Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Παραπλάνησαν την Βουλή για την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων



Η κυβέρνηση προχωρά στη μεθοδευμένη εκποίηση των κρατικών λαχείων με ψευδή στοιχεία παραπλανώντας την Βουλή των Ελλήνων.

Στο πολυνομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.», που ψηφίστηκε στις 20 Οκτωβρίου από τη Βουλή, κατατέθηκε τροπολογία σχετική με την αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων.

Η αιτιολογική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρει: «Τα συνολικά έσοδα από την εκμετάλλευση των λαχείων, σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία του 2010, ήταν της τάξης των 347.600.000 ευρώ. Τα καθαρά κέρδη περιορίζονται στο ποσόν των 82.200.000. Αν συνυπολογιστούν οι δαπάνες λειτουργίας τα καθαρά κέρδη εξανεμίζονται στο σύνολό τους».

Πρόκειται περί μιας βάναυσης, σκόπιμης και εξόφθαλμης παραποίησης των πραγματικών στοιχείων, όπως καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων , που αποσκοπούσε στο να παραπλανήσει το Σώμα της Βουλής για να ψηφιστεί η τροπολογία της αποκρατικοποίησης, παρουσιάζοντας τη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων ως μια απαξιωμένη δημόσια υπηρεσία, της οποίας η αποκρατικοποίηση είναι επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο, με όποιο τίμημα κι αν επιτευχθεί.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που θέλησε να παρουσιάσει ο συντάκτης της αιτιολογικής έκθεσης ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό των Κρατικών Λαχείων του 2010 τα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ανήλθαν στο ποσόν των 80.430.000 ευρώ (23% του τζίρου), μετά την αφαίρεση όλων των λειτουργικών και μη εξόδων. Αναλυτικά η κατανομή των ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ έχει ως εξής:

Στο υπουργείο Οικονομικών δόθηκαν 71.663.000 ευρώ για πληρωμή τόκων και κεφαλαίου δανείου του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 650.000.000 ευρώ, το οποίο εξοφλείται με τα έσοδα από τη διάθεση του εθνικού, λαϊκού και στιγμιαίου λαχείου (Υπολείπονται τρεις τοκοχρεολυτικές δόσεις (ύψους 112.500.000 ευρώ) μέχρι την αποπληρωμή του, τον Ιανουάριο του 2013).

Στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τα κέρδη του κρατικού λαχείου δόθηκαν 7.115.000 ευρώ.

Για επιχορήγηση του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου δόθηκαν 1.466.000 ευρώ.
Συνολικά το σύνολο των διανεμόμενων κερδών ανέρχεται σε 80.430.000 ευρώ.

Δηλαδή με απλά λόγια ο συντάκτης της αιτιολογικής έκθεσης παραπλάνησε την ελληνική Βουλή θέτοντας τα διανεμόμενα ΚΕΡΔΗ που καταλήγουν σε διάφορες υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου, ως .... έξοδα!!!!!!

Πρόκειται περί μιας κυβερνητικής ΑΠΑΤΗΣ με μοναδικό σκοπό την εκποίηση έναντι πινακίου φακής των Κρατικών λαχείων.

Οι μνηστήρες των Κρατικών Λαχείων είναι ήδη γνωστοί (εντός και εκτός Ελλάδας). Τα Κρατικά Λαχεία αποτελούν ένα ασημικό της ελληνικής περιουσίας ,με καθαρά κέρδη 23% επί του τζίρου, που δεν συναντάται εύκολα σε επενδύσεις, καθώς μάλιστα θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι δεν απαιτούνται σημαντικές κεφαλαιουχικές επενδύσεις.

Αυτό το ασημικό εκποιεί η κυβέρνηση ων Γ. Παπανδρέου -Ε.Βενιζέλου έναντι πινακίου φακής, εξαπατώντας την ελληνική Βουλή και τους Έλληνες πολίτες.