Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις…


Άσχετα με τους όποιους διαδρομιστές χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που έχουν επιδοθεί σε ένα «αγώνα δρόμου» προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των διαφόρων αφεντικών τους, ο ελληνικός λαός είναι πλέον αρκετά ώριμος (μετά από τα όσα έχει περάσει την τελευταία διετία από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) και σκέπτεται και δρα ανεξάρτητα από τις «πριμαντόνες» των τηλεοπτικών παραθύρων.

Όλοι πλέον παραδέχονται ότι ο χειρισμός της κατάστασης από τον Αντώνη Σαμαρά ήταν ο πλέον υπεύθυνος!

Με μια κίνηση υπέρβασης, που βάζει πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και το μέλλον της εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς Αντώνης Σαμαράς πέρασε μπροστά και αποτέλεσε τον ρυθμιστή των εξελίξεων.

Αποτελεί γεγονός ότι οι χειρισμοί που έπρεπε να κάνει όλο αυτό το διάστημα ο Αντ. Σαμαράς δεν ήταν πάντοτε και οι πιο εύκολοι. Οι πολίτες αυτής της χώρας γνωρίζουν επίσης ότι η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αντιμετωπίζουν ένα κρατικοδίαιτο σύστημα ενημέρωσης, που κινείται με βάση τα δικά του συμφέροντα.

Από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την υπόθεση δημοψήφισμα που ξεκίνησε ως απόπειρα εκβιασμού του ελληνικού λαού και κατέληξε σε μοχλό αμφισβήτησης της ελληνικής ένταξης στο ευρώ και στην Ευρώπη, ο Αντώνης Σαμαράς απαίτησε να ματαιωθεί ( χαρακτηριστική η εκφραση του «Παση θυσία»). Και το πέτυχε!

Η δεύτερη «κοκκινη γραμμή» που έθεσε εξαρχής ο Αντώνης Σαμαράς ήταν να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου που με την άφρονα και τυχοδιωκτική πολιτική του έφερε το χάος στη χώρα..Και το πέτυχε!

Έθεσε ώς καθαρή λύση στα αδιέξοδα που κάποιοι προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, που θα έχει ως αποστολή της να εξασφαλίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης, προκειμένου η χώρα να μη βρεθεί στη δεινή θέση να κηρύξει στάση πληρωμών, να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 26ης Οκτωβρίου και να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές. Και το πέτυχε!

Τέλος εθεσε «κόκκινη γραμμή» στους όποιους σχεδιασμούς για εκχώρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας. Απαίτησε η δανειακή σύμβαση να έρθει στη Βουλή με απλή πλειοψηφία και όχι με 180 ,που μπορούσε να υπονοεί ότι υπάρχει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.Και το πέτυχε!

Με την στάση του ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε σε κάθε περίπτωση ότι γνώμονας ήταν και είναι το συμφέρον της Πατρίδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποδείχθηκε ο Ηγέτης που έχει ανάγκη αυτή τη δύσκολη ώρα η Πατρίδα μας.
Γιατί κύριο γνώρισμα του Ηγέτη είναι να προβλέπει εξελισσόμενες καταστάσεις, κοινώς να προνοεί ! Και αυτό έκανε ο Αντώνης Σαμαράς ….

Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις …..