Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δικαίωση της υπεύθυνης στάσης του Αντώνη Σαμαρά


Η ενισχυμένη εντολή που έδωσε χθες το βράδυ στην μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου η Βουλή με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εθνικά υπεύθυνη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι σαφές -και αυτό αναγνωρίζεται πλέον απ’ όλες τις πλευρές- ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμφωνούσε, αναλαμβάνοντας μεγάλο ρίσκο και επιδεικνύοντας υψηλό πατριωτικό αίσθημα, αυτή η κυβέρνηση δεν θα είχε σχηματιστεί και η Ελλάδα θα οδηγείτο με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική καταστροφή. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με την πολιτική που αναπόφευκτα, εφαρμόζεται.Ότι η στήριξη προς την κυβέρνηση θα είναι άκριτη ή ότι θα γίνει αποδεκτό το σχήμα αυτό να τραβήξει σε μάκρος και να ξεφύγει από τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Το μήνυμα που έστειλε, και χθες, με την ηγετική παρέμβασή του στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς είναι ξεκάθαρο.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα στηριχθεί προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί η 6η δόση, να επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση και να οδηγηθεί η χώρα σε τρεις μήνες σε εκλογές.

Από κει και πέρα, είναι δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτά με τα οποία διαφωνεί.

Η υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά να μην αφήσει τη ΄χώρα να κινδυνεύσει άλλο από την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου και να συναινέσει στη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, καταγράφει υψηλά ποσοστά αποδοχής των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης.

Η αναγνώριση από τους πολίτες της έντιμης στάσης Σαμαρά να στηρίξει μια μεταβατική κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τη δικαίωση της πολιτικής που ο ίδιος προτείνει εδώ και ενάμισι χρόνο, διευρύνει την ψαλίδα της διαφοράς με το Πασοκ, διαμορφώνοντας δυναμική νίκης για τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.
ΕΤ