιοποίηση αυτής της κυβέρνησης με τα όσα συνέβησαν στον Κ.Τ.Ε. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαφωνούν ανοικτά με τον αρμόδιο υπουργό και να πηγαίνουν αντίθετα σε δύο ομόφωνες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Είναι ανήθικο» , «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε ….τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος» , «Μας κοροϊδεύετε" είναι μερικά από τα όσα ακούστηκαν από τα χείλη των Βουλευτών στον Κ.Τ.Ε. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι δίκαια την επόμενη ημέρα ο τίτλος του άρθρου μου ήταν …. «Αν είχε χθες δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση» (εδώ) . http://www.politis-gr.com/?p=14424

Χθες η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να δηλώσει με ποιους συντάσσεται και με ποιους αντιτάσσεται; Τελικά η απάντηση ήρθε δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Tο νομοσχέδιο θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, προς ψήφιση» . Ψέλλισε κάτι περί ορισμένων αλλαγών ,που φυσικά είχαν επικοινωνιακούς και μόνο "προορισμούς" και αποδέκτες τα γνωστά παπαγαλάκια.

Ο κ. Πεταλωτής υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο (που καθύβριζαν σύσσωμοι οι Βουλευτές που συμμετείχαν στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία) και έδωσε την απάντηση με ΠΟΙΟΥ το μέρος συντάσσεται ο κ. Παπανδρέου! Με το μέρος των συμφερόντων του τζόγου. Με το μέρος των εκδοτών που χωρίς να έχουν την οποιαδήποτε αναστολή , βρίσκουν στον χώρο του τζόγου τα διαφυγόντα κέρδη από την μη πραγματοποίηση πλέον μεγάλων κρατικών έργων λόγω της οικονομικής κρίσης και των άδειων ταμείων.
Δεν δίστασε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να θεωρήσει τους πολίτες αυτής της χώρας ως Ιθαγενείς, και με προσχηματική επιχειρηματολογία να τους φοβίζει : «Είναι γνωστό ότι λόγω των περιορισμών που θέτουμε, πληρώνουμε πρόστιμα στην Ε.Ε. και δεν είναι καθόλου εποχές να πληρώνουμε τώρα πρόστιμα».

Δεν είπε βέβαια το ποσό που πληρώνουμε. Να σας το πω εγώ. Πληρώνουμε καθημερινά , το ποσό των 31.536 ευρώ. Τουτέστιν 11,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Με απλά λόγια της λογικής και όχι του Πεταλωτή και των παπαγαλακίων, πληρώνει ο καθένας μας ετησίως το εξωπραγματικό ποσό του ... ενός (1) ευρώ! Το ξαναγράφω , του ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ, προκειμένου τα φρουτάκια να μην εισβάλουν ακόμα και στα σχολικά κυλικεία .

Η ελληνική κοινωνία είναι αντίθετη στην ανεξέλεγκτη επέκταση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, δηλαδή στη λογική της «καζινοποίησης» της χώρας προκειμένου να καταστήσει τα τυχερά παιχνίδια, απλώς και μόνο, πηγή δημόσιων εσόδων.

Αυτό που επιθυμεί είναι η δημιουργία ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια, που θα είναι αποτελεσματικό και κοινοτικά αποδεκτό. Ενός πλαισίου αδειοδότησης, εποπτείας και ελέγχου των σημερινών ή μελλοντικών παρόχων, που θα εδράζεται επάνω σε επαρκείς κανόνες προστασίας των καταναλωτών και ειδικά της νεολαίας μας.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του είναι φανερά πλέον αντίθετη όχι μόνο με τους Βουλευτές της , αλλά με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Απαθής ως προς τις κοινωνικές αναταράξεις που θα προκαλέσει το νομοσχέδιο, αποφάσισε , ξεκάθαρα, να συνταχθεί και να υπηρετήσει τους τοπικούς και ξένους επαγγελματίες του τζόγου και καταστροφείς της κοινωνίας.

Προώθησε μάλιστα το νομοσχέδιο (όπως έχουμε ξαναγράψει) στην Κομισιόν για την κατ΄ επείγουσα διαδικασία έγκρισης του με το αιτιολογικό ότι .... κινδυνεύει η δημόσια τάξη.
Η αλήθεια είναι ότι είναι υπαρκτός κάποιος κίνδυνος. Αυτός του να μη προλάβει η σημερινή κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τους ...χορηγούς της! (αφού να περιθώρια της πολιτικής ζωής της έχουν στενέψει τραγικά)….