Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Οι λίστες των φοροφυγάδων και τα εγκλήματα


Τη φοροδιαφυγή και την καταπολέμηση της η κυβέρνηση την έχει αναγάγει σε ένα φτηνό επικοινωνιακό τέχνασμα, το οποίο το χρησιμοποιεί ανά καιρούς και κατά το δοκούν, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και να πλαστογραφήσει την πραγματικότητα , με την οποία είναι εξοργισμένος ο ελληνικός λαός.

Τελευταίο και πιο τρανταχτό παράδειγμα η λίστα με τους μεγαλοφοροφυγάδες και τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, την οποία η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στη δημοσιότητα, παρ’ ότι δεν την δεσμεύει κανένα νομικό κώλυμα.

Το τέχνασμα της «κλειδαρότρυπας» με το οποίο μπορούν να ενημερωθούν οι βουλευτές αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

Γιατί άραγε ο κ. Βενιζέλος δεν δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα των μεγαλοοφειλετών; Γιατί πολύ απλά και στο Μεσοπρόθεσμο και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού τα έσοδα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής για το 2011 και για το 2012 παραμένουν στο επίπεδο ενός …. ολοστρόγγυλου μηδενικού!

Εάν λοιπόν οι πολίτες αυτής της χώρας έβλεπαν ΠΟΙΟΙ είναι οι μεγαλοφοροφυγάδες και οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου , σε συνδυασμό με την πλήρη αδρανοποίηση και την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης να εισπράξει αυτά τα τεράστια ποσά για να μη δυσαρεστήσει τη διαπλοκή, τότε οι προφανείς φόβοι του Γιώργου Παπανδρέου είναι δικαιολογημένοι , όσο αφορά τις εκφάνσεις των εντολών που μπορεί να απαιτήσουν οι Έλληνες πολίτες την επόμενη ημέρα .

Γιατί αυτή η εγκληματική τακτική που οδηγεί τους πολίτες στην ανέχεια και την εξαθλίωση, τις εργασιακές σχέσεις στην Κινεζοποίηση και την χώρα στο γκρεμό, έχει σαφέστατο σκοπό – όπως έχουμε επισημάνει ΑΜΕΣΩΣ μετά τις εκλογές του 2009 και τώρα επιβεβαιωνόμαστε πλήρως και με την εγχώρια και την διεθνή παραδοχή - στην διεξαγωγή του κοινωνικοοικονομικού «πειράματος» και την θυσία ως «Ιφιγένειας» της Ελλάδος και των πολιτών της.

Και με αυτή τη κυβέρνηση, την εκλεγμένη στην Ελλάδα αλλά «νηολογημένη εκτός χωρικών υδάτων» , η εγχώρια διαπλοκή βρήκε ευκαιρία να επωφεληθεί , να συμμετέχει και να σκυλεύει το πτώμα που δημιούργησαν.