Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το «Κανταφικό» σύνδρομο απειλεί με κατάρρευση τη χώρα



Οι τελευταίες μέρες του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης του Πασοκ στην εξουσία ζημιώνουν την Ελλάδα περισσότερο και από την καταστροφική οικονομική πολιτική που εφάρμοσαν το προηγούμενο διάστημα.

Και την έχουν ζημιώσει πολλαπλώς, τόσο στο εσωτερικό πεδίο όσο και στη διεθνή παρουσία της, με αποκορύφωμα τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή.

Είναι πραγματικά απίστευτο, αλλά ακόμα και τις τελευταίες στιγμές πριν από την επερχόμενη πτώση του από την εξουσία, ο κ.Παπανδρέου παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα του και συνεχίζει να ασκεί τον εθνικά επικίνδυνο ρόλο του, βάζοντας ο ίδιος τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας.

Δεν είναι, όμως, άμοιρα ευθυνών και τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, με πρώτο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευαγγ. Βενιζέλο, οι οποίοι ενώ δεν απέτρεψαν τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει το δημοψήφισμα, έσπευσαν, εκ του ασφαλούς, να διαχωρίσουν τη θέση τους κατόπιν εορτής, όταν δηλαδή οι Ευρωπαίοι είχαν πλέον επικρίνει δριμύτατα τους χειρισμούς του κ. Παπανδρέου και είχαν διατυπώσει ευθέως την απειλή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Είναι συνήθης πολιτική πρακτική για κάθε νέα κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι παραλαμβάνει από την προηγούμενη καμένη γη.Στην περίπτωση της κυβέρνησης που θα διαδεχθεί αυτήν του Γ.Παπανδρέου και του Πασοκ θα είναι η πρώτη φορά που ισχύει πλήρως κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Και αυτό γιατί θα παραλάβει μια χώρα διαλυμένη από μια αδιέξοδη πολιτική, μια οικονομία κατεστραμμένη, μια αγορά βυθισμένη στη φτώχεια και την εξαθλίωση.Δυστυχώς, μέχρι την τελευταία στιγμή, η χώρα και οι πολίτες πληρώνουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική, τις παλινωδίες και τα επικίνδυνα παιχνίδια του κ.Παπανδρέου με τους θεσμούς και με την ίδια τη χώρα, το μέλλον της οποίας υπονομεύει ανοιχτά.
ΕΤ