Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Τρελοκομείο ….η Ελλάς.


Προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τη νοημοσύνη μας ,οι πολιτικοί ταγοί αυτού του τόπου προσπαθούν μέσω ενός πλέγματος διαπλοκής (τόσο φανερής πλέον που …βγάζει μάτια), που λειτουργεί υπό κομματικούς , επιχειρηματικούς και ….άλλους μανδύες , να μας επιβάλουν τον …. «ετσιθελισμό» της παρανόησης !

Με αφορμή και αφετηρία την παραίτηση των δύο εισαγγελέων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, είχαμε ένα πραγματικό «τσουνάμι» δηλώσεων παραπληροφόρησης, αποβλάκωσης και σκοταδισμού εις βάρος πάντα της νοημοσύνης μας.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ….«ωμή και πραξικοπηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, που δεν έχει προηγούμενο στη μετά τη Χούντα πολιτική Ιστορία».

Ή έχει ασθενή μνήμη , ή δεν έχει ……καθόλου. Αλλιώς θα έπρεπε να θυμόταν τον πατέρα του , όταν είχε απειλήσει τους Δικαστάς του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίοι ακύρωσαν ορισμένες αντισυνταγματικές διατάξεις του Ν. 1268/1982 περί «ΑΕΙ»- διά του οποίου εξαρθρώθη η Ανώτατη Παιδεία-, …..«Να προσέχουν και να μην αντιτίθενται εις τας αποφάσεις του ..Λαού», εννόων φυσικά την….. Βουλή».

Αγνοώντας και γράφοντας στα υποδήματά του το Σύνταγμα, που ρητά αναφέρει και επιβάλει σεβασμό προς την Δικαστική Εξουσία, ιδίως δε υπό της Εκτελεστικής.

Ο κ.Γ. Παπανδρέου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση θέλει .. « Δικαιοσύνη a la carte» .

Όταν οι αποφάσεις συμφωνούν με τις πολιτικές επιδιώξεις του, τότε την αποκαλούμε .. «Οχυρό της Δημοκρατίας» και όταν είναι αντίθετες –πάντα για τις πολιτικές επιδιώξεις του- τότε έχουμε …. «διατεταγμένη Δικαιοσύνη».

Η οικογενειακή παράδοση επιβάλει την εξύβριση των θεσμών, που αποτελούν τις βάσεις του Συντάγματος (άρθρον 110), αποτελεί βαρύτατη παράβαση, αλλά και οξύτατη απρέπεια έναντι της πατρίδας ,της πολιτείας και της Δημοκρατίας.

Αλλά αυτά ….. αποτελούν «ψιλά γράμματα» για ορισμένους … «πολιτικάντηδες».

Στην παραγγελία του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, .κ. Καρούτσος, επιδιώκοντας το ξεκουκούλωμα και όχι το κουκούλωμα της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου, θεώρησε (όπως έχει σαφώς εκ του νόμου το δικαίωμα) να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες μεταξύ των οποίων και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων όπως αυτό αποδεικνύεται από τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.(κλικ στη φωτο)

Αντίθετα οι δύο εισαγγελείς αντέδρασαν στο ξεκουκούλωμα , «κάθησαν επάνω» στο γράμμα του νόμου( άρθρο 85 του Συντάγματος σε συνδυασμό με τον ν.3126/2003 «Περί ευθύνης υπουργών») και όχι στο πνεύμα του νόμου.

Έτσι θεωρούσαν ότι η υπόθεση , έστω και « …μη φωτισμένη» έπρεπε να σταλεί στην Βουλή. Εκεί που (όπως επανειλημμένα μας έχει διδάξει η ιστορία) τα πάντα……ξεπλένονται!

Όμως αγαπητοί κκ εισαγγελείς το σύνταγμα και η ερμηνεία του…. άλλα επιβάλουν. Στο βιβλίο για το Σύνταγμα του κ.Λοβέρδου , βουλευτού του ΠαΣοΚ και έγκριτου Συνταγματολόγου , αναφέρεται ρητά ότι: «η ενεργοποίηση των διαδικασιών της ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων απαιτεί ιδιαιτέρα προσοχή και ακράδαντη αποδεικτική βάση».

Το ίδιο με την περίπτωση σας είχε συμβεί και το 2001 , όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δημήτρης Κυριτσάκης, όπου ο προϊστάμενος απευθυνόμενος στους αρμόδιους εισαγγελείς έλεγε « Παρακαλούμε να συνεχίσετε την προκαταρκτική εξέταση εν όψει του γεγονότος κλπ….» και έδινε συμπληρωματικές οδηγίες προκειμένου ο φάκελος μετά να διαβιβασθεί στη Βουλή.

« Και εν τέλει για να τελειώσει γρήγορα η προκαταρκτική εξέταση , θα συνεχιστεί με την συνδρομή του εισαγγελέως ..τάδε.» (θυμηθείτε το …. «που δεν έχει προηγούμενο στη μετά τη Χούντα πολιτική Ιστορία» , του κ. Παπανδρέου. Η έλλειψη μνήμης που ...λέγαμε !).

Άρα οι λόγοι που επικαλούνται οι δύο εισαγγελείς στο έγγραφο της παραίτησής τους δεν είναι επαρκείς. Ούτε νομικά , ούτε ηθικά !

Κάτι οπωσδήποτε μεσολάβησε και δύο εισαγγελείς , καθ` όλα άξιοι μέχρι στιγμής , ξαφνικά ενεργούν ….περίεργα και έξω από τα πλαίσια της επαγγελματικής τους υπόστασης. Το μέλλον θα ….δείξει.

Με απλά λόγια ! Υπάρχουν στοιχεία της υπόθεσης που παραμένουν στο σκοτάδι .Υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει να ανοίξουν. Υπάρχουν ονόματα που μέχρι τώρα δεν έχουν εμφανιστεί στο φως και παραμένουν στο σκοτάδι.

Εκεί σκόπευαν και οι εντολές του κ. Καρούτσου. Κάποιοι (θα το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ ) …..λιγοψύχησαν !

Με αυτό τον τρόπο όμως συμπλέουν με τους κύκλους , που καταργώντας κάθε έννοια του Συντάγματος και των διαχωρισμό των εξουσιών , «ποδοσφαιροποιούν» τον δημόσιο βίο , απειλώντας και με μηνύσεις …..Αρεοπαγίτες Δικαστές για τις αποφάσεις τους μέσα στα πλαίσια του ευνομούμενου κράτους.

Σύμφωνα δε με σημερινό δημοσίευμα του Ε.Τ η σύγκρουση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με τους δύο εισαγγελείς αποτελεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ δικαστικών λειτουργών, λόγω κάποιων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων του καλοκαιριού.

Λέγεται δε ότι τέως εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε παρά τη θέλησή του και στην επιρροή του οποίου ανήκει εις εκ των δύο εισαγγελέων «κίνησε» το δικαστικό «τσουνάμι».

Σταματήστε (πολιτικοί και ….δυσαρεστημένοι δικαστικοί!) να χρησιμοποιείτε την Δικαιοσύνη ως σάκο του μποξ.

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οδηγείτε αυτό τον τόπο.

65 σχόλια:

  1. Άρα αφού οι δύο εισαγγελείς δηλώνουν ότι " Συνάγεται ότι δεν είναι από την ισχύουσα νομοθεσία επιτρεπτό στον εισαγγελέα να αξιολογήσει στοιχεία, όταν αυτά συνδέονται με πράξεις (ενέργειες ή παραλείψεις) μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών", και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το γράμμα από το πνεύμα του νόμου, επανερχόμαστε στο θέμα "περί ευθύνης υπουργών" του νόμου του 2003.
    Μόνο τυχαίος δεν ήταν ο χρόνος και ο νόμος που θεσπίσθηκε τότε.
    Και εκείνη η λέξη που λένε όλοι το .."αμελλητί" σαφώς μπήκε για να αποφεύγουν την δικαιοσύνη και να μεταφέρουν την μπάλα , συγνώμη, την υπόθεση στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
    Γ.Δελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TELIKA TIPOTA DEN EXEI ALLAKSEI STO XORO THS DIKAIOSYNHS EDO KAI POLLA-POLLA XRONIA.DIABAZONTAS TO SHMERINO ARTHRO TOY politis THYMHTHKA TON KAPSASKH,TON IATRODIKASTH THS XOYNTAS POY EBGAZE TOYS FONOYS AYTOKTONIES.MILAO GIA TA EGLHMATA POY TOYS ENDIEFERAN KAI OXI GIA TON KOSMAKH TON OPOION TON EGRAFAN STA PALIA TOYS ARBYLA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκοπή δεν βλέπουμε. Όταν βρέθηκε ένας αντιεισαγγελέας παλληκάρι και δύο εισαγγελείς που τα ¨"έκαναν" επάνω τους , τον μεν πρώτο τον κατηγορούμε και τους άλλους δύο τους εξυμνούμε.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. Τα θέλει ο κώλος μας.ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ!!!!!!!!!

    Alex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ πολίτη, κάποτε ο Τάκιτος είχε πει ότι όσο πιο σάπιο είναι ένα κράτος , τόσο πληθύνουνε οι νόμοι.
    Πόσο δίκιο είχε, Χωρίς πολλά λόγια!
    Εύχομαι καλό βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι οι προηγούμενοι έκαναν λαμογιές με τη δικαιοσύνη δεν νομίζω ότι νομιμοποιεί και τους σημερινούς να κάνουν τα ίδια! Πολύ περισσότερο όταν αυτοί επαγγέλθηκαν την κάθαρση και τη νομιμότητα και διαφάνεια!
    Επομένως άστοχος ο παραλληλισμός με τα έργα και ημέρες των πρώην!!

    Τώρα ένα θα πω: Ή δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις στο έγγραφο του κ. Καρούτσου ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις!!
    Όταν προκύψει η παραμικρή εμπλοκή κυβερνητικού ή πολιτικού προσώπου η υπόθεση δεν μπορεί να ερευνηθεί σε κανένα στοιχείο της, παρά μόνο από τη Βουλή!!!
    Επομένως οι εντολές και παραγγελίες για διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπαλλήλων ή πολιτικών μηχανικών που είχαν εμπλοκή στις ανταλλαγές (για πολιτικούς ...κουβέντα!!) και το άνοιγμα των λογαριασμών των παραπάνω προσώπων, είναι φούμαρα και προπέτασμα καπνού, από τη στιγμή που οι δύο μόνοι αρμόδιοι εισαγγελείς αποφαίνονται ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων!!
    Αυτοί που πρέπει να εξεταστούν πρωτίστως και να ανοιχθούν οι λογαριασμοί τους είναι οι υπουργοί ή υφυπουργοί (ό,τι θέλεις παίρνεις) και αυτό μόνο η Βουλή μπορεί να το κάνει, ως μόνη αρμοδία!!
    Το να ερευνούν περαιτέρω αναρμόδια δύο εισαγγελείς με καπέλλο μία άλλη, άρτι προαχθείσα, είναι παράνομο και άνευ ουσίας και αποτελέσματος!!!
    Ας αλλάξουν το νόμο και ας καταργήσουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αν έχουν τα κότσια, και να αναλάβουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές τις έρευνες για τους πολιτικούς ταγούς μας!
    Για ευνόητους λόγους ανωνύμως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Ιθαγενής

    "..Αντίθετα οι δύο εισαγγελείς αντέδρασαν στο ξεκουκούλωμα , «κάθησαν επάνω» στο γράμμα του νόμου( άρθρο 85 του Συντάγματος σε συνδυασμό με τον ν.3126/2003 «Περί ευθύνης υπουργών») και όχι στο πνεύμα του νόμου...."

    δηλαδή
    «κάθησαν επάνω» στο γράμμα του νόμου( άρθρο 85 του Συντάγματος...

    θα αστειεύεστε βέβαια.....

    ΥΓ

    ας αποδείξει τότε το κόμμα που ψήφιζα κάποτε, ότι είναι εναντίον του κουκουλώματος και επιδιώκει το ξεκουκούλωμα.
    Προανακριτική για να μην έχουμε παραγραφή τον Ιούνιο 2009.
    Σωστά? Εξάλλου δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Τον "Για ευνόητους λόγους ανωνύμως"
    Την υπογραφή δεν την καταλαβαίνω αλλά ...περί κολοκυθόπιτας....!
    Μάλλον εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις ή κάνεις ότι δεν ξέρεις. Τι ισχύει(περί ευθύνης υπουργών) το γνωρίζω πολύ καλύτερα φίλε μου γι` αυτό και παραθέτω και το αντίστοιχο ΠΝΕΥΜΑ του νόμου εκτός του γράμματος αυτού( άρθρο 85 του Συντάγματος σε συνδυασμό με τον ν.3126/2003).
    Όσο για την εντολή αυτά περί μηχανικών και όχι πολιτικών από ΠΟΥ προκύπτουν; Από που προκύπτει ότι η Βουλή μπορεί ΜΟΝΟ να ανοίξει λογαριασμούς;
    Έχω ξαναγράψει ότι πήγε η επιτροπή να βρει στοιχεία λογαριασμών για θέμα που εξέταζε στην Ελβετία και τους είπαν πολύ απλά ..." Συγνώμη δεν σας αναγνωρίζουμε, δεν είστε δικαστική αρχή"!!!
    Βάση ποιου νόμου ο ορισμός και τρίτου εισαγγελέα σε μια υπόθεση είναι παράνομος;(Όπως αναφέρεις)
    Μάλλον φίλε μου είσαι επηρεασμένος από τα ...ΜΜΕ.
    Η πολύ ...τηλεπληροφόρηση κάνει κακό!
    Όσο για τον νόμο περί ..."συγκάλυψης "υπουργών έχω γράψει σε διάφορα άρθρα μου.
    ( εδώ ) και ( εδώ ) και ( εδώ )
    Είναι στο μόνο που συμφωνούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολίτη ,το πολύ γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς rfp@in.gr
    Καλώς το τρολλ που ψήφιζε κάποτε!ΧαΧα
    Δεν μου λες ρε rfp@in.gr , με SMS σας στέλνουν την γραμμή ,γιατί από το μεσημέρι που είπε η Χαρ. Τρικούπη το ποίημα , όλοι το ίδιο πράγμα γράφετε.
    Σε παιδάκια του δημοτικού νομίζετε ότι απευθύνεστε?
    Υπάρχει καμία εξεταστική η προανακριτική που λειτούργησε και έφερε αποτέλεσμα?
    Για το χρηματιστήριο? για τα εξοπλιστικά? για τον Οτσαλάν?
    Αφήστε την παραμύθα. Μόνο εάν αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και καταργήσουν τα παραμύθια περί νόμων υπουργών κλπ. θα δούμε άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκείνο πρέπει να μας ενδιαφέρει ως πολίτες είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια .Και αυτή θα προέλθει ΜΟΝΟ μέσω των δικαστικών αρχών .
    Όποιος επιμένει περί του αντιθέτου είτε έχει συμφέροντα (troll κλπ), είτε είναι εντελώς απληροφόρητος ότι η κύρια αιτία που δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε με το χρηματιστήριο , με τις υποκλοπές κπλ, είναι η ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
    3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία."
    άρθρο 120 παράγραφοι 2 και 3 το ισχύοντος Συντάγματος.

    Και μην μου πεις πως το ξέρεις γιατί από όσα γράφεις φαίνεται να το αγνοείς.
    Πουθενα το σύνταγμα δεν λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στη σύμφωνη γνώμη του Καρούτσου και του Σανιδά.
    Αλλά διακρίνω κάποιο πανικό και επανάλειψη των ισχυρισμών του Κυριτσάκη (αυτός δεν είναι που θα έκανε την έρευνα για τις καταγγελίες του Αλφαντάκη για κύκλωμα Σανιδά) για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
    Δεν ξέρω αν έχεις σχέση με το χώρο της Δικαιοσύνης που το θεωρώ πολύ πιθανόν από τον τρόπο που προσπαθείς να ξεσκίσεις τους 2 αντεισαγγελείς που τίμησαν τον όρκο τους αλλά πρέπει κάποτε όλοι να αντιληφθείτε ότι αρμοδιότητα για να αξιολογήσουν ευθύνες υπουργών έχει ΜΟΝΟ Η ΒΟΥΛΗ.
    Για το άνοιγμα των λογαρισμών στην Ελβετία να σου θυμίσω, γιατί κάνεις πως δεν το ξέρεις, ότι δεν είχε συνταθεί ανακριτική επιτροπή αλλά εξεταστική και γι αυτό υπήρξε πρόβλημα.
    Την ανακριτική τρέμει η κυβέρνηση και για λόγους που αγνοώ και ο πολίτης-gr.
    Την καλησπέρα μου

    ΥΓ Ευτυχώς που τα έκτακτα στρατοδικεία του Παπαδόπουλου δεν είχαν Σανιδάδες και γλύτωσα την ...εκτέλεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tην ασφάλεια στη νομική διερεύνηση μιας υπόθεσης τη δίνει το γράμμα του νόμου! Το πνεύμα του νόμου και όλα τα άλλα πνεύματα είναι θολά και αόρατα και ο καθένας τους δίνει το σχήμα που τον βολεύει!!...
    Και οι εισαγγελείς φυσικά δεν είναι αρμόδιοι για να ερευνούν τα πνεύματα είτε του νόμου είτε οποιουδήποτε άλλου...
    Αν κάποιος ίσως θα μπορούσε να ερευνήσει το πνεύμα ενός νόμου αυτός είναι ο αρμόδιος για την υπόθεση φυσικός δικαστής που στην περίπτωση μας είναι η Βουλή!!

    Τέτοιου είδους ξεκουκουλώματα αν δεν είδατε από τη Βουλή ποτέ, πέστε μου πότε είδατε από την Εισαγγελία;; Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια έπαιξε πολύ ωραίο ρόλο αρχειοθέτη των υποθέσεων παρά το ρόλο της κατηγορούσας αρχής!!
    Για ευνόητους λόγους ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η δικαιοσύνη είναι η υπέρτατη αρχή σε μια κοινωνία.
    Είναι η τελευταία πέτρα στην οποία θα πατήσεις όταν αδικείσαι και ο θεσμός που κρατάει σε ισορροπία την κοινωνία με τον φόβο της τιμωρίας.
    Άμα ¨χρησιμοποιήσουμε¨ ή ¨ξεφτιλίσουμε¨ και αυτόν τον θεσμό καλύτερα να πάμε στα μοναστήρια.
    Η βουλή δεν έχει αποδείξει ότι αποδίδει δικαιοσύνη τουλάχιστον μέχρι σήμερα
    Αλλά επειδή μέσα στο διάστημα που πρέπει να το αποδείξει όλοι εδώ θα είμαστε (ελπίζω) θα δούμε το αποτέλεσμα και θα το ξανασυζητήσουμε.

    Πάντως αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όταν ο προϊστάμενος σου σε καλύπτει συνεχίζεις έως το τέλος ή μέχρι να σε σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @monahikoslikos "για ευνόητους λόγους ανώνυμος"

    Βρε καλώς τον λύκο. Που ήσουν εσύ βρε παιδί. Άφησες τα "για ευνόητους λόγους ανώνυμος" και μπερδεύτηκες και απαντάς ως λύκος.
    Αναιδέστατε λύκε. Αυτοί που περιφρονητικά αναφέρεις είναι Ανώτατοι δικαστικοί.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς από ....λύκο που το παίζει κοκκινοσκουφίτσα.
    Κοκκινοσκουφίτσα για πες και σε μας που δεν ξέρουμε , σε ποια υπόθεση η Βουλή έχει αποδώσει Δικαιοσύνη?
    Τόσα χρόνια όλοι φωνάζουμε για το "έκτρωμα" που λέγεται νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Μεταξύ όλων και εσύ. Τώρα Κοκκινοσκουφίτσα γιατί σε έπιασε κόψιμο;
    Ξέχασες αυτά που φωνάζαμε; Και για να ξέρουν οι νεότεροι όλοι αυτοί που μεταδικτατορικά το παίζουν "δήθεν" αντιστασιακοί , εκείνα τα χρόνια ήταν οι μεγαλύτεροι χαφιέδες της ασφάλειας.
    Κοκκινοσκουφίτσα από τον τρόπο που κινείσαι , λες , και γράφεις πιθανά ένας από αυτούς ήσουν και εσύ.
    Και τώρα ....Κοκκινοσκουφίτσα το παίζεις παρθένα λύκαινα!

    Για ευνόητους λόγους ανώνυμος.
    (πολίτη ξέρει η κοκκινοσκουφίτσα τι εννοώ. Μη το σβήσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. προς μοναχικό λύκο:
    Ο Κυριτσάκης δεν ήταν αυτός που ενώ ήταν πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ταυτόχρονα διορίστηκε και πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, που είναι αρμόδιος και για την πειθαρχική δίωξη των δικαστών;;
    Δηλαδή δύο αρμοδιότητες εντελώς ασυμβίβαστες μεταξύ τους σε σημείο να έχει εντελώς αποδυναμωθεί η ένωση των δικαστών εξαιτίας του, αφού οι διωκόμενοι άδικα δικαστές δεν είχαν πλέον συνδικαλιστικό όργανο να προσφύγουν για συμπαράσταση.
    Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!!
    Η υποκρισία προσωποποιημένη ο κ. Κυριτσάκης!! Σιγά το σοβαρό πρόσωπο!
    Ρωτήσατε τους συναδέλφους του να δείτε πόση εκτίμηση του έχουν;;
    Μήπως του ετοιμάζουν και καμία θεσούλα από αυτές με τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως;;;;

    Πιθανόν να διαγράψεις το σχόλιο αυτό, αλλά μου αρκεί να το διαβάσεις.

    Για ευνόητους λόγους ανωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @gnik: Η δικαιοσύνη εξουσία ασκείται εντός των ορίων που καθορίζει το Σύνταγμα αλλά φαίνεται ότι εδώ κυκλοφορούν νοσταλγοί των έκτακτων στρατοδικείων που δεν υπόκεινται σε Συνταγματικούς περιορισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς ανώνυμο 9:11 & 9:12, Δεν είσαι μόνο ανώνυμος αλλά και ΑΝΟΗΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Ιθαγενής

    Μάλιστα είμαι τρολ επειδή δεν δείχνω τυφλή υποταγή αλλά χρησιμοποιώ τον εγκέφαλο για να σκέφτομαι και όχι μόνο για να δίνει εντολή για παλαμάκια.
    (& εγώ που προσωπικά υποστήριζα ότι αυτό μας διακρίνει από την αριστερά η πολυφωνία)

    Λοιπόν:

    1.Η δικαιοσύνη είναι ο ρυθμιστής της λειτουργίας του πολιτεύματος, που οφείλει να ελέγχει την ορθή λειτουργία τηρώντας τους νόμους.
    Από την στιγμή λοιπόν που κατά την κρίση τους οι δύο εισαγγελείς επικαλούνται το άρθρο 85 του Συντάγματος η υπόθεση πηγαίνει στη Βουλή (άλλο αν προσωπικά διαφωνώ και πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάνε μέσα υπηρεσιακοί παράγοντες που ευθύνονται για τις ανταλλαγές του 108% της λίμνης με πάνω από 200 ακίνητα και μετά να αναζητηθούν ευθύνες πολιτικών, όχι πολιτικές ευθύνες αυτές είναι δεδομένες)
    2. να μην πάει στη Βουλή γιατί οι εξεταστικές δεν φέρουν αποτέλεσμα? καταπληκτικός συλλογισμός του επιπέδου πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι. Αντί να διορθωθούν οι ατέλειες και οι δυσλειτουργίες του συστήματος να καταργηθεί το σύστημα.
    3. μήπως θυμάσαι τη ευαγγελιζόταν τον Ιούλιο για τις εξεταστικές ο ΚΚ ο Β΄?
    (για να μην σου πω τι θα είχαν πάθει Ρουσόπουλοι και λοιποί επί Κωνσταντίνου Καραμανλή ή Αβέρωφ)
    4.να αφήσουμε τους θεσμούς? όπως τον Ζορμπά για παράδειγμα.


    Είμαι τρολ λοιπόν όπως όλοι οι υπόλοιποι που ψήφισαν ΝΔ το 2004 και ξύπνησαν με πνευματικά τέκνα και κουμπάρους το 2008.

    Συγνώμη λοιπόν αγαπητέ ανώνυμε 7,41 δεξιός είμαι όχι μ@@@@@ς χειροκροτητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λοιπόν κύριοι. Διαβάζοντας το άρθρο και κατόπιν τα σχόλια αντιλαμβάνομαι γιατί η χώρα μας βρίσκεται σ` αυτό το χάλι.
    Διάλογος μηδέν (εκτός εξαιρέσεων ). Επιχειρήματα του ....τύπου..
    "Θα αστειεύεστε βέβαια ",
    " ,το πολύ γαρ της θλίψης γεννά παραφροσύνη..." ,
    "Καλώς το τρολλ"
    "δεν είχαν Σανιδάδες και γλύτωσα την ...εκτέλεση",
    "Κοκκινοσκουφίτσα το παίζεις παρθένα λύκαινα",
    "Δεν είσαι μόνο ανώνυμος αλλά και ΑΝΟΗΤΟΣ"
    Όλα αυτά φανερώνουν την πνευματική ανικανότητα της κοινωνίας μας να συζητήσει.
    Πολλοί στρέφονται προς τους συμπολίτες τους υβρίζοντας , ειρωνευόμενοι , επιθετικοί και αναιδείς.
    Μπράβο σας Νεοέλληνες. Δεν είναι απορίας άξιο γιατί βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι ως χώρα και ως κοινωνία.
    Και πάλι Μπράβο σας!!!!
    (δεν είναι και πολύ δύσκολο σε κάποιο παρατηρητή , να διακρίνει σε ποιο χώρο ,πολιτικά, κινείται ο καθένας και να βγάζει τα αντίστοιχα συμπεράσματα του ως προς την δημοκρατικότητα που τον διακρίνει. Τόσο αυτόν όσο και τον χώρο του! )
    Καλό βράδυ και καλά μυαλά!
    K.K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφού μιλάμε για νομιμότητα και για Σύνταγμα τότε θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο αυτός που έχει την ευθύνη και αυτός που αποφασίζει , είναι αυτός που διέταξε την έρευνα. Δηλαδή ο κ. Καρούτσος . Εκ του νόμου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα οι υφιστάμενοι του να την στείλουν στη Βουλή.
    Πρώτα φωνάζαμε (όλα τα κόμματα αναλόγως την εποχή)γιατί η δικαιοσύνη δεν τεκμηριώνει τις υποθέσεις πριν τις στείλει στην Βουλή. Τώρα φωνάζουμε για το αντίθετο;
    Κάτι δεν πάει καλά.Και βέβαια κανείς δεν στάθηκε στις τελευταίες προτάσεις του άρθρου σχετικά με "κάποιον τέως εισαγγελικό λειτουργός ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε παρά τη θέλησή του και στην επιρροή του οποίου ανήκει εις εκ των δύο εισαγγελέων , και ο οποίος «κίνησε» το δικαστικό «τσουνάμι».
    Έρημη Δικαιοσύνη από ...Καλούσηδες, και Μπουρμπούλιες είσαι γεμάτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι Καλούσηδες και οι Μπουρμπούλιες είναι οι "μαϊντανοί"! Τα μεγάλα κεφάλια είναι μέσα και ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Καραμανλής δέχτηκε πίσω ένα ΔΟΥΡΕΙΟ ΊΠΠΟ, τον Δαϊλάκη, κοινώς φορέα ξένων συμφερόντων, κοινώς πράκτορα, και τώρα με την πρότασή του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση, αφού αυτά έλεγε για τις εξεταστικές το 2007...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελικά θα με τρελάνετε όλοι και μάλλον πρέπει να αφήσω τις μ_____ες και να βάλω καμιά ταινία να δω.
    Εξηγούμε
    Ο λύκος διαμαρτύρεται ότι το σύνταγμα ορίζει ότι όταν προκύπτουν ευθύνες υπουργών πρέπει το θέμα να πηγαίνει στην βουλή.
    Σε αυτό το blog πιο πάνω λέει:
    ¨αλλά πρέπει κάποτε όλοι να αντιληφθείτε ότι αρμοδιότητα για να αξιολογήσουν ευθύνες υπουργών έχει ΜΟΝΟ Η ΒΟΥΛΗ.¨
    Στο blog του όμως λέει:
    ¨Έτσι έσπευσαν να πάρουν την πρωτοβουλία για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και βοηθούσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας να βγάλουν αθώους τους …ενόχους της μεγαλύτερης λεηλασίας του εθνικού πλούτου υπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.¨
    Τελικά τι από τα δύο θέλουμε Λύκε? (με όλη την συμπάθεια που σου έχω έτσι …διάλογο κάνουμε)

    Πολλοί αναφέρουν τους ΗΡΩΕΣ εισαγγελείς που προχώρησαν σε γενναία παραίτηση και φώτισαν την βρωμιά της δικαιοσύνης .
    Επειδή έχω το ελάττωμα να μην ενημερώνομαι από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και είμαι και λίγο αργόστροφος ... μπορεί κάποιος από τους γνωρίζοντες να μου πει πια ήταν η σημαντική ανακάλυψη που έκαναν οι εισαγγελείς και τους ανάγκασε να γίνουν ήρωες.
    Εννοώ με ονόματα και βαθμούς όχι αόριστα ¨υφυπουργών¨ και διορθωμένο.
    Εισαγγελείς είναι όχι αστρολόγοι. Πληρώνω ένα κάρο φόρους και υποφέρω για να τα παίρνουν οι ήρωες κάθε μήνα στο χέρι...έχω κάθε δικαίωμα να γνωρίζω ΓΙΑΤΙ κάποιος αποφασίζει να πει δεν μου αρέσει άλλο αυτό που μου δώσατε να κάνω και πάω να κάνω κάτι άλλο.
    Απαιτώ να μάθω τι ανακαλύψανε και ποιος τους εμπόδισε να συνεχίσουνε.
    Και να το μάθω από το στόμα τους και όχι από υποθετικές ¨θεωρίες¨.
    Τι πάει να πει προκύπτουν ευθύνες υφυπουργών ???
    Ποιών υφυπουργών ??
    Πέστα τι φοβάσαι αφού έχεις τα στοιχεία στο χέρι σου ποιος θα σε κουνήσει και αφού δεν σε κόφτει να χάσεις την δουλειά σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Πες τα να σε πω και εγώ Ήρωα.
    Εκτός και αν δεν μπορείς να στηρίξεις κατηγορία ακόμα και φοβάσαι να προχωρήσεις.

    Έτσι όπως αναλύεται τα πράγματα το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι ότι ο κ. Καραμανλής ¨έβαλε¨ τους ήρωες εισαγγελείς να σπρώξουν την υπόθεση στην βουλή για να καλύψει τα σκάνδαλα εύκολα.
    ...κάθε αντίλογος ευπρόσδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όλο το παιχνίδι από το Πασοκ ( και ας αναρωτηθούμε εδώ τι ρόλο παίζουν οι δύο αντεισαγγελείς )είναι ότι ένα εμπεριστατωμένο πόρισμα αναγκαστικά θα αναφέρεται και σε πράξεις πολιτικών προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης, των οποίων όμως η τυχόν ποινική ευθύνη έχει περιπέσει σε παραγραφή.
    Αλλά υπάρχουν και πρόσωπα και λογαριασμοί που δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα.Εκεί είναι το μυστικό!!!!
    Πριν λίγες ημέρες κάτι είχε αναφέρει ο πολίτης για κάποιον μεγαλο-υπουργό του Πασοκ και για μια ofshores στην Κύπρο. Για μια πολυκατοικία στα Πατήσια που αγόρασε πέρσι η Μονή Βατοπεδίου κλπ.
    Είναι σύμπτωση ότι οι δύο δικαστές σταμάτησαν, την έρευνα επικαλούμενοι αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει; δηλ. ότι κάποιοι υπουργοί έχουν υπογράψει για να γίνουν οι ανταλλαγές.
    Άρα πρέπει να πάει στην Βουλή ο Φάκελλος. Τι λέτε ρε φωστήρες αντεισαγγελείς! Αυτή είναι η έρευνα; Όταν φτάσατε σε κάτι "άλλο" και σας ζητήθηκε να προχωρήσετε στην διαδικασία ανοίγματος κάποιων λογαριασμών γιατί σας έπιασε πρεμούρα; Γιατί προτίμησαν ακόμα και να παραιτηθούν;Τι φοβόντουσαν;
    Τι πήγαν να ακουμπήσουν και "χέστηκαν"; Έχει σχέση με το άρθρο του πολίτη για τα Πατήσια κλπ;
    Ερωτήματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Denis
    Δεν ξέρεις αγαπητέ τι λέει το Σύνταγμα;;
    Ή μήπως γράφεις το Σύνταγμα στα παλαιότερα των υποδημάτων σου;;
    Τι έρευνα μπορούν να κάνουν αναρμόδιοι εισαγγελείς όταν το σύνταγμα ορίζει ποιός είναι αρμόδιος όταν βρεθούν υπόνοιες για υπουργούς πρώην ή νυν;
    Μη λες μπούρδες λοιπόν γιατί έτσι επιβεβαιώνεις την άποψη ότι αφού τέτοιοι βλάκες είμαστε καλά μας κάνουν!!
    Σιγά μη χέστηκαν οι Εισαγγελείς!
    Τέτοιους εισαγγελείς φίλε μου δεν θα έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις πολλούς στο διάβα σου!
    Και είσαι τυχερός που έζησες επί των ημερών τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ Ανώνυμο 2.51
    Για το πάπλωμα όμως δεν λες κουβέντα στο denis.
    Έθεσε κάποια ερωτήματα. Το ίδιο και ακριβώς από επάνω , ο gnik, έθεσε και αυτός κάποιους πολύ σοβαρούς προβληματισμούς.
    Απάντηση , πέραν των γενικολογικών και θεωρητικών ευχών και απονομών παρασήμων στους "Ήρωες", δεν δίνεις.
    Το ίδιο ισχύει κατά παράξενο τρόπο και για όλους όσους έχουν αυτή την θέση, με εσένα.
    Γενικολογίες αλλά όχι απαντήσεις στον διάλογο και στα ερωτήματα οποιουδήποτε.
    Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε 2:51 που την έπεσες στον denis εξήγησε μας κάτι
    Υπόνοιες για ευθύνες υπουργών ????
    Πρόσεξε υπόνοιες λες όχι αποδείξεις
    Δηλαδή τι πιστεύαμε όλοι πριν ξεκινήσει η έρευνα ότι έφταιγα εγώ???
    Δεν ξέραμε ότι ευθύνονται υπουργοί που υπέγραψαν και κρατικοί λειτουργοί ???
    Το ξέραμε αφού είχαμε τις υπογραφές τους αυτό που έπρεπε να κάνει η έρευνα είναι να αποκαλύψει το κίνητρο του εγκλήματος …ξέρεις το γιατί το έκαναν……από απλή αγάπη προς τον μοναχισμό ? Τους υποχρέωσαν κάποιοι άλλοι να το κάνουν ??
    Κάποιοι κερδίσανε από αυτό ??? και πόσα ???
    Δεν ανησυχώ όμως πλέον αφού η βουλή θα ρίξει άπλετο φώς θα μπορώ πλέον και εγώ να αισθάνομαι υπερήφανος που έζησα την εποχή των ηρώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @gnik
    Συμφωνώ μαζί σου. Το αδίκημα της απιστίας απαιτεί ύπαρξη δόλου. Κι αυτό έπρεπε να διερευνήσουν περαιτέρω οι αντιεισαγγελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πως να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβουν όλοι ?????

    Δεν έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αποδείξουν ενοχή .

    Έχουν ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ να μεταβιβάσουν το φάκελο στη Βουλή .

    Τέλος .

    Ακόμα κι αν όμως κι αν είναι του ΠΑΣΟΚ οι δυο τους τι κρίνουμε ???

    Το αν η πράξη τους είναι στα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματαος .

    ή

    Το αν το έκαναν με σκοπό πολιτική ανακατωσούρα ?

    Δηλαδή ακόμα κι αν σκοπός τους ήταν πολιτική αναταραχή δεν έχει σημασία αν έχουν δίκιο ή άδικο ?

    Προφανώς μας μεταθέτετε την κουβέντα στα κίνητρα που λίγη σημασία έχουν αν η πράξη είναι αυτή που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας .

    Τις πράξεις κύριοι να κρίνουμε κι όχι τα κίνητρα .

    Υ.Γ : Προς τον ΚΚ 10.03 : Έχεις απόλυτο δίκιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Tο blog έχει καταντήσει για δεξιά troll...ΜΑΥΡΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @greekpoliticalreview
    Κρίνουμε σύμφωνα με τον νόμο.
    Βέβαια ΟΛΟΙ εσείς (και εγώ) φωνάζαμε πριν λίγες μόλις ημέρες ,για το αν το "νόμιμο είναι και ηθικό"!
    Θέλουμε την διαλεύκανση της υπόθεσης δηλαδή το ηθικό? 'Η θέλουμε να μη ανοίξουν οι λογαριασμοί, να μη αποκαλυφτούν όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση , και να σταλεί η υπόθεση για ξέπλυμα στην βουλή(όπως δεκάδες άλλες τόσα χρόνια), δηλαδή το νόμιμο ?
    Δεν μπορεί να έχουμε γνώμη alacarte που λέει συχνά και ο πολίτης.
    Ας αποφασίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε μου ,

    δεν τίθεται ζήτημα νόμιμου και ηθικού .

    Τίθεται ζήτημα εφαρμογής ή όχι του Συντάγματος .

    Παρέμβασης ή όχι της νομοθετικής με τη δικαστική εξουσία .

    Δε διαφωνώ πως η εξεταστική κατά 99% (εκτός αν γίνει θαύμα) θα βγει πατάτα αλλά αφού ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται από εισαγγελείς να ερευνήσουν πράξεις μελών της κυβέρνησης ή υφυπουργών τι να κάνουν ??? Να τα γράψουν όλα στα ##### τους και να συνεχίσουν να ερευνούν παρανόμως ???

    Και μια τελευταία ερώτηση :

    Λες να πάει στη βουλή για ξέπλυμα και συμφωνώ αλλά από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι αν μείνει στα χέρια της εισαγγελείας του κ. Σανιδά δεν θα κουκουλωθεί ???

    Τα παραδείγματα πολλά και το αρχείο τίγκα όσων αφορά την αποτελεσματικότητα κουκουλώματως της εισαγγελείας .

    Ξέρω δίχως εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη καταρρέει το σύστημα αλλά πως να καλιεργηθεί εμπιστοσύνη με τέτοια παραδείγματα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @greekpoliticalreview: Ορισμένοι δεν θέλουν να πιστέψουν ότι το μεσημέρι είναι μέρα και πασχίζουν να αποδείξουν ότι μπορεί να είναι και μεσάνυχτα. Μάταιος κόπος να επιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα επιμείνω για μια ακόμη φορά και θα κάνω την αφελή ερώτηση:
    Αποκαλύπτεται μια υπόθεση κακοδιαχείρισης κρατικής περιούσιας.
    Για την υπόθεση αυτή έχουν υπογράψει αποφάσεις διάφοροι υπουργοί κατά περιόδους, και κρατικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων που δεν εμπίπτουν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
    Ποια είναι η σωστή διαδικασία για να αποκαλυφτεί η υπόθεση σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους ???
    Τι έγινε λάθος και τι σωστό???
    Μπορεί κάποιος να πάρει τα πράγματα από την αρχή…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @gnik: Ρώτα το Ζαγορίτη που είναι και δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Λύκε έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν διέπομαι από κανένα κομματικό χρώμα εδώ και χρόνια.
    Η ερώτηση μου είναι ειλικρινέστατη
    Αν μπορείς να το πιάσεις από την αρχή κάντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όλα αυτά που λένε οι συνσυζητητές διαφωνούντες θα είχαν νόημα και απόλυτο δίκαιο αν και μόνο αν δεν υπήρχε ο Νόμος του Πασοκ περί ευθύνης υπουργών .

    Τότε και μόνο τότε θα μπορούσε η Δικαιοσύνη να αποδόσει ευθύνες ποινικές .

    Ας το πάρουμε από την αρχή όμως :

    Υπάλληλος υπογράφει έγγραφο ύστερα από πίεση κυβερνητικού στελέχους το οποίο ζημιώνει το δημόσιο .

    Εν συνεχεία κυβερνητικό στέλεχος βασιζόμενο στην υπογραφή/γνωμοδότηση του υπαλλήλου υπογράφει έγγραφο παραχώρησης/συμβιβασμού ή ο,τι άλλο το οποίο με τη σειρά του ζημιώνει το δημόσιο .

    Αποκαλύπτεται και αρχίζει η διερεύνηση από εισαγγελείς .

    1)Ο εισαγγελέας (αν δεν υπήρχε ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών) θα έπρεπε να καλέσει τον υπάλληλο ο οποίος υπό την πίεση της καταδίκης καταθέτει ότι έπραξε βάση εντολών από αυτόν αυτόν κι αυτόν . Και πάνε όλοι μέσα .

    2)Ο εισαγγελέας (βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών) με το που προκύψει εμπλοκή κυβερνητικού στελέχους (υπογραφή παραχώρησης ας πούμε) σταματάει την έρευνα (τα μολύβια κάτω) και την μεταβιβάζει στη βουλή .

    Τόσο απλά .

    Και κάτι ακόμα : για να προκύψουν ευθύνες (είτε στη βουλή είτε στην εισαγγελεία) θα χρειαστεί ο υπάλληλος να καταθέσει ότι έπραξε βάση άνωθεν εντολών να κατονομάσει τον άνωθεν και να το αποδείξει κιόλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία όμως εκτός των δικονομικών είναι η εξόφθαλμη παρέμβαση (εδώ και χρόνια) της νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική .

    Και το πασόκ το έκανε μονίμως αλλά η ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε όριο αγραμποσύνης . Παρεμβαίνει δίχως να κρύβεται καν και έχει μετατρέψει το χώρο σε παραμάγαζο ρίχνοντας την αξία του πιο πολύ κι από τον Dow Jones στα μάτια των πολιτών .

    Κατά την άποψή μου εκεί πρέπει να μεταφέρουμε την συζήτηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπράβο gpr
    Ερώτηση: το Νο 1 έγινε ??
    Και αν έγινε και φτάσαμε στο 2 που είναι ο ηρωισμός?
    Από ότι λέτε αυτή είναι η φυσική ροή των πραγμάτων
    Κάτι δεν πιάνω ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προς όψιμους νομιμόφρονες και Συνταγματολάγνους.

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι Νόμοι!

    Σύμφωνα με τον Νόμο λοιπόν και το Σύνταγμα την αποστολή της υπόθεσης στην βουλή την έχει αυτός που διατάζει την έρευνα, όχι οι αντεισαγγελείς υφιστάμενοι του που την διεξάγουν.

    Δίγλωσσοι, όσοι υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται εδώ το "νόμιμο και ηθικό".

    Όσο για τον λύκο(καλά σε είπε ο άλλος ... "δήθεν" κοκκινοσκουφίτσα) δεν απάντα στο ερώτημα που του έθεσε κάπου πιο επάνω ο gnik, δηλαδή πως εδώ γράφει άλλα και στον χώρο του ...άλλα!

    Γενικώς δεν απαντώνται με θέσεις τα ερωτήματα.
    Περιοριζόσαστε στα γνωστά "παπαρολόγια" αποβλάκωσης, προπαγανδιστικά και υβριστικά πυροτεχνήματα, χωρίς να εξετάζετε την ουσία .

    Απαντήστε λοιπόν ! Θέλετε να τηρείται ακριβώς το γράμμα του Νόμου;
    Ποιος έχει κατά τον νόμο το δικαίωμα να στείλει στην Βουλή την υπόθεση;
    Γιατί δεν εξετάζετε αυτό που γράφει στο άρθρο του ο πολίτης , δηλ."η ενεργοποίηση των διαδικασιών της ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων απαιτεί ιδιαιτέρα προσοχή και ακράδαντη αποδεικτική βάση" επικαλούμενος το Σύνταγμα από το βιβλίο του Λοβέρδου;

    Σας ενδιαφέρει να μάθετε γιατί οι δύο "Ηρωες" μετά τη συνάντηση και τις κατευθύνσεις(όπως έχει από τον νόμο και το Σύνταγμα το δικαίωμα) που τους έδωσε ο προϊστάμενός τους, για το άνοιγμα των λογαριασμών ΟΛΩΝ των υπόπτων, αυτοί την άλλη μέρα ...παραιτήθηκαν;

    Ποιος επιχειρεί το κουκούλωμα ;

    Στο έγγραφο που έχει το blog , εγώ διαβάζω ότι (παραγρ.4)" Να ζητήσετε εξηγήσεις δια της λήψεως ανωμοτί καταθέσεων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ, οι οποίοι να ερωτηθούν εάν στις αποφάσεις των ή τις ενέργειές των, ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ Ή ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ Ή ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Ή ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ".

    Εάν αφού τους λύνει τα χέρια ο ίδιος ο προϊστάμενος τους (που εσείς κατηγορείτε για ...συγκάλυψη ???), ΓΙΑΤΙ οι "Ηρωες" δεν τα έφερναν όλα στο ΦΩΣ, να κατέθεταν το πόρισμα τους ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ στον προϊστάμενο τους, να ξεσκέπαζαν τους ΠΑΝΤΕΣ, και αφού αυτό ....έμπαινε σε κάποιο ντουλάπι , ΤΟΤΕ να έβγαιναν σαν παλικάρια και σαν ΗΡΩΕΣ να τα πουν ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ και να παραιτηθούν.

    Μόνο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ήρωες και όχι χεσμένοι ή πιθανά κατευθυνόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το νούμερο 1 δεν μπορεί να γίνει διότι έχει προκύψει εμπλοκή ονόματος κυβερνητικού στελέχους και βάση νόμου απαγορεύεται από εισαγγελικό υπάλληλο να προχωρήσει την έρευνα .

    Ρε άνθρωπε του θεού shack , (δίχως χαρακτηρισμούς σε παρακαλώ αν θες διάλογο) το ότι ο προιστάμενος κάλεσε τους υφιστάμενους να προχωρήσουν σε πράξεις που απαγορεύει ο νόμος σημαίνει ότι αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν επειδή τους αφήνει ο προιστάμενος ?? good lord πια !

    Νόμιμο και ηθικό ζήτημα τίθεται σε πράξεις που χαρακτηρίζονται νόμιμες αλλά είναι ανήθικες . Στη περίπτωση που συζητάμε υπάρχει θέμα παρανομίας και κωλύματος νομικού χαρακτήρα από την πλευρά της εισαγγελείας για συνέχιση της έρευνας .

    Πες με δίγλωσσο πες με δοσίλογο μες με ότι θες αλλά σε παρακαλώ μην μου μειώνεις και την αντιλιπτική μου ικανότητα . Μάτια έχω (ευτυχώς) κα βλέπω και κρίνω .

    Ελπίζω να μου δίνεις τουλάχιστον το credit του μη Πασόκου . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η εντολη,νομος,συνταγμα ή ο,τι αλλο,, λεει, "αμελητι", για το τι πρεπει να κανουν οι ερευνουντες πιθανη πολιτικη εμπλοκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πρεπει να πιεσουμε οπως και οσο μπορουμε, να αλλαξει ο νομος περι ευθυνης υπουργων. Τελος.
    Πιοι ειναι αυτοι οι "κυριοι, που απαιτουν και λαμβανουν ειδικην μεταχειριση, οσον αφορα στη δικαιοδοσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. einai entiposiako, pos i deilia enos dikastikou na plisiasei mi politika prosopa, ginetai iroismos apo kapoious gia na dimiourgithoun politikes entiposeis...

    ektos an ontos exei kapoio dikio ektos tou politi(an ton exo ermineysei sosta )kai o alavanos, pou iponoei emploki mistikon ipiresion stin ipothesi(alla mallon den ennooun tis idies, i ta idia parakladia)

    tote logika "xestikane"(signomi gia tin ekfrasi, alla nomizo oti apodidei tin eikona sosta)apo ton fovo tous, kai "xefortothikane" tin dikografia oso pio grigora mporousane

    isos kai ego na ekana to idio stin thesi tous an katalavaina pou pigaina na mplexo, alla ego den eimai dikastis pou na exo orkistei gia kapoia pragmata..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ greekpoliticalreview

    Από που εκλαμβάνεις το "να προχωρήσουν σε πράξεις που απαγορεύει ο νόμος ".

    Το έγγραφό και οι εντολές που αναφέρονται είναι ...παράνομες;

    Δηλαδή η έρευνα που συνεχίζεται τώρα είναι παράνομη;

    Δεν νομίζω! Άλλωστε κανείς από τους Νομικούς της χώρας μας δεν έχει πει κάτι τέτοιο.
    Ούτε καν έγκριτοι Συνταγματολόγοι όπως ο Βενιζέλος ή ο Λοβέρδος.

    Όσο για το " credit του μη Πασόκου" τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων έχουν καταργηθεί από χρόνια .
    Άφησε να το κρίνουν οι υπόλοιποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @shack: Το αν δεν γνωρίζεις γραφή και ανάγνωση και διαβάζεις άλλα εδώ κι άλλα στο blog μου υπάρχουν φροντιστήρια...
    κάνεις και τον έξυπνο γράφοντας για συνταγματολάγνους ενώ εσύ ως ειδικός μας λες πως "Σύμφωνα με τον Νόμο λοιπόν και το Σύνταγμα την αποστολή της υπόθεσης στην βουλή την έχει αυτός που διατάζει την έρευνα, όχι οι αντεισαγγελείς υφιστάμενοι του που την διεξάγουν."
    Αν μπορέσεις να παραθέσεις και το κείμενο του νόμου θα κάνεις μπίνγκο.
    Για να μην κουράζεσαι και μπλέκεσαι με προϊσταμένους και υφυσταμένους το Σύνταγμα(αρθρο 86 παράγραφος 2,3) ορίζει: "Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της Βουλής κατά την παράγραφο
    3.Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.
    Από αυτό που ενεργεί την ανάκριση δεν λέει πουθενά αυτό που λες εσύ περί του διατάκτη κλπ.
    Είναι απλό βάλρ το μυαλό σου να δουλέψει και θα το καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εκτός από τους άλλους που κρίνουν (που το κρατάνε για τον εαυτό τους)έχουμε όμως κι εσένα που χαρακτηρίζοντας προσβάλεις . Το ξεπερνάμε όμως .

    Ορθολογικό ερώτημα :

    Από τη στιγμή που ο νόμος απαγορεύει περεταίρω έρευνα από εισαγγελέα και λέει ρητά ότι "αμελητί" μεταβιβάζεται στη βουλή εσύ πως θα χαρακτήριζες μια έρευνα που συνεχίζεται παρακάμπτοντας τον νόμο αδελφέ ?

    Προσωπικά την βαφτίζω : "υιοθετημένη από τον προιστάμενο και ο θεός να βάλει το χέρι του"

    Επαναλαμβάνω : αν δεν υπήρχε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών όλα θα ήταν όπως τα λέτε (αν βέβαια έχεις εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη) . Έλα μου ντε όμως που υπάρχει κι όλα τα υπόλοιπα είναι για απλή κλασική Νεοελληνική κατανάλωση .

    Υ.Γ: @Theodore βρες μου εσύ τρόπο πίεσης κι εδώ είμαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @Shack
    Πηγή (www.kentri.gr)

    Το άρθρο 86, παράγραφος 3, ρητά ορίζει: «...Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται «αμελητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση η εξέταση»

    Αυτό σχετικά με το

    "Σύμφωνα με τον Νόμο λοιπόν και το Σύνταγμα την αποστολή της υπόθεσης στην βουλή την έχει αυτός που διατάζει την έρευνα, όχι οι αντεισαγγελείς υφιστάμενοι του που την διεξάγουν."

    που έγραψες.

    Το 'ενεργεί' με το δικό σου 'διατάζει' απέχει πολύ φίλε μου.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ Λύκο
    "Δήθεν κοκκινοσκουφίτσα" συνεχίζεις να είσαι υβριστική και αναιδής προς τους πάντες.

    Το έχεις μάθει το μάθημα από τα παλιά(ξέρεις εσύ για ποιο θέμα λέω).

    Δεν γράφεις την παράγραφο 1 την οποία επικαλείσαι.(όπως και ο ..minister)

    "Δήθεν Κοκκινοσκουφίτσα" θα την αναφέρω εγώ .

    Λέει λοιπόν η παράγραφος 1(την οποία ΔΟΛΙΩΣ αποκρύβεις ..δήθεν κοκκινοσκουφίτσα):"
    1. Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει."

    Πως λοιπόν ...Δήθεν κοκκινοσκουφίτσα" (kai minister?)θα αποδειχθούν τα ΠΟΙΝΙΚΑ αδικήματα χωρίς έρευνα;

    Μόνο από υπογραφές σε υπουργικές αποφάσεις;

    Αυτά ..Δήθεν κοκκινοσκουφίτσα , δεν αποτελούν ποινικά αδικήματα.
    Πιθανά πολιτικά ατοπήματα.

    ΜΟΝΟ το άνοιγμα λογαριασμών (για τους οποίους τόσο κόπτεστε να μην ανοίξουν ...Δήθεν κοκκινοσκουφίτσα) και η δικαστική έρευνα θα αποδείξει.

    Και όπως βλέπεις ...Δήθεν κοκκινοσκουφίτσα από το έγγραφο(ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά γιατί κάτι τύποι σαν και εσένα ευκαιρίες για ....μυστήρια πράγματα περιμένουν.... πρώην .. δήθεν αντιστασιακέ...και νυν δήθεν κοκκινοσκουφίτσα ).

    Θα την γράψω και εγώ για να την εμπεδώσεις;
    "(παραγρ.4)" Να ζητήσετε εξηγήσεις δια της λήψεως ανωμοτί καταθέσεων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ, οι οποίοι να ερωτηθούν εάν στις αποφάσεις των ή τις ενέργειές των, ΕΝΗΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ Ή ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ Ή ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Ή ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ".

    Για ευνόητους λόγους ανωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ωραία παιδιά ...ας το τελειώσουμε εδώ γιατί αρχίζουν εντάσεις και δεν είναι σωστό.

    Το συμπέρασμα μου είναι ότι ο περίφημος νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να αλλάξει ή να καταργηθεί.
    Ο politis το έχει θίξει πολλές φορές.
    Αυτό που έπρεπε να κάνετε όλοι όσοι διατηρείτε blog είναι ότι την επόμενη μέρα του συμβάντος έπρεπε να βάλετε όλοι ανάρτηση το συγκεκριμένο αίτημα και μόνο.
    Αφού αποφασίσαμε η αντίσταση να γίνεται μέσα από τα blog και αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο συμφωνούμε όλοι ¨διαδώστε το¨ που λέει και ο πρέζας.

    -Πάμε στην Δασκάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Βρε ευνόητε ανώνυμε ,

    γράφεις γράφεις γράφεις και δεν σκέφτεσαι τι γράφεις από το μένος σου να την πεις (νομίζοντας ότι αποστόμωσες κιόλας)σε κάποιον .

    Η ανακριτική , προανακριτική , εξεταστική επιτροπή γνωρίζεις τι θεσμικές ικανότητες έχουν ??

    Να στο πω εγώ λοιπόν γιατί φαίνεται να αμελείς :

    1)Η εξεταστική επιτροπή διερευνά πολιτικές ευθύνες και έχει αρμοδιότητες ανακριτικών αρχών και εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

    2)Η προανακριτική διερευνά συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων και έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα Πρωτοδικών.

    Με λίγα λόγια σε περίπτωση που υπήρχε πολιτική θέληση από πλευράς ΝΔ για καταμερισμό ποινικών ευθυνών ΈΧΕΙ τα κατάλληλα μέσα να τις καταμερίσει .

    Όπως καταλαβαίνεις (?) η Βουλή μπορεί ΚΑΙ να ερευνήσει ΚΑΙ να αποδείξει ποινικά αδικήματα μάλιστα είναι η μόνη που μπορεί διότι (για τελευταία φορά) είναι η μόνη που ο νόμος επιτρέπει

    Ξέρω ξέρω : τώρα θα μου πεις ότι θα παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες των πασόκων και ότι εγώ με τα πράσινα γυαλιά μου προσπαθώ να γλιτώσω το κόμμα μου από την καταδίκη .

    Προσωπικά όμως τον Δρυ και τον Φωτιάδη (που είναι σίγουρα μπλεγμένοι όπως κι άλλοι πασόκοι) τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια από τη στιγμή που δεν φτιάχνουν προυπολογισμό κράτους .

    Όταν έρθει η σειρά τους (κούφια η ώρα)και προκύψει ζημιά δημοσίου (που θα προκύψει 100% γιατί αυτοί είναι χειρότερα λαμόγια)τα ξαναλέμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και δικηγόρος εκτός από οικονομολόγος (αν δεν κάνω λάθος) ο μη ΠΑΣΟΚ (αλλά γράφει μονίμως τις θέσεις του Πασοκ και για ξεκάρφωμα ....και ένα "τα ίδια είναι και οι δύο").
    Απευθύνθηκα στην ..Δήθεν κοκκινοσκουφίτσα" βρε greekpoliticalreview.
    Έχει ενδιαφέρον το πόσο κόπτηκες να απαντήσεις σε κάτι που απευθύνεται σε κάποιον άλλο.
    Αληθινά περίεργο το ....ενδιαφέρον σου .
    Επί της ουσίας.
    Ερευνά ποινικές ευθύνες και όχι πολιτικές όπως λες.
    Σε αυτή την περίπτωση Δηλ. των πολιτικών ευθυνών ο Κορυδαλλός θα έπρεπε να έχει επεκταθεί μέχρι το Σχιστό.
    Το λες μόνος σου κάνοντας τον έξυπνο 1)Η εξεταστική επιτροπή έχει αρμοδιότητες ανακριτικών αρχών και εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

    2)Η προανακριτική έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα Πρωτοδικών.

    Και από την άλλη έχουμε αρμοδιότητες εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

    Ποια εκ του νόμου μπορεί ταχύτερα και καλύτερα να διαλευκάνει μια υπόθεση;(αν ξεπεράσουμε αυτό που η ίδια η ιστορία μας έχει διδάξει περί των κουκουλωμάτων της βουλής)

    Άσε λοιπόν τις εργολαβικές υπερασπίσεις και μην ανακατεύεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν.

    Για ευνόητους λόγους ανωνύμως.(Η δήθεν κοκκινοσκουφίτσα ξέρει γιατί, από τα πολύ παλιά ....Δήθεν αντιστασιακή κοκκινοσκουφίτσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Παρακαλώ όχι προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμούς.
    Θα βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να διαγράφω σχόλια τα οποία είναι μεν εντός θέματος, αλλά ξεφεύγουν από την πλευρά της ευπρέπειας.

    Σας Παρακαλώ Πολύ !
    Φιλικά
    politis-gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μάλιστα ! εκτός από Πασόκος είμαι και υπογείως διαπλεκόμενος με τον μοναχικό λύκο . Πλάκα έχει , δε λέω διασκεδάζω αλλά βρε καλέ μου άνθρωπε σου έχει πει κανείς ότι η εξεταστική επιτροπή δεν μπορεί να εξελιχθεί σε προανακριτική ?

    Μέχρι κι ο ΚΚ σου το είπε καλέ μου προπαγανδιστή αλλά εσύ ακόμα να πάρεις μπρος . Τέλως πάντων .

    Σε αφήνω να βράζεις μονάχος γιατί εκτός από οικονομολόγος , δικηγόρος είμαι και γιατρός να ξέρεις και σε αρχειοθετώ στις ανίατες ασθένειες .

    Την καλησπέρα μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. @greekpoliticalreview
    Γιατί δεν σέβεσαι την παράκληση μου.
    Όχι προσωπικές αντεγκλήσεις .
    Νομίζω ότι την έθεσα πολύ ευγενικά ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ !!!
    Σε παρακαλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αν έσβηνες τα προσβλητικά σχόλια θα είχες κάθε δικαίωμα να παραπονιέσαι αγαπητέ πολίτη . Αναπάντητους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όμως δεν γίνεται να τους αφήνω αναπάντητους .

    Νομίζω ότι η απάντησή μου (εκτος από προσωπική αντέγκληση?) ήταν η πιο κόσμια που θα μπορούσε κι ο πιο ψύχραιμος σχολιαστής να δώσει . Απλά τον θεωρώ άρρωστο δηλαδή .

    Ή θα κόβεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή όχι .
    Αποφάσισε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ greekpoliticalreview
    Δεν καταλαβαίνεις ότι από την στιγμή που απαντάς, θα σου ανταπαντήσει και ο άλλος.
    Θα θέλει και θα ζητήσει και ο άλλος να σου ανταπαντήσει τώρα, αλλιώς θα με κατηγορήσει για μεροληψία.
    Δεν καταλαβαίνετε από "Παρακαλώ".
    Λοιπόν τα ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ.
    Ούτε από τις απουσιάζουσες διαφημίσεις θα χάσω , ούτε τίποτα.
    Θα βρω την ησυχία μου!
    Από ΕΣΕΝΑ προσωπικά περίμενα περισσότερη αυτοσυγκράτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μα αυτό σου λέω κι εγώ : αν θες να μην υπάρχουν αντεγκλήσεις ΚΌΨΕ ΤΑ ΌΛΑ .

    και αγαπητέ πραγματικά σου λέω :

    Πιο ψύχραιμη και κόσμια απάντηση δεν μπορούσα να δώσω (σκεπτόμενος να μην προσβάλλω την φιλοξενία σου) . Αλλά έπρεπε να δώσω γιατί υπήρχαν στοιχεία που έπρεπε να απαντηθούν (εξεταστική - προανακριτική). Τι άλλο να κάνω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή