Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πλανώνται οικτρά οι θιασώτες του «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού»


Επειδή μιλώντας στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέβασε τον χρόνο θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης κατ’ ελάχιστον στους 6-8 μήνες (ο ανωτέρω δημοσιογράφος δεν είναι τυχαίος ως προς τον κ. Παπαδήμο, καθώς όπως αναφέρεται σε πληθώρα δημοσιευμάτων ήταν συνεργάτης του στο γραφείο τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος), και επειδή από νωρίς σήμερα το πρωί διάφοροι έπιασαν θέση στο ίδιο «στασίδι» μέσα από τις πρωινές εκπομπές των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών καναλιών, καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί πλήρως ότι ο χρόνος αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης είναι προσδιορισμένος αυστηρά!

Την αποστολή αυτής της κυβέρνησης την καθορίζει ρητά το ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας που βγήκε μετά τη συνάντηση του απερχόμενου πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτό άλλωστε το δήλωσε ΚΑΙ ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος.

Η μεταβατική κυβέρνηση καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή της που ερδάζεται σε δύο ρητά προσδιορισμένους πυλώνες :

α) Να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 26ης Οκτωβρίου

β)και να οδηγήσει άμεσα τη χώρα σε εκλογές.

Είναι μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένη αποστολή και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια να «απλωθεί» η θητεία αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης, καθώς και να της προσθέσουν θέματα και αντικείμενα προς επίλυση , πέραν των όσων περιγράφονται ρητά στο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θα πέσει στο κενό.

Δεν είναι δυνατόν ερήμην του ελληνικού λαού να έχει νομιμοποίηση μια τέτοια κυβέρνηση σε βάθος χρόνου…