Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση με αποτέλεσμα


Μετά την ισχυρή παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εργασίας, υποχρεώθηκε χθες να αποσύρει το σχέδιο πράξης νομοθετικού περιεχομένου για μειώσεις – σοκ στις επικουρικές συντάξεις το οποίο ο ίδιος είχε φέρει λίγη ώρα νωρίτερα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό για εκατομμύρια συνταξιούχους ότι οι παρεμβάσεις των κκ. Δήμα και Αβραμόπουλου, είχαν σημαντικό αποτέλεσμα αφού πέτυχαν να μπλοκάρουν τις νέες δραματικές περικοπές στις αποδοχές ανθρώπων που έχουν υποβληθεί σε αιματηρές θυσίες από την πολιτική του Μνημονίου.

Είναι απαράδεκτη η πρακτική υπουργών του Πασοκ να επιδεικνύουν ιδιαίτερη σπουδή και συγχρόνως απίστευτη προχειρότητα στην προώθηση επώδυνων ρυθμίσεων, που αποτελούν μέτρα οριζόντιας εφαρμογής, τα οποία πλήττουν τις ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Όταν μάλιστα τέτοιου είδους μέτρα υιοθετούνταν συνεχώς από την κυβέρνηση του Πασοκ αλλά αποδείχθηκαν ατελέσφορα. Δεν είναι δυνατόν σοβαρά θέματα να φθάνουν προς συζήτηση στο Υπουργικό συμβούλιο χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί αναλογιστικές μελέτες. Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί για τέτοια ζητήματα να μην υπάρχει συνεννόηση με τα κόμματα και ειδικά με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει εκφράσει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των συντάξεων.

Η πρωτοβουλία του υπ. Εργασίας που εκδηλώθηκε με βεβιασμένο τρόπο αναδεικνύει και τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μιας μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία έχει προσδιορισμένη αποστολή και συγκεκριμένη η ημερομηνία λήξης.

Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν και τα συγκεκριμένα συμφέροντα που επεξεργάζονται σενάρια για μακρά παράταση του βίου της.Το ξεκαθάρισε, άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του δεν είναι αορίστου χρόνου.
ΕΤ