Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συνεχές ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού


Η κυβέρνηση των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, επιδίδεται σε ένα συνεχές ρεσιτάλ πολιτικού κυνισμού, σε συνδυασμό με την εμπέδωση μιας πρωτοφανούς κοινωνικής αδικίας, κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγάλους ή μικρούς φοροφυγάδες.

Η νέα απίστευτη επινόηση των «μανδαρίνων» του υπουργείου Οικονομικών, την οποία ο «τσάρος» έσπευσε, χωρίς αιδώ, να εξαγγείλει χθες, προβλέπει ότι η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από 1.1.2012 θα παρακρατείται από τους μισθούς και τις συντάξεις.

Πρόκειται στην κυριολεξία, για κλοπή που κάνει το επίσημο κράτος απευθείας στο εισόδημα των εντίμων και συνεπών φορολογουμένων, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να αποκρύψουν τίποτα από την εφορία.

Από την άλλη, έφθασαν στο σημείο να μειωθούν το αφορολόγητο και άνω των 65 ετών συνταξιούχους εφόσον έχουν εισόδημα άνω των 9.000 ευρω.

Είναι προφανές ότι, μέσα στην απόγνωσή τους να μαζέψουν χρήματα προκειμένου να κλείσουν μέρος από τις «μαύρες τρύπες» που δημιουργούν οι αστοχίες της πολιτικής που εφαρμόζουν, βάζουν ανερυθρίαστα το χέρι στην ¨τσέπη» εκείνων που αποτελούν εύκολα θύματα.

Το πως θα πληρώνουν οι άλλοι την έκτακτη εισφορά είναι άλλο ζήτημα.

Το κατά πόσον όμως, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, πληρώνοντας ταυτόχρονα στην εφορία τις δόσεις από την έκτακτη εισφορά του 2011 και να υφίστανται και επιπλέον παρακράτηση αποδοχών, πέραν των άλλων μειώσεων, ουδόλως δείχνει να ενδιαφέρει τον κ.Βενιζέλο και τον κ.Παπανδρέου.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει την πιο ωμή κοινωνική αναλγησία, εγκαθιδρύοντας, παράλληλα το πλέον άδικο φορολογικό σύστημα, που επιλέγει να εισπράττει από τους περισσότερους έντιμους και φτωχότερους και να μη θίγει τους λιγότερους, πλουσιότερους φοροφυγάδες.
ΕΤ