Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Το σάπιο πολιτικό-μιντιακό καθεστώς.


Είναι απορίας άξιο το πόσο αρμονικά μερίδα πολιτικού κόσμου και ΜΜΕ υπόκεινται στην ίδια λογική της ευκολίας , της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.
Αποδεικνύουν καθημερινά ότι ανήκουν στο ίδιο παρασιτικό και παθογόνο μοντέλο με τα τεράστια ελλείμματα ποιότητας, που απευθύνεται στην ίδια παθητική και χειραγωγημένη «μάζα» πολιτών.

Κάποια δελτία ...«ειδήσεων» βρήκαν στη υπόθεση Βλαστού ....το βραζιλιάνικo alter ego τους, και κάποιοι πολιτικοί τις εκφυλιστικές ροπές τους.

Όπως στις μεταγλωττισμένες βραζιλιάνικές σαπουνόπερες , έτσι και εδώ χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και ηθοποιοί . Ξεπερνώντας το οξύμωρο της συγκεκριμένης υπόθεσης όπου οι... ηθοποιοί (των ΜΜΕ) χρησιμοποιούν ...ηθοποιούς, συνεχίζω.

Καθημερινά μας βομβαρδίζουν με επιλεγμένα αποσπάσματα από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ.
Οι ηθοποιοί λοιπόν διαβάζουν ή μάλλον ερμηνεύουν τους διαλόγους των περίπου 90 CD που έφτασαν στα χέρια των ΜΜΕ προτού καν οι συνήγοροι υπεράσπισης παραλάβουν την ογκώδη δικογραφία.

H Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έγινε- χωρίς φυσικά να το επιδιώξει ως υπηρεσία αφού οι διαρροές προήλθαν από το πράσινο υπόγειο εσωτερικό της-, ο ....χορηγός επικοινωνίας αυτής της χαμηλού κόστους τηλεοπτικής παραγωγής και πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Έτσι σιγά αλλά σταθερά μας εμπεδώνουν την νοοτροπία τηλενουβέλας. Η μεγάλη του Φώσκολου σχολή αλώνει δελτία ειδήσεων και πολιτικές συνειδήσεις.

Αντί για δημοσιογραφική έρευνα σε βάθος όπου ,όλως τυχαίως, θα ανακάλυπταν πράματα και θάματα και θα έβλεπαν πως ..βλάστησε ο Βλαστός από το 1994 και με τις πλάτες ποιων πολιτικών , μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεργολάβων δημοσίων έργων( olympia.gr) ,το σύνολο των ΜΜΕ και σημαντική μερίδα του πολιτικού κόσμου πρασινίζουσας διάθεσης και κατάστασης, προτιμούν να μας τροφοδοτούν με σκουπίδια παραπληροφόρησης.

Το πράσινο πολιτικό-μιντιακό καρτέλ προσφέρει με επένδυση σαπουνόπερας εύκολες και ανέξοδες εκτονώσεις, αποσυμπιέσεις και εξιλαστήρια θύματα. Παρέχουν στο φιλοθεάμον κοινό σενάρια και ταινίες που έχουμε ξαναδεί με ...διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Πικρό αναδύεται το ερώτημα: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν;».Τα στοιχεία αυτά της απογοήτευσης και της εμφραγματικής δυσφορίας οδηγούν το κοινωνικό σύνολο στον μηδενισμό.

Σε αυτό το αμάλγαμα λοιπόν του πολιτικού λαθρεμπορίου, μιντιακού παρωπιδισμού και μιας κοινωνίας απογοητευμένης αλλά και στρεβλωμένης σε σημείο αλληλοενοχής και αλληλοαποδοχής, εγώ θα επιμένω να τραγουδώ Νιόνιο :«Μέρες καλύτερες θα 'ρθούν, το λέει το ένστικτό μου, αυτό το κάτι μέσα μου, το εντελώς δικό μου».

14 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως, βλέποντας ότι το όνομα κάποιας άγνωστης Σωτηρίου έγινε τοπ είδηση, ενώ το ονοματάκι του Νταλιάνα έγινε γαργάρα, θα επιμένω να τραγουδώ Νιόνιο, αλλά ένα άλλο: "Κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων, κωλοέλληνες..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νταλιάνας? Τζιζ κακά στο στόμα μου. Όχι αυτό το όνομα δεν ...το είδαν τα μμε!
    Τι να λέμε βρε παιδιά. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.
    Έχει απόλυτο δίκιο ο πολίτης που στο τέλος αναφέρει για μια κοινωνία "στρεβλομένη σε σημείο αλληλοενοχής και αλληλοαποδοχής".
    Αυτό είμαστε και καλά μας κάνουν. Αξίοι της τύχης μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας τον τίτλο της ανάρτησης, θεώρησα ότι θα ασχοληθείς με το φλέγον ζήτημα στο όλον του.
    Στην ανάλυση της ανάρτησης, είδα ότι σε απασχολεί μόνον στο κομμάτι που εμπλέκεται το ΠΑΣΟΚ (και καλά κάνεις).
    Ο υπόλοιπος πολιτικός χώρος, δεν βρίσκεται φαίνεται στα ενδιαφέροντά σου, και των αναγνωστών σου.
    Η προσέγγιση του χθεσινού ανώνυμου στην ανάλυση του ιστολογίου σου, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί δεν το πραδέχεσαι ότι σε ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο η καταγγελία του ΠΑΣΟΚ στο όλον του, λες και είναι κάτι κακό.
    Θα μου επιτρέψεις δε να πω ότι, η επικεφαλίδα του ιστολόγιού σου, ενεργός, ενημερωμένος μα πάνω από όλα ...υποψιασμένος, δεν ανταποκρίνεται στα γραφόμενά σου (υποκειμενική δική μου κρίση).
    Τέλος θέλω να σημειώσω ότι από την στιγμή που φαίνεται ότι έχεις τον τρόπο να ενημερώνεσαι για σοβαρά θέματα που αφορούν τον πολιτικό χώρο στο όλον του, καλό θα ήταν να το κάνεις όχι επιλεκτικά.
    Υπάρχουν αναγνώστες, που δεν είναι κολλημένοι με κάποιο κόμμα, και θέλουν αντικειμενική πληροφόρηση, από όσους πιο πολλούς γίνεται.
    Πιστεύω, ότι σε ενδιαφέρουν και αυτοί.
    Αλήθεια, από που αντλεί το ένστικτό σου καλύτερες μέρες;
    Γράψε ένα κείμενο με κάτι ανάλογο, θα έχει πολύ ενδιαφέρον μία τέτοια συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο "Αποκεφαλισμός" και η διαφαινόμενη διαπόμπευση του Κοραντή, εάς γίνουν μάθημα σε όσους δημόσιους λειτουργούς χάνουν το έλεγχο στην υπηρεσία τους ή είναι "χαλαροί" στο παρακρατικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

    Όσο αφορά τους τελευταίους, τα έχουν βάλει με τη κοινωνία τώρα και δεν θα γλυτώσουν εύκολα.

    Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί πλήρως σε μια οργάνωση τύπου Κόζα Νόστρα που ευθύνεται για δολοφονίες πολιτών και δολιοφθορές εις βάρος της χώρας μέσω των γνωστών κυκλωμάτων που αποτελούνται από επιχειρηματίες-νταβατζήδες και παρακρατικούς αξιωματούχους.

    Το λαθος της τωρινής κυβέρνησης είναι ότι δεν χρησιμοποιεί "βρώμικα κόλπα" για να βγάλει από τη μέση τους παρακρατικούς.

    όταν πρέπει να ασχοληθείς με καθάρματα, πρέπει να λαμβάνεις και τα ανάλογα μέτρα.

    Σημειωτέων, ότι η υπόθεση του Βλαστού, ενός εγκληματία που ανδρώθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως "εκτελεστής" από το ΠΑΣΟΚικό παρακράτος, είναι η κορυφή του παγόβουνου.

    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και το σάπιο καθεστώς του "Υπαρτκού ΠΑΣΟΚισμού" έχει να μας χαρίσει πολλές ακομα αποκαλύψεις.

    Θα τα πούμε και στο πολύ σύντομο μέλλον.

    ΠΟΛΙΤΗ, συνέχισε δυνατά και κυρίως αποκαλυπτικά. Μην φοβάσει τίποτα. Εσυ και πολλοί άλλοι τίμιοι μπλόγκερ δεν έχετε να φοβηθήτε τίποτα.

    Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ δίνει απεγνωσμένα την τελευταία του μάχη και θα καταρρεύσει όπως διαλύθηκε και η Στάζι και η Σεκιουριτάτε και λοιποί ευαγοί οργανισμοί.


    Είμαστε πολύ κοντά στην αποκάλυψη του μεγαλύτερου παρακρατικού οργανισμού στην ιστορία της χώρας, εμπρός στον οποίο η επιχείρηση Γκλάντιο είναι παίχνίδι για 3χρονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άνοιξέ τους τα μάτια πολίτη.
    O Βλαστός επι κυβέρνησης Σημίτη έβγαινε με εισαγγελική άδεια από τον Κορυδαλλό για να εξουδετερώνει αντιπάλους του.
    Συγχρόνως να πυροβολεί αστυνομικούς και να κάνει και καμιά άλλη δουλίτσα που ίσως γνωρίζουν κάτι αντιτρομοκρατικά αλλά... ΚΑΙ τρομοκρατικά παιδιά.
    Νεράιδες ( για να μην χρησιμοποιήσω το γνωστό φούστηδες) και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.
    Όταν δε (παλαιότερα ) τυχαία τον σταματούσαν σε έλεγχο ανυποψίαστοι αστυφύλακες και τροχονόμοι, η εντολή απο το Υπουργείο δικαιοσύνης του Βαγγέλη του ξεγάνωτου ντενεκέ,ήταν ...αφήστε τον ελεύθερο.
    Κανείς δεν λέει τίποτα για τις συνομιλίες του Βλαστού με θέμα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης την εποχή εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι καθόλου τυχαία η αλλαγή του Διοικητή της ΕΥΠ.
    Πέραν από τις διαρροές των CD , στην υπόθεση Βλαστού προκύπτει και εμπλεκόμενη τρομοκρατία.
    Για αυτό και η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου , που εκτός του ότι είναι ο δικαστικός που χειριζόταν την υπόθεση τρομοκρατία στην χώρα μας, με την τοποθέτηση του οι όποιες ενέργειες πλέον της ΕΥΠ θα είναι απολύτως σύννομες, ώστε να μην βρουν πατήματα οι διάφοροι δικηγόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ΜΜΕ είναι το μεγαλύτερο μέσο αποπλάνησης σήμερα.
    Όμως ... η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός από τα ΜΜΕ δεν με φοβίζουν, όσο με φοβίζει η βλακεία των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του από τον τρόπο λειτουργίας των Μ.Μ.Ε. και συγκεκριμένα από το αν αυτά μεταδίδουν πληροφορίες και μηνύματα με στόχο να ενημερώνουν αντικειμενικά και πολύπλευρα χωρίς να αποπροσανατολίζουν τον πολίτη.

    Η ανεξέλεγκτη λειτουργία των Μ.Μ.Ε.αποβλακώνουν τον άνθρωπο και ναρκοθετούν τη σκέψη του.
    Συγχρόνως αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο και αδρανούν την κριτική του σκέψη .

    Αυτός ο τρόπος λειτουργίας και αυτή η ψυχοπνευματική τεχνική πλύσης εγκεφάλου , γεννήθηκαν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, γιγαντώθηκαν πάλι επί ΠΑΣΟΚ, και επιβιώνουν κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.
    Ας μην ξεχνάμε ότι την υπόθεση του βασικού μετόχου την πολέμισε λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ.

    Για τον οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο αυτό σηματοδοτεί πολλά.
    Για τους ανθρώπους όμως που στερούνται λογικής και κριτικής σκέψης δεν σημαίνει τίποτα.

    Προτιμώ να μην βρίσκομαι από την πλευρά του παραλόγου. Έτσι έχω μάθει στην ζωή μου.
    Κάποιοι έχουν μάθει αλλιώς. Δεν φταίνε αυτοί λοιπόν αλλά το ανεπαρκές μυαλό τους.

    Αυτά πολίτη για την αλληλοένοχη και αλληλοαποδεχόμενη κοινωνία που αναφέρεις.
    Ίσως λοιπόν έπρεπε να συμπληρώσεις και "πνευματικά ασθενή κοινωνία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο.
    Μάλιστα αυτό προκύπτει από τις σχετικές έρευνες (παράδειγμα οι μελέτες της UNESCO για την ανάγκη της «εκπαίδευσης στα ΜΜΕ»).

    Σύμφωνα λοιπόν με αυτές το σύνολο των τηλεθεατών δεν είναι ο παθητικός αποδέκτης των τηλεοπτικών μηνυμάτων, αλλά τα αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό κριτικά και δημιουργικά, ανάλογα με το μορφωτικό του υπόβαθρο και την ωριμότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλιο δύο σε ένα για χθες και σήμερα!!

    Η άποψη μου είναι γνωστή πλέον:
    Στείλτε στον αγύριστο τα ΜΜΕ
    Σε τελική ανάλυση μόνο μια φορά μας πέφτει ο λόγος.
    Μπροστά στην κάλπη
    Εκεί δεν χρειάζεσαι κανένα ΜΜΕ.

    Απορία:
    Υποθέτουμε ότι οι καλοί δημοσιογράφοι εξαρτώνται οικονομικά από τα αφεντικά τους και επηρεάζονται.
    Γιατί λοιπόν δεν μαζεύονται δυο-τρείς από αυτούς να ανοίξουν επώνυμα ένα site ενημέρωσης με συνδρομή ώστε να μην είναι οικονομικώς εξαρτημένοι και έστω και με διαφημίσεις αν δεν φτάνουν οι συνδρομές....ΑΛΛΑ να βγάζουν σωστά την είδηση.
    Εδώ δεν χωράει ¨θέλω αλλά δεν μπορώ¨
    Εδώ είναι...και η Ρόδος και το πήδημα.
    -------------

    Έχω ξαναγράψει ότι ο politis με αυτά που γράφει αν τον διαβάζουν στην Ιπποκράτους (όπως λέει χθεσινό σχόλιο) και έχουν ένα pc συνέχεια επάνω του, και αν διαβάζουν και αυτά που σχολιάζουμε κάθε τόσο θα έπρεπε να έχουν γίνει το καλύτερο κόμμα με τόσες υποδείξεις.
    Το μεγάλο σφάλμα των κομματικών μηχανισμών διαδικτύου είναι ότι πιστεύουν ότι κάποιος που σχολιάζει εδώ θετικά είναι με την Ν.Δ. και κάποιος που σχολιάζει στου (συγνώμη για την χρήση άλλα επειδή δήλωσες παρουσία) Κρόγια θετικά είναι σίγουρα με το Πασοκ.
    Έτσι όμως δεν αφουγκράζονται την άποψη των πολιτών. Οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα και κάνουν μια τρύπα στο νερό, όπως πάντα.
    -------------------
    Jd γερνάει
    Νέο μέλος διστάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μυρίζει αποκαλύψεις και συλλήψεις η υπόθεση.
    Πάντα τυχαία οι δικηγόροι της μαφίας των 16 είναι γνωστοί Πασοκοι, όπως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τζοβόλας και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί ΠΑΣΟΚ Ματσουράνης.
    Μαζί φυσικά με δικηγόρους που έχουν πάρει εργολαβία την υπεράσπιση τρομοκρατών.
    Το τελευταίο είναι που θα σκάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ta mme exoun mathei na leitourgoun san mpaloni..
    eite fouskonontas ena thema, eite xefouskonontas ena allo..
    to pio tha einai to tixero thema, einai epilogi oikonomikopolitikis diaplokis tou ergolavou-ekdoti me ta kommata..

    prosfato paradeigma to thema vlastou sto mega..
    apo kektimeni taxitita kai anagki na girisei to thetiko epikinoniako klima iper tis kivernisis, xrisimopoiisan legomena tou katigoroumenou vlastou gia na emplexoun ton kammeno, os thesfata kai malista apo mia periodo pou mallon o vlastos ixere(to gnorizoume oti ixere alla periergos kaneis den psaxnei to pos) oti ton parakolouthousan kai eixe allaxei ton tropo pou milage kai ta sinthimatika logia tou..
    o kammenos -pou mou einai antipathis alla edo ton paradexomai - rotise tous "entimous" dimosiografous giati den sxoliazoun to idio kati pou leei o vlastos parakato gia simvolaio thanatou pou edose o megaloepixirimatias vardinogiannis ...

    to mme-mega, meta ton kazo pou epathe fouskonontas to mpaloni gia logariasmo tou pasok, to xefouskose theatrika tin epomeni imera, iothetontas tin apopsi-gnosi, oti o vlastos apo ena simeio kai meta gnorize tin parakolouthisi kai elege psemata gia na emplexei kai isxirous alla athoous politikous(tin lexi epixirimaties entexnos tin pareleipse)..

    kai akoma pio "tixaia", to thema thaftike apo ola ta mme..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. gnwsto to systhma pasok,gnwsto kai to pws dhmosiografei....to mega kai oi ypoloipoi....to 8ema panta einai poios 8a tous dosei ena kalo ma8hma,na teleiwnoume me olous aytoys.....an diabaseis ar8ro efhmeridas epi xountas,kai deis reportaz tou mega to idio kai to ayto einai.h texnikh grapsimatos einai akribws h idia...
    as mhn lerwnoune to kefali mas me alles ahdies....an kai 8a pesei poly prospa8eia,gia 8apsimo,h alh8eia 8a fanei sto telos,toulaxiston gia osous exoyn matia na thn doun.

    twra,o poliths,kata thn tapeinh mou apopsh,den einai enas,alla polloi....pws eftasa se ayto to symperasma....me thn palia klassikh texnh ths filologias!h ka8e anarthsh einai grammenh diaforetika,kai me diaforetiko lexilogio,tolmw na pw oti se merika keimena tou parousiazei syntaxh agglikwn(se ellhnikh metafrash bebaia).ebala allo ena li8araki sthn xtesinh indriga!
    pantws opws kai na einai to 8ema,ayto pou gia mena exei shmasia einai oti dikaiologei thn apopsh tou kai den "dhlwnei" opws synh8izoume shmera polloi sthn ellada.
    M.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΣ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΕΞΗς......ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ .ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥς ......ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή