Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.


Επανειλημμένα έχω τονίσει ότι οφείλουμε ως συνειδητοποιημένοι και ελεύθεροι Έλληνες πολίτες ,να έχουμε την διορατικότητα να ξεχωρίζουμε από το … «πανέρι», τις πληροφορίες που θα αποτελέσουν την γνώση.

Αυτά τα κομμάτια του πάζλ που θα μας βοηθήσουν στην κατανόηση και την ολοκλήρωση της γεωπολιτικής εικόνας .

Αυτό φυσικά προϋποθέτει πολιτική ωριμότητα, ευθυκρισία και ιδεολογική ευρύτητα.

Ας πάμε στο παζλ που … «τρέχει» στο γεωπολιτικό παιχνίδι και που αφορά την χώρα μας. Ας προσπαθήσουμε να συνθέσουμε κάποια κομμάτια που θα μας αποκαλύψουν ένα μέρος της εικόνας.

Το πρώτο κομμάτι του παζλ ,σας το είχα ήδη «προσφέρει» όταν στην ανάρτηση μου στις 17 Δεκεμβρίου με τίτλο «Κάτι ετοιμάζουν» (εδώ), ανέφερα τις ανησυχίες μου για την διαφαινόμενη ..τάση με αφορμή ένα ..μικρό περιστατικό.

Σας παρέθεσα δε τις πληροφορίες ότι : «Κύκλοι ξένης πρεσβείας εικάζουν ότι το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθούν εκβιαστικές τουρκικές ενέργειες τόσο στον Αιγαιωτικό χώρο όσο και στον Κυπριακό, με την Άγκυρα να εκμεταλλεύεται τους κλιμακούμενους εσωτερικούς …… αντιπερισπασμούς, προάγοντας καταστάσεις τετελεσμένων».

Τις προηγούμενες ημέρες της ανάρτησης εκείνης ,εκτός από τα πρωτοφανή επεισόδια που υποκινούντο από φορείς της Αμερικανικής Κυβέρνησης ( που ελλοχεύουν στην Αθήνα και έχουν «φωτογραφηθεί» επισήμως, από δύο κόμματα της Ελληνικής Βουλής ), ξεσπά μια καταιγίδα δημοσιεύσεων για τις …παραβιάσεις των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για …. «Διαχρονική πολιτική και δικαστική ευθύνη στην αστυνομική βία και ατιμωρησία».

Κύριος ενορχηστρωτής το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι ! Πλημμυρίζει το διαδίκτυο με τις ανακοινώσεις του . Τις βρίσκεις αναρτημένες παντού. Μέχρι και στο… Σ.ΑΤ.Τ.Ε (Σωματείο Αλληλεγγύης Τραβεστί-Τρανσέξουαλ Ελλάδας). Ο λόγος προφανής ! Μόνο κάποιος που δεν διαθέτει (ή δεν θέλει να …διαθέτει) τις προϋποθέσεις που ανέφερα στην αρχή , αδυνατεί να διαπιστώσει τις …. «συμπτώσεις».

Την ίδια ώρα ενορχηστρωμένες παραβιάσεις , όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αλλά του ελληνικού εναέριου χώρου από οπλισμένα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη , καταλήγουν σε εμπλοκές με τα αντίστοιχα δικά μας που σπεύδουν να τα αναχαιτίσουν, με εντολές ….. «μεγίστης προσοχής».

Στο τελευταίο δεκαπενθήμερο αυτές κλιμακώνονται και η πλευρά της Τουρκίας δείχνει ότι …κάτι επιζητά εναγωνίως. Οι συνεχείς υπερπτήσεις με επιθετικά χαρακτηριστικά πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι σε χαμηλό ύψος, 500 ποδών (120 μέτρων), καταλήγουν σε συνεχείς εμπλοκές.

Το τι …επιζητούν οι Τούρκοι μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει και από το πρωτοφανές γεγονός ότι παραβίασαν ακόμη και το πεδίο βολής Άνδρου , γεγονός που κάλλιστα θα μπορούσε να καταλήξει σε ατύχημα και ….κατάρριψη των τουρκικών αεροσκαφών.

Τις ίδιες ημέρες στην Αθήνα, αλλάζει ο πρέσβης της Ρωσίας και αναλαμβάνει ο κ Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, διευθυντής έως σήμερα του τμήματος … «νέων προκλήσεων και απειλών» ..του ρωσικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ανεβάζουν το θερμόμετρο, όταν προκλητικότατα απειλούν με αναχαιτίσεις ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα που προσεγγίζουν ακριτικά νησιά στο Αιγαίο, γιατί όπως είπαν στα πληρώματα τους, πετούσαν σε …..τουρκικό εναέριο χώρο.

Την Πρωτοχρονιά δηλώνεται έξαφνα από την Προεδρεία της Δημοκρατίας μας ότι ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί την ημέρα των Θεοφανείων στο …Αγαθονήσι (με ελικόπτερο φυσικά).
Υπόψη ότι ο κ. Παπούλιας επιχειρεί αυτό το ταξίδι παρόλο που έχει περάσει πριν λίγες ημέρες σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κίνηση του Προέδρου έχει την δική της σημειολογική , διπλωματική και …πρακτική σημασία.

Την επόμενη ημέρα , εχθές, ανακοινώνεται ότι η Μόσχα ζήτησε από την ελληνική πλευρά (αρμόδια υπηρεσία ΥΠΑ) να δεσμεύσει περιοχές εντός του FIR Αθηνών, για διεξαγωγή αεροναυτικών γυμνασίων .

Συγκεκριμένα ζήτησε την δέσμευση περιοχών νοτιοανατολικά της Ρόδου για τις 3, 4, 8 και 10 Ιανουαρίου, ενώ για τις 11 του μηνός αιτήθηκε την δέσμευση περιοχής νοτίως της Κρήτης.

Είναι ακριβώς η ίδια περιοχή (νοτιοανατολικά της Ρόδου) όπου πρόσφατα η Τουρκία αποπειράθηκε να προχωρήσει σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με Νορβηγικό σκάφος (συνοδεία Τούρκικης φρεγάτας) παραβιάζοντας την συμφωνία Παπανδρέου-Οζάλ του 1987 .

Η Μόσχα ζήτησε επίσης από την Αθήνα να χρησιμοποιήσει και κοντινά ελληνικά στρατιωτικά αεροδρόμια, ….- αν παραστεί ανάγκη – ….πράγμα που η Πολεμική Αεροπορία το ενέκρινε.

Στην πράξη υπάρχουν δύο σκέλη .Στο πολιτικό σκέλος το να «αιτείται» την δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών από την Αθήνα και μόνο, δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το που αποσκοπεί.

Με απλά λόγια, η Μόσχα παρέχει μια de facto αναγνώριση των δικαίων της χώρας μας (σύμφωνα με την νομιμότητα και τους διεθνείς κανονισμούς) στο Αιγαίο και στην επίμαχη περιοχή νοτιανατολικά του Καστελόριζου .

Αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και αργότερα κάποια στιγμή ! Τι …πολύ σημαντικότερο κάνει την Ρώσικη μοίρα να μετατοπιστεί ΤΩΡΑ στο Αιγαίο, εγκαταλείποντας την περιοχή ανοικτά των ακτών Συρίας και Ισραήλ, ενώ εκτυλίσσονται τα γεγονότα στην Λωρίδα της Γάζας ;

Αυτή η κίνηση από μόνη της είναι αρκετά κατατοπιστική των γεγονότων που τρέχουν.

Κύριο μέλημα είναι το δεύτερο σκέλος. Το στρατιωτικό! Επικεφαλής της Ρώσικης αεροναυτικής μοίρας είναι το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» το οποίο είχε ξαναβρεθεί …κοντά μας (εδώ).

Δεν είναι μόνο τα Su-25 και τα απίθανα Su-33 που έχει στην δύναμη του , αλλά το μεγάλο του προτέρημα κρύβετε στα …ενδότερα του.

Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» είναι το κινητό πεντάγωνο της Ρωσίας. Φέρει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα από πλευράς ….πολύπλοκης στρατιωτικής τεχνολογίας, επικοινωνιών και….. ηλεκτρονικών μέτρων-αντιμέτρων ! Ο νοών νοείτω !

Προσθέστε και το τελευταίο κομμάτι που λέγεται Σούδα και…. ένα μέρος της εικόνα του πάζλ είναι μπροστά στα μάτια σας.

28 σχόλια:

  1. Καλημέρα

    ¨¨Στο πολιτικό σκέλος το να «αιτείται» την δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών από την Αθήνα και μόν﨨

    ¨¨η Μόσχα παρέχει μια de facto αναγνώριση των δικαίων της χώρας μας¨¨

    Το πιο σημαντικό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε γιατί ¨φρενάρει¨ περίεργες εξελίξεις που θα ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε και θα έπρεπε να ¨ευχαριστήσουμε¨ πάλι για να γλυτώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Arketa katatopistiki.
    Paizontai polla paixnidia.To mellon tha deixei ti kataferame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε προηγούμενο σχόλιο μου είχα αναφέρει την ανάγκη να ψάξουμε μαζί, με βάση τις σκέψεις του politi, τα αίτια των στρατηγικών επιλογών των Αμερικάνων.

    Και ομολογώ ενθουσιασμένος από τις ιδέες που ακούστηκαν.

    Σίγουρα οι Ρώσοι δεν είναι οι καλοί. Μέσα στην Ιστορία έδειξαν ότι είναι ένας σκληρός λαός που δεν διστάζουν ακόμα και τους δικούς τους να θυσιάσουν για τους όποιους σκοπούς τους.
    Ποιο το συμφέρον τους;

    Το εύκολο στην όλη ιστορία είναι να πούμε την έξοδο του ρωσικού αερίου και πετρελαίου, από τα μέρη μας.

    Επιτρέψτε μου να πω ένα τρελό πολύ τρελό σενάριο.

    Οι Αμερικάνοι έχουν απλωθεί αρκετά, σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Έχουν χρεοκοπήσει.

    Τόσο καιρό μιλάμε για θερμά επεισόδια Ελλάδας - Τουρκίας.

    Σκεφτείτε ένα θερμό επεισόδιο Ρωσία Τουρκίας (προσοχή τα περί Ξανθού γένους ξεχάστε τα). Το σκεπτικό μου βασίζεται στον πρόσφατο ΡωσοΓεωργιανό πόλεμο.

    Πιστεύω ότι εάν οι Ρώσοι χτυπήσουν τους Τούρκους, (λόγοι μπορούν να βρεθούν πολλοί) τότε θα είναι και η ταφόπλακα του ΝΑΤΟ, εάν η Αμερική δεν την βοηθήσει στρατιωτικά.

    Πιστεύω ότι αυτή είναι η κεντρική επιδίωξη της Ρωσίας.

    Στην Πολωνία και τα άλλα πρώην ανατολικά κράτη δεν μπορεί να επιτεθεί λόγω ΕΕ.

    Η Τουρκία όμως είναι αυτή που συγκεντρώνει πολλά τυχών πολιτικό-στρατιωτικά κέρδη.


    Επαναλαμβάνω το σκεπτικό μου είναι αρκετά τραβηγμένο. Αλλά ας δουλέψουμε λίγο σαν think tank, τόσες μ..κίες λένε αυτοί και κάποιοι τις πέρνουν στα σοβαρά και τις εφαρμόζουν.

    Καλή χρονιά με ΕΙΡΗΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχω διαφωνήσει μαζί σου πολλές φορές ,σήμερα είχες κέφια..πολύ καλή ανάλυση.
    Έπρεπε να τονίσεις ότι χρειάζεται εθνική ομοψυχία και όχι μικρότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. an stinontai imia2, tote einai kalo na exoume to "ilektroniko" voithima(esto kai san apotreptiki parousia), gia na min "tiflothei" pali kanena elikoptero...

    exoume kai "kaki" proistoria me tis ptoseis elikopteron ston elladiko xoro..kai panta me geopolitiki kai stratiotiki simasia kai se krisimo xrono..

    oi rosoi den einai i "sotiria" mas vevaia alla einai to ergaleio pou tha peisei tin ouasigkton oti an den kanei sovares kai peistikes prospathies na mas dosei ta nomima, exei mono na xasei..

    ..akousa oti meta tis "askiseis", to aeroplanoforo den tha paei amesos piso stin siria, alla tha elimenistei ston peiraia..nomizo oti kai ayto einai meros tou minimatos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε λοιπόν ως δεδομένα,

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε διάσταση με τις ΗΠΑ λόγω αγωγών, Σκοπιανού, άρνησης επιπλέον συμμετοχής στο Αφγανιστάν, μη αναγνώρισης του Κοσυφοπεδίου και ίσως των μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Τα προβλήματα αυτά (με εξαίρεση το Σκοπιανό) οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν με όλες λίγο πολύ τις χώρες της «παλαιάς Ευρώπης» και δεν αποτελούν ιδιάζον «Ελληνικό πρόβλημα» που θα δικαιολογούσε τόσο μένος και μνησικακία. Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι απ' την αρχή επιδίωξε συνειδητά να πλήξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ. Με διπλωματικό κόστος παρήγγειλε 30 F-16 το 2005, βοήθησε στην επέκταση της βάσης της Σούδας, βοήθησε όσο μπορούσε στις βρωμοδουλειές της CIA (Πακιστανοί, παραλαβή C4I, κ.α), βελτίωσε τις σχέσεις με το Ισραήλ και ως αντάλλαγμα έλαβε την αναγνώριση της FYROM, τις υποκλοπές και μια γενικότερη αυταρχική στάση για την οποία η κυβέρνηση Μπους έχει γίνει περιβόητη.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί δηλαδή η Τουρκία να είναι στρατηγικός σύμμαχος, όταν ο Ερντογάν αρνήθηκε κάθε βοήθεια στους Αμερικανούς για το Ιράκ, συνομιλεί με την Χαμάς, επιδεινώνει τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, αρνείται να απομονώσει το Ιράν και την Συρία, κάνει δουλειές με Ρωσία, μπλέκεται στο Κουρδικό, κ.ο.κ

    Έχει λογική; Δηλαδή οι Αμερικανοί φέρουν βαρέως το βέτο στο Βουκουρέστι μετά απ' όλα αυτά και έχουν ξεχάσει το βέτο των Τούρκων στο Ιράκ; Και δεν έχουν πρόβλημα όταν διαπιστώνουν ότι η Τουρκία αναδεικνύεται σταδιακά σε περιφερειακή δύναμη (την οποία δεν θα ελέγχουν);

    Με αφορμή και το σχόλιο του Αριστοτέλη παραπάνω, και με την στρατηγική λογική (των μεγάλων) ότι σε κάθε κατάσταση διαμορφώνονται ευκαιρίες, τείνω να πιστέψω ότι τους Αμερικανούς ΔΕΝ τους ενδιαφέρει πλέον να αποτρέψουν μια κρίση μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ρωσίας, ενώ θα ήθελαν και αυτοί να διαλυθεί το ΝΑΤΟ με την σημερινή του μορφή.

    Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία θα κοντύνουν όσο χρειάζεται (και οι διαπραγματεύσεις θα δείξουν με πιο τρόπο) ενώ οι Ευρωπαίοι θα γίνουν παίγνιο για άλλη μια φορά Ρωσίας και ΗΠΑ όπως επί ψυχρού πολέμου και μάλλον θα διασπαστούν υπό το φάσμα της ενεργειακής, οικονομικής, στρατιωτικής απειλής.

    Η συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας θα αποκτήσει έτσι νόημα...
    Στην υγειά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τά γεγονότα καί οί κινήσεις πού προαναγγέλλονται όπως τά καταγράφεις, φίλε πολίτη, δείχνουν ότι είμαστε σέ έμπόλεμη κατάσταση ήδη. Καί άπαντώ καί σέ κάποιο φίλο παραπάνω, ή έθνική όμοψυχία τών Έλλήνων θά έκφρασθεί, μετά τήν πατριωτική καί ύπερήφανη στάση τού πρωθυπουργού, διότι αύτό είναι προϋπόθεση. Ετσι δέν έγινε καί τό 1940;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟλύ καλό το κείμενο. Απορώ πότε αυτοί οι περισπούδαστοι πολιτκοί και διεθνείς αναλυτές τύπου Παπαχελά και Δελαστίκ, θα αρχίσουν να μιλάνε επιτέλους για τα θεματα αυτά. Ποτε επιτέλους θα σταματήσουμε σαν χώρα να ασχολούμαστε με την σαπουνάδα και θα ασχοληθούμε με την τρικυμία που την δημιουργεί.
    Προς ανώνυμο 3:34
    Η Ευρώπη δεν υφίσταται ως πολιτική αλλά ως οικονομκή δύναμη μόνο. Δεν είναι τίποτε άλλο από μια διατραπεζική συνεργασία. Επομένως μην της δίνουμε ρόλους που στην ουσία η ίδια δεν διεκδικεί.
    Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε διάσταση με την Αμερική εξαιτίας αυτών που αναφέρεις αλλά επειδή τα συμφέροντα της Αμερικής είναι μεγαλύτερα σε χώρες που στέκονται απέναντί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eρωτηση : Το ΕΠΣΕ (οι Ελσίνκιδες) χρηματοδοτείται ακόμη από κάποιο Υπουργείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να βοηθήσω λίγο την συζήτηση......και τα περι ηλεκτρονικὠν αντιμέτρων που εύστοχα ανέφερε ο Politis......

    Θυμηθείτε τρείς πτώσεις:

    Ίμια
    Σινουκ με Πατριάρχη Αλεξανδρείας
    F-16 νότια του Αγίου όρους.....

    Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο.Ε.Α. ΣΗΜΑ Η

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/01/
    httprapidshare.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολες οί ενδείξεις καί αναλύσεις τών ημερών, καταλήγουν στό ίδιο συμπέρασμα.

    Οτι αφ' ενός κορυφώνονται οί προεργασίες γιά κάτι "μεγάλο" στήν περιοχή μας, αφ' ετέρου γίνονται προληπτικές κινήσεις ώστε νά αποφευχθεί αυτό τό μεγάλο πού ετοιμάζεται.

    Επειδή "βγαίνουν" μόνο όσες πληροφορίες δέν μπορεί νά μείνουν κρυφές καί επειδή δέν ξέρουμε τί ακριβώς υπάρχει κάτω από τήν κορυφή τού παγόβουνου, άς ευχηθούμε στίς επερχόμενες εξελίξεις, νά μήν γίνουμε η Ιφιγένεια έν Αυλίδι.

    Καλή καί ΕΙΡΗΝΙΚΗ Χρονιά.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε κάθε περίπτωση πάντως και παρά την ενόχληση που αναμένεται να προκαλέσει στη γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η διεξαγωγή αυτών των ασκήσεων εντός χώρου δικαιοδοσίας κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της άριστης πολιτικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ερώτημά μου είναι το εξής :
    Αν παρενοχληθείο ο Πρόεδρος καθοδόν τι θα κάνουμε ...διάβημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Τουρκοι δεν εχουν δεσμευσει για ασκηση σχεδον ολο τον Ιανουαριο το πεδιο βολης Ανδρου;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ
    ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΡΩΣΣΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
    Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΜΟΙΡΑΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ.
    ΚΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΠΙΛΕΞΕ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ.
    Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ
    ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΟΥΡΑΓΟΙ.
    ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @2:04 πμ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ

    Πριν(τα τελευταια 5 χρόνια) ήταν άραγε η ώρα των αχρήστων?

    Πριν δεν ξέραμε λέτε με ποιους να πάμε?Χτες καταλάβαμε?
    Για την πυρηνικη ενέργεια προφανώς εσείς πάλι το γράψατε...
    Την πυρηνική διαρροούλα μικρής 'εκτασης την έχετε σκεφτεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοί φίλοι, μή βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα. Η τακτική μας αυτή την στιγμή, θα πρέπει να είναι ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και όχι απο τα ΜΜΕ (τελείως παραπλανητικά) αλλά από φίλους (όπως ο πολίτης) και θα δείτε πώς το παζλ θα συμπληρωθεί. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διαδίδουμε παρόμοιους ιστοχώρους, και να ενημερώνουμε τον περίγυρό μας δια ζώσης. Και όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή να αντιδράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3,09
    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΙΣΤΟΙ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΑΦΗ ΑΠΟΨΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι ενδείξεις αυξάνουν στο γεγονός ότι ο Καραμανλής δεν έκανε μερικές συμφωνίες αλλά ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ στον Ρωσό-Κινεζικό άξονα όσο πιο αθόρυβα γίνεται.

    Ο συγχρονισμός των συμφωνιών με Κίνα Ρωσία (αυτές που έχουν ανακοινωθεί-φανταστείτε αυτές που δεν έγιναν γνωστές) δειχνουν προς αυτή την κατευθυνση.

    Κρίμα που ο Καραμανλής έχει αποδειχθεί μετριότητα στο εσωτερικό και έχει υποθηκεύσει τις συμφωνίες που έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ενταχθούμε σε κάποιον άξονα. Απλά πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας.

    Η πολιτική μας πρέπει να γίνει ανεξάρτητη και ευέλικτη.

    Το ζητούμενο θα ήταν να κατέληγαν και τα κόμματα σε μία κοινά αποδεκτή εξωτερική πολιτική. Το παράδειγμα της τουρκίας δεν είναι άσχημο στον συγκεκριμένο τομέα. Δείτε την συνέπεια με την οποία ακολουθείται η αμφισβήτηση του Αιγαίου τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. to mono sigouro einai pos mas xriazete opos dipote h kini exoteriki politiki...

    o k karamanlis telika edixe mangia me ths diplomatikes kinisis sthn skakiera....


    gia na doume tha pari telika to pexnidi...?!!(makari!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν εχετε βαρεθει ακομα με θεωριες συνωμοσιας? Τοσο σημαντικη νομιζετε οτι ειναι η Ελλαδα μας? Η μηπως χρειαζεται ολοκληρο σχεδιο αποσταθεροποιησης για να χειραγωγησει 10-11 εκατομμυρια ηλιθιους που ψηφιζουν οτι να ναι;

    Εδω θα μαστε και το καλοκαιρι και το χειμωνα του 2009 και παλι τιποτα δε θα εχει γινει και θα επιμενετε να βρισκετε σημεια και στοιχεια οτι "κατι μεγαλο ερχεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Ανώνυμο 5 Ιανουάριος 2009 5:06 μμ


    "...Εδω θα μαστε και το καλοκαιρι και το χειμωνα του 2009 και παλι τιποτα δε θα εχει γινει και θα επιμενετε να βρισκετε σημεια και στοιχεια οτι "κατι μεγαλο ερχεται". ..."

    Μακάρι να μην γίνει τίποτα (χωρίς καμία δόση ειρωνείας ειλικρινά).

    Μακάρι να πω στο τέλος πάλι μαλάκας ήμουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Ρώσικος στόλος πήγε τελικά στην Τουρκία όπου θα πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με το Τούρκικο πολεμικό ναυτικό.
    Οπότε όλες αυτές οι αναλύσεις πάνε στον κάλαθο των αχρήστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είσαι και βλάκας ανώνυμε 12.08.

    Το λιμάνι Ακσάζ απέναντι από την Ρόδο είναι το μοναδικό στην περιοχή εκείνη που πληροί τις δυνατότητες ελλιμενισμού του αεροπλανοφόρου για ανεφοδιασμό σε τρόφιμα, νερό κλπ.

    Πριν γράφεις περιχαρής, λες και πρόκειται για κάποιο θέμα που αφορά καμιά χώρα της Σοσιαλιστικής Αμερικής, καλά θα ήταν να σκέφτεσαι και να μην αποδεικνύεσαι βλάξ(με την καλή έννοια).

    Όσο για τις ασκήσεις που αναφέρεις είναι απλώς έρευνας διάσωσης που είθισται να γίνονται παντού με συμμετοχή πολλών διαφορετικών πλοίων.
    Αυτές θα γίνουν στο πέρας της επίσκεψης.

    Εχθές η μοίρα προχώρησε σε άσκηση αεράμυνας που προεβλέπε αναχαίτιση εχθρικών αεροσκαφών από τα SU-33.

    Εξάλλου ...περιχαρή ανώνυμε, το άρθρο το τονίζει (άσχετα που εσύ ότι θέλεις βλέπεις ή διαβάζεις)

    Υπάρχουν δυο σκέλη, Το Πολιτικό που έχει ήδη επιτευχθεί και Το Στρατιωτικό που και αυτό επιτυγχάνεται , είτε το αεροπλανοφόρο είναι ελλιμενισμένο , είτε στην θάλασσα.
    Τα ηλεκτρονικά λειτουργούν ασχέτως τόπου.

    Αλλά εσύ έχεις μείνει με την εντύπωση ότι το άρθρο σου λέει ότι η μοίρα του Ρωσικού στόλου ήρθε εδώ για να βομβαρδίσει την Τουρκία.

    Τι να σου πει κανείς!

    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά πολλοί "κρυφό" ΑμερικανοΤσολιάδες βλεπουν το Blog σου politis.

    Ενοχλούνται αφάνταστα με τον όποιο απεγκλωβισμό ( έστω μερικό ) από την MAMA MIA USA.

    Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι Γερμανοί....συγνώμη οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας. Α ρε Αθάνατε Μάτσα!

    Παλιά είχαμε τους Γερμανοτσολίαδες σήμερα έχουμε τους Αμερικανοτσολιάδες οι οποίοι παριστάνουν και τους "Αριστερούς"

    Τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή