Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η μαφία του Real Estate και η εγκληματικότητα


Η Αθήνα από ελκυστικός προορισμός με 8,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις την περασμένη δεκαετία είναι πια «απαγορευμένη πόλη».

Μέσα σε λίγα χρόνια η πρωτεύουσα έχασε 5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις! Αριθμοί που συγκλονίζουν.

Μόνο το τελευταίο 12μηνο 3.000 κρεβάτια «χάθηκαν» από το ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας , καθώς 18 ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας κατέβασαν ρολά και σύντομα θα προστεθεί άλλο ένα στη λίστα.

«Η πόλη παραδόθηκε άνευ όρων στην εγκληματικότητα και οι τουρίστες φοβισμένοι την εγκαταλείπουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο λόμπι του Jason Prime,ενός 4στερου ξενοδοχείου που κατέβασε ρολά στις 30 Οκτωβρίου.

Tο «λουκέτο» ήταν αναπόφευκτο καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Ομόνοιας, ένα δρόμο πίσω από το Εθνικό Θέατρο. Η συγκεκριμένη γειτονιά έχει παραδοθεί στις σπείρες των αλλοδαπών. Απαγορευμένη ζώνη όχι μόνο για Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και για διερχόμενους, πεζούς ή και επιβάτες αυτοκινήτων σε πολλές περιπτώσεις. Φυσικά απαγορευμένη ζώνη και για τους τουρίστες.

Στο Jason Prime, επενδύθηκαν 3 εκατ. ευρώ το 2003, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Απασχολούνταν 25 άτομα.Ο ιδιοκτήτης του βλέποντας τις πληρότητες να υποχωρούν στο 25% (από 72% το 2007), διάλεξε το λουκέτο. Ωραίο ξενοδοχείο σε μια άθλια πόλη. «Δεν άντεξα», λέει ο κ. Άγγελος Δούρος, «Οι σπείρες των Μαροκινών και Νιγηριανών έκαναν επιθέσεις στους πελάτες μας. Κάποιοι βρέθηκαν ακόμα και στο νοσοκομείο, επειδή αντιστάθηκαν για να μην τους κλέψουν τις αποσκευές».

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, με μερίδιο 64% στις ανθρωποκτονίες, 75% στις ληστείες, 64% στις κλοπές και 65,5% στο λαθρεμπόριο.

Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο, το οποίο έχει παραδοθεί άνευ όρων στην εγκληματικότητα, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.
«Σε όποιον φορέα και αν απευθυνόμαστε ως Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, για τα προβλήματα του κέντρου και τις επιπτώσεις τους στον κλάδο, βρίσκουμε ‘τοίχο’» δηλώνει ο κ. Τσακίρης.

Στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου ανέφεραν πως στο κέντρο είναι καλύτερα να μη λειτουργούν ξενοδοχεία, καθώς λόγω της άθλιας κατάστασης και των σχολίων των τουριστών η δυσφήμιση για τη χώρα και ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο της χώρας είναι τεράστια.

Κάποια ταξιδιωτικά πρακτορεία εκδίδουν μάλιστα και οδηγίες στους ξένους που επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: «Να αποφεύγουν οι επισκέπτες να κυκλοφορούν τη νύχτα στους δρόμους . Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τους κλέφτες στο μετρό αλλά και στα λεωφορεία, ενώ οι κλέφτες δεν διστάζουν να αρπάζουν αποσκευές ή τσάντες». Τέλος ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τα μπαρ της περιοχής του κέντρου στα οποία βρίσκονται εγκληματίες ή κλέφτες.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο -έτσι απλά- για «γκετοποίηση» του κέντρου. Συγκλονιστικό! Ο πρώτος πολίτης των Αθηνών και ο πλέον αρμόδιος για την ασφαλή λειτουργία της, όχι μόνο σηκώνει τα χέρια, δηλώνοντας ότι δεν έχει τις δυνατότητες να προστατέψει την πόλη του, αλλά δεν αναφέρεται καν στη γενεσιουργό αιτία και στους ενόχους αυτής της κατάστασης, που δεν αφορά μόνο τον τουρισμό , αλλά στοχεύει δεκάδες χιλιάδες κατόχους ακινήτων στην Αθήνα.

Γιατί η σκοτεινή πλευρά της Αθήνας έχει χαρτογραφηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.και την ΕΥΠ και τελεί εν γνώσει της κυβέρνησης. Οι απόρρητες εκθέσεις, καταδεικνύουν ότι πίσω από το ζήτημα της γκετοποίησης του κέντρου κρύβεται κυκλώματα απαξίωσης των ακινήτων.

Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, η λεγόμενη μαφία του Real Estate, μέσω συγκεκριμένων μεσιτικών εταιρειών προχωρούν στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους και επιχειρηματίες στο να εγκαταλείπουν τα ακίνητα τους.

Η γενεσιουργός αιτία και οι συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες» , λοιπόν, που αποτελούν την μαφία του Real Estate δεν είναι κάτι ….άγνωστο! Όπως δεν είναι άγνωστο και πως αντιδρούσε (ή πως ΔΕΝ αντιδρούσε για την ακρίβεια) η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν απορροφούσε δεσμευμένα κονδύλια ύψους 320 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, που είχαν σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων υποδοχής και άλλων παρεμβάσεων που θα οδηγούσαν σε σημαντική εκτόνωση του προβλήματος της μη νόμιμης μετανάστευσης.

Οι ηθελημένες παραλείψεις τους άφησαν ουσιαστικά το κέντρο της Αθήνας έρμαιο στην εγκληματικότητα και στους σχεδιασμούς της μαφίας του Real Estate.