Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι πολίτες πληρώνουν τη «σπουδή» των «μανδαρίνων» Βενιζέλου

Σε τραγέλαφο εξελίσσεται η απίστευτη υπόθεση με το χαράτσι που έχει επιβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η νέα, διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται μετά το σάλο που προκλήθηκε και την πρωτοφανή ταλαιπωρία του κόσμου, όχι μόνο δεν ξεδιαλύνει, αλλά περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση αγγίζοντας πλέον τα όρια της απάτης.

Είναι πραγματικά αδιανόητη η εμμονή που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην άμεση είσπραξη των τελών με βάση τα λανθασμένα στοιχεία της ΔΕΗ, αντί, όπως θα ήταν λογικό και σωστό, να προβεί στη διόρθωσή τους πριν από την πληρωμή.

Δηλαδή, όχι μόνο αρνείται να διορθώσει τα τραγικά λάθη στους λογαριασμούς, αλλά ζητά από τους αδίκως υπερχρεωμένους πολίτες να πληρώσουν τώρα το σύνολο των υπέρογκων ποσών που αναγράφουν οι λανθασμένοι λογαριασμοί, έστω και αν οι άνθρωποι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τη στοιχειώδη διαβίωσή τους.

Το εξωφρενικό είναι ότι, εάν και εφόσον στη συνέχεια διορθωθούν αυτά τα λάθη – για τα οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι πολίτες- , θα τους επιστραφούν, λέει, οι επιπλέον χρεώσεις με συμψηφισμούς που θα γίνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι θα εκδοθούν από τον Μάρτιο και μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με άλλα λόγια το κράτος υποχρεώνει ουσιαστικά τους πολίτες, όχι μόνο να καταβάλουν το χαράτσι που τους αναλογεί αλλά και να του δανείσουν επιπλέον χρήματα, τα οποία υποτίθεται θα πάρουν σε ορισμένους μήνες αφού προηγουμένως εμπλακούν σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πρόκειται για ιστορίες καθημερινής τρέλας που επινόησαν ο κ. Βενιζέλος και οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου του, στην σπουδή τους να μαζέψουν έσοδα για τα άδεια ταμεία, αδιαφορώντας κυνικά για την κοινωνική διάσταση του προβλήματος.

Επιτέλους, κάποιος να τους σταματήσει ώστε να δοθεί λύση.
ΕΤ