Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο τόπος χρειάζεται καθαρές λύσεις


Είναι δεδομένο ότι με την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση των κκ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος αυξάνονται, αντί να μειώνονται και τα συνεχή ακραία μέτρα ανατροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Μοιραία η περιβόητη συμφωνία της 21ης Ιουλίου αποδεικνύεται ανεπαρκής για να καταστήσει διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος και όλα δείχνουν ότι θα επιβληθεί ένα πολύ μεγαλύτερο «κούρεμα».

Με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας να βρίσκεται στο σημείο μηδέν και την κυβέρνηση Παπανδρέου να παρακολουθεί αδύναμη τις αποφάσεις των ισχυρών της Ευρώπης και να τρέχει σε μόνιμη βάση πίσω από τις εξελίξεις, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η χρεοκοπία, ελεγχόμενη ή μη, είναι προ των πυλών.

Το μόνο που μπορεί να αναστρέψει την πορεία αυτή, έστω και την ύστατη στιγμή, είναι η αλλαγή μείγματος πολιτικής και η επαναδιαπραγματευση του Μνημονίου η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαρά, είναι εφικτή από μια ισχυρή κυβέρνηση.

Είναι σαφές ότι αυτό που ισχυρίζεται ο τόπος είναι οι καθαρές λύσεις.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που αδυνατεί να κοιτάξει στα μάτια τους ξένους και εμμένει σε μια αδιέξοδη, καταστροφική πολιτική για τη χώρα και τους πολίτες της.

Ούτε από μια συγκυβέρνηση την οποία θα επιχειρήσουν να επιβάλουν ορισμένα κέντρα μέσα και έξω από το Πασοκ.

Από τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί αν κυβερνήσει, η μόνη λύση για τη χώρα είναι η άμεση προσφυγή στην κάλπη για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά .