Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τα εσωκομματικά παιχνίδια του Πασοκ και ο νευρικός κλονισμός της κοινωνίας


Στο Πασοκ αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους, ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι συντελείται σήμερα στο επίπεδο της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Νυν και πρώην υπουργοί, οι οποίοι προέρχονται από το χώρο του σοσιαλιστικού κινήματος, παρελαύνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και δίνουν την αίσθηση στους Έλληνες πολίτες ότι έχουν απολέσει εντελώς την επαφή τους με την κοινωνία και την σκληρή καθημερινότητα.

«Σφυρίζουν» αδιάφορα στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να επιδεικνύουν καμία διάθεση για λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, την οποία οι ίδιοι οδήγησαν στη μέγγενη της οικονομικής δυσπραγίας και της εξαθλίωσης.

Το Πασοκ, τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του, όχι μόνο δεν καλλιέργησε προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο, αλλά τοποθέτησε την ταφόπλακα στα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς, υποθηκεύοντας το μέλλον της.

Οι λέξεις «αξιοπρέπεια» και «αξιοσύνη» ήταν χαμένες στην … μετάφραση του ανύπαρκτου κυβερνητικού έργου.

Αντί αυτών, η κυβέρνηση Παπανδρέου με τη συνδρομή του «όλου» Πασοκ, ακολούθησε την οδό της έλλειψης οράματος που σηματοδοτήθηκαν από εγκληματικές πολιτικές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης σε σημερινή εμφάνιση του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», απέδειξε ότι η σωτηρία της χώρας έρχεται δεύτερη στην «πράσινη» ατζέντα.

Ως πρώτη προτεραιότητα τους τα στελέχη του Πασοκ θέτουν το θέμα της … ηγεσίας , καθώς αποδεικνύεται ότι η παραμονή ή όχι του κ. Παπανδρέου είναι το μείζον θέμα που τους αποσχολεί.

«Δεν μπορεί να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλώντας τα στελέχη του κινήματος που ενδιαφέρονται για την προεδρία να βγουν μπροστά.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει με σκληρά λόγια για την διακυβέρνηση της χώρας από τον πρώην πρωθυπουργό, λες και ο ίδιος δεν συμμετείχε σ’ αυτήν, φέροντας μάλιστα προσωπική ευθύνη για το καταστροφικό της έργο !

Να θυμίσουμε στον Υπουργό, ότι επί ημερών του η λέξη «ανάπτυξη», είχε ξεχαστεί στα πιο σκοτεινά κατάστιχα της κυβερνητικής βίβλου.

Να θυμίσουμε στον Υπουργό, ότι φέρει βαρύτατη ευθύνη για το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα χιλιάδες λουκέτα είναι έργο Πασοκ, μέρος του οποίου ήταν και ο κ.Χρυσοχοΐδης, ως διατελέσας Υπουργός … (υπ)Ανάπτυξης.

Να θυμίσουμε στον Υπουργό πως το μείζον αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία της χώρας και το έλασσον, τα κομματικά παιχνίδια και η επιλογή προσώπου για την επόμενη μέρα στο Πασοκ.

Το πρέπον και το σωστό θα ήταν έστω και αυτή την ύστατη ώρα, η πολιτική να λάβει τη θέση που της ανήκει στην ατζέντα της πολιτικής ζωής, πριν τα πράγματα εξελιχθούν σε μη αναστρέψιμα.