Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

«Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά»


Πολλές φορές ακούω την πολιτική ορολογία «άκρο», «ακραίες απόψεις», «ακραίες πολιτικές».Αλλά έχω την εντύπωση ότι στην μεταμοντέρνα Ελλάδα οι όροι αυτοί αναφέρονται μονόπλευρα .
Στοχεύουν και σημειολογούν μόνο προς την δεξιά πλευρά της πολιτικής πλατφόρμας και ουδέποτε προς την αριστερή.

Η ορολογία «άκρο» έχει γίνει η μαστίχα της νεοταξικής «αριστεράς» (εισαγωγικά, γιατί από το λόγο της απουσιάζει παντελώς ο εργάτης ως κεντρικό πρόσωπο και τα συμφέροντά του).

Της «αριστεράς» made in USA, της «αριστεράς»της Παγκοσμιοποίησης ή της «αριστεράς» του Soros όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς η ονομασία της.

Στην χώρα μας τεχνηέντως, δια της τεθλασμένης και με σκοτεινό σκοπό προσπαθούν να μας καθιερώσουν την ονομασία ΑΥΤΗΣ της αριστεράς, ως ...«Ακαδημαϊκή Αριστερά».
Αφήστε έξω τους Ακαδημαϊκούς κύριοι. Η Ακαδημία ως πρωταρχικό σκοπό, εκ του καταστατικού της, έχει την προσφορά υπηρεσιών( μέσα από γνωμοδοτήσεις ή προτάσεις) προς το Ελληνικό κράτος κυρίως για εθνικά ζητήματα και για ζητήματα παιδείας και οικονομικής πολιτικής.

Η σωστή ελληνική αποτύπωση και ονομασία για ΑΥΤΗ ,την κοπής και ραφής Soros, «αριστερά», είναι ....«Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά»( πάντα μέσα σε εισαγωγικά και το «Πανεπιστημιακή» και το «Αριστερά» προς αποφυγή ψευδεπίγραφων τίτλων και αποφυγή παρεξηγήσεων).
Αυτή λοιπόν η «Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά» είναι στην ουσία το ...άκρο στην αριστερή πλευρά της πολιτικό-ιδεολογικής πλατφόρμας .

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε τα συμπεράσματα διαφόρων ...«Πανεπιστημιακών ερευνών» ή να παρακολουθήσετε τον λόγο διαφόρων «Πανεπιστημιακών νεοταξικών Αριστερών» . Θα εκπλαγείτε και θα ανησυχήσετε συγχρόνως.

Χρήζει ειδικής ανάλυσης το ΓΙΑΤΙ ...«φορείς εκπαίδευσης» στρέφονται κατά των θέσεων της ίδιας τους της πατρίδας , αλλά και του «κοινού αισθήματος», κατηγορώντας τους για ...«εθνικισμό» (έχοντας τεχνηέντως παραφράσει τον Εθνισμό σε Εθνικισμό, σε τέτοιο βαθμό που αυτή την παράφραση να την ακούω και από επίσημα κοινοβουλευτικά χείλη όλων των παρατάξεων) , «ρατσισμό», καταπίεση μειονοτήτων , αλλά ταυτόχρονα ανέχονται τον αλυτρωτισμό των γειτόνων ή κωφεύουν στην καταπίεση των Ελληνικών μειονοτήτων.

Αυτό λοιπόν το ...άκρο , είναι οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» (σε εισαγωγικά γιατί στην πραγματικότητα είναι ρατσιστές εναντίων των Ελλήνων), που μισούν κάθε τι ελληνικό. Ανατριχιάζουν στη σκέψη και μόνο της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους και της ιστορίας του.

Αυτό το άκρο είναι που κατηγορεί την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία του ελληνικού λαού για ...ξενοφοβία, παραβλέποντας το τεράστιο πρόβλημα του υπερ-πληθυσμού των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας και τις συνέπειές του.
Τόσο σε επίπεδο συνοχής του κοινωνικού ιστού, κοινωνικής γαλήνης και κοινωνικής εννοιοκρατίας, όσο και σε επίπεδο οικονομικών ισορροπιών.

Ειδικά σε μια εποχή που λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η ισορροπία μεταξύ της οικονομίας της αγοράς και της κοινωνικής προσφοράς του κράτους αποτελεί κοινό χρέος προς τους Έλληνες πολίτες.

Αποκλείεται να νομίζει κάποιος ότι η μικρή μας χώρα θα μπορέσει, εν μέσω αυτής της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης , να αντεπεξέλθει στο ανθρωπιστικό έργο της περίθαλψης των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.

Αυτό λοιπόν το ...άκρο , η «Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά» έχει ...ανέβει στα κεραμίδια απαγγέλοντας γνωστά ...ποιήματα περί κινδύνων που διατρέχουν οι λαθρομετανάστες, περί ρατσισμού και περί ξενοφοβία ,αλλά αδυνατεί ( από αδυναμία ή από έλλειψη θέλησης;) να καταθέσει προτάσεις στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα.

Ποιο ...πρόβλημα ; Μα για την «Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά» δεν υπάρχει καν πρόβλημα!

33 σχόλια:

  1. Όταν καταλάβουν οι σύγχρονοι εφιάλτες τη διαφορά μεταξύ Εθνισμού και Εθνικισμού θα είναι πολύ αργά.Μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν και αγορεύουν για ...άλλους σκοπούς , με άλλα κίνητρα και με άλλους επικίνδυνους στόχους και σκοπούς.
    Κρίμα γιατί αυτοί διδάσκουν την κοινωνία, διδάσκουν τα παιδιά μας, αυτοί διαμορφώνουν κλίμα εναντιών μας.
    Ο όρος του πατριώτη (βάση της δικής τους ερμηνείας) είναι γειτονικός με τον όρο του φασίστα.Αναπαράγουν άρρωστες θεωρίες για υγειή προς το παρόν μυαλά.Η θεραπεία, το αντίδοτο εναντίον της ακαδημαικής αριστερής ψευτοκουλτούρας ακόμη δεν έχει βρεθεί.Κανένας δεν μπορεί από μόνος του να δώσει λύση όσο ισχυρός και πατριώτης-εθνιστής και εάν είναι.Βλέπεις το σύστημα είναι τόσο ισχυρό που τα αναχώματα του απέναντι σε όποιον τολμηρό είναι τεράστια.
    Η κατάρα αυτής της χώρας πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και μερικά αγκάθια που "ποτίζονταν" καθημερινά επί χρόνια....
    Επικίνδυνοι όχι μόνο για το τώρα αλλά και για το άμεσο μέλλον...δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος θέλει να εμβαθύνει τη γνώση του για το σύστημα soros εδώ:

    http://www.ifestos.edu.gr/46.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα Πολίτη πες τα... Όπως τα λες είναι. Τις προάλλες γνώρισα μια κοπελίτσα 19 χρονών που έχει πιπιλιμένο ακροαριστερό μυαλό και τις τα έλεγα ακριβώς όπως τα γράφεις... Αδυνατεί όμως να τα συλλάβει. Αυτοί οι άθλιοι προδότες εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των νέων ανθρώπων και διαστρεβλώνουν τα ιδανικά τους. Πιστεύουν πως ο κόσμος θα γίνει καλύτερος άμα διαλύσουμε το ίδιο μας το σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα του θολωμένου τους μυαλού, από τα πρόσφατα επεισόδια και τη συμπαράστασή τους στους μουσουλμάνους; Βρέθηκαν ξαφνικά εκείνοι ποθ βρίζουν τις θρησκείες, λοιδωρούν τους πιστούς και βεβηλώνουν εκκλησίες, να υπερασπίζονται με φανατισμό την...θρησκευτικό δικαίωμα των μουσουλμάνων; Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη του ρόλου τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάλαβα....

    Για την προς τον ΛΑΟΣ στροφή της Ν.Δ. φταίει η "Πανεπιστημιακή νεοταξική Αριστερά"...

    Άξιος ο μισθός σου Πολίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τς,τς,τς, ιδού και οι αποδείξεις των λεγομένων του politi. Μα τι μούτρο θεέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας ΔΕΝ είναι ο "ρατσισμός" απέναντι σε όλα αυτά τα εκατομμύρια αλλοδαπών που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας.

    Πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό, είναι ο υφέρπων ρατσισμός που καλλιεργείται εδώ και χρόνια εις βάρος της ιστορικής ελληνικής εθνότητας, που καλείται με φασιστικό τρόπο να αποδεχτεί την εθνική της αυτοκτονία (γιατί αυτό συνεπάγεται η αποδοχή τριών εκατομμυρίων μεταναστών, σε μία χώρα που φθίνει και γηράσκει εξαιτίας της υπογεννητικότητας) για να μην αποκληθεί... "ρατσιστική"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι έγινε ρε παιδιά, πάλι στην πατριδοκαπηλεία το ρίξαμε?
    Θα περάσουμε πάλι εξετάσεις εθνικοφροσύνης, πως το βλέπετε?
    Οι αριστεροί και οι δημοκράτες που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Ελλάδα επί κατοχής και επί χούντας τι ήταν? Μειωμένης εθνικής συνείδησης μήπως? Δεν ήταν πατριώτες?
    Τελικά η Ελληνική δεξιά δεν αλλάζει. Πουλάει εθνικοφροσύνη όταν η θάλασσα είναι γιαούρτι και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια μόλις σφίξουν τα πράγματα.
    Είμαστε στον 21ο αιώνα και δεν έχετε ακόμη καταλάβει πως το να αγαπάμε την πατρίδα μας δεν σημαίνει πως πρέπει να μισουμε τους άλλους.
    Τώρα το ρίξατε στην μπουρδολογική θεωρητικούρα περί Εθνισμού και Εθνικισμού.
    Όπως και να το πείτε, nationalism μεταφράζεται και είναι ένας όρος αρνητικά φορτισμένος παγκοσμίως, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, διότι εμπεριέχει την ιδέα της ανωτερότητας κάποιου έναντι κάποιου άλλου, διότι αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ανθρωπιστικές αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας.
    Να ζητήσετε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και να λύσει το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας, της κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών, της πάταξης της λαθρομετανάστευσης και αφήστε τις θεωρητικολογίες και τις τριτοκοσμικές γραφικότητες περί "Εθνισμού". Αυτό μας μάρανε. Τι άλλο θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς τον ανωνυμο 3:04
    Αρχιζουμε:
    Ποιος ο στοχος της εθνεγερσιας του 1821;
    Ποια σταση θα κρατησεις αν μας επιτεθουν οι τουρκοι, αλβανοι και λοιποι. Θα πολεμησεις;

    αληθεια ποσο βοηθησαν οι αγωνιστες του Εαμ;
    ξερεις μηπως οτι σκοτωναν 2 γερμανους στρατιωτες κα σε αντιποινα οι Γερμανοι λεπιδωναν ολοκληρα χωριά;
    Ξερεις οτι οι αριστεροι ηταν ολοκληρωτιστες και οχι δημοκρατες, τουλαχιστον οι αρχηγοί τους;

    Αφου αγωνιστηκαν για την ελευθερη ελλαδα γιατι μετα θελησαν να καταλαβουν την κυβερνηση αυθαίρετα;
    Επι χουντας τι ρολο βαραγανε; Μηπως οι μισοι ηταν βολεμενοι (οπως πάντα) στο χουντικο δημοσιο και οι αλλοι το παιζαν επαναστατες της φακς που καπηλευονταν τους αγωνες των δεξιων και κεντρωων συμφοιτητών τους;
    Οσο για την ελληνικη δεξια; Ποια ελληνικη δεξια; Αν υπηρχε δεξια με δομες αξιες και δυναμικη στην κοινωνια θα ειχαν δυναμικη ολοι οι ψευτοπροδευτικοι που θεωρουν οτι εχουν μονο δικαιωματα και οχι υποχρεώσεις;
    θα θεωρουνταν με αλλα λογια σοβαρες οι επισημάνσεις σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπον για να τελειωνει η δηθεν κουβεντα.......
    εθνικισμος=καλο.συνωνυμο του πατριωτισμος
    υπερεθνικισμος=κακο συν.σωβινισμος η λατινιστι οπως φαινεται να προτιμαει ο παραπανω φιλος.sovinism.
    οποιος εχει αποριες να ανοιξει και κανα λεξικο.ετσι για να ξερουμε και τι λεμε.
    και κατι τελευταιο."οταν ονοματιζεις ασχημα τα πραγματα επιδυνωνεις την δυστηχια του κοσμου"
    Α. CAMI
    Υ.Γ παντως πολιτη πρωτη φορα ακουω τον ορο "πανεπηστημιακη νεοταξικη αριστερα" εγω την ηξερα απλα ως συστημα soros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμος 3:ο4 μμ
    Γράφεις:"Είμαστε στον 21ο αιώνα και δεν έχετε ακόμη καταλάβει πως το να αγαπάμε την πατρίδα μας δεν σημαίνει πως πρέπει να μισουμε τους άλλους."
    Μα ΑΥΤΟ ακριβώς, φίλε μου, είναι το περιεχόμενο του όρου ''εθνισμός'', που αλλιώς αποδίδεται ως ''πατριωτισμός'', ''φιλοπατρία''κτλ

    Επίσης:"Τώρα το ρίξατε στην μπουρδολογική θεωρητικούρα περί Εθνισμού και Εθνικισμού.
    Όπως και να το πείτε, nationalism μεταφράζεται και είναι ένας όρος αρνητικά φορτισμένος παγκοσμίως, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, διότι εμπεριέχει την ιδέα της ανωτερότητας κάποιου έναντι κάποιου άλλου, διότι αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ανθρωπιστικές αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας."

    Φαίνεται, φίλε μου, ότι αγνοείς την ελληνική γλώσσα ή τη μελετάς επιλεκτικά! Σαφώς και υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ''εθνισμό-εθνικισμό''! Όποιο λεξικό και να συμβουλευτείς θα σου λύσει τις όποιες απορίες. Μάλιστα, στον όρο ''εθνισμός'' θα βρεις και τη λέξη ''εθνικισμός'', ως συνώνυμό του με την ΑΚΡΑΙΑ του μορφή! Αυτό, όμως, ΔΕΝ τον κατατάσσει στα πλαίσια του ''εθνικισμού'', γιατί τότε δε μιλάμε για συνώνυμο, αλλά για ταυτόσημο! Επομένως, άλλο ''εθνισμός'' και άλλο ''εθνικισμός''.

    Επιπλέον, το γεγονός ότι ο όρος ''εθνισμός'' (πιθανότατα) δεν αποδίδεται στα αγγλικά διαφορετικά από τον όρο ''εθνικισμός'', και πάλι δε σημαίνει ότι είναι ένα και το αυτό. Ίσα ίσα που φανερώνει την αρτιότητα της ελληνικής γλώσσας να αποδίδει ΚΑΘΕ έννοια, σκέψη, συναίσθημα κτλ με πληρότητα, έναντι της (σαφώς) φτωχότερης αγγλικής. Και πάλι, όμως, με ποιόν όρο αποδίδει ο Άγγλος την έννοια ''φιλοπατρία'';

    Τέλος, συμφωνώ μαζί σου ότι ούτε "εξετάσεις εθνικοφροσύνης" πρέπει να περάσουμε ούτε να ΄΄μετρήσουμε΄΄ πρέπει το πόσο πατριώτες είμαστε ή να ζητούμε να μονοπωλούμε το ήθος του πατριώτη. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες τακτικές, είναι οι πρώτοι εθνοκάπηλοι! Πρέπει, όμως, να αναγνωρίσουμε νηφάλια ότι υπάρχουν και οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ, που είναι πράγματι εξίσου επικίνδυνοι και ταυτόχρονα ύπουλοι, γιατί δρουν υπόγεια στο χώρο αυτό και ντύνονται το μανδύα αυτών που ο politis περιγράφει στην ανάρτησή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι Εθνικίστρια καί σέ όποιον αρέσει.Αι σιχτίρ πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. dexter, ρωτάς τον 3:04 αν θα πολεμήσει...

    Ωραία ερώτηση, εσύ όμως μπορείς να την απαντήσεις;;; γιατί λίγο πιο κάτω αναρωτίεσαι πόσο βοήθησαν οι αντιστασιακές ομάδες σαν το ΕΑΜ (ή και τον ΕΔΕΣ προφανώς μια και αυτή αντιστάθηκαν στους Γερμανούς), επειδή υπέφεραν και χωριά σε αντίποινα.

    Είναι θράσσος να ζητάς από τον 3:04 να λογοδοτήσει όταν σε ενοχλούν οι πράξεις αντίστασης γιατί υπάρχουν αντίποινα.
    Αυτό "πατριώτη" δείχνει δειλία γι' αυτό κοίτα αν το λέει η ψυχούλα σου πριν παριστάνεις τον ήρωα του πληκτρολογίου.

    Ίσως βέβαια αυτή να είναι η έννοια του Εθνισμού (νεότευκτη εφεύρεση του πανεπιστημιακού Μπαμπινιώτη για τους μη γνωρίζοντες).

    @4:36, καλά κάνεις, είναι πολύ έντιμο να μην κρύβεις τα πιστεύω σου. Σε αντίθεση με το να εφεβρίσκεις λέξεις για να είσαι politically correct.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εθνικίστρια, μια και είσαι φαντάζομαι Ελληνίδα και όχι Τουρκάλα εθνικίστρια, προτίμα να εκφράζεσαι στα Ελληνικα προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Politis, συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση και για απόδειξη των γραφομένων σου σού στέλνω μια ανακοίνωση από το ιστολόγιό μας με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της "ακαδημαϊκής" έρευνας και των ακαδημαϊκών μας σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια με κάποιες από τις γνωστές ΜΚΟ.

    http://teachers-limnou.blogspot.com/2009/06/blog-post_1204.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας του politis.gr. Επειδή χθες οι όποιες γνώσεις μου στην Ιστορία λοιδωρήθηκαν (στις μέρες μας είναι γνωστόν ότι η ενασχόληση με διάφορους τομείς μελέτης έχει καταστεί σχεδόν απαξία)δεν θα αναφέρω, άλλωστε είναι δημοσιευμένες στο Ίντερνετ, ημερομηνίες, αριθμούς μονάδων και ονόματα διοικητών του Ε.Λ.Α.Σ που πολέμησαν το 1944 ώστε να ανατραπούν τα δύο τάγματα σλαβομακεδόνων του Τέμπο που δοκίμασαν να εισέλθουν "συνεργατικά" στις περιοχές Φλώρινας-Καστοριάς.
    Και ας μην θέτουμε αντιθετικά την αριστερή τοποθέτηση με την εθνική συνείδηση. Έχει πει τόσα ο Άρης Βελουχιώτης για το Έθνος (μάλιστα ο Άρης Βελουχιώτης που το ίδιο θερμά μιλούσε και για την θρησκεία και ας κάνουν όλοι οι "αριστεροί" ότι το ξεχνούν γιατί επιλεκτικά δουλεύει και εδώ η κατασκευή ιδεολογημάτων και μύθων....)που είναι περιττό να προσπαθήσουμε να πείσουμε όποιον ούλτρα αριστερό έχει αποφασίσει ότι είναι... τρέντυ να λέει τα αντίθετα!
    Τώρα στο θέμα για να μην ...βαθμολογηθώ πάλι ως εκτός θέματος:
    Το αποκαλούν "χυλό" γιατί είναι ακαθόριστος οργανωτικά σε αντίθεση με το παρελθόν της αριστεράς. "Αριστερός" φοιτητής καλεί συνέλευση. Αν αποτύχειενημερώνονται ομάδες κρούσης αντιεξουσιαστών.Αν επιτύχει προωθείται κινητοποίηση. Αν επιτύχει συμμετέχουν καθηγητές και οι συν αυτούς που επιδοκιμάζουν και έτσι εξασφαλίζουν κριτήρια επιλογής και θέσεις. Εάν αποτύχουν ειδοποιούνται φίλιες δημοσιογραφικές δυνάμεις που στοχοποιούν όσους αντιτίθενται και πραγματοποιούνται αντισυγκεντρώσεις και "δράσεις συλλογικοτήτων"(!)Βέβαια όλα αυτά, συντονισμός ΜΜΕ, ελεγχόμενου Διδακτικού Προσωπικού,αντισυγκεντρώσεων και "δράσεων" είναι ακριβώς ό,τι θεωρούσε από το 1950 έως το 1980 η Αριστερά "μέθοδος δράσης του παρακράτους".
    Σήμερα είναι το "καθεστώς".Γιατί;Ας πω άλλο ένα "παραμύθι" αφού δεν γεννήθηκα ρεα-ληστής. Γράφαμε χθες π.χ. για τις 5.000 σελίδες εγγράφων "αριστερών" συνεργασθέντων με την Δικτατορία που ήθελε να δημοσιεύσει ο Παναγούλης.Αυτοί που τις είχαν θα "χειρίστηκαν" κατάλληλα και στελέχη και επιγόνους.Με το αζημίωτο...

    παλιός φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. MagisterP είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο για μια διδάσκουσα πανεπιστημίου (που όλοι γνωρίζουμε πως γίνονται οι περισσότεροι) να θεωρεί το Ίλιντεν σαν αντιπροσωπευτική "επανάσταση" των μακεδόνων. Μόνο πληρωμένος θα το έκανε αυτό. Ούτε καν εφιάλτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποίοι θα αφήσουν βαθύτερο στίγμα στην Ιστορία της Ελλάδας: Ο Περικλής Γιαννόπουλος που το σώμα του αναπαύθηκε πνιγμένο στα νερά του Σαρωνικού, ο φίλος του Ιών Δραγούμης που το δολοφονημένο του σώμα εγείρεται υπό μορφής φτωχικής στήλης στην Αθήνα η οι πουλημένοι λακέδες της Νέας Τάξης. Νομίζω ότι η καρδιά των Ελλήνων έχει αποφασίσει υπέρ των πρώτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όπως έλεγε ο Μάριος Στεφανόπουλος οι περισσότεροι από δαύτους, πέρασαν ένα φεγγάρι (ή μερικά φεγγάρια) από κάποιο αριστερό κόμμα ή οργάνωση στα νιάτα τους.
    Εκεί έκαναν το….αγροτικό τους.
    Απέκτησαν τα πιστοποιητικά «δημοκρατικότητας» που φροντίζουν να επιδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία.

    Σιγά-Σιγά, μ’ ελαφρά πηδηματάκια (που λένε κι οι νέοι) την…έκαναν προς την αντίπερα όχθη.
    Έγιναν ιδεολογικοί γενίτσαροι της νέας τάξης.
    Τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και τα δημοσιογραφικά επιτελεία των μεγάλων συγκροτημάτων όπως και τηλεοπτικών σταθμών, είναι γεμάτα από τέτοιους «αριστερούς».

    Σήμερα βέβαια όλοι αυτοί οι κύριοι είναι «δημοκράτες».
    Απεχθάνονται τον φασισμό. Τον παλιό όμως!!
    Γι αυτό και χρησιμοποιούν τα φραστικά ιδεολογήματα του παλιού για να κρύψουν τον ερχομό του νέου.
    Εθνικισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία, φονταμενταλισμός.
    Να το πολιτικό τους οπλοστάσιο. Αυτό είναι όλο κι όλο. Δύο-τρεις λεξούλες…

    Κ.Χρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η δημοσίευση αυτή είναι εξαιρετική. Πληρέστατη και καυστική. Στη Νέα Δημοκρατία σάς διαβάζουν αγαπητέ Πολίτη;
    Ερωτώ, διότι είναι προφανές ότι η "Πανεπιστημιακή Νεοταξική Αριστερά" έχει ερείσματα και μάλιστα ισχυρότατα στην "Κυβερνητική Νεοταξική Δεξιά". Η ιδεολογική "τρομοκρατία" των "πεφωτισμένων" "αριστερών" πανεπιστημιακών τυγχάνει της πλήρους κάλυψης (ανοχής; συνενοχής;) των νεογιάπηδων υπουργών της Ν.Δ, όπως ακριβώς συνέβαινε και επί "εκσυγχρονιστών" (ψευδο)σοσιαλιστών.
    Πολύ σωστά επισημάνατε τα ατοπήματα κοινοβουλευτικών ΟΛΩΝ των παρατάξεων.

    Και το σχόλιο του κυρίου Κ.Χρ παραπάνω επιτυχέστατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Την περασμeνη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εξέλεξε καθηγητή έδρας Ιστορίας αυτόν για τον οποίο η εφημερίδα μας είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τα επιβαρυντικά στοιχεία που υπήρχαν, στο φύλλο της 7ης Ιουνίου.
    Το εκπαιδευτικό συμβούλιο της Σχολής Δοκίμων, παρά τις πολλές επιφυλάξεις που υπήρχαν, ψήφισε, με δέκα ψήφους υπέρ και μία κατά, υπέρ της αναγόρευσης του υποψηφίου σε τακτικό καθηγητή της Σχολής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε δοθεί εντολή από πάρα πολύ ψηλά για την πρόσληψή του. Ο προστάτης του είναι μεγάλος καθηγητής, με δυνατή θέση και τον είχε βοηθό του. Τον είχε μάλιστα διαβεβαιώσει ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για τις καταγγελίες που είχαν γίνει, διότι δεν θα επηρεάζαν κανέναν, αφού ήδη είχαν δοθεί οδηγίες. Από τους έντεκα λοιπόν οι δέκα πειθάρχησαν στις εντολές και ο ένας καταψήφισε τον υποψήφιο, έχοντας προφανώς το θάρρος της γνώμης του για την ακαταλληλότητά του. Είναι πραγματικά σπάνιο γεγονός στη δημόσια ζωή του τόπου ένας άνθρωπος να αναλαμβάνει ευθύνες ενώπιον της εξουσίας, όταν κάτι δεν ανταποκρίνεται στη συνείδησή του και στον όρκο του. Οι νεωτερικοί ιστορικοί λοιπόν, μετά το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, άρχισαν τη διείσδυσή τους και στης ανώτατες στρατιωτικές σχολές. Σε λίγο οι αξιωματικοί μας του Πολεμικού Ναυτικού θα έχουν μια διαφορετική άποψη για τον Μιαούλη, τον Κανάρη και τον Τομπάζη. Ίσως ο συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης μεταφερθεί και στα Ψαρά, στην ολοκληρωτική σφαγή του πληθυσμού. Ίσως τότε ακυρωθούν και οι στίχοι του εθνικού μας ποιητή «Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη περπατώντας η δόξα μονάχη…». Ακόμα και ο Ντελακρουά στη «Σφαγή της Χίου» θα ήταν επηρεασμένος από τους… Ελληναράδες και ζωγράφιζε αδικώντας τους καλούς Οθωμανούς. Ο κατήφορος της παιδείας του τόπου μας δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς στο τέλος θα μας συμπαρασύρει όλους στον Καιάδα.
    πηγή: το παρόν
    http://www.thermopilai.org/content/oi-%3C%3Crepousedes%3E%3E-eisballoun-kai-ste-skhole-nautikon-dokimon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα δύο στοιχεία που θα είναι αρνητικά στη Νέα Τάξη είναι:
    1. Το 20% των φιλολόγων (γυμνάσια και λύκεια) που διορίζονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολύτεκνοι βάσει νόμου. Δηλαδή γυναίκες Παπάδων (οι περισσότερες).
    2.Με τις ρυθμίσεις Μπαμπινιώτη για την παιδεία,
    θα υπάρχουν διαφορετικά βιβλία ( μέσω internet).
    Φεύγουμε δηλαδή από αυτό που επιβάλλει ο καθηγητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ειναι προφανες οτι η νεοταξικη πανεπιστημιακη αριστερα δρα σε πληρη καλυψη και συμφωνια με την κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας και ειδικα με την πρωην υπουργο Παιδειας Μαριεττα Γιαννακου που εισηγαγε το βιβλιο ιστοριας,καταψηφισθηκε απο τους ψηφοφορους και επανηλθε χωρις βεβαια σταυρο προτιμησης δια του Ευρωκοινοβουλιου αναγορευθεισα ως η Μαριεττα μας απο τον Καραμανλή.
    Η προσπαθεια να εμφανισθει η ηγεσια της ΝΔ ως δηθεν διαφορετικη απο τους πανεπιστημιακους αυτους λογω της ανοδου του ΛΑΟΣ δειχνει και το μονο δρομο που εχουν οσοι θελουν να αντιδρασουν : Να ψηφισουν ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προς ανωνυμο 5:05 ,
    η μοναδικη σημαντικη ενεργεια στην εθνικη αντισταση ηταν η ανατιναξη του γοργοπόταμου.
    Εγω απλα λεω ειναι θεμιτη η αντισοτιχια δυο Γερμανων για εκατονταδες έλληνες;
    Και για το αν ειμαι ηρωας του πρηκτολογίου . Πες μου κατι.Αυτη την στιμγη που μιλαμε αλβανοι κοσοβαροι ειναι ετοιμοι να τα κανουν λαμπογιαλο.
    Εγω προσφερομαι να παρω to G3 που θα μου δωσει ο ελληνικός στρατος για να τους την πέσω . Εσυ θα ερθεις.
    Για να συκγροτησεις ανταρτικες ομαδες θελεις σκοπευτη, ασυρματιστη, κτλ.Ο αριθμος της ομαδας μπορει να ποικιλει.Ας πουμε 20 ατομα ανα ομαδα. εγω ειμαι ένας μου λειπουν αλλοι δεκαενια. Τι λες θα συμμετείχες;

    Και εν πάσει περιπτωσει ας ξαναδιαβασουμε λιγο την ιστορια και ας δουμε τις προδοσίες τις αριστερας και τις μειοδοσιες της δεξιας και του κεντρου.

    Ας γινει επιτελους ο διαχωρισμός απο την μια οι φιλελληνες και απο την αλλοι οι μισελληνες. Αυτοι που αγαπουν την ελλαδα και την πολισμικη μας ιδιοτυπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. επειδη το μπλογκ εχει και πολιτικες συγγενειες.καλο ειναι λοιπον να το διαβασουν αυτο και οι κυριοι που ασκουν εξουσια.

    το προβλημα εκκινα απο την μεταπολιτευση και την παιδεια.ο ''εθναρχης'' υμων για λογους που γνωριζω αλλα εκφευγουν του παροντος εγκατελειψε την παιδεια σε ενα εσμο ακραιων ιδεολογικων ομαδων.τα αποτελεσματα ειναι σημερα εφιαλτικα.

    αν η παιδεια δεν φυγει απο αυτη τη δικτατορια που την βιαζε,η ελλας δεν θα υπαρχει σε μερικες δεκαετιες.ουτε ως ονομα..

    συναφως προς το τι συμβαινει και ποσο χοντρα παιγνια παιζονται στην παιδεια,σας παραπεμπω εδω.

    http://theamapati.wordpress.com/2006/12/29/281206/


    στο τευχος 58 περιοδικο αρδην.το ελιαμεπ και το σχολειο συνδεονται εμμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε 5:12,νά γνωρίζης ότι τό αι σιχτίρ είναι τό Ελληνικότατο,σέ οικτίρω,πού έμεινε στήν γλώσσα τους όπως τό Ισταμπούλ(εις τήν πόλιν),καί τό χρησιμοποίησα γιά νά μή γράψω κάτι βαρύτερο,σεβόμενη τό Blog.
    Φαίνεται όμως πώς κάτι δέν σ'άρεσε καί θέλησες νά μέ προσβάλλης.
    Κλείνω λοιπόν λέγοντάς σου,συμπατριώτη,άντε νά κουρεύεσαι,(καί πάλι γιά νά μή σού γράψω κάτι πολύ-πολύ βαρύ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ο δηθεν ρατσισμος ηταν και το αλλοθι των εβραιων για να προωθησουν τον σιωνισμο.ετσι με προσχημα τους προσφυγες της εβραικης γενοκτονιας και τα περι παλαιστινιακου ρατσισμου,στο τελος πηραν τα χωματα των παλαιστινιων με εθνοκαθαρση και στο ονομα του οραματος για αναβιωση μετα 2000 χρονια στα ιδια εδαφη της ιουδαιας.

    ας το σκεφτουν οσοι αρνησιπατρηδες χαβαλεδες ευκολα αποδεχονται την δηθεν λαθρομεταναστευση ουσια εποικισμο με το προσχημα του ανθρωπισμου και την εκποιηση πολιτισμου ελληνικου και εθνικης συνοχης.για ρωτηστε τους παλαιστινιους που εχασαν πατριδα και ξερουν τι ειναι να εποικιζεται η πατριδα σου στο ονομα του ανθρωπισμου και να την χανεις.πρεπει να χασεις κατι για να το εκτιμησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αφου λοιπον δεν υπαρχει κανενα προβλημα,και αυτοι ειναι φιλανθρωποι,μηπως να τους κοψει το κρατος δηλαδη ο μαλακας φορολογουμενος τις παχυλες αμοιβες,τα αξιωματα τις μκο με χρημα του φορολογουμενου παλι και ολο αυτο το μαφιοζικο συστημα παρασιτισμου που πληρωνεται απο ελληνες για να κανει κακο στην ελλαδα και πολυ καλο στις τσεπες τους?
    και με αυτα τα λεφτα τα ''δικα τους'' τα αντιρατσιστικα να πληρωνονται το τζαμπα σε παιδεια και υγεια υπερ ξενων στην υγεια των κοροιδων.αραγε οι υποδομες που εχουν λυγισει απο τους τζαμπατζηδες δεν ειναι προβλημα?ποιος θα συνεχισει να στηριζει σχολεια νοσοκομεια ικα που γονατιζουν απο τους φιλανθρωπους.εχουν οι πανεπιστημονες καμια αντιρατσιστικη μηχανη που κοβει χρημα?εκτος και αν σκοπευουν να κανουν β.κορεα τους ελληνες.ας το πουν ομως.τζαμπα ξυπνητζηδες δηλαδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ίσως δεν έχετε καταλάβει ακόμα την στροφή προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    Και ευτυχώς για την πατρίδα...

    ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ρε παιδια ο στεφανος που χαθηκε. Ουτε μια ιςτορια για MAYO η Μητσοτακη δεν μας εγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Άσε μας ρε φίλε με τη Χρυσή Αυγή, όνειρα βλέπεις; Αυτοί πήραν λιγότερες ψήφους κι από τον Βερ΄γ και τον Παπανικόλα. Έλεος πια, πρέπει δηλαδή όποιος δεν γουστάρει το σημερινό μπάχαλο, να εκπροσωπείται από τους "χτιστούς" της Χρυσής Αυγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βέβαια αγαπητέ Πολίτη, τώρα που το διάβασα προσεκτικότερα μπορούσες να αναφέρεις την πηγή έμπνευσης του, ομολογουμένως εξαιρετικού άρθρου σου. Για να βοηθήσω, http://teachers-limnou.blogspot.com/2009/06/blog-post_1204.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ..

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

    ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή