Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Όταν το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις...


Η απότομη(…) προ τριμήνου ανάκαμψη του ΠαΣοΚ στις δημοσκοπήσεις, έκανε την Χαριλάου Τρικούπη να βραχυκυκλώσει επικοινωνιακά.

Ο... αφρός των ημερών καλύπτει τα πάντα και κανείς δεν νοιάζεται στο ΠαΣοΚ αν αυτά που προτείνουν έχουν αξία, έχουν σχέση με την πραγματικότητα , αν βρίσκουν απήχηση στην κοινή γνώμη, ή πολύ περισσότερο εάν ….την προκαλούν.

Συζητώντας προ ημερών με παλιό βουλευτή του ΠαΣοΚ , του πάλαι ποτέ ιστορικού πατριωτικού μπλοκ , με πολλές περγαμηνές στο κόμμα από την ίδρυσή του, μου έλεγε ότι : «Λειτουργούμε υπό το πρίσμα του φαίνεσθαι και όχι υπ` αυτό που πραγματικά είμαστε».

Πώς να διαφωνήσω μαζί του όταν καθημερινά νοιώθω ότι τα «αποτελέσματα» των δημοσκοπήσεων, τα …πίστεψαν και οι ίδιοι στην Χαριλάου Τρικούπη.

Βρίσκονται στον αστερισμό μιας ιδιότυπης μυθομανίας, κατά την οποία (σύμφωνα με την ψυχιατρική) , χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας και πιστεύουν και… οι ίδιοι τα ψέματα τους.

Πως αλλιώς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δηλώσεις του τύπου … «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Δεν θα το επιτρέψουμε ΕΜΕΙΣ», που δήλωσε από τις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, για να συμπληρώσει ,παίζοντας ανατριχιαστική «τρίλιζα» με τη μνήμη μας , ότι :… «Το ΠαΣοΚ προτείνει την …περήφανη εξωτερική πολιτική που θα …διασφαλίζει πλήρως τα κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, που βασική του πολιτική και εθνική φιλοσοφία είναι το … «μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, για να κοιμάται τα βράδια ήσυχος» (εδώ), θα πρέπει να καταλάβει ,ότι ο μεσαίος χώρος τον οποίο έχει τόσο ανάγκη εάν θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρο της μαμάς Μάργκαρετ (επ` ευκαιρίας να ευχηθώ περαστικά και ταχεία ανάρρωση), διαθέτει πολύ καλή μνήμη και δεν πάσχει από πολιτικό και ιστορικό .. Αλτσχάιμερ.

Τα ψέματα βλέπετε μπορεί να είναι μια προσπάθεια (ανάμεσα σε πολλές) να «πλάσει» κάποιος κάτι με το οποίο να μπορέσει να σαγηνεύσει και να κάνει τους άλλους να πιστέψουν ότι θέλει αυτός.

Όμως , επειδή οι σχέσεις δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν πάνω σε ψέματα, συνήθως το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο: αντί να κερδίσει τους άλλους, ο μυθομανής απομακρύνεται περισσότερο.

Γι` αυτό και ο μεσαίος χώρος «ανασκουμπώνεται» πολιτικά όταν ακούει από επίσημα χείλη του ΠαΣοΚ ότι : «Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει η χώρα μας σταθμός ανεφοδιασμού του Ισραήλ για έναν βρώμικο πόλεμο όπως είχε γίνει με το Ιράκ»(....)

Θυμάται βλέπετε ΠΟΙΟΙ παρέδωσαν στα ΑμερικανοΒρετανικά γεράκια «γη και ύδωρ» για να δολοφονήσουν τον λαό του Ιράκ.

Θυμάται τον κ. Χρ. Πρωτόπαππα, που στις 17/1/2003, απαντώντας σε δημοσιογράφο του «Ρ» στην ερώτηση τι θα κάνει με τη βάση της Σούδας η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, ενόψει της επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ, να απαντά ότι : «Η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια έχει συμβατικές υποχρεώσεις απέναντι στους συμμάχους της, τις οποίες και εκπληρώνει»!

Η Ελλάδα τότε είχε εκπληρώσει πράγματι τις... υποχρεώσεις της, συμμετέχοντας στο έγκλημα σε βάρος του Ιρακινού λαού. Από τη βάση της Σούδας από τις 20 Γενάρη 2003 μέχρι και λίγες μέρες μετά την έναρξη της επιδρομής στο Ιράκ, στη μεν αεροπορική βάση είχαν προσγειωθεί 1.726 μεταγωγικά και 193 μαχητικά αεροσκάφη, αμερικανικά και βρετανικά.

Στη δε ναυτική βάση της Σούδας, μέσα στο Φλεβάρη, ελλιμενίστηκαν 86 «συμμαχικά» πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια.

Αυτοί που σήμερα υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τον αντιπερισπασμό του …Αστακού, συμμετέχοντας εν γνώσει τους στο ύπουλο παιχνίδι που μπορεί να μας φέρει σε αντίθεση με τον Αραβικό κόσμο ( με ότι αυτό συνεπάγεται και θα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι` αυτό) , ήταν υπουργοί των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ ,όταν από το λιμάνι του Ασπρόπυργου έφευγαν καραβιές με πυρομαχικά της ΠΥΡΚΑΛ για το Ιράκ.

Θυμάται πάντα ,αυτός ο έχων πολύ καλή μνήμη μεσαίος χώρος,και ΠΟΙΟΙ μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «γέφυρα αποβίβασης» και ορμητήριο της «λυκοσυμμαχίας» το 1999 ,επί υπουργίας στο ΥΠΕΞ του κ. Γ. Παπανδρέου, στο δρόμο για το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, από τις 24 /3/ 1999 μέρα έναρξης της ΝΑΤΟικής επίθεσης μέχρι τις 30/5/99, είχαν «ήδη περάσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την ΠΓΔΜ 8.500 στρατιώτες, 4.300 οχήματα και περίπου 100 άρματα μάχης»...

Με την υπογραφή της τότε κυβέρνησης του ΠαΣοΚ και την πρωταρχική …μέριμνα του κ. Γ. Παπανδρέου, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Αγχίαλος, το Λιτόχωρο έγιναν ΝΑΤΟική «επικράτεια» πάνω από την οποία πέρασαν πεζοναύτες, τανκς, τρένα γεμάτα πολεμικό υλικό με πορεία προς το Κοσσυφοπέδιο!

Το θράσος για τα στελέχη του ΠαΣοΚ δεν έχει όρια. Αυτοί που κόπτονται για την τύχη του Παλαιστινιακού λαού, στο έγκλημα εις βάρος του Σερβικού λαού είχαν περιοριστεί στην … «μπιρίμπα» της αφάνειας και της σιωπής..

Ο δε κ. Γ. Παπανδρέου έχει καταγραφεί στην ιστορική μνήμη των Σέρβων ως … «Persona non grata».

Παραφράζοντας ελαφρά τον μέγα τραγικό μας ποιητή ,το Σοφοκλή, θα μπορούσαμε να αποδώσουμε το …φαινόμενο ως : « Ο έχων τον έρωτα εξουσίας μέμηνε».

16 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πολίτη, αυτοί είναι οι «σοσιαλδημοκράτες» και η στάση τους δεν πρέπει να μας εκπλήσσει .
    Είναι αυτοί που έσφιγγαν το χέρι του Κλίντον και τάσσονταν στο πλευρό του Μπους , αλλά την ίδια στιγμή στις συναντήσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνομιλούν για την... ειρήνη.
    Εύχομαι Καλό Μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα το πάω πιο μακριά το θέμα, και αναφερθώ και στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο, ο οποίος είναι κι αυτός συνένοχος, μαζί με τους Σιμήτη-Παπανδρέου, σε σαφή ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του Συντάγματος. Κι αυτό διότι όπως λέει και το ΑΡΘΡΟ 27
    παράγραφος 2: "Χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών, δεν είναι δέκτη στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ' αυτή η να περάσει μέσα από αυτή." Και για τη διέλευση των ΝΑΤΟΙκών Στρατευμάτων από τη χώρα μας, τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε ποτέ. Αντίθετα, στην υποτίθεται στρατοκρατούμενη Τουρκία, χρειάστηκε 3 φορές να συνεδριάσει η Βουλή, για να εγκρίνει κάτι τέτοιο...Θα μιλήσει ποτέ λοιπόν για την πράξη αυτή ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του κ. Στεφανόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Παραφράζοντας ελαφρά τον μέγα τραγικό μας ποιητή ,το Σοφοκλή, θα μπορούσαμε να αποδώσουμε το …φαινόμενο ως : «Ο έχων τον έρωτα ηγεσίας μέμηνε»."

    Να παραφράσω κι εγώ ένα ποίημα του Καβάφη: "Βλάπτουν κι οι δυό τους την Ελλάδα το ίδιο"... Κι εννοώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξίζει να δει κανείς τα sms που αντάλλαξαν στις γιορτές τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα.«Αντε και τους φάγαμε!», «Ερχοοόμαστε!» και άλλα τέτοια... θριαμβευτικά . Κάποιοι, όπως ο Μ. Καρχιμάκης, συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους και με τα εορταστικά sms: «Οσες μολότοφ ρίχτηκαν σ' όλη τη χώρα φέτος, τόσες σου εύχομαι χαρές να χεις το νέο έτος»!
    Χωρίς λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα αγαπητέ 3:34, οι κρητικοί τύπου Καρχιμάκη είναι γνωστοί για το "τσάμπα μάγκας" χαρακτήρα τους. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι επί Χούντας στην Κρήτη δεν έπεσε ούτε...στρακαστρούκα κατά του καθεστώτος. τους είχε όλους με το μέρος του ο συμπατριώτης τους Στυλιανός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Δεν θα το επιτρέψουμε ΕΜΕΙΣ» που είπε ο Παπανδρέου, δεν τολμά να το πει ανοικτά στην Βουλή ή σε κάποιο πάνελ, γιατί ξέρει ότι μόνο γέλια θα προκαλέσει και θα του ανταπαντήσουν όλοι, αν θυμάται τα Ίμια.
    Γι`αυτό το λόγο περιορίζεται σε τέτοιου είδους δηλώσεις μόνο μπροστά σε κομματικό ακροατήριο και όσο το δυνατόν πιο μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.
    Οπωσδήποτε καλύτερα θα ήταν να παραδεχτεί το λάθος των Ιμίων.
    Στην αντίθετη περίπτωση οι πολίτες σκέφτονται ότι από την στιγμή που δεν το ομολογούν , τότε θα το ...Επαναλάβουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ; ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΜΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι μερικοί, όπως ο F5PILOT δεν έχουν καταλάβει τι διαβάζουν. Σε προηγούμενο ποστ ο πολίτης γράφει πολύ κατανοητά νομίζω ότι το θέμα του Αστακού είναι ανύπαρκτο και δημιουργήθηκε από του αμερικανούς για να αποπροσανατολίσει. Πόσο πιο καθαρά να το γράψει ο άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ Μάρκο ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ είσαι αλλού φίλε F5PILOT. Αναφέρεσαι στο θέμα του Αστακού, που είναι ανύπαρκτο, άρα δεν θα μπορούσε να το χρησημοποιήσει ο Γιωργάκης όταν γίνει κυβέρνηση. Αυτό εννοω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ. ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΩΡΑ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (VIRTUAL STATE) ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΙΣΙΓΚΕΡ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΟΛΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΠΡΩΞΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ. ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ VIRTUAL ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ VIRTUAL ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. i politiki agapite pethane to 90 me tin katareysi ton ideologion.tora o kathe giorgakis vlepi tin politiki os lafiro tous psifoforous os pelates kai i sxesi einai epixeirisi me katanalotes.to melon mas diaxeirizetai me orous marketing me to diakiveyma gia tous giorgakides nanai analogo kathe manager pou thelei na poulisei perisoteres servietes kai na ayksisi tis polisis tou.eksou kai einai to fainsthe pou ipagoreyi.pr gia pwl(public relations for people without lifes)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά το αλτσχάιμερ κτυπάει και σε μικρότερες ηλικίες.
    Κακόμοιροι πρασινοφρουροί, νομοτελειακά κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό, δηλαδή να πιστέψετε ότι μπορεί ο κεντρώος χώρος να ψηφίσει τον απόφοιτο του πίκπα.
    Τρείς μήνες τώρα σας δίνουν οι καναλάρχες μαιμού δημοσκοπήσεις και τελικά τις πιστέψατε (είστε και επιρρεπείς να τσιμπάτε στα μεγάλα λόγια και τα ψευτο-οράματα).
    Ο Χαζογιώργος πρωθυπουργός, έτσι;
    Ξανασκεφτείτε το λίγο.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ.
    Θυμηθείτε ότι επέλεξε την μουσουλμάνα πιτσιρίκα Καραχασάν να εκπροσωπήσει το πασόκ στη Βόρεια Ελλάδα (που μετά έλεγε ότι είναι τουρκάλα όχι μουσουλμάνα, βρίζοντας την Ελλάδα και εκθειάζοντας την Τουρκία), λες και δεν υπήρχαν άλλοι πιό κατάλληλοι υποψήφιοι.
    Θυμηθείτε ότι για 23 χρόνια είχε σύμβουλο και φίλο (κατά δήλωσή του) το Γρηγοράκη το Βαλιανάτο που έλεγε στα κανάλια και τις ξένες εφημερίδες ότι τα σκόπια πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία.
    Έτσι ενδεικτικά σας τα θυμίζω, πιό πολύ για να σπάσουμε πλάκα.
    Εάν δεν το καταλαβαίνετε μόνοι σας ότι ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ τί να σας πώ.
    Του αρέσει βέβαια να φαντασιώνεται καλύτερους κόσμους και να έχει νέα οράματα και νέες ιδέες (όλα “νέα” είδες τί ωραία που τα λέει το άτιμο;, τίποτε το συγκεκριμένο όμως) αλλά ένα πράγμα έχω να σχολιάσω.
    ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΙΣΩΣ;
    Φίλοι πασόκοι, εάν δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις προσωπικές ανεπάρκειες του χαζούλη θέλετε ψυχιατρική βοήθεια, επειγόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιλότε δεν πάς καλά.
    Εάν έχεις τόσο καθαρό μυαλό και στις αερομαχίες μην παντρεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @16 Ιανουάριος 2009 10:40 πμ

    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επι τελους μπορουμε να διαβασουμε κι εμεις ενα κείμενο γεματο πετριωτισμο, Ελλαδα και Εθνικοφροσυνη

    Ευγε

    Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή